На живо

Политическото напрежение: ГЕРБ стои зад Герджиков, "Демократична България" гледа към Лозан Панов

Избрано от редактора
Бойко Борисов

© Велко Ангелов

Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов потвърди днес, че партията ще подкрепи за президент кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков. От "Демократична България" пък дойде информация, че се готви издигането на кандидатурата на сегашния председател на Върховния касационен съд Лозан Панов. "Дневник" проследи важните политически новини и реакциите по тях, вижте ги в хронологията.
ДПС още не е решило за кандидат

Мустафа Карадайъ

© Юлия Лазарова

Мустафа Карадайъ


Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отклони въпроса дали движението ще подкрепи проф. Анастас Герджиков като кандидат-президент или ще излъчи свой кандидат.


Запитан за това в интервю за БНТ той препрати към партийните процедури: до 3 октомври трябва да приключат разширените заседания на областни съвети, на 4 октомври ръководство ще получи документите и след 5 октомври ще вземем своите решения, изреди Карадайъ.


На предишните президентски избори ДПС подкрепи Румен Радев, но след това оттегли доверието си. Вчера стана известно, че ГЕРБ ще подкрепи кандидатурата на ректора на Софийския университет, издигнат от инициативен комитет.

В "Демократична България" намират Лозан Панов за подходящ кандидат

Ивайло Мирчев

© ВЕЛКО АНГЕЛОВ

Ивайло Мирчев


Личното ми мнение е, че Лозан Панов е отлична кандидатура за президент, ако има твърда инициатива на "Правосъдие за всеки" да го номинира. Това коментира в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" на ТВ бившият депутат от "Демократична България" Ивайло Мирчев в отговор на въпрос.


По думите му с кандидатурата на Панов демократичната общност ще може да гласува спокойно за човек, който е подходящ за длъжността президент, а дейността му в годините потвърждава това. Направи уговорката, че не знае дали кандидатурата на Панов е издигната, но ако е така, определи това като страхотна новина.


Мирчев напомни, че коалицията "Демократична България" има колективни органи, които определят какви ще са решенията след като отделно всяка партия реши за себе си. Очаква се "Правосъдие за всеки" да зазе пояснения за намеренията си на по-късен етап.


Панов сега е председател на Върховния касационен съд, но мандатът му приключва в началото на следващата година.

Богдана Карадочева и Стефан Цанев са сред подкрепящите Герджиков

Анастас Герджиков

© Юлия Лазарова

Анастас Герджиков


Певиците Валя Балканска и Богдана Карадочева, археологът Николай Овчаров, музикантът Теодосий Спасов, политологът Румяна Коларова са сред хората, които подкрепят кандидатурата на ректора на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Анастас Герджиков за президент. Това съобщи БНТ с уточнението, че всички те са потвърдили лично ангажимента си.


Пред БНР поетът и драматург Стефан Цанев също каза, че подкрепя кандидатурата, но не би могъл да се присъедини лично на учредяването на инициативния комитет в неделя, защото е извън София.


Днес беше потвърдено, че на изборите на 14 ноември Герджиков ще бъде подкрепен и от партията ГЕРБ, която според последните социологическите проучвания е първата политическа сила.


Учредяването на инициативния комитет е насрочено за 3 октомври, неделя в 12.00 ч. в НДК, съобщи пред медиите бившият образователен министър в кабинета "Борисов 3" Красимир Вълчев.

Фокусиран върху парламентарния вот, Борисов ще помага на Герджиков

ГЕРБ се фокусира в парламентарните избори, но ще помага на инициативния комитет около проф. Анастас Герджиков за неговата кандидатура. Това съобщи пред медиите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


Помолен да коментира думите на президента Румен Радев, че Борисов се е скрил зад тогата на Герджиков, отговори, че се занимава с важни неща, а не "с духовното състояние на изпаднал в криза човек".


Борисов каза, че ГЕРБ е обсъждала да излъчи партийните кандидатури на Томислав Дончев или кмета на Бургас Димитър Николов, но след като научили от бившия образователен министър Красимир Вълчев за идеята за издигането на Герджиков, дошла от академичните среди, с радост решили да я подкрепят. "Мисля, че много хора ще предпочетат умен, красив образован, нормален, добър човек пред диктатор" заяви Борисов.

СДС оттегли доверието от кмет, подкрепил Радев

Лидерът на СДС Румен Христов

© Юлия Лазарова

Лидерът на СДС Румен Христов


СДС обяви, че снема подкрепата си от кмета на Видин Цветан Ценков, след като той стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова.


"С това си решение той премина една червена линия, която за нашата партия е недопустима. СДС оттегля подкрепата си за него", се казва в съобщение на СДС, които са в коалиция с ГЕРБ.


"Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс. СДС не може да толерира политическото номадство", се казва в съобщение на партията.

Правителството обеща да се разплати с общините

"Всички задължения към общините ще бъдат надлежно изпълнени, не очакваме проблеми", заяви финансовият министър Валери Белчев след среща с представители на сдружението на общините. Ведомството има готовност да плати 25% от парите за зимно почистване (общо 47 млн. лева) до края на този месец, а останалите 75% през януари 2022 г. Премиерът Стефан Янев и представители на сдружението обсъдиха работата на централната и местна власт. В срещата участваха вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, финансовият министър, регионалният министър Виолета Комитова, представители на Министерството на вътрешните работи и Министерството на икономиката.
Валери Белчев

© Цветелина Белутова

Валери Белчев


В актуализацията на бюджета са заложени 100 млн. лева за общините за щети от COVID, като предстои да се разработи методика за допустимост при кандидатстването. Белчев съобщи още, че Министерството на финансите напредва с подготовката на държавния бюджета за следващата година. Премиерът Стефан Янев съобщи, че не е нужен трансфер от тазгодишния към общините заради повишената цена на тока.


В бюджета за догодина ще има много промени при финансирането на общините, съобщи председателят на сдружението на общините Тодор Попов след срещата. Кметът на Велико Търново Даниел Панов пък не очаква проблеми за общинските власти при организацията на изборите 2 в 1.

На изборите на 14 ноември да се прилага международната практика на т.нар. пълзящо броене на контролните разписки от машините, което включва броене на 5 на сто и - при незадоволително съответствие - нагоре от всички разписки, предлага Общественият съвет към Централната избирателна комисия.
Политическото напрежение: ГЕРБ стои зад Герджиков, "Демократична България" гледа към Лозан Панов

© Велко Ангелов


На последните избори разписките се брояха в 1343 от секциите, но според съвета няма анализ на резултатите.


Процесът по удостоверяване на съответствието на машините с техническите изисквания е задължително да бъде максимално прозрачен за всички, призовават още от съвета.

Погледът на карикатуриста Чавдар Николов

Радев обвини Борисов, че се крие под тогата на ректора, както преди - под полата на Цачева

Политическото напрежение: ГЕРБ стои зад Герджиков, "Демократична България" гледа към Лозан Панов

© Цветелина Белутова, Капитал


Преди пет години Борисов се скри под полата на Цачева, сега се крие под тогата на ректора, каза днес пред журналисти президентът Румен Радев в коментар на подкрепата от ГЕРБ на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за държавен глава. Радев, който вече обяви, че ще се бори за втори мандат, от няколко дни кани лидера на партията Бойко Борисов да се изправи срещу него.

Тома Биков: Проф. Герджиков е истинска алтернатива на Румен Радев

Проф. Анастас Герджиков е истинска алтернатива на Румен Радев, написа днес във "Фейсбук" Тома Биков от ГЕРБ по повод подкрепата от партията на кандидатурата на ректора на СУ за президент. Той е човек, който не иска да е силен, а да е разумен, който не иска да му козируват, а да го уважават, който не дава команди, а задава посоки на движение, допълни той.


Заседание на 46-то народно събрание, парламент Тома Биков

© Юлия Лазарова

Заседание на 46-то народно събрание, парламент Тома Биков

Иво Христов от БСП обяви, че няма да се кандидатира за депутат

Бившият депутат от "БСП за България" проф. Иво Христов обяви в свой "Фейсбук" профил, че няма да е в листите за предстоящите избори на 14 ноември.
Погребение на бившия разузнавач от Държавна сигурност под прикритие Любен Гоцев, Иво Христов

© Юлия Лазарова

Погребение на бившия разузнавач от Държавна сигурност под прикритие Любен Гоцев, Иво Христов


"Все някога този момент щеше да дойде. Взех решение да прекратя моята депутатска дейност. За да остана верен на себе си", написа той. Причината вероятно е фактът, че е бил изместен като водач на листата в Пловдив от Кристиян Вигенин.Социологът е и част от инициативния комитет, който издига Румен Радев за втори президентски мандат.

Анастас Герджиков за кандидатурата си за президент

Герджиков потвърди, че е подкрепен от ГЕРБ

Ректорът на софийския университет "Св. Климент Охридски" Анастас Герджиков ще се кандидатира за президент, издигнат от инициативен комитет, а ГЕРБ са обявили, че ще го подкрепят, каза днес той пред журналисти минути преди откриване на учебната година във висшето учебно заведение. Обеща повече подробности след два дни.
Политическото напрежение: ГЕРБ стои зад Герджиков, "Демократична България" гледа към Лозан Панов

© Юлия Лазарова


Мотивът му да се включи в президентската надпревара бил да помогне за обединението на хората, разделени между многото партии. Герджиков обясни, че от няколко месеца със свои приятели, предимно от дясното политическо пространство, е коментирал идеята. Ректорът на Софийския университет допълни, че ще приеме подкрепа и от други партии.


Подробности тук:


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (624)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  НДСВ ейци масово се връщат в политиката . Зад тях прозира ДпС

 4. 4 Профил на Taiga
  Taiga
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  "Герджиков бил издигнат от инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ"

  Значи Радев побеждава категорично.

  "АМЕРИКАНСКИ ГЕОЛОЗИ, ПРОУЧВАЙКИ ПОРЕДНОТО НЕФТЕНО НАХОДИЩЕ НА США, С ИЗНЕНАДА УСТАНОВИХА, ЧЕ НАД НЕГО ИМА НЯКАКВА АРАБСКА ДЪРЖАВА"
 5. 5 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  БРАВО !!!Чорапа утече още на първи тур ...Най-накрая издигнаха читава кандидатура за президент, за която ще гласувам с кеф, че и да се похваля, че съм гласувал именно за проф. Герджиков!!!
  —цитат от коментар 1 на ironhorse


  Щото иначе нямаше да гласуваш за магарето на Бойко... :) :) :)

 6. 6 Профил на GOGO
  GOGO
  Рейтинг: 122 Неутрално

  Герб това ли измислиха за толкова време, Жалко за позицията му в СУ по добре да не се хване с глупостите на ГЕРБ

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3160 Весело

  На Радев комитетските хора и от ДС, на Герджиков - от тайни явочни квартири. Разликите са никакви.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 9. 9 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  От флашката на Севи pi ar за днес:

  "кандидат, по-малко нелицеприятен от традиционния гербаджия" = "читав кандидат"

  :0 :) :)

 10. 10 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 644 Весело

  🤣😂😂

  тоя първото изречение което казва е лъжа! герб е мафия

 11. 11 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Най-важния фактор за президентските избори - зад Тримореца е Херо Мустафа и американското посолство !

 12. 12 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ
  Рейтинг: Неутрално

  Какъв "бой" ще ядете на изборите ....
  —цитат от коментар 7 на ironhorse


  Пак ще има "ама аз само се шегувах" :) :) :)

 13. 13 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1088 Неутрално

  „За 6 месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за много повече. Имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна честност и всеотдайност, които дават плодове не само за българския народ, но и за нашите съседи, които искаме да ни бъдат приятели…“ – каза в приветственото слово ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков при връчване на званието „почетен доктор на Софийския университет“ (доктор „хонорис кауза“) на Бойко Борисов...

  И този се е возил в джипа!

 14. 14 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 958 Неутрално

  [quote#12:"Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко БАЙ БАЙ"][/quote]

  Що, кога сте печелили избори комунистите ?!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 15. 15 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 950 Весело

  Никога не е късно да станеш за резил.

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Аха, кандидата на коалицията ГЕРБ - ДПС.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1809 Неутрално

  Колко трябва да ти е малко здравомислието и колко трябва да ти е болезнено голяма амбицията, за да се обвържеш с ГЕРБ?

 22. 22 Профил на K2doors
  K2doors
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Магнолията постави знака равенство между магаре и професор,мале,мале...

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  Т.е. Бойко Борисов търси plausible deniability - ако “подкрепеният” кандидат спечели (малко вероятно), ще каже: ПАК ГИ БИХ, а ако загуби (по-вероятно): Я не ме занимавайте, аз НЯМАМ НИЩО ОБЩО с тоа ... къв беше.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Колко трябва да ти е малко здравомислието и колко трябва да ти е болезнено голяма амбицията, за да се обвържеш с ГЕРБ?
  —цитат от коментар 21 на spiegel


  Викаш къде по-добре е с РЕшетников .... и москалията ...

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 25. 25 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  "СРАМ за академичната общност" е най-краткото обобщение, което ми хрумва.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 26. 26 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Америка за България с всичките си медии които финансира (чуждестранни агент) + Нова Телевизия, която Херо каза да се продаде на англо-саксонски собственик (БЦ партнерс от Лондон) + политическите сили които на хранилка от Козяк (ДБ, Манолов&компания, Киро и Асен ...) ще играят за Румен Радев.

  Радев ще получи и пълна международана подкрепа в НАТО и ЕС.

  Глобалните медии ще подкрепят техния човек в БГ - ББС, СНН, ДВ ....

  След победата на РАдев ще се плаща за подкрепата.
  До края на годината - падане на пречките пред Македония, още военна техника от САЩ, пълен контрол над българската финансова система, по скъпа енергия (газ, ток ...) за да има печалба за англо-сасконските енергиини копании.

  Сашо Дончев и Овегаз вече са американски, и ще купуват америкнаски газ, които е и по скъп.
  Зеленатаа енергетика идва с Радев, Киро и Асен, ХИ и ДБ, и тока ще поскъпва яко .

 27. 27 Профил на btmladenov
  btmladenov
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Губуранец
  Хвала на този умен човек!Да бъдеш издигнат от инициативен комитет и да бъдеш подкрепен от ГЕРБ е все едно да плюеш в очите на тези млади хора, студентите който винаги са стояли зад свободата и прогресивните водачи. А дали ГЕРБ са такива?

 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#21] от "spiegel":

  “... колко трябва да ти е болезнено голяма амбицията...”

  Или зависимостта от ... нещо в някоя папка...

  Направили са му оферта, на която не е могъл да откаже.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 835 Неутрално

  "Всичко ще бъде добре"
  Аристотел

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 33. 33 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Аха, кандидата на коалицията ГЕРБ - ДПС.
  —цитат от коментар 18 на Doge


  Това е по повод, че щял да приемем подкрепа и от други партии.

 34. 34 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 844 Неутрално

  Т.е. Бойко Борисов търси plausible deniability - ако “подкрепеният” кандидат спечели (малко вероятно), ще каже: ПАК ГИ БИХ, а ако загуби (по-вероятно): Я не ме занимавайте, аз НЯМАМ НИЩО ОБЩО с тоа ... къв беше.
  —цитат от коментар 23 на Norman Granz


  Няма "малко", "много" вероятно. В съзнанието си той вече е загубил.

 35. 35 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Като гледам ... форумната ДБ толертрастия, пишешта се за дясна партия, ще гласува за радев ...
  Ми че как ... те коленичеха и биха чело в плочките пред президентството, в знак на подчинение, та няма да гласуват за него ..
  Бай бай Ице, Кире ... Кире, не бегай, че скоро ще имаш и обвинение за умишлено попълване на декларация с невярно съдържание

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#25] от "pariah":

  “ ...”СРАМ за академичната общност" е най-краткото обобщение, което ми хрумва.”

  Тази “академична общност”, чийто No 1 университет е на 1200+ място в света?!

  И която отглежда гении като Петър Илиев?

  Тя си е достатъчно посрамена, не й бери гайле.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 39. 39 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 835 Весело

  До коментар [#23] от "Norman Granz":

  Грънчо, ти за кой ще гласуваш?


  Жалка история.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 40. 40 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  Никога не е късно да станеш за резил.
  —цитат от коментар 15 на Шоршо


  Няма по - голям резил от Радев.

  Напред към победа със знамената на комунягите Решетнииков, Гундяев и десе ченгетата.

 41. 41 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  Като изключим званията и титлите на г-н Герджиков, с какво е привлякъл вниманието на инициативния комитет? или ей тъй, хонеже със сигурност образованието му е по-стойностно от на Радев. И все пак, от ректор на СУ президент?

 42. 42 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3133 Неутрално

  До коментар [#21] от "spiegel":

  Благодарение на ГЕРБ 2 мандата ректор , а в това време СУ потъва като ,,Вера СУ" и трови младите .

 43. 43 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Както казах вчера, голям страх в зайчарника. Толкова ли не можаха ГЕРБ да издигнат някой свой кадър. Народът ги обича. Примерно Биков. Или дълбоката правна мисъл Деса. Или, поне като ще е Герджиков да го бяха издигнали като партиен кандидат. Не с тия врътки с УЖ независим инициативен комитет, който да бъде подкрепен от ГЕРБ. Ако(като) не успее ще бъде все е едно нищо не се е случило. Ако вземе, че спечели Базе ще си го пришие на корема и ще обяснява под път и над път как ТЕ-ГЕРБ са спечелили. А дотогава няма да видим дори едно формално здрависване за пред медиите между лидера на партия ГЕРБ и подкрепения от тях кандидат за президент. Явно ще е така-срамежливо. С декларации през медиите. Да видим и каква кампания ще имат.

 44. 44 Профил на SaveBG
  SaveBG
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Всеки потъркал се до токсичното тяло на мутрата е обречен да носи само негативи. ДПС по подразбиране също ще подкрепи Герджиков. Демократична България не трябва да спят, а да изкарат кандидат, защото нито Радев, нито Герджиков са опция. Радев, колкото и да размята юмруци не пипа корупционните схеми на ГЕРБ в енергетиката, което ще усетим като брутални цени на тока и газа през зимата. Служебното му правителство с изключение на 2-3 човека е изтъкано от дефицити.

 45. 45 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 761 Неутрално

  новата опорка- бил десен човек
  втората опорка- щели да разколебяат десните
  иска им се
  ама не им стиска
  още с излизането- голям гаф- "имам качествата", обединител на нацията- започва с опорките на бойко. Приех поканата- от кой, бе ? инициативен комитет-друг път- всичкото е от герб и дпс.
  трета опорка- пурпурна тога срещу пагон
  за съжаление много пурпурни тоги са под пагон у нас, едното поне е честно и открито, другото е лицемерие
  имам качества, звучи като интервюто на плагиата
  толкова години е ректор, а напълно непознат- по това му личи какви качества има, да се снишава, да се скатава, да угажда.
  да ви е честит този кандидат, Радев сега ще е доволен. Николай Младенов не е тъп, не се съгласи

 46. 46 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Хайде честито на Румен Радев!

 47. 47 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 761 Неутрално

  само тъп човек може да застане на страната на герб сега, или уплашен и зависим. и в двата случая, не става

 48. 48 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2089 Неутрално

  Долу РадеФ!

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 49. 49 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Чудесно! Аз ще гласувам за професор Герджиков с кеф! Както вече съм писал и тук, не бих гласувал за Радев дори ако го подкрепят и извънгалактически партии.

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 50. 50 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Весело
 51. 51 Профил на themtrx
  themtrx
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Не мога да повярвам, че интелигентен човек не би се притеснил да обяви, че е подкрепен от партия, която поддържа корупцията и издига на пиедестал мутренското и неграмотно управление в държата. Явно парите и властта си казват думата и г-н Герджиков е забравил всичко, което е учил.

 52. 52 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 820 Весело

  Най-важния фактор за президентските избори - зад Тримореца е Херо Мустафа и американското посолство !
  —цитат от коментар 11 на Черноморец


  Е не беше ли Решетников?

 53. 53 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Величието на англо-саксонската глонбална олигархия е в това че тя добре изучава туземното население в подконтролните страни (НПО-тата се правят основно с такава цел) и с временто налучкват и усвояват социалните техники с които могата да баламосват туземеца и да го държат беден и зависим, като вадят кешовица към Лондон и НЙ.

  С Радев разгиграха показно как се врътка туземца за целите на белия господар- наеха натовски верен генерал, силен евроатлантик, и с 2-3 сценки го продадоха на местното население като русофил !
  С 2-3 приказаки и покпрепа от Нинова (верен евроатлатик със син в САЩ) като второстепенен подкрепящ артист дадоха имидж на Радев като патриот и дори русофил.

  Радев игра ролята 3-4 години, и когато дойде момента се разкри - взе водеща роля в цветната революция 2020 с която Козяк дестабилизира България и на практика свали правителството на Борисов и ГЕРБ.
  Сега вече открито играе с Христо Иванов и новите англо-саксонки лакей - Киро и Асен.

  Затова англо-саконеца управялва света !
  Хитър, умен и прикрит играч, който накрая винаги обира парите на другите и ги носи в Лондон и НЙ.

 54. 54 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  До коментар [#13] от "yavooor":

  Хубав цитат, но народа има къса памет и забравя бързо кой какво го е лъгал и кой как се е излагал като кифладжия.

  кратък
 55. 55 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  Иначе никакъв шанс. Пилот срещу филолог. Топ гън срещу учителка по Български език и литература. Къде са шансовете?

 56. 56 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  Т.е. Бойко Борисов търси plausible deniability - ако “подкрепеният” кандидат спечели (малко вероятно), ще каже: ПАК ГИ БИХ, а ако загуби (по-вероятно): Я не ме занимавайте, аз НЯМАМ НИЩО ОБЩО с тоа ... къв беше.
  —цитат от коментар 23 на Norman Granz


  Гърнец, к"во те бОли за подкрепения кандидат от ГЕРБ?

  Малко вероятно е викаш, да спечели Герджиков. Вече взеха да ви раздават партийните поръчения, да гласувате за Радев. А както знаем имате и подкрепа от 60%, но немате кандидат. Целият умнокрасавитет ще гласувате за Радев, но не с отвращение, а с партийно поръчение.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Ким Чен Рад
  Ким Чен Рад
  Рейтинг: 67 Весело

  Т.е. Бойко Борисов търси plausible deniability - ако “подкрепеният” кандидат спечели (малко вероятно), ще каже: ПАК ГИ БИХ, а ако загуби (по-вероятно): Я не ме занимавайте, аз НЯМАМ НИЩО ОБЩО с тоа ... къв беше.
  —цитат от коментар 23 на Norman Granz

  Твърде правилно схващате нещата... Та човек не може да не се запита дали това не е и вашата позиция спрямо Радев. 😅😅😅
  Както е отразено на колажа.
  https://pasteboard.co/HP8gssyu7ar0.png

 59. 59 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 761 Неутрално

  В не чак толкова далечната 2019 година разследване на bTV нищи има ли конфликт на интереси в договора на стойност 9000 лв., който сключва Софийският университет с майката на ректора. Документът попада случайно при преподаватели в СУ. Договорът бил сключен между Алма Матер, представляван от проф. Анастас Герджиков и неговата майка – проф. Мария Герджикова.

  От него става ясно, че за по-малко от два месеца проф. Герджикова получава 9000 лева възнаграждение. Сумата е платена за периода 3 септември – 30 ноември 2018 г. Парите са за изследване на потребностите от обучение по български език и литература в общностите ни в чужбина, както и за изготвяне на учебна програма и обучителни материали.

  „Виждам очевидна нередност. В условията на договора и в задачите, които са изпълнени, всъщност са заложени компетентности, за които има много специалисти в Софийския университет, които не са потърсени”, разказва тогава преподавател, пожелал анонимност.

 60. 60 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2628 Неутрално

  До коментар [#3] от "hodounski":

  Ще видиш как другата седмица ДПС също ще го подкрепят. Нали така направиха Първанов президент. Ще получим дежаву. "Демократа" Герджиков, подкрепен от ГЕРБ и ДПС. Не знам защо толкова се хвали, то си е за оплакване.

 61. 61 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 694 Неутрално

  [quote#52:"Локомотив"][/quote]

  е за туземеца русифил - да, така беше.

  Но туземеца гледа и гълта, а режисьора прави пиесата, накрая е равръзката

 62. 62 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 835 Весело

  Хайде честито на Румен Радев!
  —цитат от коментар 46 на zxe00613919


  Честито. Чака го Гешев и после Централния софийски затвор.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 63. 63 Профил на Локомотив
  Локомотив
  Рейтинг: 820 Весело

  Чао, Чао РадеФ!
  —цитат от коментар 50 на Хай Буй


  На какво си?

 64. 64 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  До коментар [#14] от "ironhorse":

  Винаги, когато са били на власт и са имали възможност да ги фалшифицират.
  В това са доказано добри!!!

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  До коментар [#44] от "SaveBG":

  За Радев съм съгласен. С тази разлика, че Радев е против ГЕРБ, но не пипа(не може) ДПС. А енергетиката е тяхна. И не само. ГЕРБ са само временно явление, докато ДПС вече са в проникнали в основите на най-важните системи.

 67. 67 Профил на zz_s
  zz_s
  Рейтинг: 2089 Неутрално

  Срутва се цялата паянтова кула на радеФ, градена на основата на лъжи, фейкове и компромати.

  Долу радеФ!

  "Терминът "русофоб" е измислен от руснаците и техните мекерета, за да дамгосат българските патриоти, поставящи интересите на България над интересите на Русия." #GRETA, GO TO SCHOOL !
 68. 68 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2060 Неутрално

  Мда, разбрах намека на модератора, да не пишем в подгрепа на Герджиков.
  Колеги спомнете си 24 Май 2019 г когато РРадев се изтъпани пред шествието, как постъпи Герджиков и какво слово дръпна в аулата на СУ!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 69. 69 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 1987 Неутрално

  ГЕРБ+ДПС=ВНЛ

  Комунистите са виновни!
 70. 70
  K2doors
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на ivan_v
  ivan_v
  Рейтинг: 364 Весело

  професорите играят видна роля в българската история - сещам се веднага за Александър Цанков например....

 74. 74 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 958 Неутрално

  До коментар [#59] от "dsc":

  Пълни глупости ...
  Но е доказано, че Радев, като шеф на ВВС е назначил ме.т.р.е.с.а.т.а си ДЕса на две позиции в щаба на ВВС, за да взима двойна заплата !!!

  Какво може да се очаква от човек, който се е развел и оставил две невръстни деца, за да бъде с Деса - общата, бившата на Свииленски и съкле..ецарката на Слави Трифонов

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 75. 75 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Весело

  До коментар [#55] от "Doge":

  Със сигурност Всемилостивият Бог е дал дори на Вас някакъв талант, но той очевидно не е в сферата на обществените науки и политологичният анализ!
  Успех в другите полета на вашият талант!!!

 76. 76 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Въобще не ми пука,че го подкрепя ГЕРБ,ДПС или Патриотите.Най-важното е Радев да се разкара и да ходи да играе табла с пенсионерите.
  Герджиков е на светлинни години, от недоразумението Радев.

 77. 77 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Тоя човек Герджиков го държат с нещо. Нещо мръсно. Иначе няма никаква логика да им се върже да го изгърмят като празен патрон. Няма как да е на техния акъл.

 78. 78 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3490 Неутрално

  До коментар [#41] от "pontius_glarus":

  Или у нас всякакъв може да стане президент?

  Между другото, ГЕРБ нали имаха име за кандидат президент, който щяха да ни го обявят преди самите избори? Или всичките им питани отказаха?

 79. 79 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2392 Неутрално

  Един път Герджиков за вода, втори път Герджиков за вода...
  Знаете приказката за стомната, нали ?

  кратък
 80. 80 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  До коментар [#75] от "selqnin":

  Това не са науки. Това, че някой хора ги наричат науки, не ги прави такива. Науки са Билогия, Химия, Физика и Математика. Както и производните от това, медицина, инженерни науки и т.н. Всичко друго е ала-балистика.

 81. 81 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 958 Неутрално

  На изборите ще има мощен шут за радев и кликата около Киро-канадеца ...

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 82. 82 Профил на Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Wornoxmaniak vs Канадския Пинокио и ушатия фатмак
  Рейтинг: 835 Весело

  До коментар [#67] от "zz_s":


  Срутва се цялата паянтова кула на радеФ, градена на основата на лъжи, фейкове и компромати.Долу радеФ!
  —цитат от коментар 67 на zz_s


  Всяка овца може да изкачи върха. Но там може само да блее.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 83. 83 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1214 Неутрално

  Ще гласувам за др.Радев. Той може да се набира на лоста!

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3299 Весело

  „За 6 месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за много повече. Имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна честност и всеотдайност, които дават плодове не само за българския народ, но и за нашите съседи, които искаме да ни бъдат приятели…“ – каза в приветственото слово ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков при връчване на званието „почетен доктор на Софийския университет“ (доктор „хонорис кауза“) на Бойко Борисов...И този се е возил в джипа!
  —цитат от коментар 13 на yavooor


  Мнье. Просто си е спец по въпроса.
  Хабилитационната работа на Герджиков е " „Образът на владетеля в корпуса на латинските панегирици".
  Ученото си е учено! Как се врЪтят панегирици на Владетеля ...

 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#34] от "bobyb":

  "Няма "малко", "много" вероятно. В съзнанието си той вече е загубил."

  В лично качество Бойко Борисов ОТДАВНА е загубил играта, след като не се кандидатира за президент срещу Радев - срах го е, че ще го размаже като маргарин, затова предлага ту на Петър Стоянов, ту на Кристалина, ту на Никито Младенов (кумеца), но Стоянов го отсвири, Кристалина се оказа оплетена в нечисти схеми с китайците, Никито също го отсвири и сега ... се крие зад гърба на "инициативен комитет", щото вече го няма оня курназлък, с който дърпаше Плевнелиев за ухото и викаше: И МАГАРЕ ДА ИЗДИГНА...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 347 Весело

  Като гледам ... форумната ДБ толертрастия, пишешта се за дясна партия, ще гласува за радев ...Ми че как ... те коленичеха и биха чело в плочките пред президентството, в знак на подчинение, та няма да гласуват за него ..Бай бай Ице, Кире ... Кире, не бегай, че скоро ще имаш и обвинение за умишлено попълване на декларация с невярно съдържание
  —цитат от коментар 35 на ironhorse


  А на Слънцето, кое точно му е дясно??! Че той няма прокарана нито една дясна политика или реформа от времето на Дянков насам... само "усвояване". Да, аз бих гласувал СРЕЩУ всяко нещо свързано с ГЕРБ.

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  Познато - комунягите са ненадминати по оплюване на всеки, който не е под полата на крушовската ездачка. Не струват пет пари - от вчера се забелязват само клишета, изтрити от употреба вече 30 години.

  А ДВ още се чудят накъде да хванат след като пРезидентът им отне най - милото.

  https://scontent.fsof10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/242984867_10225472233329795_9060982055618354985_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=TTgN-KzelfkAX_fwfu7&_nc_oc=AQlui3ImHhWyfhaS8T-m7G6lrr6IM6NexeRwLdah1EWnvizBCcjIEXMltiK1eVpIBEY&_nc_ht=scontent.fsof10-1.fna&oh=537ab2e0624097fa30cbd03e8e10e39a&oe=617B5C28

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 91. 91 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1854 Неутрално

  Другари, понеже до вчера опорката че Борисов е сложил Радев ви беше любима

  запишете си и допълнението.

  Борисов го сложи, Борисов го и махна.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 92. 92 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#78] от "pontius_glarus":

  "Между другото, ГЕРБ нали имаха име за кандидат президент, който щяха да ни го обявят преди самите избори? Или всичките им питани отказаха?"

  Виж предишния ми коментар - № 86.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 93. 93 Профил на kwy38371721
  kwy38371721
  Рейтинг: 718 Неутрално

  Един път Герджиков за вода, втори път Герджиков за вода...Знаете приказката за стомната, нали ?
  —цитат от коментар 79 на Мариана Кълвачева


  Герджиков е първата стомна.

 94. 94 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Лично познамам този професор. Работил съм с него. Изключително хлъзгав човек. Нещо като Близнашки. Ако си мислите, че ще се бори срещу статуквото - лъжете се жестоко. Фактът, че се подлага на Борисов е показателен.

 95. 95 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 975 Неутрално

  ГЕРБ под ръководството на Бойко Борисов направиха много за единството на българския народ и неговото добруване: 5% безработица, стотици - хиляди километри нови магистрали, стотици километри нови метролинии, ръст на икономиката и благосъстоянието на народа.... Щом ГЕРБ са решили да дадат подкрепа на Герджиков (с основен, изключително благороден стремеж за единството на българския народ), значи трябва да гласуваме за него на изборите. "Кажи какви са приятелите му за да ти кажа какъв е самият той"- народна поговорка.

 96. 96 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Весело

  До коментар [#70] от "K2doors":

  Въпросните "езици" освен , че са зли очевидно не са особено интелигентни!!!

 97. 97 Профил на Ким Чен Рад
  Ким Чен Рад
  Рейтинг: 67 Весело

  До коментар [#3] от "hodounski":Ще видиш как другата седмица ДПС също ще го подкрепят. Нали така направиха Първанов президент. Ще получим дежаву. "Демократа" Герджиков, подкрепен от ГЕРБ и ДПС. Не знам защо толкова се хвали, то си е за оплакване.
  —цитат от коментар 60 на otrqdnik

  Да напомним, че ДПС подкрепиха и сегашния президент Радев. Това добре ли беше, щом сега е зле, че подкрепят Герджиков.
  А според умнокрасивитета Борисов бил виновен, че Радев е президент. Но умнокрасивитетът подкрепя другаря Радев, следователно изводът е, че умнокрасивата жълтопаветна градска десница са гербаджии!😅😅😅

 98. 98 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  "Герджиков обяви официално, че е подкрепен от ГЕРБ" - това ми звучи като официално изявление, че ще се бори за второто място :)
  Даже няма да коментирам "ценностите", които може да имаш, за да си кандидат на ГЕРБ...

 99. 99 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Весело

  До коментар [#77] от "koalarevolution":

  "креативността" на рубладжийският милиционериум винаги е била в ляво от нулата"!!!
  Без изненади!

 100. 100 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3294 Неутрално

  До коментар [#35] от "ironhorse":

  Е,то тукнняма много костовисти.Повечето предатавящи се за такива тук,са кутевчета под прикритие.Като Норман Гранц.Нормално е да агитират за Радев.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK