Преброяване 2021: как се попълва анкетната карта онлайн и още отговори

Преброяване 2021: как се попълва анкетната карта онлайн и още отговори

© Лили ТоушекОт 7 септември започва електронно националното преброяване на населението и жилищния фонд в България, което Националният статистически институт (НСИ) провежда веднъж на десет години. Tо ще приключи в полунощ на 17 септември, а от 18 септември до 3 октомври ще е преброяването на терен. То трябваше да се проведе през януари, но заради COVID кризата беше отложено за септември.

Националният статистически институт призовава българите да се преброят електронно.

Платформата, на която всеки може да се преброите онлайн, е Census2021.bg, тя е достъпна и от сайта на НСИ. Това е по-бързият и безопасен вариант, защото преброителят само ще вземе техния уникален преброителен код, отбелязва НСИ в съобщение до медиите.


Ако човек не се включи в електронното преброяване, от 18 септември до 3 октомври трябва да очаква посещение от анкетьор. Съгласно Закона за преброяването участието в него е задължително, 160 лева е глобата, ако човек откаже да участва в него.


Какви данни се попълват в електронната карта


За да се преброи електронно, човек трябва да си направи регистрация на сайта, където трябва да впише ЕГН, документ за самоличност и валиден имейл. Не е необходимо всеки член на домакинството да се регистрира, един човек може да попълни информацията за цялото домакинство. След регистрацията се попълва електронната преброителна карта, което отнема около 15-20 минути. Тя съдържа въпроси в четири основни раздела:

 1. адрес
 2. жилище
 3. домакинство
 4. население

Петият раздел - временно присъстващи, се попълва единствено в случай че по време на преброяването в жилището има хора, които обичайно не живеят там - например гости за няколко дни. Образец на картата в хартиения й вариант можете да видите тук или в прикачения файл. Електронната карта съдържа същите въпроси, с изключение на информацията за сградата.
С една преброителна карта се брои едно жилище и всички хора, които обичайно живеят в него. Повечето въпроси са затворени - отбелязва се само верният отговор.


Данни за жилището
Събират се данни какво е жилището - държавно, общинско или частно, колко е неговата площ и колко стаи има, дали има изолация и енергоспестяваща дограма, достъпно ли е за хора, които са трудно подвижни и т.н.

Разделът за жилището се попълва без значение дали сте негов собственик, наемател или ползвател.


Информация за хората и домакинствата


В следващия раздел се попълва информация за броя на хората и домакинствата, които обитават жилището. Домакинство може да бъде един човек, който живее сам или повече хора, които живеят заедно и имат общ бюджет.

В едно жилище може да има повече от едно домакинство, например двама студенти, които живеят в един апартамент, но нямат общи разходи.


Трябва да се попълнят данни и за всеки от живеещите в жилището. Добре е да се започне с главата на домакинството или друг пълнолетен. Попълват се имената на хората и техните ЕГН, трябва да се определят отношенията на всеки към всеки в рамките на домакинството - например, ако в едно жилище живеят семейство с две деца и баба и ако глава на домакинството е мъжът, отношението на жена му към него е съпруга, на децата - син/дъщеря, на бабата - родител (ако му е майка) или "друго неродствено лице" (ако му е тъща).


Следват въпроси за етническа принадлежност, майчин език, религия. При отговорите на тези въпроси човек се самоопределя. Има и възможност да посочи "не мога да определя" или "не желая да отговоря". В този раздел е и информацията дали учите и работите, къде и какво работите, как се придвижвате до училището
или работното си място.

Всички данни, които попълвате в преброителната карта, са защитени и по закон могат да се използват само за статистически цели, не се предоставят на други институции и не могат да бъдат използвани за доказателство в съда.
Попълването на картата може да се преустановява и да продължава по-късно, като обаче попълнената дотогава информация ще са записва само ако е преминат цял раздел.


След попълването на електронната карта системата ще генерира код от 15 знака. Именно този код се предава на преброителя.


Видеоинструкция от НСИ за попълването на картатаПри въпроси и неясноти попълващият анкетната карта може да се обади безплатно на мобилен номер *2021. Той ще работи всеки ден от 9 до 21 часа.


Диаспора


Ще бъдат преброявани само българските граждани, които временно отсъстват от страната към референтната дата на преброяването, като под временно отсъствие се има предвид по-кратко от 1 година. Българските граждани, които пребивават постоянно в чужбина, ще бъдат обект на преброяване в страните, в които пребивават, отбелязва НСИ.


Целта на преброяването е да установи броя на постоянно пребиваващите на територията на дадена страна хора, които са обект на административни, здравни, образователни услуги, социално подпомагане, инфраструктурни проекти и др., свързани с политиките и мерките по отношение на благосъстоянието на населението.


Недостиг на преброители в София


В София засега са набрани едва половината от необходимите преброители, НСИ предполага, че причината е заради страха им от коронавируса. Преброители продължават да отказват и в момента, затова НСИ призовава колкото се може повече хора да се преброят електронно, като уверява, че ще има помощ и от специален подпомагащ център. По думите на Магдалена Костова от "Демографска и социална статистика" към НСИ това ще облекчи работата на преброителите - за тях ще остане да преброят само сградите, необитаваните жилища и тези, които не са са възползвали от електронното преброяване.


До момента са набрани 20 хил. преброители и 5 хил. контрольори, които ще обикалят домовете всеки ден от 8 до 20 часа. В по-малките общини няма проблем с набирането на желаещи, проблемът е в столицата. За преброителите са предвидени предпазни средства - маски, шлемове, дезинфектанти. Осигурена им е възможност за ваксиниране с еднократна доза.


Според прогнозата на НСИ след преброяването се очаква българите да са около 6.82 млн. души.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (153)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  Преброяването е нужно. Ще отпаднат ли обаче, мъртвите души в избирателните списъци?

 2. 2 Профил на sbaleev
  sbaleev
  Рейтинг: 96 Неутрално

  Да видим, колко са останали в територията.

 3. 3 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1310 Весело

  Да видим колко време след преброяването ще си открием данните изтекли в мрежата.

 4. 4 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#1] от "Vlado Nikolov":

  ми не.

 5. 5 Профил на Васил Пенчев
  Васил Пенчев
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Как се преброява (вкл. електронно), в което не живее никой (такива има много по селата)?

  Васил Пенчев
 6. 6 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1620 Неутрално

  Пълна отживелица тези данни ги има в десетки административни регистри.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 7. 7 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#5] от "Васил Пенчев":

  все е собственост на някого. пишеш го като 13-то жилище, необитавано от 50 години и готово.

 8. 8 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  6,82 милиона население ми се вижда доста оптимистично. Според мен населението ще е около 6,7 милиона.

 9. 9 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Пълна отживелица тези данни ги има в десетки административни регистри.
  —цитат от коментар 6 на dedoliben


  В цял свят се правят подобни преброявания. Особено пък в държави от ЕС без граничен контрол е трудно по регистри да се установят колко хора реално живеят в държавата.

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  Как се преброяват копторите и това което живее в тях из гетата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Има ли начин да не си губя времето с това и да се измъкна от глобата?

  Не цъкам плюсове и минуси.
 12. 12 Профил на ACER
  ACER
  Рейтинг: 164 Неутрално

  Глава на семейството?! Що за глупост?! Не живеем в 19 век.

 13. 13 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Има ли начин да не си губя времето с това и да се измъкна от глобата?
  —цитат от коментар 11 на Imaginary Friend


  15 дена в тухларна за дребно хулиганство:)

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 14. 14 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Преброяването е нужно. Ще отпаднат ли обаче, мъртвите души в избирателните списъци?
  —цитат от коментар 1 на Vlado Nikolov


  Нищо подобно:
  "Всички данни, които попълвате в преброителната карта, са защитени и по закон могат да се използват само за статистически цели, не се предоставят на други институции и не могат да бъдат използвани за доказателство в съда."

  Само за статистически цели. Ех, и за кражба на лични данни от който поиска и всичко ще отиде където е необходимо. Лесно може да се разбере, примерно като се даде новорегистриран имейл адрес и се даде само за преброяването, а в него започнат да птистигат други меили, рекламо и оферти. Изключено е държавната администрация да опази личните ни данни, но пък за друго няма да ги ползва, за да не си усложнява живота.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 15. 15 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1845 Весело

  Събират се данни има ли изолация, енергоспестяваща дограма ..такива неща, и после данъчните повишават данъчната оценка, данъка, плащате завишението за 5 години назад и глоба или се лъжа?

 16. 16 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 4068 Неутрално

  До коментар [#4] от "scott":

  И аз не съм оптимист.

 17. 17 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Събират се данни има ли изолация, енергоспестяваща дограма ..такива неща, и после данъчните повишават данъчната оценка, данъка, плащате завишението за 5 години назад и глоба или се лъжа?
  —цитат от коментар 15 на uq


  Не се лъжеш, а се опитваш нас да лъжеш.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 18. 18 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 829 Неутрално

  15 дена в тухларна за дребно хулиганство:)
  —цитат от коментар 13 на petrow1973

  Според закона:
  Чл. 47. Лице, което откаже да предостави на преброител данните по чл. 17 – 19, се наказва с глоба в размер 160 лв.

  https://census2021.bg/българска-нормативна-уредба/закон-за-преброяването-на-населениет/

  Не цъкам плюсове и минуси.
 19. 19 Профил на Einzigen
  Einzigen
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Като махнем украинците, македонците и турците с БГ-Паспорт и 1.5 млн в странство, сигурно ще сме около 5млн в пределите на татковината.... проблема са Еврофондовете и ще ни изкарат една бройка от минимум 6.999 млн.... за да има повече пари и брой депутати в парламенте в Бруксел...

  No hagas lo que no quieres que te hagan
 20. 20 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#8] от "Мусаши":

  Може да не броят. Вече го има в реално време. Сам можеш да провериш после изтината ли казват или лъжат. НО ПАРИТЕ няма да ги върнат.
  https://countrymeters.info/bg/Bulgaria

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#14] от "quatro_4x3":

  Мамин гербер, те данните и в Имотния и Търговския регистри БЯХА уж защитени!?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#15] от "uq":

  Плюс глоба за недекларирани в срок данни.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#17] от "quatro_4x3":

  Така е :)

 24. 24 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#17] от "quatro_4x3":

  Обаче кажи сега, какво я интересува държавата сградния фонд? Това не ти е Бай Тошово време когато се строяха ведомствени жилища. В момента и строителството и притежанието е преимуществено частно. Тогава какво си вре гагата държавата в това?

 25. 25 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#14] от "quatro_4x3":Мамин гербер, те данните и в Имотния и Търговския регистри БЯХА уж защитени!?!?!?
  —цитат от коментар 21 на КМЕТ В СЯНКА


  Я ми прочети целия коментар и тогава отговаряй!
  А за гербера ми е писнало да повтарям, че нямам нищо общо със всичките тия маскари, определящи се като политици в България. Не съм съучастник на никоя от тия шайки крадци и измамници.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 26. 26 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Защо ще събират данни за елктроуреди, телефони, компютри и т.н.? Ами, ако тези данни изтекат като тези от НАП, колко обири ще последват?

 27. 27 Профил на cnu40695109
  cnu40695109
  Рейтинг: 434 Любопитно

  да ви го перифразирам.
  Държавата знае как да ви глоби, ама не знае колко са хората, така ли?
  Колко плаща държавата на преброителите и защо глобата е точно 160 лв?
  160 лв. струват тези данни. Това не е преброяване, а профилиране! За което трябва държавата да си плати 160 лв, а не да глобява!
  Глобата е плашило, никой няма да бъде глобен.. аз няма да се преброявам..

 28. 28 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Защо ще събират данни за елктроуреди, телефони, компютри и т.н.? Ами, ако тези данни изтекат като тези от НАП, колко обири ще последват?
  —цитат от коментар 26 на Българин Бг


  За да се разбере базовият стандарт на живот на българина.

  Много истини ще лъснат и ще се наложи троловете да променят мантрата за бедния българин.


 29. 29 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#17] от "quatro_4x3":Обаче кажи сега, какво я интересува държавата сградния фонд? Това не ти е Бай Тошово време когато се строяха ведомствени жилища. В момента и строителството и притежанието е преимуществено частно. Тогава какво си вре гагата държавата в това?
  —цитат от коментар 24 на uq


  Сериозно ли го задаваш тоя въпрос??? Ако е така, много неща трябва да ти се обяснят. Пропуските ти са огромни.
  Статистиката, но истинската, е основен източник на данни във всяка нормална държава почти за всичко. Основа при вземане на решения и изготвяне на планове, от най-елементарните до най сериозните.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 30. 30 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хай Буй":

  И според теб колко е този базов стандарт?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 31. 31 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#8] от "Мусаши":Може да не броят. Вече го има в реално време. Сам можеш да провериш после изтината ли казват или лъжат. НО ПАРИТЕ няма да ги върнат.https://countrymeters.info/bg/Bulgaria
  —цитат от коментар 20 на КМЕТ В СЯНКА


  И откъде накъде ще е достоверен някакъв сайт?Подобни сайтове вземат данни от националните статистики и в зависимост от броя умрели,новородени ,емигрирали и имигрирали предишната година правят прогнози и за настоящата.Това всеки може да го направи,но не е достоверно.Единствено преброяването ще установи колко души реално живеят в дадено населено място.

 32. 32 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  Защо ще събират данни за елктроуреди, телефони, компютри и т.н.? Ами, ако тези данни изтекат като тези от НАП, колко обири ще последват?
  —цитат от коментар 26 на Българин Бг


  Ами да! Някой може да ти открадне ютията, пералнята или някоя тенджера! Ужас!!!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 33. 33 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  Идеално, сега се преброяваме и ноември месец избори. Съответно можем да заличим и невалидни настоящи адреси и да спрем да тормозим хората с призовки и други на хора които не обитават или никога не са ползвали жилищата ни.

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#29] от "quatro_4x3":

  При капитализма какви планове ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело

  Прави впечатление няколко пропуска.
  Няма:
  - националност "чалгар",
  - местообитание "диванче"
  - отношения в домакинството "сценаристче"
  - пол "7/8"
  - гражданство "фейсбук"
  - език "българо-чалгарски с цигансками замажками"
  - религия "турбо-фолк"
  - вероизповедание "практично"
  - образование "разказвач на вицове в автобуси"
  и т.н. и т.н.

 36. 36 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  Ааа от утре сутринта ли ще можем да се геристрираме или аз съм глупав и не виждам линк нито на сайта на НСИ, нито на този новия census2021 къде да въведа данните си

 37. 37 Профил на zero_day
  zero_day
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Просто пишете, че нямате компютри, нито телефони, щом ви притеснява даването на тази информация. Аз самия ще напиша наистина bare minimum-а, нищо друго няма да дам като информация. На държава като нашата не може да се разчита.

 38. 38 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  Пълна пародия!

  Значи турците и ромите от цигански произход ще имат възможността да се "самоопределят" като българи? Иди разбери после етническия състав на населението. И да спим спокойно, щото циганите са само 100 000, а не 1 млн., нали?
  А двата милиона българи зад граница няма да ги броим, щото видите ли, живеели повече от 1 г. зад граница? Мчи МВР не знае ли колко лични карти има издадени на български граждани, ЕГН, това-онова? От това по-лесен начин за преброяване има ли? Или прокудените от демонокрацията българи вече не са граждани на р. България и аха да загубят граждански права?

  Пълна пародия.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 39. 39 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Защо ще събират данни за елктроуреди, телефони, компютри и т.н.? Ами, ако тези данни изтекат като тези от НАП, колко обири ще последват?
  —цитат от коментар 26 на Българин Бг


  Колко?Брои се колко телевизори има,не вида им и марката.Един OLED телевизор е по-скъп от 10 с кинескоп.А и ако мислиш,че крадците не знаят кой е богат,си в голяма грешка "Наглите"как отвличаха само богаташи.

 40. 40 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хай Буй":И според теб колко е този базов стандарт?
  —цитат от коментар 30 на КМЕТ В СЯНКА


  Много по-висок от жалките сълзички, дето ги пускат феновете на БСП/БКП, ИТН, ИБГНИ и ДБ.

 41. 41 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#29] от "quatro_4x3":При капитализма какви планове ?
  —цитат от коментар 34 на КМЕТ В СЯНКА


  Ако разбереш някога каква куха лейка си, никога няма да влезеш в нета от срам!
  При капитализма нищо не планират, а на момента вземат решение с ези-тура.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#31] от "Мусаши":

  Щом не вярваш на ЦРУ си е твой проблем.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#32] от "quatro_4x3":

  А дали са застрашени единствените обитатели на апетитни жилища ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 44. 44 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело

  До коментар [#32] от "quatro_4x3":А дали са застрашени единствените обитатели на апетитни жилища ???
  —цитат от коментар 43 на КМЕТ В СЯНКА


  Този проблем е много лесен за решаване. Добавя се бележка за броя пушки и пистолети в домакинството.

 45. 45 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Пълна пародия!Значи турците и ромите от цигански произход ще имат възможността да се "самоопределят" като българи? Иди разбери после етническия състав на населението. И да спим спокойно, щото циганите са само 100 000, а не 1 млн., нали?А двата милиона българи зад граница няма да ги броим, щото видите ли, живеели повече от 1 г. зад граница? Мчи МВР не знае ли колко лични карти има издадени на български граждани, ЕГН, това-онова? От това по-лесен начин за преброяване има ли? Или прокудените от демонокрацията българи вече не са граждани на р. България и аха да загубят граждански права?Пълна пародия.
  —цитат от коментар 38 на БМЗ


  Броят се колко хора живеят в България,не колко имат български паспорти.Това е важно за инфраструктура,публични услуги,детски градини,училища и така нататък. Какви са тия глупости,че българите зад граница щели да си изгубят гражданските права,щом не ги преброявали?

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#36] от "Batezuzi":

  От полунощ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#31] от "Мусаши":Щом не вярваш на ЦРУ си е твой проблем.
  —цитат от коментар 42 на КМЕТ В СЯНКА


  Хахаха-ами ЦРУ не предвиди разпада на СССР,нито нападението на 11.09.2001г.Да не би да са всезнаещи?

 48. 48 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3302 Весело

  До коментар [#35] от "Хай Буй":

  Че ти описа субект, сто класи над герберите. Нищо чудно че сте втори - при вас тоз' списък щеше да има само една точка: и6рикчийство, с три подточки - на Бойко, на Доган, на Путин.

 49. 49 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#32] от "quatro_4x3":А дали са застрашени единствените обитатели на апетитни жилища ???
  —цитат от коментар 43 на КМЕТ В СЯНКА


  Кмете, изпитвам неудобство да отговарям на въпросите ти. Толкова са тъпи.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 50. 50 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#8] от "Мусаши":

  Това е свръхоптимистично. Реално вече сме под 6 милиона. Още миналата седмица НСИ изкара много трагични данни за намаляването на населението в градовете и селата на база регистрация а реалните са още по-зле.

 51. 51 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  "Недостиг на преброители в София"

  Нормално, особено ако ги карате да се шматкат с маски или ги натискате да се ваксинират.

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#49] от "quatro_4x3":

  Какво ти е мнението за Имотната мафия в БГ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2316 Неутрално

  До коментар [#6] от "dedoliben":

  Не съвсем, все още много хора се водят регистрирани на едно място а от години живеят на съвсем различно. Една камара народ се води че е в България а отдавна са си били камшика към западна Европа.

 54. 54 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1845 Неутрално

  До коментар [#29] от "quatro_4x3":

  Ако най-големите стратегически планове разчитат на данните от това ялово преброяване...пиши ги умрели. В съвременният свят има хиляди начини да получиш по-достоверни данни - банкови транзакции, разговори по мобилни телефони, регистрирани раждания и смърт, данъци, плащания за комунални услуги

 55. 55 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1551 Гневно

  До коментар [#45] от "Мусаши":

  То пък една инфраструктура, публични услуги, училища - ум да ти зайди.
  Сигурно това колко компютъра имам вкъщи ще накара държавата да прекара оптика в квартала, аха.

  Мирише ми на червени тоталитарни партенки. Как беше, преброяване на зайците.
  Още повече, че с етническото самоопределяне картината силно, ама много силно се изкривява.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 56. 56 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  До коментар [#3] от "У Чен":

  И ще претарифираме данъците с "изолация, вентилация, дограма, парно, клима и... камина" :)

 57. 57 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  До коментар [#32] от "quatro_4x3":

  Ще ти разгледат данъка умник.

 58. 58 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#45] от "Мусаши":То пък една инфраструктура, публични услуги, училища - ум да ти зайди. Сигурно това колко компютъра имам вкъщи ще накара държавата да прекара оптика в квартала, аха. Мирише ми на червени тоталитарни партенки. Как беше, преброяване на зайците.Още повече, че с етническото самоопределяне картината силно, ама много силно се изкривява.
  —цитат от коментар 55 на БМЗ


  Какво им е на училищата и публичните услуги?
  Колкото до въпросите за етноса-самоопределянето наистина не дава реална представа колко са циганите.Това наистина е слабост при преброяването,ама просто няма какво да се направи.

 59. 59 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  До коментар [#8] от "Мусаши":Това е свръхоптимистично. Реално вече сме под 6 милиона. Още миналата седмица НСИ изкара много трагични данни за намаляването на населението в градовете и селата на база регистрация а реалните са още по-зле.
  —цитат от коментар 50 на Billy Pilgrim


  Ами не е вярно,че сме под 6 милиона. Като се преброят заетите,безработните,учениците,студентите,пенсионерите и децата до 7 години излизат 6,65 милиона. За всички тези групи има точни данни освен за децата до 7 години. Ама има и нерегистрирани безработни,така че минимум населението е 6,7 милиона.

 60. 60 Профил на БТК
  БТК
  Рейтинг: 241 Весело

  да ви го перифразирам.Държавата знае как да ви глоби, ама не знае колко са хората, така ли?Колко плаща държавата на преброителите и защо глобата е точно 160 лв?160 лв. струват тези данни. Това не е преброяване, а профилиране! За което трябва държавата да си плати 160 лв, а не да глобява!Глобата е плашило, никой няма да бъде глобен.. аз няма да се преброявам..
  —цитат от коментар 27 на cnu40695109


  Хубаво де, а държавата за да си плати от кого ще ги вземе тия пари според теб?

 61. 61 Профил на panaiotov12
  panaiotov12
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Ако не съм си вкъщи как ще докажат, че съм отказал да участвам, за да ме глобят? Сигурен съм, че тези глоби по 160лв масово ще падат в съда като глобите за маски и глобите от КАТ.

 62. 62 Профил на mitkoik
  mitkoik
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Това е псевдо онлайн преброяване. Не виждам нищо оналйн в събирането на кодове по вратите. Аз като не съм си вкъщи как да им дам кода?

 63. 63 Профил на peterstefanov
  peterstefanov
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Няма да пиша реалните данни за уреди, имущество и т.н., защото е въпрос на време тези данни да изтекат, както тези от НАП

 64. 64 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 364 Весело

  Как би се провело преброяването при управление на ГЕРБ?
  Преброяващ:
  - Колко човека живеете в тази къща ?
  - С децата и жената сме 4.
  - А нямате ли починали роднини ?
  - Имаме. Бабата, дядото и родителите на жена ми.
  - Значи пишем 8 човека. 4 домакинство, плюс 4-ма, които ще гласуват за ГЕРБ на следващите избори.

 65. 65 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Да видим, колко са останали в територията.
  —цитат от коментар 2 на sbaleev

  Няма да видиш, отново.
  Много хора по една или друга причина ще останат извън преброяването.
  Било зощото ще ги домързи да се регистрират през интернет, било защото не искат чужди хора да им влизат вкъщи, било защото не искат материалното им състояние да става известно на властите, било защото не им дреме или просто са асоциални катили.
  Според мен това са около половин милион души.

 66. 66 Профил на kvg08393766
  kvg08393766
  Рейтинг: 128 Неутрално

  Не възнамерявам да се преброявам и да ме преброяват, да се обърнат към гетата.

 67. 67 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 940 Неутрално

  До коментар [#29] от "quatro_4x3":Ако най-големите стратегически планове разчитат на данните от това ялово преброяване...пиши ги умрели. В съвременният свят има хиляди начини да получиш по-достоверни данни - банкови транзакции, разговори по мобилни телефони, регистрирани раждания и смърт, данъци, плащания за комунални услуги
  —цитат от коментар 54 на uq


  Не разчитат само на статистиката, но тя е от основните източници на информация.
  А коментарът ми е за нормалните държави. В кочина като България всичко е фалшиво.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 68. 68 Профил на peterstefanov
  peterstefanov
  Рейтинг: 62 Неутрално

  Това няма нищо общо с онлайн преборяване - ще събират кодове по вратите, поредната българска "онлайн" иновация. Ако не съм си у дома или временно съм в чужбина, как точно да се преброя?

 69. 69 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Това няма нищо общо с онлайн преборяване - ще събират кодове по вратите, поредната българска "онлайн" иновация. Ако не съм си у дома или временно съм в чужбина, как точно да се преброя?
  —цитат от коментар 68 на peterstefanov


  Не е задължително всеки член на семейството да е вкъщи по време на преброяването. Може да те преброи онлайн друг член на твоето семейство. Или да каже данните на преброителя.А и преброителите са длъжни няколко пъти да посетят дом,ако не са го преброили тъкмо в случаите ако временно отсъстват обитателите му.

 70. 70 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1310 Весело

  Нещо излиза смахнато - отношения в семейството. Ако двама живеят на семейни начала, не значи че са съпрузи. Брачното свидетелство, ъ? И кво е туй социалистическото "глава на семейството"? Тъщата живее с младите, ама я водят неродствена, чужда в домакинството. А кучето, котката са родствени.Любовниците в коя графа ще ги преброяваме?

 71. 71 Профил на Българин Бг
  Българин Бг
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Защо има само два пола? Аз ако съм от някой от 64-те пола какво да пиша?

 72. 72 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  добре де, какво значи "онлайн" след като трябва да даваш некъв код на некъв човек на листче хартия ????

  къв ли умник го е "изобретил" тва ... ама тва е след 2 млрд за електронно правителство на Томислав Дончев

  кво да коментира човек ...

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 73. 73 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело


  - Колко човека живеете в тази къща ?
  - С децата и жената сме 4.
  —цитат от коментар 64 на themtrx


  Има напредък. Само преди 20 години отговорът би бил
  - С децата и жената сме 1.

 74. 74 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2813 Весело

  Хаха, след анти-ваксърската шизофрения изобщо не ме изненадват някои постове на хора, които няма да се преброят, че леле-мале крадците ще им видят как имат хладилник и пералня, пък държавата кво толкова иска да знае къде живеят, пък Хасан циганина може да се пише чист българин, пък те циганите били поне 2 милиона, звездите ми го казаха...

 75. 75 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Бих искал да науча повече за това как ще бъдат защитени тези данни!!! Предвид теча от НАП, която е много по-добре защитена и много по-наблюдавана и обслужвана система, събирането на подобен информационен масив от НСИ ми се вижда като предпоставка за огромни злоупотреби. Дори само първото, където се събират имената, ЕГН и забележете номерата на личните документи! Ами поискайте си от МВР тази информация, бе! как за много по-важната цел - участие в изборния процес е достатъчно само имената и ЕГН, а тук не? Отделно на това, изключително нагло е да се искат характеристиките на жилището, при положение, че тази информация я има в УСАГ и в Агенцията по кадастъра. Да за някои стари сгради, за които няма (и няма да има) паспорт, може да се поиска. Ама за тези, които има? За какво са дадени повече пари за електронно правителство, отколкото за отбрана, като даже елементарни данни не може да осигури? Или все пак може (аз как си вадя скици строителни планове), ама НСИ не може? А какво може да направи с подобна информация имотната мафия, бедна Ви е фантазията.

 76. 76 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Бих искал да науча повече за това как ще бъдат защитени тези данни!!! Предвид теча от НАП
  —цитат от коментар 75 на ivanpopov


  Само вие ли не разбрахте, че изтекли данни от НАП няма. Има откраднати файлове от отделни компютри в структурите на НАП, откраднати вероятно чрез директно точене заради позволен физически достъп до тях на едно лице, заради служебните му задължения.

 77. 77 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Хаха, след анти-ваксърската шизофрения изобщо не ме изненадват някои постове на хора, които няма да се преброят, че леле-мале крадците ще им видят как имат хладилник и пералня, пък държавата кво толкова иска да знае къде живеят, пък Хасан циганина може да се пише чист българин, пък те циганите били поне 2 милиона, звездите ми го казаха...
  —цитат от коментар 74 на Yard


  Широко ти е около врата. Или не живееш в България. След като ти продадат апартамента на баба ти, през нотариус, който "няма да забележи" дреболии и се окаже, че новият собственик е добросъвестен, а ти трябва да търсиш Михаля, за да му предявиш иск, ще запееш друга песен. Съвсем наскоро наши клиенти за малко да купят имот, чието владеене е узаконен по давност на ползване, само че страрият собственик се върна от Канада и сега ще има дела до дупка. А колко пъти на сделка са носили тапия за липса на тежести, която после се оказва "грешна"... Не напразно в регламентацията на GDRP ясно се изисква доказване на конкретна необходимост от събиране на подобни данни и гаранции за опазването им (НАП все още не глобен). Така че може да се отнасяш фриволно към своите данни, своето имущество и своето здраве, но не натрапвай възгледите си на другите.

 78. 78 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#76] от "Хай Буй":

  Предвид това, което публикуваха в медиите или поне аз успях да видя за себе си, докато действаше съответния сайт, това, което сте написали не е вярно. Ако предположим обаче, че сте прав, защо тогава случаят все още не е приключил в съда?

 79. 79 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  До коментар [#77] от "ivanpopov":

  Какво общо имат тези измами с данните от преброяването?

 80. 80 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#76] от "Хай Буй":Предвид това, което публикуваха в медиите или поне аз успях да видя за себе си, докато действаше съответния сайт, това, което сте написали не е вярно. Ако предположим обаче, че сте прав, защо тогава случаят все още не е приключил в съда?
  —цитат от коментар 78 на ivanpopov


  Предвид това, какво публикуват всякакви медии, нищо не е вярно на този свят.
  Това, че сте успели да видите себе си, като част от някаква справка, запазена на някакъв харддиск, по никакъв начин не доказва пробив в Базата Данни на НАП.
  Ако същата беше пробита, данните щяха да изглеждат по тотално различен начин.

  Подобен случай едва ли е някаква практика в съдилищата и предполагам заради това се бави.

 81. 81 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хай Буй":

  Тези неща вече са жизнено необходими, за вас са висок стандарт.

 82. 82 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хай Буй":Тези неща вече са жизнено необходими, за вас са висок стандарт.
  —цитат от коментар 81 на Роси


  Не виждам как 3 телевизора, 2 лаптопа, три таблета, гигабитов интернет, ... са жизнено необходими. От друга страна, 6 млрд нямат дори такива екстри.

 83. 83 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#82] от "Хай Буй":

  Мамин, помниш ли времето когато баща ти и майка ти се гордееха с радиоточката на село като лични комунисти?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 84. 84 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 643 Неутрално

  Четох внимателно указанията и изискванията.
  Написани са за конкретен случай - една рагистрация - едно жилище - едно домакинство.
  Една регистрация може ли да "преброи" онлайн други 10 самотни възрастни хора, живеещи в свои домове ?
  Има и хора, които са на легло и няма да могат да станат да отворят на преброителя.
  К'во прайме тогава?

 85. 85 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 2215 Весело

  До коментар [#27] от "cnu40695109":
  да ви го перифразирам.
  Държавата знае как да ви глоби, ама не знае колко са хората, така ли?

  Така излиза.Може би от статистиката искат да проверят правоверните и да глобят криещите се.

 86. 86 Профил на mengo
  mengo
  Рейтинг: 506 Любопитно

  [quote#9:"Мусаши"][/quote]

  Прав си. Тая информация не може да излезе от регистри, защото те са или на хартия или е направено, така че да е почти невъзможно да си направиш регистрация по местоживеене.
  В София, ако си под наем искат собственикът да дойде заедно с теб до общината и да носи нотариален акт.

 87. 87 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Весело

  "Българските граждани, които пребивават постоянно в чужбина, ще бъдат обект на преброяване в страните, в които пребивават, отбелязва НСИ."

  😂😂😂😂

  И как точно ще стане това? Аз конкретно никога не съм давал каквито и да е било данни на Бг посолството в Лондон. Няма начин за някой да провери къде живея, за да дойдат да ми чукнат на вратата да ме "преброят. Това е пълна глупост и просто няма как да се случи.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 88. 88 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Виждам един малък недостатък - защо да се броим електронно, а след това да даваме на ръка кода на преброителя?

 89. 89 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  "Българските граждани, които пребивават постоянно в чужбина, ще бъдат обект на преброяване в страните, в които пребивават, отбелязва НСИ."😂😂😂😂И как точно ще стане това? Аз конкретно никога не съм давал каквито и да е било данни на Бг посолството в Лондон. Няма начин за някой да провери къде живея, за да дойдат да ми чукнат на вратата да ме "преброят. Това е пълна глупост и просто няма как да се случи.
  —цитат от коментар 87 на padrino


  Естествено,че няма да те броят от българското посолство,а британските власти при тяхното преброяване. Точно това се има предвид в изявлението на НСИ.

 90. 90 Профил на v.smolianov
  v.smolianov
  Рейтинг: 59 Весело

  До коментар [#87] от "padrino":

  Не, бе, Падре, не си разбрал. Не си обект на нашето преброяване, а на държавата, в която живееш. Ние си броим тука колко сме останали за стригане...

 91. 91 Профил на Антони Де ла Реа
  Антони Де ла Реа
  Рейтинг: 713 Любопитно

  Не вярвам да се окажем под шест милиона, ама знам ли...

  Кой, ако не аз, кога, ако не сега
 92. 92 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5348 Неутрално

  До коментар [#91] от "Антони Де ла Реа":

  https://countrymeters.info/bg/Bulgaria

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 93. 93 Профил на Alex DelRio
  Alex DelRio
  Рейтинг: 55 Неутрално

  [quote#76:"Хай Буй"][/quote]
  Ами това, което си написъл е дефиницията на "теч" бе, умник мамин!

 94. 94 Профил на Alex DelRio
  Alex DelRio
  Рейтинг: 55 Неутрално

  "Българските граждани, които пребивават постоянно в чужбина, ще бъдат обект на преброяване в страните, в които пребивават, отбелязва НСИ."😂😂😂😂И как точно ще стане това? Аз конкретно никога не съм давал каквито и да е било данни на Бг посолството в Лондон. Няма начин за някой да провери къде живея, за да дойдат да ми чукнат на вратата да ме "преброят. Това е пълна глупост и просто няма как да се случи.
  —цитат от коментар 87 на padrino


  Разбира се, че е глупост. В България са виждали чужбина по филмите и някакви си чиновници, които не знаят посоките на света, ръсят простотия след простотия. Не им давайте никакви данни и не попълвайте никакви онлайн или други формуляри!!! А, ако все още някой не знае, БГ е под шест милиона. Очаква се до 2050 да е 2.8 милиона. Ето, преброени сте.

 95. 95 Профил на Alex DelRio
  Alex DelRio
  Рейтинг: 55 Неутрално

  [quote#89:"Мусаши"][/quote]

  Ти откъде знаеш. че във Великобритания въобще има преброяване? Тук в САЩ такова животно няма. Защото в нормалния свят това се прави по съвсем различни начини, а не с похвати от зрелия социализъм.

 96. 96 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Любопитно

  Естествено,че няма да те броят от българското посолство,а британските власти при тяхното преброяване. Точно това се има предвид в изявлението на НСИ.
  —цитат от коментар 89 на Мусаши


  Според Британските власти аз съм Британски поданик...както и останалите 68 милиона, та я пак обясни как това се връзва с това което си написал?
  Само за твоя информация в САЩ има презумция, че когато станеш техен гражданин ти си САМО и ЕДИНСТВЕНО Американски гражданин. Това известно ли ти е? Не те задължават да се откажеш от предишното си гражданство, но легално според законите си само Американски гражданин и при полагането на клетва ти ефективо се отричаш от вярност към предишното си гражданство.

  "United States law permits multiple citizenship. Citizens of other countries who are naturalized as United States citizens may retain their previous citizenship, although they must renounce allegiance to the other country."

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 97. 97 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Весело

  [quote#89:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 95 на Alex DelRio
  Ти откъде знаеш. че във Великобритания въобще има преброяване? Тук в САЩ такова животно няма. Защото в нормалния свят това се прави по съвсем различни начини, а не с похвати от зрелия социализъм. [/quote]

  Много трудно можеш да обясниш подобно нещо на хора с кепенци на очите. За 35+ години, никой, никога не ме е "преброявал" в ОК, но това няма значение. Компетентите от форума знаят винаги по-добре😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 98. 98 Профил на foo_fighter
  foo_fighter
  Рейтинг: 237 Неутрално
 99. 99 Профил на foo_fighter
  foo_fighter
  Рейтинг: 237 Неутрално
 100. 100 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  [quote#89:"Мусаши"]
  —цитат от коментар 95 на Alex DelRio
  Ти откъде знаеш. че във Великобритания въобще има преброяване? Тук в САЩ такова животно няма. Защото в нормалния свят това се прави по съвсем различни начини, а не с похвати от зрелия социализъм. [/quote]

  Естествено,че знам,щото го пише в Интернет. През 2011г е правено преброяване в Обединеното Кралство.Census 2011 UK.
  И няма никакво значение по какъв начин се прави,важното е че има преброяване на всеки 10 години.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK