Ще има ли "кастинг на Пеевски" - започва избор на единия от тримата големи в съдебната власт

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов бе подкрепен от мнозинството във ВСС преди 7 години, а оттогава се присъедини към малцинството.

© Георги Кожухаров

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов бе подкрепен от мнозинството във ВСС преди 7 години, а оттогава се присъедини към малцинството.Висшият съдебен съвет (ВСС) ще реши днес кога да открие процедурата по избор на нов председател на Върховния касационен съд (ВКС), който да наследи Лозан Панов на поста след изтичане на мандата му. Точката е първа в дневния ред на пленума, а самата процедура продължава 6 месеца, в които ще се правят номинации, ще се представя документация с мотивацията на кандидатите и кадровата им справка, както и концепциите им за управление, а на финала ВСС ще избере с гласуване новия председател на върховния съд.


Мандатът на Лозан Панов изтича на 10 февруари 2021 г. Председателят на ВКС е един от "тримата големи" в съдебната система заедно с главния прокурор и председателя на Върховния административен съд и е член по право на Висшия съдебен съвет.


Изборът на нов шеф на ВКС идва на фона на заявки за сериозни промени в съдебната власт като закриването на специализираното правосъдие например, но също така и с призиви за оставка на целия състав на Висшия съдебен съвет заради натрупани и нерешени с години проблеми. Същевременно съставът на ВСС все още е непълен след оставките на двама от съдиите - Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев, а Народното събрание не е обявило процедура за попълване на мястото на Пламена Цветанова от прокурорската колегия, която стана заместник на Гешев.
Изборът на председател на ВКС е ключов, а настоящият ръководител на съда е един от малцинството във ВСС и един от критиците на главния прокурор Иван Гешев.


Очакванията, заявките и ще има ли "кастинг на Пеевски"


Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов вече даде заявка, че очаква реално състезание с повече кандидати като направи аналогия с избора на главен прокурор.


"Надявам се да има конкурентност, а не както при избора на главния прокурор - само един кандидат", каза Стоилов на брифинг във вторник (21 септември).


Самият той не изключи възможността да се възползва от правото си да застане зад номинацията на кандидат, който се ползва с широка обществена и професионална подкрепа, но не е предложен на вниманието на ВСС. Стоилов обаче посочи, че няма да прави номинации самоцелно и обясни, че не иска да влиза в капана, в който може да бъде обвинен, че изпълнителната власт се меси в дейността на съдебната.


В интервю за "Дневник" миналата година Лозан Панов изрази убеждението си, че неговият наследник "ще мине през кастинга на Пеевски". Репликата му бе в отговор на въпрос как от любимец на бившия главен прокурор Сотир Цацаров и подкрепен от него по време на избора му, Панов мина към малцинството във ВСС и критикуващите действията както на Цацаров, така и на Гешев по-късно.


"Допускам, че за да получат възможността да участват в управлението на съдебната власт, хора от мнозинството във ВСС са поемали ангажименти пред "силните на деня", посочва Панов в интервюто пред "Дневник".

То бе дадено около месец преди санкционирането от САЩ на Делян Пеевски по закона "Магнитски", включително "заради участие в корупция". След 2 юни 2021 г. и последвалото Решение 441 от 4 юни на служебното правителство той и останалите санкционирани от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на практика бяха извадени от бизнеса и политиката в България. Междувременно Движението за права и свободи се опитва все по-активно да докаже предимно с политически, а не юридически, действия, че действията на САЩ и България срещу Пеевски са незаконни. Българските правораздавателни органи още не са обявили дали са открили негова престъпна дейност в страната. Това поражда и твърдения на анализатори и политици, че мрежа, която Пеевски олицетворяваше, продължава да действа.

За механизма зад модела "Пеевски" можете да прочетете тук.
"Мнозинството зад Гешев е все така стабилно" - интервюто с Атанаска Дишева от ВСС можете да прочетете тук.


Панов обяснява противоречията си с Цацаров, чиято "политика" бе продължена с действията и на Гешев, не с лична вражда и непоносимост, а с принципните различия в представата ни за управление и независимост на съдебната власт.


Лозан Панов бе избран от Висшия съдебен съвет с минималния изискван брой от 17 гласа "за", 6 "против" и 0 "въздържали се". Шестимата, гласували против избора му, дадоха вота си за конкурента му Павлина Панова.


Тогавашното решение на ВСС и изборът на Панов също бяха определяни като предрешени и очаквани. Неговата кандидатура бе издигната от прекия му ръководител във Върховния административен съд - председателят на ВАС Георги Колев, Димитър Узунов, Галя Георгиева, Милка Итова и Светла Петкова от ВСС.


След избора съдия Павлина Панова коментира, че изборът е бил публичен, но постави под съмнение това дали той е бил прозрачен.


"Не съм прагматичният кандидат и не съм кандидатът на статуквото", заяви след като бе избран преди 7 години Лозан Панов. И добави, че "ако не разбием статуквото, няма как да се реформира съдебната система". А реформата на съдебната система по думите му е въпрос на консолидация на властите.


Председателят на ВКС е един от "тримата големи"


Председателят на Върховния касационен съд е административен ръководител на съда и действащ съдия, който може да раглежда и да се произнася по дела. Той е един от "тримата големи" в съдебната власт и е член по право във Висшия съдебен съвет. Като административен ръководител е ангажиран с организационното ръководство на ВКС и го представлява, организира изпълнението и отчитането на бюджета на съда, одобрява щатното разписание, назначава и освобождава съдебни служители и помощници, организира и контролира дейността по защита на класифицираната информация и др.


На всеки 6 месеца предоставя на Съдийската колегия на ВСС, на Инспектората към ВСС и на министъра на правосъдието обобщена информация за образуването, движението и приключването на делата. Изготвя годишен доклад за дейността на Върховния касационен съд, който представя пред ВСС и пред Народното събрание.


Какво предвижда процедурата


Във вторник (21 септември) съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра и ще предложи вариант на график за провеждане на процедура за избор на председател на Върховния касационен съд, който също трябва да бъде разгледан и гласуван на днешното заседание на пленума. Предпочетеният Вариант 4 е избран между общо шест, които се различават по своята продължителност и срокове за откриване и приключване на процедурата.


Графикът предвижда процедурата да бъде открита на 30 септември и да приключи на 14 януари 2022 г. с изслушване на кандидатите и изборът на един от тях чрез гласуване.

Мандатът на Лозан Панов изтича на 10 февруари 2022 г., а според Закона за съдебната власт процедурата за избор на нов шеф се открива не по-рано от 6 месеца и не по-късно от 4 месеца преди изтичане на мандата.


Задължителни условия за кандидатите е да имат 12-години юридически стаж, да са представили концепция за работата си като председател на ВКС, декларация за имотно състояние и произход на средствата за придобиване на имуществото по образец, утвърден от Висшия съдебен съвет.


Право да номинират кандидати имат поне трима от членовете на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет. В момента колегията се състои от 10 съдии като мнозинството (6 от тях) са избрани от квотата на Народното събрание, а 4-ма са избрани от съдии. Колегията може да излъчи общо трима кандидати за поста. Предложения за номинации може да направи пленумът на Върховния касационен съд и пленума на Върховния административен съд. Право да издигне кандидат има и министърът на правосъдието, а той вече даде заявка, че може да го направи, но това няма да е "самоцел".


В рамките на няколко месеца номинираните кандидати трябва да представят кадрова справка, в която да бъде описано образованието, юридическият опит и стажът им, квалификации и специализации.


Процедурата предвижда кандидатите на бъдат оценени от две комисии - по професионална етика и по атестирането и конкурсите. Те трябва да представят и концепции за управлението и развитието на Върховния касационен съд, както и мотивация да заемат поста. На финалния етап на процедурата се провежда изслушване, в което кандидатите ще се представят и ще им бъдат задавани въпроси както от членовете на ВСС, така и от неправителствени организации, професионални сдружения и представители на академичната общност.


За кандидатите се гласува едновременно като всеки член има право да подкрепи само един от номинираните. За да бъде избран, новият председател на ВКС трябва да получи най-малко 17 гласа. Ако никой от кандидатите не събере нужните гласове, изборът продължава с гласуване за двамата номинирани, получили най-много гласове.


Ако отново не се съберат 17 гласа "за", процедурата се прекратява. При осъществен избор, пленумът на ВСС прави предложение до президента, който назначава с указ председателя на ВКС. Президентът има право веднъж да върне предложения му кандидат във ВСС с мотиви за решението си, а при повторно предложение от ВСС за същия кандидат, държавният глава е длъжен да го назначи с указ, който се обнародва в "Държавен вестник". Мандатът на председателя на ВКС е 7 г.Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Гневно

  Ще има ли "кастинг на Пеевски"
  —цитат от коментар 0 на 3aглавие


  Само това ни липсва!

  Бойко го няма от половин година- ако Пею е все още силен- значи само сме се п0тили!

 2. 2 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 1707 Любопитно

  "Не съм прагматичният кандидат и не съм кандидатът на статуквото"
  -
  А какво се ръководи кат не е прагмстичен?? 💡 💭 👀
  -
  прагматѝчен
  Значение на думата прагматичен
  ‑чна, ‑чно, мн. ‑чни, прил.
  1. Който се отнася до прагматизъм (във 2 и 3 знач.); прагматически.
  2. За човек — който в работата си, дейността си се ръководи повече от полезните резултати и непосредствената полза при дадени конкретни условия, отколкото от някакви определени принципи и идеи; практичен

 3. 3 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Спряга се името на Пеевски, ама няма ли някой добър олигарх да ни спасява отново?

 4. 4 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  Предстоящият избор на нов шеф на ВКС е още един убедителен аргумент, че седянката в този ВСС трябва да се разтури и да се започне начисто ! Иначе реформа няма да има ! За Гешев коментарът е излишен ! Самият той трябва да му се търси наказателна отговорност за възпрепятстване на правосъдието и осуетяване на наказателното преследване срещу куп стари известни познайници на всички нас........

 5. 5 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1533 Неутрално

  Последните години избори на кадри на такова ниво са били почти винаги един вид "кастинг" най-вече на почетния... Дали чрез канали и влияние на Пеевски или директно през изпълнителната власт. Така че, дори и да не е точно "кастинг", ще е най-малкото с "любезното участие" :) Длъжността е твърде важна, за да се остави на честен и свободен избор :)

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 939 Весело

  "Не съм прагматичният кандидат и не съм кандидатът на статуквото"-А какво се ръководи кат не е прагмстичен?? 💡 💭 👀 -прагматѝченЗначение на думата прагматичен‑чна, ‑чно, мн. ‑чни, прил.1. Който се отнася до прагматизъм (във 2 и 3 знач.); прагматически.2. За човек — който в работата си, дейността си се ръководи повече от полезните резултати и непосредствената полза при дадени конкретни условия, отколкото от някакви определени принципи и идеи; практичен
  —цитат от коментар 2 на greenhrast


  Ръководи се от ценните указания на Съмишленика.
  Които са изцяло на ползу роду, разбира се....

  Знанието е сила, информацията - власт
 8. 8 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Гневно

  Предстоящият избор на нов шеф на ВКС е още един убедителен аргумент, че седянката в този ВСС трябва да се разтури и да се започне начисто ! Иначе реформа няма да има !
  —цитат от коментар 4 на samoedin


  За мен като избирател на ДБ- това би било началото на съдебната реформа! Останат ли квотите в този си вид- нищо няма да се промени!

  Проблемът е, че на думи всички са 3А тази реформа, а като се стигне до действия- само ДБ остават.


  За Гешев коментарът е излишен ! Самият той трябва да му се търси наказателна отговорност за възпрепятстване на правосъдието и осуетяване на наказателното преследване срещу куп стари известни познайници на всички нас........
  —цитат от коментар 4 на samoedin


  Това рано или късно (и по- скоро рано!) ще се случи! Той остана последният бастион на ГЕРБ, но в следващия Парламент ще му разкажем играта!

 9. 9 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  "Да не се изметне това момче, ей". Някой беше споменал какво подхвърлил ДП-10 за неговия кастинг.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  Аз даже имам една подходяща кандидатура, която дори няма да е нужно да ходи на кастинг. Един, дето беше написал кон-сту-ця.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 975 Любопитно

  До коментар [#8] от "ВACКО ПEТPOВ":

  "Това рано или късно (и по- скоро рано!) ще се случи! Той остана последният бастион на ГЕРБ, но в следващия Парламент ще му разкажем играта!"

  Да ама надали ?!?
  За сега разказвате играта само на Парламента !!!
  И както сте я подкарали май ще върнете Бойко !!!

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1732 Разстроено

  Съдебната система много отдавна мирише много лошо!!!

 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1806 Весело

  До коментар [#12] от "drill":

  Даже не могат да проумеят, че са далече по-бездарни от Бойко на практика.
  Едно умно решение нямат за 5 месеца.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Вие същите преди време ревхте, че Лозан Панов е човек на Пеевски. После рязко сменихте плочата след една катастрофа и той стана ваш човек.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Червен дисибар
  Червен дисибар
  Рейтинг: 338 Неутрално

  Съдебната система много отдавна мирише много лошо!!!
  —цитат от коментар 13 на selqnin


  Да, но "борците за правда и морал" плюят само по прокуратурата.

 19. 19 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  [quote#1:"ВACКО ПEТPOВ"][/quote]

  За съжаление хората на Пеевски са в прокуратурата и ВСС.

 20. 20 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Весело

  До коментар [#8] от "ВACКО ПEТPOВ":

  Все едно риташ гнездото на калинките. Само глей как ще те налазят.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 21. 21 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1732 Разстроено

  До коментар [#18] от "Червен дисибар":

  Така е по-лесно и "политически коректно"...
  Няма значение, че това е "игра с нулева сума" от гледна точка на обществения интерес...

 22. 22 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  До коментар [#15] от "makemydayy":

  "А гробното мълчание за подвизите на българчето Кристалинка в Световната банка продължава..."

  Откакто разбраха, че следите водят към Барба Ганьос, танца със саби и "изключително важния търговски партньор" (със стриктно пазена банкова тайна) Саудитска Арабиа, от "Сталинка" тя изведнъж стана Жана д'Арк...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 23. 23 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Неутрално

  Сега се минава кастинг при Прокопиев и Решетников!
  —цитат от коментар 11 на Dankol


  Не- сега вече се минава към това, което Народът ни ще реши!

  Ще изиска малко време, ако трябва- още 2-3 пъти "бързи избори", но тази синергия НЕ ТРЯБВА да се изтърва!

  Сега е моментът!

 24. 24 Профил на Герберска Мутра
  Герберска Мутра
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Спряга се името на Пеевски, ама няма ли някой добър олигарх да ни спасява отново?
  —цитат от коментар 3 на lodkarski


  кастинга при него е минал отдавна и скоро ще ни спаси от всички лоши хора -точно като супер-ман(олигарх), който края на филма винаги набива лошите, а в същото време е джурналист под прикритие :-)

 25. 25 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Гневно

  До коментар [#8] от "ВACКО ПEТPOВ":

  "Това рано или късно (и по- скоро рано!) ще се случи! Той остана последният бастион на ГЕРБ, но в следващия Парламент ще му разкажем играта!"

  Да ама надали ?!?
  За сега разказвате играта само на Парламента !!!
  И както сте я подкарали май ще върнете Бойко !!!
  —цитат от коментар 12 на drill


  Къде? Къде ще се връща този лимитиран дебелак?

  Дори дебилността е до време- Народът се осъзна!

  ГЕРБ са в канала!

 26. 26 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Неутрално

  [quote#1:"ВACКО ПEТPOВ"]
  —цитат от коментар 19 на Vesselin Velkov


  За съжаление хората на Пеевски са в прокуратурата и ВСС. [/quote]

  Именно!

  В следващият Парламент това ще се промени!

  Хората се осъзнаха!

 27. 27 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 1806 Неутрално

  До коментар [#25] от "ВACКО ПEТPOВ":

  Ами управлявайте бе човек. Това иска народът. Иска да покажете, че сте в пъти по-умни, по-некрадливи. Толкова ли е сложно.

 28. 28 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Това рано или късно (и по- скоро рано!) ще се случи! Той остана последният бастион на ГЕРБ, но в следващия Парламент ще му разкажем играта!
  [quote#8:"ВACКО ПEТPOВ"][/quote]

  Защо ли ми приличате ма мепослушни хлапета, дразнещи баща си за да разберат до къде ще издържат нервите му?

 29. 29 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Неутрално

  До коментар [#8] от "ВACКО ПEТPOВ":

  Все едно риташ гнездото на калинките. Само глей как ще те налазят.
  —цитат от коментар 20 на Николай Колев


  Не могат- "аз съм в друг бар".

  Могат да налазят тоалетната, в чалготеката!

 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  До коментар [#12] от "drill":

  "И както сте я подкарали май ще върнете Бойко !!!"

  Ако Бойко имаше някакво остатъчно политическо самочувствие, щеше да се кандидатира за президент.

  Фактът, че го е страх от Радев, показва съвършено ясно сегашния му статус: на политически труп.

  (Моля да се има предвид, че никога не съм гласувал и няма да гласувам за Радев - просто отбелязвам един очевиден факт.)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Неутрално

  До коментар [#25] от "ВACКО ПEТPOВ":

  Ами управлявайте бе човек. Това иска народът. Иска да покажете, че сте в пъти по-умни, по-некрадливи. Толкова ли е сложно.
  —цитат от коментар 27 на Да вярваме на истината


  Ами гласувай за ДБ, и ще управляват!

  Стига опити, стига експементи- така ли не стана ясно кои са ЕДИНСТВЕНИТЕ, които наистина могат да променят нещо?!

 32. 32 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Неутрално

  До коментар [#15] от "makemydayy":

  "А гробното мълчание за подвизите на българчето Кристалинка в Световната банка продължава..."

  Откакто разбраха, че следите водят към Барба Ганьос, танца със саби и "изключително важния търговски партньор" (със стриктно пазена банкова тайна) Саудитска Арабиа, от "Сталинка" тя изведнъж стана Жана д'Арк...
  —цитат от коментар 22 на Norman Granz


  Съвсем скоро "Европа-та" ще разчлени Бойко- като пинчер- шушляк!

 33. 33 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  До коментар [#15] от "makemydayy":"А гробното мълчание за подвизите на българчето Кристалинка в Световната банка продължава..."Откакто разбраха, че следите водят към Барба Ганьос, танца със саби и "изключително важния търговски партньор" (със стриктно пазена банкова тайна) Саудитска Арабиа, от "Сталинка" тя изведнъж стана Жана д'Арк...
  —цитат от коментар 22 на Norman Granz


  Грънци, Сталинка не е кръстена на дядо му на Бойко, а на твоя!

 34. 34 Профил на puhpuhan4o
  puhpuhan4o
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Дано да има и дано го изберат за да има тука либералите за какво да ревете в следващите години :)

  Aз НЯМА да се ваксинирам. Ваксинираните сте овце.
 35. 35 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Не- сега вече се минава към това, което Народът ни ще реши!
  [quote#23:"ВACКО ПEТPOВ"][/quote]

  Кой народ? С вашите 5-6%?

 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  Като шамар отеква въпросът на Вежди Рашидов, зададен в кулоарите на парламента през лятото на 2013 г. :

  "Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му ... Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост... Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват? Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: О, моля ти се, недей. После звъня в "Стандарт" на Славка Бозукова, нарочно го правя... Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник", "Капитал", в. "Сега" - така останаха независими, но те ще ги задушат. По мое време г-н Борисов направи голяма грешка. Какво направи той – на него му трябваше медиен комфорт. Това са на Доган вестници. Ако смятате, че този фес не ви управлява, селски от Дръндар, то това ви е нацията на 1300 години, е*ал съм ви циганската нация - това го напишете, ама няма да посмеете!"

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 37. 37 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 975 Неутрално

  До коментар [#30] от "Norman Granz":

  Бойко никога досега не се е кандидатирал за президент за да е "факт" , че сега го е страх да не се кандидатира !

 38. 38 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  [quote#22:"Norman Granz"]Откакто разбраха, че следите водят към Барба Ганьос,/quote]

  Уаууу, лежалият в чешки затвор, прочелият само една книга, мутрата Боко, да ти бил човекът в сянка, сивият кардинал на Световната Банка!!!! И най големият фен на ГЕРБ не е издигал Б.М.Борисов толкова на високо.Браво др.Грънц!!!

 39. 39 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  Хе,хе!А,самата Гъзета беше обявила Панов за човек на Пеевски,когато го избраха..

 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3762 Неутрално

  До коментар [#8] от "ВACКО ПEТPOВ":

  " Това рано или късно (и по- скоро рано!) ще се случи! Той остана последният бастион на ГЕРБ, но в следващия Парламент ще му разкажем играта!"

  А дано, ама дотука СлаФчу и компания пазят статуквото с опита си да ни предложат кабинет, писан лично от масонските ложи у нас.......

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#4] от "samoedin":

  Е,то нали за това напирате за нов ВСС,че да може да си.преизберете Лозанчо.

 43. 43 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  До коментар [#9] от "Николай Колев":

  Ма "Неговия Кастинг" Лозан Оанов беше човек на Пеевски,според Дневник тогава.

 44. 44 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Любопитно

  До коментар [#23] от "ВACКО ПEТPOВ":

  Каква "синергия" не трябвало да се изтърва?!

 45. 45 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Ако не е Пеевски, ще е Красьо черничкия. Никой не желае обективен рейтинг и класация.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 46. 46 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Любопитно

  До коментар [#27] от "Да вярваме на истината":

  Ее,те не са казали,че са некрадливи,а че са почтени.Ще крадат почтено.

 47. 47 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Любопитно

  До коментар [#35] от "crq18506084":

  Лилявците под "Народа" разбират Божков,Прокопиев,Баневи,Стакови,Аранаджиеви и Сашо Дончев,Огнян Донев.

 48. 48 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3003 Любопитно

  До коментар [#38] от "uvtest":

  Като умен трол Норманът си създава Вятърни Мелници,които да бори после.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 50. 50 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Неутрално

  Не- сега вече се минава към това, което Народът ни ще реши![quote#23:"ВACКО ПEТPOВ"]
  —цитат от коментар 35 на crq18506084
  Кой народ? С вашите 5-6%?[/quote]

  Всъщност- след последните 2 Парламента- хората осъзнаха кои са стойностните!

  В следващия Парламент- съвсем прагматично- предвиждам около 30%. И не се шегувам.

  Всички други са "Шменти Капели". Всички се караха, делиха, назначаваха, разжалваха- единствено ДБ бяха на ниво.

  Не е ли съвсем очевидно това бе хора!

 51. 51 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Неутрално

  Не- сега вече се минава към това, което Народът ни ще реши![quote#23:"ВACКО ПEТPOВ"]

  —цитат от коментар 35 на crq18506084
  Кой народ? С вашите 5-6%?
  —цитат от коментар 50 на ВACКО ПEТPOВ


  Всъщност- след последните 2 Парламента- хората осъзнаха кои са стойностните!

  В следващия Парламент- съвсем прагматично- предвиждам около 30%. И не се шегувам.

  Всички други са "Шменти Капели". Всички се караха, делиха, назначаваха, разжалваха- единствено ДБ бяха на ниво.

  Не е ли съвсем очевидно това бе хора![/quote]

  И плюс 20+ % за Кирил Петков=====> Редовно Правителство!

  Добро утро!

 52. 52 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 784 Неутрално

  [quote#31:"ВACКО ПEТPOВ"][/quote]

  Има време да узреят тиквите. Като не става по лесния има път има болезнен...

 53. 53 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1600 Неутрално

  Дали кастинг Пеевски или кастинг Прокопиев

  все е щета

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 54. 54 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#21] от "selqnin":

  Съм само скромен търсач на истината..

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2221 Неутрално

  До коментар [#51] от "ВACКО ПEТPOВ":

  Васко, да ни припомниш, какво толкова стойностно направиха ДБ в двете НС. Аз се сещам само за двата им нескопосани опита да отърват обвиняемите и подсъдими олигарси, мъчейки се да закрият спец. правосъдието.

 57. 57 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Ми... той май Гьоте беше казал, че в науката и в поезията скромността е равна на посредственост. Ма като решаваш общинските работи сигурно не е така...
  Па и така да е, не се кахъри. Да не си само ти, я!

  Аз например, въпреки всички мои огромни достойнства - блестящия ми интелект, неоспоримата ми красота, изключителната ми честност, съм един удивително скромен човек.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 56 Неутрално

  [quote#31:"ВACКО ПEТPOВ"]Ами гласувай за ДБ, и ще управляват!

  Стига опити, стига експементи- така ли не стана ясно кои са ЕДИНСТВЕНИТЕ, които наистина могат да променят нещо?!
  —цитат от коментар 52 на strymski


  Има време да узреят тиквите. Като не става по лесния има път има болезнен...[/quote]

  Моят проблем тук е, че аз съм си узрял. И докато чакам тиквите да узреят- аз ще презрея!

 60. 60 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#9] от "Николай Колев":Ма "Неговия Кастинг" Лозан Оанов беше човек на Пеевски,според Дневник тогава.
  —цитат от коментар 43 на wre501051215


  Така е. Затова Мерцедес му пробутаха бричка, дето и се саморазвиват болтовете на гумата, както отбеляза проницателно г-н Цацаров.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 61. 61 Профил на uwc02812270
  uwc02812270
  Рейтинг: 51 Неутрално


  Ще има ли "кастинг на Пеевски"

  —цитат от коментар 0 на 3aглавие


  Само това ни липсва!

  Бойко го няма от половин година- ако Пею е все още силен- значи само сме се п0тили!
  —цитат от коментар 1 на ВACКО ПEТPOВ  Предстои ни дълги години да се борим с щетите нанесени на държавата и държавността в България от неокомунистическата банда на Борисов.

  Дори и нещо толкова просто като медийната среда е омръсено и контролирано от мафията му. Нуслечайно последните дванадесет години се срутваме в класациите.

 62. 62 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 784 Неутрално

  [quote#59:"ВACКО ПEТPOВ"][/quote]

  У нас хората са свикнали да си имат бащица , той да мисли вместо тях , той да им дава храница и водица. Винаги се разчита на някой даващ само обещания.

  И затова тъпо и упорито гласуват доверие на поредния месия , вместо да подкрепят конкретни политики. Ето пресен пример— затъналата в ла@на съдебна система . От ДБ предлагат промяна на този порочен модел , показаха и доказаха зависимостите между изпълнителната власт и съдебната , осветлиха престъпните схеми като ясно посочиха хората виновни за това. Но….нашенеца упорито си иска Боцето или друг чалгаджия….

  Въпреки това ДБ набира все повече симпатизанти , хора които мислят с главите си искаме в тази държава най-после да има истинско правосъдие , защото това е един от основните фундаменти за постигане на благосъстояние .

  Накрая ще проумеят , че са били лъгани толкова години и ще разберат причините за огромната имиграция на всеки що-годе читав човек.

 63. 63 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2017 Весело

  Междувременно прокуратурата се отказала от делото срещу Масларова:
  "Апелативните магистрати обаче приеха, че срещу бившия социален министър има събрани годни доказателства за извършени престъпления и присъдите на втора инстанция биха били осъдителни, ако не са били "алогичните и абсурдни" твърдения в обвинителния акт."
  Барем едно споразумение...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 64. 64 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До коментар [#11] от "Dankol":

  "Сега се минава кастинг при Прокопиев и Решетников!"

  Точно!!!
  Само дето заблудените овчици някой им каже някой "Пеевски" и те тръгват натам, накъдето ги насочи пастира им.Не е нужно да мислят, само да слушат и да изпълняват!!!

 65. 65 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  До коментар [#2] от "greenhrast":
  "Не съм прагматичният кандидат и не съм кандидатът на статуквото"
  -
  А какво се ръководи кат не е прагмстичен?? 💡 💭 👀

  Сам сте си отговорили - вижте вашата точка 2.

  - "се ръководи повече от полезните резултати и непосредствената полза "
  Трябва са се попитаме за КОГО е полезния резултата и непосредствената полза.
  Един съдия на какъвто и да било съд не трябва да съди по целесъобразност и ползи, а според закона, нещо което не само не е прагматично, но може и да го постави на сериозно изпитание за което доказателство е самия Панов дето за малко не стана жертва на ПТП.

 66. 66 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1144 Неутрално

  До коментар [#50] от "ВACКО ПEТPOВ":

  "Всички други са "Шменти Капели". Всички се караха, делиха, назначаваха, разжалваха- единствено ДБ бяха на ниво."

  Хахаха, еййййй.........
  И на какво ниво бяха???? Че Христо отиде на крака при Курнела,да ѝ се моли да гласуват еднакво, че се опитваха да извиват ръце за да получат постове, че лидерът им искаше да се "ЖЕРТВА" за някой пост 😂😂😂, че Маяма си прави схемите зад гърба на Ристю,а той ходи отзаде й като кученце и й вика " няма проблем,в името на постовете съм готов на всичко" 😂😂😂!?!?!?
  Стига моля ти се! На това не му се вика "на ниво"!!!
  Тия хора се унижават непрекъснато, само и само да докопат кокала.

 67. 67 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2542 Любопитно

  Сега се минава кастинг при Прокопиев и Решетников!
  —цитат от коментар 11 на Dankol


  :)))) Това е тайна, защо я издаваш?

 68. 68 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  До коментар [#12] от "drill":"И както сте я подкарали май ще върнете Бойко !!!"Ако Бойко имаше някакво остатъчно политическо самочувствие, щеше да се кандидатира за президент.Фактът, че го е страх от Радев, показва съвършено ясно сегашния му статус: на политически труп.(Моля да се има предвид, че никога не съм гласувал и няма да гласувам за Радев - просто отбелязвам един очевиден факт.)
  —цитат от коментар 30 на Norman Granz


  Мисля, че Баце не го е страх да се изложи, той се излага вече 1000 пъти и не му мига окото. Ако загуби ша каже нагласиха машините и готово.
  Страх го е да не се дигне избирателната активност, че тогава ГЕРБ ша идат на 10%
  Ся ша пуснат некой сульо в последния момент.

 69. 69 Профил на ivailo igov
  ivailo igov
  Рейтинг: 524 Весело

  КЪСНО Е ЧАДО ! ТРЯБВАШЕ ДА ПЛЮЕШ ПО ЦЪРВУЛА ПО- РАНО !
  До коментар [#1] от "ВACКО ПEТPOВ":

 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7064 Неутрално

  Досега винаги е имало кастинг при Пеевски. Сега май отсъства, ама това едва ли ще попречи. Освен, ако той вече не го броят за фактор.

 71. 71 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 975 Любопитно

  [quote#68:"courage.tcd"][/quote]

  С тези первезни два последни парламента , каква активност искаш ?!?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK