На живо

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

© Георги Кожухаров"Дневник" следи на живо новините около развитието на четвъртата вълна от епидемията в страната. Статията се обновява.
Според зам.-здравният министър колективният имунитет от ваксини при този темп ще е през 2024 г.

Колективен имунитет на база ваксинация при сегашните темпове ще е едва след 27 месеца, предполагам, че никой не иска да има затваряне, апелирам всеки да направи правилния избор и да се ваксинира - това заяви в интервю за Би Ти Ви зам.-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов. По думите му днешните мерки са обсъдени в широк формат с експерти и представители на бизнеса, като те позволяват работа на пълен капацитет при ваксиниране на служителите и ползвателите.


"Всеки от тях има право на избор, те са нормални хора, диалогични са, смятам, че ще намерим общ език. Казват, че е важно да запазят всеки един човек – смятам, че е по-важно да запазим всеки един човешки живот", коментира зам.-министърът протестите на ресторантьори и собственици на други заведения.

Министърът на здравеопазването издаде заповед за новите мерки

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

© Надежда Чипева, Капитал


Здравният министър Стойчо Кацаров издаде заповед за въвеждане на нови противоепидемични мерки, съобщи пресцентърът на министерството на здравеопазването - можете да я видите тук.


Новите противоепидемични мерки на територията на България, които Кацаров вече обяви по-рано днес, ще бъдат въведени от 7 септември, вторник.

Лекарският съюз поиска незабавно извинение от премиера за думи в парламента

Д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз

© Надежда Чипева, Капитал

Д-р Иван Маджаров, председател на Българския лекарски съюз


"Ние, българските лекари, сме силно огорчени от Вашите думи, казани по време на днешния блиц контрол в парламента, а именно: "Войните са много, но в тази за здравето, войниците носят друг тип униформи и дават друг тип клетва. Хипократовата клетва изисква готовност за саможертва", започва отворено писмо от Българския лекарски съюз към премиера Стефан Янев.


"Моля да не бъркате армията с медицината. Никъде в Хипократовата клетва не става дума за саможертва от страна на медиците. Препоръчваме Ви да се запознаете с нея преди да казвате в какво сме се клели и да говорите за жертвоготовност. Жертвоготовност, която ние проявяваме всеки път, когато заемем работното си място. Жертвоготовност, която проявихме при няколко вече вълни на епидемията и при първоначална пълна неизвестност около заболяването. Жертвоготовност, която проявиха и над 120-те медици, които загубиха битката с COVID-19. Подобно говорене не само е обидно, то е недопустимо. В тежката битка, която водят колегите по целия свят, нито един лидер не си е позволил подобно изказване", добавят от лекарската асоциация, оглавявана от д-р Иван Маджаров.


В заключение Българският лекарски съюз настоява за незабавно извинение от страна на Стефан Янев. Според тях българските медици не заслужават такова "цинично отношение особено на фона на погубени животи на наши колеги и на техните деца, които повече няма да видят своите родители".

Стефан Янев: Скоро ще има ремдесивир навсякъде

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

© Юлия Лазарова


"В края на август се установи, че запасите от ремдесивир са на изчерпване, взети са мерки и много скоро този медикамент ще го има навсякъде. По подобен начин ще се реши и проблемът с кислорода", каза по време на блиц контрола в парламента премиерът Стефан Янев. Отговорът дойде след питане на депутата от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Костадин Ангелов за липса на медикамента за лечение на COVID-19 в Търговище и на кислород в други болници.


"Хипократовата клетва на лекарите, подобно на клетвата на военните и на полицаите, предполагат и саможертва. Тези хора са готови на саможертва и говоренето за тяхното осигуряване с кислород, медикаменти и възнаграждения е важно, но не първостепенно. Не искам да говоря за 1000-те лева допълнително месечно възнаграждение за медиците и до каква степен това е свързано с актуализацията на бюджета на НЗОК", добави Янев.

Гълъб Донев: Без актуализацията на бюджета доста бизнеси ще пострадат

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

© Георги Кожухаров


"Ако не се случи актуализацията на бюджета, доста бизнеси ще пострадат", коментира социалният министър Гълъб Донев след оповестяването на новите ограничения заради COVID-19.


"Тези мерки не касаят затваряне, само ограничаване на броя места. В актуализацията има пари, които да покрият затворените бизнеси и самоосигуряващите се лица, както и да продължи мярката "60/40". Надявам се на здравия разум на народните представители", посочи Донев.В актуализацията на бюджета е предвидено за всички затворени бизнеси държавната помощ да е "75/0".

Представители на ресторантьорския бизнес започват протести от днес заради затягането на противоепидемичните мерки, съобщи пред БНР председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов. По думите му днес ще бъде блокиран центърът на Велико Търново, а утре това ще се случи в Пловдив. Голям протест ще има на 7 септември в София.


"Това, което ние ще направим, целият туристически бранш, заедно с всички засегнати браншови организации по тази заповед, започваме да блокираме цялата страна", посочвай той.


След 7 септември се предвижда да "се блокира цялата страна". Посочва от името на колегите си, че е абсолютна лъжа, че има каквито и да било социално-икономически мерки за бизнеса и за хората.

Най-много нови случаи са регистрирани в София – 246, следват Пловдив – 225, Варна – 163, Бургас – 147, Стара Загора – 93, Благоевград – 81.


От направените 24 836 теста 16 495 са антигенни и 8341 PCR.


От поставените 12 050 ваксини 7397 са на "Пфайзер"/"Бионтех", 1027 са на "Модерна", 15 на "Астра Зенека", 3071 на "Янсен".

Стопанската камара предлага промени за бизнеса в Закона за извънредното положение

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

© Георги Кожухаров


Заради това, че в следващите месеци няма да има действащ парламент, а вече започнаха ограничения заради пандемията, Българската стопанска камара (БСК) предлага промени в Закона за извънредното положение. С писмо до председателя на бюджетната комисия и копие до министирте на финансите и икономиката се предлага редакционни поправки. Според тях се предвижда помощ не само за затворени заради пандемията бизнеси, но и за такива, чиято работа е ограничена. Освен това се предлага компенсацията с процент от оборота в сравнение с този за същия месец на 2019 г. да е не само в резултат на заповед на здравния министър, но и на друг компетентен орган. Сега местни власти оправдават липсата на регионални мерки тъкмо с аргумента, че това няма да доведе до помощ за засегнатите.

COVID отделението в Пазарджик е пълно, преструктурират кожното

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

© Цветелина Белутова, Капитал


COVID отделението на многопрофилната болница в Пазарджик е пълно, съобщава "Нова телевизия". Заради липсата на места се обмисля кожното отделение в болницата да бъде преструктурирано в COVID отделение, като в лечението на заразените с коронавируса се включи и медицинският му екип, за да се компенсира недостигът на кадри.


Част от медицинския персонал в болницата е заразен с COVID-19. Много от медиците заплашват, че ще напуснат.


"Година и половина това е единственото лечебно заведение в областта, което не е спряло да лекува болни от коронавируса. Колегите са прекалено уморени, някои се разболяват. Не искат също вече да бъдат прекомандировани", обясни директорът на болницата Красимир Темнилов.


По думите му допълнителното възнаграждение не е орязано. "Методиката е много справедлива за тези, които работят цял месец и си изработват часовете. Не е атрактивна за тези, които идват от други отделения или болници, и са свикнали да дават определени дежурства", добави той.

Ръстът на новозаразените се забавя и вече е с 15% на едноседмична база при 10% увеличение на направените тестове. Излекуваните се увеличават с 22%, а най-голямо е увеличението при смъртните случаи - с 67%.

Европейската агенция по лекарствата решава днес за трета доза ваксина срещу COVID-19

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

© Велко Ангелов


Днес (2 септември) се очаква решение на Европейската агенция по лекарствата, което да позволява поставянето на трета доза ваксина срещу COVID-19, обяви здравният министър Стойчо Кацаров. По думите му след разрешението на общо европейско ниво, българските власти имат готовност да разрешат поставянето на трета доза, но детайлите още не са уточнени.

Нощните заведения затварят от 7 септември, ресторантите ще работят до 22 ч.

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

© Надежда Чипева, Капитал


От вторник (7 септември) нощните заведения няма да могат да работят, а ресторантите ще са с ограничено работно време от 7 ч. до 22 ч. На маса ще могат да сядат до шест души, а между столовете трябва да има разстояние от 1.5 метра. Фитнесите ще трябва да работят на 30%. Фестивали няма да могат да се провеждат. Свижданията в болниците и посещенията в старческите домове ще са разрешени, но само ако посетителите са с предпазно облекло, маски и шлемове. Това гласят част от мерките, които ще въведе министерството на здравеопазването, обяви здравният министър Стойчо Кацаров на брифинг в здравното министерство. Сред останалите са:


- Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват търговски, административни или други обекти, които предоставят услуги на гражданите, създават организация за контрол на броя на клиентите в съответния обект, като не допускат повече от един човек на 8 кв. м


- На всички пазари, тържища, базари и изложения се създава организация на еднопосочно движение, осигуряване на контрол на влизащите лица и допускането на не повече от един човек на 8 кв. м, осигуряване на дистанция от най-малко 1,5 м между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят предпазни маски;


- Провеждането на присъствени групови занятия в обучителни центрове и школи се допуска при спазване на физическа дистанция от най-малко 1,5 м и до максимум 10 души в помещението. Трябва да се носят защитни маски и редовно да се проветряват помещенията


- Преустановяват се посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца


- Провеждането на конкурси, масови изпити и други от този характер се допускат при използване на не повече от 30% от капацитета и до 30 участника в помещението, в което се провеждат при спазването на физическа дистанция и носенето на защитни маски за лице


- Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и др.


- Посещенията на кина, театри, циркове, представления, концерти и други сценични прояви на закрито се допуска при не повече от 50% от капацитета на помещенията и използването само на седящи места


- Провеждането на спортни състезания с професионален характер на закрито се допуска без публика


- Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се допуска с публика при не повече от 30% от капацитета на спортния стадион, зала и др., само седящи места, заемане на всяка трета седалка, спазване на физическа дистанция и носене на защитни маски


- Посещенията в спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси се допускат само за индивидуални спортове при използване на не повече от 50% от капацитета им и спазване на физическа дистанция


- Допуска се провеждането на събития от частен характер – кръщенета, сватби и др., до 30 души на закрито и 60 души на открито


Ако персоналът и посетителите на даден обект или мероприятие са 100% ваксинирани, с отрицателен тест или преболедували, тогава се разрешава те да работят при 100% капацитет.


Повече по темата четете тук.

Учебната година ще започне присъствено

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

© Георги Кожухаров


Учебната година ще започне присъствено, обяви здравният министър Стойчо Кацаров на брифинг, на който се очаква да бъдат представени новите ограничения срещу разпространението на коронавируса. В зависимост от заболеваемостта в последствие учебната година може да продължи и онлайн, уточни Кацаров.

Близо 4 хил. души са в болница

Коронавирусът в България: собственици на заведения се заканват да блокират страната

© Цветелина Белутова, Капитал


1745 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие при направени близо 25 хиляди теста. Положителните проби са 7% от изследваните.


3872 души са настанени в болница, като 332 от тях са в интензивни отделения. 54 души са починали през денонощието, а 580 са отчетени като излекувани.


12 050 са поставените дози ваксина. Броят на хората със завършен ваксинационен цикъл е близо 1.2 млн. души.


Данни с графики - вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (193)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  Вчера имаше сърцераздирателен репортаж за това че едно детско КОВИД отделение (май в София) се е препълнило!

  В отделение имало 5 (пет) легла, настанени 5 (пет) малчугана, без никакви усложнения, май двама от тях все пак имали и пневмония.

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  Да добавим и статистиката за международното положение - цитирам вече подготвено обобщение за период от 38 дни:

  --------
  Умрели от ковид последните 38 дни:
  Израел: 63% ваксинирано население - 520
  анти-ваксърска Русия: 24% ваксинирано население - 30 181

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

  Ваксините работят!

  --------
  Справката е от преди няколко дни:

  https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/08/31/4248122_koronavirusut_po_sveta_slovakiia_spria_vaksiniraneto/ #comment-7

  След малко колегите Явор и Живко ще допълнят информацията с това което се е случило последните 3 дни.

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1202 Весело

  Близо 4 000 души са в болница да изграждат "доживотен" имунитет, 332 от тях го изграждат интензивно. Останалите които са ваксинирани може само да ги е яд, че не могат да изградят такъв "хубав, доживотен" имунитет.
  П.С.: Да изпреваря някой хора, дет ще почнат да ни убеждават след малко в това! :)

 5. 5 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 986 Весело

  В Гърция са още по-притеснени от пандемията и оставиха 10 000 лекари без работа, понеже не разбират от медицина и не искат да се ваксинират.

  Ние понеже вечно сме с недостиг на медицински персонал и занижени критерии към качеството му не може ли да прикоткаме някаква част от тях?
  2-3 хиляди ей така за парлама - да види европееца, че и ние може да си внасяме високвалифциран труд от някъде ;)

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Туземците я бяха закършили здраво още преди пандемията.
  Средата беше съсипана и пандемията се оказа последната капка, довела до сгромолясването на всичко нормално. Шум, прах, мръсотия, гонки, лудост, пасивност на институции. Правеха се лобистки закони, а не такива, които да подобрят условията на живот. Накрая туземците бяха вече толкова изтрещели, че загубиха дори инстинкт за самосъхранение. Два автобуса умрели дневно не ги убедиха, че има проблем.

 8. 8 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3644 Неутрално

  Аз днес няма да кажа "ваксинирай се, народе!", само ще си го помисля и ще си представя докъде е стигнало развитието на туземците от пост номер 7.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 9. 9 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#7] от "zxe00613919":

  малко са 2 автобуса.
  цела зала армеец тнребва! да пукат на ден. да се пречисти.
  проблемът, всъщност е решение.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 11. 11 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  До коментар [#4] от "У Чен":

  Забрави да споменеш за препълнените детски КОВИД отделения.

  કટાક્ષ
 12. 12 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Как ще завърши тази одисея - с дълбока, не-осмислена омраза. Към всеки и всичко.
  Загуба на реална представа какво е нормално и какво лудост.
  Липса на чест и достойнство. Измами, арогантност, безогледно потъпкване на личността, корупция, незачитане на законите.
  Цената стана много, много висока.
  Почти колкото цената на живота.
  Туземци и туземлък.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2771 Неутрално

  Некой хора по трудния начин разбират, че има вироз.

 15. 15 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1202 Весело

  В Гърция са още по-притеснени от пандемията и оставиха 10 000 лекари без работа, понеже не разбират от медицина и не искат да се ваксинират. Ние понеже вечно сме с недостиг на медицински персонал и занижени критерии към качеството му не може ли да прикоткаме някаква част от тях? 2-3 хиляди ей така за парлама - да види европееца, че и ние може да си внасяме високвалифциран труд от някъде ;)
  —цитат от коментар 5 на dwr30648311


  Няма да е зле да четеш нещо повече от заглавието!
  Ето цитат от статията: "Генералният секретар за здравните услуги Янис Коциопулос съобщи в радиоинтервю във вторник, че около 10 хил. здравни работници ще бъдат освободени от работа. По последни данни над 90% от лекарите и 80% от медицинските сестри са се ваксинирали. Процентът на имунизираните сред останалия персонал е по-нисък."
  Тези "високо квалифицирани" здравни работници които ще бъдат освободени ще са основно санитари, пазачи, чистачки и други подобни.

 16. 16 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 835 Разстроено

  Само ще кажа: първи по смъртност в Европа, последни по ваксинация. 70% вярват на магии и уроки.
  Дано всички да сте здрави.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Туземците я бяха закършили здраво още преди пандемията. Средата беше съсипана и пандемията се оказа последната капка, довела до сгромолясването на всичко нормално. Шум, прах, мръсотия, гонки, лудост, пасивност на институции. Правеха се лобистки закони, а не такива, които да подобрят условията на живот. Накрая туземците бяха вече толкова изтрещели, че загубиха дори инстинкт за самосъхранение. Два автобуса умрели дневно не ги убедиха, че има проблем.
  —цитат от коментар 7 на zxe00613919


  Споко де! Като измрат простите неваксинирани, ще останете предимно умните ваксинирани. Ще сте много здрави, като израелци! Не знам, какво ще правите с преболедувалите, ама те и без това не съществуват за новия здравен свят. Изглежда, че човечеството има нужда да пренапише всичката здравна наука, нали преборихме грипа и много от останалите болести. Дерзайте!

 19. 19 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Некой хора по трудния начин разбират, че има вироз.
  —цитат от коментар 14 на realguru


  Някой по трудния начин разбира, че има и хора, които вече са го преболедували.

 20. 20 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#15] от "У Чен":

  Прощавай, пропуснал съм часта, където се прави разбор по длъжности и излиза, че:

  “ високо квалифицирани" здравни работници които ще бъдат освободени ще са основно санитари, пазачи, чистачки и други подобни”

  Може ли да дадеш линк?
  Сигурни ли сме, че пазачите и чистачите влизат в графа медицински персонал?

  А ние нямахме ли недостиг на същите тези кадри миналата година (търсеха се доброволци по ковид отделенията, вкарваха студенти и стоматолози да помагат) ?

  .

 21. 21 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1202 Неутрално

  До коментар [#20] от "dwr30648311":

  Ето линк към статията от вчера:

  https://www.dnevnik.bg/evropa/2021/09/01/4249014_gurciia_zatvaria_kliniki_zaradi_nevaksinirani_medicii/

  Цитирания абзац е точно над, подзаглавието "Нови мерки".

 22. 22 Профил на Ганьо фуриозише балканише
  Ганьо фуриозише балканише
  Рейтинг: 135 Весело

  Цъъъъъъък, със сертификатчето.... Зехме и екскурзийка до Лисабон, евтинко, без антиваксъри. Ей тъй, да му се нарадваме на спокойствие, без тълпи слюнчещи и марсолящи се тъпанари.

 23. 23 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1218 Неутрално

  Вчера:

  Белгия: 69% ваксинирано население - 1 854 новозаразени, починали - 6

  България: 16% ваксинирано население - 1 754 новозаразени, починали - 54

  При еднакъв брой заразени, в България умират 9 пъти повече хора.

  Ваксините работят.

 24. 24 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#18] от "4u4o":
  Ти за Бил Гейтс чувал ли си? А? Дето твърди, че имало много туземци на земята и я скапвали. Изяждали планетата, щото не знаели какво друго да направят. Били като марокански скакалци.
  Е те затова ви чипират и светите като първата крушка. Ама не с ваксини. Тях не ги заслужавате. А с мухи в кратуните.

 25. 25 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#21] от "У Чен":

  Благодаря, прочетох я от край до край. На едно място не намерих думите “пазач” и “чистачка”.

  Намерих обаче “Профсъюзът обяви, че в четвъртък членовете му ще спрат работа между 10 и 15 ч и че ще протестират пред здравното министерство в Атина, както и в Солун”

  Навярно това съюза на гръцките пазачи и чистачи участващи в здравеопазването…

 26. 26 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Положението в България към момента:

  457.487 приключени случая
  406.345 оздравели (96%)
  18.950 починали (4%)

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 27. 27 Профил на ShakaZulu
  ShakaZulu
  Рейтинг: 348 Неутрално

  До коментар [#23] от "Явор":

  Ти па че им кажеш! Нема вироз, нема нищо, искат да ги чипират, искат да ги владеят дебилите.
  България е пълен смях. Ганьо е най-ценен за илюминатите. Смешници.
  Вчера бяха над 200 днес над 50, обаче такова нещо нЕма.

 28. 28 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#18] от "4u4o":Ти за Бил Гейтс чувал ли си? А? Дето твърди, че имало много туземци на земята и я скапвали. Изяждали планетата, щото не знаели какво друго да направят. Били като марокански скакалци. Е те затова ви чипират и светите като първата крушка. Ама не с ваксини. Тях не ги заслужавате. А с мухи в кратуните.
  —цитат от коментар 24 на zxe00613919


  Като научиш разликата между ефективност и ефикасност, заповядай да си пишем пак.

 29. 29 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  До коментар [#23] от "Явор":Ти па че им кажеш! Нема вироз, нема нищо, искат да ги чипират, искат да ги владеят дебилите.България е пълен смях. Ганьо е най-ценен за илюминатите. Смешници.Вчера бяха над 200 днес над 50, обаче такова нещо нЕма.
  —цитат от коментар 27 на ShakaZulu


  То и преболедували няма! Само нови случаи, каквото и да означава това.

 30. 30 Профил на ubavia
  ubavia
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Ок уплаших се. Готов съм за втора, трета и четвърта доза.
  Майтап бе, никога няма да си я сложа тази ваксина;)

 31. 31 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 781 Неутрално
 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  Ум царува, ум робува, ум патки пасе. Не се научихме, няма и да се научим.

 33. 33 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1174 Неутрално

  До коментар [#4] от "У Чен":

  ”Близо 4 000 души са в болница да изграждат "доживотен" имунитет, 332 от тях го изграждат интензивно. ”

  В интензивното, но свободни, ръиш ли.
  И някои от тях, са готови да умрат, но да не попаднат в мръсните лапи на Бил Гейтс, Биг Фарма и продажните правителства. Умрели, но със смъртта на храбрите. Епично!

 34. 34 Профил на Yanewa
  Yanewa
  Рейтинг: 128 Неутрално

  Не ви харесват сегашните ваксини? Забъркайте си ваша в мазето.
  Вирусът се измени от началото на пандемията и все пак, благодарение на учените, имаме ваксини с доста широк спектър на защита от различните щамове. Можеше и да няма ваксини. Тогава щеше да е много зле.

 35. 35 Профил на Sergei Gorbachov
  Sergei Gorbachov
  Рейтинг: 100 Неутрално

  До коментар [#23] от "Явор":

  А може ли по същият начин такова сравнение между същите страни за смъртността, ама преди пандемията. Интересно ще е да се сравни, дали например начина на живот и състоянието на здравните системи на страните не оказва огромно влияние върху смъртността. Любопитно ще е да се види.

 36. 36 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  След 20 000 починали хорица, сред които и много млади, а тук не влизат хилядите, които починаха "внезапно" след ковид от инфаркти и инсулти, заради съсиреци, НАШИТЕ АНТИВАКСЪРИ НЕ СВЕДОХА ГЛАВА И ПРЕД СМЪРТТА!
  Това е много типично за тях – енергията им отива в ожесточение, злоба и безмозъчни съждения – разгръщат си конспирациите и вярват в тях като в божества, нищо че всеки ден имат нови версии! За тях човека няма значение, за тях тези цифри са статистика и са просто цифра, на някой, който така и така е щял да си отиде и по-добре, че си е отишъл, защото е "съчка" и натоварва обществото!
  Мангъров, който е гуруто на тази сган, се легитимира с израза "съчки" за възрастните и хората с по-слаб имунитет*!

  ––––––––––
  имунитет* – друг е въпроса, че хората с по-силен имунитет го карата по тежко и си отиват по-често.

 37. 37 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Някога ще чуя ли един довод – завършен от край до край и да ни се изясни защо ваксини са лоши и ковид какво е!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 451 Неутрално

  София (преди дни): 99% от заразените без ваксини. Търговище: 100% без ваксини. САЩ (преди 3 седмици): 99% без ваксини. Германия (репортаж на DW от голям град): 100% без ваксини. Смъртността е в същото съотношение. Някой иска да изчегърта българите и да засели друго население.

 40. 40 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#38] от "Холдън Колфийлд":

  нормални мерки са. много по-леки в сравнение вероятно с почти целия цивилизован свят.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 41. 41 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  Ум царува, ум робува, ум патки пасе. Не се научихме, няма и да се научим.
  —цитат от коментар 32 на Роси


  Кво ти пука?
  Ти нъл си научена?

 42. 42 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  "Учебната година ще започне присъствено, обяви здравният министър Стойчо Кацаров"

  Учебната година трябва да започне, продължи и завърши присъствено!

  Който го е страх - да се ваксинира!

 43. 43 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2606 Неутрално

  До коментар [#39] от "liberalche":

  Я дай линк.

 44. 44 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#42] от "vassilun":

  въпросът е, че под 13 г. не може да се ваксинира.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  Ок уплаших се. Готов съм за втора, трета и четвърта доза.Майтап бе, никога няма да си я сложа тази ваксина;)
  —цитат от коментар 30 на ubavia


  Това е добре! Законът на Дарвин ще се погрижи!

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  До коментар [#42] от "vassilun":въпросът е, че под 13 г. не може да се ваксинира.
  —цитат от коментар 44 на bludniq_sin


  Модерна и Пфайзер са одобрени за над 12 годишни. А по-малките нали го изкарват дори и без симптоми?!

 47. 47 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#46] от "vassilun":

  имам роднина лекар - тва как малките го карат безсимптомно без изключения е фантасмагория и се разнасяше едва ли не в първите 3-4 месеца от пандемията. няма такова нещо че безсимптомно го карат. правят пневмонии, правят и други усложнения. Някои го карат леко но то и много възрастни го карат леко.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 48. 48 Профил на Oliver
  Oliver
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Некой хора по трудния начин разбират, че има вироз.
  —цитат от коментар 14 на realguru


  Някои сме ваксинирани и ни е през ....

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  До коментар [#47] от "bludniq_sin":

  ОК. Но поне тези над 12 години, за които има одобрени ваксини, биха могли да се ваксинират! И тези класове да учат присъствено през цялата година!

 50. 50 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 461 Любопитно

  Да добавим и статистиката за международното положение - цитирам вече подготвено обобщение за период от 38 дни:--------Умрели от ковид последните 38 дни:Израел: 63% ваксинирано население - 520анти-ваксърска Русия: 24% ваксинирано население - 30 181https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countriesВаксините работят!--------Справката е от преди няколко дни:https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/08/31/4248122_koronavirusut_po_sveta_slovakiia_spria_vaksiniraneto/ #comment-7След малко колегите Явор и Живко ще допълнят информацията с това което се е случило последните 3 дни.
  —цитат от коментар 3 на Ан Он


  Някой ти цъка минусчета, от яд.

  Да, който не се е ваксинирал тази есен/зима, ще се реди на опашките по спешност. Акъла на българина идва от после. Целят свят прави едно, бай ти Ганя точно обратното. Ей така ...напук.

 51. 51 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2262 Неутрално

  Крайно време е за протести срещу този опит за налагане на диктатура.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 52. 52 Профил на Velina Tomova
  Velina Tomova
  Рейтинг: 41 Неутрално

  До коментар [#2] от "Ан Он":

  Скандалеб беше този репортаж, за Бургас става дума. После защо хората не вярват, че положението е сериозно. Ами то се започна с преувеличаването от ден 1 и вече когато наистина започанаха да умират по 200 човека на ден, на нас спря да ни пука. Може ли да заглавие "Няма места в детското", пък то да става дума за 5 легла. Журналистите имат огромна роля в опростачването на това нещастно население, само не знам защо се правим, че не е така.

 53. 53 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 852 Весело

  "Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и др."

  След дъжд качулка. Така или иначе Хоро в Калофер след 4 месеца няма да има, поради липса на жив матрял. Отидоха си завалиите след Йордановден.

 54. 54 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1531 Неутрално

  Сега трета, догодина четвърта и пета доза. По-догодина шеста, седма, осма и т.н.
  Да ускорим паричните потоци ... Алилуя! Един е Ковид и много са пророците му на земята. Алилуя!

 55. 55 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Крайно време е за протести срещу този опит за налагане на диктатура.
  —цитат от коментар 51 на Тюфлекчия


  Диктатура има в Русия, Северна Корея, Бурма ...не знам, ти там ли живееш? В България си свободен да правиш каквото си искаш. Май там е проблема.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на chepokalipsis
  chepokalipsis
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Като гледам, нищо в начина ми на живот няма да се промени. Да му мислят миячите на чаши.

 59. 59 Профил на Lorak
  Lorak
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#46] от "vassilun":имам роднина лекар - тва как малките го карат безсимптомно без изключения е фантасмагория и се разнасяше едва ли не в първите 3-4 месеца от пандемията. няма такова нещо че безсимптомно го карат. правят пневмонии, правят и други усложнения. Някои го карат леко но то и много възрастни го карат леко.
  —цитат от коментар 47 на bludniq_sin

  Разбира се, че всички могат да се разболеят и да направят усложнения. Просто е изключително рядко и не си струва, дори в Дневник имаше статия как 1 на 10000 деца
  заболели със симптоми може да развие усложнения, което е пренебрежимо малък риск. Разбира се и че лекар ще има подобни истории - нали при него ще отидат ако имат някакъв проблем.

 60. 60 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1531 Любопитно

  Ваксината не създава стаден имунитет!?!

  https://www.youtube.com/watch?v=UbqMXobfYuM

 61. 61 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 852 Весело

  До коментар [#34] от "Yanewa":

  >Не ви харесват сегашните ваксини?
  >Забъркайте си ваша в мазето.

  Бъркаме си я всяка година. Имаме и залежала, но тя с всяка измината година става по-скъпа, защото бори не само старите щамове, но и други болежки. И няма неръждавейка в нея, за разлика от Модерните Препарати.
  След десетина дни ще ми докарат половин тон субстанция, за да забъркам ваксина за Епсилона.

  Успех с третата игла!

 62. 62 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1531 Весело

  До коментар [#34] от "Yanewa":>Не ви харесват сегашните ваксини? >Забъркайте си ваша в мазето.Бъркаме си я всяка година. Имаме и залежала, но тя с всяка измината година става по-скъпа, защото бори не само старите щамове, но и други болежки. И няма неръждавейка в нея, за разлика от Модерните Препарати. След десетина дни ще ми докарат половин тон субстанция, за да забъркам ваксина за Епсилона.Успех с третата игла!
  —цитат от коментар 61 на Bond007


  Мдааа .... имама две приятелчета дето бъркат ваксини. Едната е сливова, а другата кайсиева ваксина. Имам си отгледани, хубави домашни домати от градината и ги редувам - витамини, доза от едната ваксина, витамини доза от другата ваксина.
  Не знам дали действа на вируса, обаче не ми пука от него. 😊

 63. 63 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  До коментар [#12] от "zxe00613919":

  Те и законите станаха прекалено много и прекалено извъртяни. Време е за реформа - изтъркват се всички закони и се пишат отново първоначалните десетина изречения, от които почва правосъдието. Да няма 6/5 написано на 15000 страници със ситен текст.

  мурзилка
 64. 64 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2139 Неутрално

  До коментар [#22] от "Ганьо фуриозише балканише":

  Преди две седмици бях, супер е, никакви тълпи, в музеите влизаш без опашки, за някои ресторанти си трябват резервации, в баирото си има нощен живот до два.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 65. 65 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 578 Неутрално

  НЕ ГО ЗНАМ ВИРУСА ЩЕ НИ ИЗТРЕПЕ ЛИ АМА ТИЯ ИЗРОДИ С ГАРАНЦИЯ ЩЕ ГО СТОРЯТ , ВИРУС С РАБОТНО ВРЕМЕ ТОВА ЗА ПРЪВ ПЪТ ГО ЧУВАМ

 66. 66 Профил на Ганьо фуриозише балканише
  Ганьо фуриозише балканише
  Рейтинг: 135 Весело

  Крайно време е за протести срещу този опит за налагане на диктатура.
  —цитат от коментар 51 на Тюфлекчия


  Грабай телата! - някой тюфлек се изкряска....

 67. 67 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  До коментар [#23] от "Явор":

  Предполагам нивото на здравеопазването в Белгия и България е едно и също, че правиш такова сравнение?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 68. 68 Профил на poly_na
  poly_na
  Рейтинг: 206 Весело

  Пак се налагат мерки, когато вълната почне да отслабва, за да кажат, че уж са направили нещо. За трети път, при трима различни министри. И тоя е като ония.
  -------------------
  ВирОсът, ако не знаете, спи до 22 часа и после тръгва да шества.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на vzoran
  vzoran
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Мерките можеби са правилни, но немога да преценя до колко нанасят вреди на бизнеса. Всеки чиито бизнес е засегнат трябва да получи компенсации, в противен случай засягащите го мерки трябва да се отменят.

 71. 71 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 852 Весело

  До коментар [#65] от "reply":

  >ВИРУС С РАБОТНО ВРЕМЕ ТОВА ЗА ПРЪВ ПЪТ ГО ЧУВАМ

  Как не си чувал, бе? Във Франция допреди няколко месеца беше минал само на нощни смени от 18:00-06:00. А си подадеш носа навън след 18:00 ч. хем се заразяваш, хем милиционерите те глобяват. А тук форумните хипохондрици завиждаха на тези Мерки и стискаха палци да въведат и у нас.

 72. 72 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  Интересно каква далавера връткат, докато издевателстват над хората с вируса и ваксината :-) рано или лъсно ще се разбере ... цялата патардия е да се разбере късно

  ... когато ни подлудяваха с паметника на Сюлейман паша на Шипка > дадоха автомагстралата на концесия = сега е пак нещо подобно ! Такива са им номерцата

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 73. 73 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Някой може ли да обясни как работи това за 100 процента ваксиниран персонал и посетители. Оказва се, че нямаме право да питаме служители си дали са ваксинирани, щото е защитено от ЗЗЛД. Нито пък да искаме лична карта на посетителите, че да сверим дали сертификатът за ваксинация е техен. На посетителите майната им, на никого не му пука дали е точно той човекът от сертификата, но със служителите проблемът е сериозен.

 74. 74 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 578 Неутрално

  До коментар [#71] от "Bond007":

  ЦЕЛО ЛЕТО НАБЪЛБУКВАХА КУРОРТИТЕ С МИЛИОНИ КОИТО ДОВЛИЧАХА ВИРУСА ОТ ЦЯЛ СВЯТ , СА АЗ ПА ЧЕ ИМ ПЕРЕМ ПЕШКИРА , Е ТОЯ ПЪТ НЕМА ДА СТАНЕ

 75. 75 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  Някой може ли да обясни как работи това за 100 процента ваксиниран персонал и посетители. Оказва се, че нямаме право да питаме служители си дали са ваксинирани, щото е защитено от ЗЗЛД. Нито пък да искаме лична карта на посетителите, че да сверим дали сертификатът за ваксинация е техен. На посетителите майната им, на никого не му пука дали е точно той човекът от сертификата, но със служителите проблемът е сериозен.
  —цитат от коментар 73 на Ipolit


  ако дойда във вашето заведени само ми поскай сертификат .!. и чакай да се върна
  ... а ако работодателят ми поиста сертификат :-) ще ме чакате двамата

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 76. 76 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 2533 Неутрално

  До коментар [#22] от "Ганьо фуриозише балканише":Преди две седмици бях, супер е, никакви тълпи, в музеите влизаш без опашки, за някои ресторанти си трябват резервации, в баирото си има нощен живот до два.
  —цитат от коментар 64 на fpyyh


  че то преди до 12-1 само се вечеряше, ама и така става сигурно

 77. 77 Профил на kxm38695246
  kxm38695246
  Рейтинг: 55 Неутрално

  До коментар [#75] от "dark'star":
  И ще си го изкарваш на заведението щото?
  Както писах и в друга тема, няма да ти искам сертификат. Слагаш на бара депозит една глоба и седиш колкото искаш. Ако мине проверка си си платил кефа. Ако не мине ти ги връщам. Това е толкоз просто и лигично, а избора понякога опира само до някой лев.

 78. 78 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 424 Неутрално


  До коментар [#73] от "Ipolit":

  Никой не им забранява обаче да ви кажат, ако имат интерес да имат работа.

 79. 79 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3897 Весело

  До коментар [#37] от "konservator.bg":

  И аз чакам един довод – завършен от край до край, защо преболедували трябва да се ваксинират, но продължавам да си чакам...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 80. 80 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#22] от "Ганьо фуриозише балканише":

  Ние пък ковид- фрий ваканция в Швеция - селски туризъм без маски :)

 81. 81 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2318 Весело

  До коментар [#13] от "padrino":> Няма нищо общо с преднината във времето, просто интернета в бункера ти е слаб, Абе преди време беше нормален (то са три независими линии минаващи през разни междинни машини) ама напоследък взе да накъсва нещо трафика.Почвам да се замислям дали властите не се опитват да ме локализират...
  —цитат от коментар 17 на Ан Он


  Не е това. Много ваксинирани/чипирани/ има вече и трафика става лош. Когато всички или поне 70% се чипират, интернета ще се пренася директно през чиповете им и скоростта ще фръкне до терабит в секунда.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#49] от "vassilun":

  може

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 84. 84 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  До коментар [#59] от "Lorak":

  да, възможно е и да е така. просто ми разказа кофти неща .. дано наистина да са много малко.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 85. 85 Профил на realismisthename
  realismisthename
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Вчера имаше сърцераздирателен репортаж за това че едно детско КОВИД отделение (май в София) се е препълнило!В отделение имало 5 (пет) легла, настанени 5 (пет) малчугана, без никакви усложнения, май двама от тях все пак имали и пневмония.
  —цитат от коментар 2 на Ан Он


  Много добре описва проблема. Ковид отделението пълно - вътре 5-ма души на кръст.
  За две години вече, почти, не се направи нищо, нищичко да се нагласят нещата. Караме си постарому, пък дано нещата не се преебЪт много. Това сякаш е девиза на 95% от съществата на планетата.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 191 Неутрално

  Браво, все още има хора дето не се интересуват от заплахите на Абу Ричард Алибегов!

 89. 89 Профил на Ipolit
  Ipolit
  Рейтинг: 256 Неутрално

  До коментар [#73] от "Ipolit":Никой не им забранява обаче да ви кажат, ако имат интерес да имат работа.
  —цитат от коментар 78 на velvoofell


  Или пък да ме съдят, че съм питал.

 90. 90 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1572 Весело

  До коментар [#68] от "poly_na":
  ''ВирОсът, ако не знаете, спи до 22 часа и после тръгва да шества.''

  И най-вече в паркове и градинки чака, както и в горите и планините. :)

 91. 91 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Защо отново се мълчи за Швеция. Пречи на бизнеса в бяла престилка ли? Искам си и моите 1000 лева и аз съм на първа линия.
  Като гледам във форума, изтръпналите от страх ваксъри се увеличават.

 92. 92 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 635 Весело

  Чудно защо тук все едни и същи хора ни обясняват, какви туземци сме и защо няма да прокопсаме? Въпроса не търси отговор, ние знаем защо, ама не знаем за колко....

  Всъщност в болниците предлагат на всеки починал да го пишат от кромид... на нас предложиха - нищо общо с дихателни пътища или вирусна инфекция.... да го знаете от първо лице...

 93. 93 Профил на katerina_slavova
  katerina_slavova
  Рейтинг: 461 Весело

  Чудно защо тук все едни и същи хора ни обясняват, какви туземци сме и защо няма да прокопсаме? Въпроса не търси отговор, ние знаем защо, ама не знаем за колко....Всъщност в болниците предлагат на всеки починал да го пишат от кромид... на нас предложиха - нищо общо с дихателни пътища или вирусна инфекция.... да го знаете от първо лице...
  —цитат от коментар 92 на nassaux


  Предлагат на всеки починал ли? Хахаа, и той починалия кво? На вас като починали ли ви предложиха? Това за туземците май ше излезе вярно, да знаеш.

 94. 94 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  Япония ОТНОВО намери външна субстанция във ваксината на Модерна:

  Japan finds another Moderna vial suspected to contain foreign substance
  Източник: https://www.reuters.com/world/asia-pacific/japan-finds-another-moderna-vial-suspected-contain-foreign-substance-2021-09-01/

 95. 95 Профил на ascot
  ascot
  Рейтинг: 143 Неутрално

  Защо отново се мълчи за Швеция
  —цитат от коментар 91 на crq18506084

  Специално за теб:

  "Често се дава за пример успешния подход на Швеция, нека видим какво казва шведската агенция по лекарства Lakemedelsverket.

  Lakemedelsverket е държавната агенция в Швеция, отговорна за регулирането и наблюдението на разработването, производството и продажбата на лекарствени средства.

  Цитирам:

  "Погрешни схващания, митове и чиста дезинформация по темата COVID-19

  COVID-19 е сериозно и непредсказуемо заболяване и ползите от ваксинацията са много по-големи от риска от сериозен страничен ефект.

  Неверни са твърденията, че е по-добре да разчитаме на силна имунна система, отколкото да се ваксинираме срещу COVID-19.

  Неверни са твърденията, че ваксините срещу коронавирус не осигуряват адекватна защита срещу болестта. Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че Витамин Д, Хлорохинов фосфат и Ивермектин са ефективни като лечение за COVID-19. Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че ваксините могат да доведат до аутизъм.
  Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че ваксините са свързани със стерилитет.
  Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че ваксините могат да променят вашата ДНК.
  Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че ваксините съдържат микрочип за наблюдение. Това не е истина.

  Неверни са твърденията, че ваксините срещу коронавирус съдържат опасни вещества, които се пазят в тайна. Това не е истина."

  https://www.lakemedelsverket.se/en/coronavirus/covid-19-vaccine/this-is-what-applies-to-corona-vaccine

  Швеция към момента е с 53% ваксинирано население, предимно с Файзер и Модерна."

 96. 96 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Оп, ами сега?! Ще пълните ли страниците пак с ДИКТАТУРА, МАСКИТЕ СА, ЗА ДА МЪЛЧИМ??? А? Ще късате ли пак ризи или вашия човек ви „затваря" и всичко е точно???

 97. 97 Профил на mmj35648496
  mmj35648496
  Рейтинг: Неутрално

  И защо от 7-ми септември, а не от утре, ако не може от днес? Всеки ден е решаващ. За да работят училищата присъствено, ще се наложи да се затвори бизнеса на кварталните мутри - заведения, фитнес центрове и пр., но също и кина, театри, спортни зали.

 98. 98 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 635 Неутрално

  До коментар [#93] от "katerina_slavova":

  Много умно, но за целите на пропагандата става.

  Предлагат на тия, що имат грижата да изпратя починалия на сетния му път... Така по-четливо ли е?

 99. 99 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 635 Весело

  До коментар [#95] от "ascot":

  Ние за локдауните питахме? Какво казват шведите за локдауните?

 100. 100 Профил на wwy531073384
  wwy531073384
  Рейтинг: 136 Неутрално

  >Европейската агенция по лекарствата решава днес за трета доза ваксина срещу COVID-19

  ХЕХЕХЕХЕХЕХЕЕ.

  Докато решат, ще дойде време за ЧЕТВЪРТА доза. Направо да ги пишат ПЕТ дози и да се приключва.

  Все пак какво са ШЕСТ дози между приятели? Не мисля че някой ще направи проблем за някакви си СЕДЕМ смешни дози....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK