Гешев вече няма право на охрана от Бюрото по защита на свидетелите

В момента главният прокурор Иван Гешев има право на охрана от Националната служба за охрана.

© Велко Ангелов

В момента главният прокурор Иван Гешев има право на охрана от Националната служба за охрана.Главният прокурор Иван Гешев вече няма право да ползва охрана от Бюрото по защита на свидетелите. Промяната е факт след като в днешния брой на "Държавен вестник" бяха обнародвани промените, които в последния си работен ден 46-ото Народно събрание прие в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателното производство. Законът влиза в сила на практика 3 дни след обнародването, а срокът за окончателното прехвърляне на бюрото е 3 месеца.


С поправките Бюрото, което бе на подчинението на главния прокурор, премина окончателно "под шапката" на Министерството на правосъдието. Освен това с поправките отпадат и полицейските функции на служителите по задържане и участието на служителите в акции на прокуратурата.


В момента, по закон, Гешев има право на охрана от Националната служба за охрана. Той ползваше такава, но сам обяви, че се отказва от нея през пролетта на миналата година. Тогава Гешев е декларирал писмено отказа си за ползване на охрана и има санкция на комисията.
За да бъде назначена отново държавна охрана от НСО, Гешев трябва да оттегли писмения си отказ и комисията да се събере, за да разгледа основанията за продоставяне на охрана - не само дали той попада в кръга на охраняеми лица, но и дали има конкретна застрашеност и каква степен на охрана за ползва. При определени случаи би било възможно в рамките на дни комисията да се събере и да разгледа въпроса, но към момента няма официална информация Гешев да е поискал отново да ползва услугите на НСО.


По време на общественото обсъждане по темата през последния месец служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че в момента Иван Гешев се охранява от три държавни структури, една от които е Бюрото по защита, но възможността за това отпада с поправките в закона.


Детайли около преминаването на Бюрото към министерството на правосъдието са били обсъждани и на среща между главния покурор и министъра на правосъдието Янаки Стоилов. "Най-важният въпрос е да продължи защитата на застрашените в наказателното производство лица без сътресения, произтичащи от преместването", смята министър Стоилов.


По време на обсъждането в парламента главният прокурор бе поканен пред правната комисия, за да изнесе доклад за работата на бюрото през последната година и половина, а от думите на главния прокурор се разбра, че бюджетът на Бюрото е около 7.7 млн. лв. Повече за доклада на Гешев четете тук.


След гласуването на законопроекта Гешев предупреди, че ще се обърне към Конституционния съд заради прехвърлянето и на всички материални активи на бюрото към правосъдното ведомство. По време на срещата с министър Стоилов след приемането на поправките на второ четене и преди обнародването им те са обсъждали от двете институции да бъдат излъчени представители, които ще изготвят приемо-предавателните протоколи за имуществото и документацията.


На 11 март президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да обяви структурата и мястото й на подчинението на главния прокурор за противоконституционна. До момента няма произнасяне на Конституционния съд, а становищата на юристи и експерти по казуса застъпват тезата, че в този вид бюрото е противоконституционно.


През първата година от мандата на Иван Гешев като главен прокурор служители на Бюрото по защита участваха в няколко значими акции на прокуратурата. В края на май 2020 г. именно служители на това бюро изведоха от Министерството на околната среда и водите бившия зам.-министър Красимир Живков, обвиняем заедно с бизнесмените Атанас и Пламен Бобокови за нерегламентирано управление на опасни отпадъци.


На 9 юли м.г. служители на бюрото влязоха в президентството при съвместна акция с прокуратурата, при която бяха претърсвани кабинети на съветници. По време на акцията бяха задържани бизнесменът Пламен Бобоков, президентският съветник Илия Милушев и секретарят Пламен Узунов.


По-късно различни съдилища в страната излязоха с решения, че техните арести са незаконни, неоснователни и немотивирани. Влизането на въоръжени служители от Бюрото по защита към главния прокурор бе един от поводите за продължилите над 100 дни граждански протести с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Ключови думи към статията:

Коментари (82)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Прасчо и баце ще му пратят частните мутри от Делта Гард. Нема се затрие.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  А от Дом No 5 кога ще го изхвърлят?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на Георги Христов
  Георги Христов
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Той каза че държавата му плащала добра заплата и можел сам да си наеме охрана :) Интересно защо орева света тогава че защитените свидетели щели да пострадат, като единствената разлика в работата на бюрото е точно неговата охрана, а не защитата на свидетелите която си остава.....

 4. 4 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1610 Неутрално

  И кой точно е тръгнал до го бие тоя? Щото на никой мутряга или бизнисменче не е направил нищо...

 5. 5 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 926 Любопитно

  И какво важно точно се е случило ?!?

 6. 6 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 147 Неутрално

  А от Дом No 5 кога ще го изхвърлят?
  —цитат от коментар 2 на Norman Granz


  Чу се, че го измели и оттам, ама пак бил в нещо държавно. Слух, не знам дали е вярно.

 7. 7 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 147 Неутрално

  И кой точно е тръгнал до го бие тоя? Щото на никой мутряга или бизнисменче не е направил нищо...
  —цитат от коментар 4 на Хи-хи


  Да, ама я питай в ясли "Биберон"- децата още тръпнат

 8. 8 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4191 Весело

  " След гласуването на законопроекта Гешев предупреди, че ще се обърне към Конституционния съд заради прехвърлянето и на всички материални активи на бюрото към правосъдното ведомство. По време на срещата с министър Стоилов след приемането на поправките на второ четене и преди обнародването им те са обсъждали от двете институции да бъдат излъчени представители, които ще изготвят приемо-предавателните протоколи за имуществото и документацията."

  Сега остава да му бъде отнет и луксозния апартамент, лукс в следствие на десетки хиляди левове народна пара, потрошени за комфорта на главния адвокат на мафията, и сигурно ще се обяви за съвременен православен мъченик, нали е и инструмент " Божий".........😂😂👍

 9. 9 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Отказал се от охраната от НСО, отнемат му охраната от Бюрото за защита, но все пак остава третата охрана. Ако толкова се страхува, да си наеме дублираща такава. Не като да няма финансови възможности.

 10. 10 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#8] от "samoedin":

  “ Сега остава да му бъде отнет и луксозния апартамент, лукс в следствие на десетки хиляди левове народна пара...”

  Две корекции: не е апартамент, а огромна вила; а левовете са 350 хиляди - общо за основен ремонт и обзавеждане.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 11. 11 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Истински законодателен триумф. Дълбоката промяна.

 12. 12 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 485 Неутрално
 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4191 Весело

  До коментар [#9] от "papunqk":

  " Отказал се от охраната от НСО, отнемат му охраната от Бюрото за защита, но все пак остава третата охрана. Ако толкова се страхува, да си наеме дублираща такава. Не като да няма финансови възможности."

  Аз предлагам всички, които сме очаровани от невероятните постижения на този " инструмент Божий" в битката му сру българската мафия, да му организираме жив щит с телата си, за да го опази срещу коварните " метежници" от ДБ, Христо Иванов, Сорос, с неговите непрестанни планове да елиминира Гешев като пазител на консервативните порядъци у нас, Бил Гейтс и неговото чипосване чрез коварните ваксини......списъкът с народни врагове - изедници е много дълъг ! Едничък Той ни остава в тези тъжни и смутни за мафията времена........

 14. 14 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1067 Весело

  Слава, слава, алелуяяяяяяяяя........
  Този ден ще се впише в златните скрижали на лилявизЪма!
  И с право - след титанична борба в два парламента прогресивните сили успяха да накривят с 2 милиметра каскета на Каскета!
  Победааааааааааа.............

  Знанието е сила, информацията - власт
 15. 15 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  Крайно време е да му се съкратят и бюджета и щата. Примерно за чий му е говорител, а сийка да си потърси друга работа.

 16. 16 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1703 Разстроено

  Ура, дрОгаре!
  Хунвейбинстващите неотроцкисти решиха най-важният обществен проблем в Отечеството!!!
  Жалка история!

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 897 Весело

  Само нЕма да пипате мултитемпературния охладител за вино, ей!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  "Примерно за чий му е говорител..."

  За да повтаря вместо него онова, което му е спуснала като тезиси Pi ar Sevi Boiko.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4191 Весело

  До коментар [#14] от "pag":

  " Слава, слава, алелуяяяяяяяяя........
  Този ден ще се впише в златните скрижали на лилявизЪма!
  И с право - след титанична борба в два парламента прогресивните сили успяха да накривят с 2 милиметра каскета на Каскета!
  Победааааааааааа............."

  Вие от съпротивата що отстъпвате и милиметър свидна каскетска територията срещу лилавите подопашници, м ? Яките момчета с лика на мутрата от Банкя що не протестират на жълтите павета ? Едничко знаме си имате, а сега и то започна да се съдира ! Бързо Георг и компания на амбразурата ! Ами спец бухалката ? Ами накрая самия......Не, отказвам да го изговоря ! Кощунствено е ! 🤣👍

 21. 21 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Истински законодателен триумф. Дълбоката промяна.
  —цитат от коментар 11 на hocker


  И това е само началото!

  На следващите избори- твърдо зад Демократична България, за да продължи и завърши реформата!!!

 22. 22 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#11] от "hocker":

  Иде промяната и хумора и сатирата няма да спасят крадливите

  No Pain No Gain
 23. 23 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Немедленно да му я конфискуват и да я предадат на "малоимотния" комунистически другар с дванадесетте кенефа само в единия от деветнайсетте имота, придобити не

  До коментар [#8] от "samoedin":“в следствие на десетки хиляди левове народна пара...

  —цитат от коментар 10 на Norman Granz
  , а с чисти и неопетнени бизнес начинания...
  —цитат от коментар 17 на ДейБъ Йордек ханъм


  Ирония ли усещам?

  Рашков излезе с документи и обясни произхода на средствата.

  Бойко кога ще обясни произхода на един бутик и една схлупена къщурка в Испания?

  За едни чекмеджета няма да питам сега. По- късно ще се пита, и то от истински прокурори!

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 147 Гневно

  До коментар [#11] от "hocker":Иде промяната и хумора и сатирата няма да спасят крадливите
  —цитат от коментар 22 на Умнокрасив


  Ще има "Радост" в затвора!

 26. 26 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2136 Весело

  Изключително събитие, коренна риформа в правосъдието, плод на две годишни народни вълнения.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#26] от "zz_s":

  "Изключително събитие..."

  Знаеш ли защо събитието е изключително?

  Малко трудно сгряваш, та ще ти обясня.

  Защото е карфицата, която пукна балона на свръхнапомпаното му самочувствие.

  Без брадатите муджахедини и кортежите с лампи и сирени, които блокираха уличните платна, той е нищо.

  0.

  Нула.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 147 Гневно

  Изключително събитие, коренна риформа в правосъдието, плод на две годишни народни вълнения.
  —цитат от коментар 26 на zz_s


  И това е само началото, започна се!

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#26] от "zz_s":

  😂... Пропуснал си кавичките в народни.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 31. 31 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Само нЕма да пипате мултитемпературния охладител за вино, ей!
  —цитат от коментар 18 на majorman


  Ами да !
  Вместо да си изстудява биричка в герана той се гевези !

 32. 32 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2136 Весело

  И това е само началото, започна се!
  —цитат от коментар 28 на ВACКО ПEТPOВ


  Да ви има 'началото'.
  Напънала се планината и родила мишка.
  Толкова от партиите на платените служители на червената финансова олигархия.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 34. 34 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2496 Весело

  До коментар [#24] от "ДейБъ Йордек ханъм":
  След като не успяха да го свалят, още по малко пък да го пратят при бай Ставри, сега на храбрите лилави револУционери им остана плахата надеждица, поне хладилника да му вземат. Успех в борбата, другари.

 35. 35 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2136 Неутрално

  рИформата в системата в началото беше борба за квоти във ВСС, след това правата на главния прокурор по принцип, след това главният прокурор да не е Гешев, а накрая стана: бюрото за защита да не е при Гешев.
  И това ще е. Мислите ли че някой ще ви позволи в следващия парламент да го занимавате повече с личните ви проблеми с правосъдието.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 36. 36 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1067 Весело

  До коментар [#14] от "pag":" Слава, слава, алелуяяяяяяяяя........Този ден ще се впише в златните скрижали на лилявизЪма!И с право - след титанична борба в два парламента прогресивните сили успяха да накривят с 2 милиметра каскета на Каскета!Победааааааааааа............." Вие от съпротивата що отстъпвате и милиметър свидна каскетска територията срещу лилавите подопашници, м ? Яките момчета с лика на мутрата от Банкя що не протестират на жълтите павета ? Едничко знаме си имате, а сега и то започна да се съдира ! Бързо Георг и компания на амбразурата ! Ами спец бухалката ? Ами накрая самия......Не, отказвам да го изговоря ! Кощунствено е ! 🤣👍
  —цитат от коментар 20 на samoedin


  Не се пънкай да остроумничиш, ами почвай да кършиш пръсти за наследника на Лозанъ Неподкупний - Наемателя на Жена Си, че нещо не ви се получава пасианса и Атанаските и Цветинките ще фъргат оставки само и само да саботират избора с плахата надежда да минат изборите, да се състави "реформаторско" правителство, то да изшути ВСС, па там да дойдат ваши хора и най-сетне да наместите пак някой угоден на Съмишленика.
  Като ви гледам успехите с Гешев, за десетина парламента ще сколасате.....

  Знанието е сила, информацията - власт
 37. 37 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  Ако му знаех адреса на Гешев щях да му пратя по ЕКОНТ памперси...

 38. 38 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Голямо постижение на "демокрацията". Толкова си може "протеста".

 39. 39 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1743 Неутрално

  До коментар [#33] от "ДейБъ Йордек ханъм":

  Тиквата кво каза за Брендо?
  Иска ли го тук или го урежда по-далеч..у италианско, че току е изтипосал простия в някоя схема.

 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4191 Весело

  До коментар [#36] от "pag":

  " Не се пънкай да остроумничиш, ами почвай да кършиш пръсти за наследника на Лозанъ Неподкупний - Наемателя на Жена Си, че нещо не ви се получава пасианса и Атанаските и Цветинките ще фъргат оставки само и само да саботират избора с плахата надежда да минат изборите, да се състави "реформаторско" правителство, то да изшути ВСС, па там да дойдат ваши хора и най-сетне да наместите пак някой угоден на Съмишленика.
  Като ви гледам успехите с Гешев, за десетина парламента ще сколасате...."


  Иконата на мафията гине пред лицето на цялото ни общество, вие вместо да сте на терен и да браните.......българското правосъдие, скатавате по форумите и пускате претоплените опорни на Pi Are Sevi.....Срамота ! Бързо на работа, другари, наред е спец бухалката.......

 41. 41 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2136 Весело

  До коментар [#26] от "zz_s":😂... Пропуснал си кавичките в народни.
  —цитат от коментар 30 на Vivian Apostolov


  Да, но така ме затрупаха по погрешка с плюсчета.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  До коментар [#21] от "ВACКО ПEТPOВ":

  Жалко, че не успяха в предния парламент и синия талон да премахнат, също жизнено важно беше

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2527 Неутрално

  И какво важно точно се е случило ?!?
  —цитат от коментар 5 на drill  Направена е първата крачка към изхвърлянето на Каскета. Втората и окончателна ще бъде, когато изтече мандатът на този ВСС, който държи Каскета .
  След това - да се готви Буци и компания, а аз ще си взема тиквени семки, защото не обичам пуканки …
  Други умни въпроси ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Последно някой пази ли го? Че три служби го били пазили пък май не било точно така ….. жалка работа, с яйца ли ще се замерят сега

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 147 Неутрално

  Веднага щом някой умнокрасив радикален комунист покаже нотариалния акт с неговото име, естествено!
  —цитат от коментар 29 на ДейБъ Йордек ханъм


  А аз ще приема теориите за Рашков- веднага щом някой (бил той и грозен тъпанар) "покаже нотариалния акт с неговото име, естествено!".

  Ако искаш- пробвай се.

  Чакаме.

 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  До коментар [#45] от "niksan1":

  Подобна грандиозна крачка закономерно ражда нова формация в която гласоподавателите виждат как се върши работа. Нищо ли от урока "Бонев" не научихте?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4191 Весело

  До коментар [#36] от "pag":

  .....нещо не ви се получава пасианса и Атанаските и Цветинките ще фъргат оставки само и само да саботират избора с плахата надежда да минат изборите, да се състави "реформаторско" правителство, то да изшути ВСС, па там да дойдат ваши хора и най-сетне да наместите пак някой угоден на Съмишленика......"

  Парадоксът е, че Лозан Панов беше избран за председател на ВКС с активното съдействие на Цацаров и компания с увереността, че и той ще е от същото котило като тях, пък накрая какво излезе ? Такъв автогол на мафията, а ! Така че свестните кандидати, макар и като сериозен фал, могат да дойдат по много начини, няма нужда от отчаяните напъни, които вещаете ! Друг е въпроса, че Каскет и компания се чувстват някак предадени от такива като вас, след като трябва/ше да сте в непрекъснати протести, а вие само киснете във форума......

 52. 52 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4065 Неутрално

  До коментар [#47] от "Тирбушон":

  "Последно някой пази ли го?"

  Пеевски.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 53. 53 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 147 Гневно

  И какво важно точно се е случило ?!?

  —цитат от коментар 5 на drill  Направена е първата крачка към изхвърлянето на Каскета. Втората и окончателна ще бъде, когато изтече мандатът на този ВСС, който държи Каскета .
  След това - да се готви Буци и компания, а аз ще си взема тиквени семки, защото не обичам пуканки …
  Други умни въпроси ?
  —цитат от коментар 45 на niksan1


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Аз ще допълня- в следващото Народно събрание ще се състави редовно правителство, с мнозинство от ДБ и Продължаваме Промяната.

  Този парламент и това правителство ще поставят началото на истинската, не-бутафорна демокрация в България!

  И в следващите 4 години ще се случи всичко това, което ти описваш!

  Трябвали са ни само 4 години- с правилните хора!

  А загубихме над 30- с експременти- с мишки!

  Срамота!

  Гласувайте за ДБ!

 54. 54 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 147 Гневно

  До коментар [#47] от "Тирбушон":

  "Последно някой пази ли го?"

  Пеевски.
  —цитат от коментар 52 на Norman Granz


  Максимум до следващите избори!

  После- и пазеният, и пазакето- в пандЕто!

 55. 55 Профил на ВACКО ПEТPOВ
  ВACКО ПEТPOВ
  Рейтинг: 147 Неутрално
 56. 56 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1067 Весело

  Иконата на мафията гине пред лицето на цялото ни общество, вие вместо да сте на терен и да браните.......българското правосъдие, скатавате по форумите и пускате претоплените опорни на Pi Are Sevi.....Срамота ! Бързо на работа, другари, наред е спец бухалката.......
  —цитат от коментар 40 на samoedin


  Наистина е забележително колко семпло са устроени облите ви мозъчета и как една добре набита глупост може да ви служи за фундамент на всички "разсъждения".

  Очаквам с нетърпение да оправите и "спецбухалката", че да настъпи такъв живот!
  Е, "животът" ще настъпи за Съмишленика и още няколко олигарха, а за вас ще остане моралното удовлетворение, че сте им помогнали да си спасят милионите.

  Какво пък, на тоя свят и будали (пардон - "идеалисти") като вас трябва да има, ей тъй, за баланс....

  Знанието е сила, информацията - власт
 57. 57 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 979 Неутрално

  [quote#23:"ВACКО ПEТPOВ"][/quote]
  Васко, иди да помагаш, Рашков копае с права лопата в двора на Борисов да търси, къде е заровено чекмеджето.
  И кажи на жена си, че Бойко ти подарява бутика и къщурката в Барселона, все за теб. Да търси от етините билети.

 58. 58 Профил на БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  БЪЛГАРИЯ МОЖЕ МНОГО ПОВЕЧЕ
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  БРАВОООООООО

  стъпка 1: Отнемане на преторианската гвардия - ИЗПЪЛНЕНО

  жалко, че само това успяхме за 6 месеца, но е едно добро НАЧАЛО, което беше немислимо само преди година или дори преди 9 месеца

  ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА НА СТАТУКВОТО

  ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е ЕДИНСТВЕНАТА АЛТЕРНАТИВА с ясни и прозрачни идеи и цели !!!
 59. 59 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4191 Весело

  До коментар [#56] от "pag":

  " Е, "животът" ще настъпи за Съмишленика и още няколко олигарха, а за вас ще остане моралното удовлетворение, че сте им помогнали да си спасят милионите."


  Семпло е да си мислиш, че всички са като вас и ще търпят кочи.....пардон, стабилността до безкрай ! А още по - семпло е да си мислите, че падането на каскета щяло да зарадва именно лошите у нас, а да наскърби добрите ! Трогателно.......

 60. 60 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1067 Весело

  Парадоксът е, че Лозан Панов беше избран за председател на ВКС с активното съдействие на Цацаров и компания с увереността, че и той ще е от същото котило като тях, пък накрая какво излезе ? Такъв автогол на мафията, а ! Така че свестните кандидати, макар и като сериозен фал, могат да дойдат по много начини, няма нужда от отчаяните напъни, които вещаете ! Друг е въпроса, че Каскет и компания се чувстват някак предадени от такива като вас, след като трябва/ше да сте в непрекъснати протести, а вие само киснете във форума......
  —цитат от коментар 51 на samoedin


  "Автогол на мафията"?
  Мухахахахахаха....

  "Мафията", мойто момче, не е едно монолитно тяло. Мафиите са много и всяка драпа за собствените си интереси, а пеперудките като Лозанъ танцуват за този отбор, който в момента дава повече. Нищо лично, просто бизнес.

  Айде да те улесня - изброй три неща, с които Лозанъ Страшний за 7 (седем) годишния си мандат, е сборил "мафията".

  Малко офтопик - замислял ли си се (майтап бе, знам че не си) като как тъй всички "борци с мафията", които цял живот са на държавна заплата, до един имат жени-"бизнесменки", които декларират милиони от дейности, които на простите граждани носят прилични, но далеч не такива доходи?


  Знанието е сила, информацията - власт
 61. 61 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2702 Весело

  Довечера се очакват всенародни тържества със заря, а пРезидентът ще прочете честитка от Кьовеши. С вдигнати юмруци. Урааа!

 62. 62 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2136 Весело

  [quote#53:"ВACКО ПEТPOВ"][/quote]

  "Ирония ли усещам?"

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2136 Весело

  Идва нашето време!
  —цитат от коментар 55 на ВACКО ПEТPOВ


  ...когато ще си отидете.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 65. 65 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1141 Неутрално

  До коментар [#19] от "Norman Granz":

  Ми да му турят и втори говорител за стерео ефект?!

 66. 66 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Мутра без охрана виждали ли сте ? Едва ли ще остане без защита. С тези далавери, които върти, едва ли ще остане без охрана.

 67. 67 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1067 Весело

  Семпло е да си мислиш, че всички са като вас и ще търпят кочи.....пардон, стабилността до безкрай ! А още по - семпло е да си мислите, че падането на каскета щяло да зарадва именно лошите у нас, а да наскърби добрите ! Трогателно.......
  —цитат от коментар 59 на samoedin


  Ма моля ти се, не си прав, естествено че "падането на каскета" ще зарадва добрите (олигарси) и ще наскърби лошите (олигарси).
  И теб ще зарадва, а това вече наистина е трогателно, пущам една гореща сълза умиление...

  Знанието е сила, информацията - власт
 68. 68 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2136 Весело

  [quote#45:"niksan1"][/quote]

  Докато я направите тая първа крачка, охлювът се шмугна в храстите.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 69. 69 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#5] от "drill":

  Това е ВЕЛИКОТО постижение на обединените малоумници от последното Народно събрание. Това е единственото, с което могата да се похвалят. Биха се, плюха се, наричаха се всякак и гласуваха за това. Въпрос на време, всичко да си дойде по местата. Жалко за пропиляното време.

 70. 70 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4521 Неутрално
 71. 71 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2136 Неутрално

  До коментар [#5] от "drill":Това е ВЕЛИКОТО постижение на обединените малоумници от последното Народно събрание. Това е единственото, с което могата да се похвалят. Биха се, плюха се, наричаха се всякак и гласуваха за това. Въпрос на време, всичко да си дойде по местата. Жалко за пропиляното време.
  —цитат от коментар 69 на victor_victim


  +++++++++++++++++++++++++++.

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 72. 72 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Голям успех. Сега риформата на Ицо ще се случи.

 73. 73 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Хайде всички пред палата му в Бояна. Да направим палотков лагер! Нека си ползва охладителя под възгласите на протеста.

 74. 74 Профил на hocker
  hocker
  Рейтинг: 457 Неутрално

  той е нищо.0.Нула.
  —цитат от коментар 27 на Norman Granz


  Пропусна нада и зилч.

 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 928 Неутрално

  Сега ще инсценират покушение срещу Гешев, за да докажат пред народа каква грешка са направили техните избраници.

 77. 77 Профил на nebido
  nebido
  Рейтинг: 928 Неутрално

  До коментар [#45] от "niksan1":Подобна грандиозна крачка закономерно ражда нова формация в която гласоподавателите виждат как се върши работа. Нищо ли от урока "Бонев" не научихте?
  —цитат от коментар 50 на дерибеев


  За Бонев от Спаси София ли?
  Който обслужи шайката на ГЕРБ, като концентрира протестният вот в един общински мандат и по този начин осигури мнозинство на ГЕРБ и ВМРО в столичният общински съвет.

 78. 78 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  Толкова време и не можаха да се намери един прокурор да почне да разследва Гешев, или няма какво да се разследва?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 79. 79 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3275 Неутрално

  До коментар [#78] от "Корки":като концентрира

  Именно, един успява да концентрира около себе си колкото и три партии. Е това е урока "Бонев", а не етикетчета които лепите

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 80. 80 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7692 Неутрално

  От НСО ще го пазят, както всички останали. Той с какво е по-различен.

 81. 81 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4521 Неутрално

  До коментар [#27] от "Norman Granz":

  Това с едносричните думи през ред е много силно!

 82. 82 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 926 Неутрално

  До коментар [#53] от "ВACКО ПEТPOВ":
  А загубихме над 30- с експременти- с мишки!
  Срамота!
  Гласувайте за ДБ!

  До колкото си спомням ДСБ го направи Иван Костов и така разцепи СДС , а преди това провали втория президентски мандат на Петър Стоянов и така Георги Първанов стана Президент и основната роля за това главна роля изигра генерал Атанасов.

  Така , че няма как да гласувам за ДБ !

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK