На живо

Коронавирусът в България: Радан Кънев поиска намеса на ЕС заради провала на ваксинирането (хронология)

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев предложи да има задължителна ваксинация на работещите в определени сфери. На фона на около една пета ваксинирани - най-нисък резултат в ЕС, евродепутатът Радан Кънев настоя за вмешателство от Брюксел заради безпомощността на българските власти да ускорят ваксинационния процес. Ден преди началото на учебната година положителните проби, отчетени към 0 ч. днес, са 6% от направените тестове - над критичния праг от 4 на сто.


"Дневник" проследи на живо новините около развитието на четвъртата вълна от епидемията в страната. Проследете ги в хронологията.
Радан Кънев

© Надежда Чипева, Капитал

Радан Кънев


Евродепутатът от ЕНП ( "Демократична България") Радан Кънев поиска днес от пленарната зала на Европарламента Европейският съюз да се намеси заради ниския процент ваксинирани срещу коронавируса в България, съобщи кореспондентът на БНР в Брюксел.


По думите на българския евродепутат това заплашва здравето на гражданите на страната, както и на останалите европейци. "Второ правителство и трети парламент в България се провалят в организацията на ваксинационна кампания, в пресичането на антинаучната пропаганда, която ни доведе до позорния резултат от около 20% ваксинирани при 70 средно за съюза. Така че отговорът е, че правомощията на Европа стигат дотам, докъдето е нужно, ако националните правителства се провалят да защитят нашите граждани", каза евродепутатът.


В профила си във "Фейсбук" Кънев е публикувал видео от изказването си. В него той подчертава, че българските управляващи се провалят, защото политическата криза и постоянната предизборна кампания ги тласкат към лесното решение на популизма. "Европа трябва да се намеси, когато европейците са превръщат в заложници на страхлив популизъм. Когато националните правителства се провалят в закрилата на здравето и живота на собствените си граждани", е казал той.


В Силистра се отваря "зелен коридор" на 4 дати

Коронавирусът в България: Радан Кънев поиска намеса на ЕС заради провала на ваксинирането (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал

Имунизационният кабинет към РЗИ-Силистра, ул. "Петър Мутафчиев" № 82 (сградата на ХЕИ), ще извършва ваксинация на принципа "зелен коридор" на следните дати:
 • 15 септември (сряда) от 15.00 до 17.00 часа
 • 16 септември (четвъртък) от 15.00 до 17.00 часа
 • 17 септември (петък) от 16.00 до 17.00 часа
 • 18 септември (събота) от 12.00 до 14.00 часа

Облекчения за наемателите на общински имоти в София

Коронавирусът в България: Радан Кънев поиска намеса на ЕС заради провала на ваксинирането (хронология)

© Юлия Лазарова


Столичният общински съвет прие да бъдат удължени мерките в подкрепа на бизнеса в София, който пострада вследствие на пандемията от COVID-19. Облекченията ще бъдат за ползватели на общински нежилищни имоти или обекти, намиращи се на територията на Столична община, и ще важат до края на годината, се вижда от публикация в coronavirus.bg.

Пълното освобождаване от плащане на наем или обезщетение за ползване за наематели или ползватели по договори, сключени със Столична община/общински фирми, е при условие, че са преустановили изцяло дейността си. Обектите, които ползват допълнителен терен, общинска собственост за разполагане на маси и столове за консумация на открито, ще могат да плащат предвидената за това такса с 50% намаление за периода 1 октомври – 31 декември.

Ако наемите са предплатени за периода на актуалните противоепидемични мерки, внесените суми се приспадат за периода след отмяната им.


Общинските търговски дружества ще освободят изцяло от наем ползвателите на нежилищните имоти по договори за срока, през който са преустановили своята дейност, но не по-дълъг от 1 октомври до 31 декември.


При спад от 20% до 50% от оборота за съответния месец от октомври до края на годината спрямо същия месец на 2019 г. фиксираната отстъпка от наемната цена ще е от 20%. При спад с над 50% тя ще е 50%.

Училищата в София започват присъствено

Всички 175 столични общински училища ще отворят врати през тази учебна година. В 117 от тях е имало ремонти и обновявания, в 23 от тях ремонтите ще продължат и след 15 септември, като няма да се пречи на учебния процес.


Обучението навсякъде в столицата ще започне присъствено, а в първия учебен ден полицейското присъствие ще бъде засилено, за да се гарантира безопасността на учениците. "Спазването на мерките е изключително важно, за да може да се продължи присъственото обучение, това го осъзнават и учителите, и учениците, ще се контролира спазването на изискванията", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БНТ.


Тя отново призова учителите да се ваксинират.

Хотелиери и ресторантьори във Велинград се вдигат на протест

Хотелиерите, ресторантьорите и всички съпътстващи туризма индустрии във Велинград ще протестират на 14 септември от 15 до 16 часа. Протестът е част от поредицата шествия в цялата страна срещу налагането на здравни мерки без съпътстващи ги икономически, съобщава Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.


Митингът е организиран от "Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи" и е подкрепен от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Българска асоциация на заведенията, Сдружение на заведенията в България и обединения туристически бранш.


"Вече една година и половина оцеляването на хиляди хора в града ни е поставено на карта. Съсипан беше не само туристическият бранш, а и десетки други съпътстващи бизнеси. Велинград губи младите си хора, губи бизнеса си, губи поминъка си", подчертават от "Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград.

Сдружението на туроператорите и туристическите агенти "Обединение "Бъдеще за туризма" обяви, че районните здравни инспекции са спрели ненадейно предоставянето на безплатни антигенни тестове за организирани пътувания на български граждани. Сдружението припомня, че програмата бе договорена на 7 юли на среща с ресорния министър Стела Балтова и с главния държавен здравен инспектор. Тя обаче започва да действа чак след два месеца подготовка и е "спряна тихомълком" на 9 септември. Организацията научава това от свой член в Пловдив, който получил уведомително писмо по въпроса от регионалната здравна инспекция.


Проведените разговори с представители на няколко ведомства не дали отговор на сдружението как и защо се е стигнало дотук.


"Проведохме десетки разговори с министър Балтова и нейния заместник Даниела Стоева, с безброй експерти от РЗИ - София, и Министерството на здравеопазването. От тях научихме само, че координация между държавните институции няма... Тези тестове бяха възможност браншът да заработи. В същото време министър Балтова с апломб отчита бомбастичните 685 млн. лв. директни помощи към туризма само в рамките на служебния кабинет", посочва Павлина Илиева, председател на организацията.


Нито едно държавно ведомство не е изпратило досега официална информация по какви причини програмата е спряна. "Дневник" изпрати въпроси по темата до Министерството на здравеопазването и очаква отговорите.

Министерството на туризма е изплатило над 11 млн. лв. на близо 90 туроператора

Коронавирусът в България: Радан Кънев поиска намеса на ЕС заради провала на ваксинирането (хронология)

© Юлия Лазарова

Министерството на туризма е изплатило субсидии на 89 туроператора за общо 11.2 млн. лв. Ведомството посочва, че с парите, които са по линия на антикризисните мерки заради пандемията, трябва да се върнат пари на предплатили пътувания туристи в периода 1.03-31.12 2020 г. В средата на март миналата година бе въведено извънредно положение и редица предплатени пътувания тогава и по-късно бяха отменени. И при предишни траншове туроператори са получавали помощ за такава цел, но по техни данни отпуснатите суми не могат да покрият дълговете им към клиенти, които не са се съгласили предплатените суми да бъдат пренасочени за следващи пътувания. Официални данни за размера на този дълг няма.


Най-малката сума от плащането в момента е 150 лв., а най-голямата достига над 1.3 млн. лв. Тя зависи от оборота на туроператора и е до 15% от него за 2019 г. без ДДС.

Разкриват се още COVID легла в Шумен

Шуменската болница е на първо място в страната с най-много пациенти в COVID отделенията. Това сочат официалните седмични данни на Националната здравноосигурителна каса. В лечебното заведение пациенти със симптоми на коронавирусна инфекция през седмицата стигнаха до 150, докато максималният брой легла е 180. Разкриват се още 20 легла, съобщи "Нова телевизия".


В лечебното заведение се усеща и липсата на медицински персонал, който да обслужва COVID отделенията.
"Много е тежко положението, не знам колко дълго този персонал ще продължи да работи с COVID болни", заяви д-р Димитър Костов.


"В област Шумен са имунизирани 14.6% от населението, което никак не е много. В областта има 6 временни имунизационни пункта, в събота и неделя има дежурен кабинет", заяви д-р Илияна Лозанова от регионалната здравна инспекция. По думите й в момента в областта активните случаи на инфекцията са 572.

Процентът на тежки случаи на COVID-19 при децата не се е увеличил

Процентът на тежките случаи на коронавирус при децата не се е увеличил - това посочи вирусологът проф. Радостина Александрова в интервю за Би Ти Ви. Делта вариантът е много по-лесно заразен, сравняваме го с варицелата, но въпреки повечето болни деца сериозните случаи остават същия процент", каза тя и посочи, че по-уязвими са бебетата под 1 година и там родителите и близките трябва да правят всичко възможно, за да ги предпазят от заразяване.


"Ваксините срещу коронавирус се препоръчват за всички на и над 12-годишна възраст. За да може една ваксина да бъде разрешена, тя е преминала през доста сериозни тестове за безопасност и ефикасност", припомни Александрова.

Нови противоепидемични мерки влизат в сила в Гърция от днес

Нови противоепидемични мерки влизат в сила в Гърция от днес. Неваксинирани вече няма да имат право да посещават закритите части в таверни, барове, кафенета и центрове за развлечения. Там могат да влизат само ваксинирани и преболедували със сертификат от 30 до 180 дни.
За пътуващи с всякакъв вид обществен транспорт ще се изисква бърз тест, направен до 48 ч. преди пътуването, включително за деца от 12 до 17 г.

Въвежда се и задължително носене на маски на открито при струпване на хора на площади, спирки, централни и търговски улици. Междувременно започва имунизирането с трета доза ваксина на хора от рискови групи.

Болницата в Горна Оряховица има нужда от доброволци

Тежка е ситуацията в общинската болница в Горна Оряховица. От лечебното заведение призоваха за помощ, тъй като броят на пациентите, заразени с COVID-19, там е двойно по-голям от броя на предвидените места и има нужда от доброволци, които да помагат в работата на отделенията.


"Ситуацията не е добра, имаме около 20-23 COVID легла, а в момента имаме 74 болни, част от които се налага да бъдат настанени в интензивните сектори. По-възрастните хора карат COVID-19 по-тежко", заяви, д-р Елиас Хаддад пред БНТ. По думите му не достигат лекари, медицински сестри и санитари. "Над 95% от постъпилите в болницата не са ваксинирани", посочи той.

Вирусолог: Добре е да се слага и трета доза от ваксината

С течение на времето имунитетът избледнява и може би е добре да се слага и трета доза от ваксината срещу COVID-19 - това заяви доц. Любомира Гломб - началник на отдел "Вирусология" в Националния център по заразни и паразитни болести, пред "Нова телевизия". "В България обаче този въпрос не е релевантен, той не се отнася за нас. Ние едва се справяме с първа и втора доза, дори "едва" е оптимистично казано", каза още тя.


По думите й от данните се вижда, че имунитетът е съхранен за 1 година по отношение на ваксината и за почти 2 години по отношение на преболедуването. "Наблюдавам какво се случва в другите страни. Хората в болниците са предимно неваксинирани. Нека гледаме какви са тенденциите, а не единичните случаи", призова тя.

Кунчев не смята, че задължителна ваксинация би нарушила граждански права

Коронавирусът в България: Радан Кънев поиска намеса на ЕС заради провала на ваксинирането (хронология)

© Юлия Лазарова


Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев е предложил да има задължителна ваксинация на работещите в определени сфери. "За мен някои групи трябва да бъда имунизирани. Това са медицинските работници, както и работещите в социални заведения", заяви Кунчев пред "Нова телевизия".


Той не смята, че задължителната ваксинация би нарушила граждански права. "Това, което ще постигнем, е да не позволим заради професионалните си отговорности да заразяваме хора. Отдавна се видя, че в домовете за стари хора например многократно неимунизиран персонал внесе инфекцията и се стигна до епидемични взривове", коментира Кунчев.


Той обясни още, че в края на септември изтича срокът на годност на 300-400 хиляди ваксини срещу COVID-19. "На ден правим по 15-20 хил. имунизации, с този темп няма как да ги използваме", обяви Кунчев.


По думите му трета доза би била препоръчителна за определени групи, но това трябва да се преценява за всеки индивидуално. "Оптимистичната новина е, че има задържане на заболеваемостта, не само за България, а и за Европа. За първи път тази седмица падна малко заболеваемостта", каза той.

Коронавирусът в България: Радан Кънев поиска намеса на ЕС заради провала на ваксинирането (хронология)

© Юлия Лазарова


Общо 437 са регистрираните нови случаи на коронавирус за последното денонощие, показват обновените данни на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са близо 6 процента от направените 7324 теста.


Още 37 души са приети в болница, като така броят на хоспитализираните достигна 4609. 373 от тях са в интензивни отделения. Починали са 53 пациенти, а като излекувани са посочени 424.


Близо 2000 дози ваксина са поставени през последното денонощие. Завършен ваксинационен цикъл имат над 1.23 млн. души.


Повече подробности и графики вижте тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 741 Неутрално

  "Министерството на туризма е изплатило над 11 млн. лв. на близо 90 туроператори"
  Оппа-па по 120К на оператори които са взели пари от клиенти, скатали са ги и сега бай-данъкоплатец да връща. Гответе се за 20% ДОД и ДП от 2022.

 2. 2 Профил на xkoleva
  xkoleva
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Положението в България към момента:

  471.272 приключени случая
  414.157 оздравели (96%)
  19.522 починали (4%)

  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 3. 3 Профил на Jazz
  Jazz
  Рейтинг: 209 Неутрално

  Би Би Си: Прокремълски тролове атакуват коментарните секции на западни медии

  Голяма операция за оказване на влияние върху общественото мнение в подкрепа на руските интереси удря и коментарните секции на родните медии

  Прокремълски тролове атакуват все по-интензивно медии в редица европейски държави, като се фокусират главно върху Обединеното кралство и България, съобщава Би Би Си.
  Британската обществена медия цитира доклад на Института по изследване на престъпленията и сигурността в Университета на Кардиф, който е изследвал 32 влиятелни медии в 16 държави. Основният лост за влияние на кремълската пропаганда е използването на тролове за публикуване на постове в секциите за коментари към публикуваните статии.

  "Като превземат коментарите на читателите, троловете успяват да представят руската пропаганда като преобладаващото обществено мнение в западните медии”, коментира проф. Мартин Инес, директор на института и ръководител на програмата.

  Тези постове се разпространяват основно сред аудитории в Централна и Източна Европа, но най-вече в България, сочи докладът на Университета в Кардиф.

  Руските тролове са доста изобретателни и що се отнася до прикриването на следите си. Един акаунт например е сменил 69 географски локации и 549 имена от създаването си през юни м.г., сочи докладът.

  https://www.bbc.com/news/uk-58441662

  https://www.cardiff.ac.uk/news/view/2547048-high-profile-western-media-outlets-repeatedly-infiltrated-by-pro-kremlin-trolls

 4. 4 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1675 Весело

  Израел, страната с най голям процент ваксинирани и най много случай на ваксинирани болни :))))) А и в момента панически са стимулирали свойте учени да проучат последствията, щот може да се окаже, че това, което Хитлер не е успял да направи, те може да успетя да направят на себеси, което ще бъде супер иронично

  Впрочем ваксинирайте се, ваксината е пътя към вашата свобода и старите времена, може и крила да ви поникнат кои знае ще разберем :)))

  Щях да кажа, че трябва да игнорирате новините за тея дето са умрели пряко от ваксината, които са хиляди, но не се говори за това и как тея дето са умрели 2 седмици след ваксиниране се пишат като неваксинирани на много места по света :))))

  А и има прекалено много интереси и политика и ако излязат и кажат " ЪЪ между другото, това може ви убие и не е ефективно" Много политици и доктори може да получат прическа тип Кенеди от недоволни или най малкото да загубят кариерата си... Тоест разбирам тяхното желание да бутат това до край :))))

 5. 5 Профил на Nevena Stoilova
  Nevena Stoilova
  Рейтинг: 396 Неутрално
 6. 6 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ramon Asvalda":

  Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:

  Израел: 63% ваксинирано население - 787 души

  България: 16% ваксинирано население - 2 827 души

  Смъртността в България е 3,6 пъти по-висока отколкото в Израел.
  Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.

  https://ourworldindata.org/covid-vaccinations
  https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries

 7. 7 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 351 Гневно

  Кунчев, вместо да дрънка глупости и да се прави на юрист, да вземе да обясни, ЗАЩО толкова напира да ваксинира задължително.
  Какви са медицинските причини?
  Би трябвало поне от медицина да отбира малко от малко...

 8. 8 Профил на Явор
  Явор
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Вчера:

  Холандия: 63% ваксинирано население - 2 082 новозаразени, починали - 1

  България: 16% ваксинирано население - 437 новозаразени, починали - 53

  Гъстотата на населението в Холандия е 7 пъти по-висока отколкото в България.

  Ваксините работят.

 9. 9 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 351 Любопитно

  До коментар [#3] от "Jazz":

  Нашите тролове как се справят в сравнение с руските?

 10. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Ще мрат, но няма да се ваксинират!

 11. 11 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 351 Любопитно

  До коментар [#2] от "xkoleva":

  Какво е положението с рака, инфаркта, инсулта... ?
  Сигурно е реципрочно че и по-зле...
  Защо никой не взима някакви сериозни мерки срещо тези болести?

 12. 12 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 351 Любопитно

  До коментар [#8] от "Явор":

  А, Вие какво работите?

 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  До коментар [#6] от "Явор":

  > Смъртността в България е 3,6 пъти по-висока отколкото в Израел.

  Това го дъвкахме вече няколко пъти.

  Смъртността в България е приблизително три по-голяма от тази в Израел и в не-КОВИД години. Отвори произволна статистика за 2010-2019-та.

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1675 Весело

  До коментар [#6] от "Явор":

  Средна възраст на хората в Израел : 30.5
  Средна възраст в България : 44.6

  Ако искате да освободите легла в старческия дом, забравете един прозорец отворен :))) Искам да кажа, че естествено, че ще мрът повече хора... В Африка дет нит хигиена има нит медицина като цяло, муха ги ухапала, тоя вирус :)))) Ама те са и млади, щот там трудно се старее... Средна възраст за Африка : 19.7

 15. 15 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ramon Asvalda":

  По част първа - и понеже много се страхуват започнаха трета игла.
  По част втора - едва ли ще доживеете.
  По част трета - ЕЖК.
  По част четвърта - ако, може би, по всяка вероятност, сигурно, най-вероятно, бля,бля, бля .... бееееее!
  🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑

 16. 16 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  До коментар [#9] от "tie_interceptor":

  > Нашите тролове как се справят в сравнение с руските?

  Между 'наши' и 'руски' няма голяма разлика. Така да се каже - всички са си 'наши'.

  А някои от тях наистина добра кариера постигнаха.

  В мероприятии приняли участие начальник управления по надзору за исполнением законов о федеральной безопасности, межнациональных отношениях, противодействии экстремизму и терроризму Генеральной прокуратуры Российской Федерации Юрий Хохлов, руководитель Специализированной прокуратуры Республики Болгария Иван Гешев, сотрудники профильного управления Генпрокуратуры России и представители болгарской делегации.

  https://www.genproc.gov.ru/smi/news/genproc/news-1381972/


  На откриването на паметника на Тодор Живков в Правец 2001 г. Отляво надясно: Георги Първанов, тогава още лидер на БСП и кандидат-президент, Бойко Борисов, току-що назначен за главен секретар на МВР, Евгения Живкова, внучка и осиновена дъщеря на Живков, Младен Червеняков, депутат от БСП и бивш министър на правосъдието.

  https://e-vestnik.bg/10759/koy-slozhi-pametnika-v-pravets-i-vazrazhdaneto-na-kulta-kam-zhivkov/

  કટાક્ષ
 17. 17 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#6] от "Явор":> Смъртността в България е 3,6 пъти по-висока отколкото в Израел.Това го дъвкахме вече няколко пъти.Смъртността в България е приблизително три по-голяма от тази в Израел и в не-КОВИД години. Отвори произволна статистика за 2010-2019-та.
  —цитат от коментар 13 на Ан Он


  Ако екстраполирате твърдението си за по-дълъг период от време ще излезе, че средната продължителност на живот в Израел е над 200 години.

 18. 18 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  До коментар [#12] от "tie_interceptor":
  До коментар [#8] от "Явор":

  > А, Вие какво работите?

  Уж следи активността на Руските Тролове в Интернет. Ама реално замазва дейността на истинските Руски Тролове дето народната власт с подкрепата на Червената Армия държи начело на държавата вече повече от 75 години.

  કટાક્ષ
 19. 19 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1675 Весело

  До коментар [#17] от "3biri":

  Освен това Израел имат едно от най добрите здравеопазвания :))) Което също се отразява и на шансовете да оцелееш :))) Тук си теле пред ветеринар, ама всъщност и това не си, щот на фермера му пука за добитъка, пък за вас, вие сте просто поредния номер и даже им досаждате с вашите проблеми :))))

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Ами направете я задължителна тази ваксина. Както се вижда доброволно няма да стане, а страната пак пламна.

 21. 21 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1675 Весело

  До коментар [#20] от "Роси":

  Хипотетично Роси.. Ако утре кажат " А между другото имате 5 години живот, тъй като спайк протеините биват нападани от имунната система, което води до тежки поражения"

  Според теб, тея задължително ваксинирани, какво имат да губят ? Френска революция някои ? :)))

  Ти си слагай каквото искаш.. Ти тъй си и свикнала цял живот.. Да ти слагат неща дет не знаеш къде са били, не си налагай ценностите над всички моля.. Има валидни аргументи и в двете страни :)))

 22. 22 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#17] от "3biri":Освен това Израел имат едно от най добрите здравеопазвания :))) Което също се отразява и на шансовете да оцелееш :))) Тук си теле пред ветеринар, ама всъщност и това не си, щот на фермера му пука за добитъка, пък за вас, вие сте просто поредния номер и даже им досаждате с вашите проблеми :))))
  —цитат от коментар 19 на Ramon Asvalda


  Интересно защо използвате третолицемножествено число!? Нека позная! Вие сте нощен пазач някъде в западна европа и единственото удоволствие в живота ви е всеки ден да се опитвате да си докажете, че сте си много добре.

 23. 23 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  До коментар [#17] от "3biri":

  > Ако екстраполирате твърдението си за по-дълъг период от време

  Суровите данни:

  https://www.google.com/search?q=2016+number+of+deaths+Israel
  2016 43.54

  https://www.google.com/search?q=2016+number+of+deaths+Bulgaria
  2016 108.82

  Фигура 1. България има втората най-ниска очаквана продължителност на живота сред
  държавите от ЕС

  State of Health in the EU / България / Здравен профил / за страната 2017
  https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/state/docs/chp_bulgaria_bulgarian.pdf


  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy

  > Ако екстраполирате твърдението си за по-дълъг период от време

  Ще оставя екстраполацията на теб.

  કટાક્ષ
 24. 24 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  До коментар [#20] от "Роси":

  > Ами направете я задължителна тази ваксина.

  И аз така викам. Ама нещо се дърпат.

  કટાક્ષ
 25. 25 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#8] от "Явор":

  РАБОТЯТ ЗА ПЛАНДЕМОЛОЗИТЕ НЕ ЗА ТЕЗИ ,КОИТО ПРИБЪРЗАНО СИ ПОДАРИХА ТЕЛАТА НА БИГ БРАДЪР

 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  До коментар [#8] от "Явор":

  > Ваксините работят.

  Работа на терен трябва. Разпечатвате ги тия лозунги на големи плакати, разделяте се на групи - едните минават по Витошка а другите обикалят по села и паланки и обясняване с прости думи на хората както трябва да направят за да се спасят.

  Ама това изисква да вложиш някакви усилия в каузата, не е като копи/пейст по форумите.

  કટાક્ષ
 27. 27 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Най-хубавото на кризата, която се задава е, че ще е за всички - няма гърци, няма германци, няма българи. Всички ще са в кюпа и МВФ вкупом ще ни спасява. Приготвили са ни 3.2 трилиона евро за да ни спасят. Така хубаво ще ни спасят, по хубаво от колкото до сега ни спасяваха. Чудесно ще ни спасят! И точно това трябва да се случи, защото това заслужаваме.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ан Он":

  Малко преувеличих. Нека ви го обясня нагледно. Да си представим, че сравняваме една извадка от 1000 израелци и 1000 българи родени преди 200 години. За да твърдим, че средната смъртност при израелците е 3.6 пъти по ниска отколкото при българите, ако сънародниците ни са измрели равномерно разпределено на възраст между 60 и 90 години, то израелците трябва да са измрели равномерно на възраст между 60 и 168 години.

 30. 30 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  До коментар [#17] от "3biri":> Ако екстраполирате твърдението си за по-дълъг период от време Суровите данни:https://www.google.com/search?q=2016+number+of+deaths+Israel 2016 43.54https://www.google.com/search?q=2016+number+of+deaths+Bulgaria 2016 108.82Фигура 1. България има втората най-ниска очаквана продължителност на живота среддържавите от ЕСState of Health in the EU / България / Здравен профил / за страната 2017https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/state/docs/chp_bulgaria_bulgarian.pdf https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy > Ако екстраполирате твърдението си за по-дълъг период от време Ще оставя екстраполацията на теб.
  —цитат от коментар 23 на Ан Он


  Ами освен по-голяма и по-малка, математиката разполага и с малко по-точен изчислителен потенциа за сравнения.

 31. 31 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  До коментар [#30] от "3biri":

  > математиката разполага и с малко по-точен изчислителен потенциа за сравнения

  Така е.

  В случая обаче не става дума за математика а за здравна система.

  Според статистиката мрем приблизително три пъти повече от Израел и в мирни времена и във времена на Глобална Зараза.

  કટાક્ષ
 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  До коментар [#30] от "3biri":

  > Според статистиката мрем приблизително три пъти повече
  > от Израел и в мирни времена и във времена на Глобална Зараза.

  При това независимо че ние сме ваксинирани на 27 процента а те са сертифицирани на 81 процента (повечето с по три игли).

  કટાક્ષ
 34. 34 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 880 Неутрално

  С ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ ПОКАЗВАМ ПРОБЛЕМА НА ЦЯЛАТА ПРОТЕСТЪРСКА СГАН И ЗАЩО БЪЛГАРИЯ БЕРЕ ДУША!И аз не харесвам ГЕРБ – арогантността, нахалството, некомпетентността, шуробаджанащината и грозните им мутри (всички тези прояви за заложени в манталитета ни от комунистите още на 09. 09. 1944 г), НО НЯМАМ КАК, ЗАРАДИ ТОВА ДА ХАРЕСВАМ ТОЗИ РЕТРО КОМУНИСТ РАДЕВ, НЯМАМ КАК ДА ХАРЕСВАМ АБСОЛЮТНИ несъстотелници като Мая Манолова – комсомолски секретар и комунистическо острие, няма как да харесвам деградатите Бойкикев, ген. Атанасов, БСП- Нинова и сие и чалга-недоразумението Трифонов, а за "отровното трио" вие сами ги съдете по делата им! И сега най-страшното – тези всичките са ЛЕВИ, на ляво на от лявото, та до чисто червената комунистическа зловредност – ДО ЕДИН И ТЕ НЕ ГО ОТРИЧАТ И НЕ ГО КРИЯТ!МЕЖДУ ДРУГОТО, НЯКОЙ ОТ ВАС ИДИОТИТЕ ОТ ПРОТЕСТА И ПОДДРЪЖНИЦИТЕ НА ТАЗИ СГАН, ЗАДАВАЛ ЛИ СИ Е ВЪПРОСА, ЗАДАВАЛ ЛИ ИМ Е ВЪПРОСА :"ВИЕ КЪДЕ СТОИТЕ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ, ПОЛИТИЧЕСКИ, МОРАЛНО И ВЕРСКИ" – ЗАЩОТО ЧОВЕК НЕ ПРАВИ НИЩО, ИЗВЪН ТОВА, В КОЕТО ВЯРВА – ЧОВЕК Е ТОВА, КОЕТО ВЯРВА!
  —цитат от коментар 28 на konservator.bg


  Пич, ти в същата тема ли си? Повярвай ми, много се напънах да те разбера и докато четях, все си виках - сега ще каже, как тия гадове докараха коронавируса. Или пък да кажеш, че тия гадове са отказали да се ваксинират доброволно. Ама ти не го каза. И нищо не разбрах!

 35. 35 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Ще мрат, но няма да се ваксинират!
  —цитат от коментар 10 на Роси


  Че кой не го прави това:
  - Ще мрат от затлъстяване, но няма да спрат да се тъпчат!
  - Ще мрат от висока скорост, но няма да карат бавно!
  - Ще марат от тютюнопушене, но няма да минат на електронни цигари или въобще да ги откажат!
  - Ще мрат от настинка, но няма да си сложат краката в гореща вода!
  - Ще мрат от глад, но няма да научат английски и да работят с компютри!
  - Ще ги избива здравната система, но няма да поискат реформа!

 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  > Отдавна се видя, че в домовете за стари хора например
  > многократно неимунизиран персонал внесе инфекцията
  > и се стигна до епидемични взривове", коментира Кунчев.

  Не че нещо ама тоя още ли не е разбрал че Науката установи че сертифицираните прихващат Заразата и я разпространяват не по-лошо от не-сертифицираните ?

  Или още го кара на старата мантра - 'сега вече могат да прегърна възрастния си баща без да се притеснявам че ще го заразя' ?

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на tie_interceptor
  tie_interceptor
  Рейтинг: 351 Разстроено

  До коментар [#36] от "Ан Он":

  За съжаление с напредване на възрастта в човека настъпват много неприятни промени...
  А Кунчев изобщо не е от младите.
  Не му е лесно да е толкова гъвкав и да е в час с постоянно променящата се обстановка.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Хайде Кунчев пак да си помисли дали не е нарушаване на човешките права. Не е зле да погледне и до къде стигнаха тези размишления за задължителна ваксинация във Франция, например.

  danitoledov
 40. 40 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 902 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ramon Asvalda":Средна смъртност от ковид на 1 милион човека:Израел: 63% ваксинирано население - 787 душиБългария: 16% ваксинирано население - 2 827 душиСмъртността в България е 3,6 пъти по-висока отколкото в Израел.Гъстотата на населението в Израел е 7 пъти по-висока отколкото в България.https://ourworldindata.org/covid-vaccinations https://www.worldometers.info/coronavirus/ #countries
  —цитат от коментар 6 на Явор


  Пич тая смъртност дето я цитираш беше натрупана главно, когато ваксини още нямаше. Излагаш се.

 41. 41 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Неутрално

  ====..Коронавирусът в България: в София се удължават облекченията за наематели на общински имоти======Али-бегов ще е щастлив, той гУлем наемател е ! ...... Абе вижте какво прави една Гърция и разберете, че всичко в България е шменти-капели.......

 42. 42 Профил на Изгубеният
  Изгубеният
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Радан на кой се жалва и защо? Смеагъл и Ицето са се ваксинирали по тъмна доба, в късен час да не ги усетят. С тая зелена политика съвсем изтърва коня с тия двамата, Радане.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 721 Любопитно

  До коментар [#3] от "Jazz":Нашите тролове как се справят в сравнение с руските?
  —цитат от коментар 9 на tie_interceptor


  Че има ли разлика?А и кои са наши и кои руски?

 45. 45 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 721 Весело

  Ще мрат, но няма да се ваксинират!
  —цитат от коментар 10 на Роси


  Роси!За първи път съм съгласен с тебе!

 46. 46 Профил на Gergana Kostadinova
  Gergana Kostadinova
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Аз съм на принципа, че всеки има глава на раменете си, и би трябвало да знае най-добре какво му е необходимо. Уважавам личния избор на всеки! Различните хора се движат от различни мотиви, в зависимост от собственото си ниво на развитие, среда, роднини и т.н. Днес за първи път прочетох, че вече съм и "кръвожадна", заради това, че отказвам да участвам в експеримента! Това наистина беше интересно за мен, защото Мили хора! Почакайте да видите какво означава "кръвожаден", когато гладът и липсата на доходи проговори за стотиците хиляди семейства останали без работа през следващите месеци покрай мерките и вече принудителната ваксинация по сектори. И не само в България! Хубава вечер!😀

 47. 47 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 721 Весело

  До коментар [#20] от "Роси":> Ами направете я задължителна тази ваксина.И аз така викам. Ама нещо се дърпат.
  —цитат от коментар 24 на Ан Он


  Сигурно щото викаш? Говори човешки,без викане, щото това, викането, е ....

 48. 48 Профил на Gergana Kostadinova
  Gergana Kostadinova
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Когато всички коментиращи под всички статии за Ковид, независимо от конкретната медия, излязат с имената си, тогава ще започна да възприемам сериозно всичко За и Против ваксинирането срещу грип, та било то и Ковид-вече на Ен-та степен! За доказателство, прилагам моят и-мейл до СЗО - дали и изобщо ще ми отговорят, си е тяхна работа. Блокиране на фейсбук профила ми ще доведе единствено до виртуалните ми животинки да умрат от глад:) Ти да видиш! Нямам опция да пейстна скрийн шот от СЗО, защо ли? Добре, в и-мейла си ги попитах, кога ще включат в статистиката си преболедувалите от Ковид, които нямат нужда от ваксина, защото вече имат естествен имунитет. Чакам си минусите! Хубава вечер!

 49. 49 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 424 Весело

  Добре де, всички знаем, дори и онзи проф.н математика тези дни проумя, че нерегистрираните срещнали коронката са в пъти повече от регистрираните.
  Следват естествени питания
  1 Що да се боцкат танцувалите?
  2 Дори да се боцкат, ПРЕПОРЪКАТА е да изчакат ПОНЕ 6 месеца, що бързате да ги боцнете?

 50. 50 Профил на Gergana Kostadinova
  Gergana Kostadinova
  Рейтинг: 234 Неутрално

  И конкретно по заглавието, без да съм чела изказването на Кънев, Просто те отзовавам! Само заради заглавието! Не съм те изпратила Там, за да играеш Антихуманист! А, ако Кънев го отнася просто заради редакторско решение, Просто чакам....реакция и от двете страни. Не съм Илитерат!

 51. 51 Профил на Gergana Kostadinova
  Gergana Kostadinova
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#10] от "Роси":

  Мила Роси, кога за последен път прочете научен доклад от настоящия 3-ти етап от изпитанието на ваксините, за който реално, ние тук, конкретно в България, трябва да подписваме Декларация за Информирано Съгласие. Лично ти Мила, ваксинира ли се? Подписа ли въпросната декларация! Ако не сега, много съм любопитна след 6 месеца какво ще пишеш и дали ще пишеш в този форум? И преди да ме наплюеш, прегледай позиции четирИсет и шест и четирИсет и осем, защото ДНЕВНИК НЕ ПОЗВОЛЯВА НОМЕРАЦИЯ. в ЛИЧЕН ПЛАН, ТИ ЖЕЛАЯ ДЪЛЪГ И ЩАСТЛИВ ЖИВОТ! ЩЕ БЪДЕ ТАКЪВ, САМО, КОГАТО САМА СИ ГО ОПРЕДЕРИШ!:)

 52. 52 Профил на Gergana Kostadinova
  Gergana Kostadinova
  Рейтинг: 234 Неутрално

  До коментар [#45] от "gobay":

  Мила Роси, кога за последен път прочете научен доклад от настоящия 3-ти етап от изпитанието на ваксините, за който реално, ние тук, конкретно в България, трябва да подписваме Декларация за Информирано Съгласие. Лично ти Мила, ваксинира ли се? Подписа ли въпросната декларация! Ако не сега, много съм любопитна след 6 месеца какво ще пишеш и дали ще пишеш в този форум? И преди да ме наплюеш, прегледай позиции четирИсет и шест и четирИсет и осем, защото ДНЕВНИК НЕ ПОЗВОЛЯВА НОМЕРАЦИЯ. в ЛИЧЕН ПЛАН, ТИ ЖЕЛАЯ ДЪЛЪГ И ЩАСТЛИВ ЖИВОТ! ЩЕ БЪДЕ ТАКЪВ, САМО, КОГАТО САМА СИ ГО ОПРЕДЕЛИШ!:)

 53. 53 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2689 Любопитно

  За пореден път питам какво правим с хард антиваксърите, чиито деца нямат ни една ваксина, но са записани в училища и градини с фалшиви имунизационни документи. Всички познавате такива защото се превръща в рецидив.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 54. 54 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 785 Весело

  Радан от компетенцията на какъв се меси в медицински въпроси? Брюксел как да се "намеси", танковете ли ще пращат? Тоя го мислех за малко по-умен.

 55. 55 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  Последния път г-н Кънев се обърна към социалистите да му помогнат.

  Сега що не?

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 56. 56 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 721 Неутрално

  До коментар [#45] от "gobay":Мила Роси, кога за последен път прочете научен доклад от настоящия 3-ти етап от изпитанието на ваксините, за който реално, ние тук, конкретно в България, трябва да подписваме Декларация за Информирано Съгласие. Лично ти Мила, ваксинира ли се? Подписа ли въпросната декларация! Ако не сега, много съм любопитна след 6 месеца какво ще пишеш и дали ще пишеш в този форум? И преди да ме наплюеш, прегледай позиции четирИсет и шест и четирИсет и осем, защото ДНЕВНИК НЕ ПОЗВОЛЯВА НОМЕРАЦИЯ. в ЛИЧЕН ПЛАН, ТИ ЖЕЛАЯ ДЪЛЪГ И ЩАСТЛИВ ЖИВОТ! ЩЕ БЪДЕ ТАКЪВ, САМО, КОГАТО САМА СИ ГО ОПРЕДЕЛИШ!:)
  —цитат от коментар 52 на Gergana Kostadinova


  Мила Гергана! Да!Ваксинирах се на 06/06/21! Къде да Ви потърся на 06.12.21 и да Ви дам отчет как се чувствам? Надявам се да не се криете тогава под друг Ник!Дано сте здрава и жизнена!  До коментар [#45] от "gobay":Мила Роси, кога за последен път прочете научен доклад от настоящия 3-ти етап от изпитанието на ваксините, за който реално, ние тук, конкретно в България, трябва да подписваме Декларация за Информирано Съгласие. Лично ти Мила, ваксинира ли се? Подписа ли въпросната декларация! Ако не сега, много съм любопитна след 6 месеца какво ще пишеш и дали ще пишеш в този форум? И преди да ме наплюеш, прегледай позиции четирИсет и шест и четирИсет и осем, защото ДНЕВНИК НЕ ПОЗВОЛЯВА НОМЕРАЦИЯ. в ЛИЧЕН ПЛАН, ТИ ЖЕЛАЯ ДЪЛЪГ И ЩАСТЛИВ ЖИВОТ! ЩЕ БЪДЕ ТАКЪВ, САМО, КОГАТО САМА СИ ГО ОПРЕДЕЛИШ!:)
  —цитат от коментар 52 на Gergana Kostadinova


  Не мога да кажа "Мила

 57. 57 Профил на mbe281060634
  mbe281060634
  Рейтинг: 0 Неутрално

  ДБ : Джендърите на Байдън
  БСП : Бесните Пенсии на Путин

 58. 58 Профил на MPetr
  MPetr
  Рейтинг: 918 Весело

  Радан Кънев нали го ваксинираха........

 59. 59 Профил на Милчо Колев
  Милчо Колев
  Рейтинг: 5 Неутрално

  До коментар [#1] от "acarid":

  Той Боко изплати близо 200 милиона на пенсионери с добавката от 50 лв. при празна хазна и не работещ бизнес, открадна близо милиард за авансови плащания към магистрали които ще са готови най рано след 6 години.... Плати на крав@рите едни пари за едни самолети дето не са им почнали производството още.... ти се вайкаш, че на хората са им дали пари да си покрият загубите и да си запазят персонала.....

 60. 60 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1724 Неутрално

  направо към ОТАН да се обърне за помощ.
  санкции , ембарго и ежедневни бомбени рейдове над София, докато хомофобския, антиваксърски режим не падне .
  сетне щурмоваци със зелени камиони, пременени в ЯХБЗ и картечници да поведат стадото по стадионите за задължителна ваксинация ...
  еееех, мечтииии....

 61. 61 Профил на krokodil_gena
  krokodil_gena
  Рейтинг: 93 Весело

  В този момент гласоподавателите на ДъеБъ намаляха поне с едни 40%. Марш при АБВ и Божкова лято под 4 процентната бариера соросоидни гниди такива..

 62. 62 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1427 Весело

  "Радан Кънев поиска намеса на ЕС заради провала на ваксинирането"

  Сега да очакваме "Говарит Москва" в съвременната версия "Спиик Брюксел".

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 63. 63 Профил на Vassil Stoychev
  Vassil Stoychev
  Рейтинг: 671 Неутрално

  До коментар [#6] от "Явор":

  Коментарът Ви е смислен, но не отчита факта, че средната възраст в Израел е доста по-ниска, оттам и процента застрашено население доста по-малък.

 64. 64 Профил на Asan III
  Asan III
  Рейтинг: 63 Неутрално

  До коментар [#4] от "Ramon Asvalda":

  При сегашния пик на заразата смъртноста в Израел е около 0.3% от заразените на ден, през Февруари беше 0.9%.
  И на всеки третокласник му е ясно че ваксините не помагат, нали?

  В Израел религиозните кухи лейки по синагогите не се ваксинират и разнасят заразата.
  Като цяло хората са много по-глупави отколкото страхливи и захвърлиха маските щото им омръзнало, така както и на пишман тарикатите в Булгаристан. като Рамончо.

 65. 65 Профил на acarid
  acarid
  Рейтинг: 741 Неутрално

  До коментар [#59] от "Милчо Колев":

  Ти май не прочете че с тези пари се връщат други едни пари, авансово платени от туристи. Въпросът е къде са първите пари?

  "Ведомството посочва, че с парите, които са по линия на антикризисните мерки заради пандемията, трябва да се върнат пари на предплатили пътувания туристи в периода 1.03-31.12 2020 г"

 66. 66 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Радан Кънев ритуално се самоуби и повлече и ДСБ и ДБ с това изказване. За съжаление ... дълбоко разочарование от един от малкото политици, които до момента смятах за адекватни и бих приел да ме представлява

 67. 67 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#63] от "Vassil Stoychev":

  На такива коментари обикновено отговарям, да сравнят смъртността на милион с Намибия, Филипините и Индонезия и пак да коментират

 68. 68 Профил на jazzdevil
  jazzdevil
  Рейтинг: 1340 Гневно

  "Радан Кънев поиска намеса на ЕС заради провала на ваксинирането"

  За 4-ти път си посипвам главата с пепел, че гласувах за този калъф...

 69. 69 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#13] от "Ан Он":

  а като отвориш статистика за 2020/2021 и се окаже, че смъртността в БГ вече е не 3 пъти, а пет пъти по0голяма от Израел?

 70. 70 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#68] от "jazzdevil":

  никога не си гласувал за него, 100% гаранция.

 71. 71 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#66] от "uq":

  избирателите на ДСБ нямат нищо общо с теб, совен това, идва време, в което е напълно възможно тези избиратели да са от макото останали живи. така че не го отписвай толкова бързо, колкото и да ти се иска, както и на твойде господари, ДСБ расте с по 5 % на всеки избори. отивай да гледаш тв 7/8 и Чорбанов и гласувай за Доган

 72. 72 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 702 Неутрално

  До коментар [#61] от "krokodil_gena":

  гладна мишка просо сънува... готви се ДСБ да управляват, че тогава ще трябва да си търсиш работа...

 73. 73 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  По какъв начин неваксинираните пречат на онези които искат да се ваксинират? Освен това по последна информация всяка от ваксините не предпазва от заболяване, а от тежко протичане на болестта. Лекото протичане означава, че ваксиниран лекар може и да не забележи симптомите и през това време да зарази пациентите. А и нима твърдят, че неваксинираните искат да ходят по болници и целенасочено искаме да уморят възрастните си роднини ли?

 74. 74 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 785 Любопитно

  До коментар [#71] от "dsc":

  Кои избиратели на ДСБ? Защо Костов миналата есен се наложи да даде интервю, в което по заобиколен път да каже, че ХИ и РК са меко казано неподготвени по темата Северна Македония? Ако сте решили да превърщате паритията си в своеобразно ОФ, нямате проблем, просто ще загубите моя и други гласове. Имам за вас един джокер защо не можете да минете 15%, джендърски и лобистки политики. Изборът е ваш, дали искате да управлявате или да си кретате със НПО субсидийката.

 75. 75 Профил на Asan III
  Asan III
  Рейтинг: 63 Неутрално

  До коментар [#67] от "uq":

  В Намибия смъртността на ден като процент от заразените е също 4,6% като в Булгаристан. Ваксинирате са около 15% колкото и при най-умното племе.

 76. 76 Профил на comment
  comment
  Рейтинг: 137 Неутрално

  ДБ утекоха в канала заради Радан Кънев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK