На живо

Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© Велко Ангелов"Дневник" следи важните политически новини и реакциите по тях. Статията се обновява.
Кирил Петков: Критиките към нас доказват, че сме на прав път

Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© Юлия Лазарова


Критиките към нас доказват, че сме засегнали нечии интереси и сме на правия път - това каза бишият министър на икономиката от формацията "Продължаваме промяната" Кирил Петков в предаването "ЕвроДикоф" по "Евроком". "Няма да се стреснем от нищо, ако решат да играят опасна игра, това ще бъде огласявано, само ще ни направят услуга", добави той. Петков каза още, че се движи свободно по улиците без охрана.


"Продължаваме промяната" търси още партии за коалиция. "На всички малки партии, с които говорим, предлагаме единствената сделка: Само ни вярвйте, ние не даваме места в листите, не даваме пари, просто си търсим съмишленици", обяви Петков. Парите за предизборната им кампания щели да бъдат от дарения от хора с чисти бизнеси. "Не смятаме да правим скъпа кампания, не инвестираме много и вскъпи места за срещи", посочи Петков. В момента имали обещани около 600 хил. лв. Кампанията ще е под 1 млн. лв., каза Петков и обеща прозрачност.


Той се надява още във вторник да имат среща с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме". "Още сега сме си обещали принципите на бъдещо коалиционно управление", каза Петков. По думите може да говорят и с "Има такъв народ" но "не вярваме в най-дясната политика и това, което се говореше - че бюджетът трябва да е с нулев дефицит или кражбите да се спрат". "Ние няамме его, за мен не е важно какво е направил Слави Трифонов директно към нас, а какво бъдещо поведение той си представя, че може да има", каза Петков за нападките на лидера на "Има такъв народ" към него. Петков добави и, че "с няколко човека от БСП си говорим добре", но виждали партията като директни дискусии след изборите.

Христо Иванов: Някои партии трябва да останат извън властта, за да се излекуват от корупцията

Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© Велко Ангелов


Призивът на "Демократична България" за явяване с общи листи на предстоящите избори с "Продължаваме промяната" е бил мотивиран от разбирането, че "трябва да осигуряваме бариера пред участието на ГЕРБ и ДПС във властта". Това заяви в интервю за БНТ съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод поканата към Кирил Петков и Асен Василев. "Подкрепата за "Демократична България" не е заплашена, спокоен съм за това", коментира Иванов.


Той обвини ГЕРБ и ДПС, че са носители на един корупционен модел, който се свързва с Борисов. "Това не позволява на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" да бъдат нормални партньори в промяната, която искаме", каза Иванов. Според него заедно двете формации са можели да постигнат по-висок резултат на изборите, отколкото по отделно. По думите му има партии, които трябва да останат извън властта, за да може тя да бъде излекувана от корупцията.

Според Янаки Стоилов прехвърлянето на бюрото за защита към Министерството на правосъдието е символно

Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


Според министъра на правосъдието Янаки Стоилов без сътресения ще стане прехвърлянето на бюрото за защита от главния прокурор към министерството на правосъдието и това действие ще е по-скоро символично.


"В момента има две дела, които са допуснати за разглеждане по моя инициатива, едното пред Върховния административен съд (ВАС), защото Висшия съдебен съвет (ВСС) според мен недопустимо отклони произнасянето по същество на направеното искане, след като 7 часа води дискусия, накрая установи, че не може да разгледа искането по същество", коментира пред БНТ правосъдният министър по повод искането за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.


Янаки Стоилов очаква не само в рамките на ВСС, а и в съдийските и юридическите среди да се обсъжда въпросът, да се предлагат подходящи кандидати, които да достигнат до Висшия съдебен съвет, попитан за предстоящата в следващите месеци процедура по избор на нов председател на Върховния касационен съд.


Според министъра на правосъдието оценката на евроделегацията е открита - в България липсват достатъчно усилия за борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

Кирил Петков и Асен Василев обявиха условията си за подписване на споразумение за устойчиво парламентарно мнозинство и правителство след изборите. Разговорите на "Продължаваме промяната" с формациите "Изправи се БГ!Ние идваме" и "Демократична България" предстоят.


Желаещите да се коалират с "Продължаваме промяната" трябва да покрият 5 критерия за присъединяване към предизборното споразумение, обясниха бившите служебни министри в Стара Загора. "Първото е да не се увеличават данъците, а да си ги събираме всичките данъци. Вторият принцип е да се спрат всички течове в държавата, така че да може да се използват парите. Всички работници и всички фирми да плащат данъци ефективно. Третото нещо, което за нас е важно - наистина да тръгне да работи образованието. И на не последно място - да забравим за лечението в чужбина, да можем да се лекуваме в България качествено и без да се доплаща", заяви Асен Василев, цитиран от Би Ти Ви.


Освен тези условия, споразумението с политическите сили минава и през прокуратурата и промяната в Закона за съдебната власт. "Прокуратурата не работи - ние го усетихме, четири месеца подавахме папки в прокуратурата и все едно, че ги пускаме в празна пощенска кутия", коментира Кирил Петков. Според двамата засега най-близо до тези критерии от дясно са "Демократична България", а от левия политически спектър - "Изправи се БГ! Ние идваме".


"След провеждане на разговори ще бъде подписано такова споразумение за принципите на следващото управление на промяната, излъчено от мнозинството на почтените в следващия парламент", коментира Мая Манолова. От "Демократична България", които искаха явяване в коалиция с общи листи, засега се въздържат от коментар дали ще приемат поканата за разговори с новия проект на служебните министри.

Новият председател на столичния общински съвет ще обикаля града, за да чуе хората

Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© Велко Ангелов


Трябва да върнем Общинския съвет при хората. Започвам срещи по график в различните райони на София по начин, по който да чуем хората, и на тези срещи ще каня колеги от всички политически сили въпреки проявеното твърдоглавие на някои от тях - това каза в интервю за БНТ новият председател на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.


"Най-големите предизвикателства са две и тези две предизвикателства за София са същите, с които се сблъскваме всички ние в страната. Първото е неимоверното поскъпване на тока, вторият проблем е поскъпването на природния газ", каза Георгиев.


"Ежегодно в бюджета предвиждаме над 150 милиона за транспорт, от миналата година имаме драстичен спад в приходите. Дупката в бюджета за транспорт е 40 милиона лева. Решението е държавата да окаже съдействие и да бъде обяснено защо се подпомага автомобилният бранш, а не се подпомагат метрото и електротранспортът. До момента затегнахме коланите без това да повлияе на качеството на транспортната услуга", заяви председателят на СОС.


Георгиев смята, че критиките към него са породени от предизборната обстановка. Според него те не са основателни. "Струва ми се че трябва да надмогнем този манталитет и моята основна цел е да възстановим диалога и да върнем нормалността в общуването в Общинския съвет. Хората се умориха от политици, които не могат да си говорят и отказват да проявят здрав разум", коментира той.Според него СОС трябва да се върне в залата. "Убеден съм, че тогава част от откровените лъжи няма да бъдат изречени", заяви Георгиев.


По думите му коментарите за бързото му кариерно израстване не са основателни. "Аз съм влязал в политиката с изградена кариера, аз съм адвокат, преподавател в СУ. Аз съм горд и благодарен на колегите ми за това, че оцениха моята работа", заяви той.


Според Георгиев ще има "битки на няколко фронта". "40-те милиона за транспорта са необходими за София. Това, че някой не си е свършил работата, не означава, че всички ние трябва да платим сметката. По отношение на Плана за развитие, се надявам да бъде преразгледани и тези 200 милиона лева, които орязаха за София за канализация", заяви новият председател на СОС.

Външно министерство покани международни наблюдатели за изборите

Министерството на външните работи е поканило международни наблюдатели за изборите за народни представители и за президент и вицепрезидент на 14 ноември 2021 година, съобщиха от ведомството. Това се прави в изпълнение на международните ангажименти на страната и съгласно Изборния кодекс.
Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© Лили Тоушек


Вербални ноти с покани са изпратени до държавите участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на ОССЕ, парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), както и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС).

Партията на Цветанов търси с кого да се коалира за изборите

Партията на бившия министър на вътрешните работи и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов - "Републиканци за България" ще търси партии, с които да се коалира за предстоящите парламентарни избори. Това се разбира от прессъобщение на формацията.
Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© Цветелина Белутова, Капитал


В него се посочва, че ще се търсят партньори, "които споделят автентичните десни разбирания. "Политическата цел на "Републиканци за България" занапред се свежда до следното - след приключване на пренареждането, с общи усилия да удържим на предизвикателствата и да се запазим като устойчив политически субект", се казва още в прессъобщението.


До решението за коалиция се стига след като на предсрочните парламентарни избори "Републиканци за България" получиха едва 8546 гласа (0.31%).

Премиерът смени още трима заместник-министри

Със заповед на министър-председателя Стефан Янев са назначени двама заместник-министри на външните работи - Тодор Чуров и Василий Такев, а заместник-министър на туризма става Ирена Георгиева, която е била на този пост в периода февруари 2015 г.-май 2021 г. Това са поредните смени на заместник-министри от започването на работа на новото служебно правителство на 16 септември.
Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА

ГЕРБ заплаши Рашков с разследване

Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


Ако продължи да отправя обвинения срещу ГЕРБ без да дава доказателства за твърденията си служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще бъде обект на бъдещо разследване. Това даде да се разбере днес Тома Биков от партията. Той допълни, че и парите, с които Рашков си е купил 19 имота трябва да се проверят.


Биков уточни, че ще ГЕРБ ще инструктира симпатизантите си да не подписват нищо, което им се представя от органите на МВР. "Ще им кажем, че от това нищо няма да последва", допълни той.


От ГЕРБ поискаха МВР и спецслужбите да влязат в Министерството на енергетиката, след като вчера провериха Комисията за енергийно и водно регулиране. По повод високата цена на тока от партията настояха също правителството да започне конкретни действия, включително субсидиране на бизнеса.

Мая Манолова поиска оставка на ръководството на енергийния регулатор

Ръководителите на енергийни дружества, както и съставът на Комисията за енергийно и водно регулиране да бъдат отстранени, заради непрекъснатото поскъпване на тока. Това поиска лидерът на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова. Според нея влизането на ДАНС в енергийната борса, КЕВР, БЕХ и другите енергийни дружества е закъсняло. Манолова повтори искането си правителството да плаща енергийни компенсации на хората заради скъпия ток, които биха стрували около 180 млн. лв. месечно.
Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© Юлия Лазарова


Лидерът на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" обяви, че на срещата с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще настоява в евентуалното бъдещо споразумение между трите формации да има социални мерки за защита на гражданите.

Карадайъ: служебният кабинет използва прийомите на ГЕРБ

След като ДПС се регистрира за участие и в двата вида избори, лидерът Мустафа Карадайъ нападна президента Румен Радев, че служебното правителство ползвало същите прийоми като ГЕРБ. Той обвини служебният вътрешен министър Бойко Рашков, че на вота на 11 юли ограничавал не само правото на глас на хората, но и нарушавал човешките им права с обиски в офиси, в т.ч. и на ДПС, поваляне на хора на земята и др.
Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© Юлия Лазарова


После че обърна към държавният глава, че че чрез най-мракобесните политически прийоми не е достойно да печелиш избори и да се отнасяш към политическите си опоненти.


Още по темата тук

Коментар от ДПС на политическата ситуация

Прокуратурата не позволява развитие на делата срещу бившите управляващи, смята Рашков

"В цивилизованите страни няма безконтролни длъжностни лица като в нашата страна", заяви пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той уточни, че в България главният прокурор е абсолютно безконтролен.
Политическото напрежение: Петков и Василев обявиха 5 условия за предизборно споразумение

© ЮЛИЯ ЛАЗАРОВА


"Когато той е избран от една политическа партия и продължава, дори и без това правителство, да го брани по всякакъв начин. Виждаме как ръководената от Иван Гешев прокуратура не позволява да се развие нито един процес, който касае бившите управляващи".


Рашков заяви, че не знае да има досъдебно производство по сигналите за нарушения, разкрити от служебното правителство. Той допълва, че ще бъдат разследвани докрай всички строежи, които са започнати от Бойко Борисов, най-вече магистралите. Данните от проверките щели да бъдат публикувани.


По повод акцията от вчера на ДАНС и МВР в Комисията по енергийно и водно регулиране, Рашков коментира, че правозащитните органи не могат да останат безучастни, когато по спекулативен начин се вдигат цените на тока.
По думите му тези проверки нямат връзка с предизборната ситуация.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (377)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 873 Неутрално

  За съжаление в България мафията си имаше държава.

 2. 2 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2039 Весело

  Кои са тези дела срещу бившите управляващи бре Рошков?

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 3. 3 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Да бе кога най-накрая ще има дело срещи Виденов?

  ДБ=БКП
 4. 4 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1615 Неутрално

  До коментар [#2] от "zz_s":

  Ми Черепи, Брендовци, Догановци те от управляваните или управляващи съ? М?

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3872 Неутрално

  " По повод акцията от вчера на ДАНС и МВР в Комисията по енергийно и водно регулиране, Рашков коментира, че правозащитните органи не могат да останат безучастни, когато по спекулативен начин се вдигат цените на тока"

  Енергетиката - бастионът на мафията у нас, откъдето се краде най - много......

 6. 6 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Кои са тези дела срещу бившите управляващи бре Рошков?
  —цитат от коментар 2 на zz_s


  Ами нали това ти казва. Че прокуратурата не допуска разследвания, или прави формални проверки. Колко време е нужно на прокуратурата да установи коя е Мата Хари например?

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Затова в съседната статия куцо и кьораво е вдигнато да защитава Гешев - защото е последната (вече клатеща се) преграда между Зайчарника и Централния.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Малко работата гледай си работата... Кога в България след 1989 г. е имало осъден политик? Независимо при кой прокурор... Сега този е струвал... Ами не струва, ама те всички след 1989 г. (а и преди това след 1944 г.) не струват.

  ДБ=БКП
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#9] от "Vesselin Velkov":

  "Защо ви е толкова важно Гешев да остане?"

  Гешев няма как да остане, ако бъде изплющян лично по закона Магнитски. Никой (дори Доган) не е толкова луд, че да го държи.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на Мощ
  Мощ
  Рейтинг: 476 Неутрално

  По галопиращите цени ще познаете, че ни управляват комунисти.

  И тъй, враг ваш ли станах, като ви говоря истината? (Гал. 4:16)
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Този комуноид не знае ли че в цяла Европа цените на тока се вдигат. Драстично. Спекулативно е неговото изказване.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 16. 16 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Ако прокуратурата отказва да си свърши работата изводът какъв е ?
  Че трябва да се чисти прокуратурата от провокаторите на бибитко.

  кратък
 17. 17 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 873 Неутрално

  До коментар [#9] от "Vesselin Velkov":"Защо ви е толкова важно Гешев да остане?"Гешев няма как да остане, ако бъде изплющян лично по закона Магнитски. Никой (дори Доган) не е толкова луд, че да го държи.
  —цитат от коментар 11 на Norman Granz


  Дано се случи по-скоро. Но може и да е след изборите.

 18. 18 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 762 Неутрално

  Добре де,народът се изказа. Болшиството каза че не му харесва това което е било вчера.Въпросът е какво болшиството ще каже какво ще е днес? Има ли отговор на това? Шест месеца вече се лутат.
  Да не говорим че това болшиство изобщо мисли какво ще е утре?

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Весело

  Рошко е истински комунист - дойде на власт и тока се вдигна. Сега ще го сваля с полиция.
  Комунисти?!?

 21. 21 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Че как няма да ги пази каскета, друго си е като вървеше усвояването с милиарди. По оценките на експерти - по 10 милиарда лева на година. На 6,5 милиона население, по около 1'500 лева на човек годишно. За 10 години, по 15'000 лева на човек, от 4-ри членно семейство, 60'000 лева "усвоени". Ще ги пазят с всички сили и на всякаква цена, ясно е. Ама най-тъжното е, че материала е толкова "интелигентен", че не може да схване нещо толкова просто като мащабите на "усвояването"...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Той и Рашков е бивш управляващ...

  ДБ=БКП
 24. 24 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2191 Неутрално

  За съжаление в България мафията си имаше държава.
  —цитат от коментар 1 на Vesselin Velkov  За съжаление, тя продължава да си я има и така ще бъде до тогава, докато окончателно не се изчегъртат структорите на ГЕРБ от властта и институциите .
  Напомням, че на времето Живков беше изхвърлен от властта, но живковизма си остана и много години след това, тровеше България .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 25. 25 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2512 Любопитно

  Това отдавана е ясно на всички .................Какво се прави по това ? Май само се оплакваме !
  Ако се хванат внимателно правата на прокурора ( не само главния ) , вмени се определена отговорност за актовете които издават ..., ще се получи нещо друго. Например нямам представа какъв прокурор може да разрешава подслушване , заради опасност от въстание и преврат . Върху този прокурор / прокурори може да бъдат повдигнати наказателно преследвания ...ако правилата се прецизират. Има десетки неща по КТБ в които прокуратурата е много вътре . По случая Божков , тя вече представлява ОГП , и за Влади Горанова , и за Севда , и за колекцията която е напълно законна и с десетки разрешителни. Конкретните неща могат да се продължат за какво ли не ...търговия с човешки органи , наркотици , ИН хаус , язовири ... Та имаше неща които трябваш да се направят ...!!

 26. 26 Профил на Дария Колев
  Дария Колев
  Рейтинг: 1872 Любопитно

  Бойко Рашков. Той уточни, че в България главният прокурор е абсолютно безконтролен.
  ___________________________________________________

  Не е безконтролен, а независим от изпълнителната власт!

  Рашков има много остарели разбирания за съдебната власт, сигурно още сънува времената преди 1989 година?

 27. 27 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Платените хора на ДБ пак се вдигнаха да крещят как веднага всички ще бъдат окошарени... "Ще, ще, ще"... Чисто по комунистически. "Тате ще ми купи колело, ама друг път..."...

  ДБ=БКП
 28. 28 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2523 Весело

  Пак извадиха лаладжията да лъже и маже.

 29. 29 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 805 Неутрално

  В цивилизованите държави няма Гешевци. Но няма и Бойковци. Нито Борисовци, нито Рашковци. Само в държави, като България е възможно премиер да е бивша мутра, която е защитавана лично от главния прокурор и атакувана от бивше ченге на комунистическите тайни служби. И само в България е възможно мутрата да е преизбирана три пъти, главния прокурор да е виден некадърник без нито едно спечелено дело, а ченгето вместо отритнато от обществото да е рейтингов министър.

  "Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета"- Марк Твен
 30. 30 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Тъкмо им запомним именцата на троловете и хоп, баннат ги и се регистрират наново.
  Не са хубави тия работи.
  Човек за едното честно и свято име живее.

  кратък
 31. 31 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  ДБ+БКП+елекрификация=съвецка власт...

  ДБ=БКП
 32. 32 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#23] от "anonimnii":

  И сегашен разсилен за изборите, ти да гледаш!
  Очаквам още днес 2-3 ХИЛЯДИ привикани граждани и структури, на които да бъде "най-демократично" разяснено КАК и ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАТ на 14.11.2021г.

 33. 33 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1617 Разстроено

  Факта, че този...... е министър през 2021-ва година казва всичко....

 34. 34 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 762 Неутрално

  [quote#9:"Vesselin Velkov"][/quote]
  Защо ви е толкова важно да го няма Гешев се пита в задачата?
  Трябва ли една система да зависи от един човек?Имаше ли бол-шинството възможост да промени това положение.
  Имаше.
  По важно беше обаче да промените избирателите закони за да отсфирите избирателите и да се самоназачавате и да се доберете до власт, защото всъщност това болшинство е кухо и сте нелегитими..
  Продължавайте да се самоназначавате.

 35. 35 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#30] от "Мариана Кълвачева":

  Недейте с лошо, Миме!

  Вашето име ЧЕСТНО и СВЯТО ли ще остане...?

 36. 36 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#33] от "selqnin":

  И за НАЗНАЧИЛИЯ ГО !

 37. 37 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 665 Неутрално

  ... и да не забравите да пуснете цъкачката, че работата върви на зле.
  —цитат от коментар 15 на zz_s


  За "цъкачката" не зная, но ми прави впечатление, че след като започне работното време на разни държавни служители, се започва от плеяда калинки, които са супер неадекватни по темите от статиите и коментират ли коментират глупости...
  Сега да ти/Ви кажа нещо- тая няма да я бъде, не си правете никакви илюзии по темата...
  Нещата са тръгнали по наклонената плоскост и в края и е поинт ъгф ноу ритърн!
  Няма да си разигравате коня вечно, нищо не е вечно! Скоро ще ви се наложи да търсите ново попруище, защото зайчарника ще бъде заменен с килия и няма да получавате инструкции от Pi Ar Sevi Boiko...

 38. 38 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#20] от "georgievb":

  Да, Сър... най-голямото зло , откакто СВЯТ СВЕТУВА !

 39. 39 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  До коментар [#35] от "Stefan Kostov":

  Ами аз нищо лошо не казвам за тях, само твърдя, че когато пишеш така, че те трият и ти се налага да се регистрираш отново, това говори само, че не държиш на името си и не го защитаваш. Това първо.
  А второ и по-важно, в този форум и в други, където съм се регистрирала, винаги съм заставала с името си и съм се старала да не го петня.
  Как ли ?
  Много е лесно.
  винаги казвам истината.

  кратък
 40. 40 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#39] от "Мариана Кълвачева":

  И аз така, значи ще се сближим, вероятно!:)

 41. 41 Профил на oua58686497
  oua58686497
  Рейтинг: 762 Неутрално

  [quote#37:"Мамуна"][/quote]

  ==
  Няма да си разигравате коня вечно, нищо не е вечно! Скоро ще ви се наложи да търсите ново попруище, защото зайчарника ще бъде заменен с килия и няма да получавате инструкции от Pi Ar Sevi Boiko...
  ==
  Това го определя гласоподавателят. Той 6 месеца ви показва какво иска и кой да го управлява.
  Кои сте вие да му казвате .
  Нарушавате аритметичото правило и ще се бълтаете още.

 42. 42 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  [quote#37:"Мамуна"]
  —цитат от коментар 41 на oua58686497
  ==Няма да си разигравате коня вечно, нищо не е вечно! Скоро ще ви се наложи да търсите ново попруище, защото зайчарника ще бъде заменен с килия и няма да получавате инструкции от Pi Ar Sevi Boiko...==Това го определя гласоподавателят. Той 6 месеца ви показва какво иска и кой да го управлява. Кои сте вие да му казвате .Нарушавате аритметичото правило и ще се бълтаете още. [/quote]

  Той избирателя ясно го каза. Ама един чалгарски проект на сараите пак измами избирателите. Лошото за ОПГ статуквото е, че измамата е съвсем прясна и се помни, а изборите са скоро. Та такава подмяна няма пак да мине.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Не ни занимавайте с далаверите на ГЕРБ! Това, че са ощетили бюджета с няколко миларда лева годишно, всички го знаем. Въпреки това пак тях ще изберем, защото са се доказали във времето и имат ясна идеология.

  Вместо това кажете защо Кирил Петкова наруши Конституцията? Всеки нормален българин от това се интересува, защото е много притеснително. Не може да нарушавате законите в България! Докато не отговорите на този въпрос, няма как да ви се има вяра.

 46. 46 Профил на kuq47812321
  kuq47812321
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Кои са тези дела срещу бившите управляващи бре Рошков?
  —цитат от коментар 2 на zz_s


  Имено, Гешев бе назначен от Борисов да прикрива неговите и на олигархията престъпления.

 47. 47 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Кои са тези дела срещу бившите управляващи бре Рошков?
  —цитат от коментар 2 на zz_s


  Няма такива! Прокуратурата не е образувала. Нали той точно това казва!

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 48. 48 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  И да позволи, кел файда. Вчера буквално оправдаха Масларова като съда е написал следното. "Макар да има годни доказателства за вина, обвинителният акт е съставен с абсурдни обвинения".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Таман "силовият" министер се беше позагубил и хоп - идват избори и Рашо е пак на барикадата. Всички гръмки изхвърляния на Рашо досега се оказаха кьорфишеци. Народът чака годни доказателства, но дамаджаната само се поти. Милиционерска му работа.
  —цитат от коментар 49 на Бубенце


  Къде отиде оня дето ББ щеше да го яде заедно с жена му и децата му?!?

 52. 52 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2203 Неутрално

  И да позволи, кел файда. Вчера буквално оправдаха Масларова като съда е написал следното. "Макар да има годни доказателства за вина, обвинителният акт е съставен с абсурдни обвинения".
  —цитат от коментар 48 на Николай Колев


  Сега намерих точния цитат:
  "Апелативните магистрати обаче приеха, че срещу бившия социален министър има събрани годни доказателства за извършени престъпления и присъдите на втора инстанция биха били осъдителни, ако не са били "алогичните и абсурдни" твърдения в обвинителния акт."

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 53. 53 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Бойко Рашков. Той уточни, че в България главният прокурор е абсолютно безконтролен.___________________________________________________Не е безконтролен, а независим от изпълнителната власт!Рашков има много остарели разбирания за съдебната власт, сигурно още сънува времената преди 1989 година?
  —цитат от коментар 26 на Дария Колев


  А кой може да го контролира, след като, според тебе, не е безконтролен????????????

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#48] от "Николай Колев":

  “... съда е написал следното. "Макар да има годни доказателства за вина, обвинителният акт е съставен с абсурдни обвинения".”

  Ами едрите риби в престъпния свят вече си пожелават за Коледа да им пише Гешев обвинителния акт - това е абсолютна гаранция, че съдът ще ги оправдае, а по закон човек не може да бъде съден два пъти за едно и също нещо.

  Дебели свещи трябва да му палят, че много хора си изчистиха биографиите покрай неграмотните му обвинения.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1239 Неутрално

  Бойко Рашков. Той уточни, че в България главният прокурор е абсолютно безконтролен.___________________________________________________Не е безконтролен, а независим от изпълнителната власт!Рашков има много остарели разбирания за съдебната власт, сигурно още сънува времената преди 1989 година?
  —цитат от коментар 26 на Дария Колев


  Независим е едно, а безконтролен е друго. Независим е в решенията и действията си, но трябва да бъде контролиран за спазването на законите.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 56. 56 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Позооор Геша не дава чекмеджето да се разследва.

  Христо, защо мълиш??

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 57. 57 Профил на Stefan Kostov
  Stefan Kostov
  Рейтинг: 639 Неутрално

  До коментар [#49] от "Бубенце":

  Ти целият скован от злоба си и само пениш се, Б.Р. !

 58. 58 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  п Рашков сам на барикадата срещу високите цени и инфлацията

  09 Jun '20 — Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители 13 May '19 — Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 01 Sep '21 — Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев
 59. 59 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 1567 Неутрално

  Много са вече......бивши,ама мощни!

 60. 60 Профил на kuq47812321
  kuq47812321
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Верно ли е че Гешев е отказал охрана от НСО и ако е така каква е причината?

 61. 61 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  [/quote]


  [quote#45:"Светослав"]Не ни занимавайте с далаверите на ГЕРБ! Това, че са ощетили бюджета с няколко миларда лева годишно, всички го знаем. Въпреки това пак тях ще изберем, защото са се доказали във времето и имат ясна идеология..
  —цитат от коментар 13 на zz_s


  Крадене, крадене, крадене и гепене в хаоса.

 62. 62 Профил на kuq47812321
  kuq47812321
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Кирил Петкова наруши Конституцията
  —цитат от коментар 45 на Светослав


  Това не е ли клевета "срещу конкретни лица"?

 63. 63 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2693 Неутрално

  Само комунистите борят високите цени с МВР като Мадуро във Венецуела :)

  Не очаквах че 2021 ще ми изглежда като 1981 :)

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2653 Неутрално


  Гешев - верен цербер на чекмеджето!

 66. 66 Профил на cgl211077540
  cgl211077540
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#37:"Мамуна"]
  —цитат от коментар 41 на oua58686497
  ==Няма да си разигравате коня вечно, нищо не е вечно! Скоро ще ви се наложи да търсите ново попруище, защото зайчарника ще бъде заменен с килия и няма да получавате инструкции от Pi Ar Sevi Boiko...==Това го определя гласоподавателят. Той 6 месеца ви показва какво иска и кой да го управлява. Кои сте вие да му казвате .Нарушавате аритметичото правило и ще се бълтаете още. [/quote]

  Понеже ме почерпиха с ограничение след този пост(сигурно не, заради него)- да ти отговоря

  Ако "гласоподавателят" е същите тези калинки, не ми дреме за него.. може да мре в кофата днес или утре... няма да липсва на никого
  Първо- "гласоподавателят" не си върши работата, а краде, лъже, маже и не работи в полза на държавата, както е по длъжностна характеристика.
  Второ- Ако "гласоподвателят" са тези 600К гласа,(15% от общите гласоподаватели) то те са равни на калинките
  и Последно, но не на последно място - ВИЕ 600К СЕЛЯНДУРИ няма да определяте съдбата на Държавата и да се хилите ехидно зад гърба на гражданите, все едно това да си в администрацията е някакъв клуб по интереси... защото държавата Е НА ГРАЖДАНИТЕ и вие амеби трябва да защитавате иработите в полза на тези граждани, а не в полза лично облагодетелстване!

 67. 67 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  Като видя Владко, Севдето и бочко подсъдими, ще приема, че има някаква промяна в държавата. А след тях по реда си и каскетът, цацата и мавродийката.

 68. 68 Профил на Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  Абсолютен провал на Румен Радев и Бойко Рашков. Всичко извадено от тях се оказа един спукан балон. Лъжи без доказателства. Камък върху камък не положиха от февруари досега. Само кражби и лъжи. А цените на всичко разтърсиха българите.

  Заради доброто управление ГЕРБ ще спечели изборите с поне 10% преднина. Радев пътник си. Рашков да си събира багажа и да пътува към 18-те си имота.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 69. 69 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2701 Неутрално

  Рашков продължава да конценрира все повече власт, опрелено вървим към диктатура. Кога ще забранят другите издания и да остане само Дневник да славослави хунтата?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 70. 70 Профил на thk58812333
  thk58812333
  Рейтинг: 87 Неутрално

  До коментар [#2] от "zz_s":

  Ми Черепи, Брендовци, Догановци те от управляваните или управляващи съ? М?
  —цитат от коментар 4 на enter_k


  А дори и за тях не се е чуло да са в затвора. Въпреки всичкия шум и димки в контролираните от бандата на Борисов "медии".

 71. 71 Профил на thk58812333
  thk58812333
  Рейтинг: 87 Неутрално

  По галопиращите цени ще познаете, че ни управляват комунисти.
  —цитат от коментар 12 на Мощ


  Още дълги години ума да берем плодовете на мъдрото борисово управление.

 72. 72 Профил на cgl211077540
  cgl211077540
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Абсолютен провал на Румен Радев и Бойко Рашков. Всичко извадено от тях се оказа един спукан балон. Лъжи без доказателства. Камък върху камък не положиха от февруари досега. Само кражби и лъжи. А цените на всичко разтърсиха българите.Заради доброто управление ГЕРБ ще спечели изборите с поне 10% преднина. Радев пътник си. Рашков да си събира багажа и да пътува към 18-те си имота.
  —цитат от коментар 68 на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо


  Hristov, ти ли си...
  А чакай, почнах да бъркам малоумниците..
  Жалка история...

 73. 73 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1357 Весело

  Верно ли е че Гешев е отказал охрана от НСО и ако е така каква е причината?
  —цитат от коментар 60 на kuq47812321


  Ами то е ясно каква е, те са на подчинение на Президента. Всяка крачка на охранявания ще се докладва. Той Гешев не е стока, ченге - прокурор, но и президента е военен.
  Те и двамата по различен начин гледат на света от нас, обикновените "цивилни" граждани.(извинявам се за тафталогията, ама в българският е така)

 74. 74 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Ако след предстоящите избори бъде съставено редовно правителство без ГЕРБ и ДПС няма начин Гешев да остане дори и да не бъде изплющян лично по закона "Магнитски".

  Най-вероятно е ВСС да обърне палачинката, а още по-вероятно е сам да подаде оставка.

 75. 75 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Абсолютен провал на Румен Радев и Бойко Рашков. Всичко извадено от тях се оказа един спукан балон. Лъжи без доказателства. Камък върху камък не положиха от февруари досега. Само кражби и лъжи. А цените на всичко разтърсиха българите.Заради доброто управление ГЕРБ ще спечели изборите с поне 10% преднина. Радев пътник си. Рашков да си събира багажа и да пътува към 18-те си имота.
  —цитат от коментар 68 на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо


  Мокри сънища. Мечтай си.

 76. 76 Профил на thk58812333
  thk58812333
  Рейтинг: 87 Неутрално

  ДБ+БКП+елекрификация=съвецка власт...
  —цитат от коментар 31 на anonimnii


  Това не е ли спам и елементарни тролски мурафети?

 77. 77 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#62] от "kuq47812321":

  Никой до момента не си е позволявал да потъпква така Конституцията! Никой!

  Да, краде се - над 10 млрд. лв годишни потъват по чекмеджета и сарай, но това не нарушава Конституцията! В нея нищо не пише за кражби и корупция, ерго това не е противоконституционно. Но изискването да има само българско гражданство за депутати и министри е ясно написано. Няма нормален българин, който да си позволи да наруши Конституцията, защото знае какво следва. Така, че хайде да видим дали е клевета. Горко му и тежко ако се окаже, че наистина е престъпил най-основния закон в Република България!

 78. 78 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  До коментар [#74] от "Един препатил":

  "Ако след предстоящите избори бъде съставено редовно правителство без ГЕРБ и ДПС няма начин Гешев да остане дори и да не бъде изплющян лично по закона "Магнитски"."

  Тази кампания се очертава да бъде не просто мръсна, а направо кална.

  Вчера един от най-активните тролове - Алармщюфиту - разпространяваше лъжата, че в базата данни на Харвард не фигурирал дипломиран студент на име Кирил Петков.

  Представи си до какви низости са готови да прибегнат, за да запазят вече не толкова кокала и копанята, а да не вкарат главатарите им в затвора.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 79. 79 Профил на thk58812333
  thk58812333
  Рейтинг: 87 Неутрално

  И да позволи, кел файда. Вчера буквално оправдаха Масларова като съда е написал следното. "Макар да има годни доказателства за вина, обвинителният акт е съставен с абсурдни обвинения".
  —цитат от коментар 48 на Николай Колев


  Ужас, шайката на Борисов са повече от безсрамници. Това не е ли престъпление което трябва да бъде разследвано и осъден?

 80. 80 Профил на thk58812333
  thk58812333
  Рейтинг: 87 Неутрално

  Къде отиде оня дето ББ щеше да го яде заедно с жена му и децата му?!?
  —цитат от коментар 51 на georgievb


  Не го яде, а го заплашва. Резултатът от мутренските заплахи на Борисов е видим-били са повече от ефективни. Гешев прикрива и това негово престъпление.

 81. 81 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1271 Неутрално

  Абсолютен провал на Румен Радев и Бойко Рашков. Всичко извадено от тях се оказа един спукан балон. Лъжи без доказателства. Камък върху камък не положиха от февруари досега. Само кражби и лъжи. А цените на всичко разтърсиха българите.Заради доброто управление ГЕРБ ще спечели изборите с поне 10% преднина. Радев пътник си. Рашков да си събира багажа и да пътува към 18-те си имота.
  —цитат от коментар 68 на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо


  Всяка информация стигнала до родната ни прокуратура може да се превърне в спукан балон. Принципа е "Който плаща той поръчва музиката"

 82. 82 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Рашко Парашко изпълзя от дълбините на кенефите си.

  Every cradle is a grave.
 83. 83 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 917 Неутрално

  Старите рашковчета от ДС и самият Рашко Тарашков разбират само от активни мероприятия, но нещо въображението и ЕГНто си казват думата...
  За трети пореден път предизборно се тръгва с голямата уста и обещания "ще покажем доказателства". Или Рашков е деменцирал или ни има нас за деменцирали.
  1. Обеща да повдигне обвинения на базата на думите на оня, дето Борисов щял бил да го яде на пикник с децата му - скандали, викане, вайкане.. после мълчание. ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ ПЪРВИТЕ ИЗБОРИ
  2. Грандиозни обвидения в подслушване, обеща веднага щом има парламент да внесе данните там, да осветли случая и т.н.... Няц! Оказа се, че данни за незаконо подслушване няма. - ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ ВТОРИТЕ ИЗБОРИ
  3. Сега имаме същата постановка: аз ви казвам, вие ми вЕрвайте, а по-късно ще дам доказателства.. ТОВА Е ПРЕДИ ТРЕТИТЕ ИЗБОРИ...

  WTF.
  Май някой настина иска да лови шарани, без дори стръвта да сменя...

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 84. 84 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Весело

  Рашков пак ще докара нервни тикове у герболяка.. Одобрявам...

  Sic transit gloria mundi
 85. 85 Профил на thk58812333
  thk58812333
  Рейтинг: 87 Неутрално

  Като видя Владко, Севдето и бочко подсъдими, ще приема, че има някаква промяна в държавата. А след тях по реда си и каскетът, цацата и мавродийката.
  —цитат от коментар 67 на gogo2011


  ++++++++++++++++++

 86. 86 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#84] от "Hristov":

  Лъжливите комунета могат да докарат нервни тикове у всеки.
  Затова и царската власт не се е церемоняла с тях, ми направо бам в тила и чао чао.
  После ауу помощ фашисти ядат децата ни. Айдееее.

  Every cradle is a grave.
 87. 87 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Весело

  До коментар [#83] от "olexander":

  Верно си за гола кука, ко смяташ че Баце не покри половината състави по НК за тея 12 години..

  Sic transit gloria mundi
 88. 88 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  До коментар [#77] от "Светослав":

  До коментар [#62] от "kuq47812321":... Но изискването да има само българско гражданство за депутати и министри е ясно написано. ....
  —цитат от коментар 77 на Светослав


  Къде? Къде е записано, че изискването да имат само българско гражданство се отнася и за назначените от президента министри в служебното правителство? В чл. 99 и чл. 110 на Конституцията на Република България такова нещо не пише. Къде го прочетохте?

 89. 89 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Любопитно

  До коментар [#86] от "Ватник":

  Тъй, тъй , ма тва за Царя! За пъдаря кво казва историята?

  Sic transit gloria mundi
 90. 90 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#88] от "Един препатил":

  Член 110 си го пише съвсем точно - членове на Министерски съвет.
  Назначеното правителство от радев не сформира ли Министерки съвет?
  Ей, лилаво-зелените сте лъзгави като блатни гушери.

  Every cradle is a grave.
 91. 91 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3855 Неутрално

  Като Гешев не ще да си го причини, ще му го причинят:

  Антикорупционният фонд (АКФ) сигнализира Европейската прокуратура за дефектните китайски защитни маски и лекарствени средства, купени от Министерство на здравеопазването за борба с COVID-19 през 2020. Сигналът до ведомството на Лаура Кьовеши идва, след като на два пъти през 2020 и 2021 АКФ сезира българската прокуратура, но в първия случай преписката по случая е прекратена, а във втория до момента липсват каквито и да било действия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 92. 92 Профил на Hristov
  Hristov
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  До коментар [#88] от "Един препатил":

  Министрите трябва да отговарят на условията за избор на депутатите..Служебните такива не правят изключение, доколкото Конституцията не прави разлика между служебни и редовни такива.Кирчу е с двата крака вътре и нямам съмнение, че КС ще го потвърди.

  Sic transit gloria mundi
 93. 93 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 729 Неутрално

  Т.нар. герболяк отново ще е първа политическа сила, а eco chamber-a на дневник ще са пак със surprised pikachu face.

  Every cradle is a grave.
 94. 94 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 729 Неутрално

  До коментар [#88] от "Един препатил":Министрите трябва да отговарят на условията за избор на депутатите..Служебните такива не правят изключение, доколкото Конституцията не прави разлика между служебни и редовни такива.Кирчу е с двата крака вътре и нямам съмнение, че КС ще го потвърди.
  —цитат от коментар 92 на Hristov


  Какво им обясняваш на лилаво-зеления пролетариат.
  Четат Конституцията както дяволът чете Евангелието.

  Every cradle is a grave.
 95. 95 Профил на Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Рейтинг: 1323 Неутрално

  До коментар [#78] от "Norman Granz":

  Грънчо, Кирил Петков не е завършил Харвард. Карал е курсове там за няколко месеца и са му дали диплома сертификат както дават на всички. Не се е явявал на изпити, не е бил редовен студент там. Просто баща му му е платил и са му дали сертификат. Завършил е във Ванкувър.


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 96. 96 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#88] от "Един препатил":Член 110 си го пише съвсем точно - членове на Министерски съвет. Назначеното правителство от радев не сформира ли Министерки съвет?Ей, лилаво-зелените сте лъзгави като блатни гушери.
  —цитат от коментар 90 на Ватник


  Да се надяваме скоро този кошмар да свърши и да се върнем към нормалното състояние. Ген. Бойко Борисов е доказан политик, близък съюзник на г-жа Меркел и най-важното - спазва Конституцията.

 97. 97 Профил на Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Wornoxmaniak Черно море вече мирише на зелени чорапи
  Рейтинг: 1323 Весело

  До коментар [#87] от "Hristov":

  Пиши прогноза за предстоящите избори, нали ти се носи слава, че винаги познаваш?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 99. 99 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  До коментар [#74] от "Един препатил":

  Приятелю, в две НС " партиите на промяната"не успяха да изпълнят задачата за която им беше платено от обвиняемите и подсъдими олигарси. Какво ти дава увереност, че в третото НС, ще се справят?

 100. 100 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  До коментар [#78] от "Norman Granz":

  До коментар [#74] от "Един препатил":.....Представи си до какви низости са готови да прибегнат, за да запазят вече не толкова кокала и копанята, а да не вкарат главатарите им в затвора.
  —цитат от коментар 78 на Norman Granz


  Няма защо да си представям - виждам ги. Но трябва да им влезем в положението - бъде ли издухан Гешев ще последва лавина, истинска лавина от дела срещу шайката воглаве с Борисов.

  В прокуратурата има много млади, че и амбициозни прокурори, които са им набрали толкова много, че само чакат Гешев да се махне за да се развилнеят. И то как!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK