Комисията "Росенец" ще гласува отново дали да извика Ахмед Доган

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (22)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 140 Неутрално

  Той сега е зает да си полива доматите. Викнете го след месец

 2. 2 Профил на dofftora
  dofftora
  Рейтинг: 405 Неутрално

  С подобни изслушвания нищо няма да стане. Той по-скоро вас ще изслуша ако дойде. Като Гешев. Загуба на време. Няма какво да го изслушвате. Направо пращайте булдозерите.

 3. 3 Профил на naiven
  naiven
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това са частно правни отношение и няма никакъв юридически издържан начин да дава отчет какво е правил там ....... ПИАР ОТ НАЙ-ДОЛНА ПРОБА

 4. 4 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Що за държава сме - човек, който живее в имот на фирма с която няма никакви взаимоотношения - не е служител, нито собственик или управител. Имота няма акт 15, а предназначението му е да развива водни спортове. Цяла България знае, че живее там, само общината не са разбрали...

  Колко данък смет събраха?
  Колко данук сгради?
  Как така има ток и вода?
  Колко държавни институции не виждат очевидният факт, че е незаконно там?

  Айде на бас, че дори да го извикат ще покаже договор за наем със задна дата и ще каже - търсете собствениците на фирмата.

 5. 5 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 769 Весело

  Горките мушмуроци. Трети избори за 3 месеца им дойдоха в повече. Вече няма ПР тема, която да не е експлоатирана до втръсване. Вместо да "изслушвате" що не изгоните Доган от резиденцията и точка по въпроса? .... А, сетих се - щото точно "точката" по въпроса е това, коеот най-малко желаят новите спасители на Вселената. С какво иначе ще показнав на електората си, че за modern family?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 6. 6 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 4984 Неутрално

  Що за държава сме - човек, който живее в имот на фирма с която няма никакви взаимоотношения - не е служител, нито собственик или управител. Имота няма акт 15, а предназначението му е да развива водни спортове. Цяла България знае, че живее там, само общината не са разбрали... Колко данък смет събраха?Колко данук сгради?Как така има ток и вода? Колко държавни институции не виждат очевидният факт, че е незаконно там? Айде на бас, че дори да го извикат ще покаже договор за наем със задна дата и ще каже - търсете собствениците на фирмата.
  —цитат от коментар 4 на Аз


  Глупости - данък смет се плаща и за селски дворове в които няма нищо, даже колиба. И как въобще реши, че са плащали данък смет и данък сгради след като не са издавани разрешителни за строеж.
  Срещу "незаконното" се действа по закон, а не по прищевките на форумни коментатори. Гелдай вчерашното изслушване на Калинов и новата областна на Бургас, за да не пишеш смехории.

 7. 7 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Пък Доган ще си счупи краката от бързане......Но..... нека го поканят.... що ли си мисля, че ако това стане, то БСП ще побърза да върне мандата и 46 НС ...аут...

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 8. 8 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Да го извикат . И да му направят проба за алкохол.

 9. 9 Профил на jmf29537805
  jmf29537805
  Рейтинг: 310 Неутрално

  "1. Кога един строеж е незаконен?
  Строеж или част от него е незаконен, когато се извършва: в несъответствие с предвижданията на действащия подробен устройствен план и без строителни книжа; без съгласувани инвестиционни проекти и/или без разрешение за строеж; при съществени отклонения от съгласувания инвестиционен проект по чл.154, ал.2, т.1, 2, 3 и 4 ЗУТ; със строителни продукти, несъответстващи на съществените изисквания към строежите, или в нарушение на правилата за изпълнение на строителните и монтажните работи, ако това се отразява на конструктивната сигурност и безопасното ползване на строежа и е невъзможно привеждането на строежа в съответствие с изискванията на този закон.
  В някои случаи, строежът, въпреки че не отговаря на всички изисквания, посочени в ЗУТ не е незаконен, а строеж с нарушение. Това са хипотезите, когато строежът се извършва:
  1. без одобрени инвестиционни проекти и/или без разрешение за строеж;
  2. при съществени отклонения по смисъла на чл. 154, ал. 2, т.5 - 8 от ЗУТ, които не са поискани и разрешени от одобряващия орган преди изпълнението им;
  3. със строителни продукти, несъответстващи на съществените изисквания към строежите или в нарушение на правилата за изпълнение на строителните и монтажните работи;
  4. без осигурен от възложителя строителен надзор в случаите, когато такъв е задължителен;
  5. без да е съставен протокол за строителна линия и ниво и без да е заверена заповедната книга.
  2. Кой констатира незаконните строежи?
  Разкриване и констатиране на незаконно строителство имат право и са длъжни да извършват ДНСК, РДНСК и общинската администрация (кметство, район).

  3. Какви са последиците при извършване на незаконен строеж?
  Всички незаконни строежи, извършени след влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията - 26.07.2003 г. подлежат на премахване.
  За незаконният строеж се издава заповед за спиране на строителството, забранява се достъпа до строежа, след което се премахва със заповед на Началника на ДНСК. На нарушителя се налага глоба или имуществена санкция.
  Узаконяване на незаконни строежи се допуска само при определени условия /вж.отговор 6/.
  4. Как се извършва премахването на незаконни строежи?
  Незаконните строежи се премахват въз основа на заповед за премахване, издадена от Началника на ДНСК или упълномощено от него длъжностно лице.
  В заповедта за премахване първо се дава възможност нарушителя сам да премахне незаконния строеж, а ако не го изпълни в определения срок, принудително го премахват органите на ДНСК за сметка на нарушителя. За строежи, които представляват промяна на предназначението на сгради, съоръжения или части от тях, както и за строежи, за които не се изисква одобряване на инвестиционни проекти, но се издава разрешение за строеж, принудителното премахване се извършва от общината (района).

  5. Подлежи ли на обжалване заповедта за премахване?
  Заповедта за премахване е индивидуален административен акт и подлежи на обжалване по съдебен ред, чрез органа, който го е издал.

  6. В кои случаи се узаконяват незаконните строежи?
  Незаконните строежи могат да бъдат узаконени, ако са извършени до 26.07.2003 г., най-късно до 26.01.2004 г. е подадено искане от собственика на строежа до органа, който е издал или е следвало да издаде разрешението за строеж и ако са допустими по разпоредбите, които са действали по времето, когато са извършени, или по действащите разпоредби на Закона за устройство на територията.
  7. Кой издава актът за узаконяване?
  Актът за узаконяване се издава от органа, който е издал или е следвало да издаде разрешението за строеж - гл. архитект, областния управител или Министъра на регионалното развитие и благоустройството. Възможността за узаконяване на незаконните строежи е временна и се отнася само за тези от тях, които са изпълнени до 26.07.2003 г.

  8. Ако съм извършил незаконен строеж може ли да ми се издаде разрешение за нов строеж в същия парцел?
  Разрешение за нов строеж в недвижим имот, в който съществува незаконен строеж, не се издава на лицето, извършило незаконния строеж, докато същия не бъде премахнат или узаконен.

  9. Старият собственик на имота е строил незаконно в него. При тази хипотеза на новия собственик може ли да му се разреши да строи?
  На новия собственик може да се издаде разрешение за нов самостоятелен строеж, но той не може да пристроява, надстроява или преустройва съществуващото в имота незаконно строителство. "

  Не разбирам, какъв е проблемът да се спази закона?

 10. 10 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  "За това огромно по мащаби строителство няма документи, няма одобрени инвестиционни проекти, няма разрешения за строеж, няма нищо. Това също говори за това как тази територия е била забравена от закона."
  Не е забравена от закона..... Разрешено му е от хората на властта, министрите от ГЕРБ.

 11. 11 Профил на Pomak
  Pomak
  Рейтинг: 958 Неутрално

  най-много от резиденцията. "Да видим какво е правил там, колко време е стоял, защо, какви са му взаимоотнощенията със собствениците и т.н." каза Янков

  Мдаааа
  Не че Доган ще се яви във въпросната комисия, но смешно е да се чете дори това за което го викат.
  Сградата сигурно има собственик, който би трябвало да отговаря, ако има нещо незаконно.
  Друг въпрос е , че въпросната комисия има 1-2 седмици живот.
  Мда

 12. 12 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 4984 Неутрално

  "1. Кога един строеж е незаконен?Строеж или част от него е незаконен, когато се извършва: в несъответствие с предвижданията на действащия подробен устройствен план и без строителни книжа; без съгласувани инвестиционни проекти и/или без разрешение за строеж; при съществени отклонения от съгласувания инвестиционен проект по чл.154, ал.2, т.1, 2, 3 и 4 ЗУТ; със строителни продукти, несъответстващи на съществените изисквания към строежите, или в нарушение на правилата за изпълнение на строителните и монтажните работи, ако това се отразява на конструктивната сигурност и безопасното ползване на строежа и е невъзможно привеждането на строежа в съответствие с изискванията на този закон.В някои случаи, строежът, въпреки че не отговаря на всички изисквания, посочени в ЗУТ не е незаконен, а строеж с нарушение. Това са хипотезите, когато строежът се извършва:1. без одобрени инвестиционни проекти и/или без разрешение за строеж;2. при съществени отклонения по смисъла на чл. 154, ал. 2, т.5 - 8 от ЗУТ, които не са поискани и разрешени от одобряващия орган преди изпълнението им;3. със строителни продукти, несъответстващи на съществените изисквания към строежите или в нарушение на правилата за изпълнение на строителните и монтажните работи;4. без осигурен от възложителя строителен надзор в случаите, когато такъв е задължителен;5. без да е съставен протокол за строителна линия и ниво и без да е заверена заповедната книга.2. Кой констатира незаконните строежи?Разкриване и констатиране на незаконно строителство имат право и са длъжни да извършват ДНСК, РДНСК и общинската администрация (кметство, район).3. Какви са последиците при извършване на незаконен строеж?Всички незаконни строежи, извършени след влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията - 26.07.2003 г. подлежат на премахване.За незаконният строеж се издава заповед за спиране на строителството, забранява се достъпа до строежа, след което се премахва със заповед на Началника на ДНСК. На нарушителя се налага глоба или имуществена санкция.Узаконяване на незаконни строежи се допуска само при определени условия /вж.отговор 6/.4. Как се извършва премахването на незаконни строежи?Незаконните строежи се премахват въз основа на заповед за премахване, издадена от Началника на ДНСК или упълномощено от него длъжностно лице.В заповедта за премахване първо се дава възможност нарушителя сам да премахне незаконния строеж, а ако не го изпълни в определения срок, принудително го премахват органите на ДНСК за сметка на нарушителя. За строежи, които представляват промяна на предназначението на сгради, съоръжения или части от тях, както и за строежи, за които не се изисква одобряване на инвестиционни проекти, но се издава разрешение за строеж, принудителното премахване се извършва от общината (района).5. Подлежи ли на обжалване заповедта за премахване?Заповедта за премахване е индивидуален административен акт и подлежи на обжалване по съдебен ред, чрез органа, който го е издал.6. В кои случаи се узаконяват незаконните строежи?Незаконните строежи могат да бъдат узаконени, ако са извършени до 26.07.2003 г., най-късно до 26.01.2004 г. е подадено искане от собственика на строежа до органа, който е издал или е следвало да издаде разрешението за строеж и ако са допустими по разпоредбите, които са действали по времето, когато са извършени, или по действащите разпоредби на Закона за устройство на територията.7. Кой издава актът за узаконяване?Актът за узаконяване се издава от органа, който е издал или е следвало да издаде разрешението за строеж - гл. архитект, областния управител или Министъра на регионалното развитие и благоустройството. Възможността за узаконяване на незаконните строежи е временна и се отнася само за тези от тях, които са изпълнени до 26.07.2003 г.8. Ако съм извършил незаконен строеж може ли да ми се издаде разрешение за нов строеж в същия парцел?Разрешение за нов строеж в недвижим имот, в който съществува незаконен строеж, не се издава на лицето, извършило незаконния строеж, докато същия не бъде премахнат или узаконен.9. Старият собственик на имота е строил незаконно в него. При тази хипотеза на новия собственик може ли да му се разреши да строи?На новия собственик може да се издаде разрешение за нов самостоятелен строеж, но той не може да пристроява, надстроява или преустройва съществуващото в имота незаконно строителство. "Не разбирам, какъв е проблемът да се спази закона?
  —цитат от коментар 9 на jmf29537805


  Водят се дела, фирмата - собственик на имота обжалва.

 13. 13 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1446 Разстроено

  Явно нЕкоЙ ги страхува.

 14. 14 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Сарая на Доган както и персоната Ахмед Доган се ползват от неприкосновеност дадена им от правителството на ГЕРБ. независимо че Конституцията и законите на Република България са за да се спазват от всички български граждани.Съдебните дела по очевидно крещящото не спазване на законите при строителството на т.н "доган сарай",успешно се протакат на този етап от мастити адвокати . А спомняте ли си как същия този адвокатски екип в опита му в съда да защите чрез засаждане на трева на пясъчната ивица ( държавна собственост ) да я превърне в тучна зелена полянка,частна собсвеност .Този бе първия опит да защитят нарушаването на закона ,който претърпя фиаско в съда..

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 15. 15 Профил на Нюсета Кукалева
  Нюсета Кукалева
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Спомня ли си някой Робърт Максуел , известен американски магнат, който закупи бивш профсъюзен дом на Витоша за провеждане на семинари, обучения , но после незнайно как там заживя Догани и там е зимната му резиденция? След време по същия начин никой няма да знае как парк Росенец, като почивна база на Нефтохим, се оказа във владение на Доган като лятна резиденция! Кучетата си лаят, но керванът си върви!

 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2718 Неутрално

  Самото решение за привикване на Бащицата - Гуру на българската политическа класа представлява преломен момент за новата ни история. Досега Доган не е бил привикван никъде, но доста хора са му ходили на крак в Сараите с просба под мишница и още повече са били викани за шокане на канчета и набиване на чивии, за да крадат по-чевръсто.

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 17. 17 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Тези да пълни смешници. Доган е буквално недосегаем. Внимавайте да не напълните гащите.

  If you are going through hell... Keep going!
 18. 18 Профил на kahless
  kahless
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  Интересно, на какво основание някаква парламентарна комисия вика частно лице да дава показания пред нея. В кой закон пише, че такава комисия има такива правомощия?И какво ще стане, ако Доган просто не им обърне никакво внимание? Както най-вероятно ще стане, впочем.

  Freedom is a fragile thing and it's never more than one generation away from extinction.
 19. 19 Профил на chedeuvre
  chedeuvre
  Рейтинг: 633 Неутрално

  До коментар [#17] от "dante_18":

  Ти виждал ли си, доган....разговорял ли си с него..а...?
  Обикновеч човечец, гледа присмехулно...но дотам....нищо особено.....но наистина се чувства недосегаем (когато го пазят колкото ти дойдат наум фирми и служби....иначе страхът го дръсти яко....и има защо)...
  Чувства се недосегаем защото бившите от ДС го възхваляват, охраняват, строят му къщи, резиденцийки разни, пробутват все още клишето за етническия мир (че е невъзможен без него), самия доган все си е бил бохем (на български това значи курвар и пияница...нищо повече...след като пийне му се привиждат резонанси разни).
  Просто всички държавни органи са овладяни здраво от бившите от ДС, това стана като категорично като привикаха симо ментата (дето му казват някои царя от Мадрид).....а доган е просто за отклоняване на вниманието от тях (ченгетата!)....ченгетата все така са си живели....покрай бай тошо, сега доган върши тази работа.....та така...
  Поздрави от Маракеш (нямам сарай тук, просто си почивам)....обичам ви, читави българи.....))))

 20. 20 Профил на Roumen Stoilov
  Roumen Stoilov
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Най-много да черпи комисията с по един сладолед.

 21. 21 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3877 Неутрално

  Интересно, на какво основание някаква парламентарна комисия вика частно лице да дава показания пред нея. В кой закон пише, че такава комисия има такива правомощия?И какво ще стане, ако Доган просто не им обърне никакво внимание? Както най-вероятно ще стане, впочем.
  —цитат от коментар 18 на kahles


  Умнокрасивите си мислят, че те решават какво ще става в България, за тях закони и дори Конституцията не важат!

  Ако мъжът ви преспи с украинка, да знаете че това не е изневяра, а хуманитарна помощ. (laugh)
 22. 22 Профил на Нико
  Нико
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Защо ги създавате тези комисии като не могат да съберат и кворум ?!?

  Разхайтена работа ...

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK