На живо

Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

Избрано от редактора
Асен Василев и Кирил Петков разтоварят с председателя на парламента Ива Митева.

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

Асен Василев и Кирил Петков разтоварят с председателя на парламента Ива Митева.След 57 работни дни днес приключи работата на 46-ото Народно събрание. Президентът Румен Радев издаде указ, с който го разпуска от 16 септември и насрочва предсрочните парламентарни избори за 14 ноември. Тогава ще е и първият тур на президентските избори. Съставът на новия служебен кабинет ще бъде обявен утре, но вече е известно, че популярните министри на икономиката Кирил Петков и на финансите Асен Василев ще освободят постовете си.


"Дневник" проследи на живо важните политически новини от деня и реакциите по тях. вижте ги в хронологията.
Министерството на финансите потвърди за смяната на Асен Василев

Асен Василев

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

Асен Василев


В новия състав на служебния кабинет, който ще бъде обявен утре, ще отсъства сегашният министър на финансите Асен Василев. Това се разбира от официално съобщение до медиите на пресцентъра на ведомството, което кани журналистите на церемонията по предаване на поста от министър Асен Василев на новия служебен министър.


По-рано през деня и министърът на икономиката Кирил Петков съобщи, че днес е последният му ден като министър. Очаква се двамата да поставят началото на нов политически проект в близките дни.


По неофициална информация президентът Румен Радев ще назначи за финансов министър Валери Белчев, който бе шеф на т. нар. фонд на фондовете по време на второто управление на ГЕРБ.

Ива Митева все пак ще се кандидатира за депутат

Ива Митева

© ВЕЛКО АНГЕЛОВ

Ива Митева


Председателят на 46-тото Народно събрание Ива Митева, която преди месец казваше, че обмисля да се оттегли от политиката, обяви, че отново ще се кандидатира за депутат от листата на "Има такъв народ". "Длъжна съм да опитам за последен път. Много е трудно да се направи коренна промяна. Но ще го направя, за да дам пример на онези млади хора, които насърчавам да се включат и да направят промяната", заяви Митева. Тя добави, че докато трае предизборната кампания, няма да ползва услугите на Националната служба за охрана.


Според нея парламентът е свършил добра работа с актуализацията на бюджета и приемането на изцяло нов правилник за работата си, които по думите й са най-големите му постижения. По думите ѝ се е видяло, че депутатите имат волята да започнат съдебна реформа, но е нужно партиите да се обединят и да постигнат смирение, за да я довършат.


Своята работа оцени с думите: "Като председател бях със свои и с чужди. Трябваше да балансирам между партиите на промяната и партиите на статуквото, но от друга страна трябваше да балансирам и между самите партии на промяната. В един момент останах съвсем сама, но съм щастлива, че успях да отстоя своите решения. Не допуснахме този парламент нито веднъж да се наруши Конституцията".

46-то Народно събрание приключи работа

46-тото Народно събрание официално приключи работа. Председателят на парламента Ива Митева ("Има таков народ") удари финалния звънец, а депутатите от партията на Слави Трифонов се събраха за обща снимка.


Митева пожела на политическите сили успешна предизборна кампания и изрази надежда да се видят скоро отново.

Кирил Петков обяви, че му остава само ден като министър

Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


Служебният министър на икономиката Кирил Петков каза, че му остава още един ден като министър, което значи, че няма да е в новия служебен кабинет.


"Докато сме служебни министри, работм само в това си качество. Остана само един ден", отговори днес той на въпрос на жуурналисти при отчета на правителството. И допълни: "Утре ще е назначаването на новия служебен кабинет. Утре ще инфомираме за следващите стъпки".

Парламентът ще обсъди доклада за полицейското насилие на закрито заседание

Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


Последното обсъждане на 46-тото Народно събрание няма да бъде публично. Причината е, че ще бъде представен и обсъждан доклад на комисията, която събираше информация за полицейското насилие и подслушване на протестиращи по време на антиправителствените протести през миналото лято. В него имало класифицирана информация, обяви председателят Николай Хаджигенов. Очаква се само гласуването на доклада да бъде публично.


От парламентарната трибуна депутати от ГЕРБ отправиха обвинения, че със закритото заседание само ще бъде прикрито, че комисията всъщност не е установила нищо и че подслушване е нямало.

Бойко Рашков се похвали с добра организация за миналите избори

Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Анелия Николова


Служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков отчете, че е създадена много добра организация за изборите на 11 юли, с което е елиминиран криминалният вот, изкривяващ в продължение на години политическата картина в България. Според него служебното правителство не е позволило в такава голяма степен да се купуват и продават гласовете на гражданите. Проверени са 5600 места, предуупредени са над 10 хил. лица, за които е имало информация, че подготвят купуването на гласове.Той отчете и увеличение на досъдебните производства, сред които 20 на 10 юли и 8 на 11 юли. Иззети са и суми, подготвени за купуване на гласове.


"Ние не приемаме упрека, че сме оказвали тормоз над избиратели, като сме ги предупреждавали по законовоустановената форма след информация, че са подготвяли манипулации на изборния процес", смята Бойко Рашков.

Христо Иванов: Чака ни грозна кампания

Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


"Днес е първият ден на следващото Народно събрание. Чака ни грозна кампания". Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов в декларация от парламентарната група. Той интерпетира провала на 46-то Народно събрание в опита си да реализира работещо правителство с това, че с парламента се случва важна трансформация, която налага такива сътресния. "Важното е какво ще осмислим от този процес, защото ще бъде важно не просто да затворим страницата, а как отваряме следващата", посочи Иванов.


Според него този парламент е бил решителният момент да се направят изводите за това, което предстои. "Предстои ни да няма големи. Предстои българският парламент да се състои от повече средни по големина играчи. Никой няма да може да казва "Аз решавам, а вие само ще изпълнявате". Ние казахме "не" на всичко това. Ще ни се наложи да сме съизмерими и да се научим, че трябва да се срещаме без от това да стават скандали и компромати", заяви Христо Иванов.


Той изрази съжаление, че парламентът не е могъл да се фокусира върху политиките, свързани с овладяването на пандемията от COVID-19 и посочи, че вина за това носят всички депутати.

Служебният кабинет е защитил националния интерес на България, отчете Янев

Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Велко Ангелов


Служебният кабинет достойно е защитил националния интерес на България, отчете днес служебният премиер Стефан Янев, който се очаква да оглави и новото служебно правителство.


Сред успехите на правителството му бе отчетена направената за първи път от години актуализация на пенсиите, с която пенсионерите вече били извадени над линия на бедността. Според Янев това е и пример за добра работа с парламента.


Служебният премиер обяви, че кабинетът му е показал недъзите на предишното управление и е показал как да се изразходват обществените средства прозрачно и отчетно. Той каза, че Планът за възстановяване и развитие ще бъде внесен скоро в Брюксел, за да може до края на годината да са налични първите пари в държавния бюджет.


Служебното правителство предлага проект за нова системата по управление на кризи.

На живо: отчет на служебното правителство за постигнатото през последните 4 месеца

Манолова: Надеждата на гражданите е сега формациите на промяната да се прегрупират

Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Велко Ангелов


На финала на 46-тото Народно събрание в декларация от парламентарната трибуна председателят на "Изправи се.БГ!Ние идваме!" Мая Манолова обяви че вината за невъзможността за съставянето на правителство в този мандат е на първите 3 политически сили - "Има такъв народ", ГЕРБ и БСП.


"От "Има такъв народ" се очакваше да прояви разбиране за диалога, за съгласието, които трябваше да бъдат проявени, за да бъде сформирано правителство. Отговорността за провала е на вас като първа политическа сила", обърна се към депутатите от "Има такъв народ" Манолова. Тя посочи, че сега надеждата на гражданите е формациите на промяната да се прегрупират, за да победят партиите на статуквото.


Манолова посочи още, че въпреки краткия си живот 46-ят парламент е направил повече за гражданите отколкото правителството на Борисов, като уточни, че става дума за актуализацията на пенсиите и повишаването на парите за втората година от майчинството.


Според нея обаче още много важни задачи не са били свършени, защото водещия принцип на парламента бил "Искахме, но нямаме желание".


"Амбициите ни бяха големи, но възможностите се оказаха скромни, защото задкулисието и зависимостите не са си тръгнали от българския парламент. Те упяха да изкушат онези, за които промяната е само маска и предизборен слоган. За всички останали борбата с мафията и зависимостите ще продължи до пълното им осветяване", заяви още Манолова.

"Има такъв народ" обвини персонално Христо Иванов, че не е съставено правителство

За Тошко Йорданов от "Има такъв народ" Христо Иванов от "Демократична България" носи персонална отговорност, че настоящото Народно събрание не е излъчило правителство. Това посочи депутатът от партията на Слави Трифонов в декларация в последния работен ден на парламента, като повтори тезата си, че Иванов е искал да се меси в състава на кабинета, предложен от първата по резултат политическа сила.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


"Този парламент не излъчи правителство, защото всички заявиха, че няма да го подкрепят, без ДПС, които мълчаха. Приказките, че имаме общи цели, се оказаха лъжи и лицемерие", заключи Йорданов.
Тошко Йорданов атакува "Демократична България" и заради късното сформиране на постоянните комисии в парламента, както и заради забавеното гласуване на законопроекта, с който в крайна сметка Бюрото за защита на свидетелите бе изтеглено от подчинение на главния прокурор и премина към Министерството на правосъдието.
"Там минават за юристи, но не знаят какво правят", обърна се Йорданов към "Демократична България".Тошко Йорданов повтори и друга своя позната теза - че "това е един лицемерен парламент", който е показал "татянадончевщина", имайки предвид обвиненията на "Има такъв народ", че Дончева е предлагала голяма сума пари на депутати от партията на Слави Трифонов, за да ги привлече.
Накрая Йорданов поиска т. нар. партии на протеста (наричани още и "на промяната"), към които се числят "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", "да си опичат акъла".
Обърна се и към ГЕРБ-СДС: "Идват президентски избори, президентът Радев ще спечели и това е доказателство, че който е срещу вас, печели".

ГЕРБ обвини Радев, че атакува демокрацията

В декларация парламентарната група на ГЕРБ-СДС обяви, че най-възрастният депутат Мика Зайкова била лоша орисница, тъй като нанесените и от 45-ия, и от 46-ия парламент щети дълго ще се помнят. Проваленият мандат на 46-ото Народно събрание бил отговорност и на служебния кабинет, който не успял да успокои политическата криза.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


ГЕРБ обвини президента Румен Радев, че суспендира парламентарната република и погазва конституцията. Според Десислава Атанасова заради интригите на държавния глава се скарали т. нар. партии на протеста, а ресурсът на изпълнителната власт бил използван за политически инжинеринг и създаване на нов проект, който да ги изчегърта.
ГЕРБ отново обвини служебния вътрешен министър Бойко Рашков в тежка атака срещу партията на изборите на 11 юли. Сред обвиненията към служебното правителство бяха, че провалило ваксинацията, спряло строежите на пътищата, изпуснало инфлацията и др.
Бившите управляващи призоваха изгорените мостове да се заменят с диалог.
За ГЕРБ залогът за изборите на 14 ноември е оцеляването на парламентарната демокрация, която Румен Радев атакувал. Изчегърването на политическия опонент води до изчегъртване на демокрацията, смята Десислава Атанасова.

Парламентът гласува символично закриването на спецправосъдието

Със 130 гласа "за", нито един "против" и "въздържал се" в последния работен ден Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за съдебната власт (ЗСВ), с които се закриват специализираните съдилища и прокуратури. Гласуването бе определено както в правната комисия, така и в пленарната зала днес като символично, но и като заявка за съдебна реформа в следващия парламент.


Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


Предложенията минаха на първо четене с гласовете на "Демократична България", които са вносители на предложенията, на "Има такъв народ", БСП и "Изправи се.БГ! Ние идваме". В залата присъстваха и депутати на ДПС и ГЕРБ, които обаче не участваха в гласуването. Подобен законопроект, предвиждащ закриването на специализираните съдилища и прокуратури стига до същия етап - гласуван на първо четене в пленарна зала и в рамките на предходното Народно събрание преди няколко месеца.

Политическите сили в парламента не се страхуват от новия проект на Петков и Василев

Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


Политическите сили в парламента не се страхуват от появата на нов политически проект. Това коментираха техни представители в кулоарите на парламента в поледния работен ден на 46-тото Народно събрание.


По думите на зам.-председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" Филип Станев появата на нов политически субект предполага появата на нов играч на сцената, т.е. на нещо различно от статуквото. Той обаче отговори, че в твърде рано да коментира дали "Има такъв народ" би могъл да си партнира с подобен политически субект. "Не знаем, ако се появи този политически субект, за който намеквате и за който, може би, всички знаем, как ще бъде ориентиран в политическото пространство, каква програма ще изповядва - дясна партия ли ще бъде, лява ли или в центъра", допълни Станев.
Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов повтори тезата си, че в лицето на Кирил Петков и Асен Василев вижда съмишленици "независимо в какво качество от тук нататък те ще продължат работата си". Той допълни, че "Демократична България" гледа позитивно на тяхното начинание и очаква да работи и в бъдеще с тях. "Ако сме умни съм сигурен, че може да очакваме много добри новини.", коментира още Иванов.


Според зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев е опит да бъдат заменени провалилите се партии на протеста. "По никакъв начин не се притесняваме от такъв проект. Това е опит на Румен Радев да разчисти терена от провалилите се партии на протеста и да ги замени с една нова формация, която евентуално да се опита да свърши това, което те не успяха. Така че те трябва да се притесняват, те ще бъдат доведени до ръба на оцеляването след този проект", заяви Биков.


Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ както винаги отговори лаконично на журналистическите въпроси като само подчерта, че ДПС не се притеснява от каквито и да било политически проекти.


От БСП за пореден път отказаха коментар по темата.

В последния ден БСП обяви, че и новите партии са на статуквото

В декларация от името на "БСП за България" Корнелия Нинова обяви, че грехът на 46-ия парламент е, че не се намерил разум, а но това трябва да е за урок.
Причините да се стигне до тук според БСП били няколко. Първата - началото било сбъркано заради разделителните линии - партии на статуквото и партии на промяната. Според Корнелия Нинова и новите партии вече два пъти били в парламента, т. е. били вече статукво. Втора причина - спечелилата партия "Има такъв народ" се обявила за опозиция. Трета - емоциите взели връх и се стигнало до обиди на "флора и фауна".
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


Според БСП промяната трябва да се реализира от парламента - не можело да се търсят милиони от инхаус поръчки, след като законът ги позволява и не е променен. С актуализацията на бюджета според Корнелия Нинова освен че помогнали на хората се върнала и държавността - парите не се раздавали от джипката, а от парламента.
В началото на предизборната кампания верният път не бил да се търси вина, а да се предлагат решения. Корнелия Нинова обеща да предлага решения хората да вървят напред и призова за смислена кампания.

На изпроводяк ДПС отново нападна президента и служебното правителство

С декларация за края на 46-тото Народното събрание, веднага след като председателят на парламента Ива Митева ("Има такъв народ"), лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ за пореден път атакува президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство. Според Карадайъ "в последните месеци сме свидетели на безподобно нарушение на конституцията", имайки предвид назначаването на Кирил Петков за министър на икономиката, защото имал двойно гражданство.


Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


Карадайъ атакува министъра на вътрешните работи Бойко Рашков заради специализираната полицейска операция преди изборите на 11 юли срещу купуването на гласове. Лидерът на ДПС я определи като "активно мероприятие".
"Служебният кабинет показа своята истинска същност. Поведението на служителите на реда могат леко да бъдат наречени репресии и унижения", каза Карадайъ, като според него това е знак на безсилие.

Президентът е издал указа за разпускане на парламента

След почивката на депутатите председателят на парламента Ива Митева обяви, че на 14 септември президентът Румен Радев е издал указ, с който разпуска 46-ото Народно събрание от 16 септември и насрочва предсрочните парламентарни избори за 14 ноември. Тогава ще е и първият тур на президентските избори.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова

Парламентът окончателно премести Бюрото по защита на свидетелите в министерството на правосъдието

Народното събрание прие окончателно на второ четене поправки в законодателството, с които Бюрото за защита на свидетелите се прехвърля от прокуратурата, където в момента е на подчинение на главния прокурор, към Министерството на правосъдието. Това са единствените поправки, свързани с главния прокурор, които успяха да минат и на второ четене по време на мандата на този парламент. Против промените гласуваха депутатите от ГЕРБ и ДПС.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


Подробности тук

Коалицията между "Изправи се.БГ!" и "Ние идваме!" на Николай Хаджигенов е под въпрос

Ще продължи ли коалицията между Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Татяна Дончева ще се обсъжда след края на 46-тото Народно събрание, каза адвокатът в кулоарите на Народното събрание в отговор на въпрос за бъдещето на формацията. Темата е актуална, тъй като Хаджигенов неколкократно е показвал неодобрението си към Дончева.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


В отговор на въпрос на "Дневник" дали е поставял условия на Мая Манолова за продължаване на съвместната работа, но без Татяна Дончева или е по-скоро склонен да продължи самостоятелно (със сдружението "Ние идваме!") Хаджигенов каза: "Не сме решили още, вчера се събрахме, за да обсъждаме политическата обстановка, но не сме взимали никакви решения. Набелязахме възможните пътища и не сме се спрели на нито един, тъй като все още е твърде рано".

Поне 934 души от протестиращите са били подслушвани

934 души са били подслушвани по време на протестите от лятото на миналата година, установила временната комисия за проучване на фактите и обстоятелствата за полицейското насилие и подслушването на протестиращи, политици и активисти по време на антиправителствените протести от лятото на 2020 г. Това обяви председателят на комисията Николай Хаджигенов ("Изправи се.БГ! Ние идваме!") в кулоарите на Народното събрание.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


По думите му сред подслушваните има петима журналисти (един от които работи за френска медия). Едва на 130 души от подслушваните над 900 са събрани имената, каза Хаджигенов, като макар и информацията да я има, тя е засекретена. За това адвокатът вини главния прокурор Иван Гешев.
"За съжаление комисията не можа да намери законов начин, по който да вдигне класификацията. Единственото нещо, което можах да направя, е да изпратя писмо до Националното бюро за контрол на СРС-та, на което поставих срок месечен за декласификация. Той изтече, сега медиите трябва да направите опит да се сдобиете с тях", каза Николай Хаджигенов.

Стефан Янев очаква да е премиер и в новия служебен кабинет

Служебният премиер Стефан Янев очаква отново да заеме същата длъжност в следващия служебен кабинет, каза той пред журналисти в Габрово, където присъства на откриване на учебната година. "Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации", посочи той.


Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Правителствена информационна пресслужба


Няколко часа преди официално да даде отчет за направеното от служебното правителство от май досега Янев посочи, че са свършени много неща, включително нетипични за един служебен кабинет. Служебният премиер каза, че българските граждани могат да бъдат спокойни, защото в страната има наличен финансов ресурс, който да посрещне евентуални предстоящи кризи в страната.

Не съм аз кандидатът на ГЕРБ за президент, каза Фандъкова

"Със сигурност няма да съм аз". Така кметът на София Йорданка Фандъкова отговори на въпрос дали тя е потенциален кандидат на ГЕРБ за президент на предстоящите избори. Пред телевизия "Нова нюз" посочи и че не е участвала в обсъждане, в което за поста да се е дискутирало името на бившия директор на "Пирогов" Асен Балтов, който преди дни се оплака, че е освободен и от болницата като лекар.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


В друга част от разговора Фандъкова се възмути от случилото се с него като защити тезата си с това, че в момента системата не трябва да се лишава от лекари. Допълни, че е "чувала от медииет" неговото име в контекста на президентските избори. "За мен е важна работата за София, в следващите 2 години трябва да направя всичко възможно да изпълня голяма част от ангажиментите, които съм поела", обяви за себе си тя.

Радев: Политиците не показаха, че мислят първо за България

Най-важният урок, който политиците в този парламент не научиха, че всичко трябва да се прави най-напред с мисъл за България, а това не винаги беше на преден план. Това каза пред журналисти в Пазарджик, където присъства на откриване на учебната година президентът Румен Радев.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Прессекретариат на Държавния глава


Президентът съобщи, че е готов със състава на новия служебен кабинет, който ще обяви утре заедно с разпускането на 46-ото Народно събрание. Той отказа да каже нещо повече предварително.

Проф. Пламен Киров: Изборите 2 в 1 ще създадат проблеми, няма да спестят пари

При приемането на решението да има избори две в едно никой не помисли за технологичните трудности, всеки се фокусира към това да спестим едни пари. Аз смятам, че никакви пари няма да се спестят, най-малкото, защото трябва да се купят нови машини. Тази позиция изрази днес пред БНТ ръководителят на катедрата по Конституционноправни науки в Юридическия факултет на Софийски университет проф. Пламен Киров.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


Според него не е изключено да се появи вариант на феномена 15/15 като по погрешка номерът на избраната партия се прехвърли и към някой от кандидатите за президент. Киров призова Централната избирателна комисия да положи усилия да обяснява на избирателите как се гласува 2 в 1.

В "Демократична България" имат опасения, че предвиденото за днес окончателно гласуване на предложението Бюрото за защита на свидетели да бъде изтеглено от подчинение на главния прокурор Иван Гешев и да премине към Министерството на правосъдието, като загуби полицейските си правомощия, може да не се случи. Депутатът от обединението Ивайло Мирчев заяви пред "Нова телевизия", че има "усещане и индикации" за подобен сценарий.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


"В момента, в който стане дума за съдебна реформа и за Иван Гешев на всички рязко им омекват колената. Заявяват, че са за смяна на главния прокурор, а стигне ли се до гласуване в зала всички тези гласове изчезват", заяви той, като допълни, че очаква ГЕРБ, БСП и ДПС да не подкрепят промените. Мирчев каза още, че амбицията пред "Демократична България" е да получи мандат за съставяне на правителство.

Мая Манолова: Никой парламент досега не свърши толкова много за доходите

Лидерът на парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова похвали 46-ото Народно събрание за свършената работа по отношение на доходите на хората. Според нея това е едно от най-важните неща, които парламентът е свършил. По думите ѝ през последните 12 години никое Народно събрание не е свършило толкова работа точно за доходите на хората.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова

Халил Летифов: Този парламент е пореден провал

"Този парламент не успя да свърши най-важното нещо - да излъчи правителство, което е пореден провал, каза пред БНТ заместник-председателят на Парламентарната група на ДПС Халил Летифов. Той открои две неща от неговата работа - че разделителните линии, които се чертаят, не водят до нищо добро и фактът, че е била приета актуализацията на бюджета.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова

Атанас Зафиров: И в това народно събрание задкулисието продължи да нарежда нещата

В този втори пореден безплоден парламент не се решиха два основни проблема. Първо, задкулисието продължи да нарежда нещата. Освен това парламентът не беше адвекватен на очакванията на хората, каза днес пред БНТ зам.-председателят на Парламентарната група на БСП Атанас Зафиров. Според него явно съдебната реформа не е била приоритет, след като втори парламент тя дори не е започната.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова

Тома Биков: Радев иска да се освободи от част от партиите на протеста

Ако се създаде политически проект на Кирил Петков и Асен Василев, това ще е опит на президента да се освободи от партиите на протеста и да ги замени с нови, които да не се провалят по този начин. Ще видим доколко това има потенциал, каза днес пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков.
Според него кабинет в този парламент не се е родил, защото партиите на протеста не са били в състояние да водят преговори и да очертаят позитивен дневен ред пред обществото. Освен това тези партии се изпокарали помежду си.
Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова

Филип Станев: в този парламент лъснаха истинските лица на много политически играчи

Този парламентът свърши важна работа - направи важна актуализация на бюджета, но в него се случи нещо по-важно - лъснаха много истини, излязоха истинските лица на много политически играчи, коментира пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Филип Станев. Той спомена поименно Татяна Дончева, която обвини в лъжи и манипулация и Христо Иванов, Мая Манолова и Корнелия Нинова - направили така, че ГЕРБ и ДПС да са доволни.


Станев си пожела на следващите избори да излязат повече хора да гласуват, а в новият парламент да им здрав разум и компромиси. Според него ключово е в него да не се разменят лични нападки. "Ако се появи нов проект (на министрите Кирил Петков и Асен Василев) ще има пренареждане", смята Станев.


"Има такъв народ" ще продължи да разчита на професионалната експертиза на Петър Илиев и занапред, се разбра междувременно от изказване на председателя на парламентарната група на партията Тошко Йорданов пред "Нова телевизия". Вчера в интервю за "Дневник" заместникът на Йорданов Виктория Василева намекна, че Илиев и "много други хора" не фигурират в погледа напред на партията.

Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


За пореден път Тошко Йорданов посочи персонално съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов като виновника да не бъде излъчено правителство. "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!" скачаха на нас, все едно ние сме управлявали. Надявам се за другия парламент да се сетят кой е големият враг на българския народ, а това е ГЕРБ. Надявам се да имаме здрав разум да изчегъртаме ГЕРБ от обществения живот, пък след това ще се оправяме помежду си кой е бил по-голям демократ", добави Йорданов.

Започна последният работен ден на парламента

С амбицията да приеме окончателно поне един законопроект, извън трите актуализации на бюджета за тази година и ратификациите на договори за дарения на ваксини, започна работа днес 46-тото народно събрание в своя последен работен ден.


Първа точка в проекта за програма на депутатите е окончателно гласуване на предложението Бюрото за защита на свидетели да бъде изтеглено от подчинение на главния прокурор Иван Гешев и да премине към Министерството на правосъдието, като загуби полицейските си правомощия.

Политическото напрежение: Кирил Петков и Асен Василев няма да са министри (хронология)

© Юлия Лазарова


В дневния ред е включено и първото четене на законопроекта за закриване на спецправосъдието. Дори и да бъде приет обаче, това ще е символично, тъй като няма как да бъде гласуван окончателно преди разпускането на парламента.


Очаква се от парламентарната трибуна лидерите на групи да направят декларации, които да отчетат резултатите от работата на 46-ия парламент и да дадат заявки за приоритетите си преди третите за тази година избори за народни представители.


Подробности тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (458)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Станев за това е прав, ДБ имаха да си избиват пари за изборите и да връщат на спонсорите, затова искаха постове. За да лапат. Същото и за ИБГНИ.
  Друг е въпросът, че ИТН са боси в политиката и нямат и достатъчно експерти.
  Но по-добре беше да се пробват, поне да имаме редовно правителство.
  Ама ДБ не харесват никой, самодостатъчни са си.

 6. 6 Профил на petrow1973
  petrow1973
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Надявам се за другия парламент да се сетят кой е големият враг на българския народ, а това е ГЕРБ. Надявам се да имаме здрав разум да изчегъртаме ГЕРБ от обществения живот, пък след това ще се оправяме помежду си кой е бил по-голям демократ", добави Йорданов.
  Преди 75 години нацистите решават да покажат на цял свят "вътрешните врагове" на Германия. Те налагат "отличителен знак" за евреи и полагат началото на онова, което наричат "окончателното решение на еврейския въпрос".
  Намерете разликата.

  За умрелите - или добро или нищо За живите - само критика или нищо няма да свършат:)
 7. 7 Профил на Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Неудобно е да кажеш "Дайте да се разберем кой какво ще краде!" Затова се използва изразът "Търсим консенсус по конкретни политики."

 8. 8 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  Мая Манолова: Никой парламент досега не свърши толкова много за доходите

  При такава инфлация, трябваше двойни пенсии да гласувате, за да нулирате ефектите от новите цени.
  Нищо не свършихте.

 9. 9 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  До коментар [#6] от "petrow1973":

  Ти от коя народност си?
  Гледам, че говориш от името на някакъв народ, да не от онзи дето Трифонов го възпява?

 10. 10 Профил на qts041055603
  qts041055603
  Рейтинг: 39 Неутрално

  станев и себеподобните му ще се появяват и виждат след 1,5 месеца само по кабеларката от кв.Левски.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Тошко, излезте с ясната си програма и ясни приоритети и я дръжте!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 14. 14 Профил на Боян Баянов
  Боян Баянов
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Татяна Дончева:
  „Гербаджиите в голямата си част са прости хора, които нямат самочувствието да стават по-сложни, но имат самочувствието да се възползват от поста, който са получили. Те нямат комплекси. Въпреки че са нисички, са се домогнали до постовете.
  При Слави Трифонов има орда от комплексари. Те смятат, че имат потенциал, но системата им пречи. Това разминаване между самопреценката и реалността води до абсолютно погрешни решения. Те са негодни за промени", 14.09.2021 г.
  www.dnevnik.bg/izbori_2021/2021/09/14/4252977_politicheskoto_naprejenie_nikoi_ot_ministrite_niamal/

 15. 15 Профил на Lorak
  Lorak
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Станев за това е прав, ДБ имаха да си избиват пари за изборите и да връщат на спонсорите, затова искаха постове. За да лапат. Същото и за ИБГНИ.Друг е въпросът, че ИТН са боси в политиката и нямат и достатъчно експерти.Но по-добре беше да се пробват, поне да имаме редовно правителство.Ама ДБ не харесват никой, самодостатъчни са си.
  —цитат от коментар 5 на НеКой

  Айде малко по-сериозно, кандидатите на ИТН бяха абсолютно неадекватни, не е нужно да искаш да лапаш, за да знаеш, че си правиш харакири с подкрепа за тях.

  Тези, които не харесват никой, си бяха баш на Слави хората, които не пожелаха с никого да преговарят и да правят никакви компромиси, не изкривявай историята.

  Не знам дори дали да споря, по начина, по който ти е построен поста, не бих се изненадал да си трол.

 16. 16 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  "....опит на президента да се освободи от партиите на протеста..."

  Президентът наистина иска да се освободи от някои партии, но не тези от протеста. Ами те депутатите на протеста ДБ и ИБГНИ, заедно с БСП са едва една четвърт от всичките.

 17. 17 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Весело

  До коментар [#7] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":

  😄

 18. 18 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Няма протестни или партии на промяната. Това са улични партии, които Радев започна да ги смиля с новия си проект, за да не му пречат да управлява еднолично. Да видим кога ще се усетят.

 19. 19 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Станев, блесна ви единствено простотията. От вас партия не става. По-елементарни лъжци едва ли могат да се намерят, освен на някоя детска площадка. Ще ви запомним с интернационалния бизнесмен Шнорхела, с барбадоския предписващ, с маймунджилъците на Тошко и какво ли още не. Чао, лузъри.

 20. 20 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5895 Неутрално

  До коментар [#6] от "petrow1973":

  "Чегъртай трудно 3" :)

  Иначе, паралелите с "Окончателното решение", са леко пресилени. Но съм съгласен, че с призиви за унищожение и слагане на етикети на групи от хора, не се върви напред. Ама "какво да направим, като сме българи" (Гоце Делчев).

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  До коментар [#15] от "Lorak":

  А Киро Канадата е прелест, нали?
  Нищо, че уволни всички в бордовете и сложи свои хора. Нищо, че по негово време инфлацията препуска.
  Само и само защото има медиен комфорт.

 22. 22 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Прав е Филип Станев, лъснаха властолюбците протестери !!!

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5895 Неутрално

  До коментар [#13] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Жената си е жена, колкото и противна да е...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 25. 25 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  ПОНЕ В ПОСЛЕДНИЯТ ДЕН СВЪРШЕТЕ ОЩЕ НЕЩО ВАЖНО!

 26. 26 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Весело

  До коментар [#24] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Като ония виц с жабата…. ,,Е аз сега да се разчекна ли?”…

 27. 27 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Разстроено

  Колко жалко, че никой не чува гласа на Разума и на експертите...!

 28. 28 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално


  ,,В "Демократична България" имат опасения, че предвиденото за днес окончателно гласуване на предложението Бюрото за защита на свидетели да бъде изтеглено от подчинение на главния прокурор Иван Гешев и да премине към Министерството на правосъдието, като загуби полицейските си правомощия, може да не се случи.”

  Ами НЕ СЕ МОТАЙТЕ!
  ДЕЙСТВАЙТЕ

 29. 29 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Весело

  До коментар [#27] от "selqnin":


  12 години нали слушахме само експерти

 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Тошко, излезте с ясната си програма и ясни приоритети и я дръжте!
  —цитат от коментар 12 на Аз съм българче обичам наште планини зелени  Вече е фатално късно да го направят .
  По-добре го посъветвай, как да се държат в опозиция, или и за това мислят сценаристите от сарая ?!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на mxa57684253
  mxa57684253
  Рейтинг: 82 Неутрално

  А също така лъснаха и много нови задници. Най-вече на тези от ИТН. Старите от ГЕРБ, ДПС и БСП си ги знаем.

 32. 32
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 33. 33 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Всъщност Гешев не продължава ли да живее в Бояна? Вила 5? Дето толкова врякаха за охладителите?
  Буци вече го няма, президентът и правителството решават, защо стои още там? Малко нещо, но само от тях зависи да го направят.
  Или всичкото театро е за пред раята?

 34. 34 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  " "В момента, в който стане дума за съдебна реформа и за Иван Гешев на всички рязко им омекват колената. Заявяват, че са за смяна на главния прокурор, а стигне ли се до гласуване в зала всички тези гласове изчезват", заяви той, като допълни, че очаква ГЕРБ, БСП и ДПС да не подкрепят промените. Мирчев каза още, че амбицията пред "Демократична България" е да получи мандат за съставяне на правителство."

  Едно бюро трябва да се отнеме от главния рекетьор и пак не искат да го направят комунягите на Нинова ! Да се вземат в ръце и да гласуват, щото на тези избори твърдо се очертават като четвърта политическа сила........

 35. 35 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  "....очаква ГЕРБ, БСП и ДПС да не подкрепят промените."

  За ГЕРБ и ДПС ясно. Но защо и БСП? Че градските десни не харесват БСП е известно. Но да пророкуват по такъв начин, просто означава, че не че чак толкоз са против Гешев, ами искат да неглижират БСП и да и отнемат второто място на изборите.

 36. 36 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Преди няколко часа:
  "Виктория Василева, "Има такъв народ": Извлекли сме поуки, нещата ще бъдат по-различни"

  В 9:30
  "Филип Станев: в този парламент лъснаха истинските лица на много политически играчи"


  Никакви поуки не сте си извлекли. Пълни циркаджии. Надявате се с тези изказвания за Виктория да намалите щетите за да можете да си разигравате номерата и в следващия парламент. ДБ и Изправи се, са ви най-големия проблем. Да видим как ще гласувате днес вие и БСП.

  За едно е прав Станев, маските паднаха. Хъшовете, борци за правда, се оказаха най-обикновенни подлоги на мафията.

 37. 37 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#35] от "Judjuk":


  БСП също се извъртат

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 39. 39 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  Вижте и се разберете,
  че после народа го лъжете!

 40. 40 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  Днес какво ще гласуват тези?
  Бюрото за защита на свидетелите ли?
  …ееее ще е интересно! Ще има сериозен отпор…

 41. 41 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Весело

  До коментар [#15] от "Lorak":

  Понеже кандидатите на ГЕРБ бяха много адекватни, когато РБ влезе в коалиция с тях, а Христо стана министър, нали така?

  Sic transit gloria mundi
 42. 42 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1841 Весело

  "В "Демократична България" имат опасения, че предвиденото за днес окончателно гласуване на предложението Бюрото за защита на свидетели да бъде изтеглено от подчинение на главния прокурор Иван Гешев и да премине към Министерството на правосъдието"
  В момента това е най-актуалния проблем на нацията!

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 43. 43
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Весело

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 44. 44
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Разстроено

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 45. 45
  НеКой
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 46. 46 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  В тази така хубава държава,
  няма способен да я управлява.

 47. 47 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  Мая Манолова: Никой парламент досега не свърши толкова много за доходите
  ===================================
  Съгласно старият комунистически девиз:
  "Другари - дайте да дадем"!

 48. 48 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  "......всеки се фокусира към това да спестим едни пари."

  Това не са едни пари а нашите пари. При избори 3 в едно /без балотаж/ ще се спестят поне половината пари. А и не само пари. Време, нерви, разправии.....
  Щяло да има технологични проблеми. Нали има технолози. Сложно било, неграмотните лесно се бъркат. Никой не ги принуждава неграмотните да гласуват. Особено хората от стадото. Ако много искат, да се обучат, да изкарат курс. Не може цял професор да говори такива простотии.

 49. 49 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2818 Весело

  "По думите ѝ през последните 12 години никое Народно събрание не е свършило толкова работа точно за доходите на хората"

  След една такава лъжа ще има "Наведи се! Вие си отивате!", защото след безпринципната промяна на пенсиите, пенсионната система отива по-бързо "в киреча".
  А точно доходите на хората, какъвто и да е следващия парламент (когато и да излъчи правителство) ще бъдат обложени с по-високи данъци, не само заради дащния популизъм на "партиите на промяната", ами и заради "зелените мераци" на вярващите във вредата на нищожното количество (0.04%) СО2.

 50. 50 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 952 Весело

  С Мая напълно съм съгласен: "Мая Манолова: Никой парламент досега не свърши толкова много за доходите"... само дето от недоглеждане е изпуснато дно "ми" на края.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 51. 51 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  До коментар [#35] от "Judjuk":БСП също се извъртат
  —цитат от коментар 37 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  То е казано "Човек накъдето и да се върти, гъза му е все отзад". Хайде да изчакаме, да видим накъде ще се извъртят.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2396 Неутрално

  "Всъщност Гешев не продължава ли да живее в Бояна? Вила 5?"

  Темата не е за това къде живее, а що го пазят негови гавази.

 54. 54 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2818 Весело

  До коментар [#33] от "еспресо":

  "Всъщност Гешев не продължава ли да живее в Бояна? Вила 5? "

  Вероятно, НСО, ДАНС, Следствие и прокуратура още анализират опасностите от увреждането на "инструмента Господен". След като проверят дали заплахата идва и от последните 50 казана за ракия, ще предложат на Президента прекратяване или удължаване на Заповедта за "охранване" на "инструмента".

 55. 55 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2613 Неутрално

  Филип Станев: в този парламент лъснаха истинските лица на много политически играчи
  —цитат от коментар 0 на Заглавие от статията


  Да бе, наистина! На снимката на Тошката лицето лъщи, та се пука! Замалко да му лъщи и главата, ама не е посмял да наподобява Лидера си (с много главно Л) и да я обръсне тая тик... глава, де, главааааа!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 56. 56 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2818 Любопитно

  До коментар [#45] от "НеКой":

  "Важно им е да знаят кои са свидетелите на ответниците по делата им."

  А то имали свидетели, за които Бюрото да се грижи? Защото по делото срещу Брендо, никой не се яви (българските бяха убити, а британските покрити). Липсата на показания и доказателства извадиха от ареста и Баневи, и Арабаджиеви, и Миню Стайков. А Мата Хари изобщо не е под тяхна закрила.
  А да има свидетели, няма кой да ги защити поради антуражна заетост на Бюрото по лъскане на инструмента Господен.

 57. 57 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 703 Весело

  Филип Станев: в този парламент лъснаха истинските лица на много политически играчиг-н Станев се изрази съвсем по-просташки.Ето какво каза той :„Тя е една медуза, която се е разпаднала от собствената си отрова. Но продължи да трови с лъжи българската политика!“. Определението е по повод личността на Татяна Дончева Може ли един мъж (вероятно) и дджентълмен (вероятно), да се изразява така за жена ?!
  —цитат от коментар 1 на Хай Буй


  Може, що да не може. Както виждаш много претендиращи за интелектуален елит на нацията с гордост използват ПКП за една друга жена.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 58. 58 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Иванов може да му е бил министър, но не е ходил с ББ на кино и не го е водил при родата си да се хвали с приятелството си с него.
  Та ББ е заблудил доста хора и ги е увличал през годините, все пак са 20 в обществено-политическия живот.
  Ако бъдеш по-обективен и погледнеш някои от хората, които се бяха включили в началото в ГЕРБ и постепенно се разграничиха, ще откриеш и доста свестни.

 59. 59 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 703 Весело

  Всъщност Гешев не продължава ли да живее в Бояна? Вила 5? Дето толкова врякаха за охладителите?Буци вече го няма, президентът и правителството решават, защо стои още там? Малко нещо, но само от тях зависи да го направят.Или всичкото театро е за пред раята?
  —цитат от коментар 33 на еспресо


  Именно!

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 61. 61 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 703 Весело

  Мая Манолова: Никой парламент досега не свърши толкова много за доходите===================================Съгласно старият комунистически девиз:"Другари - дайте да дадем"!
  —цитат от коментар 47 на atmanpg


  Бе той, изразът, е друг:
  "Другари! Дате да дадеТЕ!"

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 479 Весело

  "Филип Станев: в този парламент лъснаха истинските лица на много политически играчи" - аха, най-вече на тези от ИТН...

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 64. 64 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2224 Весело

  Филип Станев: в този парламент лъснаха истинските лица на много политически играчиг-н Станев се изрази съвсем по-просташки.Ето какво каза той :„Тя е една медуза, която се е разпаднала от собствената си отрова. Но продължи да трови с лъжи българската политика!“. Определението е по повод личността на Татяна Дончева Може ли един мъж (вероятно) и дджентълмен (вероятно), да се изразява така за жена ?!

  —цитат от коментар 1 на Хай Буй


  Може, що да не може. Както виждаш много претендиращи за интелектуален елит на нацията с гордост използват ПКП за една друга жена.
  —цитат от коментар 57 на Родолюбец  До коментар [#57] от "Родолюбец":

  Явно, трудно разбираш, някои разлики при осмислянето на прочетен текст.
  Може би, защото е политически коректно, според теб?!
  Май е необходимо да ти обясня, че в първият цитат:
  - "Тя е една медуза, която се е разпаднала от собствената си отрова..."
  "Авторът" се явява политически опонент на обекта! И това е обида, отправена към политическия опонент!
  А във вторият цитат, "автор" е политическият шеф на обекта, според който, това е равностойно на "похвала и погалване по главата"!!! А не на обида или "критика" към обекта!
  Усещаш ли "тънката" разлика"? ;)

 65. 65 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#41] от "Hristov":

  И още нещо, хубаво е Слави да отговори на въпроса защо си развали отношенията с Борисов? Всички сме чували историята, че ББ не му е дал да застрои една градинка и че Слави му е поискал половината партия. И двете навремето бяха пуснати от Борисов, а Слави не направи опровержение. Като правещ шоу по ТВ това не беше толкова съществено, но като политик е вече важно да се изясни.

 66. 66 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  Ей ся тая ме изнерви - КВИ ДОХОДИ МА!? Ако визираш малоумните ви помощи и майчинските - тва ДОХОДИ ЛИ СА??? Тва са държавни помощи и подаяния! Ще свършите нещо за доходите като оправите бизнес климата, привлечете инвестиции и тн! Да раздаваш на калпак пари НЕ Е ОПРАВЯНЕ НА ДОХОДИ!!!

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 67. 67 Профил на еспресо
  еспресо
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  "Всъщност Гешев не продължава ли да живее в Бояна? Вила 5?" Темата не е за това къде живее, а що го пазят негови гавази.
  —цитат от коментар 53 на Judjuk


  Темата е за това да се направи поне символичен жест, че политиците се опитват да прекъснат взаимната обвързаност с главния прокурор.
  Дали ще преместят бюрото, дали ще го изгонят от Бояна, дали ще му бутнат барбекюто - практическият ефект е сходен, но символичният жест е важен.

 68. 68 Профил на tinati
  tinati
  Рейтинг: 420 Неутрално

  мая
  лесно се раздават пари , стига да ги има. Така се ловят избиратели предимно неграмотни.
  Какво направи Мая за затягане на икономиката ,какво стана с плана за развитие, който чака някой да го актуализират и внесат.

 69. 69 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2542 Гневно

  [quote#4:"Хай Буй"][/quote]

  Коментарът му е изваден сред "избраните". Дъно!!!!!!!!!!!!!

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 703 Весело

  А във вторият цитат, "автор" е политическият шеф на обекта, според който, това е равностойно на "похвала и погалване по главата"!!! А не на обида или "критика" към обекта!
  Усещаш ли "тънката" разлика"? ;)
  —цитат от коментар 64 на batzdravo


  Тънката разлика е в това, че изразът се приписва на, как го казваш, политическия шеф.

  Докато разпространението му е дело на политическите опоненти именно на политическия шеф, а не толкова на "обекта".
  А да наречеш една жена "обект" не е по-малко цинично, от това да я наречеш "медуза".
  Не се съмнявам, че не усещаш разликата.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 74. 74 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Весело

  До коментар [#65] от "doctor.no":

  Пред кого да ги изяснява? Пред избирателите на ДБ?! Айде, нема нужда..

  Sic transit gloria mundi
 75. 75 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1700 Весело

  До коментар [#62] от "Родолюбец":

  Много ясно е даже..Има го и на запис..

  Sic transit gloria mundi
 76. 76 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Политическото напрежение: политиците не показаха, че мислят първо за България, смята президентът

  Носят се слухове, че точно един политик/министър мисли първо за Канада.

 77. 77 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#4] от "Хай Буй":Каква жена е тази тьотка, която говори от сутрин до вечер каруцарски лъжи, обижда като неграмотен сиганин, а на външен вид е като да не казвам какво?!
  —цитат от коментар 73 на hamiltonf


  Няма никакво значение. Мъж и джентълмен не би си позволил толкова ниско падение, че да обижда жена.

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2768 Весело

  До коментар [#7] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":

  ++++++++++

 80. 80 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Лидерът на парламентарната група на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова похвали 46-ото Народно събрание за свършената работа по отношение на доходите на хората."*Ама че наглост! Повишаването на доходите означава растеж на икономиката и по-високи заплати в производствения сектор, а не разпределянето на парите от данъците.Тази кок**ка дали е толкова глупава или пък смята, че избирателите са глупави да й се връзват на тъпотиите.
  —цитат от коментар 78 на pamela


  Безспорен факт. Другият факт, е 0,6% растеж на икономиката за 2рото тримесечие, благодарение на цялостното спиране на плащания от служебното правителство към бизнеса.

 81. 81 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3816 Неутрално

  "Коалицията между "Изправи се.БГ!" и "Ние идваме!" на Николай Хаджигенов е под въпрос
  Ще продължи ли коалицията между Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Татяна Дончева"?!  Такова "чудо" като коалиция между: "Нахално и неграмотно, нагло и просташко лъжливо", подрепена с "дарения" от Дубай, досега не е имало в родният парламент...

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 82. 82 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1000 Любопитно

  "Коалицията между "Изправи се.БГ!" и "Ние идваме!" на Николай Хаджигенов е под въпрос"

  Крайно време беше , защото тя без това вече стана " Наведи се ние идваме ! "

 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  Коалицията между "Изправи се.БГ!" и "Ние идваме!" на Николай Хаджигенов е под въпрос


  Чудесно ! Съвсем без шансове да влязат в следващото НС. Няма да липсвате на никого.

 85. 85 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2275 Неутрално

  Интересно дали това лукавство му е вродено на Радев или точно следва съветите на някой по-умен. Сто пъти предупреждаваше, че ще подпали гражданска война, ако се съставела безпринципна коалиция, а днес се вайка как политиците не мислили за България, че да направят някаква коалиция и да управляват!? Не стават, а, Радев? А твоят режим става. Синдикатите прогнозират, че хлябът стига до 2 лв за месец, а основните храни и зеленчуците вече скочиха с 25%. Бензина 2,30 /при Борисов 1,70/ Токът и парното нагоре с над 35 % пак според снидикатите. Разгул на престъпността. Само за уикенда 3 убийства в София. Общежитията за нелегални имигранти преляха, обезглави големите столични болници, уволняваш дори лекари по политически причини, просто лекари. Първи по смъртност от ковид 19, най-ниско ниво на ваксинирани и пр. и т.н. Разбира се - тотална изолация, но и страната покрай теб. ОФ-то ти излезе нефелно като цялото половингодишно управление. Няма какво да им се сърдиш. Така е с родена под юмрука "коалиция". На всичко отгоре твоите си го харесват - юмрука. Той щял да е бренда на кампанията.

 86. 86 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 375 Весело

  До коментар [#78] от "pamela":

  Избирателите не са особено умни и това си личи по резултатите. Избирател с акъл никога няма да се върже на празните приказки на Мая Манолова и махленското ругаене на Татяна Дончева. Форумната плява им се радва, но това е нормално, тях един Спас от Кочериново ги излъга, какво остава за изпечени измамници, като двете дами бивши соц. остриета.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 87. 87 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#74] от "Hristov":

  Политиците дължат отговор на всеки български гражданин, независимо на коя партия симпатизират. Това е казано от самия Слави и е част от заявката на това, което иска да наложи.

 88. 88 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Тома неверни хортува приказки неверни, немодерни,
  от стари тоталитарни времена.
  Не им е времето сега.

  Сега: да се осводобидиш от партии, следва първо да имаш.
  Сега: Следствието го няма.

  Желание протест да няма
  е цел реална днес, голяма.

  Желае днеска Президентът
  за чист, най-чистий, парламент.

  Измама като Герб да няма
  в Единната картина цяла.

  И "Имаше такъв народа"...
  безреден хаос по природа.

  ...
  ...

  "Тома Биков:
  Радев иска да се освободи от част от партиите на протеста"

 89. 89 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3301 Неутрално

  Радев: Политиците не показаха, че мислят първо за България
  ‐---------------------------
  Някой да е чул или видял Радев да се е замис
  лял за България???✈

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#1] от "Хай Буй":То пък една жена…
  —цитат от коментар 13 на Аз съм българче обичам наште планини зелени  Достатъчно (а и рядко) умна за да не се заяждам с женския и образ.
  Та няма нужда да се маскира на жена, като всяка кифла.
  За Татяна Дончева, да не се бърка с друга, болонка например.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 94. 94 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 877 Неутрално

  До коментар [#85] от "nik_77.":

  До 11.05 бяхме на последно място по смъртност от Ковид и на първо по ваксинация, така ли?
  Имам спомен и че имахме най-добрата стратегия за борба с кризата, даже всички се стараеха да ни копират.
  И как така най-успешното управление изобщо в историята на страната беше подкрепено от 650 000 граждани, около 10% от всички имащи право на глас?
  Та как един юмрук накара 90% да застанат срещу просперитета си - кой с гласуване, кой с негласуване?

 95. 95 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 57 Неутрално

  Голям работа като са отнели бюрот по защита от Гешев. Това нищо не променя

 96. 96 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  айде, поне преторианската гвардия му взеха на Каскета

  дано в следващия парламент свършим и основната съдебна реформа

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2224 Весело

  Радев: Политиците не показаха, че мислят първо за България‐---------------------------Някой да е чул или видял Радев да се е замислял за България???✈
  —цитат от коментар 89 на Петър Самсонов  До коментар [#89] от "Петър Самсонов":

  "За глухия, камбаните и сто пъти да бият, му е все тая!"
  "На слепия, не можеш да покажеш и обясниш цветовете."
  "На глупавия, не можеш в главата ум да налееш!"
  Та, щом "някои не искат да си го причинят", си запушват ушите, затварят очите и гледат "умно" изпод каскета! ;)

 99. 99 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1691 Весело

  Кой знае защо наре4ченото нещо "коалиция" не е "под" въпрос, тя "Е" въпрос!!!

 100. 100 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4866 Неутрално

  айде, поне преторианската гвардия му взеха на Каскетадано в следващия парламент свършим и основната съдебна реформаГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ
  —цитат от коментар 96 на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ


  Останаха следните промени, за да се осъществи истинска съдебна реформа:
  1. Ристю - главен прокурор.
  2. Черепа и Цецко Василев - на свобода.
  3. Татяна Дончева и Хаджигенов - с 6-цифрени адвокатски хонорари по определени дела.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK