Кои страници липсват в съкратената книга на Петър Илиев

Новият вариант вляво и оригиналът вдясно – съкратени са цели откъси от глави.

© Георги Кожухаров

Новият вариант вляво и оригиналът вдясно – съкратени са цели откъси от глави.Три части и половина липсват в новия, съкратен вариант на книгата на Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание", за която се разбра в началото на септември и която е предоставена на Етичната комсия и на деканата на Юридическия факултет на Софийския университет. "Дневник" установи липсата, като сравни новата версия, екземпляр от която вече се намира в Националната библиотека "Св. Кирил и Методий", със старата, която е налична в няколко библиотеки.


В началото на септември юридическата фейсбук общност "Правна лудост" разкри, че монографията, която е обект на проверка за плагиатство в Етичната комисия на СУ, вече има втора версия от 618 страници - с 80 страници по-тънка от първоначалната, издадената през 2015 г. от "Нова звезда" е с обем от 698 страници. И двете книги не могат да се купят никъде. На сайта на издателството "Компетенцията на Народното събрание" се води изчерпана, като преди 10 дни в представянето й единствено беше сменен броят на страниците й.


Въпреки това издателството вече представя новата версия за единствената съществуваща, пренебрегвайки факта, че първият вариант от 2015 г. се намира в библиотеки в страната и в чужбина. Екземпляр от пълната версия предаде в Етичната комисия и съдията Васил Петров. Очаква се решението на комисията, като за него няма срок.
Повече объркване вместо повече яснота


Вариантът от 618 страници засега внесе повече объркване по казуса, защото няма публично обяснение нито от автора Петър Илиев, нито от издателството какъв е той и защо заменя първото издание от 698 страници сега.


Проверката започна по сигнали, след като Петър Илиев беше обявен за кандидат на "Има такъв народ" първо за министър на правосъдието, след това беше спряган за министър-председател, а накрая беше предложен за вътрешен министър и вицепремиер по сигурността. Той е адвокат, доктор и главен аситент по конституционно право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", във визитката му пише, че е почетен консул на Барбадос.


След като излезе информация, че в две катедри на Юридическия факултет от няколко години се знае за съмнения за неправомерно копиране от чужд научен труд без цитиране в негова юридическа монография, "Дневник" направи собствена проверка. Тя показа съвпадение на множество страници в книгата му "Компетенцията на Народното събрание", издадена от "Нова звезда" през 2015 г., с дисертацията на доц. д-р Наталия Киселова "Парламентарният контрол", защитена през 2008 г.


Какви са разликите в краткия и дългия вариант


"Дневник" сравни съдържанието на по-краткия вариант на книгата с това от оригинала (698 страници).


Установихме, че от първата глава "Парламент и парламентаризъм" са отпаднали няколко подглави. Това са параграфите 2,3 и 4: "Ранен (дуалистичен) парламентаризъм", "Класически (монистичен) парламентаризъм" и "Съвременен (рационализиран) парламентаризъм" с три подточки към него, описващи трите вълни на "рационализация" на парламентаризма.


Изваждането на тези параграфи е наложило преномериране на съдържанието. Така параграф пети към първа глава - "Парламентарното управление на Република България", е станал втори и започва на 46-а страница, вместо на 107-ма, както е в оригиналното издание. Това е най-мащабното съкращаване в книгата - 60 страници.


Една страница е отпаднала и в следващите няколко глави. Още страници липсват от параграф 3 на глава Трета - "Контролни правомощия". В по-обемния вариант на книгата тази част е от 28 страници. В новия вариант тя е 11 страници, тоест съкратени са 17.


При сравнение на съдържанието се виждат ясно липсващите части от глави.

© Георги Кожухаров

При сравнение на съдържанието се виждат ясно липсващите части от глави.


Общият обем на съкращенията е 78 страници до библиографията. В първия вариант тя започва на 657 страница и е дълга 40 страници. Във втория започва на 579 и е 39 страници, тоест и оттам има съкратена страница, въпреки че броят на посочените източници е един и същ.


Разликата от 80 страници е видима.

© Георги Кожухаров

Разликата от 80 страници е видима.


Това е обяснието за липсващите общо 80 страници. Двете издания са еднакви като размер, корица, баркод. Леко се различава оттенъкът на синьото на корицата. От издателството отказват информация коя е печатницата, отпечатала изданията. "Дневник" се допита до случайна печатница дали с днешна дата може да се наподоби издание от 2015 г., печатано при тях, и получи отговор, че е възможно да има разминаване, защото мастилата не са същите.


"Дневник" неведнъж се опита да се свърже с адвокат Илиев, но той си затваря телефона. От кантората му заявиха, че ако прецени, ще се свърже с нас. До този момент това не се е случило.


По случая върви и прокурорска проверка за престъпление от общ характер.


Според експерти в науката плагиатството е смятано за тежко нарушение и по света уличените в него напускат академични постове или политическата сцена, защото то им създава фалшива биография и нереална оценка за способностите им.


Съдържанието на книгата от 698 страници

Съдържанието на книгата от 698 страници


Съдържанието на съкратената книга от 618 страници, в което личи, че липсват части от 47 до 107 страница

Съдържанието на съкратената книга от 618 страници, в което личи, че липсват части от 47 до 107 страница


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (123)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1228 Неутрално

  Така и не мога да разбера защо още се занимавате с този измамник. Той вече е политически труп. Скоро същата съдба ще сполети и дългият наркоман.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на Stoyan Dimitrov
  Stoyan Dimitrov
  Рейтинг: 206 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  Защо да не? Истината винаги има значение

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1755 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  За да не остава възможност да се заметат следите и да се окаже натиск на комисията, която ще преценява да не си затваря очите или да се правят на луди.

 5. 5 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  В този случай последващите действия на Петър Илиев са далеч по-срамните (и престъпни) спрямо първоначалното му плагиатство. Да се опита да създаде "фалшификат на плагиатството си" - това вече е дело на съвсем болен мозък. Как може да си помисли, че ще мине подобен елементарен опит? Наистина се съмнявам в психическото здраве на този човек.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Интересно от кой ли са преписани останалите 618 страници? Ако евентуално се окаже че част от тях са преписани от трудове на чужди езици за които не е толкова очевидно че са оригиналните нецитирани източници, ще има ли 3то, 4то и т.н. съкратени издания?

 8. 8 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  Станалото щеше да бъде смешно ако не беше тъжно и жалко.
  Тъжно и жалко е защото случаят с този господин ни показва какво представлява най елитното ни учебно заведение, показва какви хора произвежда юридическия, показва на кого трябва да разчитаме да прави правораздаване.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 9. 9 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  На кого му пука?!

  Sic transit gloria mundi
 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  По времето на Наполеон III, френските стражари са имали безпогрешен начин за доказване на прелюбодейство: като сварят мъжа и жената голи един върху друг, прекарват палката между телата им и ако се закачи някъде по средата - актът е консумиран.

  Ако мине свободно - може да си допусне, че мъжът просто се е уморил и е полегнал върху жената, за да си почине.

  Тъй че ... всичко е възможно, защо да не предположим, че Киселова е отгатнала мислите на младия корифей и е побързала най-подло да ги запише в дисертацията си, да да му направи мръсно след 15 години, гогато се кандидатира за министър от ИТН?!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 3040 Весело

  До коментар [#7] от "svetlyobg":

  Да, от цели... две корици.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  Сега Тошко ще каже, че който разпространява фалшиво издание с 80стр. повече, ще бъде съден. Интересно, щом не е плагиатствал защо му е на карибския пират да прави усилия да фалшифицира собствената си книга?

 14. 14 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#3] от "isidro":
  ++++++

 15. 15 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 564 Неутрално

  На мен ми пука. Искам всяко самозабравило се келешче да си получи заслуженото.

 16. 16 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1260 Неутрално
 17. 17 Профил на koliok5
  koliok5
  Рейтинг: 476 Неутрално

  жалка, пропаднала история...

 18. 18 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  “Така и не мога да разбера защо още се занимавате с този измамник. Той вече е политически труп.”

  Защото, освен отпадането си от политиката, той трябва да понесе и наказателна отговорност по Закона за авторските права, да бъде уволнен от СУ и изобщо да му се случи полагащото се на един крадец.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 19. 19 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално

  Дневник, цяла статия (поредната) за разликата в двете книги, пък снимката на новата книга е нечетима. Толкова ли не можахте да направите по-добра снимка?

 20. 20 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 703 Весело

  Мдам... "Никога не се закачай с хора, които купуват мастило на литър и хартия на метър..."

  Поздравления! Чудесна статия!

  П.П. Ако му бях адвокат на "конституционалиста" наистина щях да се чудя какво да измисля, че да бъде оправдан. :)

 21. 21 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#3] от "isidro":

  ти ми напомняш за стария виц: а вие защо биете негрите?

 22. 22 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  До коментар [#5] от "inn":
  Така става, когато си кретен и вместо да си изтриеш "окаляния" задник с хартия, го праиш с голи ръце, а после си пипаш и лицето....

 23. 23 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1664 Неутрално


  До коментар [#20] от "Lilith":

  Ако му бях адвокат на "конституционалиста" наистина щях да се чудя какво да измисля, че да бъде оправдан. :)
  —цитат от коментар 20 на Lilith


  Приемам предизвикателството, къде по-далеч безнадеждни ситуации сме виждали. Ето една защитна версия на плужека:
  Казал е на издателството, че не иска да излиза първоначалното издание, но то по невнимание го е пуснало и така на пазара се е появило "нежеланото" от автора издание. След това издателството "Нова звезда" се е коригирало и пуснало на пазара "действително желаната" от автора версия.

  Естествено, всяка съшита история има и слабо звено - разликата във времето от 6 години между "правилно" и "неправилно" издание. Не дай си Боже някъде да е оставил и афтограф върху първата. Не дай си Боже и Киселова да каже какви ѝ ги е наговорил навремето...


 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  На кого му пука?!
  —цитат от коментар 9 на Hristov


  Със сигурност на избирателите на ИТН, на Слави и на Тошко не им пука, че се опитаха да направят вътрешен министър и вуцепремиер един престъпник! И на тебе не ти пука също, нали?!

 26. 26 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1631 Неутрално

  Ето как ИТН се бори със задкулисието и корупцията:

  Филип Станев (ИНТ) шепне на Йордан Цонев (ДПС):
  „Цонев, вдигни си телефончето!“, 09.09.2021 г.
  https://www.24chasa.bg/novini/article/10164087

 27. 27 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  Напротив. Много е добре, че се занимават още с този индивид. Проблемът тукне е, че вече е "политически труп", а че има данни за укриване на престъпление. Нали целта е да сме правова държава, а не само да се вдигат гюрултия и когато опонетта е "политически труп" скандалът да утихва.
  Когато си получи присъдата за плагиатство всичко ще е ОК.
  Разликата, обаче, е че този "скандал" се развива по нов за нашите ширини модел - има конкретни доказателсктва, различни от обичайното ЕЖК.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 28. 28 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2638 Весело

  Така и не мога да разбера защо още се занимавате с този измамник. Той вече е политически труп. Скоро същата съдба ще сполети и дългият наркоман.
  —цитат от коментар 1 на Viva la Evolution


  Да ти напомня, че политическият труп, измамник, плагиат и криминален престъпник, си е жив и здрав и тази година ще продължи да учи на морал и право своите студенти.
  В някои страни казват, че това е абсурдно, ама за теб явно не е проблем....

  Мараба, С-ДС доносници!
 29. 29 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Така и не мога да разбера защо още се занимавате с този измамник. Той вече е политически труп. Скоро същата съдба ще сполети и дългият наркоман.
  —цитат от коментар 1 на Viva la Evolution


  Ооооо много е важно хората да знаят, какви ни ги предлагаха от ИТН.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 30. 30 Профил на mbe281060634
  mbe281060634
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Този преписал без да пита в книжката си.
  Министъра на ДБ крал интелектуална собственост и платил извънсъдебно споразумение да не лежи в затвора.

  Кой е по-голям измамник ?

 31. 31 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1440 Весело

  Изведнъж ме лъхна на Оруел!

  Малинчо
 32. 32 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1440 Гневно

  Кои страници липсват? Ами тия, дето тоа аФтор ги е гепил!

  Малинчо
 33. 33 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Tijno mi e za tezi, koito glasuvaha za izmammata organizatzia Ima Takuv Narod. Niakoi napravi li smetka kolko ni struva "Show-to na Slavi?"

 34. 34 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Tijno mi e za tezi, koito glasuvaha za izmammata organizatzia Ima Takuv Narod. Niakoi napravi li smetka kolko ni struva "Show-to na Slavi?"

 35. 35 Профил на greeneyes
  greeneyes
  Рейтинг: 3126 Неутрално

  Абе в България е така, всякакви престъпни деяния минават някакси метър, освен ако не си господин никой, тогава те гонят до дупка, че и в затвора ще те вкарат за една открадната ябълка.

  Пазете се от доносника vesolr
 36. 36 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Великото юристче пак е решило да мами и замазва гафа си с плагиатството.
  Надявам се, да не чуваме нищо за него в бъдеще.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 37. 37 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1798 Неутрално

  Явно на някого /знае се на кой/ много му пречи ИТН.
  Уплашиха се хорат да не забравят , че за ИТН не трябва да с гляасува.
  Та с тази статия ни напомнят какви мерзвци са.
  Но от много напъване да не си намалят собствения електорат?
  Щото вола рие ама на гърба си го хвърля.

 38. 38 Профил на shylock
  shylock
  Рейтинг: 34 Неутрално

  До коментар [#13] от "otrqdnik":

  ахахаха ...Карибския Пират....евала!

 39. 39 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Дневник, след като имате двете издания, вижте дали липсващите страници са тези, които са преписани

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 40. 40 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#37] от "cpl40723722":

  Интересно е, че толкова ровене, успяха това да изровят само и сега го въртят с месеци. Пък колко са страниците, пък липсват страници, ама кои са те (после ще ви кажем, сега ще ви дадем размазана снимка, от която не става ясно).... и така 10 статии за една и съща тема. Интересна тема се оказа. Не успяхте ли да намерите още нещо за въпросния, примерно, че баба му е гласувала навремето за комунистите (или че тя е била комунистка). Трябва и с нещо ново да се нагнетява напрежението преди избори :-). Ако ще е само с тази прословута книга, при това с по 10 статии за едно и също, много бързо ще се изтърка и омръзне, а парламентарните избори още не са насрочени... ще се забрави случая до тогава (но пък ще изникнат други неща за Кирил Петков или за някой от ДБ и няма да е хубаво).

 41. 41 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Този го изкарваха "юридическо светило" в областта си, а се оказа лъжец на дребно и психически компрометиран човечец.
  Има ли данни дали е освидетелстван?

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 42. 42 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Явно на някого /знае се на кой/ много му пречи ИТН.Уплашиха се хорат да не забравят , че за ИТН не трябва да с гляасува.Та с тази статия ни напомнят какви мерзвци са.Но от много напъване да не си намалят собствения електорат?Щото вола рие ама на гърба си го хвърля.
  —цитат от коментар 37 на cpl40723722


  - Драги, некадърното си е некадърно. С общи приказки не се замазва такова голямо л@йно.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 43. 43 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5475 Весело

  Изложи се като дърт каруцар

 44. 44 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1440 Гневно

  До коментар [#27] от "olexander":

  Ако се придържам към наученото от собствегия си опит (преди години заведох дело за плагиатство срещу един глупец, който гушна букетчето преди да стане професор, но съдиите ме отметоха "поради липса на личен интерес"!!!), тая далавера ще се превърне в люта дъвка, но няма да види естествения си, законосъобразния си край. През последните 10-12 години (особено след измененията в законите около висшето обрзование), във висшите училища върви с бързи темпове производството на доценти и професори, доколкото акредитацията на специалностите и на самите училища е директно свързана с броя на хабилитираните. И, доколкото ситемата "тупа-лупа" изисква и определен брой публикации, то половината от дори слабо образовани кандидати "пишат" монографии, крадейки от вече заминали си величия или от чуждоезични автори мисли, идеи и резултати. Останалата половина си купува "нова" книга или статия от хабилитирано лице, което е принудено да го прави чрез различни форми на стимулация - я на детето на шефа, я на наш човек, я за някоя хилядарка. При тези условия умните, просветените, добрите специалисти губят състезанието, защото написването на монографичен труд изисква многогодишен опит, знания, материал и писане - такива ми ти работи! Та тоя плагиатор е толкова виновен, колкото и двете други системи - образователната и съдебната!

  Малинчо
 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  Този го изкарваха "юридическо светило" в областта си, а се оказа лъжец на дребно и психически компрометиран човечец.Има ли данни дали е освидетелстван?
  —цитат от коментар 41 на keen


  Според Тошко и Слави този Петър Илиев бил водил дела срещу Конституционния съд! И дори ги бил спечелил! Само че решенията на Конституционния съд НЕ подлежат на никакво обжалване пред която и да е инстанция! Това другарЕте от ИТН няма как да го знаят!

 46. 46 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1570 Весело

  До коментар [#13] от "otrqdnik":

  Айде и вие сега... Обзалагам се , че човекът ако се напъне , може да съкрати още /поне/ двеста страници, без изобщо дисертацията му да пострада... Като "качество" ... Моята дисертация /в инженерни науки, беше бруто 198 ст/. Айде да кажем , хуманитаристите се нуждаят от повече обем... Ама чак пък , 700 стр. /без 2/ , то явно са били големи приноси, чудеса от научни достойнства...

 47. 47 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#46] от "fkm26555709":

  Това е книгата му, не дисертацията. Дисертацията (върху която вероятно се базира книгата) не я знаем какво съдържа и колко страници е. Вероятно е по-малка.

 48. 48 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#10] от "Norman Granz":
  - Именно - да не би да са го хванали в момента, в който държи труда на Киселова с едната ръка, а с другата преписва от него...

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 49. 49 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1440 Гневно

  До коментар [#18] от "Norman Granz":

  "Мечти, мечти, къде е вашта сладост? - от известен автор!

  Малинчо
 50. 50 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1855 Гневно

  Ако 80 - те страници,които са премахнати се намират в средата на книгата,те вероятно обясняват нещо,което следва след тях. Ако са премахнати механично,вероятно след тях следва някоя недомислица,която е свързана с тези страници...Този адвокат Илиев от ИТН с действията си показва,че не е само плагиат,а и мошеник,който иска да излъже всички. Ако беше толкова умен адвокат,нямаше да прави тези глупости,защото няма как да унищожи вече продадена книга и много хора имат оригинала...

 51. 51 Профил на Аллен Даллес
  Аллен Даллес
  Рейтинг: 363 Неутрално

  До коментар [#20] от "Lilith":

  Невменяемост. Това ще измислят.

  Антиквар - човек, който се бори против тиквите.
 52. 52 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#48] от "keen":

  Нали знаете, че той не е приписвал от Киселова. Просто двамата с Киселова са приписвали от едно и също място. То и затова самата Киселова нещо не тръгна да се бори за авторство. Смотолеви нещо, че не била удовлетворена и толкова. Накрая Дневник от напъни да очерни възможно най-качествено Илиев, ще очерни и Киселова. Дано каузата да си струва.

 53. 53 Профил на Ogre
  Ogre
  Рейтинг: 279 Неутрално

  По-големият проблем е коя страница липсва на Кирил Петков, за да е законен министър. Документ от Канада към 12 май, че не е канадски гражданин. Правна лудост някаква.

 54. 54 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 703 Любопитно

  До коментар [#23] от "inn":

  Срещу Вас да тичам не мога да Ви настигна, но все пак ще си позволя да задам следните уточняващи въпроси:

  "Казал е на издателството, че не иска да излиза първоначалното издание, но то по невнимание го е пуснало и така на пазара се е появило "нежеланото" от автора издание. "
  Чудесно! Защо в такъв случай авторът не е изискал то да бъде унищожено за сметка на издателя, а напротив- даже е раздавал екземпляри с автограф( този е такъв нарцис, че нищо чудно да е подписвал), прибирал е процент от печалбата на продажбата на книгата, раздавал я е по библиотеки?
  Има ли някъде свидетелство за неговото нежелание да бъде издадена? Има ли постъпила жалба срещу издателя? На какво основание са плащани данъци от Илиев и издателя, на какво основание е възстановено ДДС-то от издателството, както и защо изобщо книгата е стигнала до пазара? Кога е платена глобата по чл. 17 от закона за задължителното депозиране?

  "След това издателството "Нова звезда" се е коригирало и пуснало на пазара "действително желаната" от автора версия."

  Чудесно! Защо авторът не се е похвалил с това? Понеже не виждам издателското каре, но вярвам на думите ви за разликата в годините- как авторът би обяснил забавянето? Издадтелството как обяснява забавянето? Направените корекции по какъв начин са договорени между страните? Защо е допуснато книга със съкратено съдържание да бъде титулувана като първо издание, не като второ-съкратено, при положение, че първото очевидно вече е идадено? Как тази книга е отразена във счетоводните документи?

  Важно ми е да знам, за да имам база да мога да си представя какво би могъл да попита човек, желаещ да обори тезата на защитата.
  Благодаря предварително.

  П.П. Плагиата дори и ВИе няма да успеете да го спасите. Толкова е безнадежден.

 55. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  По-големият проблем е коя страница липсва на Кирил Петков, за да е законен министър. Документ от Канада към 12 май, че не е канадски гражданин. Правна лудост някаква.
  —цитат от коментар 53 на Ogre


  Много ви бръкнаха навътре Кирил Петков и Асен Василев! Кеф! Квичете си!

 56. 56 Профил на Ogre
  Ogre
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#55] от "vassilun":
  Явно предпочитате да обсъждате глупотевини 80те страници, вместо да ви вълнува дали Кирил Петков изобщо е можел да стане министър. Демократичните ви Безсмислици минаха всякакви граници.

 57. 57 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#55] от "vassilun":

  Мен лично ме кефи много Кирил Петков. Обаче е факт, че е имал двойно гражданство, а Конституцията не го позволява. За това обаче нещо Дневник не пишат токова активно, колкото за книгата на Петър Илиев. Единият е министър (а не е трябвало да става), другият е г-н Никой. Това не оневинява Илиев, разбира се, но не оневинява и Петков.

 58. 58 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#56] от "Ogre":

  "Явно предпочитате да обсъждате глупотевини 80те страници"

  Под статия за 80-те страници обсъждам тези 80 страници! Под статия за Кирил Петков в ПИК обсъждайте Кирил Петков!

 59. 59 Профил на Big Muzzy
  Big Muzzy
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  За да не учи този измамник децата на ни право и законност.

 60. 60 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2539 Неутрално

  До коментар [#46] от "fkm26555709":

  Нали разбирате, че щом си е позволил да копира дословно 80стр. това директно означава, че този човек е тотално негоден за собствена юридическа мисъл и е прекопирал и останалите глави от чуждестранни автори, най-вероятно.

  За съжаление това се получава от прекомерно амбициозни родители, чрез тормоз за знание, те правят децата си зубрачи без капка разбиране. Детето просто е изгоряло покрай амбициите на някой от родителите си. От там нататък пътя е ясен - нищо не разбиращ човек, който повтаря като папагал заучени реплики, без да може да стигне до същината на проблематиката!
  Видя ли пълен отличник, значи родителите са го "изгорили" мисловно.

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4895 Неутрално

  До коментар [#57] от "Smile":

  "Мен лично ме кефи много Кирил Петков. Обаче е факт, че е имал двойно гражданство, а Конституцията не го позволява."

  И аз мисля, че е имал двойно гражданство в деня на назначаването си за министър! И аз мисля, че нотариалнозаверен отказ от гражданство не те освобождава веднага от гражданството! Но предполагам, че юристите в Президентството са намерили начин да се заобиколи това. Не е правилно, но пък не е довело до никакви щети за България (дори напротив), нито до облагодетелстване на Канада за сметка на България!

 62. 62 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#8] от "kvasimodo":

  и най-елитното заведение не може да се справи ако нямаш морал а той се изгражда доста преди възрастта за докторантура.

  Джеф Скилинг, СЕО на печалната фирма Енрон, възпитаник на Харвард неше осъден за финансови измами на 24 години затвор. Списъкът с измамници завършили елитни училища е дълъг.

 63. 63 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#58] от "vassilun":

  Не знам дали пишат за двойното гражданство на Петков в ПИК, понеже там не влизам. Въпросът е защо не пишат в Дневник и не направят същото обстойно разследване и по този въпрос (и да се види кога всъщност преставаш да бъдеш канадски гражданин, то си е разписано в закона и може и в интернет да се провери, не е нужно да се търсят толкова много данни, но не искат да напишат статия за това).
  Понеже тук гледам всички са много морални, очаквам да са толкова морални и към Петков. Или понеже Петков е симпатичен и е от нашите, за него всичко може....

 64. 64 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Просто двамата с Киселова са приписвали от едно и също място...
  —цитат от коментар 52 на Smile

  - Ако случаят беше такъв, вече щяхме да сме го научили от Пик и Труд.
  Нещата обаче са доста по-прозаични - твърде много хора отказват да се борят за правата си, защото нямат никакво доверие в институциите, отговорни за опазването им. Ако този не беше изтъпанен за министър на всичко, никой нямаше и да чуе за плагиатството му, по същия начин както и не научаваме за 99,99% от апартаментните взломни кражби.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 65. 65 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Липсват правилните страници.
  Очаквам пожар,наводнение в хранилището,очаквам да рита до последно...

 66. 66 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Не знам дали пишат за двойното гражданство на Петков в ПИК, понеже там не влизам. Въпросът е защо не пишат в Дневник...
  —цитат от коментар 63 на Smile

  - Пишат... ама чукча...
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/09/09/4251480_konstitucionniiat_sud_iziska_seriia_ot_dokumenti_za/

  Аз се питам обаче, дали е уместно да се коментира друга статия под тази тук. И с какви цели някой би го правил.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 67. 67 Профил на Egocentric Eccentric
  Egocentric Eccentric
  Рейтинг: 32 Неутрално

  > "При сравнение на съдържанието се виждат ясно липсващите части от глави."

  Много малко пиксели - нищо "ясно" не виждам от тия снимки.

  Do not ask WHY If you don't want to DIE Do like your TOLD If you want to get OLD
 68. 68 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#64] от "keen":

  ПИК и Труд не харесват ИТН. Самите ИТН нямат изгода да казват, че Илиев е преписвал от някого дори да не е конкретно от Киселова (освен разбира се, ако не е цитирал оригиналния източник, но ме съмнява да го е направил, предвид развоя на събитията), та в този ред на мисли също няма да седнат да чепкат истината. Другарските медии пък харесват Киселова и затова темата при тях замря и не е важна. Като цяло само Дневник упорито чепка темата, но не го прави качествено. За едно и също нещо, пуска по 10 статии, без да каже нещо съществено. Единственото качествено разследване по темата всъщност бе взето от "Правна лудост"и не беше дело на Дневник. От тогава от медията се въртят около темата, но нищо съществено не пишат. Еднаквите текстове при Киселова и при Илиев, доколкото ги четох по диагонал, са някакви бози за пълнеж, колкото да дадат бекграунд, за да могат после да си развият тезата. И двамата не са откраднали чуждо гениално прозрение, ползвали са исторически бекграунд. Той тъй или иначе няма как да е новаторски. Е можеха да си направят труда да го преразкажат, но не са го направили и това им изиграва сега много лоша услуга.

 69. 69 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 703 Весело

  До коментар [#51] от "Аллен Даллес":

  Важи.
  Обаче какво ще обясняват ректора на и декана на факултета на БГ-Мамма, когато тя разярена ги попита как така невменяем е обучавал детето и по "Право" ?
  :):):)

 70. 70 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#66] от "keen":

  Това го знам. Въпросът е, че към момента на стъпване в длъжност Петков е бил и канадски гражданин. Преставаш да бъдеш канадски гражданин не от момента, в който заявиш, че се отказваш от гражданство, а от момента в който ти одобрят молбата ( и по-точно най-рано в деня, след това). И това значи, че Петков е имал двойно гражданство като е станал министър. Но това Дневник упорито не го пише.

 71. 71 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  До коментар [#70] от "Smile":

  - Не съм запознат с канадското законодателство.
  Нито мога да прогнозирам какво ще реши КС.
  Това за мен. За "Дневник" не мога да кажа.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 72. 72 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1933 Весело

  До коментар [#41] от "keen":

  Според Даниел Вълчев имал висок рейтинг сред студентите. .'Рейтинговите' кат Киро не ги закачаме.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 73. 73 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 1933 Весело

  До коментар [#41] от "keen":

  Според Даниел Вълчев имал висок рейтинг сред студентите. .'Рейтинговите' кат Киро не ги закачаме.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 74. 74 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2493 Неутрално

  В момента Малкият Мук обяснява на Цура какво правителство с участието на въпросния младеж сме пропуснали. Само по битиви.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 75. 75 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  ПИК и Труд не харесват ИТН.
  —цитат от коментар 68 на Smile


  Така ли?
  И откога така :)
  Не съм виждал негативна публикация за ИТН там.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 76. 76 Профил на Smile
  Smile
  Рейтинг: 809 Неутрално

  До коментар [#71] от "keen":

  Но явно сте запознат с книгата на Илиев и с книгата на Киселова. Не знам за книгата на Киселова, но за книгата на Илиев чух, че е доста трудничко вече да с намери, че да се запознае човек с нея.
  За канадския закон е лесно - има го в интернет.

 77. 77 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 934 Неутрално

  В този случай последващите действия на Петър Илиев са далеч по-срамните (и престъпни) спрямо първоначалното му плагиатство. Да се опита да създаде "фалшификат на плагиатството си" - това вече е дело на съвсем болен мозък. Как може да си помисли, че ще мине подобен елементарен опит? Наистина се съмнявам в психическото здраве на този човек.
  —цитат от коментар 5 на inn


  Трябва да призная, че това с ментето наистина ме изненада.

  Очаквах или мълчание- докато минат "3-те дни на чудото), или пак плоско мънкане- ма той например бил повлиян от лекциите на Киселова, та някакси неумишлено е писал "подобни" неща, или нещо такова.

  Но това с ментето направо разби- толкова урбулешка атака- не очаквах. Такова грубо, че чак обидно подценяване на обществото- може да направи или някой много прост човек, или "мръднал". Пък този май не е прост...

  И като се замисля, че можеше този да ни е министър някакъв...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 78. 78 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 934 Неутрално

  Интересно от кой ли са преписани останалите 618 страници? Ако евентуално се окаже че част от тях са преписани от трудове на чужди езици за които не е толкова очевидно че са оригиналните нецитирани източници, ще има ли 3то, 4то и т.н. съкратени издания?
  —цитат от коментар 7 на svetlyobg


  Навремето моите "даскали" ползвали дипломните работи на студентите- да си "пишат" книгите, може и този оттам да е попреписал.

  А може и сам да е писал останалите страници, ама като станеш "лъжливо овчарче"- истината трудно хваща дилиш...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 79. 79 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2638 Неутрално

  Явно на някого /знае се на кой/ много му пречи ИТН.
  —цитат от коментар 37 на cpl40723722


  Явно си падаш по чалгамутрите. Лошо няма - и идиотите са хора, като хора.

  Мараба, С-ДС доносници!
 80. 80 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Така и не мога да разбера защо още се занимавате с този измамник. Той вече е политически труп. Скоро същата съдба ще сполети и дългият наркоман.
  —цитат от коментар 1 на Viva la Evolution


  Все още носи титла (доколкото разбирам това му е докторантурата) която изглежда е получил с измама.

  Софийския трябваше отдавна да се е произнесъл, да са отнели титлата и да са му били шута посрамен от университета.

  Ако се мълчи по темата, като нищо ще мине с тази новата книга и всичко ще се потули.

 81. 81 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2638 Любопитно

  > "При сравнение на съдържанието се виждат ясно липсващите части от глави."Много малко пиксели - нищо "ясно" не виждам от тия снимки.
  —цитат от коментар 67 на Egocentric Eccentric


  Защо ли ми се струва, че пикселите на този тип снимки никога няма да задоволят изисканото зрение на един чалгар?

  Мараба, С-ДС доносници!
 82. 82 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 934 Весело

  По времето на Наполеон III, френските стражари са имали безпогрешен начин за доказване на прелюбодейство: като сварят мъжа и жената голи един върху друг, прекарват палката между телата им и ако се закачи някъде по средата - актът е консумиран.

  Ако мине свободно - може да си допусне, че мъжът просто се е уморил и е полегнал върху жената, за да си почине.

  Тъй че ... всичко е възможно, защо да не предположим, че Киселова е отгатнала мислите на младия корифей и е побързала най-подло да ги запише в дисертацията си, да да му направи мръсно след 15 години, гогато се кандидатира за министър от ИТН?!
  —цитат от коментар 10 на Norman Granz


  😂😂😂😂😂😂

  Е браво на теб- страшна идея му даде! 😂😂😂

  Ма то вярно- що да не обвиним Киселова в плагиатство? След селската атака с липсващите страници- може и това да се случи! 😂😂😂😂😂

  А за стражарите Наполеонови- да си призная- още докато чуя вратата да се отваря- така ще се е спаружил, че сам ще си излезе! Чак такъв мъж не съм- отишъл на чуждо, нахълтали стражари, и Той си стои стоманен...

  Което идва да каже, че в моя случай- палката винаги щеше да минава свободно между нас, а Наполеон щеше да ми вика Неуловимия! 😂😂😂😂😂

  Оф- признаф си, та ми олекна. Сега един брадясал виц:

  Кой орган се напрягал най- много при маструбиране?

  Не, не е той.

  Ушите. Ушите се напрягали най- много- през цялото време си се ослушвал- да не влезе някой в стаята, пък бил той и не стражар... 😂😂😂😂😂

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  До коментар [#46] от "fkm26555709":Нали разбирате, че щом си е позволил да копира дословно 80стр. това директно означава, че този човек е тотално негоден за собствена юридическа мисъл и е прекопирал и останалите глави от чуждестранни автори, най-вероятно.
  —цитат от коментар 60 на otrqdnik


  Ами не е копирал. Копирала ги е самата Киселова във времето когато са делили една стая (щях да напиша легло). Просто е желаела да помогне на колегата по кабинет и лично ги е качила тези три раздела ползвайки личната си флашка с дисертацията. Ама после нещо са се разкарали...

  Сам съм, други няма...
 86. 86 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2309 Неутрално

  Еднаквите текстове при Киселова и при Илиев, доколкото ги четох по диагонал, са някакви бози за пълнеж, колкото да дадат бекграунд, за да могат после да си развият тезата. И двамата не са откраднали чуждо гениално прозрение, ползвали са исторически бекграунд. Той тъй или иначе няма как да е новаторски. Е можеха да си направят труда да го преразкажат, но не са го направили и това им изиграва сега много лоша услуга.
  —цитат от коментар 68 на Smile


  "Окраднатите" 80 стр. са само увертюра към самия труд - просто кратък преглед на различните парламентарни системи в исторически аспект. Нито Киселова е открила топлата вода, нито Илиев.

  Сам съм, други няма...
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 88. 88 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3343 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  някои явно скучаят, та затова се занимаваме...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 89. 89 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  "Окраднатите" 80 стр. са само увертюра към самия труд - просто кратък преглед...
  —цитат от коментар 86 на MilliVanilli


  - И с какво това променя факта, че ги е откраднал?
  Това е все едно да кажеш, че и Пик и Дневник пишат за едни и същи неща от заобикалящата ни действителност, съответно "не са открили топлата вода" :)
  Само дето, като чета Пик (за същите неща), получавам газове и се оригвам.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 90. 90 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Ако е нужно един лабораторен анализ лесно ще покаже дали мастилата на пълното и съкратеното издание е едно и също.

 91. 91 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  Защото продължава да е преподавател и учи студенти, как да прилагат законите.

 92. 92 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 703 Любопитно

  До коментар [#90] от "canuck99":

  Това е любопитно. Може ли малко повече информация?
  С какво би помогнал такъв анализ?
  Каква информация, извън производител, би могъл да даде?
  Благодаря предварително!

 93. 93 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Ако задълбаят още малко може и трето издание да чакаме с нови липсващи страници. Накрая ще докарат книжлето до джобен формат. Ами така е, като човек преписва и полсе иска да скрие...

 94. 94 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  До коментар [#54] от "Lilith":


  Важно ми е да знам, за да имам база да мога да си представя какво би могъл да попита човек, желаещ да обори тезата на защитата. Благодаря предварително.П.П. Плагиата дори и ВИе няма да успеете да го спасите. Толкова е безнадежден.
  —цитат от коментар 54 на Lilith


  Lilith, при безнадеждните случаи като този всяка от двете страни и съдът (арбитърът - всучая е комисия към СУ) знаят коя е истината. Обаче как се случват на практика нещата (като например хонорара за хидроинженеринга на Доган): защитата трябва да предложи на съда (арбитъра) версия, която да е външно приемлива и логична, макар че с оглед на случая тя е просто "Мижи да те лажем". Ако съдът (арбитърът) е корумпиран, ще влезе в схемата и ще се направи на "излажен". Ако съдът (арбитърът) не е корумпиран, обвинението може да щрака с пръсти, защото наистина обвиняемият смърди от километри. Както виждаш, изобщо няма нужда да се мориш с разсъждения около "какво би могъл да попита човек, желаещ да обори тезата на защитата". Нещата се решават на територията: Желае ли съдът (арбитърът) да бъде корумпиран, или не....
  Нямаш представа парите колко по-силни от правото са, ако арбитърът не е честен...

 95. 95 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 703 Любопитно

  До коментар [#94] от "inn":

  "Нямаш представа парите колко по-силни от правото са, ако арбитърът не е честен..."
  Всъщност имам.
  Безспорно грозна гледка. Вбесяващо грозна.
  Сигурна съм, че на истиските юристи им въздейства особено демотивиращо да видят такава гавра.

  Да се надяваме, че в този случай арбитрите ще си спомнят Темида, а не Мамон. Ако имаме късмет в това отношение- може пък да се получи.
  Кой знае, може пък това да е камъчето, което да обърне каруцата, та най-после, изпразнена от безполезен товар, тя да вземе да тръгне в правилната посока.
  Добрият пример, казват, бил заразителен.

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#1] от "Viva la Evolution":

  Когато някой боклук трябва да се изгони, шутовете са докато на четири крака или пълзешком пресече прага.

 99. 99 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 737 Неутрално

  До коментар [#36] от "Jessika":

  По-скоро - не. Много ще е интересно да се чуе и, още повече, да се види кои са клиентите на кантората му с шестте счетоводителки. После транзакциите от кантората, към кантората и т. н. ...

 100. 100 Профил на Egocentric Eccentric
  Egocentric Eccentric
  Рейтинг: 32 Неутрално

  До коментар [#81] от "Манчо":

  ааа не не. само изразявам разочарование от качеството на снимките. Иначе и аз много се радвам че това леке е политически труп. не ме разбирай погрешно.

  Do not ask WHY If you don't want to DIE Do like your TOLD If you want to get OLD
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK