Кратки новини

Кратки новини

© Дневник"Кратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Пътната полиция започва масови проверки

Кратки новини

© Георги Кожухаров


В края на активния летен сезон и заради поредицата от почивни дни, пътнат полиция впряга целия си ресурс за масов контрол по пътищата в страната, съобщиха на брифинг от МВР. Фокусът е насочен в две направления - ограничаване на движението на тежкотоварни камиони и контрол на агресивните водачи в пътното движение.


"Утре сме създали организация за засилено полицейско присъствие. Заради очаквания трафик агенция "Пътна инфраструктура" е въвела заповед за забрана за движение над 12 тона по магистралите "Тракия" и "Хемус", съобщи Лъчезар Близнаков от Главна дирекция "Национална полиция".


Предприет е нов подход за по-засилен контрол за скоростта. Точките и местата за контрол ще се променят динамично. Целта е да се въздейства над агресивните водачи. "Тези водачи, които си позволяват да шофират в лентата за принудително спиране. Когато възникне инцидент се образуват километрични колони. Екипи на полицията ще поставят камери в такива случаи, да се заснемат тези нарушители", разясни още той.


Екипи на столичната полиция ще подпомогнат организацията на движението на входно-изходните точки към София.

в петък от 14 до 21 часа
в събота от 8 до 14 часа
в понеделник (6 септември) - 14 до 21 часа
Очакванията на полицията са, че в последния от серията почивни дни, 6 септември, ще има изключително засилен трафик от Гърция към София.

На 3, 6 и 12 септември камионите няма да се движат в пиковите часове по основни пътища

Кратки новини

© Асен Тонев


На 3, 6 и 12 септември в пиковите часове се спира движението на камионите над 12 тона по най-натоварените участъци от автомагистралите "Хемус" и "Тракия" и първокласния път Благоевград – Кресна, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността и ограничаване на пътнотранспортни произшествия с участие на тежкотоварни превозни средства.


На 3 септември, последният работен ден преди трите почивни дни около Деня на Съединението, от 18 ч. до 21 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по "Тракия" в посока Пловдив в участъка от София до Пловдив. Ограничението по "Хемус" е от София до Боаза в посока Варна. Ще се ограничи движението на тежкотоварния трафик и по първокласния път Благоевград – Кресна в двете посоки (от връзката с автомагистрала "Струма" при Благоевград до връзката с АМ "Струма" при Кресна).


Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и на 6 и 12 септември от 16 до 20 ч. Ще бъде ограничено преминаването на автомобилите над 12 т по АМ "Тракия" в участъка от Пловдив до София в посока столицата и по АМ "Хемус" от Боаза до София, както и по път I-1 Благоевград – Кресна в двете посоки.


Забраната не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK