На живо

Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Юлия Лазарова"Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" поискаха от председателя на парламента Ива Митева да свика извънредно заседание на Народно събрание в понеделник. На него трябва окончателно да се приемат текстовете, които прехвърлят звеното за защита на свидетели от подчинение на главния прокурор към правосъдното министерство. Ива Митева смята, че няма как да свика извънредно заседание, защото би нарушила правилника за работа на парламента. Тя поиска от президента да не прекратява работата на парламента преди сряда, за да може текстовете да се приемат на редовно заседание.


Междувременно от ГЕРБ обявиха, че до 3 седмици ще обявяват кандидатът си за президент, като това няма да е Бойко Борисов. Самият Борисов смята, че изходът от изборите е ясен, защото "съдията е купен". Подробности вижте в хронологията.

Повече вижте в хронологията!
Татяна Дончева: замисълът около Слави Трифонов е деструктивен за българската политическа система

Целият замисъл около Слави Трифонов е деструктивен за българската политическа система. Слави е човек, който не от ден и от вчера е използван за политически цели. Орлин Алексиев, Доган и Пеевски го използват за торпилиране на цялата политическа система, разчистване на терена и попълване с невежи и неосведомени хора. Той работи като съюзник с ГЕРБ и специализираната прокуратура, каза днес пред БНТ Татяна Дончева от "Изправи се БГ! Ние идваме".


Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Юлия Лазарова


Дончева отбеляза, че депутатите на "Има такъв народ" се подчиняват безусловно на волята на техния вожд Слави Трифонов без да имат собствено мнение. "Те нямат политически качества. В ИТН видях хора, които са парализирани", заяви тя.


Според нея в тази парламентарна група няма мислещи хора с идея как се развива политическа дейност, а просто искат да заемат определени позиции, защото предишната система не им го е позволила.


По думите на Дончева няма интерес "Има такъв народ" да бъдат разцепени като парламентарна група. Както е известно депутатът от партията обявиха, че Дончева е предлагала подкуп на техни депутати, за да напуснат групата. Радостин Василев (от когото тръгна скандала, б.а.) каза неколкократно, че не съм му предлагала пари. Какво е 500 К? Не знам дали въобще съм си писала, възможно е да съм си драскала, но смисълът на тази работа, поясни Татяна Дончева.

Мая Манолова обвини Ива Митева, че нарушава Конституцията

Призовавам Ива Митева да насрочи поисканото извънредно заседание на парламента в понеделник, на което да се разгледа на второ четене закона за Бюрото за защита към главния прокурор. С отказа си да свика извънредно пленарно заседание председателят на Народното събрание нарушава Конституцията, заяви пред журналисти председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова.


По повод аргументът, че не са изтекли 72 часа от внасянето на Доклада на Комисията по правни въпроси, Манолова обърна внимание, че с актуализацията на бюджета е направено изключение от това изискване, защото парламентът е решил друго.


Самият председател на Народното събрание включи в дневния ред актуализацията на бюджета преди да е изтекъл срокът от 72 часа след внасянето на доклада на комисията, припомни тя.

Христо Иванов поиска да се намери начин за извънредно събиране на парламента

Този парламент трябва да отнеме Бюрото за защита на свидетели от Гешев въпреки цялата съпротива. Този въпрос е важен не само защото избива една от знаковите бухалки от ръцете на главния прислужник на дълбоката държава. Това кой как се позиционира спрямо него ще определи разпределението на силите в бъдещото народно събрание, написа днес във "Фейсбук" съпредседателят на "Демократична България Христо Иванов.
Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Велко Ангелов


Той призовава председателят на парламента Ива Митева да намери начин да свика извънредно заседание на парламента в понеделник или вторник, за да се приемат на второто четене нужните поправки. Митева днес обясни, че няма как да го направи, заради изискването да има поне 72 часа от раздаването на един доклад на депутатите и неговото обсъждане.


"Спазването на инструктивните срокове е важно, но има достатъчно примери за това, че когато нещо е истински приоритет, се намира и процедурно решение", е мнението на Иванов.

Стоян Мирчев: Популизмът и в това Народно събрание е на големи висини

Популизмът и в това Народно събрание е на големи висини, каза днес пред БНР депутатът от БСП Стоян Мирчев. "Всички казват, че трябва да се вдигнат трайно пенсиите на хората, но в последния момент абсолютно всички тези популисти отново направиха, че да не влезе от 1-ви октомври", аргументира се той.
Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Пресцентър на БСП


По думите на Стоян Мирчев, ако президентът има желание да бъде отнето Бюрото за защита на свидетеля от Иван Гешев, може да даде още ден-два живот на този парламент. Той обаче не вижда желаниени за подобна промяна в "Има такъв народ".

Ивайло Мирчев: Когато стане дума за Гешев много депутатски сърца се оказват заешки

В момента, в който стане дума за г-н Гешев много депутатски сърца се оказват заешки и много колена омекват рязко. С очите си виждам как хора, които в медиите декларират как ще се борят срещу г-н Гешев и една изключителна смелост да участват в промяната на Закона за съдебната власт, за преместването на Бюрото за защита в Министерството на правосъдието, рязко започват да липсват от комисии, да не искат да се подпишат за извънредно заседание на НС, в зала да гласуват в т.нар. коалиция "Гешев". И това е изключително разочароващо." Така депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев коментира пред БНР случилото се в правната комисия при приемането на закона за преместването на Бюрото за защита от главния прокурор на подчинение на Министерството на правосъдието.
Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Юлия Лазарова


Законопроектът ще бъде гледан в зала в сряда, ако парламентът не бъде разпуснат от президента преди това.
Мирчев определи като добро решението за провеждане на президентските и парламентарни избори в един ден, защото това ще спести пари, а и време на хората.


Попитан за евентуалния бъдещ политически проект на служебните министри на икономиката и финансите Кирил Петков и Асен Василев депутатът призова първо да бъдат изчакани да обявят намеренията си и да не се спекулира. Определи двамата като съмишленици на Обединението.

Знам, че съдията е купен, каза Борисов по повод президентските избори

"Предстоящите президентски избори са предизвестени. Аз знам, че съдията е купен. Ще се бием колкото можем на терена, но съдията е купен!", това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти на Перперикон. "Тези популисти, особено лицемера Радев, говореха колко е важно за честни избори да се броят квитанциите след машините. Ще ги броят и ще ги докарат така както им трябва", поясни бившият премиер.
Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Скрийншот от


"Най-добре е да има обща кандидатура на демократичната общност, срещу кандидатурата на Радев", каза Борисов, в отговор на въпрос за кандидата на ГЕРБ за президент. Той подчерта, че към поста на президент никога не е имал интерес.


Борисов изрази мнение, че след като партиите в парламента са се обединили около актуализацията на бюджета е трябвало да направят и кабинет. "Видяхме в НС една много здрава коалиция и ви питам – защо не направиха правителство, след като най-важният закон за годината беше гласуван с такова болшинство", каза още Борисов.
Той добави, че разходите за избори ще стигнат общо почти половин милиард лева и ги определи като "грешни пари".


Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Скрийншот от


Според него след нови избори нищо няма да се промени. "Тогава цялата вина Радев ще прехвърли върху партиите, ще излезе сух от водата, а всички тези в парламента може да ги няма", каза още Борисов.

Севдалина Арнаудова: С Гешев обсъждахме изказванията в правната комисия

"Познавам главният прокурор Иван Гешев. Отразявали сме десетки събития заедно. В петък обсъждахме ставащото в правната комисия и изказванията. Това беше публично заседание, което се излъчваше навсякъде". Така PR-ът на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова коментира разпространена в петък снимка на дисплея на мобилния телефон на Гешев. От нея се вижда, че той си пише с си разменя съобщения с някой, записан в него като "Pi ar Sevi Boiko".


Арнаудова посочи, че след 12 години в политическия живот има кореспонденция с много хора - Мая Манолова, Христо Иванов, дори с президента Радев. Днес, заедно с Бойко Борисов тя беше на Перперикон.


Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Велко Ангелов


Борисов коментира темата така: "И вашите телефони да погледна, сигурно имате на много политици и на много хора телефоните и сигурно си общувате с тях, когато ти каните за предавания. Аз не надничам на никого в телефоните. Борисов се обърна към журналистите с думите: "А няма ли да питате за чата на Пламен Узунов (съветник на президента) със съдиите, които му пращат предварително съдебни решения?". Той се пошегува, че се е скарал на Арнаудова и е забранил да си пише с други мъже, освен с него.
Как протече заседанието на правната комисия за закриването на специализираното правосъдие - тук

Кандидатът за президент на ГЕРБ ще е по-скоро мъж, но няма да е Борисов

Бойко Борисов няма да бъде кандидатът на ГЕРБ за президент, поне не и на тези президентски избори, каза днес пред Би Ти Ви заместник-председателят на партията Томислав Дончев. "Влизайки в подобна роля, той трябва да спре да бъде лидер на партията. Трябва да бъде избран кандидат, който е достоен, подкрепен от всички наши поддръжници, който да изпълни тази позиция със съдържание", допълни той.
Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Лили Тоушек


Очаква се кандидатурата на ГЕРБ за предстоящите президентски избори да бъде обявена до 3 седмици.
Според Дончев е по-добре бъдещият кандидат да не бъде толкова "партизиран", за да може да обедини нацията. "Кандидатът ни ще е по-скоро мъж, но се надявам скоро българското общество да е готово да избере жена за президент", каза още зам.-председателят на ГЕРБ.


Томислав Дончев каза още, че избори 2 в 1 не са проблем от политическа гледна точка. Те биха могли да създадат проблеми чисто организационно, но все пак от гледна точка на бюджета това е най-добрият вариант.


"Не е хигиенично да се ровим в кореспонденцията на другите", каза Дончев в отговор на въпрос за появилите се снимки от заседанието на Правната комисия, от които може да се съди, че главният прокурор Иван Гешев си пише със PR-а на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова.

Илияна Йотова: В БСП няма тревога заради евентуален проект на служебни министри

Дали вот 2 в 1 е най-доброто, ще видим на изборите. Но вчера президентът Радев беше категорично прав - така се спестяват много усилия и много пари от бюджета, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред БНТ. Тя поясни че избраната дата не е плод на "тънки сметки".
Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Юлия Лазарова


По повод евентуален политически проект на министрите от служебното правителство Асен Василев и Кирил Петков, Йотова каза, че досега не е чула някой от тях двамата да излезе и да каже "аз правя партия". Според нея в БСП не е усетила тревога от някакъв хипотетичен нов проект. Това е партия на 130 години и някакъв нов проект да издърпва хора, това е абсурд, обясни вицепрезидентът.


Дали ще има промени в следващия служебен кабинет - това е работа на президента, той ще направи преценката, подчерта Илияна Йотова. Тя изрази убеденост, че след следващите парламентарни избори ще има правителство.

Няма да има извънредно заседание на парламента в понеделник

В понеделник категорично няма да има извънредно заседание на парламента, заяви председателят на Народното събрание Ива Митева пред Би Ти Ви. Тя обясни, че не може да го насрочи, защото това ще бъде в нарушение на правилника, който повелява, че доклад не може да се обсъжда, ако не са изминали 72 часа от неговото раздаване на депутатите.
Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Юлия Лазарова


Митева призова президента Румен Радев да не разпуска Народното събрание преди сряда, за да може да се състои това последно заседание, на което Бюрото за защита да бъде прехвърлено към правосъдното министерство

Не съм кандидатът за президент на ГЕРБ, увери Даниел Митов

Не съм кандидатът за президент на ГЕРБ. Не знам откъде тръгна тази история, каза днес зам.-председателят на партията Даниел Митор пред БНТ. Той уточни, че има още малко време до обявяването на името, като се водят разговори със структурите и в изпълнителната комисия по номинацията.


Политическото напрежение: Ива Митева е подложена на натиск за извънредно заседание (хронология)

© Лили Тоушек


Според Митов, най-важното за кандидатурата на ГЕРБ е да бъде човек, който може да победи Румен Радев на изборите.


Митов изрази мнение, че Румен Радев е разделил българската нация и взима пряко участие във формирането на партии и в преговорите за съставяне на кабинет. Той носи вина, че няма редовно правителство, обобщи зам.-председателят на ГЕРБ.


Даниел Митов опроверга слуховете, че се готви смяна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (558)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Весело

  Тя обясни, че не може да го насрочи, защото това ще бъде в нарушение на правилника, който повелява, че доклад не може да се обсъжда, ако не са изминали 72 часа от неговото раздаване на депутатите."

  Поради що е спестено :"Преди правилото било 24 часа, но по новия правилник на парламента, по предложение на Демократична България този срок бил увеличен на 72 часа.""

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 2. 2 Профил на Бони и Клайд
  Бони и Клайд
  Рейтинг: 154 Неутрално

  Радев, не нарушавай повече конституцията! Разпускай НС незабавно!

 3. 3 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1676 Неутрално

  Хайде да си отиват и да ни отърват от тази простотия.

 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#2] от "Бони и Клайд":

  Бегъл пример с какво е нарушил КРБ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на Manol Nedyalkov
  Manol Nedyalkov
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Самата дума "извънредно", не значи ли, че тези 72 часа не важат? Ако, да не дава Господ, се случи бедствие и е необходимо такова заседание, пак ли ще чакаме доклад?

 6. 6 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1391 Весело

  Закривай (поредното НС)! 🙌

  Апокалипсисът апокалиптичен
 7. 7 Профил на Бони и Клайд
  Бони и Клайд
  Рейтинг: 154 Неутрално

  Изчегъртвай пародията!

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 550 Любопитно

  "Не съм кандидатът за президент на ГЕРБ, увери Даниел Митов"

  Цецка Цачева ще е? 😂

 10. 10 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  Пактът за стабилност се завръща . А икономически най -крехките членове на ЕС вече може да започнат да треперят. Съобщението беше направено от вицепрезидента на Европейската комисия Валдис Домбровскис : „Когато подготвят бюджетите за 2023 г., страните ще трябва да вземат предвид, че клаузата„ спиране на пакта за стабилност “ще бъде деактивирана“. Накратко, „защитният чадър“, наложен срещу здравната и икономическата драма на коронавируса, е на път да приключи. "Сега въпросът е как точно ще бъде премахнат", обясни бившият латвийски премиер, един от строгите ястреби на Брюксел, въпреки че уточни, че "ще има известна свобода на действие".

  "Отговорът на кризата беше успешен. Имаме признаци на стабилно възстановяване, растежът на БВП продължи през второто тримесечие, надхвърля очакванията", подчерта номер 2 на президента Урсула фон дер Лайен , както и един вид "наставник" "от италианския комисар по икономиката Паоло Джентилони , в края на неофициалната среща на Ecofin, която се провежда в Брдо, Словения. „Подкрепата, приложена по време на кризата, не може да продължи вечно - продължи евробюрократът с безмилостна студенина - когато дойде времето, трябва да започнем да намаляваме фискалния дефицит и дълга и в същото време държавите трябва да подобрят качеството на своите финанси в преглед на разходите ".

  Ключовите думи винаги остават същите. "Трябва да създадем пространство за инвестиции в области, които потенциално могат да създадат работни места, като например зеления и дигитален преход . Има двойна задача: намаляване на дефицита и инвестиране . Само инвестирането не е достатъчно, но трябва да върви ръка за ръка с реформите. които се съдържат в плановете за възстановяване . Нуждаем се от пазарна среда, която да стимулира инвестициите, без препятствия. Дигиталните технологии обаче не идват без риск и ние трябва да защитаваме потребителите, като същевременно насърчаваме иновациите. " Предизвикателството сега е пред най -изостаналите страни. Италия, за съжаление, е сред тях. И поне в това Европа няма грешки.

  https://www.liberoquotidiano.it/news/europa/28636756/europa-dombrovskis-torna-patto-stabilita-avvertimento-italia-aiuti-coronavirus-non-durano-per-sempre.html

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 11. 11 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 631 Неутрално

  След като 99% от времето си използваха за невъобразими глупости, а от улична сбирщина друго не се и очакваше, сега решиха, че им трябва още!?

 12. 12 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  "...Даниел Митор пред БНТ. Той уточни, че има още малко време до обявяването на името, като се водят разговори със структурите и в изпълнителната комисия по номинацията."

  Буци Зайчето още ли не е казал на "структурите" и на изпълнителната комисия кое магаре си е избрал.

 13. 13 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2684 Весело

  :))))))) "Р.Радев взима пряко участие във формирането на партии и в преговорите за съставяне на кабинет. Той носи вина, че няма редовно правителство."
  Има ли някаква молекула логичност в изказа на тази мъжка ми@ирка ????

 14. 14 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  "Според Митов, най-важното за кандидатурата на ГЕРБ е да бъде човек, който може да победи Румен Радев на изборите."

  По-ясно от това няма как да е. БМБ ще се изправи срещу тирана-разеденител и ще го попилее.

  От кога чакаме това.

 15. 15 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  Има като гледам депутатите са мно-о-о-го заети и нямат време да прочетат един доклад за 24 часа, та е необходимо да се променя и правилникът.

 16. 16 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#11] от "xso16686927":

  викаш друго си беше като Еднокнижното с един СМС до ПКП решаваше всичко.
  Такъв човек ни трябва, усеща се липсата му. Да удари с юмрук по масата, да се появи от джипа и да оправи държавата.

 17. 17 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  :"Преди правилото било 24 часа, но по новия правилник на парламента, по предложение на Демократична България този срок бил увеличен на 72 часа.""
  —цитат от коментар 1 на дерибеев


  Много странно, брилянтните юристи от "партиите на промяната" не са ли знаели това правило, което самите те са предложили и гласували?

 18. 18 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 631 Неутрално

  БСП ще разбере по най-трудния и най-болезнен начин истинското лице на Румен Радев. Този екземпляр няма да се спре пред нищо - включително и разцеплението там, докато не изпълни поръчението на господарите си в Кремъл да дестабилизира България и да не влезем в еврозоната.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Политическото напрежение е резултат от дейността на Радев като президент!

 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#2] от "Бони и Клайд":

  Можеш ли да посочиш, кой член, алинея и точка е нарушил? Или дрънкаш само за участие?

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#18] от "xso16686927":

  Това, че към момента не сме в Евро-зоната е благодарение усилията на Борисов и Искров!

  Бивш tww09306483.
 23. 23 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2912 Неутрално

  До коментар [#17] от "uvtest":

  Ами така е... Като ги няма брилянтните юристи на ГЕРБ в лицето на Барни Ръбъл и Цецка....! :)))

  Бивш tww09306483.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  айде Тиквун - кандидатирай се за президент, та да видиш народната любов

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 29. 29 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#17] от "uvtest":Ами така е... Като ги няма брилянтните юристи на ГЕРБ в лицето на Барни Ръбъл и Цецка....! :)))
  —цитат от коментар 23 на Petleshev


  хах - то и барни ръбъл е един чудесен кандидат за президент на ГЕРБавите, добре познат, известно лице :Д

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 30. 30 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#23] от "Petleshev":

  Петлешев, въстанията не бяха ли, в НС да ги няма Ръбъла и Цецка, а да влязат титани, като Бойкикев и Аджигенов? Сега какво излиза, че тия корифей, даже правилника не познават.

 31. 31 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙБАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙБАЙ
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Илияна Йотова: В БСП няма тревога заради евентуален проект на служебни министри

  ====

  Каква я мислиха кавевците, каква стана. Уж от ДБ щяха да вземат гласове харвардските министри, пък накрая се оказа, че Кака Корни трепери.

 32. 32 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  отказа финален дебат на Татяна Дончева и на Корнелия Нинова .
  Някои помним .
  —цитат от коментар 27 на niksan1


  И като помните, ще ни припомните ли, кой спечели изборите след тия отказани дебати?

 33. 33 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 904 Неутрално

  "Преди правилото било 24 часа, но по новия правилник на парламента, по предложение на Демократична България този срок бил увеличен на 72 часа.""
  —цитат от коментар 1 на дерибеев


  А защо Ива Митева е спестила факта че този срок може да се скъси на 24 часа, със санкция на контролираната от ИТН комисия? Когато има желание - има начин. Когато има желание да се услужи на Гешев чрез криене зад процедурни хватки - очевидно също има начин.

 34. 34 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#28] от "БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ":

  Абе, ти нали си от ДБ, каква работа имаш да казваш, кой да се кандидатира от ГЕРБ? Що не си гледаш вашите кандидати?

 35. 35 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Прав е Дончев, на едни не можем да им ровим в кореспонденцията, а на други можем.

 36. 36 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1148 Весело

  съч а лъвли ридъл!

  ето и от мен една - кандидатът на ОПГ ГЕРБ (а.к.а. шайката) е по-скоро корумпиран тулуп, отколкото нормален българин.

 37. 37 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  До коментар [#34] от "uvtest":

  Съвсем естествено е жертвата, която ще излъчи Сарайско-Банкянската шайка да предизвиква най-голям интерес.
  Обществото я чака с нетърпение за да и изрази народната любов.

 38. 38 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Аз залагам на най-великият български президент г-н Плевнелиев.

 39. 39 Профил на vspassov
  vspassov
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Г-жо ,Митева,
  72 часа след закриването на заседанието на НС в петък (10.09.21) ,през нощта, изтичат във вторник (14.09.21), през нощта.
  Вие спокойно можете да свикате заседанието от 10.00 часа. във вторник.

 40. 40 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Кандидатът на ГЕРБ ще е почти мъж.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Радев това, Радев онова... Тиквоча всяка трета дума му е "Радев", ама го е яко шубе да излезе срещу него на избори.

 43. 43 Профил на Вилдирас Владиленов
  Вилдирас Владиленов
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  по-скоро мъж... ми да проверят за топки :)
  то верно че стана сложно напоследък :)

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 44. 44 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  "по-скоро мъж" е напълно неуместна и неадекватна формулиравка...наистина ли нямат адекватен ПР тези хора???

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 47. 47 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1227 Весело

  Доган?

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 48. 48 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙБАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙБАЙ
  Рейтинг: 27 Неутрално

  "Кандидатът на ГЕРБ за президент ще е по-скоро мъж, но няма да е Борисов"

  Можешем просто да каже "Кандидатът на ГЕРБ за президент ще е по-скоро мъж" и пак щяхме да знаем, че няма да е Борисов 😀😀😀

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  Плевнелиев ми се вижда добър кандидат. Ролята е церемониална, овен ако Президентът не наруши грубо Конституцията.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 51. 51 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Защо Р.Радев не разпуска НС??
  Колкото до новия проект щесиостане щесиостане по вестниците и броженията на някои чемогат да се залепът някой да ги извади от удавяне .
  Така че си оставя същото положение . Едни поредни безмислени избори .

 52. 52 Профил на cpl40723722
  cpl40723722
  Рейтинг: 1643 Неутрално

  За една къртица на Кремъл никога няма да гласувам.
  Той завря България в блатото както става винаги, когато Москва се намеси да ни оправя..

  Ще гласувам за кандидата на ГЕРБ.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 54. 54 Профил на Doroteya Tabakova
  Doroteya Tabakova
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Бърза реакция 😊
  Тези номера отдавна не вълнуват никой !
  Никой не е притаил дъх в очакване !
  По скоро не , но пак се чудим !
  Вие сте зациклили много !
  Къде е големият мъж да се кандидатира срещу големият си враг ?
  Страхливец и то доказан !
  Хубав ден !

 55. 55 Профил на Doroteya Tabakova
  Doroteya Tabakova
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Бърза реакция 😊
  Тези номера отдавна не вълнуват никой !
  Никой не е притаил дъх в очакване !
  По скоро не , но пак се чудим !
  Вие сте зациклили много !
  Къде е големият мъж да се кандидатира срещу големият си враг ?
  Страхливец и то доказан !
  Хубав ден !

 56. 56 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1658 Неутрално

  Е щом ще е "по-скоро мъж" това по дефиниция декласира Борисов..

  Sic transit gloria mundi
 57. 57 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 575 Весело

  В ролята на каква Шехерезада обсъжда с Каскета какво става на правната комисия? Той не е ли "Ръката на Бог"... Пък се оказа ибрика на шофера...

 58. 58 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2688 Любопитно

  Двама бивши служебни премиери ми изглеждат вероятни кандидатури - Огнян Герджиков или Георги Близнашки.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 59. 59 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙБАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙБАЙ
  Рейтинг: 27 Неутрално

  "Севдалина Арнаудова: С Гешев обсъждахме изказванията в правната комисия"

  АААААААА, тая се самозастреля. Интересно. Наистина интересно. Можеха да отричат. Нещо много странно има в това признание. Мафията е решила да вземе скалпа или на Борисов, или на Гешев. В смисъл, то и двамата донякъде са пътници, особено Бойче, но тук говорим за ултимативното вземане на скалпа - съд и евентуално затвор (или бягство зад граница) на Борисов и оставка на Гешев.

 60. 60 Профил на inchhighliliput
  inchhighliliput
  Рейтинг: 115 Неутрално

  Гоуем аФтогол и на ГешеФ и на "циганката дет' фали Боку"!

 61. 61 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  "Предстоящите президентски избори са предизвестени. ....."

  Хахаха. Тоя зарадва гербиджа. Предварително ги подготвя за катастрофалната загуба.

  Тия вече са "жалка история", както обича да казва един съфорумец.

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Весело

  Според Томислв Дончев гербераският кандидат за президент... "Трябвало...да изпълни тази позиция със съдържание".
  Смях "на буци във каруци"!
  Като как кандидатът на ГЕРБ ще изпълни позицията на президента със съдържание след като самата банда ГЕРБ не успя в продължение на три мандата да изпълни собственото си присъствие в политическото пространство на страната "със съдържание"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3893 Неутрално

  От все сърце пожелавам кандидатурата на жълтите да се провали с гръм и трясък.

 64. 64 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3893 Неутрално

  От все сърце пожелавам кандидатурата на жълтите да се провали с гръм и трясък.

 65. 65 Профил на atag
  atag
  Рейтинг: 575 Весело

  Шофер, примката се затяга. Взимай каквото можеш и бягай, че Бай Ставри те чака... строг, но справедлив...

 66. 66 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Следвайки футболната реторика, така любима на бившия премиер и пожизнен собстве... пардон, председател, на ГЕРБ, следва да отбележим, че любимо оправдание на слабите български треньори и футболисти е купения съдия. Не ставаш за нищо, съперника те мачка, но не сам си си виновен, а съдията. В крайна сметка мача така или иначе завършва и победения потъва в забрава, реването му също. Историята помни само победителите.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 67. 67 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Севда доразбърка съдържанието на кофата. За пореден път доказа, че за нищо не става.

 68. 68 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Севда доразбърка съдържанието на кофата. За пореден път доказа, че за нищо не става.

 69. 69 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#59] от "Сенсей НАНАЙ Ежко БАЙБАЙ":

  Що бе,умничето ми, какво противозаконно има в обсъждането на заседание, което се излъчва пряко?И питах колегата ти, но го досрамя да каже. Не се ли уморихте "да вкарвате в затвора"? Две години вече го правите, гербер и прокурор не останаха на свобода.Починете си малко.

 70. 70 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  "По-скоро мъж" е добре, звучи изискано, почти по брюкселски.

  А ако все пак е жена, коя е най-подходяща: Севи, Деситу или Мата Хари?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 71. 71 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Гневно

  Политическото напрежение е резултат от дейността на Радев като президент!
  —цитат от коментар 20 на Дария Колев


  Абе престани да плещиш глупости бе!
  Не Радев раздели българите на "наши хора" (които предварително бяха абонирани да получават от парите на ЕС) и чужди, които да бъдат съдени, гонени, наказвани..., че дори и бити!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 72. 72 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  До коментар [#32] от "uvtest":

  Пич, банкянгския тарикат може да води партия, може и депутат да стане, но забрави, че някога ще е премиер-министър или президент! Просто забрави!

 73. 73 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 943 Весело

  До коментар [#58] от "Julian Mall":

  Или някой НОЩ-ен герой.
  За ГЕРБ е безразлично кого ще изправят срещу Радев, важно за тях е да обезличат тази институция...

  От идиоти отговор не чакам
 74. 74
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2144 Весело

  "по-скоро мъж"

  По-скоро мъж, но в перспектива може да се окаже нещо друго.

  подпис
 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 705 Неутрално

  В България такова чудо като "конфликт на интереси" не съществува. Както и няма корупция нали, има само усещане за корупция.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#72] от "pontius_glarus":

  Пич, банкянския тарикат е бил два пъти кмет на столицата и три пъти премиер на страната. Стига му и му артисва. Да се сещаш някой лилав другар да е постигнал и една десета от това?

 81. 81 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 860 Весело

  комика борисов и на перперикон е правил глупостите си:))

 82. 82 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  "...Познавам главният прокурор Иван Гешев. Отразявали сме десетки събития заедно. В петък обсъждахме....."

  Значи Гешев е ПР или Шехеризада е прокурор.
  Гешев разпита ли Шехерезада за торбите с които излизаше от офиса на Божков когато ходеше да му отказва?

 83. 83 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 860 Весело

  До коментар [#75] от "Петър Самсонов":

  комика борисов е с предимство,самсонов:)

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 85. 85 Профил на profesionalist
  profesionalist
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Пандиз за борисов!!!!!!!

 86. 86 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3131 Неутрално

  До коментар [#80] от "uvtest":

  Бил е, да. Но повече няма да бъде. Забранено му е. Иначе не се знае как ще го изтипосат. И той не знае, само може да се досеща.

 87. 87 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  комика борисов и на перперикон е правил глупостите си:))
  —цитат от коментар 81 на Ivan Ivanov

  Подготвя се да пледира невменяемост.
  А може би наистина нервите му не издържат.

 88. 88 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  В момента, в който стане дума за г-н Гешев много депутатски сърца се оказват заешки и много колена омекват рязко.
  ________________________________________________________

  Г-н Мирчев, законодателна, изпълнителна и съдебна власт са независими една от друга!

  Запомнете го най-сетне!

  Или и вие сте от някое АБПФК семейство, което не познава и не спазва този основен демократичен принцип?

 89. 89 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#86] от "pontius_glarus":

  При демокрацията е така, премиерите се сменят.Виж Чърчил, Де Гол, Саркози....защо Боко да е изключение. Ама , от скромност ли, от свян ли, не каза кой лилав е постигнал една десета от неговото.

 90. 90 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  Разочарован съм.

  Значи Бойко все пак няма да издуха Радев като изгорял вестник, да го омлати като мачка о дирек, да го прегази като товарен влак метилява овца и да го отнесе като куцо пиле домат?!

  Язък.

  А кой ще е въпросният “по-скоро мъж”?

  Pi ar Sevi? 😆😆😆😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 91. 91 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#69] от "uvtest":

  Не е работа на политическо лице да се заиграва с главния. Но явно са си доста (токсично) близки. Но за теб това е нормално както и всичко друго НЕЗАКОННО е нормално за ГЕРБ, вожда и шайката.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#72] от "pontius_glarus":

  Това е жена. Може би дори самото Шехи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 94. 94 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#89] от "uvtest":

  “... кой лилав е постигнал една десета от неговото.”

  Да прекараш 4 милиарда през чекмеджето е рекорд, който навеки ще остане неподобрен, прав си.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 95. 95 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  " Аз знам, че съдията е купен."
  Понеже Борисов го купуваше и още купува медиите, мисли, че всички ще правят така.

 96. 96 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Севдето обсъждала с Гешев. Че коя е Севдето, че да обсъжда подобни въпроси.

 97. 97 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Неутрално

  До коментар [#73] от "chudomor":

  И тази! Както обезличиха всички останалиинституции които завладяха.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 98. 98 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  До коментар [#90] от "Norman Granz":

  Спокойно, кандидатът за президент излъчен от ДБ, ще свърши тази работа с издухването на Радев.Апропо, като фен на ДБ, знаеш ли кой ще е кандидата или и теб, както останалите лилави другари, те вълнува кого ще номинират ГЕРБ?

 99. 99 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  До коментар [#80] от "uvtest":

  Извинете драги, нека все пак бъдем исторически точни.

  Борисов не е бил два пъти кмет на София. Беше само веднъж и не си довърши мандата.

  Министър-председател стана три пъти, но завърши само веднъж.

  А за другото сте прав - рекорда му по провали никой не може да счупи.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK