ГЕРБ откровено лъжат за смъртта на военен, обяви министър Панайотов

ГЕРБ откровено лъжат за смъртта на военен, обяви министър Панайотов

© Юлия Лазарова



За смъртта на старши лейтенант Тодор Манев от ГЕРБ сипят откровени лъжи, каза днес служебният министър на отбраната Георги Панайотов. Днес от партията на Бойко Борисов за пореден път обявиха, че Министерството на отбраната и "Военна полиция" прикриват убийство, като го представят за самоубийство, и поискаха оставките на военния министър и на началника на службата ген. Ивайло Сотиров.


"Нито Министерството на отбраната, нито "Военна полиция" са разследвали инцидента със старши лейтенант Тодор Манев. Разследването се прави от Военна прокуратура и МО и "Военна полиция" не е имало как да повлияят на него", каза Панайотов. Той очаква атаките по темата от ГЕРБ да продължат, "защото целта е да бъдем уязвени, без да имаме вина".


Тодор Манчев беше един от наказаните със забележка офицери от служба "Военна полиция" заради инцидента в село Чешнегирово през май, когато група български и американски военни по време на учение по погрешка нахлу в цех на частно предприятие. След последваща проверка на инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната министър Георги Панайотов не е санкционирал Манчев, защото е преценил, че той не е извършил нарушения, се казваше в съобщението на Министерството на отбраната за смъртта му.


Няколко месеца след инцидента - на 19 юли, Манчев беше открит прострелян в спално помещение на полигона "Ново село".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK