Тодор Кантарджиев: Отклонявам любезно всички покани за политическа кариера

Тодор Кантарджиев: Отклонявам любезно всички покани за политическа кариера

© Юлия ЛазароваОтклонявам любезните покани за политическа кариера, по най-любезният начин, защото съм лекар, а лекар не трябва да се занимава много с политика, защото имаме лошия пример на Ернесто Че Гевара (аржентински и кубински революционер). Спомняме си и доктор Салвадор Алиенде (президент на Чили в периода 1970-1973 година, б.а.) и двама завършват политическата си кариера със смърт. Това каза днес пред БНТ бившият директор на Националния център за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.


Той допълни, че след няколко отказа, вече и поканите за политическа кариера са секнали. Кантарджиев се оплака, че заедно с някои други членове на НОЩ, е бил "залепен към ГЕРБ" и това е била причината да бъде освободен, заради навършена възраст.


"Пандемията, вместо да обедини хората се използва по най-лошия и грозен политически начин, за да ги раздели", каза още Кантарджиев. Според него в последната предизборна кампания политиците са използвали комбинация от популизъм и липса на грижа за бъдещето.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK