Кратки новиниКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Водата в Хасково вече е пусната, но е негодна за пиене

Кратки новини

© Анелия Николова


Тежката авария на водопровод в Хасково е отстранена и водата е пусната, но се препоръчва да не се пие и готви с нея заради риск от повишени нива на уран. По тази причина в четвъртък бяха разположени три водоноски в града на различни места, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


Препоръката на Районната здравна инспекция е водата да не се използва за пиене и готвене поне до началото на октомври, когато постоянният мониторинг на водата в Хасково ще покаже дали всички показатели са в норма.


Голямата авария в Хасково, която остави почти целия град и още 6 населени места без вода, беше отстранена днес с помощта на 20 специалисти от три ВиК дружества - Хасково, Бургас и Стара Загора. Операцията по отстраняването на проблема отне 36 часа.

230 хил. възрастни българи могат да се ваксинират срещу грип безплатно

Кратки новини

© Надежда Чипева, Капитал


Тази година 230 хил. български граждани на и над 65 години могат да се ваксинират срещу сезонния грип безплатно. Ежегодно противогрипни ваксини за най-възрастните се осигуряват по линия на Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип 2019-2022 г.


През 2021 г. желаещите, навършили 65 години, ще могат да получат имунизация при своя общопрактикуващ лекар след средата на октомври. Допълнително, след началото месеца, в аптечната мрежа ще бъдат осигурени още около 160 ваксини срещу сезонния грип.

МВР ще управлява оградата по границата с Турция

Министерство на вътрешните работи, а не областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас ще се грижат за поддръжката на оградата по границата в Турция, реши днес Министерският съвет. От 12 март до момента областните управители поддържаха оградата на територията на съответната област.
Кратки новини

© МВР


В решението на кабинета от днес се казва, че поддръжката за цялото съоръжение е целесъобразно да се осъществява от Министерството на вътрешните работи, заради което то се предоставя безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи за нуждите на Главна дирекция "Гранична полиция".

От 1 октомври розопроизводителите ще могат да подават заявления за помощ

На 1 октомври започва приемът по схема за подкрепа на роизводителите на маслодайна роза за преодоляване последствията от COVID-19, съобщи земеделското министерство. Помощта е до 100 лева на декар за направените разходи за производство на цвят от маслодайна роза до периода на прибиране на реколтата.


Чрез държавната помощ ще се подпомагат земеделски стопани, отглеждащи маслодайна роза, за покриване на част от направените разходи по производство на маслодайна роза за стопанска 2020-2021 г., и които са в невъзможност да реализират продукцията си, защото не са успели да сключат договори за покупко-продажба с преработвателни предприятия, както и на тези, които имат сключени договори, но цветът не е реализиран.

ДАНС и МВР влязоха в енергийния регулатор

ДАНС и МВР са започнали проверка в Комисията за енергийно и водно регулиране, съобщиха от енергийния регулатор, цитирани от БНР. Според радиото проверката е на документи, имащи отношение към търговията с ток на енергийната борса. Комисията лицензира търговците на ток, а отскоро и на газ, а и депутатите й възложиха разследващи функции на търговията на борсата.


По информация на "24 часа" документи се изискват и от Българската независима енергияна борса като информацията е потвърдена от дружеството.

Бюрото за защита на свидетели става второстепенен разпоредител с бюджета

Бюрото по защита на свидетели, което се преобразува в самостоятелна организационна структура към министъра на правосъдието се определя за второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на правосъдието. Това гласи постановление на правителството от днес. Доскоро бюрото бе на подчинение на главния прокурор, но преди да бъде разпуснато последното Народно събрание промени това.

Черна гора ще има почетен консул в София

Кратки новини

© Reuters

Министерският съвет прие решение за откриването на консулство на Черна гора в България, ръководено от почетен консул в лицето на българския гражданин Андон Тушев. Прието е, че той разполага с необходимите обществени и бизнес контакти, за да съдейства за развитието на икономическите отношения, особено в области като строителство и градоустройство, както и за осъществяването на проекти в сферата на културата и спорта. Към момента Андон Тушев е управител на "ТАЛ Инженеринг" ЕООД и други компании.


Седалището на почетния консул на Черна гора е Пловдив, а консулският окръг обхваща територията на областите Пловдив, Габрово, Бургас, Варна, Хасково, Ямбол и Русе.

Приходната агенция проверява над 2100 фирми за "нелогично високи касови наличности"

Кратки новини

© Надежда Чипева


Национална агенция за приходите съобщава, че извършва проверки на място в над 2100 фирми за нелогично високи касови наличности. В годишните си финансови отчети за 2019 г. те са посочили, че държат в брой над 100 000 лева. Данъчните инспектори преброяват, описват и сравняват сумите в касата с посочените в счетоводните отчети.


При 271 от дружествата проверяващите са установили несъответствие за близо 216 млн. лв., съобщават от НАП. В 33 от фирмите данъчните са открили необосновани липси на средства на обща стойност почти 27.8 млн. лв., като при тях проверката продължава.


Наред с контролната кампания на място, общо 11 588 рискови дружества са получили електронни писма или обаждане от информационния център на НАП. По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че не всички суми са действително налични в касите им. Много от дружествата, допуснали технически грешки, са се възползвали от предоставената им възможност, като са коригирали сами данните и са подали счетоводните си отчети отново.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  100 000 касова наличност не правят мафия. Заради златния гьол на ГЕРБ изгоряха още 2100 фирми, от които поне 2000 нямат нищо общо с властта.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 2. 2 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  НАП хубаво се пънат, ама с това нагледно се вижда цената за "правене" на бизнес в България. Сигурно никак не малка част от тези пари са заминали по предназначение за този или онзи от гробаджийско-сарайската мафия, "оправянето" на нещата не се случва с банкови преводи... Сега тези фирми ще бъдат одрусани още веднъж. Но от НАП не се напънаха да проверят чекмеджетата или барселонските къщурки.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 3. 3 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2186 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":

  Напротив, точно те правят мафията. При положение, че според закона нямаш право да плащаш за нищо над 5000лв, а преводите са само по банков път, за какво са ти 100 000лв. в каса? За купуване на гласове, няма как да ги ползваш за друго, освен за много служители с временна заетост, но такива големи строителни фирми нямаме!

 4. 4 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  Ами то всяка голяма касова наличност гравитачно преливаше в нощно шкафчова наличност.

 5. 5 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  Между другото, фирмите на Божков проверяват ли ги? Че там трябва да са с бая хубави касови наличности. Даже черепа си беше и казал къде са парите, твърдеше, че на един ПР Севда ги давал, ежемесечно.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 6. 6 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  100 000 касова наличност не правят мафия. Заради златния гьол на ГЕРБ изгоряха още 2100 фирми, от които поне 2000 нямат нищо общо с властта.
  —цитат от коментар 1 на cinik


  В какъв смисъл иьгоряха!? В смисъл, че са разкрити далаверите им с раздаване на рушвети ли?

 7. 7 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2592 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":Напротив, точно те правят мафията. При положение, че според закона нямаш право да плащаш за нищо над 5000лв, а преводите са само по банков път, за какво са ти 100 000лв. в каса? За купуване на гласове, няма как да ги ползваш за друго, освен за много служители с временна заетост, но такива големи строителни фирми нямаме!
  —цитат от коментар 3 на otrqdnik


  За възнаграждания на работници, без да се плащат за това осигуровки. 2100 фирми не могат да бъдат търговци на гласове. Нали ще се прескачат, ако тръгнат заедно по махалите.

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 8. 8 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Кипи безсмислен труд! 100 000 касова наличност нищо не са. Или по-точно изразходване на средства за безсмислени проверки. Ние им плащаме заплатите и съответно простотията!

  Проверка на касова наличност е смислена от минимум 500 000 или по-скоро 1 000 000 нагоре. Това са пари с които може да се злоупотреби по-значимо, да се купи примерно жилище и т.н.

 9. 9 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  За възнаграждания на работници, без да се плащат за това осигуровки.
  —цитат от коментар 7 на cinik


  Глупости! Това са налични пари във фирмата. Как ще се обясни липсата при редовно плащане на работници на ръка без осигуровки?! В сивата икономика се работи изцяло с неофициални пари. Те не се водят никъде!

 10. 10 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":Напротив, точно те правят мафията. При положение, че според закона нямаш право да плащаш за нищо над 5000лв, а преводите са само по банков път, за какво са ти 100 000лв. в каса? За купуване на гласове, няма как да ги ползваш за друго, освен за много служители с временна заетост, но такива големи строителни фирми нямаме!
  —цитат от коментар 3 на otrqdnik


  Никъде в Закона не пише, че нямаш право да държиш пари в брой, без значение от сумата. И никъде по Света не е забранено. Всъщност точно обратното!

 11. 11 Профил на caterpillar
  caterpillar
  Рейтинг: 97 Неутрално

  На фирмата със "Златният гьол" намериха ли наличните по каса 32млн.?
  Или те са плъзнали към чекмеджетата?!
  Спеца платили задълженията на фирмата, която продал чиста като сълза ?!

  caterpillar
 12. 12 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Между другото, фирмите на Божков проверяват ли ги? Че там трябва да са с бая хубави касови наличности. Даже черепа си беше и казал къде са парите, твърдеше, че на един ПР Севда ги давал, ежемесечно.
  —цитат от коментар 5 на rumen_s


  Е затова говорим! Фирми с милиони и стотици милиони касова не се проверяват, обаче фирми със 100 000 се разчекват на кръст. За една мини фирмичка е нормално да има 50-100 000 лв оборот на месец. Трошат само публични пари за безумни проверки и доколкото могат, тролят и без това съсипаният от пандемията микробизнес.

 13. 13 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":Напротив, точно те правят мафията. При положение, че според закона нямаш право да плащаш за нищо над 5000лв, а преводите са само по банков път, за какво са ти 100 000лв. в каса? За купуване на гласове, няма как да ги ползваш за друго, освен за много служители с временна заетост, но такива големи строителни фирми нямаме!
  —цитат от коментар 3 на otrqdnik


  ограничението за плащане в брой е 10 хиляди лева и важи за територията на Република България. На територията на Германия ограничения за плащане в кеш няма (има само задължение за снимане на личен документ на купувача, ако плаща повече от 10х евро в брой). В случай на фактура то така или иначе има данни.
  Иначе 100х евро в каса се получават, защото са искали да пестят данъци и по-точно - данък дивидент, който е 5%. Сега НАП просто натиска фирмите да си платят данък дивидент, за да се пълни бюджета. Нищо друго не стои зад акцията. Не е първата такава, вероятно няма и да е последната. Въпрос на събираемост на данъците.

 14. 14 Профил на blackglider
  blackglider
  Рейтинг: 24 Неутрално
 15. 15 Профил на blackglider
  blackglider
  Рейтинг: 24 Неутрално

  Не съм видял досега НАП да проверява фирмите, които са собственици на медии. А би било много интересно и показателно! Особено някои телевизии, вестници и кафяви сайтове.

 16. 16 Профил на Forest
  Forest
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  масово неплащане на данъци и осигуровки.

  Истината ни прави свободни.
 17. 17 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  Касовите наличности всъщност се получават често, когато се плаща с фирмена сметка (карта), но отсреща няма оправдателен документ. Не е нужно да е само теглене в брой от банката. С други думи, шефът се разхожда с фирмената карта и си плаща лични неща, но не е събрал фактури и счетоводството влачат тези наличности.

 18. 18 Профил на Miti Konst
  Miti Konst
  Рейтинг: 41 Весело

  До коментар [#2] от "rumen_s":

  Работата на Спецов е спешно да ги пренасочи на друго място за следващата кампания.

 19. 19 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 972 Неутрално

  За пояснение на НАП и Спецов, фирмите с големи наличности са платили и най-високи данъци. Заслужено са най-преследвани.

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":

  Нали знаете, покрай сухото, гори и суровото.

 21. 21 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3407 Любопитно

  ДАНС и МВР влязоха в енергийния регулатор
  -------------------------------------------------------------------------------

  А в Министервството на Енергетиката

  и в БЕХ - КОГА ???????

 22. 22 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1733 Весело

  Никъде в Закона не пише, че нямаш право да държиш пари в брой, без значение от сумата. И никъде по Света не е забранено. Всъщност точно обратното!
  —цитат от коментар 10 на Гражданин


  Ама те те гонят за друго, че ги пише, че са в касата, а ги няма там...капиш?!?

 23. 23 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  За пояснение на НАП и Спецов, фирмите с големи наличности са платили и най-високи данъци. Заслужено са най-преследвани.
  —цитат от коментар 19 на Lazarus


  Това кой го каза! Да не сте го прочели в някоя книжка посветена на данъчното законодателство с картинки за оцветяване? За пръв път чувам, че касовите наличности определят размера на данъка.

 24. 24 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  Копирано от фейсбука.
  "" Четири държавни дружества се занимават електроенергията и накрая ни я продава пето ,частно ето,за това сме на тоя хал,са и търтеи с заплати от по няколко хиляди и десетки хиляди левове."" "

 25. 25 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1928 Весело

  Дано не се окаже някой като плагиата.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 26. 26 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  Касовите наличности всъщност се получават често, когато се плаща с фирмена сметка (карта), но отсреща няма оправдателен документ. Не е нужно да е само теглене в брой от банката. С други думи, шефът се разхожда с фирмената карта и си плаща лични неща, но не е събрал фактури и счетоводството влачат тези наличности.
  —цитат от коментар 17 на alabalko


  Можете ли да го опишете, как точно се случва!? Шефът плаща с фирмена карта => сметката с фирмените средства се дебитира срещу кредит на някакъв разчет с Бисера. Преводът се излъчва и сумата е отнесена на разход по 60 таили 61 ва група или е преоформена като вземане от шефа по 53 та група. Къде точно се появи някаква касова наличност по 50 та група.

 27. 27 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 801 Неутрално

  масово неплащане на данъци и осигуровки.
  —цитат от коментар 16 на Forest


  Основното перо приходната част на бюджета се плаща ежедневно от всеки един от нас,дори по няколко пъти на ден.Стига продажбите да се отчитат с фискалните устройства.Освен това много търговци на едро разпродадоха автомобилните си паркове и започнаха да използват куриерски услуги,защото така им е по-евтино.Доставките чрез куриер се отчитат в реално време в централизираната система на НАП.Така че данъци се плащат непрекъснато.

 28. 28 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1100 Весело

  "ДАНС и МВР влязоха в енергийния регулатор"
  Хахахха, цирк балкански. Защо ДАНС и МВР ще влизат в КЕВР? Та нали скандално високите цени за бизнеса идват от "свободния" пазар на електроенергия.
  Или вече ДАНС и МВР ще определят цените на електроенергията?

 29. 29 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  масово неплащане на данъци и осигуровки.
  —цитат от коментар 16 на Forest


  Смешно! Значи аз искам да платя данъци и осигуровк и тегля парите за целта от банката вместо да ги преведа по банков път, после установявам, че нямам желание и те остават в касата!😄😄😄😄

 30. 30 Профил на constatator
  constatator
  Рейтинг: 1665 Неутрално

  "" "ДАНС и МВР влязоха в енергийния регулатор" ""

  Заради скъпият ток, трябва и в Брюксел, в ЕК да влязат. 😉

 31. 31 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Е, то ясно. Идва шефа, казва дай 1000 лева и счетоводителя дава ама като не донесе фактура или не си плати съответния данък с времето се появяват една камара безотчетни пари.

  Колкото до поредната новина за помощи почвам да се чудя може ли нещо в тази държава да съществува без държавата да му дава някаква помощ? За какво изобщо създаваме бизнеси? Може би защото знаем, че ония глупавите дето плащат данъци ще ни издържат през помощите и думичката бизнесмен в случая е само формално понятие...

 32. 32 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 645 Неутрално

  "защото не са успели да сключат договори за покупко-продажба с преработвателни предприятия, както и на тези, които имат сключени договори, но цветът не е реализиран"

  Някой може ли да ми преведе моля?

  Ако си направя фирма, която прави например софтуер и не успея да продам нищо - държавата ще ме компенсира?

 33. 33 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  "ДАНС и МВР влязоха в енергийния регулатор"

  Дали ще се заинтересуват на какви пари се купува тока от ТЕЦА на Доган? Или на кой търговец продава АЕЦ Козлодуй тока си и на каква цена? Какви ги върши Ковачки? Съмнявам се...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 34. 34 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  "ДАНС и МВР влязоха в енергийния регулатор"
  Време беше да подгонят и енергийната мафия.

 35. 35 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 645 Неутрално

  До коментар [#31] от "Batezuzi":

  Ами не е точно така - собственик може да вземе дивиденти, командировъчни, представителни и т.н. Счетоводителя е редно да ги изпише от касата и да ги вкара в подотчетно лице - така ще се знае всеки лев къде - а не като дойде проверка и по документи има 1000лв, а в касата - 10. Излиза, че ги е откраднал той самият.

  Ще ме извиняват, но при такава проверка е редно и счетоводителя/касиера да носи наказателна отговорност за липсите - как така ще отговаряш за каса, склад или каквото ще да е и после има липси. Или си крадец или участваш в схемата за крадене.

 36. 36 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1242 Неутрално

  "защото не са успели да сключат договори за покупко-продажба с преработвателни предприятия, както и на тези, които имат сключени договори, но цветът не е реализиран"Някой може ли да ми преведе моля? Ако си направя фирма, която прави например софтуер и не успея да продам нищо - държавата ще ме компенсира?
  —цитат от коментар 32 на Аз


  Още сме в комунизма - загубите са общи, печалбите - частни. Ревящите за компенсации не са чували за застраховки, това са грешни пари вадени от собствения джоб. Да вадиш парите от чуждия джоб с помощта на държавата е по-добре.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 37. 37 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Проверка не значи разкатаване. Щом наличността и документите съвпадат няма проблем. Но ако уж наличните липсват, то проблемът е наличен.

 38. 38 Профил на djb95
  djb95
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Ам чи кой ги натиска да ги пишат по каса.Има си други начини. По сметка на собственика например.Било то банкова , било чисто счетоводно. И пак е същото. правиш с тях каквото си поискаш.Като ти дойде НАП на проверка ще го мислиш.
  Докато мине проверката ще си намериш пари да ги покажеш.Но на каса е лошо. Търсят се веднага и висят в отчетите.

 39. 39 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  Сетиха се,че трябва МВР да стопанисва оградата.Оправяне на оградата,охраняване с достатъчно хора и техника и на Турция и показват един среден за пари...Оня домуз в Анкара плаче,че няма средства да приема афганистанци.Нали тяхните талибани са на власт в Кабул???Да се оправят и никакви западни пари..ю

  shlshlshlshl
 40. 40 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2051 Неутрално

  Рашков докопа оградата...

 41. 41 Профил на dfjftriktrcdt
  dfjftriktrcdt
  Рейтинг: 2807 Неутрално

  "ДАНС и МВР влязоха в енергийния регулатор"Време беше да подгонят и енергийната мафия.
  —цитат от коментар 34 на Роси


  Гербаджийската енергийна мафия!

  shlshlshlshl
 42. 42 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  "Допълнително, след началото месеца, в аптечната мрежа ще бъдат осигурени още около 160 ваксини срещу сезонния грип."?!


  Недейте стресирате хората с досадни правописни грешки!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 43. 43 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 688 Неутрално

  230 хил. възрастни българи могат да се ваксинират срещу грип безплатно
  —цитат от коментар 0 на статия

  Хм, и тия ли ваксинки залежаха?

 44. 44 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4311 Неутрално

  До коментар [#35] от "Аз":

  "Ще ме извиняват, но при такава проверка е редно и счетоводителя/касиера да носи наказателна отговорност за липсите"  Като МОЛ винаги е носил и ще носи.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 45. 45 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2075 Неутрално

  ,.Ваксинирал съм се срещу Ковид, ще се ваксинирам и срещу грип Плоскоземните мозъци сигурно ще протестират и срещу тази ваксинация.

 46. 46 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  ,.Ваксинирал съм се срещу Ковид, ще се ваксинирам и срещу грип Плоскоземните мозъци сигурно ще протестират и срещу тази ваксинация.
  —цитат от коментар 45 на stedim


  ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Защо да протестират ?
  Противогрипни ваксини се поставят сигурно от 20-30 годйни , може и повече .
  Протестите срещу тях са отшумяли миналия век !
  А Вие се ваксинирайте с каквото си искате , може и всяка седмица по нова ваксина , Ваша си работа ..........

 47. 47 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Хаха сега ще стане забавно при назначаване на директор на Бюрото.

 48. 48 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#2] от "rumen_s":

  Няма как НАП да проверяват собственост в чужбина. Има начин, де, ама е кауза пердута. То немците не успяха да одрусат ошфорните си данакозаобиколци, та за нас ще е още по-трудно.

 49. 49 Профил на buggie
  buggie
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#45] от "stedim":

  Ваксинирай се и срещу гъбички на краката. Имаш нужда!

 50. 50 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  "МВР ще управлява оградата..."
  Съвсем го окендзахте тоя наш език вече.

 51. 51 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  "230 хил. възрастни българи могат да се ваксинират срещу грип безплатно"

  Кое е безплатно бе, нали ние ги плащаме, а и нали К19 уби грипа. Поне тая далавера да ни я бяха спестили!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 52. 52 Профил на poly_na
  poly_na
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Знаем го това "безплатно ваксиниране". Пред 2019 джипито на мои възрастни познати продаде наличните му безплатни ваксини, вместо да ги сложи на пенсионерите.

 53. 53 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Само толкова ли имаме над 65г!?

 54. 54 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Водата в Хасково вече е пусната, но е негодна за пиене

  Обзалагам се обаче, че е годна за плащане :)

 55. 55 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  До коментар [#15] от "blackglider":

  "Не съм видял досега НАП да проверява фирмите, които са собственици на медии. А би било много интересно и показателно! Особено някои телевизии, вестници и кафяви сайтове."
  ===========
  Не някои, а всички. Всички ще оквичат света. Всяка власт си пази дворчето, дори да не е от официалните три. Пресата я наричат четвърта, представителната стартира "революцията".

  Еретик
 56. 56 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3170 Неутрално

  До коментар [#27] от "Вячеслав Атанасов":

  "Освен това много търговци на едро разпродадоха автомобилните си паркове и започнаха да използват куриерски услуги,защото така им е по-евтино.Доставките чрез куриер се отчитат в реално време в централизираната система на НАП.Така че данъци се плащат непрекъснато."
  ==============
  Да. Но не от всички.
  Аз съм 100% на светло, но да не се лъжем, че всички са така...

  Еретик
 57. 57 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1874 Неутрално

  Водата в Хасково вече е пусната, но е негодна за пиене

  а у шумен?

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 58. 58 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1575 Гневно

  С тая боза, дето тече от чешмите, хората не могат даже да се измият. А щом гайгерите трещят, значи даже да не ползват водата - ще светят в тъмното.

  Малинчо
 59. 59 Профил на Малинчо Паков
  Малинчо Паков
  Рейтинг: 1575 Гневно

  Преди много години между Хасково и Болярово (селото сигурно е вече квартал на града) и още няколко села уранът се извеждаше чрез технологии за втечняване на пластовете, изсмукването на разтвора и изпращането му по предназначение със специални цистерни. След като тая каша приключи, умното население разграби тръбите и усилено ги заизползва за напояване. Чернобил беше после, но урановото наследство е заровено в този район и е готово да покаже роги при всеки удобен случай. Дано да е за поука тая авария, но не вярвам!

  Малинчо
 60. 60 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4251 Неутрално

  До коментар [#59] от "Малинчо Паков":

  Втечняването на пластовете ставаше чрез нагнетяване в замните недра на сярна кисилина. Добитият уран изцяло се изнасяше за СССР на безценица. Комунягите изобщо не мислиха за някаква екология или за това , че ще замърсят подземните води с уран за десетилетия и столетия. Важно за тях беше да задоволяваме СССР с уран с цената на екологична катастрофа. Затова населението на Хасково сега пие УРАНжада, както горчиво се шегуват хасковлии.

 61. 61 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#3] от "otrqdnik":

  Нещата отиват за заплати и други неща под масата, пич. Не само за политика. :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK