На живо

Коронавирусът в България: броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха, обяви Кацаров

Коронавирусът в България: броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха, обяви Кацаров

© Юлия Лазарова"Дневник" следи на живо новините около развитието на четвъртата вълна от епидемията в страната. Статията се обновява.
Временни мерки влизат в сила в Сливенска област

Временни противоепидемични мерки от утре до 10 септември се въвеждат в Сливенска област по решение на Областния кризисен щаб.


С това се преустановява провеждането в присъствена форма на всички обществени мероприятия и прояви, свързани със струпване на хора на открито и закрито. Затварят се пенсионерските клубове и читалищата.


Преустановява се и провеждането на спортни събития, с изключение на изяви в професионалните спортове.
Временните противоепидемични мерки се налагат заради усложняващата се епидемична обстановка и тенденцията за увеличаване на заболеваемостта в област Сливен.


По данни на Единния информационен портал за последното денонощие в областта са регистрирани 46 нови случаи.

Близо 4 хил. души са хоспитализирани, което не е повод за паника и суматоха, каза здравният министър Стойчо Кацаров пред парламентарната Комисия по култура и медии, съобщи БТА. Комисията го изслушва във връзка с приетите мерки срещу разпространението на COVID-19.
По думите му е необходимо преструктуриране на болниците, което означава, че здравната система вече е подложена на сериозен натиск.

Кацаров смята, че културните институции са най-леко засегнати, тъй като няма съществена разлика в работата на кината, театрите и провеждането на концерти. Няма забрана за организиране на концерти на открито, каза министърът.


Кацаров посочи, че не може да предвиди продължителността на мерките, но това ще зависи и от темпа на ваксиниране на хората.


Нещата са много тъжни, каза Минеков. По думите му около 50 на сто са ваксинирани в държавните културни институции, а колегата му Кацаров отбеляза, че ваксинацията трябва да е доброволен и осъзнат избор на всеки човек. Мнението му е по повод дали хората на изкуството тряба да се ваксинират задължително.

България оглави класацията по висока смъртност

България е на първо място в Европа по смъртност с COVID-19, сочат данните на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията. Те са към четвъртък (2 септември), а смъртността се измерва като брой починали заразени с коронавирус на 1 млн. души за две седмици.


Повече подробности четете тук.

В болница са вече почти 4 хил. души

Коронавирусът в България: броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха, обяви Кацаров

© Цветелина Белутова, Капитал

Настанените за лечение в болница с коронавирус вече са почти 4 хил. По последни данни те са 3 985, а в интензивни отделения са 333 души. За последните 24 часа от коронавирус са починали 51 души, а установите нови случаи на зараза са 1 564 души.


Направените тестове за денонощие са 25 799 като положителните е 6.06%.


Актуалните и предишни данни в графики можете да видите тук.

Министерство обеща интернет за всички, ако обучението стане дистанционно

Коронавирусът в България: броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха, обяви Кацаров

© Юлия Лазарова

При преминаване към онлайн обучение всички ученици и учители ще имат достъп до интернет от домовете си. Така се ще гарантира масовото включване в занятията от дистанция, ако това се наложи заради влошена епидемична обстановка. По данни на Министерството на образованието и науката (МОН) към средата на юли т.г. без интернет връзка са над 34 хил. деца, съобщава ведомството.


Когато семействата не могат да си позволят таксите за интернет по социални причини, те ще бъдат поемани от училищата. Парите ще са за сметка на икономиите от режийни разходи, налични в училищните бюджети заради прекъсването на присъственото обучение през последните две години.


Министерството и мобилните оператори са договорили преференциални цени на услугата – от 20 до 50% по-ниски от пазарните. Офертите включват всички възможни методи за достъп в зависимост от конкретните местни условия.

Осигуряват се персонални карти с мобилни данни за таблети или смартфони и допълнителни пакети с мобилен интернет за тях, USB стикове с интернет за лаптопи или стационарни компютри, рутери с карти с мобилни данни за семействата с повече деца, постоянен кабелен достъп директно до дома.

"Има такъв народ" иска спешно решение за парите за работа на първа линия

"Има такъв народ" настоява за спешно решение на проблема с допълнителните пари за работещите на първа линия с коронавируса след като медици и други хора се оплакват, че получават само част от сумата след като бе променена методиката за изплащането и то вече зависи от броя часове работа на първа линия.


В декларация на партията, подписана от д-р Силви Кирилова се посочва, че или трябва да се коригира методиката или да се провери дали директорите на болниците не плащат сумите от 1000 лв. като използват някои неуточнени разнопосочни тълкувания на методологията или по други причини или трябва.


В условията на извънредна епидемиологична обстановка и повишаваща се заболеваемост от COVID-19, в лекарите и специалистите по здравни грижи, занимаващи се с диагностиката и лечението на пациенти с това заболяване, се появява неудовлетвореност и напрежение от неполучването на допълнителните възнаграждения от 1000лв за работа в тази среда. Това заболяване стана катализатор за обективизиране на тежкото дебалансиране на здравната система, липсата на координация между доболничната и болнична помощ, което доведе до пренатоварване на легловия фонд на лечебните заведения и работата на центровете за спешна помощ, се посочва още в декларацията.

Проверяващите също трябва да имат европейски сертификат

Коронавирусът в България: броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха, обяви Кацаров

© Юлия Лазарова

Служителите, които извършват проверки по обхващаните от заповедта с новите мерки обекти, ще трябва да имат европейския цифров COVID сертификат. Така всеки проверяващ ще трябва да е или ваксиниран, или преболедувал, или да има отрицателен тест. Това се разбра от думите на здравния зам.-министър Александър Златанов пред "Нова телевизия".


Първоначално той каза, че това е описано във вчерашната заповед на министъра на здравеопазването, но след това уточни, че не е записано, но се подразбирало.


Златанов каза още, че ако му бъде поискан, проверяващият трябва да покаже сертификата си. Така представителите на заведенията ще могат да изискват подобно нещо при всяка проверка.


По думите му не е по силите на една институция да контролира целият този процес и затова с проверките се занимават служители на вътрешното, здравното и земеделското министерства.

Започва раздаване на ваучери за храна срещу ваксиниране

Коронавирусът в България: броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха, обяви Кацаров

© Лили Тоушек

От днес започва кампанията по раздаване на ваучери за храна срещу ваксиниране. Ваучерите са на стойност 20 лв. и ще бъдат раздавани пред магазините на голяма търговска верига в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Към момента има подготвени 300 ваучера, като има готовност да бъдат и увеличени. Пунктът за ваксинация пред магазините ще работи от 10 до 18 ч. в петък, събота и неделя.


Служебният здравен министър Стойчо Кацаров заяви пред Би Ти Ви, че министерството не участва в кампанията. Той уточни, че тя се провежда от определени организации и подчерта, че приветства подобни идеи.

Мерките засягат местата с най-голям риск от заразяване, смята Кацаров

Коронавирусът в България: броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха, обяви Кацаров

© Георги Кожухаров


Служебният здравен министър Стойчо Кацаров заяви пред Би Ти Ви, че новите ограничителни мерки в борбата срещу разпространението на коронавируса са добре премислени и обсъдени с експерти. По думите му те обхващат местата с най-голям риск от предаване на заразата.


Повече за мерките, които бяха утвърдени вчера със заповед на министъра четете тук.


"Обсъдени са широко с епидемиолози и инфекционисти. На два пъти ги обсъдихме мярка по мярка. Много добре премерени и премислени са. В тях попадат местата с най-голям риск от предаване на заразата. Съответстват и на националния оперативен план. Мерките са достатъчни и научно обосновани", каза още Кацаров.


Той уточни, че на следващ етап от мерки, които ще бъдат приети, ако тези не сработят, може да се стигне до задължаването на всички служители в лечебни заведения и старчески домове да ходят на работа със сертификат за направена ваксинация или преболедуване. Ако нямат такъв, ще им се наложи да си правят периодични тестове, каза още министърът. Той добави, че подобни мерки вече се прилагат в други страни.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Вчера:

  Белгия: 69% ваксинирано население - 2 204 новозаразени, починали - 10

  България: 16% ваксинирано население - 1 564 новозаразени, починали - 51

  При повече заразени в Белгия, в България умират 5 пъти повече хора.

  Ваксините работят.

 2. 2 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:

  Израел: 63% ваксинирано население - 764 души

  България: 16% ваксинирано население - 2 759 души

  Смъртността в България е 4 пъти по-висока отколкото в Израел.
  Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 3. 3 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  Колкото и добре да са обмислени, като не се спазват, все едно какви са. И защо не отворят места с ваксиниран персонал за ваксинирани клиенти? Ако е правилно дефинирано, няма проблем и с питането, и със съхранението на лични данни, но пак е твърде сложно за нашата администрация.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 4. 4 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Положението в България към момента:

  459.051 приключени случая
  407.029 оздравели (96%)
  19.001 починали (4%)

 5. 5 Профил на Kiril Mitov
  Kiril Mitov
  Рейтинг: 332 Неутрално

  Да не вземете да се ваксинирате! Бил Гейтс ще ви прати в Калифорния!

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  Св. Никодим Светогорец /18-ти век/ поне два пъти, доколкото знам, казва, че когато по време на пандемия християнинът не внимава и стане причина за смъртта на други, трябва да се третира от каноните като убиец. И по-конкретно в своята Кормчая, в бележка към Апостолско правило 66, пише: „Като убиец се осъжда и онзи човек, който във време на чума, знаейки, че е заразен, ходи в домовете и по населените места, като заразява и другите, ставайки причина за много убийства“.

  В своя Изповедник (когато говори за шестата Божия заповед) преп. Никодим пише: „Не убивай: тази заповед нарушават онези, които във време на чума, знаейки, че са заразени, се събират с другите и ги заразяват; нарушават я и онези, които убиват себе си, и всички онези, които пренебрегват опасността“.

  Ето защо препоръчва на духовниците да питат изповядващите се редом с другите неща: „Може би знаейки, че си заразно болен, си ходил с други хора и си ги заразил и са умрели? Защото каноните те третират като убиец“.

 7. 7 Профил на Силвия Колева
  Силвия Колева
  Рейтинг: 304 Неутрално

  Да не вземете да се ваксинирате! Бил Гейтс ще ви прати в Калифорния!
  —цитат от коментар 5 на Kiril Mitov

  Не е Бил Гейтс зад цялата тая работа. Илон Мъск има проблеми с набирането на хора за новата планетарна колонизация.
  Ваксинираните ще ги активират през 2024 и заминават за първата колония на Марс!
  Четох го в бг мама.

  https://www.bg-mamma.com/?topic=Ilon_Musk_Bulgaria_Mars_Ujas !!


 8. 8 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 749 Неутрално

  На всяка доза ваучер за 20 лв. или само след втората доза?

 9. 9 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Коронавирусът в България: мерките засягат местата с най-голям риск от заразяване, смята Кацаров


  Как го е смятал ? С хвърляне на боб ?

 10. 10 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4020 Любопитно

  До коментар [#6] от "Patsis":

  Последното важи с пълна сила и за заразени ваксинирани, обикалящи навсякъде. И защо няма карантина за ваксинирани?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 11. 11 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 749 Любопитно

  Защо ще раздават ваучери само в 5 града? Как тогава ще стимулират хората от Каспичан или Грудово да се сертифицират?

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 749 Весело

  До коментар [#10] от "hamiltonf":

  >И защо няма карантина за ваксинирани?!

  Защото ваксинираните не предават Заразата. Не съм го измислил аз, а проф. Радка Аргирова:

  БТВ - 23.02.2021 г.
  "Установено е, че след имунизация с Пфайзер не предаваме заразата"
  (демек, щом не можем да предаваме, значи не можем и да се заразим)

  https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/prof-argirova-ustanoveno-e-che-sled-imunizacija-s-pfajzer-ne-predavame-zarazata.html

  Ама после Професорката нещо се отметна:

  БНР - 30.08.2021 г.
  "Тук искам да подчертая за кой ли път – ваксината не предпазва от заразяване, но пази от тежко протичане болестта"
  (демек, преди шест месеца ви излъгах, за да тръгне ваксинацията и сега пак ви лъжа)

  https://bnr.bg/horizont/post/101519853

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на txo151070521
  txo151070521
  Рейтинг: 33 Неутрално

  Мерките са пълна бутафория, прах в очите. Единствената по-сериозна мярка е в ущърб на нощните клубове и дискотеките, а не с цел овладяване на Ковида.
  Надеждата е, че много българи са изкарали вируса у дома или на крак, без да бъдат регистрирани, че иначе ни чака сценарий "дупе да ни е стоманено яко".
  Дано не се претовари и без това крехката ни здравна система, защото едно са политически решения, друго е мисъл за човека. Представям си ако тук се въведе влизането със сертификати по заведения, или пък задължителна ваксинация на целокупния медицински персонал, вой до небето ще е, късане на блузи на Дондуков 1/2, рев за свобода... Ужаст!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  Представям си ако тук се въведе .. ...задължителна ваксинация на целокупния медицински персонал, вой до небето ще е, късане на блузи на Дондуков 1/2, рев за свобода... Ужаст!
  —цитат от коментар 16 на txo151070521


  Кво има да си го представяме - ей я Гърция..

  Крит от днеска е без болници!

  Патра и още 40 града - също..

  У нас , ще останат 5-6 болници, мисля си..
  Или ще са 4 ?????

  Пишете, кой какви разчети е правил..
  Аз викам - 6 болници..

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  До коментар [#14] от "Bond007":

  Това е безумно!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 21. 21 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2819 Любопитно

  До коментар [#10] от "hamiltonf":

  Няма и няма да има, както у нас не гонят неваксинираните, подобно на Гърция и други държави. В развитите общества болшинството от пълнолетните вече е ваксинирано, при нас заради болшинството Андрешковци резултатите са плачевни. Малък, но изключително прост народ!

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 22. 22 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 259 Неутрално

  До коментар [#1] от "Явор":

  А колко здрав по принцип е белгиецът и колко безсмъртният българин?

 23. 23 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 259 Неутрално

  До коментар [#2] от "Явор":


  Същото питане.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  Ако някой е в състояние, моля за читав превод на заглавието.
  Мерси.

  кратък
 26. 26 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  Кво има да си го представяме - ей я Гърция.
  —цитат от коментар 18 на sim4o


  И като ми сложихте минуси - отворихме болниците????

  .."Болници в Гърция остават без необходимите специалисти, след като правителството отстрани от работа хиляди здравни работници, които отказват да се ваксинират.
  .. Директори на държавни болници съобщават, че на места, като Крит и Патра, е много висок процентът на неваксинирани, които принудително са в неплатен отпуск..."

  https://bnr.bg/post/101521509/gracki-medici-protestirat-protiv-zadaljitelnoto-vaksinirane

 27. 27 Профил на sim4o
  sim4o
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  Кво има да си го представяме - ей я Гърция.
  —цитат от коментар 18 на sim4o


  И като ми сложихте минуси - отворихме болниците????

  .."Болници в Гърция остават без необходимите специалисти, след като правителството отстрани от работа хиляди здравни работници, които отказват да се ваксинират.
  .. Директори на държавни болници съобщават, че на места, като Крит и Патра, е много висок процентът на неваксинирани, които принудително са в неплатен отпуск..."

  https://bnr.bg/post/101521509/gracki-medici-protestirat-protiv-zadaljitelnoto-vaksinirane

 28. 28 Профил на sylt
  sylt
  Рейтинг: 518 Неутрално

  До коментар [#22] от "hitcher":

  Може белгиецът да е по-здрав, но няма Ханко-брат-бцж-ванга-имунен щит.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#29] от "sim4o":

  Някой хора страничните ефекти са ги ударили преди ваксината явно...

 31. 31 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  До коментар [#8] от "Bond007":

  То ако даваха за всяка доза мангава ту щяха да стоят само пред супермаркетите…

 32. 32 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6095 Неутрално

  "Джанка Зенека" 55 градуса, двоен препек!
  Дезинфекция, гарантирана!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 33. 33 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  Защо ще раздават ваучери само в 5 града? Как тогава ще стимулират хората от Каспичан или Грудово да се сертифицират?
  —цитат от коментар 11 на Bond007


  Може би заради това, че се предполага, че в големите градове възможността за заразяване е по-голяма. Ето защо много обитатели на градове (особено на София) се изпокрихМЕ по разни селца, където "вирусчето" се показва по-рядко.

  И коя е веригата, бе? Смешна работа с това отбягване на "правене на реклама". Шантав закон! Всички неща имат имена, ей!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 34. 34 Профил на dale4nata
  dale4nata
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Рано или късно Ковид-19 в някой от вариантите си ще премине през цялото човечество.
  Изборът на всеки един е дали да го посрещне имунизиран и защитен или да разчита на собствената си имунна система и да поеме рискът от смърт или тежко боледуване.
  Голяма част от българите не осъзнават колко привилигеровани сме да имаме достъп до ваксините, бидейки член на Евр. Общност.
  Има държави, които ще чакат с години за доставка на ваксини и ще влачат икономически и социални последствия от това.

 35. 35 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2332 Неутрално

  Коронавирусът в България: мерките засягат местата с най-голям риск от заразяване, смята КацаровКак го е смятал ? С хвърляне на боб ?
  —цитат от коментар 9 на Хай Буй


  Под "места" Кацаров разбира не части от територията от България, а отделни обекти - болници, учреждения, училища, старчески домове...

  Сам съм, други няма...
 36. 36 Профил на tjj54611191
  tjj54611191
  Рейтинг: 311 Разстроено

  Стойчо, Стойчо…веднъж мекотело, цял живот мекотело. Запари ти под д-то? А и може да се наложи дълго да съвместяваш служебния мандат…Не е като да стоиш встрани и критикуваш? Сега ще гасиш това, което сам запали! Фраговете на теб се пишат!

 37. 37 Профил на soyer
  soyer
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#2] от "Явор":

  Смъртност в Израел 2019: 5.1 на 1,000
  Смъртност в България 2019: 15.4 на 1,000
  Смъртност в Израел 2020: 5.3 на 1,000
  Смъртност в България 2020: 15.5 на 1,000
  Население над 60 години 2020, Израел: 1.4 милиона
  Население над 60 години 2020, България: 1.9 милиона

 38. 38 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 943 Неутрално

  """""""Служителите, които извършват проверки по обхващаните от заповедта с новите мерки обекти, ще трябва да имат европейския цифров COVID сертификат. ........ Първоначално той каза, че това е описано във вчерашната заповед на министъра на здравеопазването, но след това уточни, че не е записано, но се подразбирало."""""""" хахахаха......... не знае човек как да го коментира даже....."подразбира" се само че са пълни неадекватници.....

 39. 39 Профил на soyer
  soyer
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#1] от "Явор":

  Това е абсурдно сравнение, а изводът е лишен от логика

 40. 40 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 943 Весело

  До коментар [#37] от "soyer":

  Забравили сте да напишете колко е средната възраст в Израел и колко в България.........май в Израел е под 30 г. средната възраст ?........

 41. 41 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  До коментар [#21] от "Consumer":

  "Гениално"!!! Защо тогава всички до един трябва да носят задължително маски на закрити обществени места?! Ако големият процент от населението на една страна е ваксинирано, естествено е, дя няма карантини, но в положението което е България, това е престъпно. Само днес съм се нагледал на двуцифрено число болни, ваксинирани, неваксинирани, тежки случаи и при едните, и при другите.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 42. 42 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 533 Неутрално

  ПРЕЗ ДЕНЯ НЯМА РИСК АМА НОЩЕСКА СЛЕД ЕДИНАЕСЕ ИМА , ДЕБИЛ , ПРИМЕРНО ЗА РЕСТОРАНТ ГОВОРЯ

 43. 43 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  До коментар [#6] от "Patsis":

  А ти като си грипав ходиш ли до магазина или аптеката, в градския транспорт и на работа? Защото по тоя критерии всички сме масови убийци.

 44. 44 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 943 Весело

  ...... , но след това уточни, че не е записано, но се "подразбирало" ========кво се подразбира само той си го знае и само за него има значение, докато няма нормативен документ ........ а и т.н "проверяващите" които уж трябвало да имат европейски сертификат кои са?......кои са тея "проверяващите"....... списък , дефиниране нещо ? ....... една жена вика "подразбирала"........

 45. 45 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 890 Весело

  Накрая просто ще затворят заведенията за всички, ваксинирани и неваксинирани, да не наранят чувствата на последните...

 46. 46 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  "Когато семействата не могат да си позволят таксите за интернет по социални причини, те ще бъдат поемани от училищата."

  Аз мога да си позволя интернет и си имам, но като ще раздават с парите от данъци, искам и аз. .

 47. 47 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2066 Неутрално

  ,,Настанените за лечение в болница с коронавирус вече са почти 4 хил. По последни данни те са 3 985, а в интензивни отделения са 333 души. За последните 24 часа от коронавирус са починали 51 души..”

  🙁 положението се влишава… ЗАТЯГАЙ!

 48. 48 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2066 Неутрално
 49. 49 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3166 Неутрално

  И коя е веригата, бе?
  —цитат от коментар 33 на дедо Андро


  Метро

 50. 50 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  До коментар [#11] от "Bond007":

  Те мозък нямат ли, че 20 лева ще им напълнят главите.

 51. 51 Профил на Dobromir Dobrev
  Dobromir Dobrev
  Рейтинг: 102 Неутрално

  Лекари от цялата страна са притеснени от нарастващият брой заразени с новия вариант на коронавируса, което обаче не увеличава забележимо ваксинацията и наесен болниците отново може да се окажат препълнени.
  Ваксинация
  "Нищо не се случва в момента, има някаква стагнация на ваксинационната кампания и хората чакат, ситуацията е сюрреалистична", каза в "Преди всички" по БНР д-р Николай Христов, личен лекар във Варна.

  По думите на д-р Христов се вижда как расте броят на заболелите, а ние живеем, все едно нищо от това не ни касае.

  "Мерките от вчера на министъра на здравеопазването са по-скоро разумни в по-голяма си част, но те няма да разрешат проблемите със заболеваемостта. Единствено масовото ваксиниране ще реши проблемите. Това го показа "бялата цивилизация" - ако не се ваксинираш - отиваш в землянка и си живееш сам. А иначе по повод протестите на бизнеса срещу мерките - оказа се, че под бизнес се разбира само този със заведенията за обществено хранене - оказа се, че този кръчмарски бизнес е част от националната сигурност на държавата и се чудя, защо президентът не кани г-н Алибегов на Консулативния съвет по национална сигурност - това за мен е мистерия...", заяви още д-р Христов.

 52. 52 Профил на Този потребител е с ограничени права
  Този потребител е с ограничени права
  Рейтинг: Неутрално

  Кацаров, айде задействайте се и вкарвай стриктни мерки, маски и контрол по транспорта, претъпканите заведения и масовите събирания на хора.

  И почвайте информационна кампания за ваксинация.

  Трябва ли лекари и сестри да изпокапят за да се размърдате.

 53. 53 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Защо ще раздават ваучери само в 5 града? Как тогава ще стимулират хората от Каспичан или Грудово да се сертифицират?
  —цитат от коментар 11 на Bond007


  Важното е да се отчита дейност.

 54. 54 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 838 Весело

  Вчера:Белгия: 69% ваксинирано население - 2 204 новозаразени, починали - 10България: 16% ваксинирано население - 1 564 новозаразени, починали - 51При повече заразени в Белгия, в България умират 5 пъти повече хора.Ваксините работят.
  —цитат от коментар 1 на Явор


  А когато още не бяха измислени, как обяснявахте същите числа, че бързо забравяте?

 55. 55 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 943 Весело

  =====Министерство обеща интернет за всички=====а с обещаните таблети за децата кво стана ?

 56. 56 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2819 Любопитно

  До коментар [#55] от "MPetr":

  Че толкова ли е скъп интернета на месец? Има таблети за по 200 лв.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 57. 57 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3986 Неутрално

  " Настанените за лечение в болница с коронавирус вече са почти 4 хил. По последни данни те са 3 985, а в интензивни отделения са 333 души. За последните 24 часа от коронавирус са починали 51 души, а установите нови случаи на зараза са 1 564 души."

  Тъжната статистика от близкото ни минало вече е факт ! След бутафорията по родните ни курорти, където само идеята за съблюдаване на някакви мерки звучеше обидно........

 58. 58 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 943 Неутрално

  До коментар [#56] от "Consumer":

  =====.==Че толкова ли е скъп интернета на месец? Има таблети за по 200 лв.=======няма никакво значение дали има и по 200 лв , аз питам къде са таблетите? предвидени бяха 70 милиона лева по линия на инструмента на ЕС REACT-EU, с които щяха да бъдат купени 80 000 устройства за образованието, съобщи гордо министър Вълчев......... .после на два пъти се отпускаха допълнителни средства.......по 8 милиона май бяха ......че къде са? https://trud.bg/красимир-вълчев-27-000-лаптопи-и-таблети-са-купени-за-дистанционното-обучение-поръчваме-ощ/

 59. 59 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 922 Весело

  Приетите с вчерашната заповед идиотщини били научно обосновани. Човек да се пукне от смях! Каква е научната обосновка на 10-те допустими човека в танцовите зали? Защо не 11 или 9? Коя наука казва, че трябва да са точно 10? А какъв би бил проблемът ако са 20, но всички са ваксинирани? Научно обосновани? Човек да се пукне от смях ... 😁

 60. 60 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3166 Неутрално

  "Близо 4 хил. души са хоспитализирани, което не е повод за паника и суматоха, каза здравният министър Стойчо Кацаров"

  Този човек е за диагностициране, а не за министър на здравеопазването.

  Пазете се от доносника vesolr
 61. 61 Профил на peb11648502
  peb11648502
  Рейтинг: 52 Неутрално

  "Кацаров: Броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха"

  Повод е да изхвърчиш с 300 от министерството. Имаш късмет, че времето ти и без друго изтича и никой нема да се занимава да те уволнява, но ти повече в служебен кабинет нема да припариш, камо ли в редовен.

 62. 62 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1017 Весело

  =====Министерство обеща интернет за всички=====а с обещаните таблети за децата кво стана ?
  —цитат от коментар 55 на MPetr


  Никой не може да ти даде това, което аз мога да ОБЕЩАЯ.

  Знанието е сила, информацията - власт
 63. 63 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  "Кацаров: Броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха"?!  Остава и да е "паника", след като вчера всички отделения в Бургас бяха изпълнени на 100%, и сума ти време мина, докато се настани един познат. А като гледам днес какво е на гишетата, всяка втора рц е ковид рц, само мога да си представя какво ще стане след само седмица.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 64. 64 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 669 Неутрално

  Един месец неносене на маски по морето и неспазване на мерките, и те ти сега булке спасов ден!

 65. 65 Профил на peb11648502
  peb11648502
  Рейтинг: 52 Неутрално

  "От днес започва кампанията по раздаване на ваучери за храна срещу ваксиниране. Ваучерите са на стойност 20 лв. и ще бъдат раздавани пред магазините на голяма търговска верига в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Към момента има подготвени 300 ваучера"

  Некадърна и половинчата работа като всичко в тая държава. За 20 лева никой (от нежелаещите) нема да се ваксинира първо, да раздават по 100 и да важат във всички хранителни магазини, не само големите и не само от една верига. Второ, те требва да се дават само на рискови групи и учители. Трето, да се раздават при завършен курс на ваксинация, независимо къде е извършен, а не пред магазина, защото е унизително. Четвърто, да се организира от министерството и да се рекламира по всички големи медии, част от една цялостна мащабна кампания.

 66. 66 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 890 Весело

  Вместо 20 лева ваучер за храна, да е безплатен тютюн за наргиле. За месец ще сме стигнали Сингапур.

 67. 67 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 693 Неутрално

  "Кацаров: Броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха"

  Кога тоя некадърник ще подава оставка?

 68. 68 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1822 Любопитно

  До коментар [#21] от "Consumer":

  ''В развитите общества болшинството от пълнолетните вече е ваксинирано''.... и отмненеи ли са маски и ограничения?

 69. 69 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1205 Неутрално

  От тия 4000 в болница 3 200 могат спокойно да са си в къщи и да се лекуват там без никаква заплаха за живота. Просто на страхът очите са големи и се създаде психоза, която разбира се пълни нечии джобове и празни други.

 70. 70 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3005 Неутрално

  То няма друг адекватен показател освен броя на лекуващите се в болница и починалите.

 71. 71 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1822 Весело

  А компютър ще ми дадат ли, щот нямам за детето?
  А тока ще ми плащат ли?
  Ама смятайте, че тока става поне по две, понеже, докато сме на работа, а дететто е на у-ще, освен хладилника нищо не работи.
  А с локдауните, климатици, печки и 3 компютъра не се изкючват...

 72. 72 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 943 Весело

  """""Кацаров: Броят на настанените в болница не е повод за паника и суматоха"""""" ама как да не е повод за паника и суматоха ва оуууууу , дива паника и суматоха ме обзеха, като прочетох предишна статия на Дневник, че първи сме били и """""""Според статистиката за периода от 14 дни в България са починали 18 731 души с COVID-19""""""" на теб ли да вярвам или на Дневник а?

 73. 73 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1822 Любопитно

  До коментар [#41] от "hamiltonf":

  ''Ако големият процент от населението на една страна е ваксинирано, естествено е, дя няма карантини''

  и коя страна, освен Англия е без карантини?

 74. 74 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  До коментар [#73] от "imaligoogle_hr":

  България

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 75. 75 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 943 Весело

  Ако им дават по 350-400 лева ваучер, ако не лежат в болница........ масово ще намалеят ковидните, че и по изгодно ще излезе.......

 76. 76 Профил на voodoo_child
  voodoo_child
  Рейтинг: 1577 Неутрално

  До коментар [#34] от "dale4nata":
  бидейки член на Евр. Общност.

  Европейската общност не съществува от 2009-та г.

 77. 77 Профил на d3eh
  d3eh
  Рейтинг: 288 Весело

  Сред държавите в света, които реално разполагат с достатъчно ваксини за да се ваксинира всеки желаещ, БГ е с най-малко поставени дози - 33 на 100 човека. Тази крайност навежда на два извода. Или тук живеят най-добре информираните, разумни, грамотни и свободни хора, или обратното.

 78. 78 Профил на peb11648502
  peb11648502
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#77] от "d3eh":

  Нито едното. Инат + презкуризъм.

 79. 79 Профил на dds27557755
  dds27557755
  Рейтинг: 182 Неутрално

  Болниците в България разполагат с 50 хиляди легла! Престанете да всявате паника!

 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  "България оглави класацията по висока смъртност"
  Докато в другите страни смъртността процентно намалява.

 81. 81 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3005 Неутрално

  Болниците в България разполагат с 50 хиляди легла! Престанете да всявате паника!
  —цитат от коментар 79 на dds27557755


  А има ли лекари специалисти дето да ги обслужват :)

  Или важното е да лежиме в болница. :)

 82. 82 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3005 Неутрално

  От тия 4000 в болница 3 200 могат спокойно да са си в къщи и да се лекуват там без никаква заплаха за живота. Просто на страхът очите са големи и се създаде психоза, която разбира се пълни нечии джобове и празни други.
  —цитат от коментар 69 на georgievb


  То и това става когато се запълнят местата.

  При миналите вълни знам за 2-3 случая познати - на познати, който влизат в болница, лежат малко докато. Подобряват се уж, изписват ги, за да приемат други по-тежки от тях. И една седмица след като са изписани умират. Предполагаха за двата случая инсулти след Ковид.

 83. 83 Профил на dds27557755
  dds27557755
  Рейтинг: 182 Неутрално

  [quote#81:"realguru"][/quote]

  Медицинските лица в България са 47 хиляди, а ако всяващия паника продавач на ваксини Кацаров беше организирал допълнително обучение на доброволци, до всеки креват щеше да стърчи лекар.

 84. 84 Профил на mr.selfdestruct
  mr.selfdestruct
  Рейтинг: 49 Неутрално

  всичко е точно. кой умрял, умрял.

 85. 85 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Един път да се съглася с Кацаров - без паника и суматоха.

 86. 86 Профил на kalipey4.
  kalipey4.
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#1] от "Явор":


  До коментар [#1] от "Явор":

  Лечението в Белгия е ефективно, а в България няма ефективно лечение. Какво е съдържанието и ефективността на лекарствата, ползвани в българските болници и в белгийските? Как лекуват там и как при нас в София и в провинцията?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK