"Не искате да си свършите работата": европейската прокуратура е най-активна по сигналите на Светослав Илчовски

Изслушване на Светослав Илчовски в комисията за ревизия към 45 народно събрание

© Георги Кожухаров

Изслушване на Светослав Илчовски в комисията за ревизия към 45 народно събраниеЕвропейската прокуратура е била най-активна по изпратените до нея сигнали от комисията по ревизия след заседанията й, на които данни за най-различни нарушения предостави едрият земеделски производител Светослав Илчовски. Българските институции, ангажирани с проверки, или не са ги приключили, или не са открили нарушения, стана ясно по време на днешното заседание на комисията.


На заседанията на комисията в рамките на 45-ото Народно събрание Илчовски обяви, че е бил принуждаван от близки до Бойко Борисов да не купува земеделски земи, да продава продукцията си на занижени цени, а "Напоителни системи" го били изнудвали да плаща рекет, ако иска да получи вода за насажденията си. Според него всеки сектор е разпределен и се контролира от бизнесмени, приближени до властта, а "министрите са кукли на конци". Илчовски назова и името на съсобственика на фирма "Градус" Иван Ангелов, като бизнесмен, който се е облагодетелствал от добрите си отношения с управляващите. Обвини го също в корупция и в представяне на кухи обороти, с които е повишил изкуствено цената на акциите на дружество преди излизането му на борсата. Пред комисията се яви и съсобственикът на фирма "Градус" Иван Ангелов, който сам потвърди за връзките си с Борисов, съмнителна сделка за фурми и лобизъм от страна на премиера в оставка за освобождаване на негови пратки с яйца.


След края на изслушванията председателят на временната комисия Мая Манолова заяви, че събраните документи, предоставени от Светослав Илчовски, ще бъдат изпратени до прокуратурата, европейската прокуратура, Министерството на правосъдието, омбудсмана, Комитета по изтезанията към Съвета на Европа, МВР, НАП, КЗК, КФН, КПКОНПИ и ДАНС.
Сведенията на Илчовски предизвикаха реакция от Иван Ангелов и "Градус", които информираха, че ще заведат редица дела срещу него.


Заседанието днес се проведе при липса на кворум, но Мая Манолова се обоснова, че решения няма да бъдат взимани и представителите на сезираните институции могат да бъдат изслушани с информация какво е извършено. Тя предложи Светослав Илчовски да бъде поканен на следващо заседание на комисията.


Действия по сигналите са предприели Европейската прокуратура (с делегация са отишли до дома му), МВР, НАП и писмен отговор от финансово министерство, че не е в компетенцията му.


Енчо Мирчев, заместник министър на вътрешните работи съобщи, че европейската прокуратура се е задействала, работи по случая, нейна делегация е посетила Светослав Илчовски, като периодично е изпращала указания за действия на българските власти. От българската прокуратура данни за указания няма.


Директорът на дирекция в ДАНС Георги Стойнев заяви, че полученият от комисията сигнал е препратен на главния прокурор по компетенция за преценка за извършено престъпление. Последващи данни няма.


Мая Манолова също каза, че няма информация от главния прокурор. На 9 май Сийка Милева, говорител на главния прокурор Иван Гешев заяви пред БТА, че прокуратурата е започнала работа по твърдения на Илчовски и Ангелов пред парламентарната комисия, а впоследствие разпитани бяха Илчовски и Ангелов.


Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор каза, че няма данни за пазарна манипулация на българска фондова борса. Практиката е при регистрирани високи обороти да се пита дружеството и то да ги докаже. Обясни, че броят и цената на акциите са в пряка корелация с активите на дружеството и няма влияние на фиктивни продажби върху максималната цена на акциите на "Градус". Изпратено е запитване към Светослав Илчовски за допълнителна информация, получена е и препратена към НАП.


Георги Димов от НАП информира, че са възложени контролни действия на 7 дружества, като агенцията си е позволила да разшири техния кръг. В момента се извършва проверка на дейността им. Няма краен срок за извършване на проверката, стандартният срок е от 5 до 7 месеца. Димов заяви, че проверките на "Градус" са започнати след сигнала на комисията, като преди това не са правени. Това предизвика тълкувание от члена на комисията Румен Гечев, че фирмата се е ползвала с чадър.


Спас Парапунов от Министерството на земеделието, храните и горите каза, че след преценка на данните в сигнала единствената част, която е установено, че има отношение към дейността е "изпраща служители на агенцията по храните по различни ферми, за да ликвидира конкуренцията". Два дни след постъпване на сигнала е изпратено писмо до Илчовски с искане за допълнителна информация. До този момент няма отговор от него. "В сигнала няма и телефон за обратна връзка с него", каза Парапунов. Министерството не е изискало информация дали Агенцията по храните е правила регулярни проверки на Градус.


Отговорът за липса на телефон на Илчовски вбеси председателя на комисията Мая Манолова. "Очаквам да се задействате, да се свържете с него и да направите проверка. Не искате да си свършите работата. Не е серизоно да не можете да се свържете с едни от най-едрите субекти във вашия сектор", каза ядосано Манолова.


Борис Борисов , зам-изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните се е явил на заседанието неподготвен, според членовете на комисията, като му бе възложено за за 5 години назад да бъде направена справка колко проверки са правени на "Градус" и колко на сходни като оборот и обем на работа фирми.


Мария Павлова зам.- министър на правосъдието предостави данни, че е назначена проверка за периода от 1 януари 2017 до 21 май 2021 г за издевателства в затворите по повод разказа на Илчовски за такъв клип с участието на Миню Стайков, показан по време на празнуване на имен ден на Иван Ангелов в ловното стопанство "Витошко-Студена", на което е присъствал и премиерът Бойко Борисов. За този период са установени 9 броя издевателства. По 6 от тях са образувани досъдебни произведства, за другите 3 има откази. Уведомени са компетентни прокуратури по места. Не са установени данните, дадени от Илчовски. "Направили сме проверка за Миню Стайков, не се потвърждават данните, изнесени в сигнала. Почти през целия период на той се е намирал в болнично заведение", обясни Павлова.

Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3039 Неутрално

  "него. "В сигнала няма и телефон за обратна връзка с него", каза Парапунов. Министерстото не е изискало информация дали Агенцията по храните е правила регулярни проверки на Градус."


  хахаха идиотен! ми спрете му лицензите и 2-3 камиона на границата и сам ще се обади. мая така дабсе излебедари да не следи тия чантаджии...

 2. 2 Профил на _rookie
  _rookie
  Рейтинг: 188 Неутрално

  Аре да им е честито на пилето, тиквата, каскета...
  Да повлекат крак...

 3. 3 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3010 Неутрално

  Айде да се порови и барем намери нещо смилено освен приказки на тоя и оня. :)

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4140 Неутрално

  Цялата държава парализирана в кафявата хватка на ГЕРБ и сараите ! Нямало телефон за връзка ! Мъка.....

 5. 5 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Отговорът за липса на телефон на Илчовски вбеси председателя на комисията Мая Манолова. "Очаквам да се задействате, да се свържете с него и да направите проверка. Не искате да си свършите работата. Не е серизоно да не можете да се свържете с едни от най-едрите субекти във вашия сектор", каза ядосано Манолова.

  Може пък "едни от най-едрите субекти във вашия сектор" да не искат да се свързват, че Маямата вече не е интересна.

 6. 6 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 910 Неутрално

  "От българската прокуратура данни за указания няма."

  "Директорът на дирекция в ДАНС Георги Стойнев заяви, че полученият от комисията сигнал е препратен на главния прокурор по компетенция за преценка за извършено престъпление. Последващи данни няма."

  "На 9 май Сийка Милева, говорител на главния прокурор Иван Гешев заяви пред БТА, че прокуратурата е започнала работа по твърдения на Илчовски и Ангелов пред парламентарната комисия, а впоследствие разпитани бяха Илчовски и Ангелов."

  Инструментът на дедо Боже вероятно дегустира вина от собствения си виноохладител и си вентилира оная работа, та няма време за разни там сигнали.
  Вуйна Сийка се е върнала от станцията на прокурорите, вероятно добре нахранена с кюфтета и салтка по 2-3 лв.
  Остава нашата надежда във титана на правната мисъл - Франтишек. Вероятно е издънка на стар ешки род по майчина линия на дедо си Франтишек. Да беше го видел сегашния магистрата, старият Франтишек със сигулност би се гордял с него.
  Време е милиционерския възпитаник на Симеоново Гешеф, да издаде наръчник - Прокуратурата, начин на /зло/употреба.

 7. 7 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 2005 Неутрално

  "Заседанието днес се проведе при липса на кворум, но Мая Манолова се обоснова, че решения няма да бъдат взимани и представителите на сезираните институции могат да бъдат изслушани с информация какво е извършено. Тя предложи Светослав Илчовски да бъде поканен на следващо заседание на комисията."

  Предложението обвързано ли е с решение?

 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4267 Любопитно

  За Каскетът на Републиката/ и неговото обкръжение / са най-важни битовите престъпници по селата и махалите!Те са виновни , че България е на такъв хал , а не "едрите риби"

 9. 9 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1790 Неутрално

  И какво излиза, че правителството на Янев е тотална щета!?

 10. 10 Профил на bxr35608444
  bxr35608444
  Рейтинг: 1131 Неутрално  Европейската прокуратура кога най - после ще разследва защо европейските потребители плащат най - високите цени за електричество и горива в света ? Или за такова разследване не е постъпвала политическа поръчка в Европейската прокуратура ? 11. 11 Профил на dna351052920
  dna351052920
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Мдам, Мая се опитва да излезе от скандала с Дончева като притопля стари манджи.

 12. 12 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1136 Неутрално

  А някакви доказателства?
  Тоя освен “една жена чула да казват …” друго не каза.

 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  Тук е замесен и един спонсор на ДБ, що не го пише. Иначе е ясно, едрият там някой си не отива в съда да ги каже тези неща, а пред някаква си комисийка. За рейтинг бре, така се прави...

 14. 14 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5123 Неутрално

  До коментар [#9] от "svoboden":

  Защо?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 15. 15 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Мъ ни думай. ГЕРБ ощи ли упръвлявът?

 16. 16 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1417 Гневно

  Няма изненадани. Когато прокуратурата трябва да разследва данни за престъпления, свързани с или извършени от Бойко Борисов или някои от членовете на разбойническата му банда, сигналите и документите потъват като в черна дупка.
  Докато милиционерският Каскет Гешев е начело на прокуратурата-бухалка на ГЕРБ, докато не бъде сменен настоящият ВСС – положението ще бъде все такова.

 17. 17 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  Избори идват, избори. И старите парцали наново са развяват. Партията на Мая са цепи. ДБ заплашена от проекта на Кире Канадеца

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#11] от "dna351052920":

  Аз не виждам да има някакъв скандал с Дончева. Имаше един нескопосан, нещастен и некадърен опит от страна на Трифонов и компания да предизвикат сензация, за да ограничат щетите и спрат сриването в пропастта на рейтинга си.

 20. 20 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Изслушването на ония двамата, Илчовски и Иван Пилето се превърна в най-големия фарс в цялата ни парламентарна история. Мая Манолова призова Илчовски за да разгроми Борисов, а той дрънкаше такива откровени глупости и лъжи, че закопа нея. Добре че гербаджиите призоваха Пилето, който от своя страна с думите си не просто не им помогна, ами направо ги разби.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 21. 21 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  До коментар [#9] от "svoboden":

  ПОДИГРАВАТЕЛНО:

  Как стигна до този блестящ извод, умнико?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2246 Неутрално

  "Действия по сигналите са предприели Европейската прокуратура (с делегация са отишли до дома му)..."
  Е те т'ва КаскетЯ нивга не би си го причинил.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 24. 24 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Тук е замесен и един спонсор на ДБ, що не го пише. Иначе е ясно, едрият там някой си не отива в съда да ги каже тези неща, а пред някаква си комисийка. За рейтинг бре, така се прави...
  —цитат от коментар 13 на НеКой


  А като не го пише ти как научи? И като си толкова отворен що не го посочиш заедно с телефонния си номер?

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#24] от "Паро":

  Коментар 22, чети. Комисиите така работят. С недомлъвки. И на час по лъжичка.

 26. 26 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 308 Весело

  Изслушването на ония двамата, Илчовски и Иван Пилето се превърна в най-големия фарс в цялата ни парламентарна история. Мая Манолова призова Илчовски за да разгроми Борисов, а той дрънкаше такива откровени глупости и лъжи, че закопа нея. Добре че гербаджиите призоваха Пилето, който от своя страна с думите си не просто не им помогна, ами направо ги разби.
  —цитат от коментар 20 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  И ти дрънкаш глупости и лъжи, но закопаваш само себе си :)

 27. 27 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#24] от "Паро":

  Така ли си финансирате кампаниите. Щото 800 х. лв. са доста пари. А хората вече никак не са щедри.

 28. 28 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 308 Весело

  До коментар [#24] от "Паро":Коментар 22, чети. Комисиите така работят. С недомлъвки. И на час по лъжичка.
  —цитат от коментар 25 на НеКой


  Няма как да ти чета всичките глупости. Знаеш ли чий е този сайт? Като си информиран се подпиши под твърдението си!

 29. 29 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#28] от "Паро":

  Чак пък толкова. Да не съм Тошко Йорданов. Просто казвам, че има и други мнения в интернет пространството относно въпросната комисия и засегнатите от нея интереси. Паднаха и акциите на Градус на борсата, дали такива другарски съдилища щяха да бъдат възможни и ако държавата беше САЩ, а акциите на Градус - на Уолстрийт...

 30. 30 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3018 Весело

  До коментар [#19] от "murry":

  Има една интересна подробност. Татяна Дончева не е в страната. И затова някои се пишат големи отворковци.

  Ама като се върне след няколко дни - тогава ще настане истинската феерия! Шоуто въобще няма да бъде за изпускане.

 31. 31 Профил на Паро
  Паро
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#28] от "Паро":Чак пък толкова. Да не съм Тошко Йорданов. Просто казвам, че има и други мнения в интернет пространството относно въпросната комисия и засегнатите от нея интереси. Паднаха и акциите на Градус на борсата, дали такива другарски съдилища щяха да бъдат възможни и ако държавата беше САЩ, а акциите на Градус - на Уолстрийт...
  —цитат от коментар 29 на НеКой


  Ти съвсем си се объркал в сравненията. Виждал ли си го на живо въпросното Пиле? Подобни борсови "играчи? могат да виреят само тука. И не забравяй, че Илчовски излезе с името си. А отделно ти подсказвам да прочетеш заглавието на материала. Европейският инструмент на Господ някой ден ще нарисува портрет на Каскета, и можеш да бъдеш сигурен, че светлите цветове ще отсъстват.

 32. 32 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 910 Неутрално

  До коментар [#29] от "НеКой":

  Много си тъп, бе. Този от Градус ако беше в Щатите, щеше най вероятно да е драйвър на някой треторазрядно превозвач: този има вид да дапажджия, а като го гледах как говори акъла му верно като на пиле.

 33. 33 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2770 Весело

  Евр. прокуратура ще се изшашка като разбере с какво се занимава :)))))))) Кошаревският свидетел пред Галева и пред ЕП не е едно и също - ако така са си мислили авторите на фейковете Илчовски.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 35. 35 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 937 Неутрално

  Ама снимката е историческа. Илчовски с тъжна насмешка издава работата, а зад него събрани, уплашени, целият герберски и прокурорски елит - изтъпанени като зеленчуци. Толкова е смешно, чисто психологически колко неграмотни са, че така де факто легитимират всяка дума на Илчовски - ако лужеше, нямаше от какво да се притесняват, нали... А то чак Екатерина Захариева и Даниел Митов впрегнали да му стоят зад гърба на Илчовски... Толкова автентична ситуация, че просто ти става смешно... астава за корица на фейлетон на Алеко Константинов...

 36. 36 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 610 Неутрално

  И какво излиза, че правителството на Янев е тотална щета!?
  —цитат от коментар 9 на svoboden


  Не си много свободен 😎

 37. 37 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1470 Весело


  След края на изслушванията председателят на временната комисия Мая Манолова заяви, че събраните документи, предоставени от Светослав Илчовски, ще бъдат изпратени до прокуратурата, европейската прокуратура, Министерството на правосъдието, омбудсмана, Комитета по изтезанията към Съвета на Европа, МВР, НАП, КЗК, КФН, КПКОНПИ и ДАНС.

  в-к Стършел също проявяваогромен интерес.

 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2413 Неутрално

  Два Парламента, две комисии Галева и накрая....сал един Илчовски! Ало, червено-лилавите, нещо да кажете?

 39. 39 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 631 Неутрално

  ИБНИ и Мая, политическите партньори на ДеБъ и Ристю.

 40. 40 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4167 Неутрално

  Трагикомично е, че начело на тази комисия стои индивид като тьотка маяма. Колкото до Илчовски, за мен човекът е читав, забогатял законно, стартирал, 99 % от хората не го знаят, с двама братя, единият от които е баща му, другият е вуйчо му, и двамата пенсионирани военни, с наследствени земи, инвестиращи каквото спестят в нови дка. Отделно, бизнесмен от такова ниво, едър земевладелец в България, няма никаква вероятност да не е притискан, и то по най-различни поводи, от това което съм чул от няколко мои познати, с трикратно и четириктратно по-малки собствени земи от Илчовски.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 41. 41 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  И какво излиза, че правителството на Янев е тотална щета!?
  —цитат от коментар 9 на svoboden


  А бе не знам ква щета е, ама правителствата на Джаба Банкянина са 4-та национална катастрофа.

 42. 42 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  Ей така ша ги пишат в учебниците след време - Балканска война, Първа световна, Втора световна, Баце, Зомби апокалипсис....

 43. 43 Профил на smotlixx
  smotlixx
  Рейтинг: 631 Неутрално

  Илчовски...стартирал...с двама братя, единият от които е баща му.
  —цитат от коментар 40 на hamiltonf

  Това трябваше да го прочета два пъти.

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  Ако искат нещо да потъне, да го пращат на Гешев.

 45. 45 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1892 Неутрално

  [quote#43:"smotlixx"][/quote]

  А другия е вуйчо му. Кво неясно има?

 46. 46 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Весело

  До коментар [#36] от "antikvarno":

  "Не си много свободен."

  Напротив, свободен е! Цялата му черепна кухина е освободена от съдържание! :-)

 47. 47 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5009 Весело

  До коментар [#36] от "antikvarno":

  "Не си много свободен."

  Напротив, свободен е! Цялата му черепна кухина е освободена от съдържание! :-)

 48. 48 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  Айде да се порови и барем намери нещо смилено освен приказки на тоя и оня. :)
  —цитат от коментар 3 на realguru  Ами и Кьовеши ли се ловии на « приказките на тоя и она « ?
  От главата ти само акъл извира … май …

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 49. 49 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  [quote#43:"smotlixx"][/quote]


  « Това трябваше да го прочета два пъти . «


  Не си виновен ти, ако главата ти е херметически затворена кутия и нито приема, нито предава .
  Виновен е тейко ти, че не е знаел за приложението на кондома .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 50. 50 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 625 Неутрално

  На Каскета му е през охладителя, че отатък,. Него на този пост мафията на ДС го е сложила и само на нея дължи целуване на ръка. А българския народ, него кучета го яли.

 51. 51 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#26] от "Паро":

  Сигурно се имаш за много умен и много красив. Каква ирония на съдбата. В този форум, колкото си по-грозен и тъп, толкова по-големи претенции имаш. Примери, колкото щеш. Паро, Храбрия беберон, Циника и още много самозабравили се дебилчета.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 52. 52 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  Извън шоуто на този случай, става ясно, че контролните органи в държавата не работят.

 53. 53 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1417 Весело

  До коментар [#30] от "Един препатил":

  Забележката ти е съвсем на място. Т. Дончева е питбул. Ще къса мръвки. И тези паленца ще се изпокрият, скимтейки, кой където свари. Който еспее. Който не успее – лошо му се пише.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK