Кратки новини

Кратки новини

© Юлия ЛазароваКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани
Съдът отмени гаранциите и ограниченията в пътуванията на групата около Лиляна Деянова

Съдът е отменил гаранциите на Лиляна Деянова - известна с творческия си псевдоним ЛиЛана, брат й Александър и още петима души, обвинени, че като организирана престъпна група, незаконно са усвоили над 2,7 млн. лева европейски средства по програма "Иновации и конкурентоспособност" в периода от 2016 до 25 април 2020 г., съобщи "Сега", като се позова на спецсъдът. През септември делото беше върнато на прокуратурата, заради пропуски в обвинителния акт. С връщането на делото подсъдимите вече са на свобода срещу подписка. На всички е отменена и забраната да напускат страната.


Кратки новини

© Велко Ангелов

Вътрешният държавен дълг в ценни книжа за годината върви към 1.8 млрд. лв.

Рекордните половин милиард лева нов дълг ще бъдат предложени на вътрешния пазар чрез държавни ценни книжа, се разбира от обявен на сайта на Българската народна банка аукцион. Ако идеята се реализира в планирания обем, общият новопоет дълг от началото на годината ще достигне 1.8 млрд. лв.
Кратки новини

© Надежда Чипева, Капитал


Новите петгодишни книжа за 500 милиона лева ще бъдат предложени при нулева лихва на вътрешния пазар. Емисията бе преотваряна няколко пъти тази година, като при всичките бе постигната отрицателна доходност, която е изгодна за държавата.


Бюджетният лимит за новопоети задължения за годината е 4.5 милиарда лева, като в него не е указано дали и в какъв обем те трябва да бъдат поети от вътрешния или външния дългов пазар.

Две земетресения над 3 по Рихтер са регистрирани в България

Кратки новини

© Валентина Петрова


Земетресение с магнитуд 3.3 по Рихтер е регистрирано край Айтос. Според данните на Европейския сеизмологичен център трусът е регистриран малко преди 7 ч. сутринта.


Епицентърът е на 19 км от Айтос и на 46 от Бургас. Дълбочината на земетресението е 80 км. Към момента няма данни за пострадали или за материални щети.


Също малко преди 7 ч, е отчетено земетресение с магнитуд 3.5 по Рихтер на около 3 километра на изток от Провадия.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK