Парламентът извади Бюрото за защита на свидетелите от подчинение на главния прокурор

По информация на министър Бойко Рашков, главният прокурор ползва охрана от три държавни структури - МВР, НСО и Бюрото по защита на свидетелите.

© Велко Ангелов

По информация на министър Бойко Рашков, главният прокурор ползва охрана от три държавни структури - МВР, НСО и Бюрото по защита на свидетелите.Народното събрание прие окончателно на второ четене поправки в законодателството, с които Бюрото за защита на свидетелите се прехвърля от прокуратурата, където в момента е на подчинение на главния прокурор, към Министерството на правосъдието. С поправките отпадат и полицейските правомощия по задържане и участието на служителите в акции на прокуратурата. Това са единствените поправки, свързани с правомощия на главния прокурор, които успяха да минат и на второ четене по време на мандата на този парламент в последния работен ден на Народното събрание.


Промените бяха подкрепени от "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме" и БСП, а против текстовете, очаквано, гласуваха депутатите от ГЕРБ и ДПС. За да влязат в сила поправките, трябва да бъдат обнародвани в "Държавен вестник" от президента.


В началото на дебата по темата депутатът от ДПС Хамид Хамид обяви, че предложението би трябвало да се нарича "закон за осветяване на някои защитени свидетели", тъй като според него целта на законопроекта е свидетелите да бъдат осветени и отстреляни.
"Тези олигарси, които се укриват от българското правосъдие, си имат представители тук и адвокати, за които това е просто бизнес и още днес ще си броят хонорарите. За някои това е просто пиар. За трети - мръсна поръчка, защото това не е бюро на главния прокурор, нито на прокуратурата", коментира още Хамид и добави: "Бюрото може да го преместите и в земеделското министерство - това няма никакво значение. Това ли е най-важното в момента?".


Николай Хаджигенов репликира с "Хубаво е да видиш колко ниско може да падне някой, не на амбразурата, а дори под нея, в защита на КОЙ".


Радостин Василев обясни, че няма да има риск за защитените свидетели, ако се охраняват под шапката на Министерството на правосъдието и добави, че функционалното място на бюрото е точно там.


"Желанието на главния прокурор да създаде военизирано звено, което да участва в арести и претърсвания, изкара хората на улицата. Това ще възстанови една малка справедливост в съдебната система. Това е пресечна линия, която ще покаже кои искат да пазят статуквото и кои искат съдебна реформа", подчерта Василев от "Има такъв народ".


Атанас Славов от "Демократична България" посочи, че това Народно събрание е трябвало да приеме промени в Конституцията, да закрие спецсъдилищатата и прокуратурите и да започне сериозна съдебна реформа, но в момента, в краткия мандат на парламента, това е единственото, което депутатите могат да приемат.


"Ще има отчетност и прозрачност за ресурса, който използва. Няма да сме изправени пред хипотезата, която виждаме как главният прокурор си чати по време на заседание на правната комисия с "pi ar boiko". Това ли е независимостта на прокуратурата, която гарантира защитата на свидетелите?", попита риторично Славов и призова депутатите да гласуват промените.


Анна Александрова от ГЕРБ също отправи въпрос към "Демократична България" по повод заявеното от Славов желание за съдебна реформа: "Защита на правовата държава и реформа на съдебната система за един месец ли се прави? Без правителство, без управление и без мнозинство!", коментира Александрова.


Радостин Василев също я репликира в духа на предстоящата предизборна кампания: "Не успяхме да направим съдебна реформа. Докато нямаме гласове, не можем да мечтаем за това, за съжаление. Надявам се да имаме достатъчно гласове, за да можем да помечтаем за истинска съдебна реформа".


Александър Ненков от ГЕРБ припомни заявената в началото на работата на парламента от Христо Иванов готовност на "Демократична България" да се търси диалог с всяка една политическа партия и група в парламента.


"Това злощастно събрание приключва, но някога потърсихте ли ГЕРБ за разговори за съдебна реформа? Не можете да приемете съдебна реформа дори с обикновено мнозинство, трябва широка подкрепа. Ние за два месеца дебат по темата не сме имали", добави още Ненков.


Служителите на Бюрото по защита влязоха в президентството през лятото на 2020 г., което бе един от поводите за продължили над 100 дни антиправителствени протести с искане за оставката на главния прокурор.

© Юлия Лазарова

Служителите на Бюрото по защита влязоха в президентството през лятото на 2020 г., което бе един от поводите за продължили над 100 дни антиправителствени протести с искане за оставката на главния прокурор.


"Имахте шанс да направите дълбока съдебна реформа през 2015 г. и нищо не направихте. Съдебна реформа ще има, защото я дължим на българските граждани. Конституционната реформа не може да стане само с няколко политически сили. Ще търсим това съгласие по ключовите приоритети, но в същото време не трябва да си затваряме очите за проблеми по пътя и част от тях са свързани с ролята на специализираното правосъдие и главния прокурор. Ако не си оправим правосъдието, може да мечтаем за висок икономически растеж и чуждестранни инвестиции, но няма да ги получим", заяви Атанас Славов.


По време на общественото обсъждане по темата през последния месец служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков заяви, че в момента Иван Гешев се охранява от три държавни структури, една от които е Бюрото по защита.


Главният прокурор бе поканен пред комисията, за да изнесе доклад за работата на бюрото през последната година и половина, а от думите на главния прокурор се разбра, че бюджетът на Бюрото е около 7.7 млн. лв. Повече за доклада на Гешев четете тук.


След гласуването на законопроекта Гешев предупреди, че ще се обърне към Конституционния съд заради прехвърлянето и на всички материални активи на бюрото към правосъдното ведомство.


На 11 март президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да обяви структурата и мястото й на подчинението на главния прокурор за противоконституционна. До момента няма произнасяне на Конституционния съд, а становищата на юристи и експерти по казуса застъпват тезата, че в този вид бюрото е противоконституционно.


През първата година от мандата на Иван Гешев като главен прокурор служители на Бюрото по защита участваха в няколко значими акции на прокуратурата. В края на май 2020 г. именно служители на това бюро изведоха от Министерството на околната среда и водите бившия зам.-министър Красимир Живков, обвиняем заедно с бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови за нерегламентирано управление на опасни отпадъци.


На 9 юли м.г. служители на бюрото влязоха в президентството при съвместна акция с прокуратурата, при която бяха претърсвани кабинети на съветници. По време на акцията бяха задържани бизнесменът Пламен Бобоков, президентският съветник Илия Милушев и секретарят Пламен Узунов.


По-късно различни съдилища в страната излязоха с решения, че техните арести са незаконни, неоснователни и немотивирани. Влизането на въоръжени служители от Бюрото по защита към главния прокурор бе един от поводите за продължилите над 100 дни граждански протести с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Ех, от днес ще е една идея по-малко богопомазан, тежки дни за каскета на нацията.

 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Това бюро до 2017г си беше към МП. Тоя Симид Симид дали го знае?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Дано да е началото на края, тия авгиеви прокуратури плачат от години за изриване!

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2541 Неутрално

  ДПС и тяхното вярно кученце ГЕРБ .....отново заедно за ръчичка.

 7. 7 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  Сега се диша някак по-спокойно, няма го страхът, че бюрото може всеки момент да нахлуе у дома и да ме арестува. Летните протести от миналата година постигнаха своето - дълбоката правосъдна реформа е налице. Гешев трепери натикан в ъгъла. Подготвя се гражданския му арест.

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 8. 8 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Аз ако съм на мястото на главния сега в знак на протест бих хвърлил оставка. Ама ха, ще ми правят номерца тия депутати.

 9. 9 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Представяте ли си ако този парламент имаше още 20 години мандат. Почти щеше да е завършил съдебната реформа.

 10. 10 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Весело

  Каскет без собствени гавази! Кеф! Може да наеме бившия гавазин на Тато и Крадлив Симо! Той в момента е безработен! :-)

 11. 11 Профил на b_52_strato
  b_52_strato
  Рейтинг: 747 Неутрално

  А Хамид ага що ли взел толкова присърце тази работа?

  Да не би бай Каскет да му е личен пазвантин?

  Забранявам на бокулизачи и комуняги да четат постингите ми!
 12. 12 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Интересно кои са защитените свидетели на Гешев, за които толкова се плашат да не се осветят? Не че ще бъдат осветени де. Но много ме съмнява, че изобщо има такива.

 13. 13 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1561 Неутрално

  Утешителна награда. Но с такова разпределение на депутатите - толкова.

 14. 14 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  "Промените бяха подкрепени от "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме" и БСП, а против текстовете, очаквано, гласуваха депутатите от ГЕРБ и ДПС."

  ГЕРБ и ДПС както се очакваше подкрепят Каскет Гешев! Т. е. ГЕРБ гласуват както им наредят от ДПС!

 15. 15 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#10] от "vassilun":

  Ако ИТН бяха малко по-опитни и да си дадат сметка, че без тях няма как да бъдат сформирани постоянните комисии и това да им беше първата работа в това НС, реално имаше достатъчно време и други закони да минат.

 16. 16 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  А Хамид ага що ли взел толкова присърце тази работа?Да не би бай Каскет да му е личен пазвантин?
  —цитат от коментар 11 на b_52_strato


  Бай Каскет е личен пазвантин на Доган и Пеевски! Заради това ДПС (и подопечната им партия ГЕРБ) са против!

 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2804 Весело

  Герб и Хамид 2 се хвърлиха в защита на каскета . Много ли е важно мутрите в униформи с черепи ,бради и татуировки да го охраняват ? Каксета няма доверие на МВР и НСО?

 18. 18 Профил на razor
  razor
  Рейтинг: 855 Весело

  Взеха му бюрото. Сега искат да му вземат и стола.

 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2804 Весело

  До коментар [#12] от "Fiji":


  Интересно кои са защитените свидетели на Гешев, за които толкова се плашат да не се осветят? Не че ще бъдат осветени де. Но много ме съмнява, че изобщо има такива.
  —цитат от коментар 12 на Fiji


  Тази година 0 защитени свидетели ,ама 10 млн за охранителите

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7291 Неутрално

  "някога потърсихте ли ГЕРБ за разговори за съдебна реформа?"
  Защо да ви търсят. Нали вие съсипахте съдебната реформа по време на второто правителство на Борисов, като гласувахте против , заедно с ДПС. Ние помним, ако вие сте забравили.

 21. 21 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Весело

  ,,Промените бяха подкрепени от "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се.БГ! Ние идваме" и БСП, а против текстовете, очаквано, гласуваха депутатите от ГЕРБ и ДПС.”


  🤣🤣🤣

 22. 22 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#17] от "hodounski":

  Той, ако се ограничаваше само да конституционните си правомощия, които поне два пъти самия той каза, че се ограничават само до администратор на ведомство, изобщо охрана не му трябва, един шофьор, който да го вози и да не говори по телефона, докато сам шофира.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 24. 24 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Весело

  До коментар [#19] от "hodounski":


  Тази година 0, догодина по-малко…

 25. 25 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  …къде ще нахлуват сега… идея си нямам

 26. 26 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Видно е, че при желание можеше да има и кабинет. Но, вече е минало. Престои да разберем, дали при някой нехаресван министър на правосъдието, ще се мести пак бюрото. Може би към МО.

 27. 27 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Весело

  До коментар [#26] от "nema_labavo":

  При нехаресвани министри ще се мести нещо друго различно от бюрото

 28. 28 Профил на Един Българин
  Един Българин
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#7] от "kaiser":

  Виж си рейтинга и пак пиши. Това че вие и ДПС саботирате всичко ще стане ваш проблем. Все по-малко малоумници ще гласуват за вас, а и за ДПС. Накрая ще има мнозинство (да се надяваме че клоуните на чалгаря ще са аут) и ще се приемат такива промени че да няма никой ненаказуем и над закона като вашата кукла "Гушев".

  На това гласуване в НС се вида кои са националните предатели (или поне част от тях). Не е редно и вие да гласувате за охранители на Тодор Живков и други полуруски полукрадящи "агенти".

  Един Българин
 29. 29 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#25] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  то мани тая, ами сега Янаки Стоилов като направи ревизия на кадровата политика само, че там май са събирани от кол и въже, ще настане страшен вой

 30. 30 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Весело

  До коментар [#10] от "vassilun":

  Много одъртя. И качи килата, та ще се запъхтява да ходи подире му. Зер, дванайсет годин все в джипка се возеше.

 31. 31 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Весело

  До коментар [#18] от "razor":

  Ще му предложат легло и нова премяна. На място злачно и спокойно(по Ботев).

 32. 32 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3687 Весело

  До коментар [#25] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  На баба Гина от Крета при кокошките. Да търсят петела.

 33. 33 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1616 Весело

  До коментар [#27] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Всъщност може и някой стол да се премести :)

 34. 34 Профил на sanio_balkanski
  sanio_balkanski
  Рейтинг: 294 Неутрално

  из записки в каскетурата

  15 септември 2021

  Днес главният каскет на Републиката ще е бесен. С колегите гледаме на живо парламента и се питаме, какво ще стане с новогодишните бонуси... Ей на, аз съм добре, жената поиска само почивка на малдивите. Ама на Пешо женатта поискала Астън Мартин като на НАПаджиите, да не била тя няк'ва проста, то тя е прокуроска съпруга. Драган от горния етаж намина и каза, че така като гледал кака Сийка днес ще и бъде тежко, пратил вика, разсилня пепо да донесе наколенките. Много голЕм е Драган, от него всички се учим как да се натягаме на главния каскет.

  А тия гадове от парламента никаква милост нямат, ей гадове ти казвам... мърши! Ако се върне БХ на власт... и ни върнат заптиетата ехей... какви бухалки ще им пра'им. Кака Севи pi ar и gurnalist-ките ще заметат всичко под килимчето трета употреба на ТКП-то.

  Спирам, че жената ми звънна да пита дали съм платил вече почивката, ако не съм щяла да ме спука от бой! Сипах си една голяма от дядовата пърцуца, нахлупих каскета и се понесох без гръбнак на пипала, като истинско каскетоного към туристическата агенция.

  Всички прилики с действителни анимационни герои са случайни.

 35. 35 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#28] от "Един Българин":

  Колега, Слави не е взел гласове от ГЕРБ или ДПС, той измете патриотите и ВОЛЯ. Не ми се мисли какво ще стане, ако този иначе гласуващ електорат, потърси алтернатива различна от Слави.

 36. 36 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 975 Весело

  "Ще има отчетност и прозрачност за ресурса, който използва. ..."

  Хихихи... А дано, ама надали!

 37. 37 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  Хора, майтапим се- хубаво!
  Но дайте да видим КЪДЕ НИ ХОДЯТ ПАРИТЕ?
  Какви ,,защитени” свидетели при положение че нито един олигарх не е върнал окраденото?
  Какви прокурори имаме, когато истинската корупция е в ,,нощните шкафчета” на властта?

 38. 38 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#29] от "doctor.no":


  Ама колко прокурори са необходими за да се справят с обвиненията?
  Я избройте колко всичко обвинители имаме и им потърсете отговорност ЗАЩО като са били толкова способни Божков им се укри?

 39. 39 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Весело

  До коментар [#22] от "doctor.no":

  "да не говори по телефона, докато сам шофира"

  По-ското да не чати с Pi Ar Sevi Boiko! :-)

 40. 40 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Глупаво е защитата на свидетелите да се управлява от прокуратурата. Тя е страна по съдебния процес - обвинител. Ясно е, че с приоритет ще защитава свидетелите на прокуратурата. А свидетелите от другата страна кой ще защитава? ДчеВадно е, че това трябва да е е неутрална служба или да е под ръководството на Министерството на правосъдието. То е арбитъра.

 41. 41 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#40] от "evtimvz":


  Точно

 42. 42 Профил на Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Аз съм българче обичам наште планини зелени
  Рейтинг: 1863 Весело

  До коментар [#40] от "evtimvz":


  Ама недей забравя че не всички одобряваме разделението на властите…
  Понякога колкото са по-не разделени толкова по-трудно им се хващат бакиите на корумпираните

 43. 43 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 514 Весело

  Добра стъпка, макар и малка, в правилната посока на озаптяване на полуграмотния Каскет, когото Сараите ни натресоха. Интересно с какви емотикони го е изкоментирал решението на парламента днес в чата със Sevi Boko pi Ar? Имаше едни такива малки кафяви завъртяни тортички с очички...

 44. 44 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  Кво стана с усещанията на Мирчев от сутринта?! Май и те като другите усешания на ДБ...

  Sic transit gloria mundi
 45. 45 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4828 Неутрално

  Кво стана с усещанията на Мирчев от сутринта?! Май и те като другите усешания на ДБ...
  —цитат от коментар 44 на Hristov


  Какво стана с усещанията на Слави и Тошко по отношение на Петър Илиев? Май и те ката другите усещания на ИТН...

 46. 46 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  До коментар [#38] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Не е само до Божков, та да го пишем нарицателно, такъв е и Цевтан Василев в по-ново време. Но въпросът е тези, които уловиха - Ветко, Баневи, Миньо и като полежаха в ареста дадоха ли усещането за наложена справедливост в обществото?

 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3931 Неутрално

  Браво ! Добра новина в полза на цялото общество и в ущърб на бухалката на мафията у нас ! Следващият парламент да приключва и с другата бухалка - спец правосъдието, както и със самия Гешев !

 48. 48 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 947 Неутрално

  Както се казва по делата ще ги познаете...
  Немога да осмисля логиката на това отнемане на Бюрото от прокуратурата..
  ОТ ПРОКУРАТУРАТА, не от Гешев.
  Нека приемем, че следващият главен прокурор е честен, достоен, смел, ходил е по протестите... абе въобще юнак та дрънка... Обаче, вие сега му отнемате възможността да контролира защитата на свидетелите. Това на кого помага? На новия герой или на старите злодеи?
  Ако идеята е за всеки Главен прокурор да се пишат нови закони, представата ви за "правова" държава нещо издиша.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 49. 49 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 510 Неутрално

  "Напънала се планината и родила мишка" - тази римска поговорка много точно оприличава истината за уличните партии в този парламент. Изпукаха камара пари за едно нищо.

 50. 50 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 947 Любопитно

  До коментар [#2] от "Николай Колев":

  И до 2017 България беше "праровия" еталон на ЕС, нали?

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 51. 51 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  До коментар [#35] от "doctor.no":

  Първо, електпратът им е иначе негласуващ. И второ - за Възраждане.

 52. 52 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1108 Неутрално

  До коментар [#19] от "hodounski":

  "Тази година 0 защитени свидетели, ама 10 млн за охранителите."

  Единият от които снимаше голо момиче с телефон, галеше го и от време на време помлатваше някой легнал тулуп, докато ръководеше ситуацията. No big deal... Другите едва ли са много арни, също.

 53. 53 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3770 Неутрално

  Вместо Иван Гешев да си подаде оставката като мъж и да се приключи, явно предпочита да му вадят зъбите един по един без упойка.

  Whatever floats your boat, buddy.

  (Pi ar Sevi да му го преведе.)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 54. 54 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  На новите избори Герб-СДС да се явят като Герб-ДПС.

 55. 55 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Орязването на преторианската гвардия на Гешев ще го направи по-уязвим и ще му резне част от пипалата.

 56. 56 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  До коментар [#2] от "Николай Колев":И до 2017 България беше "праровия" еталон на ЕС, нали?
  —цитат от коментар 50 на olexander


  И с този акт през 2017 се придвижи в правилната посока? Нали?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK