Закриването на спецправосъдието: Въпросът вече не е дали, а кога

Закриването на спецправосъдието: Въпросът вече не е дали, а кога

© Юлия ЛазароваСпециализираните съдилища и прокуратури да бъдат закрити - около това становище се обединиха участниците в общественото обсъждане на законопроекта за промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ) по предложение на "Демократична България", което продължи над 3 часа и половина в комисията по правни и конституционни въпроси в парламента. Беше отхвърлено предложението да се гласува законопроектът в днешното заседание, тъй като това би нарушило процедурите на Народното събрание.


На общественото обсъждане бяха поканени представители на всички заинтересовани институции като единствено специализираните съдилища и прокуратури, както и представителите на Асоциацията на прокурорите и следователите в България бяха против законопроекта и изобщо идеята за закриването на спецправосъдието. Според вносителите, както и редица други институции и организации, това обаче е необходимо, тъй като за 10-те години, в които тези органи функционират, те не са доказали ефективността и необходимостта си. Един от основните въпроси, които бяха поставени, бе не дали да се закрият специализираните структури, а кога да се случи това.


Шефът на апелативния спецсъд: Ще създадете хаос и дългосрочни проблеми


Председателят на апелативния спецсъд Георги Ушев призова депутатите да търсят решение в компетентността на спецструктурите, която може да бъде намалена и да останат делата за организирана престъпност, тероризъм, както и тези на европейската прокуратура, тъй като според него няма нито един логичен аргумент тези дела да бъдат прехвърлени на общите съдилища.
Според него, има риск от зависимости и обвързаности на магистрати на местно ниво. "С неверни и неубедителни доводи за това предложение у нас остава съмнението, че се опитва да се пречи на вече започнати конкретни дела. Ще има и прекратени по давност дела", коментира шефът на апелативния спецсъд.


Той посочи и друг проблем, който според него не е маловажен и не е уреден от законопроекта - закриването на спецсъдилищата ще става от датата на влизането на закона в сила. Той обясни, че това означава, че ще бъдат закрити юридическите лица - спецсъд и апелативен спецсъд, които се разпореждат с бюджет, а това ще създаде хаос, тъй като няма да могат да се плащат заплати на служители, възнаграждения на вещи лица и техните правоотношения автоматично ще бъдат прекратени.


Същевременно ще спре работата по всички дела, а освен това не е известно кой ще носи отговорност, ако изчезнат веществени доказателства или цели дела, след като администрацията, която отговаря за това в момента, ще бъде освободена.


"Ще се създаде траен и сериозен проблем с непоправими последици. Всичко това трябва да бъде уредено преди закриването на съда, магистратите трябва да бъдат преназначени и едва след това да се закрива самия съд. Нужно е да бъде обмислено много прецизно и внимателно да се обмислят всички евентуални бъдещи проблеми. Досега не е имало закриване на съд от национално значение, но може да се ползва досегашна практика - вливане в друг съд, Това би намалило негативните ефекти", подчерта съдия Ушев.


По думите му, законопроектът не разписва и случаи като тези на съдии, които преди това са били членове на ВСС или адвокати. Законопроектът предвижда магистратите, ако не се явят на комисия за преназначаване, да се върнат на предишната си месторабота. Някои от настоящите съдии обаче не са работили преди това като съдии, даде пример Ушев.


Атанас Славов от "Демократична България" представи законопроекта и обясни защо е нужно да бъдат закрити специализираните структури.

© Юлия Лазарова

Атанас Славов от "Демократична България" представи законопроекта и обясни защо е нужно да бъдат закрити специализираните структури.


По думите му, решенията за преназначаване на съдии се обжалват пред особен смесен орган, в чиито състав ще влизат съдии от ВКС и ВАС. "Добре е да попитате съдиите дали биха участвали в такъв противоконституционен орган. По какви процедури ще работи той - също не е разписано", продължи с критиките Ушев.

"Ще заложите такава бомба, която ще избухне не само в ръцете на вносителите, но и в ръцете на цялото общество. Подсъдимите и обвиняемите с основание ще кажат, че не искат мерки за неотклонение, запори и т.н. Ако сте решили - направете го при работещ парламент, защото, ако го направите сега ще има проблеми, а някои от тях касаят националната сигурност на България и ще го разберете, когато започнат да се оплакват и чужди служби и държави", посочи още Ушев.

Председателя на спецсъда Мариета Райкова от своя страна подчерта, че продължава да не разбира какви са правните аргументи, с които се иска закриването на спецструктурите. На същото становище е и Върховната касационна прокуратура, която не е съгласна с предложения законопроект.


Даниела Ангелова - шеф на апелативна спецпрокуратура смята, че е "отстъпление на държавата от постигнатия напредък", а положителните ефекти от работата на специализираните структури са доказани и в докладите на международните партньори. Тя добави и че със законопроекта се засягат правата на магистратите и служителите, работещи в тези структури.


Ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова подчерта, че не може да приеме заключението, че работата на спецпрокуратурата едва ли не се равнява на нищо, не е допринесла за никакъв добър резултат. Тя посочи, че споделя мнението за нуждата от съдебна реформа. "Факт е, че тази нужда е много належаща и стои на вниманието ви отдавна. Буди недоумение единствено и само защо тази правосъдна реформа се започва със специализираните структури - не мога да кажа дали трябва или не те да съществуват, но бързането в случая не би било полезно за никого", подчерта Маджарова.


По думите й, само от началото на тази година за корупция на съд са били предадени над 50 души. От Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите изразиха опасенията си, че ако делата срещу организирани престъпни групи се разпределят на местни съдилища, има сериозен риск от изтичане на информация или местни обвързаности.


Демренджиев: Предлагаме компромисен вариант


Служебният зам.-министър на правосъдието Иван Дерменджиев припомни, че министерството предлага специализираните дела да бъдат прехвърлени на специални обособени състави в няколко редовни окръжни съдилища в страната.


"Всеки един ден закъснение ще доведе до фатални последици. Първоначалните цели не бяха постигнати дълго време. Трябва да има специализирано правосъдие, но тези структури загубиха общественото доверие. Нашето предложение е да се вземе компромисно решение, но трябва да се разкъса силната симбиоза между спецсъдилищата и прокуратурата", обясни Дерменджиев, но призова да бъдат изчистени и внимателно разписани всички текстове на законопроекта, за да не се стигне до негативни последици.


Дерменджиев опроверга и друг аргумент срещу закриването на спецструктурите, че делата на европейската прокуратура няма къде да се разглеждат. "При последното посещение Лаура Кьовеши изрично поиска да й се даде възможност да работи с цялата мрежа следователи и прокурори в страната. По никакъв начин не е реферирала към използване на органи по разследване само в столицата", подчерта зам.-министърът на правосъдието.


Адвокат Лулчева: Тези институции се превърнаха в бухалка срещу неудобни


Адвокат Ина Лулчева от Висшия адвокатски съвет обясни, че е съгласна с доводите на спецсъдилищата, че броят на сключените споразумения с прокуратурата и размерът на наказанията не може да са определящи фактори за това дали структурите трябва да се закрият, или не


"Тежестта на наказанията обаче установява, че не се касае за тежка организирана престъпност. Съгласна съм, че има проблеми за уреждане статута на съдиите. Касае се за справедливо решение и въпрос на техника е да се доуреди. Не е аргумент кой къде ще води делата, защото това е технически въпрос - няма нужда никъде да ходят, делата ще се гледат в специализирания съд. Гарантирано е довършването на делата - това ще става от съдиите, започнали тези дела. Уредено е, че мандатът на съдебните заседатели ще продължи до приключване на делата. Може би ще има дела, които ще започнат отначало. Такива дела може да има навсякъде", обясни адвокат Лулчева.


Закриването на спецправосъдието: Въпросът вече не е дали, а кога

© Красимир Юскеселиев


По думите й, въпросът за специализираните съдилища не е само юридически въпрос, но е и въпрос на анализ, включително и криминологичен, на политическо решение и на целесъобразност. Тя припомни, че още преди създаването на тези структури Висшият адвоактски свет е изказал две отрицателни становища още през 2011 г.

"Оказа се през годините, че целта не е делата да се спечелят на всяка цена, а, че определени лица трябва да бъдат подложени на една бухалка. Този съд в голяма степен се превърна в съд за лица, които са неудобни. Това се видя и затова има общвствено недоволство и желание за закриване. Същественото от юридическа страна е, че няма особена специализация на съдиите", коментира Лулчева.

Според нея има сериозна обвързаност на съда с прокуратурата и нееднакво прилагане на закона спрямо всички граждани. Тя даде пример с идентични дела, по които е адвокат, при които прокуратурата в единия случай е повдигнала обвинение за организирана престъпна група и то се гледа в специализираните съдилища, а в другия - за обикновено съучастие. "Дава се възможност прокуратурата да прилага нееднакво закона спрямо различните граждани и това не може да се търпи", подчерта още Лулчева.


Тя постави и въпроса за близо 10 г. дали е постигнато намаляване на борбата с тежката престъпост и посочи, че няма такъв анализ. "Съдът гледа тези дела, които му дава прокуратурата. Но малкото дела, които са приключили срещу лица от високите етажи на властта, са с оправдателни присъди, влезли в сила. Две или три влезли в сила опрадателни присъди не може да се оправдае съществуването на тези никак не евтини институции", добави още Лулчева.


По думите на Атанаска Дишева от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на практика става дума за около 33-ма съдии, които трябва да бъдат преназначени и това на практика няма да бъде проблем. Според нея дебатът трябва да се води на експертно ниво, а той вече продължава достатъчно дълго време.

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Закриването преди следващите избори ще лиши ГЕРБ от 5-6 хиляди гласа. Няма да могат да съблазняват напористи и жадни за кариера младежи, че ще ги вредят да бачкат при Франтишек, Пепи Еврото и Мартин Нотариуса. Стигна се до положение, майките да крият децата под полите си, за да не се подлъжат и да тръгнат с гербаджиите по лоши пътища.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 2. 2 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  Когато и да го закрият, все е късно.

 3. 3 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 726 Неутрално

  "Оказа се през годините, че целта не е делата да се спечелят на всяка цена, а, че определени лица трябва да бъдат подложени на една бухалка. Този съд в голяма степен се превърна в съд за лица, които са неудобни."
  Само този факт е достатъчен аргумент за закриване. Плюс това нищожната ефективност на приключилите дела, окончателно наклонява везните към закриване.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1681 Неутрално
 6. 6 Профил на skitnik75
  skitnik75
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Абе не беше добре Иванчева да стои часове наред пред спортната палата, не бяха добре и други работи на тая структура. Обаче от друга страна Божков, Миньо, Митьо, Баневи, Арабаджиеви... Хммм.

 7. 7 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 895 Неутрално

  Създава се фалшива представа, че проблемите в съдебната система се дължат на специализирания съд и прокуратура. А със закриването им няма да се реши нито един от тях.

 8. 8 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 842 Неутрално

  И всички застрашени олигарси са хепи, да очакваме закон за амнистията.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 9. 9 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 0 Неутрално

  За 30-40% каш бак от запорираните пари (3.5 млрд) си струва! Такава пара зидаро-мазача не е и сънувал никога! Ясно, че за него са трохите от тази сделка, но и те са милиони!

 10. 10 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  Браво, нещо полезно да свършат

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Червената мафия пак се докопа да кадува в "правосъдието".
  Баламурницте се радват ...

 13. 13 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 977 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lazarus":

  Създава се фалшива представа, че проблемите в съдебната система се дължат на специализирания съд и прокуратура. А със закриването им няма да се реши нито един от тях

  Пускането под домашен арест на убиеца на Милен Цветков от днес показва колко сте прав!

 14. 14 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 842 Весело

  Наближава изтичане на мандата, страх тресе кочината, ще има ли "престъпление и наказание". Бай дъ уей, къде се покри Милиончева?

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 15. 15 Профил на pernikforbg
  pernikforbg
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Честито на олигарсите и техните адвокати Хаджигенов, Дончева, Манолова .......За съжаление никой не споменава основния виновник за спорните съдийски решения - Лозан Панов!

 16. 16 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 842 Разстроено

  Адвокатите на олигарсите танцуват ламбада, ще паднат всички обвинения. После ще ревете защо българските граждани трябва да спонсорират "репресираните" честни частници заради оправдателни присъди от Брюксел. Тече, всичко тече.......

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 17. 17 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  След аргументите, които специалистите са изложили,срещу законопроекта,
  "Закриването на спецправосъдието: Въпросът вече не е дали, а кога"

  От европата, специално за нас, ще върнат европейският механизъм за сътрудничество и проверка

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 18. 18 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lazarus":
  Обратното е, създава се фалшива представа, че спецсъда и спецпрокуратурата решават проблеми с престъпността, а всъщност сме свидетели на замитане на престъпления и почти нулев успех с корупцията . Нека защитниците на спец съда да кажат поне едно дело успешно завършило и с влязла в сила присъда, а не да сочат лежащи години наред лайфстайл мутреси и мутри, които ни бандурят по международните съдилища за нарушение на правата им.
  Да довършат делата си и да ги закриват, най добре е веднага да ги закрият. Да не би редовите съдии да са по лоши от Ушев?

 19. 19 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lazarus":Създава се фалшива представа, че проблемите в съдебната система се дължат на специализирания съд и прокуратура. А със закриването им няма да се реши нито един от тяхПускането под домашен арест на убиеца на Милен Цветков от днес показва колко сте прав!
  —цитат от коментар 13 на Dankol


  Спец. съда е основна заплаха не само за олигарсите с ъс запорирани сметки, но и за новите "политици" с офщорни сметки, които сами си финансират кампаниите....

 20. 20 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 842 Разстроено

  До коментар [#19] от "mun4o":

  И връщат благородно партийната субсидия.....

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7201 Неутрално

  Всъщност, колко престъпници от високите етажи на властта е осъдил този специализиран съд и колко обвиненията на специализираната прокуратура са стигнали до съд.

 22. 22 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  Дойде време и това урудливо явление за рекет над обществото ни да си ходи ! След като опраскваше бизнеси, повдигаше обвинения на всеки, дръзнал да застане срещу схемите на мафията, след като в челните му редици стояха такива като Франтишек и кръга на Пепи Еврото, най - после всички прозряха, че днес може и да са неудобните на властта, но утре може да са самите те и решиха, че с рекета на мафията чрез спец бухалката са дотук ! Дано и да го изпълнят докрай, та едно пипало на модела у нас да бъде категорично отрязано !

 23. 23 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Божков и Цветан Василев харесват това, а и двамата като харесат нещо или си го купуват или го спонсорират. Както винаги всичко е за едни пари.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 705 Неутрално

  До коментар [#24] от "murry":

  Платете си и на вашите и те ще се вдигнат.
  Без пари - толкова.

 27. 27 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#26] от "Иван Петров":

  Ние не плащаме. Нямаме нощни шкафчета, с чекмеджета, пълни с пачки евро и кюлчета злато.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Създава се фалшива представа, че проблемите в съдебната система се дължат на специализирания съд и прокуратура. А със закриването им няма да се реши нито един от тях.
  —цитат от коментар 7 на Lazarus


  Кой ли ги създава? Кой ли има интерес? Сигурно е Бохосян.😁😁😁

 30. 30 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Браво, нещо полезно да свършат
  —цитат от коментар 10 на doctor.no


  Как е от зайчарника?Има ли рев и сополи, харесва ли ви воя на Герберите.😁😁😁

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  ,,Законопроектът предвижда магистратите, ако не се явят на комисия за преназначаване, да се върнат на предишната си месторабота. Някои от настоящите съдии обаче не са работили преди това като съдии, даде пример Ушев.”

  Пазарна икономика!
  Държавата не е длъжна да ви гарантира работа доживот, при положение че не вършите нищо

 33. 33 Профил на foxa55
  foxa55
  Рейтинг: 669 Неутрално

  [quote#19:"mun4o"][/quote]

  Е то за "евтина" къмпания като тази на ДБ, колко пари да ти трябват, 30-40 млн стигат.😁😁😁

 34. 34 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5110 Неутрално

  "Предлагаме компромисен вариант"

  Това е най-вредно

 35. 35 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4816 Неутрално

  До коментар [#6] от "skitnik75":

  Да беше допълнил списъка с Пеевски, Доган, Борисов, Горанов, Севда, МенТа, Домусчиев, Ковачки...

 36. 36 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 2347 Неутрално

  "Оказа се през годините, че целта не е делата да се спечелят на всяка цена, а, че определени лица трябва да бъдат подложени на една бухалка. Този съд в голяма степен се превърна в съд за лица, които са неудобни." Само този факт е достатъчен аргумент за закриване. Плюс това нищожната ефективност на приключилите дела, окончателно наклонява везните към закриване.
  —цитат от коментар 3 на papunqk


  Това не е факт, а една измислица за да се обоснове закриването на спец съдилищата и да се направи реверанс към червените олигарси.

  Бобокови, Арабаджиеви, Божков и редица други ..

  Медиите са виновни за 112 място на Репортери без граница!
 37. 37 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 851 Неутрално

  Председателя на спецсъда Мариета Райкова от своя страна подчерта, че продължава да не разбира какви са правните аргументи, с които се иска закриването на спецструктурите.
  ---
  То и ние продължаваме да не разбираме какви са аргументите да не се закрие спецсъда при положение, че за 10 години няма един осъден за корупция по високите етажи. Като не работи едно нещо го махаш/сменяш с друго, което работи.

 38. 38 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2523 Гневно

  Срам и позор! Обикновеният съд колко олигарски и мафиоти осъди за 32 години демокрация?!?!
  Закрийте и него, та да мирясат бандюгите, които от няколко години плащат на "закривателите", за да се отърват от правосъдието.

  Цялата "съдебна реформа" на Ристю е от една точка - да махне Гешев, да разруши съда, прокуратурата и бюрото и бантитизмът да си развее байряка. Какво ще съгради - вече се вижда от творението на некадърниците - вносители.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lazarus":
  "Създава се фалшива представа, че проблемите в съдебната система се дължат на специализирания съд и прокуратура. А със закриването им няма да се реши нито един от тях."
  ===============
  Те създават проблеми на спонсора. Ние никога не бихме забелязали работата или отсъствието на тази институция.

  Еретик
 42. 42 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3082 Весело

  До коментар [#32] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  "Пазарна икономика!
  Държавата не е длъжна да ви гарантира работа доживот, при положение че не вършите нищо"
  ==========
  Да, госпожо! Държавата се е отнесла честно към вас, което подобаващо е оценено и от колегите във форума. Очаквам гневната ви реакция.

  Еретик
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#42] от "Костадин Иванов":
  ,,Гневна реакция” казваш…
  Ами виж какво ако тези ,,спец” прокурори и ,,спец” съдии изобщо вършиха нещо специално-сега нямаше с години да се влачат едни дела на НЕОСЪДЕНИ ОЛИГАРСИ, които са ощетили цялата държава със сума ти милиони лева….
  А за мен не се притеснявайте!
  …аз не разчитам държавата да ми плаща за някакъв вид бездействие!…( ако ме разбирате правилно…)

 45. 45 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  Съдебна реформа ТРЯБВА да има!
  Именно звената без които така или иначе си можем трябва да бъдат закрити вместо да точат парите на данъкоплатците

 46. 46 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1846 Неутрално

  До коментар [#16] от "proventuss":


  Обвиненията няма да ,,паднат”, по простата причина че и един редови прокурор би трябвало да може да направи едно обвинение, което да издържи…. Ама…

 47. 47 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lazarus":

  Ще се решат проблемите със специализираните съдилища и прокуратура. Другите ще си останат.

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 48. 48 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#7] от "Lazarus":Създава се фалшива представа, че проблемите в съдебната система се дължат на специализирания съд и прокуратура. А със закриването им няма да се реши нито един от тяхПускането под домашен арест на убиеца на Милен Цветков от днес показва колко сте прав!
  —цитат от коментар 13 на Dankol


  Още като му повдигнаха обвинението беше ясно, че прокуратурата иска да го "изпере".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK