На живо

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Георги Кожухаров"Дневник" следи на живо важните политически новини от деня и реакциите по тях.
Кирил Петков поиска Държавната петролна компания да бъде закрита

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Юлия Лазарова


Държавната петролна компания да бъде закрита, поиска министърът на икономиката Кирил Петков на заседание на временната комисия за ревизия в парламента. Депутатите изслушаха ръководството на Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" и Държавната петролна компания, след получени сигнали за нарушения.


Обвиненията са, че неправомерно в държавния резерв са заделени пари за охрана, дейност и ремонт на цистерни на точно определени фирми. Не стана известно дали е така, защото председателят на Държавния резерв Станимир Пеев отказа да даде подробности пред депутатите. Той настоя и за закрито заседание на комисия заради наличие на информация, засягаща националната сигурност.


Договор на ВМЗ-Сопот със сръбска фирма е изпратен в ДАНС и прокуратурата


Министърът информира още, че документация по договор на ВМЗ-Сопот със сръбска фирма от август 2018 г., по който не са правени доставки, е изпратена в ДАНС и вече е в прокуратурата. Председателят на комисията Мая Манолова обясни, че по договора ВМЗ авансово е превело 10.2 млн. долара, като е било предвидено след 60 дни да бъде получена продукция, но това трета година не се случва, а информацията по сделката е засекретена.


Манолова цитира публична информация, според която разплащането е станало "по нареждане на ниво министър на икономиката или председател на Министерския съвет и че ставало дума за такса "спокойствие" - с публични пари, в посока Сърбия", съобщи БТА. "Мисля, че ние като принципал сме направили нужното, за да защитим интереса, но за мен много по-важно е да има прозрачен конкурс за назначаване на новия борд, предприятието да продължава да работи максимално добре, заяви министърът и повтори, че през следващите месеци дружеството, което сега е към Държавната консолидационна компания (ДКК), трябва да премине директно към Министерството на икономиката. Моята надежда е, че другата седмица вече ще сме в контрола на ДКК, което ще ни даде и още по-експедитивно действие за ВМЗ", допълни Кирил Петков.

Цветозар Томов: Изглежда, че парламентарните избори ще са малко преди президентските

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Георги Кожухаров


Изглежда парламентарните избори ще са малко преди президентските - това коментира говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Цветозар Томов в интервю за Би Ти Ви.


По думите му ако на 7 септември БСП върне мандата и ако президентът издаде указ за разпускане на Народното събрание на 8 септември, то най-късната дата за избори е 7 ноември, по Конституция – в двумесечен срок след разпускането.


Ако обаче парламентарните избори бъдат след президентските, това означава, че указът трябва да се издаде не по-рано от 29 септември. "Не вярвам това Народно събрание да издържи един месец", коментира Томов.

БСП връща нереализиран мандата за правителство на 7 септември, съобщи Корнелия Нинова след заседанието на Националния съвет на партията. Решението е взето със 108 гласа "за", 6 против и 8 въздържали се.


"Смятаме, че е безсмислено да се продължават тези усилия, да се предлага министър-председател проформа. Няма смисъл от всичко това. Ясно е, няма формирано мнозинство и желание за редовен кабинет", коментира лидерът на социалистите.

"Аргументите на Трифонов да не ни подкрепят бяха три. Единият, че сме лява партия. Едва ли това са го разбрали в последния момент. Вторият беше, че ние не сме подкрепили техния кабинет. Това не е съвсем вярно. Ние приехме решение за подкрепа без Петър Илиев. Третият беше старата теза, че сме партия на статуквото. Тази честа смяна в позициите, без да почива на факти, оставям вие да тълкувате", каза Нинова по повод позицията на "Има такъв народ", която предпостави неуспеха на реализирането на мандата.


По думите и мандатът няма да бъде върнат днес или утре, за да се даде възможност за актуализация на бюджета. Според Конституцията, ако не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът назначава служебно правителство, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишното. Актът, с който президентът разпуска Народното събрание, определя и датата на изборите за ново Народно събрание.

В приходната агенция са постъпили над 2 млрд. лв. повече спрямо периода за миналата година

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Георги Кожухаров


Към 31 август в НАП са постъпили 18 млрд. лв., което е 2.1 млрд. лв. повече спрямо същия период на миналата година, съобщават от ведомството. Общо данъчните приходи са 10.1 млрд. лв., като 2.8 млрд. лв. са от данък върху доходите на физическите лица, 1.8 млрд. лв. корпоративни данъци и 5.4 млрд. лв. ДДС. За 8-те месеца от осигуровки са събрани общо 7.5 млрд. лв. С най-голям ръст са приходите от корпоративен данък – близо 27 %. Тези от данъка върху доходите на физическите лица растат с близо 15%, а от осигуровки - с почти 10% спрямо същия период на миналата година.


Цитиран от пресцентъра си изп. директор Румен Спецов коментира, че се наблюдава "все по-добро доброволно деклариране и плащане от страна на бизнеса".


С очакването за това преизпълнение кабинетът предложи актуализация на бюджета.

Гласуването на закона за НСО предизвика хаос и скандали в парламента

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Юлия Лазарова


Гласуването на две предложения за промени в закона за Националната служба за охрана (НСО) завърши с хаос и скандал в пленарната зала в Народното събрание и освиркване на председателстващия заседанието Росица Кирова от ГЕРБ. По време на обсъждането и дебата парламентарната група на ГЕРБ напусна залата в знак на несъгласие с предложенията, като за гласуването остана единствено Десислава Атанасова. Парламентарната група на БСП също отсъства, а от ДПС в залата бе единствено Хамид Хамид.


Промените бяха приети на първо четене миналата седмица в ресорната парламентарна комисия и предвиждат охрана да имат както и досега президентът, премиерът и председателят на Народното събрание, но не и семействата им. Председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд и главният прокурор ще имат право на специализиран транспорт, а охрана ще им се полага само при "доказана застрашеност" след мотивирано решение на специалната комисия.Предвижда се да отпадне сегашното положение за президента, премиера и председателя на Народното събрание след напускане на постовете 4 години да имат специализиран превоз.


Вместо да направи проверка на кворума, председателстващия Народното събрание Росица Кирова обяви гласуване по първия законопроект, предложен от "Изправи се.БГ! Ние Идваме". "За" законопроекта бяха 98 депутати, против гласува 1 и един от народните представители гласува "въздържал се". Кирова обяви, че само 100 депутати са гласували и законопроектът не е приет, тъй като не са събрани 121 гласа "за". След възражения на депутати, че на таблото е записано, че законопроектът е "приет", Кирова обяви почивка, слезе от трибуната, освиркана от депутатите. Няколко минути по-късно обяви, че закнопроектът не е приет. След това започна процедура по прегласуване.
"Моля ви, някой да обясни на председателстващия какво се случва и че трябва да направи проверка на кворума, защото тя очевидно не знае къде се намира", каза Тошко Йорданов от парламентарната трибуна. Мая Манолова настоя за поименна проверка на депутатите, а Десислава Атанасова от своя страна настояваше проверката да се извърши чрез електронните карти.


Заради хаоса в полупразната пленарна зала, прераснал в скандал, председателят на Народното събрание Ива Митева, която е в среща, е поискала да опълномощи Виктория Василева да води заседанието, а няколко минути по-късно мястото си зае и друг зам.-председател – Татяна Дончева.


След поименната проверка и помощта на Татяна Дончева с броенето на депутатите, Кирова подложи на прегласуване законопроекта на "Изправи се. БГ! Ние идваме". 101 депутата гласуваха "за", нито един не гласува "против" и нито един "въздържал се". След като обяви, че законопроектът отново не е приет, защото няма 121 гласа "за", Кирова прекрати заседанието, а в залата депутатите останаха да спорят и да дискутират правилника.

Кирил Добрев: Проблемът е в Нинова, да я номинираме за премиер или да върнем мандата

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Юлия Лазарова


"На финала сме на един логичен завършек. След като човек, който няма как да обедини хората в собствената си партия, направи опит да обединява партиите в обществото и финалът е ясен. Проблемът е основно в Нинова. Дори преговарящите казаха, че те нямат проблем с БСП, а с основния преговарящ", коментира Кирил Добрев от социалистите преди заседанието на Националния съвет на партията.


По думите му, ако се следва политическата логика, партията трябва да номинира за министър-председател Корнелия Нинова или да върне мандата. "Ако органът декларира, че тя е подходяща за министър-председател, а тя се готви за това от 6 години, следователно трябва да поеме тази отговорност", добави той каза още, че сметката за всички упражнения ще бъдат платени от партията.

"Има два варианта пред БСП в момента. Eдиният е да върнем мандата, другият е да номинираме кандидат за премиер, който не е партийна фигура", коментира депутатът от "БСП за България" Александър Симов, цитиран от БТА, на влизане в сградата на партията за заседание на Националния съвет. Висшият партиен орган решава днес какво да прави с третия мандат за съставяне на правителство, след като не получи подкрепа от партиите на протеста.


Според него, имайки предвид каква е атмосферата в парламента, може би по-доброто действие към момента е да върнат мандата веднага и вече от волята на президента да зависи дали ще даде още една седмица да се актуализира бюджетът. "Това не е крайно мнение, склонен съм да чуя аргументи", добави Симов.


Според Кристина Сидорова, член на НС на БСП, трябва да върнат мандата след актуализацията на бюджета. Очевидно е, че нямаме подкрепа от партиите на протеста, по-логично е да върнем мандата, посочи тя и добави, че това трябва да стане след седмица.

Парламентът удължи работното си време и дневният ред продължава с първо гласуване на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Националната служба за охрана.

Шеговитият поглед на актуалната политическа обстановка на карикатуриста Чавдар Николов.

1880 служители на пътни фирми са останали без заплати за май и юни

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Юлия Лазарова


Над 1880 служители на пътни фирми не са получили заплатите си за май и юни, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в служебния кабинет Гълъб Донев по време на парламентарния блиц контрол. В пътната агенция няма финансов ресурс за обезпечаване на приключили и започнали дейности по ремонт и поддръжка на пътната инфраструктура, по които са сключени договори чрез обществени поръчки, тъй като не са предвидени в бюджета за годината, обясни Донев.


Той изрази надежда проблемът да бъде решен с приемане на актуализацията на бюджета.


"Работи се за осигуряване на необходимия финансов ресурс. Той е заложен в актуализацията на държавния бюджет за 2021 г., така че да бъдат изплатени заплатите на засегнатите над 1880 работници и служители от тези три фирми. Има ясен план за изплащане на тези суми, разбира се, след актуализация на бюджета, така че заработените от работниците и служителите заплати да бъдат изплатени", каза той.

Партията на Трифонов предлага промени при депозирането на печатни издания

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Юлия Лазарова

Парламентарната група на "Има такъв народ" обяви, че внася предложения за промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения и обявяване на разпространителите и доставчиците на печатни и медийни услуги. Предложението засяга случаите, в които се публикуват неподписани материали или такива от автор с псевдоним. От "Има такъв народ" настояват отговорността за публикуваната информация в печатно издание да се носи от главния редактор, а не само от собственика на медиата.


Предложението идва след като в началото на седмицата се разбра, че докато Етичната комисия на Софийския университет "Свети Климент Охридски" разглежда три сигнала за плагиатство срещу главен асистент доктор Петър Илиев(кандидат за министър в два проектокабинета на "Има такъв народ"), монографията му, която е във фокуса на процедурата, намаля с 80 страници. Освен това вчера Трифонов и Йорданов отправиха заплахи към подали сигнали за плагиатство по адрес на Илиев.

"Така главният редактор, който носи отговорността за редакционната политика, на което и да е издание, ще е в правото си да прецени дали да пусне подобна информация и да поеме този риск, или да понесе той тази отговорност. Това означава голяма част от жълтата преса да не може да напише, че сте изяли баба си", заяви Йорданов.

Второто предложение на партията засяга финансирането на медиите. То гласи медийните издания да не могат да получават държавно финансиране по всякакви проекти в размер на повече от 5% от годишния им оборот.
"Твърде много медии съществуват само на общински бюджет, да не говорим, че частните национални телевизии огромна част от бюджета им се формира точно по линия на разни оперативни програми и те зависят реално от властта... В крайна сметка медиите трябва да се борят на свободния пазар и да живеят от рекламата и стойността на продукцията си, а не да зависят от държавно финансиране", коментира Йорданов.

Той отговори и на въпрос за спекулациите около политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев, за който се коментира усилено през последната седмица. Според Йорданов е хубаво, че избирателите ще имат по-голям избор. "Това е смисълът на демокрацията. Ако хората смятат, че има нужда от такъв един проект, те ще го подкрепят", отговори Йорданов.


"Понеже има много шеги, че г-н Петков прилича на Джон Траволта, имаше един филм с него, наречен "Лице назаем". Ако нов политически субект се появи, да не се окаже, че ще вземе едно лице на заем от г-н Христо Иванов, и може да се окаже, че политическият десен, интелектуален електорат на г-н Иванов рязко ще намалее", добави Филип Станев, който обаче допълни, че това е шега.


Тошко Йорданов не коментира как появата на такъв политически проект би се отразил на политическата ситуация в страната. "Нищо не мога да коментирам, защото не съм врачка. Нека да се случи, нека видим какви гласове ще събере, тогава всички, които участваме на следващите избори приемаме реалностите такива каквито са и надявам се да има повече разум в следващия парламент", завърши Йорданов.

Актуализацията на бюджета ще се гласува на извънредно заседание на парламента

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Юлия Лазарова


Председателят на Народното събрание Ива Митева свика извънредно заседание на парламента на 7 септември (вторник) от 11 часа. На него като трета точка ще се гласуват промените в бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и бюджета на Държавното обществено осигуряване. Предложението беше прието с гласовете на "Има такъв народ", БСП, "Демократича България" и "Изправи се.БГ!Ние идваме!". Против гласуваха 46 депутати от ГЕРБ и 16 от ДПС.

За Тошко Йорданов основната тежест за липсата на правителство е в другите две партии на протеста

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Юлия Лазарова


"В следващия парламент, ако има разум, а не лицемерие, би трябвало, надявам се, да има редовно правителство", каза пред "Нова телевизия" Тошко Йорданов.


По думите му партиите на протеста са длъжници на хората. "Отговорността е споделена и колкото и да им звучи неприятно основната тежест е в другите две партии на протеста. Преди три месеца те ни молеха да направим кабинет. Месец по-късно първо не им хареса, по неясни причини, представения първи кабинет. След това пожелаха разговор за политики. При всеки разговор излизаха и казваха как сме се разбрали за всичко и след това излезе г-н Христо Иванов наприказва едни неща и взриви целия процес. Така, че да си понесат отговорността за това", категоричен бе Йорданов. В края на коментара си, той още веднъж коментира Иванов, като каза, че престъпва думата си.


На въпрос притеснява ли се "Има такъв народ" от евентуалния политически проект на Асен Василев и Кирил Петков, Йорданов каза:


"Демокрацията е такава, че всеки един български гражданин може да участва в политическия живот. Това е нормално и прекрасно - да има нови политически проекти. Ние не сме деца в пясъчника да се сърдим, че някой ни е взел кофичката. Всеки има право да играе в пясъчника".

Премиерът свиква съвет по сигурността към правителството на 9 септември

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Юлия Лазарова


Служебният премиер Стефан Янев свиква на 9 септември заседание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, който координира всички служби във връзка с мигрантския натиск над българската граница. "Този съвет работи в мирно време и най-общо казано е в състояние и е предназначен да управлява всички кризи, които може да се появят. Следващата седмица предстои свикване на този съвет, вече са изпратени поканите. Тази координационна среща ще бъде на 9 септември", заяви Янев в пленарната зала в парламента. По думите на премиера една от точките в дневния ред на заседанието на съвета по сигурността ще бъде за разглеждане на въпросите за мигрантския натиск и координация между всички служби.


"В началото на месец юли направихме заседание и една от констатациите беше, че неговият секретариат не е бил структуриран никога, не е работил никога. Една от задачите на този следващ съвет на 9 септември е именно тази – да затвори този кръг и да институционализира този секретариат. Имаме готовност да направим този секретариат постоянно действаща структура към МС както е записано в закона", подчерта премиерът.


"Съветът по сигурност поставя жалоните как се прави тази координация. Вече е създадена специална координационна група, която всеки ден анализира всички данни и обстоятелства, които се случват пряко на границата и във вътрешността на страната. Тази координационна група подпомага и съвета по сигурността, и министъра на вътрешните работи по противодействие на мигрантския натиск. Нямаме проблеми с взаимодействието с различните звена и служби", обясни Янев.


Служебният премиер посочи, че в момента не се налага задействане на механизма за участие на въоръжените сили в охрана на границата. По думите му, в момента органите на МВнР и гранична полиция са в състояние да изпълнят поставените задачи.


"България пази една от външните граници на ЕС, която в момента е подложена на допълнителен натиск. Сътрудничеството с Турция и Гърция върви на много нива – както на централно ниво, така и на професионално. Изграден е механизъм на границата с Гърция, който осигурява обмен на информация. Изявленията на турското държавно ръководство е, че има вече голям брой мигранти на своя територия и заявленията на политическо ниво са, че Турция няма да се превърне в буферна зона и да се грижи за всички тези мигранти. Трябва да търсим и общата европейска позиция за тези разговори", посочи Янев в отговор на въпроси на депутати.

Заседанието на Народното събрание продължава с изслушване на премиера Стефан Янев, министрите на отбраната Георги Панайотов, на вътрешните работи Бойко Рашков и на външните работи Светлан Стоев на основание чл. 110 от Правилника за организацията и дейността парламента, Темата е готовността и плановете на правителството за посрещане на нова мигрантска вълна и необходимите средства за обезпечаване на дейността на отговорните институции.

БСП представи предложенията си за актуализация на бюджета

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Велко Ангелов


На брифинг в парламента БСП представи своите предложения, които да влязат в актуализацията на бюджета между първо и второ гласуване. Лидерът на партията Корнелия Нинова ги представи като разумни, обосновани и необходими. Те са групирани по 9 направления:


- млади семейства, деца и ученици,
- пенсионери,
- самоосигуряващи се
- дейци на културата
- здравната система
- икономиката и бизнеса
- МВР и отбраната
- общините
- земеделските производители.


По думите на Нинова предложенията са изработени съвместно с браншовите организации, синдикатите, лекарският съюз и служебните министри.


Социалистите предлагат да бъде предвидена еднократна финнасова помощ в размер на 6500 лв. при раждане на второ и трето дете на осигурени в последните 24 месеца родители; еднократна финансова помощ за начало на учебната година за деца от 2 до 4 клас в размер на 250 лв.; еднократна помощ за самоосигуряващите се в размер на една минимална работна заплата; увеличение на обещетението за отглеждане на дете между първа и втора година отново в размер на една минимална работна заплата.


Останалите предложения включват конкретно разпределение на 120 млн.лева за здравеопазване, сума, която да гарантира заплатите за ноември и декември на работещите в МВР, допълнитекна субсидия за културата, преизчисляване на пенсиите, мерките за бизнеса да бъдат преформатирани от 60/40 на 80/20, както и допълнителни 54 млн.лева за общините. По думите на Нинова тези предложения били разумно оценени до стотинка.


"Надяваме се, въпреки че не ни подкрепиха другите партии, между първо и второ четене да се стигне до такъв разум, че да се приемат най-необходимите неща", заяви още Нинова. Тя изрази надежда, че държавата няма да бъде поставена в риск чрез популистко наддаване и по този начин да не мине нито едно от тези предложения или да се приемат всички и с това да се взриви бюжета. "Надяваме са последно поне на разум и отговорност", каза Нинова.

Христо Иванов призова БСП да не бърза да връща мандата

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова БСП да не бърза да връща мандата, за да може да бъде осъществена част от съдебната реформа. "Защото ако това опропастят, просто ще стане ясно, че цялото това упражнение е било насочено към личното позиране на г-жа Нинова пред камерите. Право на всеки политик е това, но нека свършим някаква работа", коментира Иванов в кулоарите на парламента.
Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Велко Ангелов


"За всички беше ясно, че ако третият мандат бъде даден на БСП, няма да може да се формира мнозинство. Точно затова трябваше да има разговор преди връчването на третия мандат. Г-жа Нинова отказа и това доведе до тази ситуация. Третият мандат беше използван само за пиар", заяви още Иванов.


Той посочи още, че е скептичен към възможностите за смислен разговор и в следващия парламент, тъй като според него самата възможност за провеждане на разговори е силно проблематична в момента. "Политиците взаимно се изобличават за проведени срещи. През цялото време някой проблематизира формата на разговори, което силно поставя под съмнение как си представяме ние да разговаряме по-нататък", каза Иванов.

Президентските избори ще са на 14 ноември

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Надежда Чипева, Капитал


Парламентът одобри датата на президентските избори. Те ще се проведат на 14 ноември, а евентуалният балотаж ще е на 21 ноември. Решението бе прието със 152 гласа "за". От парламентарната група на БСП гласуваха "въздържал се".


Според Конституцията изборите могат да се проведат не по-рано от три и не по-късно от два месеца преди изтичането на мандата на настоящия държавен глава. Затова 21 ноември се явява крайният срок за провеждането на втория тур от президентските избори.


Дали една от двете дати ще съвпадне и с датата на предсрочните парламентарни избори зависи от президента Румен Радев. Според Изборния кодекс изборите за Народно събрание се насрочват не по-късно от 60 дни преди изборния ден.

"Демократична България" подкрепя предложения от служебния финансови министър Асен Василев проект за актуализация на бюджета, като ще внесе и свои предложения между двете четения. Това се разбра от интервю на депутата от обединението Антоанета Цонева пред БНТ. Според нея именно актуализацията на бюджета е основен приоритет за оставащото работно време на 46-ото Народно събрание. Тя добави, че приемането на няколко законопроекта също е сред важните цели пред депутатите.


По думите ѝ без разговори и без коалиционни споразумения България трудно ще има правителство.


"Трябва да се върнем към старомодните принципи на многопартийната демокрация, трябва да можем да си говорим, трябва да можем да конструираме коалиции, трябва да можем да подписваме споразумения", каза още тя.

Ако БСП върне бързо мандата, това означава, че няма да може да се работи по законопроекти, които са важни за хората. Това мнение изрази пред Би Ти Ви лидерът на парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова. Според нея в това Народно събрание трябва да се разгледат законите, свързани с реформата в съдебната власт, Закона за Националната служба за охрана, както и този за Бюрото за защита на свидетелите.


"Каква игра играят големите политически сили? При бързо връщане на мандата нито ще може да започне реформа в съдебната система, нито ще са защитени хората от предстоящата криза. Дано поне за актуализацията на бюджета да стигне времето, за да преизчислим пенсиите", каза още Манолова.

Депутат от БСП иска бързо връщане на мандата, за да няма обвинения в правене на пиар

Политическото напрежение: БСП връща неизпълнен мандат на 7 септември

© Велко Ангелов


Депутатът от БСП Явор Божанков заяви пред Би Ти Ви, че най-добре за партията е третият мандат за съставяне на кабинет, който им беше връчен миналата седмица от президента Румен Радев, да бъде върнат възможно най-бързо, за да не бъде обвинена левицата, че си прави политически пиар. Именно такива обвинения бяха отправени към лидера на БСП Корнелия Нинова от страна на "Демократична България" и "Има такъв народ". Двете партии обявиха, че няма да подкрепят правителство на левицата, а днес Националният съвет на БСП се събира на заседание, за да реши кога да върне мандата.


"Очевидно голяма част от колегите от другите партии въобще не са искали да има кабинет. Но трябва да знаят, че и в следващия парламент ще трябва да има разговори между лидерите на политическите сили", каза Божанков.


Той добави, че БСП ще обяви решението си кога да върне мандата веднага след края на днешното си заседание. По думите му това трябва да стане късно следобед.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (348)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2192 Весело

  Няма значение какво иска депутатът. Прави се това което иска пРезидентът.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 3. 3 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  На следващите избори гласувайте за ДБ и/или Кирил Петков. Дано са заедно.

 4. 4 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 682 Неутрално

  а пък курнела иска ПР!
  а сега де?

 5. 5 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Време е за Велико народно събрание.
  Съкращение на депутатите с поне 50 %.
  Нова партия.
  И някой, който да схване, че навремето в училищата се придобиваха работни умения и се учеше Философия, Етика и Морал и право.
  А сека - туземлък. От най-долна проба.

 6. 6 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Рабфакаджии-политимпотенти.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  На следващите избори гласувайте за ДБ и/или Кирил Петков. Дано са заедно.
  —цитат от коментар 3 на Vesselin Velkov
  На следващите избори Кирил Петков няма да го има/просто защото няма време да създаде структури на партията си/ако прави такава/а до по следващите никой не може да каже колко време остава.

 9. 9 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6044 Весело

  Важното е сега, да се събори, демонтира, премахне, изчегърта...
  Пък после, ще му мислим.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 10. 10 Профил на astarta
  astarta
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Не съм сигурна, че ако се забави връщането на мандата това ще доведе до свършена повечко работа в парламента. Би било добре, но едва ли, имайки предвид детинското противопоставяне и инат на политическите формации. А и хората се умориха от ежедневният цирк и политически цинизъм.

  "На света няма нито един паралел, който да не е убеден, че може да стане екватор, стига да му дадат право на това." Марк Твен
 11. 11 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  Забавно е. Каквото и да направят анти-герб, винаги грешат. Разликата е между брутално и много брутално издънване.

  Днес ще разбере коя от двете мотики ще настъпи БСП/БКП.

 12. 12 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Със стари к..ви нов бърдак не става !НУЖЕН Е НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРАЧ КОЙТО ДА ПРИВЛЕЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НЕГЛАСУВАЩИТЕ!

 13. 13 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  БСП-те яко обърнаха палачинката.

 14. 14 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 596 Неутрално

  На следващите избори гласувайте за ДБ и/или Кирил Петков. Дано са заедно.
  —цитат от коментар 3 на Vesselin Velkov


  Проекта Петков е точно (ако се създаде за по следващите избори) за отнемане на гласове от ДБ.

 15. 15 Профил на Blaga Yankova
  Blaga Yankova
  Рейтинг: 243 Неутрално

  При 80% политически дебилни избиратели СЛЕД СЛАВИТУ Е НУЖЕН ОЩЕ ЕДИН ""МЕСИЯ""ЗА ДА СЕ РАЗБИЕ СТАТУКВОТО

 16. 16 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2189 Разстроено

  Във всеки ход на партийна формация има скрита цел, която обикновеният човек не може да предвиди, тъй като мозъкът на политика е сътворен по начин, който е далеч от обикновеното. Той мисли винаги наопаки.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 17. 17 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3908 Неутрално

  " "Демократична България" подкрепя предложения от служебния финансови министър Асен Василев проект за актуализация на бюджета, като ще внесе и свои предложения между двете четения. Това се разбра от интервю на депутата от обединението Антоанета Цонева пред БНТ. Според нея именно актуализацията на бюджета е основен приоритет за оставащото работно време на 46-ото Народно събрание. Тя добави, че приемането на няколко законопроекта също е сред важните цели пред депутатите."

  Правилно ! След като никой не се нагърбва да управлява, нека поне служебното правителство да има необходимия ресурс за спраяне със задаващите се кризи на хоризонта ! Трябва актуализация на бюджета именно във формата, в който се настоява от служебния кабинет !

 18. 18 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3908 Неутрално

  До коментар [#12] от "Blaga Yankova":

  " Със стари к..ви нов бърдак не става !НУЖЕН Е НОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРАЧ КОЙТО ДА ПРИВЛЕЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НЕГЛАСУВАЩИТЕ!"

  Щом е нужен, нека да се появи, нямам нищо против проекта на Петков и компания, напротив, смятам го за много навременен, но някои поговорки звучат доста зле в устата на жени........

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 20. 20 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Ами вие си правите точно това-PR.Какво означава това-ще държим мандата докато не се приеме бюджета.Дали ще държите този загубил вече смисъл мандат или не няма никакво значение за това какво ще се гласува в НС.

 21. 21 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#14] от "witch_doctor":

  любопитно ми е на какво се надяват гербаджиите в тая хипотеза. и да отнеме гласове от ДБ да не би Петков да клекне на Буци?
  ДБ са коалиция от три партии, какво толкова, ако има и 4-та?

 22. 22 Профил на rta48522758
  rta48522758
  Рейтинг: 247 Неутрално

  Нямам големи претенции да разбирам от политически игри,задкулисия и дълги ръце.Обаче,това вече заприличва на цирк с много НЕсмешни клоуни.Може би целта е да се изморим и отегчим,да се откажем от протести,които не водят до нищо(или до жалко нещо)."Всички са маскари"-тази формула не спря да работи!!!!

  ППСл.Тр.заплашвал през Фейсбук!Тош.също!!!Нямам отношения с тази"институция"и затова използвам този форум,за да изразя потреса си.Тези двамцата не съзнават ли ,че заплашват студенти!?!?Окончателно се наредиха до биячите под тунелите!

 23. 23 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  На следващите избори гласувайте за ДБ и/или Кирил Петков. Дано са заедно.
  —цитат от коментар 3 на Vesselin Velkov


  Как ще се казва новата партия на г-н Петков ? Предлагам име "Канадеца на Шрьодингер"

 24. 24 Профил на witch_doctor
  witch_doctor
  Рейтинг: 596 Весело

  До коментар [#14] от "witch_doctor":любопитно ми е на какво се надяват гербаджиите в тая хипотеза. и да отнеме гласове от ДБ да не би Петков да клекне на Буци?ДБ са коалиция от три партии, какво толкова, ако има и 4-та?
  —цитат от коментар 21 на doctor.no


  Нищо, просто няма да се коалират!

 25. 25 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#24] от "witch_doctor":

  да видим, но се съмнявам Петков в скоро време да тръгне да прави политически проект, все пак ще е служебен министър поне до края на април 2022 г

 26. 26 Профил на n_kukaleva
  n_kukaleva
  Рейтинг: 549 Весело

  Чегъртането продължава, протестърите и умнокрасивите жълтопаветници, чалгарите и мутрите още не са разбрали , че центъра на София не е България и не им стигат силиците да подредят живота ни! Дайте път на тези, които могат и последвайте Слави по пътя към ада!

 27. 27 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 965 Неутрално

  "" Стратезите, които разработиха прототип за президент по поръчка на Решетников, а впоследствие със съдействието на БСП инсталираха успешно Радев в президентството, днес рекламират политическото бъдеще на Асен Василев и Кирил Петков в нов проект и като част от демократичната общност.

  Симптоматично е, че се търси място на новия проект „Петков-Василев“ в демократичното пространство, въпреки че те са ясно обвързани с левия президент Радев. Проектът им неслучайно трябва да се инсталира в дясно, а не в ляво. Първо, за да делигитимира и обере вот от протестните формации и второ, за да изглежда техен съмишленик, чрез който после лесно да се обединят с БСП по схемата „няма ляво, няма дясно“.

  Същото неидентифицирано идеологически мнозинство би избрало и Радев за втори президентски мандат.

  Проектът „Петков-Василев“ е под егида и обслужва стратегията за разширяване на властта на Радев по типа Путин – президент, Медведев – председател на путиновата партия „Единна Русия“.

  Няма никаква друга логика проектът „Петков-Василев“ да бъде изигран като самостоятелен партиен субект, освен разширяване влиянието и фокуса на властта на Радев в законодателната власт.

  Партия в добре функциониращите демократични системи не се създава, защото някои имат положителен рейтинг за три месеца. Партията представлява определена социална група, която ясно се идентифицира с икономически очаквания и социално-културни нагласи. Партията има система от политически възгледи и идеология. Тя има организация и структури.

  Проектът „Петков – Василев“ не може да е партия в политически и социален смисъл. Това са просто едни успешни образи в краткосрочен властови период, които ще бъдат експлоатирани с политически цели, но няма да създадат трайна политическа организация в българската партийна система. Ще имат временно присъствие, без трайна партийна следа.
  Проектът „Петков-Василев“ не носи никаква идеология.
  Въпреки че са /Кирил Петков/ учредители на една от ярките протестни формации, те не остават в нея, а заслепени от временното си величие тръгват да сформират нов, пореден проект. Това говори две неща: 1/ не разбират и не спазват механизмите и политиката в демокрацията 2/обслужват с образите си друг център на власт.

  Как точно ще постъпят любимците на Радев предстои да видим, но една е сигурната прогноза – обществената любов ще се стопи в трудностите на властта, защото харесването не означава дългосрочно доверие за управление. Вероятността Радев да ги употреби така, както се опита да използва протестните партии, е съвсем реален вариант.
  https://breaking.bg/analizi/stratezite-koito-instaliraha-radev-v-prezidentstvoto-po-porachka-na-reshetnikov-dnes-reklamirat-proekta-petkov-vasilev/

 28. 28 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vesselin Velkov":

  Имах симпатии към г-н Петков. Но това пришиване на хора от президентството навява на някои мисли.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 29. 29 Профил на N I K E
  N I K E
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Никакво връщане, парите са изхарчени, ако не се свърши работа лошо много лошо.

 30. 30 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Антонета Цонева: "Трябва да се върнем към старомодните принципи на многопартийната демокрация, трябва да можем да си говорим, трябва да можем да конструираме коалиции, трябва да можем да подписваме споразумения"
  —цитат от коментар 0 на Статия


  Демократичните политически системи си имат твърди опорни точки, без които нещата не се получават!
  Коалиционните правителства са една от тези базови опори! Чалгарите се опитаха да минат по някакъв друг път и ударих н камък!
  Ползата от политическата криза през последните месеци е, че за всички стана пределно ясно - на чалгари не може да се разчита. Те живеят в някакъв собствен измислен свят... Трябва да се търсят други решения.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 31. 31 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2192 Неутрално

  До коментар [#26] от "n_kukaleva":

  Имах голямо желание да се направи едно правителство начело с хората на г-н Трифонов.
  такава щяха да я забъркат, че само след 6 месеца същите тези дето мятаха яйца и блокираха улици щяха да изхвърлят от управлението лидерите си ,на които така горещо вярваха.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 32. 32 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  До коментар [#30] от "Рим":

  "на чалгари не може да се разчита. Те живеят в някакъв собствен измислен свят... Трябва да се търсят други решения."
  ----

  хе-хе, на Слави не може да се разчита, а на Христо Иванов, който вчера каза, че ако Герб се разграничат от Борисов, щял и с тях да преговаря - може. Няма такава върти опашка. Уморихме се от "професионални политици", това са хора без морал и достойнство, Мая и Хаджигенов нищо не са разбрали на тези протести.

  Любовта ще спаси света!!!
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1867 Неутрално

  „депутат от БСП иска бързо връщане на мандата“

  Няма да е лошо г-жа Нинова да се стегне и тя бързо да върне на трудовия български народ всичко, което е заграбила от него като активен РМД приватизатор.

 35. 35 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Значи парламентарните ще са на 28.11. Екстра.

 36. 36 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 887 Неутрално

  начи - те комунистите могат да го държат мандата, просто да не си правя малоумен ПР с това. След като толкова държаха да го получат само за да се направят на важни и да покажат на избирателите си, че "преговарят" за правителство, въпреки че знаеха че правителсто няма да направят, сега трябва поне да го задържат за да се приемат 2-3 закона

  антидържавно поведение беше да блокират преговорите ПРЕДИ връчването на мандата, както и изнудването на президента да го даде на тях, още по-антидръжавно поведение ще е да го върнат веднага. то от комунисти кво да очакваш ...

  изобщо президента има ли срок за разпускане на Парламента след връщането на мандата?

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 37. 37 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  " Стратезите, които разработиха прототип за президент по поръчка на Решетников, а впоследствие със съдействието на БСП инсталираха успешно Радев в президентството, днес рекламират политическото бъдеще на Асен Василев и Кирил Петков в нов проект и като част от демократичната общност. Симптоматично е, че се търси място на новия проект „Петков-Василев“ в демократичното пространство, въпреки че те са ясно обвързани с левия президент Радев. Проектът им неслучайно трябва да се инсталира в дясно, а не в ляво.
  —цитат от коментар 27 на constatator  За сега, "изненадващата" подкрепа дошла от служебния премиер показва, че това много вероятно може да се окаже проекта на Радев, т.е. на Решетников! Един вид "дясна европейска" партия под крилото на руснаците.... Ако формират собствена партия, тогава твърдо може да се каже, че това на сто процента е така.
  Ако се включат в състава на Демократична България значи сме разсъждавали в грешна посока...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 38. 38 Профил на d04
  d04
  Рейтинг: 83 Неутрално

  До коментар [#5] от "zxe00613919":

  Пълни измишльотини. Колкото по-малко са депутатите, толкова по-лесно ще бъде контролирането им. Това ново ВНС за какво ни е? Как очаквате в момента да се пише нова Конституция, при положение, че две поредни НС не могат да изкарат поне един закон на две четения?

 39. 39 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6930 Неутрално

  Абе те да го върнат, преди актуализацията на бюджета, че после изобщо да не се показват.

 40. 40 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#14] от "witch_doctor":любопитно ми е на какво се надяват гербаджиите в тая хипотеза. и да отнеме гласове от ДБ да не би Петков да клекне на Буци? ДБ са коалиция от три партии, какво толкова, ако има и 4-та?
  —цитат от коментар 21 на doctor.no


  Ако тази партия (да я наречем "Нероден Петко") играе за руския резидент Радев, нещата ще започнат да изглеждат по съвсем различен начин!
  Така че, най-добре е да не се захласваме толкова по двамата служебни министри, преди да разберем какво мислят за Крим, за НАТО, за съюзниците ни в това число САЩ, за руските окупатори, за руския турски паток, за АЕЦ Белене, за Еврозоната и т.н.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3348 Весело

  Другарката Ант. Цонева: ""Трябва да се върнем към старомодните принципи на многопартийната демокрация, трябва да можем да си говорим, трябва да можем да конструираме коалиции, трябва да можем да подписваме споразумения"!?!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3348 Весело

  До коментар [#9] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Вече не били толкова важни тези неща, от вчера на мода излизат "разговори, коалиции", вкл. и с Герб!?

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 43. 43 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  Какво видях досега от проекта "Петков"
  - в първоначалния вариант беше проект "Василев", той не слизаше от медиите, но не потръгна (трътлест, ококорен, със смешна прическа, макар и по-умен от двамата)
  - в "Дневник" започнаха да го рекламират агресивно от края на юни и неусетно намалиха статиите за съдебна реформа, запазена марка на Христо Иванов
  - Петков и Василев се превърнаха в официален повод за война между ДБ и ИТН
  - ДПС също тръгнаха срешу Петков, а Радев го защити с цената на груб гаф пред Карадайъ
  - позиционира се като дясноцентрист (т.е. включващ и заможните хора от БСП, разбира се), но обичащ пенсионерите и коефициента на Джини.

  Общо-взето изглежда като проект тип "Макрон", направен от умни хора по калъп, изработен и изпробван от още по-умни хора. До степен да работи в тандем с президентската институция, което ще е нещо ново у нас.

  А иначе идеите са нелоши, но доста банални - ще привлечем нови инвестиции, ще работим с всички, треперете крадци, ние сме дошли отвън, необвързани и независими и пр. - също като царските юпита.

  Забелязвате ли, че политинженерите наблягат на "Харвард" и дори "Канада" - което в крайна сметка работи в полза на проекта "Петков", защото го позиционира като външен, необвързан с местната политическа помия и пр.
  Технически въпросните джентълмени са прекарали много повече време в България, отколкото в Харвард. Но умишлено или не, мисирките все за извън-българските им години пишат, с което автоматично ги правят идващи отвън принцове на бял инвеститорски електромобил.

  Уморих се, стар съм, вече не ми е интересно да гледам все един и същ филм.

 44. 44 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2905 Весело

  Нещо кандидат президенти няма, иначе кандидат депутати - с лопата да ги ринеш. Чакам Герб какво ще измислят.

 45. 45 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3348 Весело

  До коментар [#44] от "boevbisser":

  Те още мълчат, докато вие сте обещали да вадите, там е много интересно.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 46. 46 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2321 Весело

  Какво видях досега от проекта "Петков"- в първоначалния вариант беше проект "Василев", той не слизаше от медиите, но не потръгна (трътлест, ококорен, със смешна прическа, макар и по-умен от двамата)- в "Дневник" започнаха да го рекламират агресивно от края на юни и неусетно намалиха статиите за съдебна реформа, запазена марка на Христо Иванов- Петков и Василев се превърнаха в официален повод за война между ДБ и ИТН- ДПС също тръгнаха срешу Петков, а Радев го защити с цената на груб гаф пред Карадайъ- позиционира се като дясноцентрист (т.е. включващ и заможните хора от БСП, разбира се), но обичащ пенсионерите и коефициента на Джини. Общо-взето изглежда като проект тип "Макрон", направен от умни хора по калъп, изработен и изпробван от още по-умни хора. До степен да работи в тандем с президентската институция, което ще е нещо ново у нас. А иначе идеите са нелоши, но доста банални - ще привлечем нови инвестиции, ще работим с всички, треперете крадци, ние сме дошли отвън, необвързани и независими и пр. - също като царските юпита.Забелязвате ли, че политинженерите наблягат на "Харвард" и дори "Канада" - което в крайна сметка работи в полза на проекта "Петков", защото го позиционира като външен, необвързан с местната политическа помия и пр. Технически въпросните джентълмени са прекарали много повече време в България, отколкото в Харвард. Но умишлено или не, мисирките все за извън-българските им години пишат, с което автоматично ги правят идващи отвън принцове на бял инвеститорски електромобил. Уморих се, стар съм, вече не ми е интересно да гледам все един и същ филм.
  —цитат от коментар 43 на еспресо


  Да!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 47. 47 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#40] от "Рим":

  Радев е нашият президент

 48. 48 Профил на cocoi
  cocoi
  Рейтинг: 399 Неутрално

  До коментар [#3] от "Vesselin Velkov":
  Иска ти се !
  Разумните хора могат да си направят сметката да не гласуват пък точно така.Аз от 1993 до 2019 на всякакви избори бях гласувал първо за СДС, ОДС,после ДСБ,Нова Република, РБ и т.н. .Имах очаквания и притеснения , че обвързването с ДА България ще е пагубно за идентичността и политиките и за съжаление се оказах прав. Тази формация сега ДБ , не е никаква дясна формация ,а са истинските модерни социалисти в нашия политически живот.Отделно абсолютно безпринципни , щом само и само да се докопат до власт се съозиха с отровната Мая , а сега им лъснаха задниците и от комбината им с резидента ! Най точното определение е помияри.

 49. 49 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  До коментар [#42] от "hamiltonf":

  Бойкикев вчера-никакви разговори с ГЕРБ.
  Бойкикев днес- разговори с ГЕРБ без Борисов.
  Бойкикев утре-разговори с ГЕРБ и Борисов.

 50. 50 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Нещо кандидат президенти няма, иначе кандидат депутати - с лопата да ги ринеш. Чакам Герб какво ще измислят.
  —цитат от коментар 44 на boevbisser


  Няма смисъл да чакате Годо!
  От герп, нищо не могат да измислят! Ще издигнат човек извън герп, който задължително е бил част от ОДС!

  Много по-интересен ще бъде кандидатът на Демократична България!
  Разбира се най-добре е, двете формации да издигнат общ кандидат за президент, но заради мутрата от Банкя, това за сега изглежда невъзможно...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 51. 51 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2672 Неутрално

  До коментар [#45] от "hamiltonf":

  Интересно защо Иванов (при безспорния рейтинг и харизма) не смее да се кандидатира?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 52. 52 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  Радев е нашият президент
  —цитат от коментар 47 на doctor.no


  Така е. Радев е вашият президент!
  По-точно руски резидент, който още не е разбрал Крим украинска земя ли е или руска!
  Във всеки случай, той си е ваш!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 53. 53 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  До коментар [#50] от "Рим":

  Много по-интересен ще бъде кандидатът на Демократична България!
  ***
  Тоест, пак ще повтаряте цирка с Трайчо Трайков и на втори тур ще подкрепите делегата на 14 конгрес на Партията, др. Радев.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#47] от "doctor.no":

  "Радев е нашият президент"

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  # С А М О И З Ч Е Г Ъ Р В А Н Е !!!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 56. 56 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2321 Неутрално

  До коментар [#50] от "Рим":Много по-интересен ще бъде кандидатът на Демократична България!***Тоест, пак ще повтаряте цирка с Трайчо Трайков и на втори тур ще подкрепите делегата на 14 конгрес на Партията, др. Радев.
  —цитат от коментар 53 на Alarmstufe Rot


  Ние за комунисти като Цецка Цачева или Радев, не гласуваме!
  Избирайте си ги вие!
  Комунистически тикви не подкрепяме!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 57. 57 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 766 Неутрално

  До коментар [#47] от "doctor.no":

  "Радев е нашият президент"

  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  # С А М О И З Ч Е Г Ъ Р Т В А Н Е !!!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 58. 58 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#52] от "Рим":

  Както и да е, ще е президент още 5 години.

 59. 59 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 82 Неутрално

  Трябва мощно обединение в дясно и да се спрат БиСиПи и тяхните производни : ДеБъ, МаЯма , Божкоф

 60. 60 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2905 Весело

  До коментар [#45] от "hamiltonf":

  Не знам кои сме ние, но ако имаш предвид ДБ, загубена кауза е да се вади качествен човек в момента срещу Радев.

 61. 61 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  До коментар [#56] от "Рим":
  Ние за комунисти като Цецка Цачева или Радев, не гласуваме!
  ***
  Освен в случаите, когато гласувате за тях.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 62. 62 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#60] от "boevbisser":

  не той има предвид ГЕРБ, а те задължително трябва да извадят "най-качествения" - Банкянския.

 63. 63 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  До коментар [#62] от "doctor.no":

  Хармалийския е далеч по-качествен - прави коремното със закопчано средно копче на сакото.
  А и е много по-напред със строевата подготовка.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 64. 64 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 871 Весело

  Комунетата както винаги са в голямо междучасие
  Без изненади!!!

 65. 65 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#63] от "Alarmstufe Rot":

  по-важното е, че има дрон, който слага пачки и кюлчета в нощното шкафче на мутрата.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова БСП да не бърза да връща мандата, за да може да бъде осъществена част от съдебната реформа.
  ===
  ицката от години наред повтаря колко важна, колко жизнено важна е таз съдебна реформа за страната, как без нея всичко друго губи смисъл.
  Опазил бог, толкова важно нещо да се прави от този парламент. Опазил бог да се прави на парче "да може да бъде осъществена част от съдебната реформа. ", както казва ристю

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 70. 70 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2165 Неутрално

  Опазил бог да се прави на парче "да може да бъде осъществена част от съдебната реформа. ", както казва ристю
  —цитат от коментар 67 на clarkv622


  И то точно тази част, закриване на специализираните прокуратура и съд, която облагодетелства обвинените и подсъдни червени олигарси! Разбира се, тази реформа се прави с цел добруването на народа, а не, че някой е дал, а друг взел много пари.

 71. 71 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  До коментар [#65] от "doctor.no":

  Дай линк!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 72. 72 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  За сега, "изненадващата" подкрепа дошла от служебния премиер показва, че това много вероятно може да се окаже проекта на Радев, т.е. на Решетников! Един вид "дясна европейска" партия под крилото на руснаците.... Ако формират собствена партия, тогава твърдо може да се каже, че това на сто процента е така.
  Ако се включат в състава на Демократична България значи сме разсъждавали в грешна посока...
  —цитат от коментар 37 на Рим


  Айде ся пак старата песен Кой не скача е червен...
  Можете ли да ми обясните, е така логично, за кво им е на Петков и Василев да се включват в Демократична България?


 73. 73 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  До коментар [#62] от "doctor.no":Хармалийския е далеч по-качествен - прави коремното със закопчано средно копче на сакото.А и е много по-напред със строевата подготовка.
  —цитат от коментар 63 на Alarmstufe Rot


  А па на Баце коронния номер е да скъса менискус.

 74. 74 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  До коментар [#65] от "doctor.no":Дай линк!
  —цитат от коментар 71 на Alarmstufe Rot


  Сакаш ли ти дам линк директно у чекмеджето си мушнеш главъта?

 75. 75 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 657 Весело

  "" Стратезите, които разработиха прототип за президент по поръчка на Решетников, а впоследствие със съдействието на БСП инсталираха успешно Радев в президентството, днес рекламират политическото бъдеще на Асен Василев и Кирил Петков в нов проект и като част от демократичната общност.Симптоматично е, че се търси място на новия проект „Петков-Василев“ в демократичното пространство, въпреки че те са ясно обвързани с левия президент Радев. Проектът им неслучайно трябва да се инсталира в дясно, а не в ляво. Първо, за да делигитимира и обере вот от протестните формации и второ, за да изглежда техен съмишленик, чрез който после лесно да се обединят с БСП по схемата „няма ляво, няма дясно“.Същото неидентифицирано идеологически мнозинство би избрало и Радев за втори президентски мандат.Проектът „Петков-Василев“ е под егида и обслужва стратегията за разширяване на властта на Радев по типа Путин – президент, Медведев – председател на путиновата партия „Единна Русия“.Няма никаква друга логика проектът „Петков-Василев“ да бъде изигран като самостоятелен партиен субект, освен разширяване влиянието и фокуса на властта на Радев в законодателната власт.Партия в добре функциониращите демократични системи не се създава, защото някои имат положителен рейтинг за три месеца. Партията представлява определена социална група, която ясно се идентифицира с икономически очаквания и социално-културни нагласи. Партията има система от политически възгледи и идеология. Тя има организация и структури.Проектът „Петков – Василев“ не може да е партия в политически и социален смисъл. Това са просто едни успешни образи в краткосрочен властови период, които ще бъдат експлоатирани с политически цели, но няма да създадат трайна политическа организация в българската партийна система. Ще имат временно присъствие, без трайна партийна следа.Проектът „Петков-Василев“ не носи никаква идеология.Въпреки че са /Кирил Петков/ учредители на една от ярките протестни формации, те не остават в нея, а заслепени от временното си величие тръгват да сформират нов, пореден проект. Това говори две неща: 1/ не разбират и не спазват механизмите и политиката в демокрацията 2/обслужват с образите си друг център на власт.Как точно ще постъпят любимците на Радев предстои да видим, но една е сигурната прогноза – обществената любов ще се стопи в трудностите на властта, защото харесването не означава дългосрочно доверие за управление. Вероятността Радев да ги употреби така, както се опита да използва протестните партии, е съвсем реален вариант. https://breaking.bg/analizi/stratezite-koito-instaliraha-radev-v-prezidentstvoto-po-porachka-na-reshetnikov-dnes-reklamirat-proekta-petkov-vasilev/
  —цитат от коментар 27 на constatator


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 76. 76 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#71] от "Alarmstufe Rot":

  Какъв линк бе, Буци го каза първо това като се появиха снимките, после се сети за Мата Хари

 77. 77 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3268 Неутрално

  "Премиерът свиква съвет по сигурността към Министерския съвет на 9 септември"
  ===============
  Съветването да продължи с отбелязването на 77-годишнината от Деветосептемврийското антифашистко, народно, въоръжено...... въстание!!!

  Еретик
 78. 78 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 657 Весело

  До коментар [#40] от "Рим":Радев е нашият президент
  —цитат от коментар 47 на doctor.no


  Никога не сме се съмнявали в това.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 79. 79 Профил на konservator.bg
  konservator.bg
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Превратаджиите обичат датата 9 септември – оттам тръгна българската разруха!

  Ако има дискусия за нещо, за което не сте достатъчно запознати, устоявайте на желанието да се включите.
 80. 80 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  До коментар [#76] от "doctor.no":

  Ми не, не е казвал това. Затова и нямаш линк, а лъжеш.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 657 Весело

  [quote#50:"Рим"][/quote]

  И какво общо има мутрата от Банкя тук?
  Ако целта е смяна на радев, Боко няма никакво значение. Важна е подкрепата на гласоподавателите на ГЕРБ. Без тях радев втори мандат сигурен.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 83. 83 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  Премиерът свиква съвет по сигурността към правителството на 9 септемвр
  ***
  Комунето си я харесва тая дата.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 84. 84 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 657 Весело

  До коментар [#45] от "hamiltonf":Интересно защо Иванов (при безспорния рейтинг и харизма) не смее да се кандидатира?
  —цитат от коментар 51 на дерибеев


  Бе той ще прави "съдебна реформа"(каквото и да значи това). За това Иванов - Мин.Пред.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 85. 85 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#75] от "Родолюбец":

  Абсолютно вярно!
  Но поне 80% от суверена изобщо няма да вдене за какво иде реч.
  И пак ще се втурне към "новия спасител".
  И ПОСЛЕ... кой и защо ми с.а в гащите?!

  Ама с такъв материал разполагаме, такова ще е и качеството на завършената продукция/ поредното НС/ .
  Дано ме опревергаят, ама надали...

 86. 86 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 657 Весело

  До коментар [#56] от "Рим":Ние за комунисти като Цецка Цачева или Радев, не гласуваме!***Освен в случаите, когато гласувате за тях.
  —цитат от коментар 61 на Alarmstufe Rot


  Глей сага. Мая Манолова вече не е комунистка. Тя е лицето на протеста. Дьо Ла Кроа е нарисувал една картина: Свободата води народа.(или нещо подобно беше)
  Та Мая в Ролята на Свободата! Найс а!

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 87. 87 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#79] от "konservator.bg":

  Затова и ще правят нов сговор на тази дата, 2021г.
  Може после и манифестация да си спретнат.

  Историята се повтаря, но като фарс- /до/казано е отдавна!

 88. 88 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  До коментар [#86] от "Родолюбец":

  Манолова със сигурност би разголила гръд и би повела народа под знамената.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 89. 89 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2497 Неутрално

  "Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова БСП да не бърза да връща мандата, за да може да бъде осъществена част от съдебната реформа."

  Вчера Корнелия каза нещо от рода, че случващото се не е "политическо лицемерие", а "политическо раздвоение на личността". И е права!
  Искал Ристю да се бави връщането на мандата, обаче го обяви за "мъртвороден", после рече, че няма да подкрепи БКП, а накрая, че няма да правят PR на Нинова, затова изобщо няма да отидат на срещи пред камерите. Нинова подсказа, че ще тупка топката дотогава, докато се сетите, че на това НС му трябват още поне две седмици, за да се приемат по общо съгласие на "протестърите" идиотски предложения на хора като Славов и Бойкикев, прилагането на които щяха до доведат не до разрушаване тип "камък по камък" на съдебната власт, а до нейното взривяване.
  "Шизофрения" се нарича това нещо.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 90. 90 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#88] от "Alarmstufe Rot":

  Деси Атанасова не става за тая работа, ухапване от комар всички сме виждали

 91. 91 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 657 Весело

  До коментар [#86] от "Родолюбец":Манолова със сигурност би разголила гръд и би повела народа под знамената.
  —цитат от коментар 88 на Alarmstufe Rot


  Само да не се скарат за тази роля с Танчето Дончева и Марчето Капон, че ще стане мазало.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 92. 92 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4798 Неутрално

  До коментар [#91] от "Родолюбец":

  Аз залагам на Цецка Бачкова и Антоанета Цонева като първа резерва.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 561 Весело

  Първият СС към МС ще се промеде на 09.09, чудесна комунистическа дата, а вторият се планира за датата на ВОСР великата октомврийска соц революция

  Ха ха ха

 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 351 Неутрално

  До коментар [#58] от "doctor.no":

  Объркал си се, 5/пет/ СЕДМИЦИ още.
  Стига и тях да устиска, въпреки цялата ВЛАСТ в ръцете си, РЕАЛНО!

  Колкото до уменията му за коремни на лоста, със закопчано средно копче на сакото- БРАВО, но на България и е нужен модерен, прозападен Президент, уважаван и канен ТАМ!
  НЕ физкултурник. Има достатъчно свободни места за такива учители, да заповяда!

 97. 97 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#96] от "Stefan Kostov":

  Е какво да ти кажа, нямаш късмет с прогнозите. Намери си друго хоби, само ще се изнервяш с това.

 98. 98 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#96] от "Stefan Kostov":

  Е какво да ти кажа, нямаш късмет с прогнозите. Намери си друго хоби, само ще се изнервяш с това.

 99. 99 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  До коментар [#92] от "Alarmstufe Rot":

  а гербаджийската ще е Тома Биков и ПКП - ерудиция кипи от всякъде

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK