На живо

Коронавирусът в България: четвъртата вълна набира скорост (хронология)

Коронавирусът в България: четвъртата вълна набира скорост (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал"Дневник" следи на живо новините около развитието на четвъртата вълна от епидемията в страната. Статията се обновява.
Лекарският съюз иска да се върне старата схема на плащане за работа на първа линия

Българският лекарски съюз е залят с писма и жалби от лекари, че допълнителните средства за работа на пръва линия с вируса не се изплащат, каза пред БНТ д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на Българския лекарски съюз.


Той отрече, че новата методика за определяне на заплащането е по тяхна инициатива. По думите му тя била на министерствата на финансите и здравеопазването.


Той допълни, че разговори с тях са се водили във времето, когато заболеваемостта е била 40 човека на ден, тогава те са се съгласили средствата за условия на работа да бъдат намалени, в извънболничната помощ те да кореспондират със заболеваемостта на база 14-дневен период.


Той посочи, че е решено да се изпрати писмо до здравната каса с искане да се върне старата схема на изплащане на помощта. Сега тя предвижда отчитане на часовете работа на първа линия.


Според Брънзалов голямата част от членовете на съюза са убеждавали своите пациенти да се ваксинират.


"За съжаление, не го крием, има и част от нашето съсловие, които се изказваха спорно по тези въпроси, което доведе до съответните последствия", заяви д-р Брънзалов и подчерта, че в България има мощна антиваксърска вълна, обхванала специално ваксините срещу COVID, която няма никакво научно покритие.

България ще препродаде 100 хил. дози ваксини на Норвегия

България ще препродаде 100 хил. дози от ваксината Spikevax на компанията Modernа на Норвегия. Предложението е на кабинета, а парламентът трябва да го одобри, за да стане факт. Всички разходи за доставката ще бъдат поети от Кралство Норвегия.
Коронавирусът в България: четвъртата вълна набира скорост (хронология)

© Юлия Лазарова

И през септември пенсионерите ще получат допълнителните 50 лв.

И през септември 2.080 млн. пенсионери ще получат добавка от 50 лв. към пенсиите си, реши правителството днес. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. Изплащането на добавка от 50 лв. към пенсиите всеки месец е мярка в подкрепа на пенсионерите заради епидемията от коронавирус, която започна през август 2020 г. Дали добавката ще продължи да се изплаща и занапред зависи от това дали депутатите ще приеамат предложената от служебното правителство актуализация на бюджета.

България ще дари ваксини на Северна Македония и Бангладеш

България ще дари на Северна Македония 51 480 дози от ваксината Comirnaty на "Пфайзер-Бионтех", а на Бангладеш 270 000 дози от препарата срещу COVID-19 Vaxzevria на "АстраЗенека", реши днес Министерски съвет.


Министрите предлагат на Народноно събрание да ратифицира две тристранни споразумения за дарения, сключени между производителите, даряващата и получащата ваксините страна. Всички разходи за доставките ще бъдат поети съответно от Република Северна Македония и Народна република Бангладеш.

Коронавирусът в България: четвъртата вълна набира скорост (хронология)

© Юлия Лазарова

Проверка на здравната инспекция накара депутатите да сложат маски

Проверка от членове на Районната здравна инспекция в парламента днес накара депутатите масово да си сложат маски, съобщи 24 часа. Проверяващите се качиха на балконите в залата и огледаха кой е с маска и кой не.
Депутатите знаеха за проверката и потенциалната възможност за бъдат глобени още преди представителите на РЗИ да се появят, твърди изданието.


Според Би Ти Ви актове, заради липса на маска, са били съставени на Николай Хаджигенов от "Изправи се.БГ! Ние идваме!" и Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Стопанската камара критикува действията на държавата срещу COVID-19

Мерките срещу разпространението на коронавируса трябва да са добре обосновани от гледна точка на тяхната потенциална ефективност, недискриминиращи и съпроводени със съответните компенсации за нанесените икономически вреди. Това е позицията на Българската стопанска камара, изпратена до Министерството на здравеопазването. В нея се казва, че те трябва да са базирани на анализ и оценка на ефекта от прилаганите в предходни периоди общи противоепидемични мерки, което за съжаление не е факт.


От бизнеса не приемат поставянето на условия за процент ваксинирани работници. По повод компенсационните мерки, мнението на БСК е, че за тях повече се говори, отколкото ефективно да бъде подпомаган бизнесът, чиято дейност е силно или изцяло ограничена.

Действията на държавата станаха повод за започването на шафетни протести на работещите в заведенията в различни градове на страната.

© Георги Кожухаров

Действията на държавата станаха повод за започването на шафетни протести на работещите в заведенията в различни градове на страната.


От организацията подчертават, че въвеждането на ограничения "от днес за утре" е необосновано. В края на позицията се настоява преди въвеждането на каквито и да било ограничения, да бъдат оповестени ясни механизми за компенсация на засегнатите бизнеси, както и да се представи на общественото внимание анализ и оценка на ефективността на прилаганите до момента противоепидемични мерки.

Тирове блокират "Дунав мост" заради задължителен PCR тест

Представители на транспортни фирми ще блокират днес в 10 ч. движението по "Дунав мост" при Русе. В блокадата на граничния пункт ще се включат представители на бранша от Северна България. Недоволството им е породено от изискванията на румънската страна за задължителен PCR-тест и сертификат за ваксина на шофьорите. Според бранша новите изисквания са недопустими, тъй като след направата на теста на шофьорите им се налага да стоят много часове на опашка на границата и дори може да се стигна до момент, в който теста им вече да бъде невалиден.
Коронавирусът в България: четвъртата вълна набира скорост (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Усеща се недостиг на кадри в здравната система

Не достигат кадрите в здравната система, каза днес пред БНТ изпълнителният директор на Специализираната болница по инфекциозни и паразитни болести д-р Татяна Червенякова. Тя допълни, че отново има заболели лекари, медицински и немедицински персонал, който е в лечебните заведения.
Коронавирусът в България: четвъртата вълна набира скорост (хронология)

© Юлия Лазарова


Според д-р Червенякова ситуацията е трудна, защото вирусът е по-заразен, ваксиналното покритие е ниско, а хората не спазват мерките. В Инфекциозна болница са ангажирани между 50 и 60 от общо 96 легла. Обикновено хоспитализацията е на средно тежки и тежки случаи.


"Няма съществена разлика в клиничната картина на новия щам на вируса. Типичните симптоми са засягане на горните дихателни пътища, висока температура, суха кашлица. Умората и липсата на апетит са по-специфични симптоми", каза Татяна Червенякова.

От днес важат нови правила за влизане в България

От днес (1 септември) се изменя списъка с държави, попадащи в т. нар. червена зона за COVID-19, пристигащите от които трябва да притежават отрицателен PCR тест за коронавирус, независимо от това дали са ваксинирани или преболедували. Това става известно от заповед на здравния министър Стойчо Кацаров. Пътуването на чужденци до България от държави в червената зона е забранено, освен ако не са семейство на българи, дипломати, лекари, ангажирани в хуманитарна мисия. От днес към тези изключения се добавят и чуждестранните студенти, които имат документ за дългосрочно пребиваване заради обучение.


От 1 септември към списъка с държавите в червената зона се добавят:

Северна Македония, Черна гора, Косово, Казахстан, САЩ, Света Лусия, Сейнт Китс и Нейвис и Ирландия

Пълния списък на държавите в червената зона може да видите в заповедта тук (Приложение 1)


От 1 септември от червена към оранжева зона преминава Италия, което означава, че пътуващите оттам пристигат само със сертификат за COVID-19 (за ваксиниране, преболедуване или отрицателен тест). Възможно е на случаен принцип част от пристигащите да бъдат тествани на границата.


От зелена към оранжева зона преминават:

- Германия, Естония, Хърватия, Италия и Сан Марино

Румъния вече преминава в зелената зона.


Коронавирусът в България: четвъртата вълна набира скорост (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал

Ваксинирани са само 7500 деца, засилен интерес към еднодозовата ваксина

До момента са ваксинирани само 7500 деца на възраст между 12 и 17 години, въпреки, че две ваксини ("Пфайзер Бийонтех" и "Модерна") могат да се поставят на хора в тази възрастова група, каза днес пред Би Ти Ви директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов. Той допълни, че са имунизирани и 2500 души на 18 години.
Коронавирусът в България: четвъртата вълна набира скорост (хронология)

© Велко Ангелов, Капитал


По последни данни завършен цикъл на ваксинация имат 1.72 млн българи. Общо поставените дози са 2.3 млн. от доставени общо 5.4 млн.


Кирилов посочи, че се забелязва засилен интерес към еднодозовата ваксина на "Яснес". До момента 138 хил души са се ваксинирали с нея, като на ден се слагат по около 3000 ваксини. От препарати са доставени 246 хил. дози, каза той.


В отговор на въпрос Богдан Кирилов каза, че все още в Европа няма решение дали и кога ще е нужно поставяне на трета доза ваксина. Данните за момента показват, че при сложени две дози, защитата е поне 8 месеца.


Каква е ситуацията с ваксинацията на деца в Европа вижте тук

Има опасност от вторичен пик на четвъртата вълна

Математикът на вече несъществуващия оперативен щаб за борба с коронавируса Николай Витанов изчисли, че в момента 10 души заразяват 13 с коронавирус, а обхватът на болестта расте. Пред "Нова телевизия" той уточни, че има реална опасност от вторичен пик на заразата и след очакваната четвърта вълна бързо да има нова такава.
Коронавирусът в България: четвъртата вълна набира скорост (хронология)

© Георги Кожухаров


Причина за това е големият брой заразени, които карат болестта по-леко и не се регистрират. "В момента не караме ферари, а летим със самолет рязко нагоре и това нещо ще продължи. Вълната има още мегдан да се надига. С ограничителни мерки може да се спре допълнителната вълна, но ще остане първичният пик", уточни той.


Според Витанов до края на септември ще продължи да има висока смъртност, като средно на ден около 60-70 души ще губят живота си от коронавирус. По думите му при 70% ваксинирано население смъртността ще е 10 пъти по-ниска. Той изчисли още, че следващата седмица новозаразените ще са 2300-2400 на ден.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (186)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  Макар и доста плащеюо, всичко това звучи реално.

  Народе, не бъди примитивен, ваксинирай се!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 2. 2 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 273 Любопитно

  Очаква се и третичен пик на петата вълна!🐷🐵🐷🐵🐷👍

  Много съм прост
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2657 Неутрално

  плашеюо (при мен) = плашещо;

  иа (в заглавието на статията, лика към нея) = има.

  :)

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 5. 5 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  > Математикът на вече несъществуващия оперативен
  > щаб за борба с коронавируса Николай Витанов

  Този за една година и половина има ли поне едно 'предположение' с което да е познал?

  કટાક્ષ
 6. 6 Профил на Thomas Anderson
  Thomas Anderson
  Рейтинг: 312 Неутрално

  Докато има пари за усвояване, ще има и желаещи да усвояват още и още.... и да плашат с още и още по-по-зле неща.

  Както беше писал някой в туитър - Други болести не останаха и не умират хора от тях - но ще ни спасяват на 100% от корона-та... щото нали до сега и от другите (рак, инфаркти и т.н.) са ни спасили вече на 110%

  Sugar - The Bitter Truth http://www.uctv.tv/search-details.aspx?showID=16717
 7. 7 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1454 Весело

  Мачкай короната! (сс)

  Апокалипсисът апокалиптичен
 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4898 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ан Он":

  Витанов дава число 1,5 и по 3000 заболели дневно. Колко ще са заболелите ако числото е 7 както твърдеше вчера един "учен" ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2339 Неутрално

  На Patsis екселските сметки са по-добри от на този “математик” прогнозите.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 10. 10 Профил на so
  so
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#6] от "Thomas Anderson":

  Има много други болести, в т.ч. и доста леки, но критични пък състояния. И като се препълнят болниците и пукнеш като куче от апендицит, например... кофти тръпка. Не случайно от началото на целия този кошмар има около 18 000 умрели от ковид и стаситика за "извънредна смъртност", двойно по-голяма. Като се донасложи и трагичното и комерсиално БГ здравеопазване сме втасали напълно.

 11. 11 Профил на Х
  Х
  Рейтинг: 667 Любопитно

  Израел, Великобритания, Канада и т.н. поръчват дози за боцкане за пролетта на 2023-а, така че ще има още доста вълни.
  А хората със сертификати да им се радват, че след няколко месеца ще имат нужда от нови.
  Както стана в Израел - изведнъж се оказа, че давност има и валидността на сертификата изфирясва 6 месеца след последната доза.

 12. 12 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2845 Весело

  Ало, Янев? СЛУШАЙ И ИЗПЪЛНЯВАЙ!
  Днес е последния ултиматум медиците гърчуля да се ваксинират иначе уволнение !!!

  1. Слагаш в БГ болниците допълнителни легла
  2. Назначаваш 8000 медици от Гърция
  3. Махаш всички мерки и ограничения

  Айде марш и изпълнявай!

 13. 13 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Почти 2 години минаха и още няма отговор дали това е лабораторен вирус. Това да твърдения на много медици, политици, президенти на, САЩ, Китай, Русия и въпреки това има много повече информация за талибаните отколкото за произхода на ковид. Работата е, че ако е лабораторен вирус значи това е агресия ( не е важно кой) . Тогава безумните мерки като маски, затворени ресторанти и ваксини изглеждат съвсем нелепи. Все пак агресия не се спира като се криел а като унищожил агресора преди той самия да те е унищожил. Самият факт, че 2 години и още няма особени усилия по въпроса дали вируса е лабораторен до голяма степен отговаря на въпроса дали е и кой е агресора. Така че не че искам да съм лош пророк ама тук спорът изглежда е между обречени.

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Има опасност едни хора (Фандъкова, ГЕРБ, ВМРО, Атака и приближени фирми) да опукат 300 милиона държавни пари, за да построят фабрика дето да гори боклуците на Европа в центъра на столицата.
  Ако не ви пука за мръсния въздух, то поне помислете как тия пари биха се отразили на здравеопазването ни…

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Вълни 4.1 , 4.2 , 4.3 ще приключат около Ноември.
  Тогава ще ъпгрейднем плана на версия 5.0 (с кодово име зима 21-22) ..

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ан Он":

  Не знам. Но знам, че от февруари насам го е подкарал през просото. Дотогава стойностите на репродуктивното число, които посочваше, съвпадаха с изчислените от мене /в границите на грешката/. От февруари насам пълно разминаване, макар че започна да ги посочва с точност до третия знак след запетаята, което е несериозно.
  Дали защото видя през февруари, че никой от управниците не се интересува от математиката и медицината, ами само от добруването на цар Капитал?
  Или, както се случва при някои професори? Решат, че са велики, че никой освен тях нищо не разбира и почват да произвеждат глупости на килограм.
  По-добре следете какво казва Лъчезар Томов - той е точен и обективен.
  В случая Витанов казва това, което Лъчезар Томов е събщавал отдавна - че краят на ваканциите вероятно като миналата година ще доведе до ново ускоряване на разпространението на заразата. Аз също от доста време съобщавам, че вероятно се приближаваме до стъпало, а не до пик.

 21. 21 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  >До момента са ваксинирани само 7500 деца на възраст между 12 и 17 години

  Ужас.

  Сега ще се наложи Файзер да си коригира очакванията за приходи за годината надолу което силно ще разочарова инвеститорите.

  > The US group ... upgraded its 2021 revenue forecast for the shot to $33.5bn from the $26bn it had predicted in the previous quarter.

  Но все пак имат време да компенсират ако успеят да се докопат до разрешение да боцкат и най-застрашената част от населението - тези в предучилищните групи.

  > Pfizer expects to know how its vaccine performs among kids ages 5 to 11 by the end of September.

  કટાક્ષ
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4898 Неутрално

  До момента са ваксинирани само 7500 деца
  Всъщност това е една ДОБРА новина. Повечето родители са отговорни и мислещи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#11] от "Х":

  > Както стана в Израел - изведнъж се оказа, че давност
  > има и валидността на сертификата изфирясва 6 месеца след последната доза.

  Не че нещо, ама Израел на сертификати не вярва. Ако много държиш да ги посетиш, трябва задължително един ПЦР тест преди и един ПЦР тест след кацането. Дори да си напълно сертифициран.

  કટાક્ષ
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Любопитно

  До коментар [#8] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ако се вярва на тия учени и числа от миналата година, целокупния народ вече е преболедувал по два пъти от ковид до сега.

 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#16] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ":

  Сенсей, я поне ти кажи какво става в Израел ?

  https://www.google.com/search?q=ковид+израел

  Че другите колеги дето са специалисти по международното положение не искат да споделят тази информация. (Може и да са подписали някакви документи.)

  કટાક્ષ
 27. 27 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Даннити от нощес:
  Средният дневен брой на заразените вече надмина 12 пъти този от преди една година и е 28 пъти по-голям от минимума към 13 юли.
  24-30.6 - 70
  ...
  7-13.7 - 54 /минимум/
  ...
  25-31.7 - 204 /25-31.7.2020 - 223/
  26.7-1.8 - 209 /26.7-1.8.2020 - 217/
  27.7-2.8 - 237 /27.7-2.8.2020 - 218/
  28.7-3.8 - 275 /28.7-3.8.2020 -220/
  29.7-4.8 - 305 /29.7-4.8.2020 - 220/
  30.7-5.8 - 344
  31.7-6.8 - 373
  1-7.8 - 403
  2-8.8 - 414
  3-9.8 - 469
  4-10.8 - 518
  5-11.8 - 568
  6-12.8 - 623
  7-13.8 - 694
  8-14.8 - 727
  9-15.8 - 741
  10-16.8 - 816
  11-17.8 - 902 /11-17.8.2020 - 141/
  12-18.8 - 988 /12-18.8.2020 - 135/
  13-19.8 - 1058 /13-19.8.2020 - 132/
  14-20.8 - 1104
  15-21.8 - 1136
  16-22.8 - 1152 (16-22-8.2020 - 128)
  17-23.8 - 1236 (17-23.8.2020 - 132)
  18-24.8 - 1308 /18-24.8.2020 - 127/
  19-25.8 - 1339
  20-26.8 - 1390
  21-27.8 - 1440
  22-28.8 - 1462
  23-29.8 - 1472
  24-30.8 - 1500
  25-31.8 - 1521

 28. 28 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Броят на починалите от ковид също нарастна над 18 пъти /от 18 седмично за 22-28 юли или 24-30 юли на 331 за последните седем дни/ и вече надхвърли почти петкратно максималните стойности за миналото лято /10 души среднодневно/. За седем дни среднодневното число се увеличи два пъти. Съществуват обаче съмнения в коректното отчитане на починалите от коронавирус, тъй като не се отчитат жертвите на дългия ковид /отложената смъртност/. Така например за седмицата 8-15.8 починалите от ковид са 89, а смъртността по предварителни данни е увеличена с 290 души спрямо аналогичната седмица на 2019 година.
  24-30.6 - 7

  25-31.7 - 3
  26.7-1.8 - 3
  27.7-2.8 - 3
  28.7-3.8 - 3
  29.7-4.8 - 3
  30.7-5.8 - 5
  31-7-6.8 - 6
  1-7.8 - 6
  2-8.8 - 6
  3-9.8 - 8
  4-10.8 - 9
  5-11.8 - 11
  6-12.8 - 11
  7-13.8 - 12
  8-14.8 - 12
  9-15.8 - 13
  10-16.8 - 14
  11-17.8 - 15
  12-18.8 - 15
  13-19.8 - 17
  14-20.8 - 18
  15-21.8 - 18
  16-22.8 - 19
  17-23.8 - 22
  18-24.8 -24
  19-25.8 - 29
  20-26.8 - 30
  21-27.8 - 33
  22-28.8 - 34
  23-29.8 - 37
  24-30.8 - 44
  25-31.8 - 47

 29. 29 Профил на old school
  old school
  Рейтинг: 508 Неутрално

  Последният вариант на Ковид ще се се казва комунизъм. Без собственост и без права. Пропагандата и методите са същите като на фашизма и комунизма.

 30. 30 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса бе на най-високите нива от миналата есен и дори ги бе надминало, но в последните дни спада. При все това за месеца средното репродуктивно число е 1,48, което е най-високото репродуктивно число от април 2020 година насам средно за месец.
  Не е ясно до връх ли се приближаваме, до плато или просто до стъпало преди ново изкачване с превършването на сезона на отпуските и ваканциите, както стана миналата година.
  20-30.6 -0,84

  3-13.7 - 0,86

  21-31.7 - 1,52
  22.7-1.8 - 1,51
  23.7-2.8 - 1,54
  24.7-3.8 - 1,66
  25.7-4.8 - 1,72
  26.7-5.8 - 1,73
  27.7-6.8 - 1,75
  28.7-7.8 - 1,70
  29.7-8.8 - 1,63
  30.7-9.8 - 1,59
  31.7-10.8 - 1,59
  1-11.8 - 1,65
  2-12.8 - 1,62
  3-13.8 - 1,59
  4-14.8 - 1,54
  5-15.8 - 1,47
  6-16.8 - 1,48
  7-17.8 - 1,50
  8-18.8 - 1,54
  9-19.8 - 1,50
  10-20.8 - 1,46
  11-21.8 - 1,41
  12-22.8 - 1,36
  13-23.8 - 1,33
  14-24.8 - 1,34
  15-25.8 - 1,34
  16-26.8 - 1,31
  17-27.8 - 1,26
  18-28.8 - 1,22
  19-29.8 - 1,18
  20-30.8 - 1,17
  21-31.8 - 1,16

 31. 31 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#14] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ":

  > установи ли вече, че цялата работа е измама на Бил Гейтс?

  Не разполагам с такава информация. Ако се докопат до нещо - ще ти пиша.

  Ама не мога да разбера евреите в какво се забъркаха.

  Или може би играят някаква двойна игра и докато се припичат на плажа публикуват фалшиви статистики за да нагнетяват страх и да бутат нагоре акциите на компаниите в които са инвестирали ?

  કટાક્ષ
 32. 32 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Равносметката за една година:
  25-31 август 2020 - заразени среднодневно - 126, починали - среднодневно 9, репродуктивно число на вируса 21-31 август - 1,00
  25-31 август 2021 - заразени среднодневно 1521, починали среднодневно - 47, репродуктивно число на вируса - 1,16.
  На такова ниво - 12 пъти повече заразени, пет пъти повече починали, нарастващ брой на заразените, вместо стагнирал - завършваме ваканционния сезон. Ако от такова равнище започне нарастване като миналата есен - жална майка България!

 33. 33 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Според достойчокацаровските критерии цялата карта на България е червена, а на места и виолетова.

 34. 34 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#29] от "old school":

  > Последният вариант на Ковид ще се се казва комунизъм.
  > Без собственост и без права.

  Но пък държавата ще се 'грижи' за всеки индивид да е 'спасен'.

  Срещу полагане на известно количество доброволен труд.

  કટાક્ષ
 35. 35 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Излязоха предварителните данни на НСИ за общия брой на смъртните случаи през 33-тата седмица на 2021 година - 2016, с 41 повече отколкото през аналогичната седмица на 2020 и със 120 повече отколкото през 33-та седмица на предковидната 2019.
  С това свръхсмъртността за 59 седмици с повишена смъртност /започвайки от второто полугодие на 2020 / е 38 904.
  През същите 59 седмици регистрираните като починали от коронавирус са 18220. Т.е. имаме 20684 нерегистрирани или косвени жертви на епидемията.
  За съжаление сред смъртните случаи през тази 33 седмица, 16-22 август бе и моята съпруга, 50 годишна, без придружаващи заболявания, неваксинирана.
  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W33.png

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Весело

  До коментар [#18] от "radelmarfx":

  Ей, не се карай! Пари са това, наши пари. Затова Пфайзер очаква около 60 млрд печалба за тази година. Ми Модерна, АЗ, Янсен, PCR и антигени тестове? А, нямало било перпетуум мобилен? А?

 38. 38 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  Под всички статии за ковид 90% от коментарите са на едни и същи пет човека. Хайде вземете се поспрете малко, разбрахме че сте най-"компетентните" вирусолози в цял свят и който иска да се ваксинира за вас е глупак. Почвате да ставате досадни вече. Намерете си друго хоби.

 39. 39 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 639 Весело

  Кирилов посочи, че се забелязва засилен интерес към еднодозовата ваксина на "Яснес".

  Мдаа
  ЯСНЕС. Ей така обърквате хората, и не искат да си ваксинират децата.
  Мда

 40. 40 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#36] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ":

  > Какво мислиш, че доказва случая Израел?

  Че вместо да третират медицински проблем ни заливат с масова пропаганда и възникналата истерия изобщо не помага ?

  > Абе такива като теб нямат ли хора около себе си, които да са заболели.
  > Не казвам даже починали, просто да са заболели?

  В най-близкото обкръжение - заразата е минала през 15-20 човека, повечето от тях са разбрали след антигенен тест.

  В по-далечното обкръжение има няколко починали - хора на възраст и със заболявания.

  Позната спаси баща си на 90 години като организира цялата фамилия да се грижи за него денонощно (човека беше много зле, в безсъзнание). Ако го беше изпратила в болница щеше да е част от статистиката.

  Надявам се да не се налага да се сблъсквам с това с което тя се сблъска.

  > В какви камери живеете?

  Аз лично в бункер.

  કટાક્ષ
 41. 41 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Положението наистина е потресаващо, и то не само в България. Положението с кретенията и с обработката на информация, имам предвид. С лъже пророците, лъже експертите и когнитивния дисонанс.

  Вчера четох една статия за починал мъж на около 30 години от провинциален район в Щатите някъде. Сестрите му споделяха, че роднините им, които са препоствали бурно конспирациите за Ковид, са ПРОДЪЛЖИЛИ да го правят.

  Та всъщност, това ме накара да се замисля, че това, дето се чудя тези конспоратори нямат ли близки и роднини, няма смисъл. Защото явно и близки да имаш, и приятели, пострадали, КОНСПИРАТИВНОТО мислене е по-силно у днешния човек. Хване ли те тоя вирус, няма измъкване. Всичко, което по някакъв начин може да те разколебае, бива игнорирано и обратното - всякакви непотвърдени твърдения на измислени експерти биват хиперболизирани.

 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4898 Неутрално

  До коментар [#29] от "old school":

  Не е учудващо имайки предвид общите им корени от един етнос.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#38] от "У Чен":

  > който иска да се ваксинира за вас е глупак

  Който иска да се ваксинира - в днешно време е лесно. Отива в съответния център, подписва едно листче и го боцкат - изобщо не боли.

  И след това може спокойно да се пътува по света и да прегръща баща си без да го е страх че ще го зарази.

  И всички проблеми са му решени - нали така ?

  કટાક્ષ
 44. 44 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#36] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ":

  > Имам чувството, че ей такива лекета като теб имате
  > нула хора около себе си и не излизате от къщи,

  Много ясно - да не съм луд.

  Ще изчакам до 2025-та, надявам се дотогава суматохата да е утихнала.

  કટાક્ષ
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  До коментар [#40] от "Ан Он":

  и как се е грижила фамилията за него денонощно? поставили сте го на системи и сте му правили лабораторни изследвания и измервания през час и сте му определили антибиотика и останалите медикаменти на база изследванията? направили сте му рентгенография, прегледалите сте му дробовете?

  -voxy
 48. 48 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Това човече Богдан Кирилов колко кешира от БигФарма за лобизма си за ваксините?
  Да не задмина вече Тиквата?

 49. 49 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2784 Любопитно

  Цитирам: "валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или документ, удостоверяващ преболедуване."
  Само тези изисквания трябва да останат, в.т.ч при влизане в закрити обществени места и прилежащите им (ако има такива) открити площи.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 50. 50 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1637 Неутрално

  Математикът на вече несъществуващия оперативен щаб за борба с коронавируса Николай Витанов

  Витанов спри сЪ излагай че станахте за кашмер на децата

 51. 51 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Ако се заделят още 500 млн. за борба с вируса, ще разберем, че всички сме пред умиране.
  Единствено засега не са обявили списък на "най-добрите" болници за борба с този враг.
  Разделението на хората на ваксинирани и не ваксинирани засега добре се използва по телевизора за всяване на страх и паника.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#47] от "voxy":

  > и как се е грижила фамилията за него денонощно?

  Не съм бил там и се надявам да не бъда в такава ситуация.

  Човек на 90 години в безсъзнание, да трябва периодично да го обръщаш, някак си да го захранваш, някак си да му даваш медикаменти и да го почистваш след другите му нужни и 24 часа в денонощието някой да седи до леглото му.

  Справили са се, за което имат моите уважения. Както казах, надявам се никога да не ми се наложи да мина през това, вероятно аз няма да се справя.

  કટાક્ષ
 54. 54 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  "Според д-р Червенякова ситуацията е трудна, защото вирусът е по-заразен, ваксиналното покритие е ниско, а хората не спазват мерките. В Инфекциозна болница са ангажирани между 50 и 60 от общо 96 легла. Обикновено хоспитализацията е на средно тежки и тежки случаи."

  Спомням си, че Мангъров обясняваше, че от тия за болница са около 5-6 човека, другите са в болница щото са изплащшени от паниката до немай къде. Психоза...

 55. 55 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#47] от "voxy":

  > поставили сте го на системи и сте му правили лабораторни изследвания

  Не знам защо си всички смятат че механизацията лекува хората.

  Най-важното са грижите - навременни и адекватни. Които поне в нашата болнична система е доста трудно да получиш.

  કટાક્ષ
 56. 56 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  27.10.20 „Катастрофалната прогноза е, че системите – над 2 хиляди случая стоим ли така – в някакъв момент системите ще започнат да отказват
  1.09.21 Той изчисли още, че следващата седмица новозаразените ще са 2300-2400 на ден.
  Стойчо, не стой, цялата власт е в тебе. На никой няма да му е до развлечение, ако мама, тате детенце си отидат!

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 57. 57 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Положението наистина е потресаващо, и то не само в България. Положението с кретенията и с обработката на информация, имам предвид.
  —цитат от коментар 41 на Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ


  Абсолютно .. !!

  Ярък пример за кретения и обработка на информация - случка от тръмпова Америка .

  -----------------------------
  Coronavirus deaths and those of George Floyd
  George Floyd was infected with COVID-19, autopsy reveals
  Autopsy report: George Floyd had COVID-19
  -------------------------------
  Заразен с Ковид-19 - не спазва самоограничения , джитка насам-натам , няма никаква маска и не му пука , ходи вечерта да си купува пиячка с некви 20 долара там...

  А онеа - го вземат за Пример, моля ти се .. и го правят знаме..

  Боже , Боже ..

  В коя страна - умнокрасивците не са диваци и варвари ??

 58. 58 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 441 Весело

  КОНСПИРАТИВНОТО мислене е по-силно у днешния човек. Хване ли те тоя вирус, няма измъкване.
  —цитат от коментар 41 на Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ


  Извинявайте, ама точно Вашето мислене е такова.

 59. 59 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Най-важното са грижите - навременни и адекватни. Които поне в нашата болнична система е доста трудно да получиш.
  —цитат от коментар 55 на Ан Он


  Да, гений, винаги е било трудно. Само че, когато се появи пандемия, за да подпомогнеш това грижите да са малко по-добри, навременни и адекватни, последното нещо, което трябва да правиш, е да сееш конспирации и съмнения, както го правиш ти от половин година, че и повече.

  Просто иди и се ваксинирай и спри да се правиш на умен из форума, и ще си допринесъл с малко за по-адекватните и навременни грижи. Това се иска от теб, това е и реалното, което можеш да направиш за да помогнеш.

 60. 60 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#45] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ":

  >Човекът и твоята позната просто са имали късмет.

  Възможно е. На никой не бих пожелал да разчита на такъв късмет.

  > В по-голямата част от случаите, ей такива домашни лечения
  > завършват точно обратното.

  Възможно е. В конкретния случай човека оцеля само защото го задържаха в къщи.

  > лекинко си сменил плочата от това, че вирус няма до това,
  > че сега пък пустата система ти е виновна, щото не го лекува правилно.

  Вирус има, върлува кофти Зараза.

  Но посрещането на Заразата е абсолютно неадекватно - и преди 18 месеца и сега.

  Вместо да се третира медицински проблем се набутахме в яки политически и бизнес игри подплатени с медийна пропаганда. И на всички замесени им се услади.

  Ще си говорим пак след няколко години.

  કટાક્ષ
 61. 61 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 647 Любопитно

  "Усеща се недостиг на кадри в здравната система"

  Споко, компенсира се с недостига на българи...

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#46] от "У Чен":

  > Не бе глупак е, къде къде по-добре е да е мъртъв но с изграден доживотен имунитет!

  Често казано не те разбирам. Има богат набор от имунно-стимулиращи препрати против КОВИД.

  Всеки на 12 години може да се допита до медицинско лице или шаман на който вярва и да си боцне там определения брой дози (2-3-4) от препарата който си е харесал.

  Ако не си е избрал правилния шаман - това си е негов (религиозен) проблем. Това са си специални взаимоотношения, не можем да се бъркаме в тях.

  કટાક્ષ
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Че те румънците казаха още преди месец, че от септември няма да се влиза ей така при тях. Нашите къде спяха, че да си направят по един тест или да се ваксинират? Моя грешка, говорим за тираджии, те толкова си могат.

 66. 66 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  Усеща се недостиг на кадри в здравната система
  =====================
  Че къде няма недостиг ?
  Единственото място за което се сещам да няма недостиг, е в държавната администрация.

 67. 67 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1187 Весело

  и как се е грижила фамилията за него денонощно? поставили сте го на системи и сте му правили лабораторни изследвания и измервания през час и сте му определили антибиотика и останалите медикаменти на база изследванията? направили сте му рентгенография, прегледалите сте му дробовете?
  —цитат от коментар 47 на voxy


  Вливали са му ракия венозно и са го хранили с чесън, а когато не му е достигал въздух са му правили дишане уста в уста, вместо да го сложат на апаратно дишане!

 68. 68 Профил на pppdaemon
  pppdaemon
  Рейтинг: 480 Неутрално

  До коментар [#18] от "radelmarfx":

  Твоят мозък отдавна е евтаназиран...

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#59] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ":

  > Просто иди и се ваксинирай

  Мислех септември да се допитам до духовния си гуру кой е най-добрия препарат към момента и да се набоцкам.

  Ама като гледам че все още бодат със залежала стока за версията на заразата от '19-то лето господне, май ще изчакам още няколко месеца в бункера докато пуснат нов елексир против КОВИД'23 или поне КОВИД'22.

  Но мисля че какво си размишлявам аз в бункера, вас не би трябвало да ви притеснява по никакъв начин ?

  કટાક્ષ
 71. 71 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Да, гений, винаги е било трудно. Само че, когато се появи пандемия, за да подпомогнеш това грижите да са малко по-добри, навременни и адекватни
  —цитат от коментар 59 на Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ


  Помниш ли, как долната паплач скачаше за ковидозаразителя Джордж Флойд?
  Принципно бяха против Мерките ..

  Мръсна заразителна сган!

  А сега - са се извъртяли на 180 градуса?

  Случаеност ?? Не мисла !!

  Явно - купени са и е конспирация..
  Мнозина мислят, че Путин е развързал торбата с рублите за хибридните тролове-вакстъри ..

 72. 72 Профил на Gavril
  Gavril
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#60] от "Ан Он":

  Спри да пишеш. Ходи кашлай на твоите у дома и колективно ни лишете от присъствието си.

  България, къде е нашия change we can believe in?
 73. 73 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  До коментар [#26] от "Ан Он":

  Като все говориш за Израел поне разбираш ли какво ти казват статистическите данни?!?

 74. 74 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  До коментар [#57] от "sim4o":
  . Или един конски антибиотик - каквото там хора като теб предпочитат.
  —цитат от коментар 69 на Gavril


  А за какво ми е антибиотик - ако спазвам Мерките и вярвам на науката ??????

 75. 75 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#45] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ":

  По твоята логика излиза, че другите не са имали късмет. Ми, то си е така. Всички сме смъртни. И, кой ще изтегли късата клечка е въпрос на късмет. Брат ми си отиде на 19 години през 1980, светла му памет. Много тежък инсулт.

 76. 76 Профил на Андрей Куртенков
  Андрей Куртенков
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Доколкото идиотизмът на всички тия мерки вече е очевиден (и е съвършено ясно, че нямат никакъв позитивен ефект върху епидемиологичиняп процес, а трябва просто да отчитаме дейност някаква), мисля че по отношение на пътуванията трябва да прилагаме принципа на реципрочност - за тези държави (както довчера беше Румъния), които ни пускат свободно - и от наша страна да няма никакви ограничения - а за да влизат в нашата страна граждани на Гърция, примерно - да им правим васерман на границата и да чакат резултата в лагера в Любимец.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#64] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ":

  > Ей тва нещо няма как да го знаеш по никакъв начин.

  Човек в безсъзнание на легло.

  вариант 1 - На стол до него седи една от внучките му. Като са закашля, има кой да го обърна, потупа извика за помощ.

  вариант 2 - Болнично заведение. Като се закашля в най-добрия случай някой от другите в стаята натика паник бутона. В най-добрия случай космонафтите идват след 30 минути (защото толкова време им отнема да си монтират специализирана защитна екипировка) само за да регистрират че си е заминал

  Изобщо нямам намерение да дискутирам повече темата - всеки има право да избира къде и как да обслужват болните му роднини, аз се надявам да не ми се налага да правя такъв избор.

  કટાક્ષ
 79. 79 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#49] от "Consumer":

  Логично, но не приложимо. Почти всички се заразяват и разпространяват болестта. С, или без сертификат. Преболедували, или - не. Колкото до тестовете, неточни са.

 80. 80 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Доколкото идиотизмът на всички тия мерки вече е очевиден ..
  —цитат от коментар 76 на Андрей Куртенков


  Мерките - идиотски ???


  Не вярваш ти, в науката, не вярваш ..

 81. 81 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#51] от "mara71":

  ФЕД и ЕЦБ напечатаха стотици милиарди $ и €. Направи си изводите.

 82. 82 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#67] от "У Чен":

  > вместо да го сложат на апаратно дишане!

  Ако според вашата религия единствения начин да ви лекуват от КОВИД е да ви надуват като балон - това си е ваш религиозен избор.

  Иначе е изключително забавно да се шегуваме с хора които са спасили човешки живот с риск за себе си вместо да зарежат човека да умре (щото нали КОВИД-а е изключително опасен и можеше вместо един да си заминат дванадесет човека). Респект.

  કટાક્ષ
 83. 83 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  До коментар [#67] от "У Чен":

  Дядо ми беше с един бял дроб след травма през пубертета. Лекарите се учудваха, че той с този един бял дроб е могъл да живее повече от десет години. На 85 години той караше тежка пневмония. Четирите му деца го обгрижваха денонощно в Александровска болница /1978/. Доживя до 92 години и осем месеца.
  Леля ми я изписаха след кома от ИСУЛ да умира вкъщи /1988/. Прогнозата бе за не повече от един месец - тежки рани от залежаване. Една година на легло, обгрижвана от майка ми, мене и съседката от горния етаж. Живя още 6 години.

 84. 84 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3692 Неутрално

  До коментар [#60] от "Ан Он":

  Чакам те на отлежала сливова (реколта 1981) през 2026. Ще намеря и мезе. Има и ябълкова. Да сме живи и здрави до тогава.

 85. 85 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1865 Неутрално

  Абе такива като теб нямат ли хора около себе си, които да са заболели. Не казвам даже починали, просто да са заболели? В какви камери живеете?.
  —цитат от коментар 36 на Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ


  Имат, ама не им пука. За Ганьо е не е важно кой се разболява и кой умира. Най важно е кво пише у фейса и него лично да не го закачат за нищо. Па ку стане нещо баджанака кара линейка, има връзки, той ша на упраи.

 86. 86 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Някой по-запознат може ли да каже. Предвижда ли се скоро да се разреши Йансен за непълнолетни?

 87. 87 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2784 Любопитно

  Шофьорете да се ваксинират, стига са ревали.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 88. 88 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#83] от "Patsis":

  > На 85 години той караше тежка пневмония.

  Не са се сетили да го монтират на апарат за кислород че да не се мъчи още 7 години.

  કટાક્ષ
 89. 89 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  До коментар [#80] от "sim4o":

  Науката казва ли нещо за ползата от компреси за умрелите?
  Мерките бяха добри и правилни, но заради интереса на цар Капитал въвеждани винаги със закъснение и половинчато.

 90. 90 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 273 Любопитно

  До коментар [#62] от "sim4o":

  Симчо,кажи им да не сядат по пейките,да помнят Калофер и закрии темата!☠☠☠👍

  Много съм прост
 91. 91 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#84] от "Vlado Nikolov":

  > Чакам те на отлежала сливова (реколта 1981) през 2026.

  Останала ми още към 16 тона и половина анасонлийка, не върви много като си сам.

  Уговорката важи, само нещо взе да ме притеснява ситуацията навън с тая ламбада дето се задава на хоризонта. Може да се наложи да я преместим за 2027-ма.

  કટાક્ષ
 92. 92 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Но мисля че какво си размишлявам аз в бункера, вас не би трябвало да ви притеснява по никакъв начин ?
  —цитат от коментар 70 на Ан Он


  Разпространението на човешката глупост винаги е притеснително.

 93. 93 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#86] от "petiopit":

  > Предвижда ли се скоро да се разреши Йансен за непълнолетни?

  Надпреварва е тежка, щото бая пари има в тая работа.

  કટાક્ષ
 94. 94 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ
  Рейтинг: 10 Неутрално

  До коментар [#78] от "Ан Он":

  Значи, най-напред да повторя ФАКТА, че няма как да знаеш дали човекът би оживял в болница или не.

  По притеснителното е, че заради ей такива слухове, хората максимално забавят търсенето на медицинска помощ и си отиват.

  Та да, притесняват ме глупостите.

 95. 95 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#92] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ":

  >Разпространението на човешката глупост винаги е притеснително.

  Абсолютно съм съгласен.

  На бая разпространяване на човешка глупост се нагледахме последните 18 месеца.

  કટાક્ષ
 96. 96 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2903 Неутрално

  До коментар [#28] от "Patsis":

  “Така например за седмицата 8-15.8 починалите от ковид са 89, а смъртността по предварителни данни е увеличена с 290 души спрямо аналогичната седмица на 2019 година.”

  Разликата от 201 души да не е от Ковид мерките?
  Или следваме принципите на “зелената икономика” - няма човек, няма въглероден отпечатък?

 97. 97 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#94] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БЕЖ":

  > По притеснителното е, че заради ей такива слухове,
  > хората максимално забавят търсенето на медицинска помощ и си отиват.

  Първо - не е слух.

  Второ - за да не стане недоразумение. В цитирания по-горе пример успеха се дължи единствено на мотивацията на екипа който е бил замесен. (Аз вероятно не бих се справил). Моля НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА В КЪЩИ.

  Посъветвайте се с медицинско лице на което вярвате. Не отлагайте посещението на доктор или болнично заведение, защото може да стане прекалено късно и да станете част от статистиката.

  કટાક્ષ
 98. 98 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 991 Неутрално

  А защо не отразихте протестите във Варна и този в София!? Кацаров даже се е изнизал като п*ъдня от гащи през служебния вход на Парламента. Белия автобус в движение ли е!?

 99. 99 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1187 Весело

  Ако според вашата религия единствения начин да ви лекуват от КОВИД е да ви надуват като балон - това си е ваш религиозен избор.
  —цитат от коментар 82 на Ан Он


  Добре съгласих се! Закриваме болниците, домашното лечение е много по-добро! И спираме ваксинациите, по-добре да изградиш естествен имунитет от колкото да се ваксинираш, ако оживееш разбира се!

 100. 100 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#99] от "У Чен":

  > Закриваме болниците, домашното лечение е много по-добро!

  Както прецените, щом така е казало духовното ви гуру.

  Аз към моето духовно гуру ще се допитам като възникне нужда.

  > И спираме ваксинациите,

  Не знам какво точно ще 'спирате'. Има закупени няколко милиона дози с имунно-стимулиращи препарати (макар и със закъснение) - ще забраните на хората да си ги боцкат ли ?

  > ако оживееш разбира се!

  Да се върнем на темата - я обясни какво точно се случва в Израел - тази по-по-по-най-ваксинирана нация ?

  કટાક્ષ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK