На живо

Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

"Дневник" проследи на живо важните политически новини и реакциите по тях. Вижте политическите новини от деня накратко в хронологията.
Радев призова за редовно правителство и заради казуса със Северна Македония

Радев участва в XVI Бледски стратегически форум, който се провежда в Словения.

Радев участва в XVI Бледски стратегически форум, който се провежда в Словения.

Призовавам всички партии, от които зависи съставянето на редовно правителство, че натискът върху България ще се засилва и ние имаме нужда от редовно правителство и работещ парламент, които ясно да отстояват нашата национална позиция пред европейските ни партньори. Това обяви, цитиран от БНТ, президентът Румен Радев. Преди това македонският премиер Зоран Заев също изрази надежда скоро да има редовно правителство в България, за да продължат разговорите за европейската интеграция на ЕС.


Очакванията за компромис към България растат, защото през последните години отношенията със Скопие са били водени в задънена улица и България е останала изолирана, обясни президентът Радев. По думите му, гласувана през юли резолюция на парламента в Скопие бетонира неизпълнението на Договора за добросъседство от 2017 г. Резолюцията очертава езикът и идентичността като червени линии, по които Скопие няма да преговаря със София.

Прокуратурата проверява сигнал на "Боец" срещу Петър Илиев

Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Георги Кожухаров

Прокуратурата извършва проверка по сигнал на Георги Георгиев от сдружение "Боец". Пред "Дневник" Георгиев потвърди, че е сезирал държавното обвинение за плагиатство и кражба на интелектуална собственост.


По-рано днес от статус на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов се разбра, че от полицията са търсили информация за книгата на Петър Илиев от издателството "Нова звезда". От МВР заявиха пред "Дневник", че това е по указание на държавното обвинение, което работи по сигнал срещу Илиев.


Срещу преподавателя и неуспял кандидат за вицепремиер тече проверка и в етичната комисия на Софийския университет. Сигналът на "Боец" е от 9-ти август, става известно от публикация на сайта на сдружението.

БСП пита Румен Радев за отношението му към проект на Кирил Петков

Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Юлия Лазарова

БСП иска да знае за отношението на президента Румен Радев към евентуален нов политически проект на министрите от служебното правителство Кирил Петков и Асен Василев. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски в предаване на "Българска свободна телевизия", водено от депутата на социалистическата партия Александър Симов.


От изказването на Свиленски се разбра, че БСП не би била очарована от евентуална подкрепа на държавния глава за проекта, за който усилено се говори, че ще бъде осъществен, особено след като премиерът Стефан Янев заяви, че би се включил в него.


"Преди няколко дни президентът Радев каза, че е благодарен на социалистите, които са го подкрепяли през петгодишния му мандат и сега едно такова поведение от неговия премиер, не вярвам, че радва българските социалисти", каза Свиленски.


В отговор на въпрос дали е заплашена БСП от потенциалния проект на Петков и Василев Свиленски каза, че не знае "доколко това ще се отрази на резултата, но със сигурност оставя неприятно усещане".

Калоян Методиев: Новият политически проект е в напреднала фаза


Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Президент

Новият политически проект около президента и служебното правителство и министри е в напреднала фаза на изграждане. След като самият Стефан Янев каза, че би го подкрепил. Стефан Янев няма да кихне без разрешение от Румен Радев. Това коментира пред Би Ти Ви политологът Калоян Методиев, който е бивш началник на кабинета на президента.
"Вижда се, че са в напреднала фаза на изграждането на партийни структури. Дори Христо Иванов каза, че би подкрепил проект около Кирил Петков и Асен Василев", каза Методиев. По думите му структурите на бъдещата партия се изграждат с лица от "Демократична България" и БСП.

"Когато се прави политически проект докато си във властта е лесно. Но когато се заявиш и трябва да изкараш хората, да заявиш програма, тогава ще стане много по-сложно и трудно и може да последва разочарование", каза още Методиев.


Той допълни, че е напълно възможно новата партия да прескочи бариерата още на предстоящите парламентарни избори, като ще вземе от избирателите на БСП и на "Демократична България" най-вече.


"Ще се търси обявяване в последния момент, за да нямат време другите партии да издигат свои кандидати за президент", каза още Методиев.

Кирил Петков: Ще продължим да сме част от промяната

Служебният министър на икономиката Кирил Петков изрази страховете си от това да не се състои актуализацията на бюджета и заяви, че ако това стане, би било провал на Народното събрание.
Когато имаме наличие на два милиарда допълнителни средства и единственото, което се изисква, е оторизация за тяхното харчене, ние да посрещаме явно идващата огромна криза без средства - нито за лекарите, нито бизнеса, нито за пенсионерите, това би било пълен провал за мен на Народното събрание. Ако това се случи, бих казал - тези хора не си свършиха въобще работата, заяви пред журналисти министърът, цитиран от БТА.


В отговор на журналистически въпрос Петков заяви готовност да е министър в евентуално ново служебно правителство. "Когато президентът реши да направи този разговор с нас, ние ще го проведем по най-разумния начин - да помислим кой е най-добрият вариант това да се направи. Аз съм готов да бъда и служебен министър, ако това е най-доброто, което може да се направи. При всички случаи, в една или друга роля, ще продължим да сме част от промяната", каза министър Петков.


Днес той представи концепцията си за сертифициране на общини, в които няма корупция съвместно с "Трансперънси интернешънъл". Според него тези общини ще могат да привличат повече инвеститори.

Полицията търси информация за книгата на Петър Илиев от издателството

снимка: Стоп кадър тв 7/8

снимка: Стоп кадър тв 7/8

Заместник-директорът на "Национална полиция" старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство "Нова звезда", с което иска подробна информация за книгата на неуспелия кандидат за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев. Това съобщи във фейсбук статус лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.


По думите му това е поръчка, която " тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен". От статуса не става известно защо точно полицията се е интересувала от книгата. Етичната комисия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проверява дали в книгата на Петър Илиев има плагиатствани части от труда на друг преподавател доцент Наталия Киселова.


"Добре. Разбрах посланието. А сега моето: Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред", завършва статуса си Трифонов.


Пред "Дневник" от МВР обясниха, че действат по указание на прокуратурата, където е постъпил сигнал
и по който е разпоредена проверка.

Ръководството на парламента предлага президентските избори да са на 14 ноември

Решението за насрочване на президентските избори за 14 ноември ще бъде гласувано утре в пленарна зала, съобщи председателят на Народното събрание Ива Митева. "Дали ще бъде подкрепено е друг въпрос", коментира Митева. Решението беше взето днес на председателски съвет, в който влизат представители на всички партии.


Ако депутатите одобрят датата, това означава, че при балотаж, вторият тур ще бъде на 21 ноември. Тогава е крайният срок по Конституция за провеждане на президентски избори. "Въпросът дали президентските избори ще съвпаднат с парламентарните е от компетенцията на президента Радев. Нека не му се месим в работата", коментира още Митева.

Комисията "Росенец" пак ще опита да извика Доган

Решението на комисията "Росенец" за изслушване на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган на следващото й заседание в крайна сметка не е прието заради липса на кворум, съобщава нейният председател Калоян Янков. На вчерашното заседание на комисията Янков предложи Доган да бъде изслушан, защото е живял в резиденцията по около 4 месеца годишно от 2016 г. до 2020 г. От данните на арх. Влади Калинов, началник на ДНСК, се разбра че от 18 обекта в имота, само 4 имат разрешения за строеж, а единственият, въведен в експлоатация, е трафопост.


Подробности тук

Все още не се налага включване на армията в охрана на границите

Правим необходимо за подготовката на страната да посрещне бежанския натиск, обяви в парламента премиерът Стефан Янев. Заедно с министрите на вътрешните, външните работи и отбраната той беше извикан от депутати да отговаря на въпроси по темата. Янев отбеляза, че подробности за мерките могат да бъдат дадени на закрито заседание, защото засягат националната сигурност. Не се налага включването на въоръжените сили в охраната на границата, уточни премиерът. Следващата седмица се планира свикване на съвета по сигурността към Министерски съвет, като една от темите ще е тази, каза Янев


Министърът на отбраната Георги Панайотов коментира, че има готовност по границата с Турция да се изпратят до 1051 военни. Той уточни, че при участие на средно 600 военнослужещи на месец и нужната техника, до края на година са нужни 9.606 млн лв., с които бюджета на Министерството на отбраната не разполага.

Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Георги Кожухаров


Вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че мигрантския натиск е шест-седем пъти по-висок от същия период на миналата година. Според него към момента "Гранична полиция" се справя със задачата за охрана на границата. Бойко Рашков уточни, че се планира поддръжката на оградите по границата да мине от общините, на чиято територия са, към "Гранична полиция".

Парламентът изслушва премиера за бежанците

Парламентът гласува на първо четене трите законопроекта, които предвиждат бюрото за защита на свидетелите да премине от прокуратурата към Министерството на правосъдието. Предстои трите законопроекта да бъдат обединени в един, след което да се гласува колко време да има за предложения между първо и второ четене. Николай Хаджигенов от "Изправи се, БГ! Ние идваме" поиска този срок да е три дневен, от ГЕРБ настояваха да се спази седемдневният срок между двете четения.

Голямата промяна остава за следващия парламент, обяви Тошко Йорданов

Голямата промяна остава за следващия парламент, ако има достатъчно разум, обяви днес по време на среща с представителите на БСП председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. На срещата трябваше да се обсъди евентуално подкрепа на правителство, предложено от БСП с третия мандат.
Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Георги Кожухаров


Йорданов каза, че както е било обявено предварително, след като никоя партия не подкрепила кабинета, предложен от "Има такъв народ", така и парламентарната група на партията няма да подкрепи правителство, с мандат на която и да е друга формация.


Още по темата четете тук

Срещата между БСП и "Има такъв народ" за кабинет

Парламентът няма да заседава извънредно за актуализацията на бюджета

Парламентът няма да заседава извънредно в събота за актуализацията на бюджета. Не се приеме и предложението бюджетната комисия да се събере извънредно по темата в първия от трите почивни дни около 6 септември. Двете предложенията бяха на БСП, но не намериха подкрепа сред останалите партии.


Против гласуваха "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ!Ние идваме", а групата на ГЕРБ-СДС не участва в гласуването. "За" бяха единствено народните представители от левицата и от ДПС.

Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Юлия Лазарова


Повече от два часа продълиха дебати в пленарна зала по предложението актуализацията на бюджета да се гледа в съкратени срокове. С отхвърлянето на проекторешението срокът за внасяне на предложения за актуализацията на бюджета между първо и второ четене остава 7 септември включително.


Повече по темата тук

Тошко Йорданов към Нинова: няма да ви подкрепим мандата

Няма да подкрепим вашият мандат за правителство, но ще дойдем да ви го съобщим лично в знак на приличие, каза днес от парламентарната трибуна Тошко Йорданов от "Има такъв народ".


Той реагира на изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова, която обвини т.нар. партии на протеста, че с нежеланието си да преговарят за съставяне на правителство с третия мандат, оставят на власт модела на управление на ГЕРБ. За по-късно днес е насрочена среща между двете формации.

Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Велко Ангелов


"Удържайте се с репликите, защото в момента се опитвате да спасите бюрото на Гешев, НСО да охранява всякакви хора и се опитвате да не се стигне до закриване на спецсъда и прокуратурата", завърши репликата си Йорданов.


Преди това Мая Манолова, коментира че от БСП спекулират с твърдението, че с тях преговори за кабинет не се водят.


До момента разговори за подкрепа на съставяне на кабинет с третия мандат имаше с "Изправи се БГ! Ние идваме!". Вчера от "Демократична България" отказаха да се явят на насрочената среща. В четвъртък Пленумът на БСП трябва да реши окончателно какво да се прави с третия мандат.

Депутатите викат два пъти премиера на изслушване за бежанците

Премиерът Стефан Янев, министрите на външните, вътрешните работи, както и на отбраната да дойдат днес на изслушване в Народното събрание за ситуацията по границите и готовността за бежанска вълна, гласува Народното събрание. Депутатите гласуваха по същата тема премиерът Стефан Янев да дойде в петък (3 септември), когато в рамките на т. нар. парламентарен контрол министрите отговарят на въпроси на депутати.


Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Юлия Лазарова

ГЕРБ с нов неуспешен опит да върне хартиените бюлетини

ГЕРБ направи нов неуспешен опит да бъдат вкарани в дневния ред промени в изборния кодекс. Председателят на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") отказа с мотива, че не е спазена процедурата предложенията да са имали два месеца за обществено обсъждане.


Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Велко Ангелов


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова припомни настояването на партията да се върне възможността за гласуване и с хартиени бюлетини, освен с машини.


Отказът на Митева за вкарване на точката на Атанасова в дневния ред, защото е в разрез с правилата, е пореден ясен знак, че настоящото Народно събрание няма да променя изборните правила.

БСП приключва консултациите за кабинет

Мандатоносителите от БСП ще се срещнат днес с представителите на най-голямата парламента група – тази
на "Има такъв народ", като това е последната от предвидените срещи в преговорния процес за съставяне на кабинет с третия мандат. До момента разговори имаше с "Изправи се БГ! Ние идваме!". Вчера от "Демократична България" отказаха да се явят на насрочената среща. В четвъртък Пленумът на БСП трябва да реши окончателно какво да се прави с третия мандат.
Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Лили Тоушек

Ръководството на парламента решава кога ще са президентските избори

Датата за президентските избори ще бъде окончателно решена днес на втори за деня председателски съвет, а проекторешението ще бъде разгледано утре в пленарна зала. Това заяви пред медиите зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова и депутат от парламентарната група на ГЕРБ-СДС, която допълни, че датата зависи от това кога ще бъде приета актуализацията на бюджета.
Политическото напрежение: Партиите предлагат президентските избори да са на 14 ноември (хронология)

© Велко Ангелов


Най-обсъжданите дати са 7 и 14 ноември и 14 и 21 ноември. По всяка вероятност президентските и предсрочните парламентарни избори ще са 2 в 1, допълни още Мая Манолова.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (215)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 672 Неутрално

  На предстоящите избори, според мене, трябва по-активно да се ангажират братята от махалата. За целта да спрат да пускат полицейски сирени, където не трябва. Така ще се сформира нужното парламентарно мнозинство.
  Инак, няма да се притеснявате. За разлика от китайския календар, ние тука нямаме всякакви горски и не-горски обитатели, от десетилетия сме в епохата на туземеца и резултатите са предвидими.

 2. 2 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  Определяйте датите, приемете актуализиран бюджет и тази мъка да свършва. Нали виждате измъчените лица на депутатите? Дано някои повече да не ги виждаме.

 3. 3 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2208 Неутрално


  Чалгите объркаха политиката и днес Корнелия е с вързани ръце .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 4. 4 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 635 Неутрално
 5. 5 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  парламента решава кога ще са президентските избори=======много важно....все тая......

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Гербаджиите пак бяха изпляскани през пръстите. Да свикват. Те са вече треторазрядна политическа формация и са поели по пътя на РЗС и ББЦ.

 8. 8 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 213 Весело

  "ГЕРБ с нов неуспешен опит да върне хартиените бюлетини"

  Абе, Боко! Абе Волов ... упс... Биков!
  Че организирайте една просветна кампания сред мургавия ви електорален контингент, бе! Защо се циганите?

 9. 9 Профил на Контрол на съзнанието
  Контрол на съзнанието
  Рейтинг: 370 Любопитно

  Гербаджиите пак бяха изпляскани през пръстите. Да свикват. Те са вече треторазрядна политическа формация и са поели по пътя на РЗС и ББЦ.
  —цитат от коментар 7 на doctor.no


  +++++
  Нашата пабеда е сигурна!Г-н Христо Иванов ще е новият министр председател ,а генерал Атанас Атанасов е ракетата носител към сияйните звезди на либералната демокрация!
  🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀🚣‍♀️🚀

  Много съм прост
 10. 10 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 213 Любопитно

  До коментар [#6] от "Контрол на съзнанието":

  Защо Бойкикиев ви бърка толкова болезнено в някои места?
  Че нали на следващите избори давате на ДБ не-повече от 2-3%?

 11. 11 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3209 Неутрално

  До коментар [#8] от "inchhighliliput":

  Приказките за хартиените бюлетини са тупане на топката, както беше с проекта за конституция. Всъщност, машинното гласуване легитимира ГЕРБ, защото бе направено по чужди правила и проведено от друг. Иначе фантазиите докарваха хиляди цигански, помашки, мъртвешки и кой знае още какви вотове.

  Еретик
 12. 12 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1876 Весело


  До коментар [#7] от "doctor.no":

  "Гербаджиите пак бяха изпляскани през пръстите. Да свикват. Те са вече треторазрядна политическа формация и са поели по пътя на РЗС и ББЦ."
  Абе треторазрядна политическа формация, но първа политическа сила.
  И то (засега) с 6 % аванс пред всички, които им дишат праха.
  Ти по-добре виж как джобното генералче и безработният адвокат са се хванали за гушата и то в момент, когато на хоризонта се задава нов популистки Франкенщейн.
  Който като чалгаря ще обере разочарованата лумпенизирана маса, но за разлика от него ще забърше и доста от вашите редици.
  Или ще кажеш- без коментар.
  Съгласен съм!

 13. 13 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2094 Неутрално

  "Председателят на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") отказа с мотива, че не е спазена процедурата предложенията да са имали два месеца за обществено обсъждане."

  А в предния парламент обсъждаха ли обществено два месеца правилата, които въведоха. .

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 14. 14 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Хартиена бюлетина!?Не само ГЕРБ ,но и присъдружната и ДПС разбират ,че това е последен шанс да осребрят откраднатите от гражданите пари.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 15. 15 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Тая залъгалка за тълпата с “народовластието” вече не върши работа! - отсекли демиурзите на днешния свят, завеждащи глобалната кантора “import-export democracy and human rights”, гарантираща - спекуалтивните печалби на транснационалния капитал, териториалното преразпределение на сферите на влияние на “великите сили” и изграждането на буферни пояси от дребни държавички с разпилени народи между ядрените динозаври на Изтока и Запада…

  Започва титаничната битка между хегемоните за енергия, вода и въздух - и затова - да прочистим жизненото пространство от по-нисшите раси между англосаксонския и евразийските светове… Злокобно познатата концепция “Generalplan Ost” от едно незабравено все още кошмарно за народите минало…

  Сменяме модела! - решили някъде из дюните на Биариц-а и Корнуол-а апостолите от богупомазаните тайни вечери на G-7… Въвеждайте новия типаж политици в играта, докато народите не са се усетили, че им разградихме националните държави именно за да ги уволним като “суверен” на собствената си съдба…
  http://epicenter.bg/article/Dimitar-Nedkov--Ne-zagasyayte-autokyuto---shte-provalite-stsenariya-/258609/11/0

 16. 16 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Електронното гласуване е следващия етап на машинното гласуване. Не може да се отрече че това е най добре формулиран и законен способ да постигнеш т.н. образователен ценз ,за който в онзи Парламент патриотичните формации се надпреварваха да творят безсмислени формули.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  " Премиерът Стефан Янев, министрите на външните и вътрешните работи да дойдат днес на изслушване в Народното събрание за ситуацията по границите и готовността за бежанска вълна, гласува Народното събрание."

  Всеки по - сериозен проблем би хваща напълно неподготвени, това мога да ви го кажа без изслушване в парламента на когото и да било ! Държавност и ефективност на институциите и се градят трудно, бавно, с много усилия ! Ходенето при султана на крака в жалка поза нищо не помага !!!

 18. 18 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 903 Неутрално

  За момента американската левица ДБ и руската левица БСП са съюзници в борбата за кокала.

  Но в мига в който вземат властта ще се скарат. Ще се хванат за гушите. И ще потопят България. Всичко ще расипят.

 19. 19 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Е, как да определят дати, като ще свърши получаването на заплатите. Ако ги избираха само да плюят и да се чудят щеше да е голям кеф. Ама то и работа трябва да се върши. Кофти.
  А пък ГЕРБ пак биле напляскани през пръстите. Щото не им приели предложението за хартиени бюлетини.
  Те нали отидоха в Парламента да пляскат през пъстите, а Янев стана Премиер да уволнява?
  Сега бабите на Корнелия освен, че вируса се върна трябва да се оправят и с машините. Мани, мани.
  По-голяма какафония от това, което се случва не се е чуло и видяло.

 20. 20 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Съдейки по постоянните опити на ГЕРБ за промяна на изборното законодателство за премахване на машинното гласуване и въвеждане хартиени бюлетини ,за които трябва да имаш познание какво е то син химикал и да знаеш да изписваш "Х" или т.н "V " ме навежда на мисълта ,че ниско образовани хора е електорат на който се надяват.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 21. 21 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3635 Неутрално

  Ще ви изтраем още две седмици и после кой накъдето му видят очите. Само не отново вие същите!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 22. 22 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Лошото е че никой няма идея да прави бюджет за 2022. Аз си мисля че ако се каня да управлявам ще имам поне груба идея какво ще включва и ще съм на 60-70% готов с него, ако ме изберат да мога да реагирам на време. Ама явно само аз така си мисля

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 23. 23 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Е, па мноо снанаа тия "нискообразовани"
  Отначало беа само ГЕРБери.
  Посли и ИТНци - и те ниско образовани.
  ДПСарите и те горките нискообразовани.
  Изобщо счки у лайна само ние в бело от ДБ. Професорчета.
  Особено пък Мая и Хаджигенов - те са нашата гордост.

 24. 24 Профил на marvinthemartian
  marvinthemartian
  Рейтинг: 121 Неутрално

  Всъщност, машинното гласуване легитимира ГЕРБ, защото бе направено по чужди правила и проведено от друг. Иначе фантазиите докарваха хиляди цигански, помашки, мъртвешки и кой знае още какви вотове.
  —цитат от коментар 11 на Костадин Иванов

  Говориш пълни глупости! Нищо не е легитимирало, иначе герберята нямаше да дават толкова зор за връщането на хартиените бюлетини. Машините единствено доказаха, че за герб гласуват само безумно високият брой държавни чиновници и техните семейства.

 25. 25 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Абе слезте на земята, бе!
  То комунягите са измислени не да ходят по земятя, а да фърчат.
  С това поведение просто поднасяте на тепсия победата на ГЕРБ.
  Герберя, не герберя - в момента водят класациите с 6%.
  От Герб се прехвърлихте да оплювате ИТН.
  ДПС за вас са толкова отвратителни, че не се и споменават.
  Ицко лично отиде на Ресенец да им го каже, ама нещо оплете конците и се наложи да яде сладолед.
  То може, може протестърска простотия ама вашата няма никъде.

 26. 26 Профил на blq171066238
  blq171066238
  Рейтинг: 220 Неутрално

  Зад ИТН стърчат ушите на Борисов. Вие виждате ли ги?

 27. 27 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  И като стърчат кво? Плашите ли ни?
  Или понеже стърчат - пак на протести?
  Оня дето ви финансираше протестите утече у канало.
  Ако решат днес да се обединят ГЕРБ и ИТН май и вие утичате у канализацията.
  Ама поне ще продължавате да си зимате депутатските заплати.
  И това е нещо. А ич?
  Така, че убедете ги да се обединят ИТН и ГЕРБ и имате 4 години да зимате по 10 000 на месец.

 28. 28 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 118 Неутрално

  До коментар [#24] от "marvinthemartian":

  А за партията, на която симпатизираш, какви хора гласуват?

 29. 29 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  От къде се пръкна тоя Тошко? Възможно ли е един единсвен човек да събере толково простотия в себе си? ... То вярно, че човек е цяла Вселена, ама тоя как не е направил имплозия - не е въздух под нарягане, а вакуум.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 30. 30 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  Безхаберниците в НС продължават с безхаберието си.
  Дано избирателят малко е поумнял и да накаже тези, които щяха уж да променят нещо, но се видя ,че за нищо не стават. Така както правят в момента държава не се управлява.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 31. 31 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3635 Весело

  Малеееееей, колко прилични станаха тошковците бе!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 32. 32 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2608 Гневно

  "Председателят на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") отказа с мотива, че не е спазена процедурата предложенията да са имали два месеца за обществено обсъждане."

  Тая па - откакто има избори, се гласува с хартиени бюлетини. Какво точно ще му обсъжда обществото.
  Спрете тогава да харчите милиони за производството им. Тонове хартия за оня де духа - без обществено обсъждане.

  Безумието в тази държава край няма.

 33. 33 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#30] от "kvasimodo":

  Какво "управление" на държавата, каква актуализация...?!
  70% от сега присъстващите в Парламента ИЗОБЩО не са наясно защо са там.
  Ама случили на гласоподаватели!

  Да видим в 3-я сезон от "Избори до дупка" какво ще роди суверена.

 34. 34 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#32] от "Галя Станчева":

  Честно да споделя, депутатите от ВНС и от 1-я редовен Парламент след 1989-та година, направо ми изглеждат СВЕТИЛА в сравнение със сегашните такива.
  За огромно разочарование и срам дори!
  30 години по-късно...

 35. 35 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Весело

  ====Парламентът няма да заседава извънредно за актуализацията на бюджета=== а и БСП няма да дадат 1 седмица на парламента който спа до момента и никакви 3 закона за Гешев няма да има защото БСП са си БСП....... долна пасминка са си.....

 36. 36 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5525 Любопитно

  Нинова утре да връща мандата и да приключва панаира !

  [email protected]
 37. 37 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Служебното правителство да сменя яко калинкажа на герб. Но противодействието е и ще бъде огромно. Много дълго време след герболяка ще мирише на оср.но...

 38. 38 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5525 Любопитно

  С предишните роли се провали - Обединителка на лявото пространство, Спасителката на държавата....

  [email protected]
 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Весело

  До коментар [#7] от "doctor.no":

  Вас ще ви изпляскат на изборите.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 40. 40 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  Само ново "ляво" и затриването на БСП като политически субект може да промени ситуацията в България .........БСП е най голямата измама на прехода, след продажните синдикати разбира се, според мен ......

 41. 41 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Гледах Губи-Време-Сбирката БСП-ИТН!
  Така...
  На БСП не вярвам по подразбиране!
  Но... ИТН означава "Измамници Търсят Наивници", нали?

  Жужакът от Ямбол продължава да бълва лъжи на килограм, и си вярва, че като изцвъка 100 тона лъжи, и те ще станат един килограм Истина!
  Е, да, ама не!

 42. 42 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  до 35
  Айде, айде Парламентът веднага след 89та година бяха 90% комунисти и 10 % некомунисти, но хора на ДС, кито работеха за БКП.
  Такъв си ни беше народа - 1 милион и 100 000 комунисти. Останалите 6 милиона роднини на комунисти. Научени, че по-голяма заплата могат да имат само с червена книжка у джоба, а не защото се трудят.
  То затова лустрация у нас не можеше да има. Трябваше да си лустрираме целия народ.
  Ако бяхме, чехи, унгарци или поляци с някакви съпротивителни сили срещу комунизма сега тия циркове в НС нямаше да ги има.

 43. 43 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 549 Неутрално

  ТОШКУ рече: "голямата промяна остава за следващия парламент, обяви Тошко Йорданов"...

  Да, ама вие няма да пеете в хора!

 44. 44 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  А лудичкото плагиатче каква съдебна реформа щеше да ви спретне, завърши речта си приятелят Тошко.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 45. 45 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Ако решат днес да се обединят ГЕРБ и ИТН май и вие утичате у канализацията.
  —цитат от коментар 27 на cpl40723722


  Проспал си събитията, тавариш.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 46. 46 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#29] от "olexander":


  От къде се пръкна тоя Тошко? Възможно ли е един единствен човек да събере толково простотия в себе си?
  —цитат от коментар 29 на olexander


  Явно България стана почва за избуяване на популисти!
  Само да чакаме и да гледаме!

 47. 47 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 684 Неутрално

  "... в момента се опитвате да спасите бюрото на Гешев, НСО да охранява всякакви хора и се опитвате да не се стигне до закриване на спецсъда и прокуратурата", завърши репликата си Йорданов.

  Един път да се съглася с Тошко.

 48. 48 Профил на martoto
  martoto
  Рейтинг: 50 Неутрално

  Егати наглите тия ИТН. Знам, че нищо не казах с това, но просто не спирам да се изумявам от безпределната арогантност, наглост и непукизъм. Да излезе точно Тошко да каже, че се надавя партиите в следващото НС да поумнеят... не знам как се гледа в огледалото сутрин.

 49. 49 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2830 Неутрално

  "Голямата промяна остава за следващия парламент, ако има достатъчно разум....."

  Нагъл и долен от началото до края. Хубавото е, че е откровен и веднага се показа. Да го изритаме навреме, преди да е направил голяма беля.

 50. 50 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Весело

  голямата промяна остава за следващия парламент, обяви Тошко Йорданов


  Колко жалко, че г-н Тошко няма да е част от нея.

 51. 51 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1017 Весело

  До коментар [#37] от "Хи-хи":
  На оср*но не мирише, а вони. Само дето миризливата следа има нюанси на вегън-пробиотик...

  Няма да разбереш, какво ти казвам, споко. Не се напъвай.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 52. 52 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#26] от "blq171066238":


  Той, Тошко, визира най-вече СЕБЕ СИ, ама ние не го разбираме.

  Ако и в следващото НС суверенът отново овласти тия/или дори "само" 50% от тях/... пълна агония и хаос.
  Жалко за древния ни народ!


 53. 53 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2225 Неутрално

  Този гологлавият/обръснатият е много прост, но явно трябват такива, за които да гласуват също толкова простите сред избирателите.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 54. 54 Профил на Драгомир Дончев
  Драгомир Дончев
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Тошко Африкански: Много искахме промяна, ама нямахме желание...

 55. 55 Профил на diy16648649
  diy16648649
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Нема ли кой да обясни на Маймуня , че нема като държиш 25 % от депутатите , нема как да искаш другите да ти подкрепят на 100 % глупостите. То е ясно че чалгарите бавно стоплят , ама все пак за 3 месеца все нещо трябваше да са прихванали.

 56. 56 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5794 Неутрално

  Парламентарни избори, на втория тур на президентските. Всички подкрепят Радев на първия тур и съответно няма да има 2 в 1 на втората дата.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 57. 57 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  До коментар [#51] от "olexander":

  Явно си спец по изпражненията. Ма и то си е наука. Едни тестват храна и вино, а други преработеното...

 58. 58 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2830 Неутрално

  Мъртвороденият парламент заседава с отегчение и досада. Нищо рационално не се очаква. Дали ще се сетят по-бързи да гласуват решенията, така както са внесени и максимално бързо да се пръждосват. Или ще продължат да каканижат.
  Виновни за ситуацията са ИТН + ГЕРБ = 128 депутати, които нямаха проблем да направят правителство, но върнаха мандатите си. Асистира им ДБ, поради идеологически дефицити. Който има очи видя, който има уши чу, но виновниците са ясни на всички.

 59. 59 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Весело

  Продължаваме напред! Нищо не е загубено! Мислим мач за мач.

 60. 60 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Весело

  г-н Тошко може официално да бъде обявен за обявяч /селски глашатай/.

 61. 61 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#50] от "Хай Буй":

  Колко ПРЕКРАСНО ще е, като Т.Й. НЕ Е изобщо в никое НС !
  И още /поне/ 50-тина негови съгрупници.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Марио, принцесата е в следващия замък.

 64. 64 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 201 Неутрално

  "Голямата промяна остава за следващия парламент" , обяви Тошко Йорданов

  Ами, добре. От 4 април до момента видяхме самохвалство, егоцентризъм, недиалогичност и тотално неразбиране относно политическите насоки и тенденции в страната ни. Ще се надяваме на повече трезв поглед у повече от сънародниците ни. Ясно е, че ще има и една нова, голяма надежда - Петков и съподвижници. Кой знае?! Ама то то човек, нали все с надежда живее.

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 65. 65 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4448 Неутрално

  До коментар [#37] от "Хи-хи":На оср*но не мирише, а вони. Само дето миризливата следа има нюанси на вегън-пробиотик...Няма да разбереш, какво ти казвам, споко. Не се напъвай.
  —цитат от коментар 51 на olexander


  При тоя обяснението за миризмата е много по-просто - не си е мил ръцете, след като е ходил до тоалетната.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 66. 66 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  "Голямата промяна остава за следващия парламент, обяви Тошко Йорданов"

  Това беше и основната задача на ИТН, и в този, и в предишния парламент, да не се свърши нищо и да не се пипа статуквото. ИТН (има такива неадекватници) - жалки ибрикчии на сараите.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 67. 67 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#58] от "Judjuk":


  Щом суверенът си избира: импотентни, ялови, ограничени , егоистични и т.п. депутати, няма как Парламентът да НЕ Е мъртвороден. Каквото зачатието- такъв и плодът.

  Повечко мисъл и разум ПРЕДИ зачатието, народе!

 68. 68 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 679 Разстроено

  Тошко и сценаристчетата докато се наиграят на политици ще видим бая зор....

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 69. 69 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Голямата промяна може да се състои , ако такива пишман-политически креатури като Тошко Йорданов, г-н Трифонов и трупата на 7/8 тв ги няма в парламента!
  За това ще е нужно обаче "суверенът" да разбере, че ИТН и подобни популистки формации са ПОДМЯНА, а не промяна!

 70. 70 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2738 Любопитно

  "Голямата промяна" остава за друг път, кога сараите решат и както решат.

  Браво на чалгарската сбирщина, много добре си свършиха работата и бламираха промяната, поне за момента. Напомнят на ранното ДПС от зората на "демокрацията".

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 71. 71 Профил на Linuxer Python3
  Linuxer Python3
  Рейтинг: 128 Неутрално

  Лека му пръст на проф. Марко Семов ! Всеки изминал ден и години опростачването на народопсихологията се задълбочава все повече. Подобни индивиди като Тошко Йорданов би трябвало да стане обект на теза/курсова работа за народопсихология в Софийски Университет.

 72. 72 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  Аз така и не разбрах тия кои са, че да искат някой да им подкрепя правителство на малцинството. Като какви искаха да правят кабинет сами? Кой ги набеди за самостоятелни предлагачи с тия 65 депутати?

  Ама нищо, де - отече и тая пародия. Сега понеже не искат да "изчезнат за 60 секунди" от политическата сцена(идеално пасва на възприятията им - сцена), правилно се целят в Гешев. Което пък е полезно за всички.

 73. 73 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#3] от "niksan1":

  Ако ДБ, подобно на ИБГНИ, се бяха появили вчера и бяха заели позиция подобна на ИТН, тогава чалагите щяха да останат в изолация и беше много вероятно да се съгласят да подкрепят съставянето на правителство, но ДБ, с отказа си да разговарят с БСП, при това публично, им дадоха възможност пак да се измъкнат. И така напъните за пълна промяна на статуквото се отлагат пак, вече пети месец. Време е за изводи.

 74. 74 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  До коментар [#65] от "Alarmstufe Rot":

  При вас обяснението е още по-просто - вие просто си "таковате" в ръцете

 75. 75 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1176 Неутрално

  До коментар [#73] от "Борис":

  Вярно е време за изводи, ама за по-качествени и близки до реалността от твоите, които са на почтително разстояние от нея.

 76. 76 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3209 Весело

  До коментар [#24] от "marvinthemartian":А за партията, на която симпатизираш, какви хора гласуват?
  —цитат от коментар 28 на kzj35678888


  Ами, не гласуват...

  Еретик
 77. 77 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  '''Няма да подкрепим вашият мандат за правителство, но ще дойдем да ви го съобщим лично в знак на приличие, каза днес от парламентарната трибуна Тошко Йорданов от "Има такъв народ".'''

  Тошко хвърля камъни в градината на Ицето.

  ДеЦка работа.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 78. 78 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  '''Няма да подкрепим вашият мандат за правителство, но ще дойдем да ви го съобщим лично в знак на приличие, каза днес от парламентарната трибуна Тошко Йорданов от "Има такъв народ".'''Тошко хвърля камъни в градината на Ицето.ДеЦка работа.
  —цитат от коментар 77 на kaiser


  Камъните падат, падат от небето...
  Интересно какво очакват всички, да се промени за два месеца, че се държат така, сякаш утре ще е по-добро от днес?

 79. 79 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1116 Неутрално

  Влиянието на такива откровени простаци като този и остасналите от бандата на барда на мутрите е обратно-пропорционално на избирателната активност.
  При 52% дебилите са с огромно влияние. При 75% не са, и правителството, каквото и да е то, има представителност и може да си води политиката, която иска. Ако е калпаво - у кофата, ако не е - се преизбира.
  Трябва просто да гласуваме и да изискваме от близки и познати да гласуват. Имат и задължения, не само права.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 80. 80 Профил на Борис
  Борис
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Поправка: в пост 73, "...и бяха заели позиция подобна на ИТН ...", да се чете: " ...и бяха заели позиция подобна на ИБГНИ ..."

 81. 81 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1830 Неутрално

  Днес един приятел написа нещо много забавно във ФБ:

  ''Ех, Аспарух, Аспарух! Как пък точно баш на теб се падна най-тъпата част от войската!'''

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 82. 82 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#18] от "rdb41527334":
  Ех, хубаво живеехте, когато бяхте партийни секретари на БКП-то. Пък и по-млади бяхте, и комсомолки е*яхте на поразия.

 83. 83 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  Нема ли кой да обясни на Маймуня , че нема като държиш 25 % от депутатите , нема как да искаш другите да ти подкрепят на 100 % глупостите. То е ясно че чалгарите бавно стоплят , ама все пак за 3 месеца все нещо трябваше да са прихванали.
  —цитат от коментар 55 на diy16648649


  Не е вярно, държат 27.08(3)%.
  Обаче как може да обвиняват ДБ за липсата на подкрепа, когато техният кандидат дори не застана пред парламента с искане да го подкрепят!? От къде знаят как щяха да гласуват ДБ, след като дори не опитаха? Ами ако ГЕРБ бяха изпълнили заканата си да не присъстват на гласуването и необходимия вот беше паднал от 121 на по-малко от 90 гласа?
  Във всеки случай, Доган отигра по-успешно аналогичната ситуация 2005г, когато спешно трябваше да има работещ парламент и правителство, за приемането ни в ЕС.
  Да си пожелаем в следващите два месеца всички (както пасивни, така и активни) да мислят... как да намерят решение, а не кой е по-по-най-виновен.
  П.С. ДПС що се цепят от колектива? Само те още не са посочили с пръст никого?

 84. 84 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Весело

  "Парламентът изслужва премиера за бежанците"
  Какво прави парламента на премиера!?

 85. 85 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  Славчовите шутове продължават да се държат, като инфантили. Толкова прости и невъзпитани хора, даже и при Сидеров нямаше. Изживявят се, като последна инстанция и големи разбирачи. Как може такива хора да попадат в НС ?

 86. 86 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  До коментар [#85] от "Роси":

  Вероятно имате предвид сценаристи? Защото "шутовете" биха били по-на ниво. Ви било интересно дали Виктор Калев например би могъл също така успешно (както другите роли) да се превъплъти в политик и да изиграе ролята, ако не на Константин Стоилов, то поне на Кимон Георгиев.

 87. 87 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  До коментар [#86] от "ivanpopov":

  Тези двамата не бих ги сравнила с Виктор. На Тошко много ще му отива един каскет и качен на каруца.

 88. 88 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#84] от "ivanpopov":


  Да се чете правилното:
  Парламентът обслужва НАЗНАЧЕНИЯ за Министър-председател. И НАЗНАЧИЛИЯ го.

  Поне до края на 11.2021г.

 89. 89 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7293 Неутрално

  "голямата промяна остава за следващия парламент, обяви Тошко Йорданов"
  Тошко да не мисли, че тогава ще имат 121 депутата?

 90. 90 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#87] от "Роси":

  Разсмях се с глас, благодаря!

  Тошко с каскет ще /ми/ изглежда доста по-естествено и привлекателно, отколкото Тошко без коса.

  И задължително да Е ИЗВЪН НС !
  Иначе Тошко с каскет ще трябва да громи друг с каскет... ето поле за изява на Виктор Калев.

 91. 91 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 651 Неутрално

  До следващия Парламент Тошко ще забрави какви ги е приказавал днес. Не само това - сигурно ще си има и нови приятелчета да си говорят за бъдещето на България, и най-после и Слави ще излезе на светло да го видим и ние на живо, не само някои избрани от него.

 92. 92 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  До коментар [#85] от "Роси":
  Как може такива хора да попадат в НС ?
  По-лошо не може да стане! - казал песимистът.
  - А, може, може! - отговорил оптимистът...

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 93. 93 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  На г-н Тошко Йорданов бих отговорил, че е най-добре да преброим пилците наесен. Уникално неконтактни, меко казано, и сбъркани хора! Ще бъде рисковано да се упражняват да управляват България.

 94. 94 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 446 Неутрално

  Гербаджиите пак бяха изпляскани през пръстите. Да свикват. Те са вече треторазрядна политическа формация и са поели по пътя на РЗС и ББЦ.
  —цитат от коментар 7 на doctor.no


  Всъщност като за изолирани, доста добре маневрирарт.
  На предстоящите избори голям процент от силно колебливият електорат, който гласува за Славчо, вероятно ще се завърне към герб. След толкова много простотии за едва 4-5 месеца, натрупа доста недоволство дългия, а реално дори не са управлявали.

  Ако това се случи, всичките протести дето бяха последните 2 години, отиват право в кофата за боклук.

 95. 95 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#81] от "kaiser":


  То не било войска, а сган. Та така вече 1 340г.

  Поне сме си запазили името непроменено толкова дълго.

 96. 96 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Ми той Тошко си свърши заръчаното, разби работата на Парламента.
  Сега остава да си получи възнаграждението.
  По колко каймета ли са им обещали за разбиването на народната воля?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 97. 97 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1775 Весело

  "Ръководството на парламента предлага президентските избори да са на 14 ноември"
  Ех , голямо слугуване на този г-н Радев. Като ще е така да ни правят президентска република. Нали са мнозинство партиите на промяната /вече и БСП се обявиха за такива/.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 98. 98 Профил на rqm431061711
  rqm431061711
  Рейтинг: 207 Неутрално

  Изборите трябва да са 2 в 1...задължително...не може с лека ръка да се харчат тия милиони като от джипката...И депутатите и президента да си *опичат акъла*...

 99. 99 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  Всъщност като за изолирани, доста добре маневрирарт.
  На предстоящите избори голям процент от силно колебливият електорат, който гласува за Славчо, вероятно ще се завърне към герб. След толкова много простотии за едва 4-5 месеца, натрупа доста недоволство дългия, а реално дори не са управлявали.

  Ако това се случи, всичките протести дето бяха последните 2 години, отиват право в кофата за боклук.
  —цитат от коментар 94 на svetlio_rm


  А да ти издва на ум, че всичкото това е добре подготвена схема?
  Че целта е била разбиване на протестния вот и разочароване на протестиращите.
  Не случайно онези с парцаливите дънки и фанелки от бит пазар се подхилкваха хитро, хитро през цялото време.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 100. 100 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  До коментар [#94] от "svetlio_rm":

  Очакваше се това да стане още на изборите през юли. Обаче те качиха с почти 80К гласа и получиха нови 14 места.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK