След скандал на първо четене: Службата за охрана няма да пази Борисов и Гешев

Законопроектът на "Има такъв народ" предвижда бившия премиер Бойко Борисов да остане без охрана от НСО.

© Цветелина Белутова, Капитал

Законопроектът на "Има такъв народ" предвижда бившия премиер Бойко Борисов да остане без охрана от НСО.След продължили два поредни дни скандали в парламента заради кворум и неясно гласуване в четвъртък, след председателски съвет и множество спорове по процедурите и правилника председателят на Народното събрание Ива Митева обяви, че гласуването е легитимно и с него са приети на първо четене промените в Закона за Националната служба за охрана (НСО), предложени от "Има такъв народ". Решението бе оспорено веднага от депутати от ГЕРБ, които се противопоставиха с мотива, че то е еднолично, а Митева припомни, че има възможност да бъде атакувано пред Конституционния съд.


Със законопроекта се предвижда ограничаване кръга на лицата от различните власти да ползват охрана и специализиран транспорт от НСО. На практика, ако промените бъдат гласувани и на второ четене, без охрана и транспорт ще останат бившият премиер Бойко Борисов, главният прокурор Иван Гешев, бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева, министрите и служители от администрацията на президента и други.


До скандала и споровете тази сутрин се стигна след напрежение и хаос, започнали още в четвъртък, когато председателстващ заседанието бе Росица Кирова от ГЕРБ. По време на обсъждането и дебата парламентарната група на ГЕРБ напусна залата в знак на несъгласие с предложенията като за гласуването остана единствено Десислава Атанасова. Парламентарната група на БСП също отсъства, а от ДПС в залата по време на гласуването бе единствено Хамид Хамид.
Така се стигна до липсата на кворум и спорове колко депутати са нужни за приемането на решение според новия правилник на парламента. Поименна проверка установи, че в пленарната зала присъстват 125 депутати. 23-ма от тях обаче не се включиха в гласуването и така 101 подкрепиха промените, а един се въздържа. Кирова обяви, че законопроектът не е приет, тъй като не са събрани 121 гласа "за" и закри заседанието.


Тази сутрин напрежението продължи. В началото на заседанието на Народното събрание, след председателски съвет, Митева предложи гласуването на законопроектите да бъде включено в днешния дневен ред, тъй като вчерашното е било нищожно. Депутати от ДПС и ГЕРБ заявиха, че и дебатът по темата ще се окаже нищожен и би трябвало да се проведе наново, след което да има ново гласуване следващата седмица. Това доведе до "въртележка" от процедури по начина на водене, до спорове и размяна на реплики между депутатите от "Има такъв народ" и ГЕРБ.


Татяна Дончева предложи на Ива Митева да подпише вчерашното решение така, както намери за добре и както й диктуват съвестта и професионалните познания. "Или прилагате правилника, за да се възстанови парламентаризма за закона, който и да е законът, ще се гласува поне от 121 души, а няма да приемаме закони с 61. По процедурните въпроси по удължаване на дневен ред, по вкарване и изкарване на точки може и да има друго, защото в Конституцията не се засяга", призова Дончева.


След два председателски съвета, свикани от Ива Митева, тя обяви, че законопроектът на "Има такъв народ" е бил приет на първо четене в четвъртък.

© Цветелина Белутова, Капитал

След два председателски съвета, свикани от Ива Митева, тя обяви, че законопроектът на "Има такъв народ" е бил приет на първо четене в четвъртък.


След час спорове Митева обяви 30 минути почивка и свика втори Председателски съвет на Народното събрание, а след него обяви, че законопроектът на "Има такъв народ" за промени в закона за НСО е минал на първо четене вчера, тъй като при гласуването е имало кворум. Десислава Атанасова от ГЕРБ поиска думата и настоя за отмяна на решението, което нарече еднолично, а Митева обяви, че то може да бъде атакувано по друг ред - пред Конституционния съд.


"Аз съм убеден, че съзнавате какво правите, но под диктовката и пресата на вашата парламентарна група променяте мнението и позицията си. Ако искахте вчера да минат двата законопроекта, можехте да влезете в залата, когато тези въпроси бяха повдигнати, въпреки че сте били в среща. Какво ще стане, като минем на второ гласуване на държавния бюджет? Това се случва, когато няма ясно мнозинство. Тежко и горко на тази държава!", коментира Александър Ненков от ГЕРБ.


"Малките парламенти винаги са имали за модел Народното събрание. В момента то не е пример а подражание. Все пак успяхме да издадем своя правилник в книжно тяло, но не и да го научим. И най-малкият провинциален общински съвет изглежда по-смислен", коментира от своя страна и Димитър Николов.


"Вече час и половина загубихме парламентарно време да спорим за една безумна процедура. Още вчера следобед се продължи заседанието с ясното съзнание, че ще се стигне дотук. Между двете гласувания вие казахте, че упълномощавате Виктория Василева. Вярно ли е, или не е, или Балабанов е излъгал от парламентарната трибуна?", попита Христо Гаджев.


Ива Митева обясни, че действително е била в официална среща, когато са й докладвали за хаоса в пленарна зала, заради което е упълномощила Виктория Василева да поеме председателстването на заседанието и допълни, че гостът е бил втрещен от това, което се случва в пленарна зала и в Народното събрание. Обяснението на Митева доведе до нови въпроси и нова атака от страна на ГЕРБ - легитимно ли е гласуването, след като заседанието не е било водено от упълномощената Виктория Василева, а от Росица Кирова.


"Не можете да смятате до 240. Щяхте да правите правителство с 65 депутати. Твърдите, че имате мнозинство, но и вие не знаете какво е то. Кои сте вие? Ще видите какво ще се случи като дойде обсъждането на държавния бюджет. Не ви дължим кворум, не ви дължим подкрепа. Обидихте ни и напуснахме залата", продължи с темата Тома Биков, въпреки призивите обсъждането да спре и да се продължи по дневния ред.


Маноил Манев също взе думата, като посочи, че споровете и хаосът, както и последвалото решение не са в резултат на незнание и неможене да смятат или непознаване на правилника. Това, по думите му, е добре планиран акт, защото всички са знаели няколко дни по-рано, че депутатите на БСП няма да са в зала.


Димитър Делчев от "Изправи се БГ! Ние идваме" коментира, че ролята на Народното събрание е да взема решения, а на кварталните кръчми и селските мегдани е да коментират тези решения. "Това, че продължаваме да коментираме решение, което вие обявихте за взето, ни превръща в селски мегдан. ГЕРБ показаха какво ще правят оттук нататък, ако сме милозливи и отстъпчиви с актуализацията на бюджета ще стане същото", допълни Делчев.


За да бъде взето окончателно решението за ограничаване кръга на хората, които се охраняват от НСО, е нужно законопроектът да бъде обсъден на второ четене в комисия, а след това да се подложи на второ обсъждане и гласуване в пленарна зала.


Как протече вчерашното обсъждане на темата и защо се стигна до хаос - четете тук
Какво ще се промени със изменението на Закона за НСО, предложен от "Има такъв народ" - четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (159)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  А бе от какво да ги пази?
  Стига сте харчили народни пари за глупости!
  Като ги е страх да си наемат охрана и да ги пази

 2. 2 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Неутрално

  Скандал ли е цената, за да може НСО да не пази типове, които нямат право на никаква охрана по закон, така или иначе ? Тая държава хептен се е превърнала в бащиния на мафията.......

 3. 3 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  То и аз искам държавата да ми плаща охрана и да ме пазят.
  Айде нена нужда са харчите!
  Не сте нито кралски величия, нито толкова ефективни и ценни…

 4. 4 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 734 Неутрално

  А бе от какво да ги пази?Стига сте харчили народни пари за глупости!Като ги е страх да си наемат охрана и да ги пази
  —цитат от коментар 1 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Викаш главният прокурор в една вържава няма нужда от охрана? Я дай пример с друга такава държава.

 5. 5 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5659 Весело

  Баце остана и без джипка

 6. 6 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stoyan Kostov":

  То пък един главен прокурооор….. Изобщо не искам да си го причинявам

 7. 7 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  А бе от какво да ги пази?Стига сте харчили народни пари за глупости!Като ги е страх да си наемат охрана и да ги пази
  —цитат от коментар 1 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Борисов и Гешев са слуги на Ахмед Доган и Делян Пеевски, те да си им наемат охрана.

 8. 8 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stoyan Kostov":


  То по тая логика всеки прокурор ще иска охрана.
  По какво се различава редовия от главния?
  Даже Ди мисля че редовите повече ги мразят защото реално те обвиняват повече и по-често

 9. 9 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Боце без джипка!
  Направо ми се къса сърцето!

 10. 10 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Неутрално

  До коментар [#5] от "pet_fire":

  Гешев го пазят таман 3 институции у нас ! Не една или две ! Три ! Параноя на макс !

 11. 11 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#5] от "pet_fire":

  Като бе му харесва метрото …
  Да оди пеш бе!

 12. 12 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Викаш главният прокурор в една вържава няма нужда от охрана? Я дай пример с друга такава държава.
  —цитат от коментар 4 на Stoyan Kostov


  Ти не гледа ли Гешев? Човека каза, че е просто един административен ръководител, който не се меси в делата на подчинените си. Защо му е охрана, като е просто един админисратор?

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  Ура дрОгарЕ хунвейбинстващите неотроцкисти решиха най-животрептущият проблем който то десетилетия измъчваше милиони българи!

 14. 14 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Неизбежното дори в лингвистичен план се случва, а именно Борисофф и Гешефф да бъдат споменавани в едно изречение все по-често.

 15. 15 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  [quote#4:"Stoyan Kostov"][/quote]

  В "държава", в която главният прокурор слугува на мафията, няма нужда от охрана, плащана от населението.

 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Толкова големи заплати взимат и двамата- да си плашат на частно на един от онези дето биеха на протестите.
  Що държавата да им плаща?
  От къде на къде?

 17. 17 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Весело

  Ако Гешев е на процент - няма да изкара и за охрана…

 18. 18 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 970 Весело

  толкова ли му е важно на тиквата да го охранява НСО:)))

 19. 19 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  [quote#4:"Stoyan Kostov"][/quote]

  Ами в Германия например наскоро уволниха главния си прокурор. Направо го наритаха.

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Весело

  Боце без джипка!Направо ми се къса сърцето!
  —цитат от коментар 9 на 3biri


  Баце е без жипката от отдавна.
  И се вози сега на едно ауди.

  Само не мога да разбЕра ... от снимките, при това официални, от репортажи за политическите Му изяви, се вижда, че сегашното Му ауди е със същите номера като жипката!

  Та бива да Му вземат и номерата!

 21. 21 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5161 Весело

  "На практика, ако промените бъдат гласувани и на второ четене, без охрана и транспорт ще останат бившият премиер Бойко Борисов, главният прокурор Иван Гешев, бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева, министрите и служители от администрацията на президента и други."

  Ама как така? Да бяхте оставили тази малка радост поне на ПКП! Тя дори не можа да влезе в този парламент! :-)

 22. 22 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Баце е на белия кон бе, не разбрахте ли? Севда плете червения килим.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Неутрално

  След скандал на първо четене........ Ако не се лъжа има и второ четене и за какво са скандалите не разбирам.......

 25. 25 Профил на vasill
  vasill
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Герб и дпс направиха бъркотия и скандал без аналог, само и само да запаят благинките за мутрите си.. Бивши българи!

 26. 26 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Весело

  Викаш главният прокурор в една вържава няма нужда от охрана?
  —цитат от коментар 4 на Stoyan Kostov


  Господин Гешев заяви, че той е най-обикновен административен ръководител и няма никакво влияние върху делата. Така че няма нужда от охрана, както нямат и главният съдия и главният адвокат на държавата.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 27. 27 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  Много е лошо да се самозабрави човек от къде е тръгнал!
  Че нали хората са ги избирали за да им служат… От какво се страхуват?
  …че не са изпълнили народната воля ли?…

 28. 28 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Че Гешев май и сега не го пазят НСО-то а бюрото за защита ?

 29. 29 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#2] от "samoedin":

  По-скоро тези типове (Тиквата и Каскета) имат нужда от охрана, но друг вид – охраната на затвора. Имат нужда е от жилищно устройване, дългосрочно, в същото "заведение". За да престанат да нанасят вреди на страната.

 30. 30 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Ура дрОгарЕ хунвейбинстващите неотроцкисти решиха най-животрептущият проблем който то десетилетия измъчваше милиони българи!
  —цитат от коментар 13 на selqnin


  3000 автомобила по 100 000 лева средно парчето са 300 милина лева. Пари за едно герберско шкафче - к'во му плащаш!

 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Борисов, като цял ден е сред народа и казва, колко много го обичат, от какво го пази НСО. ОТ какво се страхува, може би от миналото си?

 32. 32 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1474 Весело

  До коментар [#5] от "pet_fire":

  А Каскета – без преторианци...

 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Неутрално

  толкова ли му е важно на тиквата да го охранява НСО:)))
  —цитат от коментар 18 на Ivan Ivanov


  Начи ...
  На един Цар кат' му махнеш короната и особено охраната - и се връща във вид на редови дришльо.

  'Ко не вЕрваш - чЕти за императорите на Рим и к'во значи да останат без преторианците си!

  Прочее ... аз ако бЕх на мястото на сега рИвулюсьонстващите - бих им оставил НСО-то. Ама бих им подменил охранителите!
  И нЕма нужда да ги шпионират - тиа па ша са прискрипани за плетене на козните си, защото нЕма да им имат вЕра ...

 34. 34 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  [quote#20:"xm..."][/quote]

  Абе номерата са ясни! Ще го прецакат горкия.

 35. 35 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#30] от "3biri":


  То да са само автомобилите.. Ами гориво, ами за заплати и осигуровки на охраната…
  Ами за облекло , храна и застраховка на служителите ..

 36. 36 Профил на GOGO
  GOGO
  Рейтинг: 122 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stoyan Kostov":

  Точно този индивид няма нужда от охрана да си го пази Делта Гард

 37. 37 Профил на peb11648502
  peb11648502
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Нелепо е председателят на НС, който е без никаква реална власт и риск за сигурността, произтичаща от работата му, да е с охрана, а главният прокурор, от който се очаква да бори мафията, корупцията, тероризма, чуждите агентури и пр. да е без. Или само защото се казва Гешев и не е от нашите? Утре като сложим от нашите пак ли ще променяме закона? Пълен цирк.

 38. 38 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Какво да пазят? Политически трупове?

 39. 39 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Весело

  До коментар [#33] от "xm...":


  Ти нали виждаш.. Една Мата Хари не можаха да хванат, та не ако тръгне някой да ги трепе

 40. 40 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Борисов, като цял ден е сред народа и казва, колко много го обичат, от какво го пази НСО. ОТ какво се страхува, може би от миналото си?
  —цитат от коментар 31 на Роси


  Видяхме народната любов, дори по селата, където се покри и където по сценарий строяваха скромни групи неграмотни люде, имаше отклонения и гафове, налитаха да му крещят. Обичат го навсякъде по този начин, включително в САЩ.

 41. 41 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#37] от "peb11648502":

  Е точно за мафията говоря.
  Гешев не искаше да си причинява да разследва този който сложи пачките и кюлчетата.
  Тогава какво бори?

 42. 42 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Ами Борисов откак се помни е професионален милиционер охранител.
  Всички помним как охраняваше падналия диктатор на НРБ Живков
  срещу неблагоприятни евентуалности.
  Всички помним как охраняваше Националното Движение Симеон Втори
  и по-специално, екстра сигурно: цар Симеон втори, Първи в историята на България републикански премиер.
  Охраняваше и МВР, с качествата си на Генерал Главен секратер на (партия и на) МВР.
  С други думи: смешен харч, излишен, с какъвто не можем купи равностойна охрана.

  Колкто за Гешев... другарите знаят по-добре

  "Службата за охрана няма да пази
  Борисов и Гешев"

 43. 43 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stoyan Kostov":

  аз си мислех, че главния го пази службата за охрана към главния прокурор?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 44. 44 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  Един не търпящ отлагане проблем е решен, втория спешен е премахването на синия талон

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 45. 45 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Весело

  До коментар [#33] от "xm...":Ти нали виждаш.. Една Мата Хари не можаха да хванат, та не ако тръгне някой да ги трепе
  —цитат от коментар 39 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  То щото та'а Мата Хари ни мой 'секи да я фаща, затуй! Скъпо струва!
  Който си я е платил - сал Той си я и фаща! Дет' Му кефне при това ...

 46. 46 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  ГЕРБ са много зле по принцип, но реално и ИТН са влезли в парламента главно с мечти за циркове от типа на "аз ш'ти 'зема на тебе охраната".
  Можем само да се радваме, че макар лидерите им да са еднакво тъпи поне са твърде самовлюбени, за да си взаимодействат открито, че с тези проценти, които мъдрият суверен им е отредил, щеше да ни се стъжни.

 47. 47 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  Бойко само ще спечели от това.

  Има си частна охранителна фирма - Ипон - и ще си се охранява сам.

  Ще охранява и Гешев, а оня ще му плаща от джоба си.

  Както трябва да бъде между приятели.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 48. 48 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Браво! Гешев е с един крак вън от системата!

  По лесно щеше да е да закрият НСО. Дано прочетат това.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 49. 49 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 376 Неутрално

  ГЕРБ са много зле по принцип, но реално и ИТН са влезли в парламента главно с мечти за циркове от типа на "аз ш'ти 'зема на тебе охраната".Можем само да се радваме, че макар лидерите им да са еднакво тъпи поне са твърде самовлюбени, за да си взаимодействат открито, че с тези проценти, които мъдрият суверен им е отредил, щеше да ни се стъжни.
  —цитат от коментар 46 на oos19355380


  Да де, те си взаимодействат само скрито, така че продължаваме напред, по думите на поета.

 50. 50 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Весело
 51. 51 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1726 Неутрално

  Викаш главният прокурор в една вържава няма нужда от охрана? Я дай пример с друга такава държава.
  —цитат от коментар 4 на Stoyan Kostov


  Я дай пример с друга такава държава, в която главният прокурор си чеше топките по цял ден, без да е свършил грам работа? Не само охрана не му е нужна и заплата няма причина да получава!

 52. 52 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Весело

  До коментар [#51] от "Гражданин":

  🤣🤣🤣

 53. 53 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  До коментар [#49] от "itwasalladream":

  За скрито взаимодействие не знаем със сигурност още, макар че в определени аспекти със сигурност са си полезни. Но да си представим какво би било ако бяха тръгнали да съставят заедно правителство с едно доста стабилно мнозинство от анонимници.

 54. 54 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Гербаджийката нарочно или от простотия и незнание обърка всичко, което можеше да обърка за да даде повод на ГЕРБ и ДПС да губят ценно време днес в разправии вместо да работят върху актуализацията на бюджета.

  Хубаво гледайте приоритетите на тези в НС.

 55. 55 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Мале,мале,Магнолията,Каскета и ПКП без охрана.Кеееееф......

 56. 56 Профил на peb11648502
  peb11648502
  Рейтинг: 66 Неутрално

  Е точно за мафията говоря.Гешев не искаше да си причинява
  —цитат от коментар 41 на Аз съм българче обичам наште планини зелени

  Кое точно от "Или само защото се казва Гешев и не е от нашите? Утре като сложим от нашите пак ли ще променяме закона?" не можа да проникне в мозъчната ти кутия? Съобразявам се с възрастта и адекватността ви и специално съм дал отговор още преди да зададете въпроса, но пак не асимилирате. Безнадежден случай. Законите за отделни лица ли се пишат?

 57. 57 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#55] от "K2doors":

  Ми тя ПКП какво да и охраняват?…

 58. 58 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Весело

  До коментар [#55] от "K2doors":Ми тя ПКП какво да и охраняват?…
  —цитат от коментар 57 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Ентеуекто!

  Днес най-ценното са интелектуалният потенциал и продуктите му!

 59. 59 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1729 Неутрално

  А така се фукаха колко са значими . И изведнъж кебц, даже охрана няма за значимостта им.

  SHADOWS of SOFIA
 60. 60 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#56] от "peb11648502":

  ти четеш ли какво ти пиша или не?
  КОЙТО НЕ ИСКА ДА СИ ПРИЧИНЯВА ДА РАЗСЛЕДВА КОРУПЦИЯ НА НАЙ-ВИСОКИ НИВА В ДЪРЖАВАТА И В В ОСОБЕНО ВИСОКИ РАЗМЕРИ - ЗАЩО ТРЯБВА ДЪРЖАВАТА ДА ГО ОХРАНЯВА, ЧЕ И ДА МУ ПЛАЩА ЗА ОХРАНАТА?
  ПИТАМ!

 61. 61 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#51] от "Гражданин":

  “Я дай пример с друга такава държава, в която главният прокурор си чеше топките по цял ден, без да е свършил грам работа?”

  Главният прокурор си призна, че той в дела не се меси, не разполага с информация, не следи процесите на наказателното съдопроизводство.

  Той е просто идин анминистратор, грижи се тоалетните в прокуратурата да са съобразени с Ковид епидемията, да има санитайзери за ръце, дето викат фъш-фъш, лелките да чистят по график, крушките в коридорите да са все енергоспестяващи.

  За какво му е охрана от 150 души с 9 МИЛИОНА бюджет?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 62. 62 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Франц Пльохл (главен федерален прокурор на Австрия)
  е член на австрийското дружество по наказателно право и криминология; Петер Франк (главен федерален прокурор на Германия) е председател на фондация, която подпомага и
  обучението на студенти-юристи и млади учени; Макс Хил (директор на държавното обвинение в Англия и Уелс) е също председател на благотворителна организация, която подкрепя младежи да учат право; Петра Лунд (главен прокурор на Швеция) е
  член на мрежата Hilda – организация, която подкрепя кариерата на жените в юридическите професии и се стреми да подобри достъпа на жени до ръководни позиции в адвокатски фирми и в съдебната система; Збигнев Жобро (министър на правосъдието и главен прокурор на Полша) през 1998 г., преди да влезе в политиката, е
  учредил асоциация за предоставяне на безплатна правна помощ на нуждаещи се; Лусилия Гаго (главен прокурор на Португалия) е специалист по защита на правата на децата и член на националната комисия за защита на децата и младежите.
  Иван Гешев членува в дружеството на сомлиерите и си е поръчал на държавна сметка охладител за вино.

 63. 63 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2129 Разстроено

  До коментар [#47] от "Norman Granz":

  На теб не може да ти се угоди. Като недарена сватя си. Какво трябва да стане според теб?

 64. 64 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#56] от "peb11648502":


  От къде се намериха пари за увеличението на заплатата на ония милиционер който за ,,наказание” беше преместен да работи в бюрото за защита на свидетелите ?
  Само ти ли не разбра че той НЯМА НИКАКВИ ЗАСЛУГИ за да получава 8000 лв?

 65. 65 Профил на peb11648502
  peb11648502
  Рейтинг: 66 Неутрално

  До коментар [#60] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Старост нерадост ... За Гешев ли пишеш закона или за длъжността Главен прокурор? От второто очакваш и изискваш ли да върши всичко това?

 66. 66 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#65] от "peb11648502":

  Питам В КОИ МОМЕНТИ ОТ СВОЯТА РАБОТА се е чувствал изобщо застрашен при положение че слушам че няма нито едно повдигнати обвинение

 67. 67 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  Нелепо е председателят на НС, който е без никаква реална власт и риск за сигурността, произтичаща от работата му, да е с охрана, а главният прокурор, от който се очаква да бори мафията, корупцията, тероризма, чуждите агентури и пр. да е без. Или само защото се казва Гешев и не е от нашите? Утре като сложим от нашите пак ли ще променяме закона? Пълен цирк.
  —цитат от коментар 37 на peb11648502


  Правилно споменахте " се очаква". Ама когато е олицетворение на мафията, с народна пара го пазиш от народната любов. По вашата логика, НСО трябва да охранява всички мафиоти. Не че не го прави де.

 68. 68 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Весело

  А НСО то какво ще работят ?

 69. 69 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#65] от "peb11648502":

  https://www.segabg.com/category-observer/edna-godina-geshev-zle-kum-po-zle
  Виж какво пишат хората тука!

 70. 70 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  Тиквата нал си има фирмичка за ОООООрана???? Да се пази сам.

  Комунистите са виновни!
 71. 71 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Прочетете вчерашния материал на Свободна Европа за местообитанието на Гешев, мултитемпературния охладител и новата порция лъжи, които надроби в отговор на Хаджигенов по въпросните теми.

 72. 72 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  А НСО то какво ще работят ?
  —цитат от коментар 68 на MPetr


  Типично по герберски! Не се търсят хора за работа, а работа за хора.

 73. 73 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Весело

  До коментар [#62] от "3biri":

  — Ама разбира се бе, госпожа Мюлерова — каза Швейк, като завърши масажа на коленете си. — Да речем, поискате да убиете ерцхерцога или негово величество императора, в такъв случай вие непременно Ще се посъветвате с някого. Един каже едно, друг — Друго „и така делото преуспява“, както е казано и в националния химн. Главното е да издебнеш момента, когато господинът ще мине покрай теб. ... Ще видите, госпожа Мюлерова, ще дойде ред и на ония, царя и царицата де, а може, не дай боже, и на негово величество императора, щом са започнали от чичо му. Има си той, старият, много врагове. Повече от Фердинанд. Наскоро един разправяше в кръчмата, че щяло да дойде време императорите да започнат да капят като мухи един по един и че дори прокурорският паркет нямало да им помогне. После същият господин не можа да си плати консумацията и кръчмарят се видя принуден да поиска да го арестуват. Господинът пък взе, че му зашлеви плесница, а на стражаря — две. След това го метнаха в полицейската кола и го откараха, та да му дойде умът в главата. Да, да, такива ми ти работи, госпожа Мюлерова. Пак загуба за Австрия ...

 74. 74 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  Ахаххахахаха мутрите ше си наемат Делта Гард с държавни пари, гаранция. Или бъъързичко ще изфабрикуват сигнали за проблеми

 75. 75 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#60] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":Старост нерадост ... За Гешев ли пишеш закона или за длъжността Главен прокурор? От второто очакваш и изискваш ли да върши всичко това?
  —цитат от коментар 65 на peb11648502


  Извънредните ситуации изискват извънредно законодателство. COVID, Бежанска вълна, Икономическа криза, Иван Гешев, Бойко Борисов ...

 76. 76 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#63] от "nema_labavo":

  “На теб не може да ти се угоди. Като недарена сватя си. Какво трябва да стане според теб?”

  Ами то полека-лека става.

  Сега да видим Сретен Йосич дали е разучил топографията на Банкя... ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 844 Весело

  Какво става с "Осемте джуджета"? Колко са осъдените за корупция хора на властта?....... а на Делта гард проверка дали някой назначи........

 80. 80 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Неутрално

  Айдеееее, почна се!

  Сигнал за заплаха за убийство срещу председателя на Народното събрание Ива Митева е получен в парламента в 11.40 ч. днес. Това обявиха в кулоарите на НС депутатите Тошко Йорданов от ИТН и Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

  Става дума за получен мейл в Министерството на правосъдието. Какво точно се съдържа в него, Хаджигенов не уточни, но посочи, че е замесено БСП, "ще убия този, ще убия онзи". Пишело също, че "има пистолет и ще я убие".

  По думите му се използва политическата ситуация и това е "история, типична за ГЕРБ".

  Самото съвпадение, че днес видяхме какво се случи в НС, е демонстрация, че не искат законът за НСО да се случи - това са ГЕРБ и ДПС - е мнението на Тошко Йорданов. Той определи сигнала като "жалък". Митева обяви, че промените за НСО минават и веднага някой се е активирал да изпрати имейл към нея, добави още Йорданов.

  За разлика от Борисов Ива Митева не е страхлива, смята и Хаджигенов, който определи сигнала също като несериозен."Опитват се да изплашат Ива, опитват се да изплашат всеки един от нас. Самият аз получавам такива сигнали всеки ден", каза той.

  ГДБОП работи и проверява откъде идва сигналът, стана още ясно на краткия брифинг. Самата Ива Митева е в кабинета си в момента и работи, съобщи Николай Хаджигенов.

 81. 81 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 567 Весело

  Ако Гешев е на процент - няма да изкара и за охрана…
  —цитат от коментар 17 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Че той Гешев Е на процент :-)
  Само че не към държавното обвинение. И бъдете сигурна, добре заработва "администраторът на прокурорите" :-)

 82. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stoyan Kostov":

  То,проблем е личността на Гешев.Велпев беше хубав,него можеше да го пазят.

 83. 83 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Има и друг тънък момент тук,това бюро за охрана вече ще взима заплати по закона за държавните служители.Многоооооо по малки!!

 84. 84 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  Какъв е Бойко , че народното събрание да разисква дали да има охрана или не? Полага ли се охрана на бившите министър-председатели?
  Веднъж зададох този въпрос във форума , но не получих отговор.
  Сериозно питам.

 85. 85 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Да не се фърга от скалата.
  Беше много отчаяна.

  пп
  Беше кога в парламента не мина чисто нов проект за конституция
  на сговора дружина, оклепетен от опозиция като "удурми"

  До коментар [#57] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":
  До коментар [#55] от "K2doors":

  Ми тя ПКП какво да и охранява?

 86. 86 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1984 Неутрално

  До коментар [#80] от "xm...":


  И след проверката на ГДБОП -дано да го осъдят да лежи години в затвора.

 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на labby
  labby
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Баце остана и без джипка
  —цитат от коментар 5 на pet_fire


  Важното е че Слави има две.

 89. 89 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2307 Любопитно

  И популистите се червят от срам заради това решение. Закривайте службата, щом няма нужда от охрана. Аз мисля, че няма нужда от президент, по принцип, не конкретно. Представителните функции могат да се изпълняват от МВнР и премиер-министрите. Тези и т.н., ако не с друго, ще влязат в парламентарната история с простотии.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 90. 90 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Неутрално

  До коментар [#86] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Честно казано не това ме гложди.

  А че това е поведение като на сбъркани тийнове.
  Емоционално и напълно безсмислено и безотговорно чак до пълна тъпота.

 91. 91 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 692 Неутрално

  Почнаха да нарушават правилника, собствения си закон - Дончева им го каза, а проглушиха ушите, че ще правят промяна в името на законността? Е, по-долнопробни лъжци от тези нищожества не е имало. А Митева... тя е с психични отклонения и удобна марионетка за хиперпростаците на Чалгаря.

 92. 92 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  До коментар [#67] от "3biri":Абе има ли в тоя форум поне един що-годе адекватен бе? "Се очаква" от ДЛЪЖНОСТТА главен прокурор ОЧЕВИДНО, какво не разбра? Ти за Радев, Гешев, Ива Митева и пр. ли пишеш законите или за Президента, Главния прокурор, Председателя на НС и т.н.? Ако не знаеш, първите са временно на тия постове, а вторите са постове и заемащите ги лица се сменяват. Та за кой променяш закони?
  —цитат от коментар 77 на peb11648502


  Аз не променям закони! Случвало ми се е а ма много отдавна! Пипнах малко ЗКПО. Но както споменах, извънредните ситуации изискват извънредно законодателство. Може би случайно сте чували нещо за ЗЗД. А имсче ср кефя! На зло куче, зъл пЪРт.

 93. 93 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2000 Неутрално

  [quote#88:"labby"][/quote]

  На Слави ти ли му ги купи. Щото от тази на боце сигур си платил поне една гайка.

 94. 94 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 985 Неутрално

  След скандал на първо четене........ Ако не се лъжа има и второ четене и за какво са скандалите не разбирам.......
  —цитат от коментар 24 на MPetr


  Каронтили са се- час и половина- по технически въпроси. Не се задълбочих, ама мярнах, че спорили- по съвест ли да вземе намси кой решение, или по правилник.

  Останах с усещането, че нашият парламент действа от днес- за първи ден- изобщо.

  Останах и с усещането, че приоритети Номер Едно на народа ни- са охраната на Бойко, и кенефът на Доган в Росенец.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 95. 95 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Тогава да спре да пази и другите партийни лидери.
  И бивши президенти.
  И нпо-та

 96. 96 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 960 Весело


  За какво му е охрана от 150 души с 9 МИЛИОНА бюджет?!
  —цитат от коментар 61 на Norman Granz


  Тя му пази винената колекция. Гешо нема нужда от лична охрана, той все пак е милиционер, със сигурност умее кунг-фу и всякакви методи за самоотбрана.

 97. 97 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2171 Неутрално

  Ицето като стане главен прокурор, пак ще променим закона с помощта на герб.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 98. 98 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Борисов има нужда от охрана.

  - Някакви откачалки години му висяха пред къщата.
  - разпопения поп на манолова му правеше протести под прозореца.
  - тулупите от протеста разнасяха бесилки и ковчези в тъъънък намек.
  - вкара всички олигарси в ареста.
  - изгони най големия мафиот на България в Дубай.
  - спря истанбулската конвенция и някой фанатик от дб може да иска да му отмъсти.

 99. 99 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  До коментар [#94] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Буджака охранява ли се ?

 100. 100 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 960 Любопитно

  Иначе е популистка врътка това, специално по отношение на Баце. Хората, които го пазят са си негови. За разлика от предходните премиери, които ползваха каквото НСО им назначи, Баце се отнася изключително внимателно към охраната си. И ще си я задържи.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK