На живо

Коронавирусът в България: Според Борисов починалите днес са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев"

Коронавирусът в България: Според Борисов починалите днес са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев"

© ДневникДневник" следи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите на властите и коментарите на здравните експерти.
Слави Трифонов за изказване на Борисов: Какъв човек трябва да си, за да си го помислиш

Коронавирусът в България: Според Борисов починалите днес са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев"

© Дневник


Изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че починалите 178 души от коронавирус за последното денонощие "са пренесоха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този провал Стойчо Кацаров" предизвика реакция от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов. В профила си във "Фейсбук" той попита "какъв човек трябва да си, за да кажеш нещо подобно".


"Значи, за Бойко Борисов това не са 178 човешки трагедии. Трагедии за семействата, близките и приятелите на починалите. Първо, какъв човек трябва да си, за да си го помислиш, а след това и да го кажеш? И то, знаейки, че това ще го чуят всички, включително и семействата и близките на починалите. Как ви звучи на вас всичко това? Да говориш така добро ли е, лошо ли е, политическо ли е, правилно ли е, приемливо ли е, неприемливо ли е, нормално ли е, ненормално ли е, човешко ли е", пише още Трифонов.


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува остро президента Румен Радев и служебния кабинет за големия ръст на починали от коронавирус в последните седмици. Бившият премиер е в Любляна за среща с представители на Европейската народна партия. Въпреки че утре в Словения е срещата на върха на Европейския съюз и Западните Балкани, на която трябва да се обсъдят разногласията между България и Северна Македония, Борисов насочи изказването си, излъчвано в профила му във "Фейсбук" към проблемите с пандемията. Той използва смъртта на близо 180 души от коронавирус в атаките си срещу Радев."Днес 178 души се пренесоха в по-добър свят от този на Румен Радев и на този провал Стойчо Кацаров (бел. ред. толкова са починалите днес от коронавирус според данните от Единния информационен портал). Представете си паднал самолет с толкова хора каква трагедия ще е. Умират и деца. Не се взимат никакви мерки, никакви реакции. В момента в България всеки е оставен сам на себе си и на божията съдба. Държава няма", каза Борисов.

Струпване на хора и лоша хигиена на Летище София установи министър

Коронавирусът в България: Според Борисов починалите днес са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев"

© Пресцентър на Министерство на транспорта


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев направи проверка на Летище София, на която установи редица проблеми в обслужването на клиентите и в спазването на мерките в борбата с коронавируса.


"Виждам замърсени площи, лоша хигиена и струпване на хора, което повече не бива да се допуска. Увеличете дезинфекцията и следете по-стриктно за спазване на отстояние от 1.5 метра между хората и носенето на маски", разпореди Алексиев на концесионера на летището.


Министърът настоя да се направи всичко необходимо за оптимизирането на т.нар. тесни места, където се чекират пътниците, както и вентилационна система да продължи да работи на максимален капацитет.


По думите му необходимо е да се промени организацията по обслужването на пътниците и да не се допуска струпване на хора при върхово натоварване. Той настоя противоепидемичните мерки на Летище София да се спазват стриктно. За целта още тази седмица ще бъде организира работна среща, на която всички отговорни органи, заедно с концесионера на летището, ще начертаят в детайли възможните решения за подобряване на обслужването на пътниците и противоепидемичните мерки.


Алексиев допълни, че поетият от концесионера ангажимент в офертата за нивото на обслужването на пътници не е спазен и това може да доведе до санкции.

Добавени са нови данни за ваксинираните в болница

Коронавирусът в България: Според Борисов починалите днес са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев"

© Цветелина Белутова, Капитал

Министерството на здравеопазването вече дава по-подробна статистика за дела на ваксинираните сред настанените в болница, в интензивни отделения и починалите с COVID-19. Новият момент в данните е, че са представени с натрупване за период от 14 дни или за седмица.


Информацията се публикува в секция "Актуална статистика в България" на официалния портал за коронавируса в страната - coronavirus.bg, поддържан от държавната фирма "Информационно обслужване".


Статистиката на Министерството на здравеопазването сочи, че от настанените 7126 пациенти с коронавирус в болница през последните две седмици 8.25% (588 души) са ваксинирани.


Подробности четете тук.


Общо 2806 са новите случаи с COVID-19 за изминалите 24 часа. Това са 13.5% от тестваните 20720 души.
Излекувани са 1256 души. Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в болница, са общо 5204. От тях 445 се намират в интензивни отделения.


Дозите от ваксините, поставени до момента, са около 2.55 млн.Вчера са поставени още 5386 ваксини. Голям е броят на починалите - 178 души за последното денонощие.


Повече информация и графики вижте тук.

Нова област е в тъмночервената COVID зона

Област Габрово вече е в т. нар. тъмночервена зона за COVID-19, където новите заразени на 100 хил. население за период от 14 дни са над 500 души. В района от понеделник са в сила по-строги (в сравнение с общовалидните за страната) ограничения срещу разпространението на заразата. Сред тях са онлайн обучение на ротационен принцип, забранени са и обществените мероприятия, спортните събития, групови туристически пътувания, частни събирания като сватби и кръщенета.


Заболеваемостта в други осем области е близо до прага от 500 нови заразени на 100 хил. население за период от две седмици.


Повече четете тук.

Натискът върху здравната система се е увеличил, смята здравният министър

Коронавирусът в България: Според Борисов починалите днес са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев"

© Георги Кожухаров


Натискът върху здравната система заради разпространението на коронавируса се засилва през последните две седмици, констатира здравният министър Стойчо Кацаров на брифинг след като е наградил с плакети две дирекции към Регионалните здравни инспекции в страната. "Ако броят на заразените, хоспитализациите и хората в интензивни отделения продължава да се увеличава, това може да наложи допълнителни мерки за физическо раздалечаване", каза общо Кацаров.


Той повтори тезата си, че натовареността на медицинските екипи е решаващият фактор дали да се затягат ограниченията. От изказването му се разбра, че в близко бъдеще не се планира затягане на ограниченията на национално ниво, а за районите с по-висока заболеваемост преценка за нови мерки следва да направят местните здравни власти.


"Тръгването на децата на училище и на студентите в университетите неизбежно ще повлия на епидемичната вълна, но това е риск, който е отчетен предварително. Важно е децата да ходят присъствено на училище", каза здравният министър.


Кацаров твърди още, че днес (5 октомври) или утре ще бъде одобрен сертификат, който удостоверява поставена трета бустерна доза ваксина срещу COVID-19. Тя бе официално одобрена вчера от Европейската агенция по лекарствата за хора с отслабен имунитет и най-възрастните, като става дума препаратите на "Пфайзер"/"БиоНТех" и "Модерна".

Микробиолог прогнозира, че коронавирусът скоро ще се самоограничи

Коронавирусът в България: Според Борисов починалите днес са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев"

© Георги Кожухаров


Опитът на човечеството досега показва, че коронавирусните пандемии са продължавали максимално две години, каза пред БНР проф. Пенка Петрова, директор на Института по микробиология на БАН.


"Тази ни порази даже за малко повече, но повечето учени прогнозират, че през следващото лято вече започва естествено самоограничаване на този вирус в световен мащаб", допълни тя. Според нея той ще се превърне в един обикновен сезонен вирус.


В Европа всяка зима циркулират около 50 коронавируса, различни. Може би и причинителят на COVID-19 ще се присъедини към тях и вече така добре ще го познаваме, че няма да може да ни създава големи проблеми", коментира Петрова.

Реакциите при трета доза иРНК ваксина не се различават от първите две

Реакциите след поставяне на трета доза иРНК ваксина срещу COVID-19 не се различават от реакциите след поставянето на предните две дози, съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването.


През август Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) измени разрешенията за спешна употреба за ваксините на Pfizer-BioNTech и Moderna срещу COVID-19, за да разреши прилагането на допълнителна доза. Допълнителната доза се прилага при лица със завършен ваксинационен курс с умерени до тежки имунокомпроментирани състояния.


На 22 септември FDA разреши допълнителна доза от ваксината на Pfizer-BioNTech шест месеца след завършване на първичната имунизация сред лица на възраст на и над 65 години, изложени на висок риск от тежък COVID-19 или чиято професионална работа ги поставя във висок риск от заразяване с COVID-19.

Страната навлиза в най-активната фаза на четвъртата вълна

Ангел Кунчев

© Юлия Лазарова

Ангел Кунчев


Навлизаме в най-активната фаза на четвъртата вълна на COVID-19, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БТА при участието си в здравен форум. Очакванията му са, че през октомври ще се достигнат върхови стойности на заболеваемост. Фактът, че има близо 3 хиляди болни и нараства броят на починалите е притеснителен, добави Кунчев.


Не сме в много бурен ръст, какъвто се наблюдава в Румъния и Унгария, но и очевидно не сме и в платото, което очаквахме, така че през този месец ще стигнем максимални нива и след това се очаква да има нормализиране, продължи той.


Противоепидемичните мерки и сега са налице, като след Габрово, и в Русе се предприемат локални мерки, каза Кунчев. По думите му не е изненадващо, че нараства броят на заболелите деца, тъй като циркулацията, която е налице в обществото, се принася и в училищата.


Според Кунчев циркулацията на вируса сред учениците е по-ниска. Продължават да се получават потвърждения за това, че "Делта" заразява ниските възрасти и по-лесно се предава, заради което и нарастват броя на заразените. Като протичане не е чак толкова по-тежко, а по-скоро засяга повече хора. Места в болниците все още има, дори в най-засегнатите региони.


Повече актуални данни в графики проследете тук.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (139)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  Коронавирусът в България: Страната навлиза в най-активната фаза на четвъртата вълна
  ============================
  От това, което виждам аз - намираме се близо до пика на ТРЕТАТА вълна.
  Очаквам пика да е през следващият вторник, с около 3000 заразени на ден.
  След което следва спад.

 2. 2 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  "...нараства броят на заболелите деца, тъй като циркулацията, която е налице в обществото, се принася и в училищата."

  Както много пъти съм го писал, учениците разнасят епидемията като пощальони. При това не му се вижда и края, щото тях не ги ваксинират.

 3. 3 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  Ахам, поредно потвърждение, че всички мерки се взимат на база заразени, а не на база умрели.

  Ако в някоя държава се заразят половината население, но няма нито един смъртен случай, повярвайте ми, че тази държава ще бъде изправена пред НЕВЕРОЯТНА ЗДРАВНА КРИЗА и ще има нечовешкото затваряне.

  Пък както искате го смятайте дали сте свободни ваксинираните, щото не умирали....

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 4. 4 Профил на dnevnikekomsomol
  dnevnikekomsomol
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Проф. Пенка Петрова, директор на Института по микробиология на БАН:
  В Европа всяка зима циркулират около 50 коронавируса, различни.

  Няма кой да я попита тази жена дали ПСР теста различава тези вируси от модерния вирус, когато дава положителен резултат.
  112-то място...

 5. 5 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#3] от "digitalmarketing":

  Мерките в крайна сметка се вземат спрямо свободните места в болниците. В UK има по 30.000 случая на ден, но мерки няма, защото огромна част от хората са ваксинирани, карат го леко и натиск върху болниците няма.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 6. 6 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  Г-жа Петрова пренебрегва изкуствения произход и няколкото трилиона долара, които носи пандемията, всяка година. Това е сериозен ресурс, с който е неразумно да не се съобразява.

 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#1] от "atmanpg":

  В София тепърва започват да растат случаите. 730 вчера спрямо 570 миналия понеделник. На моя етаж в компанията, която работя, за един ден позитивираха две колежки независимо една от друга.

  Надявам се все пак да се стигне бързо до плато, защото в София има най-много преболедували и ваксинирани.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 8. 8 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Нещата са да си еве м@йката, казах го вече някъде.
  178 починали.
  Мангърите ликуват.
  Булгар, булгар!
  Както каза набора обаче, нещата зависят в голяма степен от местата по болниците.
  Аз смея да предполагам, че сезонът и присъственото обучение, както и облъчените от фалшиви новини неваксинирани и учители ще доведат до задържане на едно отвратително плато от заболеваемост и умрели, и така доста време...
  За съжаление.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 9. 9 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Весело

  До коментар [#6] от "ivanpopov":

  Такива като тебе обвиняват световната конспирация и за еректилната си дисфункционалност...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 10. 10 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  Проф. Пенка Петрова, директор на Института по микробиология на БАН:В Европа всяка зима циркулират около 50 коронавируса, различни. Няма кой да я попита тази жена дали ПСР теста различава тези вируси от модерния вирус, когато дава положителен резултат.112-то място...
  —цитат от коментар 4 на trafopost


  Това е най-важното, което трябва да я питат?

 11. 11 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1039 Любопитно

  А може ли проф. Пенка Петрова, да прогнозира печелившите числа от тото 2 ?(за един приятел питам).

 12. 12 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  "...нараства броят на заболелите деца, тъй като циркулацията, която е налице в обществото, се принася и в училищата." Както много пъти съм го писал, учениците разнасят епидемията като пощальони. При това не му се вижда и края, щото тях не ги ваксинират.
  —цитат от коментар 2 на Judjuk


  Оставете децата на мира. Ваксинирайте възрастните.
  Ето интересни данни за % ваксинирани в България.

  +90 години - 11% ваксинирани
  80-90 - 22%
  70-80 - 31%
  60-70- 31%
  50-60 - 26%
  40-50 - 22%

  по-надолу за мен няма значение.

 13. 13 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 547 Неутрално

  ПРОСТОТИИ НА КВАДРАТ ГРЪМНАХ ОТ ТОВА АПРИЛ 2019Г , ВАСКУЛИТИ МИОКАРДИТИ ТРОМБОЗИ И ФИБРОЗИ НА БЕЛИЯ ДРОБ , ЕДВАМ ОТЦЕЛЯХ , БОЛНИЦАТА В КОЯТО ЛЕЖАХ ИМАТ ЦЯЛАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ , КВО НЕ МОГАТ ДА СЪБЕРАТ ДВЕ И ДВЕ ЛИ , ПРОСТО НЕ ИМ ОТЪРВА ДА КАЖАТ ДЕЙСТВИТЕЛНО ЗАРАДИ КАКВО ИДЕ РЕЧ !! ЗАСЕГА ИМУНИТЕТА СЛЕД ПРЕБОЛДЕВАНЕ Е ЖЕЛЕЗЕН , СПРАВКА МЕНЕ И СЕМЕЙСТВОТО МИ ДЕСЕТ ПАРЧЕТА , ОФИЦИАЛНО НЕ СМЕ ОБАЖДАЛИ КОВИД ДОСЕГА ЗА НЕОФИЦИАЛНО НЕ ЗНАМ , НА ПЪРВА ЛИНИЯ БАЦАМЕ

 14. 14 Профил на Oleg Iliev
  Oleg Iliev
  Рейтинг: 1666 Неутрално

  Микробиолог прогнозира, че коронавирусът скоро ще се самоограничи
  --->>> Бях чел подобни изказвания и от известни западни учени. Естествено, никой не може да каже дали това ще стане следващата пролет, следващото лято, или година-две по-късно, но във всички случаи това дава надежда.

 15. 15 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4682 Неутрално

  До коментар [#12] от "taratanki":

  "по-надолу за мен няма значение"

  За тебе няма, но за много други има огромно значение!

 16. 16 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#14] от "Oleg Iliev":

  Нали виждаш, че в Западна Европа страна след страна започват да падат случаите и съответно ограниченията. Хората са напълно ваксинирани и повече не се вълнуват. Такива като нас чакат да отшуми от само себе си.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 17. 17 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  "Микробиолог прогнозира, че коронавирусът скоро ще се самоограничи"

  На никой политик не му пука за това, дори и когато учените казаха, че смъртността е 0.1%. Ваксините вече бяха произведени, нямаше как да се заносят цели партиди, затова се почна с агресивния маркетинг на стоката изразен 2 основни послания, които се допълва идеално, но са неверни и двете:

  1. Коронавируса е много опасен.
  2. Ваксината, която сме ви приготвили, спира вируса.

  Така се появи новата световна секта - "Поклониците на вируса от последния ден", които заидяха, че тези които не са в сектата не умряха, както им беше казал пророка Били. Затова те решиха силово да налагат религиозната си доктрина над останалите. Щом не умряха трябва да се подчинят...

 18. 18 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 626 Неутрално

  "...нараства броят на заболелите деца, тъй като циркулацията, която е налице в обществото, се принася и в училищата." Както много пъти съм го писал, учениците разнасят епидемията като пощальони. При това не му се вижда и края, щото тях не ги ваксинират.
  —цитат от коментар 2 на Judjuk


  да налима децата като броика след като са толкова вредни?

 19. 19 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#18:"Черноморец"][/quote]

  да намалим децата като броика след като са толкова вредни?

 20. 20 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Правителството се услушва да вземе сериозни мерки. В предизборен период сме, и Чалгаря само това чака. Веднага ще организира концерт " Нас вируса не нъ лови".
  Пийте пърцуца, граждани и селяни! С ваксините ви лъжат, болниците лъжат! Хората умират, нарочно, само за да ви заблудят!
  А Кунчев лъже, удобно мълчи колко са умрелите в Унгария - около 6 средно за седмица на милион население, България 84. Над десет пъти разлика. И в Румъния са по-малко, 64.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 21. 21 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3768 Неутрално

  До коментар [#4] от "trafopost":

  Не. При повече джуркания(мултипликации) дава грешен, положителен резултат.

 22. 22 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3768 Неутрално

  До коментар [#20] от "UJC4040":

  В Унгария здравеопазването не беше съсипано.

 23. 23 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  "... учениците разнасят епидемията като пощальони. При това не му се вижда и края, щото тях не ги ваксинират.
  —цитат от коментар 2 на Judjuk


  Дай данни (ако намериш, де!), че боднатити не са преносители!

  ''Микробиолог прогнозира, че коронавирусът скоро ще се самоограничи''
  Макробиолог прогнозира, че коронавирусът скоро ще се самоограничи... в дневните часове. Доказано е, че с МЕРКИТЕ той вилнее само по тъмно и най-вече в паркове, гори и планини

 24. 24 Профил на В началото бе словото ...
  В началото бе словото ...
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Тези вълни се приближават към Г-н кунчев!!!

 25. 25 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Нещата са да си еве м@йката, казах го вече някъде.178 починали.Мангърите ликуват.Булгар, булгар!
  —цитат от коментар 8 на pariah


  В Лисабон съдът е бил принуден да се произнесе по отношение на потвърдените случаи на смърт вследствие на Ковид. Съдът е излязъл със свое решение, че от обявените от правителството 17 000 починали, само 153 са с потвърждение за коронавируса като причина за смъртта. Това е 111 пъти завишаване. И така е не само в Португалия, а навсякъде по света. В същото време това съдебно решение отговаря на изявленията на СЗО за 0.1% смъртност, сравнима с тази на сезонния грип. Защо тогава са тия циркове? Само за пари ли или има и други, по-важни причини? Само не ми говорете, че някой е загрижен за здравето и живота на хората. Болниците и личните лекари са регистрирани като ТЪРГОВСКИ субекти, търгуващи със здраве и живот. Те нямат интерес от ЗДРАВИ хора, а болестите са им добре дошли. Щото търговийката върви, нали? Ваксинирането НЕ Е БЛАГОТВОРИТЕЛНА дейност. От нея Големите печелят много стотици милиарди. А вие си вЕрвайте, че са загрижени. Да, загрижени за вашата болнавост...

 26. 26 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  Натискът се измерва с броя хора в болниците и той расте, но за момента е плавно, а и май забравяме, че бяхме стигнали над 10000 човека в болници при малко над 5000 в момента. Не че всичко е наред и наистина е жалко, че толкова хора си отидоха и продължават да си отиват, но определено преекспонираме нещата

 27. 27 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Тази есен нарастването ще е по-плавно в сравнение с миналата есен заради над 1 милион ваксинирани и поне още толкова с някакъв имунитет от боледуване - така, че пикът е още далече.

  Но и без пик след около месец болниците ще започват да се препълват

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 28. 28 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  Съобщени са вече предварителните, т.е. още непълни данни на НСИ за общия брой на смъртните случаи през 37-та седмица на годината /20-26 септември/ . Те като че ли са малко по-добри, отколкото през предишната.
  Общият брой на починалите е 2682 - с 833 повече отколкото през аналогичната седмица лани или с 941 души повече отколкото през аналогичната седмица на предковидната 2019 година, когато са починали 1741 души. Увеличението е от 54%.
  Отново, както и през миналата есен и пролет, регистрираната свръхсмъртност надвишава над два пъти броя на официалните жертви на коронавируса /461 през тази седмица/.
  За 64 седмици с повишена смъртност през 2020-2021 година са починали с 43020 души повече отколкото за аналогичните седмици на 2019-2020 година. Един областен град като Кърджали или Кюстендил.
  Бог да пази България от глупостта на антиваксъри и антиковидисти и от алчността и глупостта на нейните управници!
  https://nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/умирания-в-българия-по-седмици

 29. 29 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4020 Неутрално

  Досега са регистрирани за 38 седмици от 2021 година 98287 починали в България. Ако общата смъртност през останалите 14 седмици намалее до нивото на 2019 година от около 2 хиляди седмично, 2021 година ще имаме над 126 000 починали и ще бие рекорда на 2020 година. Тя ще бъде втората по абсолютна обща смъртност в България след 1918 година.
  Починали в България:
  1918 - 151 525 /испански грип, трудности с прехраната в разорена от войната страна/
  2020 - 124 735 /коронавирус/
  1997 - 121 861 /Виденовата зима, имаше починали от недояждане в квартала, макар официално да не се съобщаваха/
  1913 - 121 500 /холера, трудности с прехраната заради мобилизацията/
  Други години с над 120 000 починали сред гражданското население в България не е имало.

 30. 30 Профил на stenlyaka
  stenlyaka
  Рейтинг: 2223 Неутрално

  Опитът на човечеството досега показва, че коронавирусните пандемии са продължавали максимално две години, каза пред БНР проф. Пенка Петрова, директор на Института по микробиология на БАН.

  "Тази ни порази даже за малко повече, но повечето учени прогнозират, че през следващото лято вече започва естествено самоограничаване на този вирус в световен мащаб", допълни тя. Според нея той ще се превърне в един обикновен сезонен вирус.

  В Европа всяка зима циркулират около 50 коронавируса, различни. Може би и причинителят на COVID-19 ще се присъедини към тях и вече така добре ще го познаваме, че няма да може да ни създава големи проблеми",
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

  Чул Ви Господ !
  Но тогава за какво ще копи/пействат Дневник ?????

 31. 31 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#25] от "alexsilver":

  Когато някой от семейството ти се зарази в метрото или в магазина, а след три дни вече се нуждае от кислородна терапия и седмица по-късно почине, можеш да си примпомниш решението на съда в Лисабон,. Сигурен съм, че ще те накара да се почувстваш много по-добре, ако си мислиш, че не е починал от Ковид.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 32. 32 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#20] от "UJC4040":

  Не Ангел Кунчев е виновен, че ваксинираните в България са толкова малко. В Унгария май са 60%+.

  Виновни са Радев, неговият премиер (няма дори да си направя труда да запомня как се казва) и онова недоразумение Кацаров.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 33. 33 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  До коментар [#29] от "Patsis":

  Да кажеш нещо за ЕЖЕДНЕВНО умиращите от сърдечно-съдови заболявания над 220 души и над 50 души от ракови заболявания? Или те са умрели от "прекрасна смърт", която е желателна за всеки? Както се е изразил оня щур генерал в "Швейк" - "Пожелавам на всички такава прекрасна смърт".
  Да кажеш нещо за "лекуваните" от Ковид хора с хепатит, инсулт, диабет, които биват ударно "лекувани" приоритетно с тежки антибиотици, заради което хвърлят топа от основното заболяване? Но се водят починали С Ковид.

 34. 34 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 956 Весело

  До коментар [#31] от "nv":

  За да не почине някой от семейството на човека е много важно да не се допуска единадесети човек в танцовата зала на село Бусманци. И всички РЗИ-та трябва да следят съблюдаването на тази жизнеутвърждаваща мярка ... :-)

 35. 35 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  До коментар [#31] от "nv":

  Мои познати бяха изхвърлени като парцали и неприети в болницата, защото нямаха положителен ПЦР тест. А иначе, не ми давай акъл, лично съм погребал 5 свои близки, двама от рак и трима с инсулт. Знам какво е, когато близък човек пред очитет ти умира. И вместо морфин му дават аналгин... Виждал съм какво става с човек на четвъртия ден от смъртта, надут като буре и налазен от милиони мухи и червейчета. Имам и познати, прекарали Ковид и нито един не е умрял. И пак сред тях има хора, на които е отказано да бъдат приети в лечебно заведение, въпреки че е имало места.

 36. 36 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#34] от "Холдън Колфийлд":

  Не, просто трябва някои на власт да престанат да повтарят, че ваксинацията е личен избор и че само 20% ваксинирани не са проблем.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 37. 37 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#35] от "alexsilver":

  Съжалявам, че животът е бил толкова суров с тебе. Това обаче не означава, че трябва да омаловажаваш една сериозна болест, от която също умират хора.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 38. 38 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1361 Неутрално

  До коментар [#29] от "Patsis":

  Абе интересно 1944 и 1945 година как не влизат в тази класация? Отделно, защо не гледаме относителни данни?
  А за тази статия какво ще кажете:
  https://btvnovinite-bg.cdn.ampproject.org/v/s/btvnovinite.bg/amp/predavania/tazi-sutrin/paradoks-li-e-che-za-tazi-godina-ima-po-malko-pochinali-otkolkoto-za-januari-maj-2019-g.html?amp_js_v=a6&_gsa=1&usqp=mq331AQKKAFQArABIIACAw ==#aoh=16334372487291&referrer=https://www.google.com&_tf=От %1$s&share=https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/paradoks-li-e-che-za-tazi-godina-ima-po-malko-pochinali-otkolkoto-za-januari-maj-2019-g.html

 39. 39 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 956 Неутрално

  До коментар [#36] от "nv":

  А какво бихте посъветвали да направят тези някои на власт за да ускорят процеса по ваксинация? ... :-)

 40. 40 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#29] от "Patsis":Да кажеш нещо за ЕЖЕДНЕВНО умиращите от сърдечно-съдови заболявания над 220 души и над 50 души от ракови заболявания? Или те са умрели от "прекрасна смърт", която е желателна за всеки? Както се е изразил оня щур генерал в "Швейк" - "Пожелавам на всички такава прекрасна смърт".Да кажеш нещо за "лекуваните" от Ковид хора с хепатит, инсулт, диабет, които биват ударно "лекувани" приоритетно с тежки антибиотици, заради което хвърлят топа от основното заболяване? Но се водят починали С Ковид.
  —цитат от коментар 33 на alexsilver


  Не се коси! Човека си заработва надника. Пращат му нещо и той където види статия за вируса и го шляпа.

  pastor
 41. 41 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#20] от "UJC4040":Не Ангел Кунчев е виновен, че ваксинираните в България са толкова малко. В Унгария май са 60%+.Виновни са Радев, неговият премиер (няма дори да си направя труда да запомня как се казва) и онова недоразумение Кацаров.
  —цитат от коментар 32 на nv


  Радвам се че Радев е трън в очите на милиционерската пасмина.
  Радвам се че се появи и втори такъв като Панов.

  pastor
 42. 42 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  "+90 години - 11% ваксинирани
  80-90 - 22%
  70-80 - 31%
  60-70- 31%
  50-60 - 26%
  40-50 - 22%
  по-надолу за мен няма значение."
  До коментар [#12] от "taratanki":
  Има значение кой пренася заразата. Пенсионерите най-много са ваксинирани и най-малко принасят. Те са и най-дисциплинирани. А децата са си деца. Не е до емоции а до превантивна дейност.

 43. 43 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#39] от "Холдън Колфийлд":

  Добро начало ще бъде ако Румен Радев вземе да се ваксинира по телевизията. Доста червени бабички (а и не само) ще последват примера му. Аз не съм го чувал да казва една дума за пандемията освен за държавни пари, които трябва да се харчат.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 44. 44 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#41] от "pastor":

  Какво общо имат милиционерите, хеле пък Панов с тоталния провал на вакиснацията под управлението на Радев?

  Май си объркал статията... Ще ти отрежат от бонуса...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  " Натискът върху здравната система се е увеличил, смята здравният министър"
  Много ясно, след като расте броя на болните.

 46. 46 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#35] от "alexsilver":

  Същото се случи и с певеца Ангел и с нямаш на идея колко много други хора. Баща ми го убиха в болница също.

  Таратанки, Т.М., Явка и останалите там ваксъри, колко още доказателства искате защо сме първи по смъртност и без Ковид?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 47. 47 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  До коментар [#31] от "nv":

  Защо си против това, хората сами да решават дали да се ваксинират или не?
  Става въпрос за конституционни права!

 48. 48 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Според Борисов починалите са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев"

  А, Борисов е избрал да живее в един по-лош свят... (светът на Радев)!?
  Само че този му е избор е противоположен на личните му предпочитания и на характера му ...

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 49. 49 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3932 Неутрално

  До коментар [#43] от "nv":

  Виж какво пише една дама в страницата на Даниела Горчева:
  Даниела Горчева
  6 ч ·
  Моя читателка: "Госпожо Горчева, ще си позволя да споделя с Вас и Вашата аудитория моя горчив опит. Вчера си сложих моята ваксина, но изпитах пълно разочарование от доктора, който ми я постави😟. Посетих един медицински център в квартала, в който живея и там работят уж лекари с голям опит и големи специалисти, обаче...
  Първо лекарят запали цигара в кабинета. Изпуши я на прозореца с чаша кафе в ръка и все пак в кабинета. Междувременно ме попита къде смятам да пътувам и сякаш предполагаше, че съм там за фалшив сертификат, а не наистина да ми бъде поставена ваксина. Казах му, че няма да пътувам никъде, а се доверявам на науката и медицината, за това желая такава. Той ми каза, че това няма да го коментира или с други думи почувствах се ужасно глупаво в тази ситуация още повече, че ми каза, да си махна маската, понеже не ми била нужна и не можела да ме предпази от нищо😳Потресена съм, ужасена и просто останах без думи. И да вметна, че хората може да са дезинформирани, неразбиращи, но когато лекарите са дъно, няма спасение за този народ."
  КЪМ ВСИЧКИ. Ако някой се е сблъсквал с подобен "лекар", моля да ми прати съобщение на месенджера. Благодаря предварително."?!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 50. 50 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 659 Неутрално

  [quote#:"статията"]...лоша хигиена на Летище София установи министър[/quote]
  А нещо за масовото пушене по офисите? Летището смърди на цигари още с влизането. Винаги се усеща и около проверката на пътниците. Да не говорим за складовете на магазините - там дори не се и крият.

  @)----,--'--
 51. 51 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1355 Весело

  Горкият Борисов! Дали личният му лекар не трябва да му даде направление за преглед при специалист – психиатър?

 52. 52 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  Ааа, не може да си толкова долен, не... Малеее! Нямам думи! Да се раздуха всички да го чуят тоя бурсук!

 53. 53 Профил на pwq381057889
  pwq381057889
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#42] от "Judjuk":

  Още един неразбрал,че тази ваксина не е стерилизираща и не спира разпространението на вируса.

 54. 54 Профил на strymski
  strymski
  Рейтинг: 830 Неутрално

  Борисов , хайде стига с Еврит е популистки номера! Та нали когато вие бяхте премиер допуснахте в България да има най-голяма смъртност на глава от населението в сравнение с другите европейски държави!
  Вместо да си замълчиш засрамено , вие като селското магаре ревете на мегдана….
  Айде сиктир!

 55. 55 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 207 Неутрално

  До коментар [#12] от "taratanki":

  точно така. вьзрастните са тези които пьлнят болниците

 56. 56 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Борисов, я се скрий в миша дупка, какво щеше да направиш ти, че народът да измира по-малко?!

 57. 57 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4569 Неутрално

  До коментар [#43] от "nv":

  Радев се е ваксинирал, а защо да се показва по телевизията.

 58. 58 Профил на ve4e
  ve4e
  Рейтинг: 207 Неутрално

  До коментар [#49] от "hamiltonf":

  браво на доктора но вьпреки намека му вие не сте схванали

 59. 59 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  "Според Борисов починалите са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев""

  Те са отишли в Боковия рай, където "Господ" заплашва бащите, че жените и децата им ще ядат месото им, и няма да разберат. Където "Господ" нарежда затворниците да бъдат изнасилвани в райския затвор, където "Господ" заплашва да изгаря хора и да размазва физиономии, където "Господ" завзема бизнеси, трупа кюлчета, трупа милиарди и никой не може да му опонира, щото е... "Господ"...

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 60. 60 Профил на Абсент
  Абсент
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Мутрата е душевно болен вече

  По-добре здрав и богат отколкото беден и болен
 61. 61 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  Как реве само,че му спряха краденето,а това е най малкото....Той е за затвора заедно с цялата му пасмина.

 62. 62 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 416 Весело

  "Струпване на хора и лоша хигиена на Летище София установи министър"
  Нали всичките там са с тест или вакса, какъв е проблемът?

 63. 63 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 416 Любопитно

  До коментар [#29] от "Patsis":

  Като процент от населението за 1913 и 1918 може ли?

 64. 64 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2873 Неутрално

  "Според Борисов починалите са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев""

  Да се чуди човек щом е по-добър свят от този на Румен Радев защо Борисов не вземе да се пренесе и той в него?

 65. 65 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  лоша хигиена на Летище София
  ______________
  Всички концесии подарени от ГЕРБ и СДС трябва да се преговорят и ако са неизгодни и развалят имиджа на България да се смятат за нищожни!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 66. 66 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 416 Неутрално

  До коментар [#49] от "hamiltonf":

  Късметлийка е дамата, попаднала е на истински и честен лекар, малцинство са напоследък....

 67. 67 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Неутрално

  " Според Борисов починалите са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев""

  Да използваш мъката и страданията на хората за плосък опит да се правиш на заинтересован за тях, след като именно под твоето управление страната ни беше с най - висока степен на смъртност в Европа, е просто потресаващо, но напълно характерно за такива като тоя .......!

 68. 68 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Весело

  "Според Борисов починалите са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев""Да се чуди човек щом е по-добър свят от този на Румен Радев защо Борисов не вземе да се пренесе и той в него?
  —цитат от коментар 64 на Един препатил


  Баце е по легендите за смели индианци с пера, влекат го вече ловните полета!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  До коментар [#33] от "alexsilver":

  А с какво предлагаш да се лекуват хората с усложнени хронични заболявания и ковид инфекция с кипящ бял дроб от пневмония , може би ще ни предложиш нещо невиждано и невидяно от никого корифею на мисълта , не си виждал болен от ковид ,не си ,ама поне не ръси простотиите си по форумите ,защото хората наистина мрат усложнени именно от ковида ,а не от основните си заболявания ,с които кретат десетки години ,само че сега вече няма извинение за тяхната небрежност ,че не са се ваксинирали , те просто са отказали също вследствие на простотията си , а това в много случаи им струва и живота .

 71. 71 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  До коментар [#67] от "samoedin":

  И с какво управлението на Борисов пречеше на всички малоумници да се ваксинират и да не мрат ,не мога да ти схвана мисълта , а може би това ,че всички пенсионери имат безплатен и безлимитен 24 часа достъп до лекар ,до болница веднага ,до специалист веднага , до най скъпи лекарства веднага , до най модерно лечение веднага ,ама пропускаш да кажеш ,че нямат никаква отговорност за здравето си като в останалите страни ,че за разлика от останалите страни ако пропуснат профилактиката си ,след това не им е безплатно ,че ако пропуснат безплатна ваксина за ковид например ,след това лечението им не е безплатно , все такива едни дребни подробности , за които управлението на Борисов не е виновно ,а безотговорността на всеки към собственото си здраве ,затова основната причина за огромната смъртност в България не е Борисов ,а простотията .

 72. 72 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  "Бившият премиер е в Любляна за среща с представители на Европейската народна партия."
  И пак ръси лъжи и простотии, а те сигурно му се присмиват и чудят на акъла.

 73. 73 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Пак изцепка. Тоя сънува Радев всяка нощ. Близките на загиналите да си направят сметка на 14 за кой ще гласуват

 74. 74 Профил на Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко НА РЕКТОР ПОД ПОЛАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ежко Бежко НА РЕКТОР ПОД ПОЛАЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "Слави Трифонов за изказване на Борисов: Какъв човек трябва да си, за да си го помислиш"

  Тук Слави е прав. Дано да почне да прилага същите критерии към себе си и хората от неговата организация, когато говорят.

 75. 75 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Леле Слави реши да припомни, че го играе антиБойковист. СУВЕРЕНът беше позабравил от 11.07 насам.

 76. 76 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1670 Неутрално

  Пунта трифонара пак с ментета.

  Борисов каза че е ужастна трагедия.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 77. 77 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 647 Неутрално

  "Според Борисов починалите са отишли "в по-добър свят от този на Румен Радев""Те са отишли в Боковия рай, където "Господ" заплашва бащите, че жените и децата им ще ядат месото им, и няма да разберат. Където "Господ" нарежда затворниците да бъдат изнасилвани в райския затвор, където "Господ" заплашва да изгаря хора и да размазва физиономии, където "Господ" завзема бизнеси, трупа кюлчета, трупа милиарди и никой не може да му опонира, щото е... "Господ"...
  —цитат от коментар 59 на Боян Таксиров


  Знаеш ли, най-после успях да дефинирам различието между БСП и ДБ. Не че му е тук мястото, просто продължавам започната от теб тема...

  БСП Е ПАРТИЯ НА ТЕЗИ, НА КОИТО ДЕМОКРАЦИЯТА ИМ БИЛА ОТНЕЛА МНОГО,
  А ДБ - НА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА СИ ГО ВЪРНАТ.

  Ние туканка, покрай изключително значимите, остроактуални публикации в "Новетика", малко се залисахме около тази абревиатура - АБПФК и някак си загубихме фокуса. А става дума всъщност за ФЕОДАЛИТЕ в онзи, роден от една огромна носталгия по феодализма свят, в който живяхме. За ФЕОДАЛИТЕ, ЧИЯТО СОБСТВЕНОСТ БЯХМЕ ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗЪМА. За тези, които ни бяха закрепостили с жителството, живееха живота ни, решаваха съдбата ни и определяха какво да мислим. Точно ТЕХНИТЕ СИНЧЕТА И ВНУЧЕТА, ОБЕДИНЕНИ В ДБ, ИСКАТ ДА СИ ВЪРНАТ СОБСТВЕНОСТТА ВЪРХУ НАС. За това драпат в момента. Не за друго.

  И МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ МОГАТ ДА ГО НАПРАВЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО АКО ПАК НИ ПРЕВЪРНАТ В РУСКА ГУБЕРНИЯ.

  Другото са само празни приказки. Лъжи за пред "простия електорат, който, както ни е добре известно, е много прост електорат и трябва да му се казва само това, което иска да чуе". Последното е цитат.

 78. 78 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Това си е политическо мародерство, да отвръщаш на критиките на
  опонента си използвайки трагедията на хората и техните близки !!!

 79. 79 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5267 Любопитно

  Какъв човек трябва да си, че да се довериш на такъв чалгар, От този и чеп за зеле не става.

 80. 80 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#78] от "valtoro":

  Ми тя цялата ви пропагандно-клеветническа кампания от 1912 година насам, част от хибридната война на РФ срещу България си беше ПОЛИТИЧЕСКО МАРОДЕРСТВО. Вие наложихте този тон и направихте всяко друго говорене невъзможно.

  И не само това. Цялото разграбване на България, осъществено след 1989 г., първоначално само от БСП, а след това - от обединените БСП и ДБ, си беше ПОЛИТИЧЕСКО МАРОДЕРСТВО. Да не говорим за усилията ви да унищожите държавата, която ви изхвърли като мръсни котета от властта.

 81. 81 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Прав е Слави Трифонов за бившия премиер, но най-точно може да се каже, че е боклук. Човек, който се интересува от собственото си его и преуспяване и не може да преживее, че всяко нещо е с времето си, а неговото време вече мина.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1863 Любопитно

  До коментар [#70] от "Bai nik":

  ''ковид инфекция с кипящ бял дроб от пневмония'' различава ли се от грипна инфекция с кипящ бял дроб от пневмония?
  А от настинка и белодробна ангина инфекция с кипящ бял дроб от пневмония, различа ли се?
  Моля за препратки към медицинцки учебници!

 84. 84 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  "Какъв човек трябва да си, само да си го помислиш!"

  Много лесен отговор – Трябва да си с манталитета на Бойко Борисов!
  Циник, мръсник, безогледен, интересчия, клиничен ъжец, крадец, трябва да си изключително ПРОСТ. А бе всички тези качества и още много отрицателни белези лепнат по калъп на един "човек" – Бойко от Банкя!

 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Буци днес е имал пълноценен ден, щом сам себе си да наДср@.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 87. 87 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 521 Неутрално

  този път съгласна със слави

 88. 88 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Чалгата пак се обади. Много чувствителен се оказа тая Учиндолска мутра
  —цитат от коментар 82 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Речта на Боко предизвика дори такъв като Слави от Учиндол!
  Казаното от бившият премиер трудно може да се окачестви дори като политическо! Няма грам човещина в тома лице.С извинение за думата лице.
  Такова дебелоочие върви в кръчмата след 5/6 ракии, ама и там може да му хвърлят един бой, ако има близки на починалите.

 89. 89 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 310 Неутрално

  До коментар [#88] от "Alexander97":

  Тръшкаш се от злоба май, а? Бегай при Славчо и Фатмака

 90. 90 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 238 Гневно

  Тиквата е изключителен боклук..

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  секи 4ти км

  Жив е той. Жив е!
  Там на дивана.

  Мисля, обмисля:
  мисли на Титана.

  Съображенията.

  Такая окрестност, "проклето" уж место, има бъдеще

  "Слави Трифонов за изказване на Борисов:
  Какъв човек трябва да си,
  за да си го помислиш"

 93. 93 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Неутрално

  "Как ви звучи на вас всичко това? Да говориш така добро ли е, лошо ли е, политическо ли е, правилно ли е, приемливо ли е, неприемливо ли е, нормално ли е, ненормално ли е, човешко ли е?"

  Лошото е, че когато някой прекалено дълго време заиграва с това да се прави на луд, накрая престава да си дава ясна сметка кога изобщо е " нормален".........За Б.Б. няма ли кой да се погрижи, няма ли роднини, добронамерени приятели, близки.......питам не от някаква жлъч или подигравка, а от чисто човешка загриженост !

 94. 94 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3910 Неутрално

  До коментар [#71] от "Bai nik":

  "И с какво управлението на Борисов пречеше на всички малоумници да се ваксинират и да не мрат......"


  Само началото на изречението издава с какъв човек си има работа форума........

 95. 95 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Измекярка "този път"??

  Диван Президиум.
  Диван обречен на Вечен памятник монументал

  До коментар [#87] от "saz391051887":

  този път съгласна със слави

 96. 96 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4267 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Да бе да...
  Според Агента буда:
  буда цвъкна Благотворен бактерий в околна среда.

  Още, агент буда Андрешко
  набра смелост нечовешка

  да си втъкне ваксина
  в личнаята тлъстината.

  Чак след Цела, Една, година...

  пп
  Промеждутъчно:
  Не бива компарт вирус да извира.
  Не би било политкоректное.

  Той намери за Народа Всенародна медицина (фурми).
  Звучи Ви като соц форум кацнал на мрежа?
  Визионарски?

  Това е идеята.

  "Според Борисов
  починалите днес са отишли
  "в по-добър свят от този на Румен Радев""

 97. 97 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Банкянският тюфлек и неговият щаб с оракули на черни чували, математици, които дават съвети на хората по епидемиология, много повече забавиха темпа на ваксинация дори от Кацаров. Отвратиха хората, поредица провали, неуспешните поръчки на Астра Зенека и прочие. Дори Асен Василев си каза в интервюто на Капитал - няма как да направим ваксинацията задължителна, защото в огромна част от случаите Ковид е нелетална инфекция. Смятайтс, щом фаворите на американското посолство не са по-агресивни по темата…та как точно Борисов щеше да стимулира повече ваксинацията? Как щеше да подсили здравната система? Този тюфлек направи България най-умиращата и болна нация в Европа, най-емигриращата също така.

 98. 98 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 803 Неутрално

  Стига сте ни занимавали с този глупак, Трифонов!

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Какъв човек трябва да е Радев и Трифонов да омаловажават КОВИД и да не апелират за ваксинация на всички Българи?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK