Етичната комисия по казуса с Петър Илиев: Има данни за плагиатство

Според правилника на Софийския университет наличието на плагиатство е основание за прекратяване на трудовото правоотношение.

© NA, Скрийншот 7/8 ТВ

Според правилника на Софийския университет наличието на плагиатство е основание за прекратяване на трудовото правоотношение.Етичната комисия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" е установила единодушно плагиатство в книгата на главния асистент Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание" и е уведомила за това ректора на университета, става известно от съобщение на сайта на висшето училище. Това е основание за дисциплинарно уволнение. Казусът ще бъде изпратен на Юридическия факултет, който ще трябва да формира втора комисия.


"Плагиатството е вид измама, поради което е смятано за тежко нарушение на научноизследователската етика, недопустимо като деяние и поведение на член на академичната общност", заключва етичната комисия. В своето становище те обръщат внимание и на факта, че след началото на проверката се появи второ издание на книгата с 80 страници по-малко.


"Комисията има основания да допусне, че представянето на книгата в преработен съкратен вариант от 618 страници, необозначен като второ издание, е опит за възпрепятстване на започналата на девети август 2021 г. вътрешноинституционална проверка, което само по себе си е нарушение и е несъвместимо с академичната честност и почтеност." От комисията установяват 92 страници съвпадения.
"При буквалното следване на текста на дисертацията са се запазили дори и такива грешки като "pal excellence" на с. 83 от дисертацията, появяваща се и на с. 74 от книгата. Същото се отнася и до често употребяваните в дисертацията курсивирани думи, които тук-там са останали в текста на книгата, без никаква ясна причина (напр. на с. 77- бел. 1, с. 83, 84, 85, 87 и др.). Научният апарат и в този параграф на книгата е изцяло и буквално заимстван от дисертацията, без никакви добавяния на нови източници", пише още в становището на комисията.


Пълния текст на становището на етичната комисия - в прикачения файл.


Етичната комисия започна проверка срещу Петър Илиев, който е адвокат, почетен консул на Барбадос и преподавател в Юридическия факултет на Софийския университет, след три сигнала че в книгата му "Компетенцията на Народното събрание", излязла през 2015 година, има неправомерно и дословно копиране текстове от дисертацията "Парламентарен контрол" на доцент д-р Наталия Киселова, преподавател от същото висше училище, защитена през 2008 г. Наскоро стана известно, че изследваното издание е съкратено със задна дата с около 80 страници.


Пълният текст на съобщението на Софийския университет


"Въз основа на резултатите от проверката Етичната комисия излезе със становище, че в книгата на д-р Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание" е налице плагиатство, при което значителни части от чуждо произведение - дисертацията "Парламентарен контрол" на Наталия Киселова, е използвано и представено за авторски труд, без дисертацията да е цитирана като източник.


Съгласно чл. 129, ал. 2, т. 2 от Правилника за устройството и дейността на Софийския университет (ПУДСУ) установеното по предвидения в закона ред плагиатство е основание за прекратяване на трудовото правоотношение. Същият текст изисква при наличие на данни за плагиатство и обосновано искане Факултетният съвет да избере комисия от специалисти в съответната област на висше образование или професионално направление, която да изготви мотивирано становище до Факултетния съвет.


Тъй като заключението на Етичната комисия показва наличие на данни за плагиатство, ректорът на Софийския университет отправи обосновано искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата по чл. 129, ал. 2, т. 2 ПУДСУ", гласи съобщението."Дневник" отново не успя да се свърже с Петър Илиев, за да чуе позицията му, тъй като той не вдига телефона си. В интервю преди две седмици по БНТ юристът обяви, че ще коментира, щом приключи процедурата.


Пътят на Петър Илиев


Петър Илиев беше предложен за министър на правосъдието в първия проектокабинет, обсъждан като премиер за втория, но номиниран в него за вицепремиер и министър на вътрешните работи.


Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов реагира остро в негова защита във "Фейсбук", че ще разбере кой иска да "съсипе" Петър Илиев, и обяви, че това е начин да бъде уязвен той. Трифонов написа също, че ще се погрижи за юриста. В последните дни на парламента пред "Дневник" заместник-председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Виктория Василева обяви, че за партията Петър Илиев е "приключила страница".


От своя страна Петър Илиев написа в туитър, че "продължава с политическата си дейност", а пред БНТ заяви, че има пълната подкрепа на Слави Трифонов и Тошко Йорданов.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2169 Неутрално

  Ше проверяваме, докато го оправиме момчето. Нема да го дадеме сега.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 2. 2 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3955 Неутрално

  Сега Славиту ще ги подпука!

  Иначе Петър Илиев ще го подпука него. ☠️

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 3. 3 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 693 Неутрално

  Сега да видим дали Славчо ще се извини официално през Фейсбукя, всъшност най-вече Тошко да се извини който най-много ревеше за 'плагиатсвото' на други и как било 'недопустимо', ех карма карма

 4. 4 Профил на le_bigmac
  le_bigmac
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Щом подкрепата на Слави Трифонов и Тошко Йорданов е важна за Петър Илиев, нека и се наслаждава. Собственото му достойнство явно не го интересува.

 5. 5 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2220 Неутрално

  Може да е имал тежко детство ....

 6. 6 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1655 Неутрално
 7. 7 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 814 Весело

  Казусът да не завърши с "имало е само усещане за плагиатство".

 8. 8 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  Чакаме сега да излезе оня с присвитите оченца във фейса и да обясни как Христо Иванов лично е подкупил етичната комисия, за да срине Петър Илиев. Всъщност цитатите на Киселова са били незаконно изнесени от мазето на госпожата от Асен Василев, доказан крадец на интелектуална собственост, и вградени в книгата на Илиев БЕЗ негово знание от неизвестен извършител с канадско гражданство.

 9. 9 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Весело

  "Етичната комисия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" е установила единодушно плагиатство в книгата на главния асистент Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание" и е уведомила за това ректора на университета, става известно от съобщение на сайта на висшето училище."

  Как смеят тези да се противопоставят на човека на Слави и Тошко!? Бял ден няма да видят сега! Съд до дупка за тях! :-)

 10. 10 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3220 Весело

  Айде и етичната комисия на съд.... Всъщност не е ли интересен заведения иск от Василев срещу Тошко

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 11. 11 Профил на Dimitar Hristonev
  Dimitar Hristonev
  Рейтинг: 23 Весело

  Кой беше този...?!
  —цитат от коментар 6 на selqnin


  Повтарям, кой беше този...?

 12. 12 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1643 Любопитно

  А отнемане на образователна и научна степен "доктор" заради плагиатство кога?
  А съдебно преследване заради фалшифициране на документи?

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 13. 13 Профил на MrHide
  MrHide
  Рейтинг: 518 Весело

  Бааму да каже така ли е?!

  Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
 14. 14 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Не мога да повярвам, имало плагиатство, от това хубаво момче? Не може да бъде. Славиту ще го пази, пък Тошето ще ги съди.

  Между другото, Пешо още ли има достъп до студентите в СУ? Защото не виждам какво смислено може да им преподава, освен "не преписвайте толкова елементарно" или "не се опитвайте да подменяте лесно доказуеми факти със задна дата".

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 15. 15 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1220 Весело

  Илиев трябва да оспори етичността на Етичната комисия. Можеше и по-етично, например "наличие... на усещане за данни за плагиатство"...

  От идиоти отговор не чакам
 16. 16 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Весело

  Може да е имал тежко детство ....
  —цитат от коментар 5 на blondofil


  С такава баба-орлица?

 17. 17 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  До коментар [#7] от "pantyshot":

  Извинявай, повторил съм те..

  От идиоти отговор не чакам
 18. 18 Профил на МиГ-29
  МиГ-29
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Тоя ако беше стоял тихо щеше да му се размине.
  Той реши да става министът :)))

 19. 19 Профил на Ночевски
  Ночевски
  Рейтинг: 9 Весело

  Сега Слави Трифонов може да се погрижи за избраника си, като го назначи на работа в своето шоу. Би било подобаващо работно място за такъв тип.

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Хайде сега уволнение ,че спокойно да се занимава с Барбадос, Тошко и Слави

 21. 21 Профил на lemans
  lemans
  Рейтинг: 393 Неутрално

  Като се сетя до преди 3 месеца как умнокрасавците тачеха и защитаваха чалгарите готвейки се да управляват в коалиция а сега каква гняс сипят по тях - направо ми се повдига от подобно лицемерие и безпринципност ...

 22. 22 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1643 Весело

  До коментар [#15] от "chudomor":

  Сега ще започнат едни съмнения, едни подозрения....

  «Мои самые лучшие штурмовики — бывшие коммунисты» Герман Геринг 1933 г.«Я всегда допускал и отдавал соответствующие приказы, чтобы бывших коммунистов принимали в нацистскую партию немедленно. Из мелкобуржуазного босса социал-демократического профсоюза никогда не получится национал-социалист, а из коммуниста — всегда!» Г. Раушнинг «Беседы с Гитлером».
 23. 23 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Неутрално

  ... Тъй като заключението на Етичната комисия показва наличие на данни за плагиатство, ректорът на Софийския университет отправи обосновано искане до Факултетния съвет на Юридическия факултет за започване на процедурата по чл. 129, ал. 2, т. 2 ПУДСУ", гласи съобщението ...

  чл. 129, ал. 2, т. 2 ПУДСУ - демек - изволняне заради плагиатство.

 24. 24 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Като се сетя до преди 3 месеца как умнокрасавците тачеха и защитаваха чалгарите готвейки се да управляват в коалиция а сега каква гняс сипят по тях - направо ми се повдига от подобно лицемерие и безпринципност ...
  —цитат от коментар 21 на lemans


  Така си е, доста неприятна изненада за сараите се получи. Чалгарите бяха толкова "интелигентни", че за нула време лъсна как са сарайски подлоги. И проекта умря преди да се е случил, а оттогава насам ДПС кръв пикаят. Единствения им шанс да се докопат до властта в следващия парламент е тройна коалицийка ГЕРБ - БСП - ДПС, ама едва ли ще ги огрее.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 25. 25 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 2040 Весело

  ИТН няма как да си признаят, че са сгрешили, следователно виновни ще са тези, дето са изразили съмнението за плагиатство.

 26. 26 Профил на mxa57684253
  mxa57684253
  Рейтинг: 110 Неутрално

  За всички беше ясно, че е плагиатствал. Той сам го потвърди като започна да говори за изтекла давност и да прави номера със страниците. По-интересното беше, дали етичната комисия ще има смелостта да го обяви. Така че: "Браво!". Има надежда, че справедливостта ще възтържествува. Да му се размине точно в ЮФ на СУ би било предателство спрямо паметта и заветите на Кристиан Таков.

 27. 27 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 788 Неутрално

  От славчовците вече нищо не зависи. Никой вече и не говори за тях. Два месеца преди изборите никого не го интересуват. Само дето опропастиха 2 парламента и опрочиха опита за промяна на статуквото.

  П.П. Тошко, къде си бре? Ще съдиш ли сега до дупка етичната комисия, както се заканваше?

 28. 28 Профил на Николай Огнянов
  Николай Огнянов
  Рейтинг: 67 Неутрално

  До коментар [#11] от "Dimitar Hristonev":

  Питайте ба'а му, питайте майка му... какво се кахърите и вие...

 29. 29 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Време разделно за Юридическия факултет - ще спаси ли репутацията си или ще спаси плагиата с мъгляви юридически формулировки за давност и прочие.

 30. 30 Профил на Gretel
  Gretel
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#6] от "selqnin":

  “Кой беше този...?!“
  ——
  Не “кой”, а “какво”. Средството за мачкане на ИТН … след като се разбра, че няма да ни играят по свирката

  Всеки има право на собствено мнение, но не и на собствени факти. (вероятно Б. М. Барух)
 31. 31 Профил на kzj35678888
  kzj35678888
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Единственият правилен избор на тези избори е да се гласува за ГЕРБ.

 32. 32 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1158 Весело

  Славито да не запретне ръкави на академичния състав в СУ сега?

  You don't know what you don't know.
 33. 33 Профил на ВОДЕН
  ВОДЕН
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да му бъдат отнети академичните звания, да бъде уволнен от Университета и да му се потърси наказателна отговорност!

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  За всички беше ясно, че е плагиатствал. Той сам го потвърди като започна да говори за изтекла давност и да прави номера със страниците. По-интересното беше, дали етичната комисия ще има смелостта да го обяви. Така че: "Браво!". Има надежда, че справедливостта ще възтържествува. Да му се размине точно в ЮФ на СУ би било предателство спрямо паметта и заветите на Кристиан Таков.
  —цитат от коментар 26 на mxa57684253


  Малко високи очаквания са това. Кристиан Таков беше трън в обувките на лентяите и блюдолизците от ЮФ, които са мнозинство. Разказвали са ми, че лично деканът Сашо Пенов е възразил и провалил предложението на студентите да кръстят една от аудиториите на името на Таков.

 36. 36 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  92 страници, малко се е олял.

 37. 37 Профил на perro
  perro
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  [quote#11:"Dimitar Hristonev"][/quote]

  Базкрайно нагъл и свръх дебелоок плагиат...

  perro -si yankees - no
 38. 38 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2220 Неутрално

  [quote#16:"xm..."][/quote]

  Я раздуй.

 39. 39 Профил на Ганя фурията балканска
  Ганя фурията балканска
  Рейтинг: 510 Весело

  Ни мой да бъди. Те само ромите крадяли...

 40. 40 Профил на ВОДЕН
  ВОДЕН
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Недопустимо е за политическа партия да предлага своя ковчежник в офшорни територии за висши държавни постове! Още повече, хора с откровенно криминално поведение!

 41. 41 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Решенията на Етичната комисия са окончателни. Топката е в Ректора.

  CONTADOR GRATUITO!
 42. 42 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 737 Неутрално

  “Има данни” съвсем не значи, че има плагиатство или пък че комисията е установила плагиатство. Просто казват, че такава хипотеза е възможна. Толкова и е “етиката” на тая “комисия”… като ги хванат “на калъп”, ще кажат че “не изключваме” че ….

 43. 43 Профил на 1107
  1107
  Рейтинг: 737 Неутрално

  “Има данни” съвсем не значи, че има плагиатство или пък че комисията е установила плагиатство. Просто казват, че такава хипотеза е възможна. Толкова и е “етиката” на тая “комисия”… като ги хванат “на калъп”, ще кажат че “не изключваме” че ….

 44. 44 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1031 Любопитно

  Сега да видим дали Славчо ще се извини официално през Фейсбукя, всъшност най-вече Тошко да се извини който най-много ревеше за 'плагиатсвото' на други и как било 'недопустимо', ех карма карма
  —цитат от коментар 3 на ykv43523606


  Не виждам защо те трябва да се извиняват заради него!

 45. 45 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Ама верно ли,.... не може да е възможно великия, плешив, заслужил, народен певец и вожд, каза че Плагиат Илиев не е лош човек.

 46. 46 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 593 Неутрално

  на косъм бяхме да си го натресем

 47. 47 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Неутрално

  " Комисията има основания да допусне, че представянето на книгата в преработен съкратен вариант от 618 страници, необозначен като второ издание, е опит за възпрепятстване на започналата на девети август 2021 г. вътрешноинституционална проверка, което само по себе си е нарушение и е несъвместимо с академичната честност и почтеност". От комисията установят 92 страници съвпадения."

  Сега ша ви каже СлаФчу на вас, от ДБ, дето летните доброто име на неговия кандидат за премиер, вече в историята, а момчето - масонче щеше да громи безкомпромисно мафията и олигархията у нас........

 48. 48 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  А отнемане на образователна и научна степен "доктор" заради плагиатство кога?А съдебно преследване заради фалшифициране на документи?
  —цитат от коментар 12 на mitko11


  Защо пък да му вземат и титлата? Та издадената "Компетенция..." не е дисертацията за присъждане на степен, а просто книга.

  Сам съм, други няма...
 49. 49 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  След като СУ оправда очакванията на разумните хора за този плагиат и след като Дневник толкова отблизо следи случая (за което поздравления!), сега е редно Дневник да се разрови в един друг не по-малко скандален казус. Лично президентът Радев се е ангажирал с една огромна инвестиция за 500 милиона евро в някакъв институт, уж за лечение на рака, с ускорители от ЦЕРН и лобира на всякакви нива. Парите са от държавния бюджет. Ръководител на проекта е Леандър Литов, професор от СУ, който преди 10 години беше обвинен в плагиатство от научното жури по свои конкурс и конкурсът му беше провален. След това успя да се хабилитира с разни трикове и финтове. Моля, Дневник, разследвайте случая и питайте Радев защо залага на доказани плагиати за такава огромна и спорна инвестиция.

 50. 50 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Ха ха хах 😂 😂

  Какво прави сега Тошко от Африка, ще се съдиме ли или не?

  ИТН дето обвиняваха Асен Василев в "кражба на интелектуална собственост" а то човека на ИТН се оказа крадеца 😂 😂
  А как заплашваха от Народното Събрание, че щели да съдят всеки който има смелостта да обяви какъв е Негово Превъзходителство Барбадосеца.

  По-голям майтап с Чалгаджията човек и да опитва не може да измисли 😂

 51. 51 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Този утече в канала и дано завлече там ИТН, Славиту, Ташко и подобните

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 52. 52 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Гневно

  Аман от мекушавост бе!
  Аман от полуистини!
  Толкова ли е трудно да се каже "Петър Илиев е плагиатствал"?
  Толкова ли е опасно да се обяви Петър Илиев за плагиат!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 53. 53 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 397 Неутрално

  До коментар [#47] от "samoedin":

  Момчето може и да е имал такава задача, но не са си написали добре домашното. Лошото е, че загубихме доста време и герберастията се окопава още по-дълбоко. Ще се превърне в неизлечим тумор, заради глупостите на шоумените.

 54. 54 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3515 Весело

  До коментар [#38] от "blondofil":

  Нищо конкретно, нито нещо лично ...
  Просто на прословутото интервю тойзи юнак като го закъса - баш за нея като Аргумент изплака.
  Ерго ...

 55. 55 Профил на etar
  etar
  Рейтинг: 582 Неутрално

  На Гешев му взеха къщичката, а тоя ще го уволняват май. Това ще да е от ретроградния Меркурий. Сега остава някоя болест да покоси и зайчарника. Пу, пу

 56. 56 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Ха ха хах 😂 😂Какво прави сега Тошко от Африка, ще се съдиме ли или не?ИТН дето обвиняваха Асен Василев в "кражба на интелектуална собственост" а то човека на ИТН се оказа крадеца 😂 😂
  —цитат от коментар 50 на everlast666


  Това, че Илиев е плагиат, не значи, че Асен Василев не е крал интелектуална собственост. Самият той призна, че има извънсъдебно споразумение със съд в Ню Йорк, сиреч признал е кражбата.

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  ... Лошото е, че загубихме доста време и герберастията се окопава още по-дълбоко. Ще се превърне в неизлечим тумор, заради глупостите на шоумените.
  —цитат от коментар 53 на truly


  Ма те затова са направени бе..е..е..е!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  сега е редно Дневник да се разрови в един друг не по-малко скандален казус. Лично президентът Радев се е ангажирал с една огромна инвестиция за 500 милиона евро в някакъв институт, уж за лечение на рака, с ускорители от ЦЕРН и лобира на всякакви нива. Парите са от държавния бюджет. Ръководител на проекта е Леандър Литов, професор от СУ
  —цитат от коментар 49 на galapagas


  "Засега ЕК е осигурила финансиране за разработване на идейния проект и следващото разработване на така наречения "технически проект" – много подробен технически проект на всички елементи и на цялата инсталация, което включва и оценка на стойността на проекта – т.нар. "бизнес план". След като бъдем готови с този технически проект и се знае каква е цената, тогава ще се реши в каква форма и как ще бъде финансирано изграждането на този проект. Говорим за една доста сериозна сума от порядъка на около 200 милиона евро. Нещата трябва да бъдат правени внимателно“.

  https://bnr.bg/post/101077001/napredva-proektat-za-izgrajdane-v-balgaria-na-centar-za-adronna-terapia-na-raka

  Сам съм, други няма...
 59. 59 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Карибския плагиат Капитан Барбадоса...

 60. 60 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Трябва и да кажем едно Браво на Софийския Университет за смелостта да обявят истината!

  Предполагам бяха принудени от фактите и това, че ги поставиха в центъра на събитията.

  Браво! Не само плагиатството обявиха, но и опита да се възпрепятства разследването!!

  Барбадосеца изхвърча от СУ, научната му титла също, а пострадалата ако има желание би могла да търси компенсация.

 61. 61 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  [quote#58:"MilliVanilli"][/quote]

  Да, нека да разровят случая Литов - в НАЦИД има цялата документация и рецензиите на конкурса на Литов. Доколкото знам, и при него става дума за 80 преписани страници.

 62. 62 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  Сериозно се издъни човекът на Сл. Трифонов но след някой и друг месец дали някой ще се сети за това?

 63. 63 Профил на coy341048611
  coy341048611
  Рейтинг: 385 Неутрално

  Оставете го човека на мира. Все пак е завършил в София. Повтарям в София!

 64. 64 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2490 Неутрално

  СУ, то бива туткане, то бива страх, ама вашето надхвърля всичко!
  Този отдавна трябваше да е на борсата за безработни!
  Такъв нахал...
  Че и второ издание си напечатал, съкратен вариант!

 65. 65 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Защо пък да му вземат и титлата? Та издадената "Компетенция..." не е дисертацията за присъждане на степен, а просто книга.
  —цитат от коментар 48 на MilliVanilli


  Книгата е въз основа на дисертацията му. Почти 1 към 1.

 66. 66 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 904 Весело

  Известният Тошкоу а.к.а. г-н Африкански дали е плеснал нещо в туитър? Акаунтът му е заключен и е с достъп само за богоизбрани.
  Ако някой е проникнал в него (акаунта де), да каже какви мисли реди Mini-Me-то на Славчоу...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 67. 67 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1636 Весело

  До коментар [#3] от "ykv43523606":

  Алоу , комисията не казва че има плагиатство! Комисията казва само че има данни за плагиатство. Дяволът е скрит в подробностите...

 68. 68 Профил на mandzo
  mandzo
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Консулът няма ли право на имуните? Какво казва з аз кона?

 69. 69 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  СУ, то бива туткане, то бива страх, ама вашето надхвърля всичко!Този отдавна трябваше да е на борсата за безработни!Такъв нахал...Че и второ издание си напечатал, съкратен вариант!
  —цитат от коментар 64 на Alexander97


  Ако много бързаха, нямаше да има време да публикува втория вариант. Сега давност не го лови, защото има документно престъпление.

 70. 70 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Каква ирония на съдбата: в деня в който се разбра че Тошко африкански ще бъде съден за клевета, пешо барбадоса е признат за кражба на интелектуална собственост: плагиатство. Същият нагъл индивид който беше бясно защитен от тошко със заплаха от съд за клевета. Иронията става пълна като се спомним за заплахите на гологлавата холограма от кабеларката, която заплаши с физическа саморазправа всеки който дръзне да разследва прлата на кабинета му: първо кандидат за правосъден министър, апосле кандидат за вътрешен министър - най-важните министерства! Процентите на ИТН се топят като пролетен сняг. Съмнява ме, че ще остане гласоподавател за ИТН който да е следил по новините подвизите на пешо барбадоса 🎣

 71. 71 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Да е жив и здрав Илиев, че покрай неговата книга България се размина с нещо доста по-сериозно. Де да можеше всички умопомрачени кандидати за власт да издават по един такъв труд, та да си личат от рано. Софийският университет все пак реши да не се самоубива ритуално, но нека медиите да следят дали ще се стигне до ефективно уволнение.

  Голяма стъпка за България е да търси отговорност за платгиатство. Чудесен финал на трилъра "Карибски дипломати".

 72. 72 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1135 Весело

  Най-после се произнесе тази комисия по очевидното. Илиев е нагъл плагиат. Да видим сега дали това ще е достатъчно за Слави и Тошко да го отсвирят.
  А, който не вярва какъв убавец е Илиев да пита майка му и баба му. Той е роден на пъпа на София, повтарям на пъпа на София.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 73. 73 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 904 Весело

  Дани Седянката сега какво ще прави? Като си помисля как витиевато защитаваше Пеци Барбадоса ме напушва смях...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 74. 74 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  До коментар [#29] от "galapagas":

  "Време разделно за Юридическия факултет"

  И за неговия декан царското юпи Даниел Вълчев! Да видим ще посмеят ли да го уволтят или ще намерят начин да се снишат!

 75. 75 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#63] от "coy341048611":

  "Все пак е завършил в София. Повтарям в София!"

  Нищо друго не го беше вбесило толкова, колкото внушението, че е от пловдивската масонска ложа. И изрично спомена, че не е в пловдивската, без да отрече че е в масонска ложа.

  Това няма как и сценарист на пародийно шоу да му хрумне. Който не е гледал интервюто - заслужава си!

 76. 76 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  "Етичната комисия по казуса с Петър Илиев: Има данни за плагиатство..."

  Е, сега вече по УчЕндолската телевизия, ги разкостиха!
  Мъничето Тошко ще ги изчегърка!

  Fu*k Your Opinion
 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3535 Неутрално

  До коментар [#49] от "galapagas":

  Виж сега миличко.
  Толкова те е яд за този наглец Петър Илиев, че загуби ума си да плюеш срещу всеки друг, но не и дума да кажеш по темата.
  Сега некса ти изясня нещо.
  Това, че някой е плагиатствал, съвсем не значи, че няма данни.
  Плагиатството е качество засягащо честа и морала.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  До коментар [#31] от "kzj35678888":

  "Единственият правилен избор на тези избори е да се гласува за ГЕРБ."

  А на президентските избори - за Бойко Методиев Борисов от Банкя!

 79. 79 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  Искам сега и рецензента! на тази "книга" проф. Георги Близнашки да бъде наказан от етичната комисия , както и проф. Веселин Цанков и доц. Бойка Чернева.
  Да им се отнемат титлите и да се изгонят от университетите.

  Крайно време е университетите да се изчистят от пишман професори и доценти.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 80. 80 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  СУ, то бива туткане, то бива страх, ама вашето надхвърля всичко!Този отдавна трябваше да е на борсата за безработни!Такъв нахал...Че и второ издание си напечатал, съкратен вариант!
  —цитат от коментар 64 на Alexander97


  Не е толкова просто да мине на борсата. Ако Академичният съвет реши може да му предложи да напусне сам или да го уволнят дисциплинарно. За съжаление АС на СУ е твърде жалостив и няма да стане. Много е вероятно да се наложи отнемане на ОНС Доктор и подписване на нов договор. Явно е ценен кадър на ЮФ и освен това е назначен на работа преди дисертацията. Механизми всякакви, но последствия трябвя да има. Ще изберат най-мекото.

  CONTADOR GRATUITO!
 81. 81 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1727 Неутрално

  Любителя и "естет" на чужди мисли.

  SHADOWS of SOFIA
 82. 82 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Кой беше този...?!
  —цитат от коментар 6 на selqnin


  Eдин, дето- така се простреля и в двата крака- направо не е истина!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 83. 83 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Това, че Илиев е плагиат, не значи, че Асен Василев не е крал интелектуална собственост. Самият той призна, че има извънсъдебно споразумение със съд в Ню Йорк, сиреч признал е кражбата.
  —цитат от коментар 56 на galapagas


  Случая на Василев е доста по-различен и го разрешават цивилизовано.
  Работи в бизнес проект който е изоставен от инвеститорите, предполагам и компанията която го притежава е закрита.
  Василев с част от техническия персонал имат вяра в технологията, създават нов проект и предполагам използват части от изоставената интелектуална собственост на закрита компания.
  Предните собственици казват - не толкова бързо ние имаме интерес тук - разбират се извън-съдебно, плаща им нещо и те печелят и той печели от възстановения проект.

 84. 84 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#75] от "observador":

  Туй нещо, като български Масони е като Дървено Желязо!

  Fu*k Your Opinion
 85. 85 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  "Етичната комисия на Софийския университет "Св. Климент Охридски" е установила единодушно плагиатство в книгата на главния асистент Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание" и е уведомила за това ректора на университета, става известно от съобщение на сайта на висшето училище."Как смеят тези да се противопоставят на човека на Слави и Тошко!? Бял ден няма да видят сега! Съд до дупка за тях! :-)
  —цитат от коментар 9 на vassilun


  Сега Барбадос ще обяви война на СУ 😂 😂

 86. 86 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Сега Слави Трифонов може да се погрижи за избраника си, като го назначи на работа в своето шоу. Би било подобаващо работно място за такъв тип.
  —цитат от коментар 19 на Ночевски


  Стига бе- ще изяде хляба на Ванката!

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 87. 87 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Петър Илиев ако има чест и достойнство ще напусне университета и ще се извини публично.
  Ако бе самурай...днес ще си направи сепуко .

 88. 88 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Ей изядоха селяните това момче :) толкова завист, че е от центъра на София, та чак не му дават да преписва.

  -voxy
 89. 89 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#78] от "vassilun":

  Абе...
  Като ги гледам Румен Радев и Бойко Борисов...

  Вземи единият та удари с него, другия!

  Fu*k Your Opinion
 90. 90 Профил на kochoparabellum
  kochoparabellum
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Отивайте курбан да правите, че ей на толкова се разминахме с това несръчен лъжец и измамник на дребно да ни е заместник-премиер и министър на нещо доста важно. Нямаме нито време, нито сили за още смешници на власт.

 91. 91 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Весело

  До коментар [#55] от "etar":

  "На Гешев му взеха къщичката, а тоя ще го уволняват май."

  За всичко са виновни онези "олигарси" от Демократична България! :-)

 92. 92 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  При буквалното следване на текста на дисертацията са се запазили дори и такива грешки като "pal excellence" на с. 83 от дисертацията, появяваща се и на с. 74 от книгата. Същото се отнася и до често употребяваните в дисертацията курсивирани думи, които тук-там са останали в текста на книгата, без никаква ясна причина (напр. на с. 77- бел. 1, с. 83, 84, 85, 87 и др.). Научният апарат и в този параграф на книгата е изцяло и буквално заимстван от дисертацията, без никакви добавяния на нови източници", пише още в становището на комисията"

  То копи - пействало, ама дори грешките на оригинала запазило ! Кога си е мислило масончето, че някой ще му търси каквато и да е отговорност за всичко това ?

 93. 93 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1170 Весело

  До коментар [#91] от "vassilun":


  За всичко са виновни онези "олигарси" от Демократична България! :-)
  —цитат от коментар 91 на vassilun


  Така е! Питай Дерибеев!

  Fu*k Your Opinion
 94. 94 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  До коментар [#84] от "vova.josei_ki":

  "Туй нещо, като български Масони е като Дървено Желязо!"

  Предполагам. Но и не бих се изненадал някой да използва бранда на масоните у нас, привличайки подобни хора, които са изгубили връзка с кораба-майка.

  @Дневник, много сте смели, но ако имате възможност, засилете охраната на офиса си, понеже този човек може да няма какво повече да губи.

 95. 95 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5004 Неутрално

  До коментар [#85] от "everlast666":

  "Сега Барбадос ще обяви война на СУ"

  И Учиндол също! :-)

 96. 96 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1170 Неутрално

  До коментар [#94] от "observador":

  Все се забравя, че пълното им име, придобило гражданственост в България е Франк-Масони!

  Fu*k Your Opinion
 97. 97 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4036 Весело

  До коментар [#71] от "observador":

  " Да е жив и здрав Илиев, че покрай неговата книга България се размина с нещо доста по-сериозно. Де да можеше всички умопомрачени кандидати за власт да издават по един такъв труд, та да си личат от рано. Софийският университет все пак реши да не се самоубива ритуално, но нека медиите да следят дали ще се стигне до ефективно уволнение.

  Голяма стъпка за България е да търси отговорност за платгиатство. Чудесен финал на трилъра "Карибски дипломати"

  И тоя от Банкя има някакъв труд, ама е почти недостъпен за публиката ! Ако около него се беше вдигнало толкова много шум навреме, сега щяхме вече да бъдем нормална европейска държава.......

 98. 98 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5525 Любопитно

  Възникна съмнение за плагиатство - СУ взе мерки, отчита се публично.!!!

  [email protected]
 99. 99 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5525 Любопитно

  Възникна съмнение за нарушение на Конституцията с двойно гражданство и вероятно фалшива декларация за министър на Републиката, президентът ни мерки взе , ни се отчете пред избирателите.

  [email protected]
 100. 100 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  До коментар [#49] от "galapagas":Виж сега миличко. Толкова те е яд за този наглец Петър Илиев, че загуби ума си да плюеш срещу всеки друг, но не и дума да кажеш по темата. Сега некса ти изясня нещо. Това, че някой е плагиатствал, съвсем не значи, че няма данни. Плагиатството е качество засягащо честа и морала.
  —цитат от коментар 77 на Храбър


  Ами миличко, чети какво съм написал, ако може с разбиране, като седмокласник на матура. Дал съм ясно име - Леандър Литов - и съм обяснил, че е герой в провален конкурс (за доктор на науките) с директни обвинения от журито (не от журналисти) в плагиатство на 80 страници или нещо такова. Документите по конкурса му са в НАЦИД. Ако Дневник са принципни, трябва да проверят и този конкурс на виден радевист. Става дума за управление на половин милиард евро.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK