Из "Досиетата "Пандора": офшорни фирми и собствениците на ПИБ, и "надеждният клиент" Пеевски

Из "Досиетата "Пандора": офшорни фирми и собствениците на ПИБ, и "надеждният клиент" Пеевски

© bird.bgОсновните акционери в Първа инвестиционна банка (ПИБ) Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев са крайни собственици на офшорни компании, получили големи кредити от банката. Това показват документи, открити в "Досиетата Пандора" (Pandora Papers), съобщи Bird.bg и показа част от тях. От публикацията се разбира, че това са дружества, регистрирани в Британските Вирджински острови, данните са към 2017 г. и част от тях са фирмите, които притежават "Юлен", "Витоша ски", "Надин" (рециклиране), фирми, свързани с "ПСТ груп" (пътно строителство). Данните потвърждават и връзката на Минев и Мутафчиев с кипърския гражданин Георгиос Георгиу (получател на милионни кредити от ПИБ).


В откритите до този момент документи се появява и едно писмо-референция за Делян Пеевски като "коректен, надежден и уважаван клиент" на банката, както и други връзки между компании и хора, свързващи банкерите с кандидата за депутат на ДПС.


Разследващият сайт, който е българският партньор на международния журналистически консорциум, изчислява заемите на офшорните компании на около милиард лева. "Вече са налице доказателства, че двамата банкери са си раздали на самите себе си под формата на кредити не само целия собствен капитал на банката, а и още 500 милиона от парите на вложителите", твърдят от bird.bg.
Потърсени от "Дневник", от ПИБ отрекоха всички посочени връзки с техните основни акционери и обясниха, че "компаниите от списъка са копие на списък от компании, публикуван от "Биволъ" още през 2014 г.". От банката заявяват, че Минев и Мутафчиев не са крайни собственици в нито едно от цитираните дружества.


Сагата с Георгиос Георгиу, потвърдена от "Досиетата "Пандора"


Из "Досиетата "Пандора": офшорни фирми и собствениците на ПИБ, и "надеждният клиент" Пеевски

© bird.bg

Заради промяна в законодателството, което изисква създаване на регистър за крайните собственици, регистраторът на офшорни фирми Trident Trust е поискал информация за реалните собственици на компании, регистрирани в Британските Вирджински острови. По този повод води кореспонденция с кипърската кантора G. Papadopoulos & Co. А имейли между тях се откриват в "Досиетата "Пандора" и показват, че Георгиос Георгиу е акционер, но реални собственици са Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев (вижте приложените от bird.bg части от документи на снимките).


Кипърският гражданин е известен в България, след като през 2014 г. се разбра, че е собственик на много кипърски фирми, които са собственици на компании - големи кредитополучатели от ПИБ. Георгиос Георгиу се беше оказал собственик на "Юлен" АД, на "Витоша Ски", на такситата "ОК Супертранс" и други фирми. По-късно собствеността в тях беше сменяна, но при някои офшорни фирми отново излизат връзки с двамата българи.


Освен Георгиу има и други поставени лица като формални собственици на офшорните компании, чиито реални притежатели са основните акционери в ПИБ, съобщава още bird.bg, но не посочва кокретни имена на лица.


Из "Досиетата "Пандора": офшорни фирми и собствениците на ПИБ, и "надеждният клиент" Пеевски

© bird.bg

Освен че собственикът на кипърската кантора (регистрища дружествата) Джордж Пападопулос е представител на Ellora Management Limited, "Пандора" показват, че и там крайни бенефициери (както е използваният термин) са Минев и Мутафчиев. А Ellora Management Limited е собственик във "Витоша ски" АД и "Алеко спорт - 99" АД, също кредитирани от ПИБ.


Кои други офшорни компании излизат от "Досиетата "Пандора"


От изтекли документи според bird.bg, се разбира, че и T.A.K. Services Limited, собственик на "Юлен" АД към 2017 г., е била с реални собственици Минев и Мутафчиев по данни от "досиетата". През 2018 г. като собственик на концесионера на ски пистите в Банско се представи Марк Жирардели, който обяви, че е такъв още от 2016 г. и е придобил компанията от фонд.


Сайтът публикува таблица с офшорни компании, за които има данни от "Пандора" и които са собственост в бълтарски дружества, кредитирани от ПИБ.


Сред тях са и Toleedo Associates Limited (собственик в "Надин металс трейд"), Nyquilla Developments Limited (собственик в "Хевти металс"), също притежавани от банкерите.


За двете дружества, "Капитал" припомня, че "след прехвърляне в самия край на 2018 г. "Хефти металс", което има 41.2 млн. лв. задължения към ПИБ, се оказва собственост директно на директора си Филип Георгиев, а дължащата на ПИБ над 160 млн. лв. "Надин холд" вече е притежание на Николай Бинев. Според LinkedIn профила на последния до 2008 г. в продължение на над 12 години е работил в ПИБ, последно като заместник-директор на IT отдела. През 2013 шест месеца работи в "Хефти металс", преди през 2014 г. да стане изпълнителен директор на "Надин"."


В списъка е и Adorna Management Limited.


И за Galiano Worldwide Services, и за Kokeitha Group Limited, "благодарение на "Досиетата Пандора" днес знаем, че стоят основните акционери в ПИБ - Минев и Мутафчиев", пишат още от bird.bg. Първата офшорна компания е била собственик на "ПСТ груп" до 2014г., когато преминава в друга офшорна компания. А Kokeitha Group е била собственик на втория акционер до същата година в пътностроителната фирма - "Ди Ви Ти Джи България".


Това са част от посечените офшорни компании, известни до момента в "досиетата".


И "надеждният клиент" Пеевски


Но в документите и тук се появява името на санкционирания тази година по закона "Магнитски" за корупция и търговия с влияние Делян Пеевски. Едното е референтно писмо от ноември 2016 г. за надежден клиент на банката (вижте приложената снимка). Bird отбелязват, че заради санкциите не би трябвало той да е вече клиент на банката, но че такава официална информация няма.


Медията припомня и друг случай, в който ръководството на ПИБ е заставило бизнесмени да вземат цесии.

"Пред камерата на BIRD собствениците на фирмата "НСА Инвестмънт" разказаха как са били заставени да подпишат цесия на вземане от ПИБ за 2 милиона евро към строителната фирма "ПСТ Груп". Неочакваната екстра от два милиона е била задължително условие, за да получат кредит от 7,3 милиона евро. При това те са били настоятелно посъветвани да не правят опити да събират цесията...Когато все пак фирмата "НСА Инвестмънт" започва да прави някакви постъпки за събиране на вземането, нейният собственик изненадващо се превръща в "клиент" на Специализираната прокуратура и изкарва в ареста 5 месеца. Фирмата му има затруднения да връща кредита и много бързо ПИБ усвоява имотите, които са обезпечение по кредита. Един от най-апетитните имоти е продаден много под себестойността му на фирмата "А.А. Инвест". Собственик на това дружество е адв. Александър Ангелов", пише сайтът.


Из "Досиетата "Пандора": офшорни фирми и собствениците на ПИБ, и "надеждният клиент" Пеевски

© bird.bg

Ангелов е адвокатът на Делян Пеевски (а връзка между тях беше потвърдена и първите документи от "Пандора" за български политик - тук). Друг имот е бил купен от Георги Самуилов ("Инса ойл"), също свързван с кандидата за депутат на ДПС.


ПИБ: Стриктни сме, акционерите ни не са собственици в тези фирми


Потърсени за коментар от "Дневник" по повод публикацията, от банката обявиха, че при кредитиране винаги са спазвали стриктно регулаторната рамка на Българска народна банка и Европейска централна банка.


"Компаниите от списъка са копие на списък от компании, публикуван от "Биволъ" още през 2014 година. За всички кредитополучатели на банката, включително изброените дружества, имаме надлежно попълнени декларации за свързаност и за действителни собственици на юридическите лица, като за нито една от тях не са идентифицирани като крайни собственици господата Минев и Мутафчиев", уточняват от Първа инвестиционна банка.


От там допълват, че посочените в разследването кредити "през годините са били обект на многократни проверки от страна на регулаторни органи, като Комисията за финансов надзор, Българската народна банка, както и от проведените проверки на качеството на активите (AQR) под надзора на ЕЦБ, извършени от Мазарс и Ърст енд Янг." От банката подчертават, че нито една от тези проверки не е открила нарушение на действащото законодателство. Според тях няма нарушение и на лимитите по отпуснатите кредити.


БНБ също отговори на медийни въпроси, като обясни, че имат "установена практика в рамките на Единния надзорен механизъм на ЕЦБ, включително да не коментира факти и обстоятелства в публичното пространство, отнасящи се до конкретни поднадзорни институции, техните акционери и клиенти".


По повод данните от "Досиетата "Пандора", в свой материал "Капитал" припомня какъв е проблемът:

"Законът налага ограничения на банките да допускат голяма концентрация на кредитния си портфейл, а изискванията са още по-рестриктивни за заеми към свързани със самата банка лица. Чл. 45 от Закона за кредитните институции слага лимит за експозиция на банка към неин акционер с квалифициран дял или контролирана от него фирма до 10% от собствения капитал на банката. Общият размер на всички експозиции на банката към такива лица не може да надхвърля 20% от собствения ѝ капитал.


Дали този таван е бил прескочен е трудно да се каже със сигурност, тъй като изтеклите данни дават моментна снимка към 2017 г. и не е ясно откога и докога Минев и Мутафчиев са били собственици на офшорките. През годините има множество трансформации в собствеността на компаниите, кредитирани от ПИБ. Така за някои от излезлите в Pandora Papers например е ясно, че са имали вече отпуснати кредити от преди години, докато са били притежание на офшорки от списъка, но са прехвърлени в предходни години."


Още по темата - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  Овшорните компании не са лошо, не са добро - а щом не са забранени, значи са ФАКТ!

  [email protected]
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  Лошото е , ако се ползват от лоши хора, а кои са лоши хора, не знаем!

  [email protected]
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  Обикновено ги посочват преди избори, за да ни насочат , за кого да гласуваме......

  [email protected]
 4. 4 Профил на pinoccio
  pinoccio
  Рейтинг: 1109 Гневно

  Не ни трябват досиета Пандора, за да ги знаем тия, че са престъпници и крадци. Но в БГ това не е проблем за властите, техни съдружници и помагачи...

 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  Колю Парамов , който горе -долу има хабер, каза, че офшорките на българския капитал къде 5000 / пет хиляди/ ........???

  [email protected]
 6. 6 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1291 Весело

  Много интересно сега "независимия" анализатор Харизанов и другите експерти около него, които обиколиха всички телевизии да обяснят как със сигурност Георгиос е реален собственик и че тия неща за Цеко са измислица на побъркани псевдо еколози, какво ли ще говорят

  Не ме търсете преди обяд
 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  Това, че преди всеки избори вадят 5-6 е само подсказване, за кого не си струва да се гласува ?

  [email protected]
 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Весело
 10. 10 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 1572 Неутрално

  Сещам се за КТБ и регулаторните органи, като Комисия за финансов надзор и Българска народна банка.
  Настроение "весело", ПиБ-ии-и-п!

 11. 11 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#1] от "karabastun":

  Но е доста лошо да си отпускаш сам на себе си кредити и да нарушаваш законите за експозиция към едно лице чрез използването на офшорни фирми. А и после държавата да те спасява с "пазарната цена" на акциите, която била различна от борсовата и това не е проблем

  Не ме търсете преди обяд
 12. 12 Профил на Zippie
  Zippie
  Рейтинг: 888 Весело

  А, ве, кой се мъчи да чете такива статии?! Пък и кого ли го интересуват някакви си невзрачни истории за кредити и въртене на пари ...

  Не е ли злоупотреба с на двойно гражданство, изобщо не може да се класира в информационния (коментарния) поток.

  🙃

 13. 13 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Весело

  До коментар [#1] от "karabastun":

  " Овшорните компании не са лошо, не са добро - а щом не са забранени, значи са ФАКТ!"

  Колко смислен коментар по темата ! Както се казва кърти отвсякъде.......

 14. 14 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Разстроено

  До коментар [#11] от "tulup":

  НЕ ЗНАМ , НЕ ЗНАМ ...има специалисти ............. Милен Велчев, Ники Василев, Симеон Дянков, Горанов и НОВОТО ДУО.... тях да ги питат, ама най-добре, до стената......с кирпич................

  [email protected]
 15. 15 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Весело

  ЕЛЕГАНТНО :)
  —цитат от коментар 9 на karabastun


  Не е много елегантно но другарите явно не им трябват елегантни изпълнения! Без друго си знаят че нищо няма да им сторят, защо да хабят сили и средства?’

  klimentm
 16. 16 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Весело

  До коментар [#13] от "samoedin":

  Свържи го с другите !
  - Лошото е , ако се ползват от лоши хора, а кои са лоши хора, не знаем!
  - Обикновено ги посочват преди избори, за да ни насочат , за кого да гласуваме.....
  - Колю Парамов , който горе -долу има хабер, каза, че офшорките на българския капитал къде 5000 / пет хиляди/ ........???
  - Това, че преди всеки избори вадят 5-6 е само подсказване, за кого не си струва да се гласува ?
  ---------------
  - И ще намериш смисъла.......
  ЕЛЕГАНТНО :)

  [email protected]
 17. 17 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Любопитно

  До коментар [#13] от "samoedin":


  Колко смислен коментар по темата !
  -----------
  Е , КВО НЕ РАЗБРА?

  [email protected]
 18. 18 Профил на Boyko Popov
  Boyko Popov
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Тези двамата отдавна са ни ясни на всички що за стока са и явно бамката им гръмна, но не може да се мине в управление на комунягите и да не фалира банка - 1997, 2014, 2021...

 19. 19 Профил на Vesselin Velkov
  Vesselin Velkov
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  БНБ какво ще каже? Или и за тях всичко е било скрито?

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  В досиетата Пандора само за ПИБ ли пише? Нищо за Божков? Нищо за Гриша Ганчев?

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Дневник ще благоволят ли да ни обяснят на прост език дали Минев и Мутафчиев са извършили някакво престъпление и в какво се състои то?

 24. 24 Профил на eux03648691
  eux03648691
  Рейтинг: 35 Любопитно

  Твърде контролирано и тенденциозно изпускане на информация само срещу неудобни. Те са ясни, по-интересно е да видим и за "наши хора".

 25. 25 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Бастуне, и да се съдереш тука от писане, никой няма да ти даде това което са дали на Георгиу. Айде ходи да спиш че вече ше се пос&реш !

 26. 26 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  До коментар [#23] от "galapagas":

  Нима не виждаш престъплението !

 27. 27 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4226 Неутрално

  До коментар [#16] от "karabastun":

  Колю Паръмов не искам да го коментирам ! А за това как се използват офшорките - всички знаем как и от кого.......

 28. 28 Профил на Аз
  Аз
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Това прасе колко пъти е играло един и същ номер?

  Тегли заем, купува имот с него и обезпечава кредита с имота. Спира да плаща, банката взема имота, и му го продава на безценица(в случая на адвоката му) - КОЙ е чист като момина сълза, че даже и през цесия са минали - пред Европа явно номера минава, а ние идиотите с нашите пари купихме акции на завишени цени - да има ликвидност за следваща шашма.

 29. 29 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Мутафчиев и Цеко Минев са от първите червени перачи. Бяха основатели на ПЧБ, заедно с Молов и Блъсков, където държавата имаше 50 % участие, После заедно със сервитьора Христо Александров, направиха Агробизнесбанк и се овъргаляха заедно с небезизвестния челвен тиквундер Златомир Орсов, който има много злощастна роля във фалитите на банките през 96 година. Който си мисли, че тия са случайни и едва сега са се нагълтали около ПИБ се лъже. Мутафчиев и Цеко са роднини на първите ръководители на БКП, ако не е някаква партенка Мутафчиев е племенник на бай Тодор.
  Краденето през банките им е първа и единствена професия. Като започнаха през 90 те, та до ден днешен. Размерите никой не ги знае , но покровителите им са публично известни, държавните пари, които се наляха за спасяването на банката също са известни.
  Червените строители на съвременна България.

  Бастун, намали малко парцуцата!

 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  Овшорните компании не са лошо, не са добро - а щом не са забранени, значи са ФАКТ!
  —цитат от коментар 1 на karabastun


  Гинка с жилетката казваше оШфорните, ти пишеш оВшорните …
  За Гинка не знам, ама ти като випусник на СУ и като философ …

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  Кутията на Пандора я отвори Мунчо с вдигнатият юмрук и оттогава българите бяха порядъчно ощастливени от лумпени, издигнали се на вълната на "недоволството", вълна, изгряла и спихнала се за няколко месеца, оставяйки горчив привкус/оти ручахме жабетата?/.
  —цитат от коментар 22 на proventuss  И как ги е отворил Радев ? Разпоредил се на хилядите чуждестранните журналисти да започнат да душат и разследват ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 32. 32 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  ех, а беха времена... помните ли колко време мама Цеца, Цвинокио и бай Далаверко си търкаха галошите по контрапротести... онази зима и протестите всяка сряда при -14... а матряла мъдро клатеше кратуна - неее, то тука така си беше и така ще бъде... сладури ненагледни

 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2465 Неутрално

  Мутафчиев и Цеко Минев са от първите червени перачи. Бяха основатели на ПЧБ, заедно с Молов и Блъсков, където държавата имаше 50 % участие, После заедно със сервитьора Христо Александров, направиха Агробизнесбанк и се овъргаляха заедно с небезизвестния челвен тиквундер Златомир Орсов, който има много злощастна роля във фалитите на банките през 96 година. Който си мисли, че тия са случайни и едва сега са се нагълтали около ПИБ се лъже. Мутафчиев и Цеко са роднини на първите ръководители на БКП, ако не е някаква партенка Мутафчиев е племенник на бай Тодор.Краденето през банките им е първа и единствена професия. Като започнаха през 90 те, та до ден днешен. Размерите никой не ги знае , но покровителите им са публично известни, държавните пари, които се наляха за спасяването на банката също
  са известни. Червените строители на съвременна България.Бастун, намали малко парцуцата!
  —цитат от коментар 29 на SSS  « Размерите никой не ги знае … «


  Григор Лилов е на мнение, че всеки от двамата има по 1 милиард евро, като богатството им набъбва най-вече при Буци .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  До коментар [#29] от "SSS":

  И банкера Венци Йосифов първата любов на Моника Станишева.

  klimentm
 35. 35 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 944 Неутрално

  До коментар [#33] от "niksan1":

  Не знам и не ме интересува точно колко са гепили. Основното е, че схемата от началото на 90 те работи и досега, без да има някой хванат и осъден. Милиарди се изпраха и изчезнаха от джобовете на редовия българин още през периода 90 - 97 ма. Няколко банки "фалираха" и завлякоха милиони хора и всичко това под диктовката на ДС и на червената номенклатура, окопала се на ключови позиции при падането на комунизма. Нищо в тази държава не стана случайно и няма само един виновник. Но има само една организация, която направляваше този процес и това е БКП и неразградената ДС.
  Същата схема се повтори и с КТБ и продължава да се суче и в ПИБ, пред благосклонния поглед на всички управляващи. Пълна безнаказаност и тотално дебелоочие . Няма Централна банка, няма министерство на финансите, няма прокуратура, която да се самосезира, а тя няма и капацитет един кокошкар да осъди, камо ли грандиозни схеми като тези да проследи.
  Тази държава е тотал щета, всеки който я възседне и я шиба безнаказано, а електората тъне в тотално неведение и мизерия, хич и не се чуди кой го е навел .

 36. 36 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Цеко, бизнесмен номер 1 на българската селска система, а Тиквата даде само 500млн да вдигнем капитала на скапаната ПИБ... после Кирил Петков нарушил святата Конституция:)))

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 37. 37 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4573 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Лелина

  Не ви ли омръзна?

  НЛО пей с китара на пазара.
  Слуховете: от там

  "Из "Досиетата "Пандора":
  офшорни фирми и собствениците на ПИБ,
  и "надеждният клиент" Пеевски"

 38. 38 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5018 Неутрално

  Излиза, че не са само двама българите в досиетата Пандора, а повече. И кой ли не се изказа ласкаво за Пеевски, включително главният прокурор, бившият премиер, вътрешната министърка Бъчварова, крепяха си го властниците, не само от ДПС.

 39. 39 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2335 Неутрално

  До коментар [#35] от "SSS":

  И най веселото е , че електората и на следващите избори пак ще гласува за тях ,за да го крадат ,шибат , лъжат ,държат гладен ,а накрая всички да обвинят ,че демокрацията ги е ограбила ,не комунистите ,за които гласуват ,на това отгоре си и държат парите в тази банка с години ,не че лошо , но това е същността на българина ,всички знаят ,че е затворен кръг .

 40. 40 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  Дневник ще благоволят ли да ни обяснят на прост език дали Минев и Мутафчиев са извършили някакво престъпление и в какво се състои то?
  —цитат от коментар 23 на galapagas


  Ако си толкова, как да кажа без да те обидя, неопитен, че да не видиш престъпление в това да теглиш кредит (ГОЛЯМ КРЕДИТ!) от банката, на която си собственик, тогава колкото и да ти обясняват, никога няма да разбереш.
  Както е казано в коментар №35, "Тази държава е тотал щета, всеки който я възседне и я шиба безнаказано, а електората тъне в тотално неведение и мизерия, хич и не се чуди кой го е навел."

 41. 41 Профил на guentchovelev
  guentchovelev
  Рейтинг: 110 Неутрално

  До коментар [#33] от "niksan1":Не знам и не ме интересува точно колко са гепили. Основното е, че схемата от началото на 90 те работи и досега, без да има някой хванат и осъден. Милиарди се изпраха и изчезнаха от джобовете на редовия българин още през периода 90 - 97 ма. Няколко банки "фалираха" и завлякоха милиони хора и всичко това под диктовката на ДС и на червената номенклатура, окопала се на ключови позиции при падането на комунизма. Нищо в тази държава не стана случайно и няма само един виновник. Но има само една организация, която направляваше този процес и това е БКП и неразградената ДС. Същата схема се повтори и с КТБ и продължава да се суче и в ПИБ, пред благосклонния поглед на всички управляващи. Пълна безнаказаност и тотално дебелоочие . Няма Централна банка, няма министерство на финансите, няма прокуратура, която да се самосезира, а тя няма и капацитет един кокошкар да осъди, камо ли грандиозни схеми като тези да проследи. Тази държава е тотал щета, всеки който я възседне и я шиба безнаказано, а електората тъне в тотално неведение и мизерия, хич и не се чуди кой го е навел .
  —цитат от коментар 35 на SSS


  Абсолютно си прав, а знаеш ли кога това ще спре? Когато влезем в Еврозоната, тогава ЕЦБ ще отговаря за банките, а не пробитото БНБ. Нарушенията им са 100% ясни за всички, само не и за прокуратурата и БНБ ...

 42. 42 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  До коментар [#11] от "tulup": Не държавата ги спасява,държавата,това са гражданите! Толупа го спасява,а защо,то е видно!

 43. 43 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3156 Любопитно

  К'во ги правят тия милиони тези хора бе?!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 44. 44 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  До коментар [#41] от "guentchovelev": Когато влезем в Еврозоната, тогава ЕЦБ ще отговаря за банките,

  https://bntnews.bg/bg/a/italiya-spasyava-dve-banki-ss-17-mlrd-evro

  Дойче банк, френски банки,...... за тях кой отговаря?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 45. 45 Профил на qts041055603
  qts041055603
  Рейтинг: 49 Неутрално

  Абе да попитам директно: Защо на Витоша на няколко места миналата зима имаше един и същи плакат "Цеко Умри!"?

 46. 46 Профил на truder
  truder
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#3] от "karabastun":

  Обикновено първите три коментара под статия са на трол.

 47. 47 Профил на ermack
  ermack
  Рейтинг: 482 Неутрално

  БНБ какво ще каже? Или и за тях всичко е било скрито?
  —цитат от коментар 19 на Vesselin Velkov


  От това, какво ще каже БНБ, ще зависи дали "независимия" и управител ще бъде пратен на спокойна служба или ще стане клиент на "независимата" спецпрокуратура.

  А "независимия" ни експремиер, пък наля една сериозна сума средства от ББР за акции на таз хубава банка на цена много над пазарната.

  Но "независимите" тролове, това не ги интересува, важното е няколко стотинки от тази сума да влезнат в джобчетата им.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Къде е суперменът-борец срещу олигарсите, каскетчето от Мирчево, другарят християнсоциалист Гешефф ?!?

  Обичам да грухтя и плюскам.
 51. 51 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#47] от "ermack":

  Ако всичко с банките не беше наред към момента на влизането ни в "чакалнята", от която сега Кирчо и Кокорчо ни изкарват с ЧУДОВИЩНИТЕ СИ КРАЖБИ, нямаше да ни приемат...

  Политиката е сложно изкуство. Ако не се правят компромиси, се получава така, че вместо да бъде изчегъртан ГЕРБ (чиято вина е само и единствено, че съставените от политически отпадъци партии на подмяната му дишат праха) биват изчегъртани финансите, икономиката, правовия ред в България; в крайна сметка - самата България от картата на ЕС. Което и става.

 52. 52 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#22] от "proventuss":

  "Кутията на Пандора я отвори Мунчо с вдигнатият юмрук и оттогава българите бяха порядъчно ощастливени от лумпени, издигнали се на вълната на "недоволството", вълна, изгряла и спихнала се за няколко месеца, оставяйки горчив привкус/оти ручахме жабетата?"

  Спокойно! Сега, както в древногръцките трагедии ще се появи отново "Deus ex Jeep-ката" и с магически маркуч, пЪрдон - пръчка, ще ви върне в играта и жабетата ще ги ручате само в скъпи френски ресторанти. И всичко ще е точно - хем чекмеджето пълно, хем "матрияла" доволен.

 53. 53 Профил на the_librarian
  the_librarian
  Рейтинг: 567 Весело

  До коментар [#43] от "дедо Андро":

  "К'во ги правят тия милиони тези хора бе?!"

  Наскоро прочетох цитат по въпроса, на един американски петролен магнат, който дава отговор на въпроса Ви:
  "Когато нямаш пари, мислиш за пари. Когато имаш много пари, мислиш САМО за пари!" Та те така те. ,😁

 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  Където бръкнеш с пръчка около ГЕРБ, излиза СМРАД и ГНИЛОЧ.

  Да напомняме ли, че “колекторска” фирма с 5000 лева деклариран ОБОРОТ за 2018 г. получи 75 МИЛИОНА кредит от ББР - официалния сифон на Бойко Борисов и аверите му за източване на държавата - като с парите бяха изкупени НА ДВОЙНА ЦЕНА акции на ПИБ?

  Т.е. всеки един от нас финансира с парите си тия крадци и айдуци!

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#10] от "enter_k":

  “Комисия за финансов надзор…”

  … дето Бойко Методиев Борисов от Банкя я пращаше да размазва физиономии на чуждестранни инвеститори, пропуснали да се отчетат в чекмеджето?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 56. 56 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#50] от "Свинчуга":

  “Къде е суперменът-борец срещу олигарсите, каскетчето от Мирчево, другарят християнсоциалист Гешефф ?!?”

  Изпълнява спешна поръчка за опраскване на Кирил Петков.

  Сигурно от ДПС са му обещали да го върнат в Дом 5 с още по-мултитемпературен охладител, ако препъне Харвардците за изборите.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  Всички сме инвеститори в ПИБ. Когато държавата купи акции на смехотворно надпазарни цени, Боко каза, че банката щяла да си изкупи акциите с лихвите. Сигурно е взел предвид отрицателните лихви и сринатата пазарна цена. Това в банкянския речник значи "голяма печалба".

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#35] от "SSS":

  “…няма прокуратура, която да се самосезира, а тя няма и капацитет един кокошкар да осъди, камо ли грандиозни схеми като тези да проследи.”

  Прокарикатурата нали се самосезира за Баневи?

  И оня ден ЕСПЧ осъди Каскетя да им плати 20 хиляди евро заради голямата си уста.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 61. 61 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1513 Весело

  До коментар [#7] от "Контрол на съзнанието":

  Ами чързелувайте още , ще цъфнат и налъмите...

 62. 62 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 917 Весело

  гербавия тролетарият да набива че това са глупости,по важно е Кирето дали е канадски гражданин...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 63. 63 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 871 Неутрално

  До коментар [#23] от "galapagas":
  Не разбра ли престъплението на Мутафчиев и на Цеко? Ограбили са си вложителите в тяхната ПИБ.

 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#62] от "не на безразличието":

  “…по важно е Кирето дали е канадски гражданин...”

  Да, това е главният проблем в държавата.

  Не реалният риск от блокиране на банковата й система заради нарушаването с Делян Пеевски на санкциите по закона Магнитски.

  Не чух нито един гербав трол да се възмути от очевидния факт, че Пеевски е взел за заложник ГЕРБ и е превърнал Бойко Борисов в свой слуга.

  Но дайте да ударим Кирчо и Кокорчо, защото си позволиха да вкарат фадромата в блатото.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Аз предлагам на всички гербавчета да си сложат главата на дръвника и да си инвестират спестяванията на депозит в ПИБ, ха-ха-ха.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2359 Гневно

  Започвам да се питам, дали е добре да се ходи изобщо на избори тук........

 68. 68 Профил на yp123
  yp123
  Рейтинг: 347 Весело

  Дневник ще благоволят ли да ни обяснят на прост език дали Минев и Мутафчиев са извършили някакво престъпление и в какво се състои то?
  —цитат от коментар 23 на galapagas


  Ми те са благоволили, бе - нарушаване на "Закон за кредитните институции" в частта за кредитиране на свързани лица - чл 45, който постановява как се разрешава кредитиране на свързани лица и какви са лимитите.

 69. 69 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1536 Неутрално

  След тези данни "инвестицията" на държавата в ПИБ напълно потъна. Банката и без това се срина на борсата, а сега ще започне потъването.

  Естествено, в България никой не обръща внимание на шокиращите престъпления, които излизат от "Пандора". Новините бълват простотии за предизборните хвалби на партии и президенти, потънали кораби, катастрофирали автобуси с дрогирани шофьори и други. И пълна тишина за разкритията от "Пандора". Каскетурата мълчи, ДАНС мълчи, НАП и БНБ мълчат. Няма разследване, няма проверки.

  Но пък затова от лятото насам всеки ден ни занимават с гражданството на Кирил Петков, селските вечеринки на Бойчо Банкянски и драматичната сага с един кораб, вече наподобяваща сюжета на "Робинята Изаура".

  Ако имате пари в ПИБ, теглете. Скоро тази банка ще последва КТБ. Накрая отново данъкоплатците ще платят масрафа, защото ще се наложи нов държавен заем за спасяването на банката, както беше преди 7-8 години.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 70. 70 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  А аз си спомням, колко пъти спасяваха тази банка, последно ББР наля там 160 млн. А Цеко изнасял парите в офшорки. Голям тарикат и няма кой да му търси сметка.

 71. 71 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#70] от "Роси":

  цекича е имал разрешение и одобрение,е имало е и процент за чекмеджето,ама няма начин,няма ли за чекмеджето идва спец прокуратурата...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 72. 72 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4114 Неутрално

  До коментар [#69] от "Lou":

  " Скоро тази банка ще последва КТБ."

  Кой ли ще е водещият прокурор по делото? Той ще е сигурният приемник на Каскета. ;)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 73. 73 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1988 Любопитно

  Дневник провежда поредната си атака срещу ПИБ? Защо ли?

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 74. 74 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2209 Любопитно

  До коментар [#3] от "karabastun":

  "Обикновено ги посочват преди избори, за да ни насочат , за кого да гласуваме......"

  Вие обикновено за Пеевски ли гласувате?

 75. 75 Профил на Георги
  Георги
  Рейтинг: 44 Любопитно

  Къде е сега Каролев да ни обясни, че всичко в ПИБ и чисто и изрядно?!

 76. 76 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 917 Неутрално

  До коментар [#75] от "Георги":

  другаря каролев е тотал щета ,милия,нали пострада при някакъв инцидент,с ски или сноуборд,не знам какво му е състоянието,дано да е жив и да оздравее,но той понеже има личен интерес в Банско ,а там знаем коя банка наливаше пари...не е трудно да светне защо дрънка врели и некипели за ПИБ,и особено за Банско...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 77. 77 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 917 Неутрално

  от няколко месеца е в кома...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 78. 78 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Асамо преди 4 5 месеца Баце се беше по гърдите че трябвало да рефинансират ПИБ с там едни дребни 200милиона. И се репчеше и дори неговите кученца като Биков И Деса ходих да се обеснява по БНР как то било добре това.
  Лошото е че Бай Ганьо е сляп, кух и найвен и пак ще гласува за Баце

 79. 79 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1988 Неутрално

  Ползвам ПИБ от години и съм много доволен от обслужването им. Другите висят обикновено като просяци пред банките а в ПИБ не е така /поне в централният им клон , където ходя. Банкирането е много лесно. няколко пъти са ми давали кредити и то изгодно.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 80. 80 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3156 Неутрално

  До коментар [#43] от "дедо Андро":"К'во ги правят тия милиони тези хора бе?!" =========== Наскоро прочетох цитат по въпроса, на един американски петролен магнат, който дава отговор на въпроса Ви:"Когато нямаш пари, мислиш за пари. Когато имаш много пари, мислиш САМО за пари!" Та те така те. ,😁
  —цитат от коментар 53 на the_librarian


  Благодаря за отговора, много е духовито и изглежда съвсем правилно.

  Хубав ден!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 81. 81 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#50] от "Свинчуга":

  В Стара Загора на гръговото, бори мотоциклетистите

 82. 82 Профил на bokalcho11
  bokalcho11
  Рейтинг: 303 Неутрално

  Къде е сега Каролев да ни обясни, че всичко в ПИБ и чисто и изрядно?!
  —цитат от коментар 75 на Георги


  Доста цинично и грозно! Но то всичко се връща на тоя свят...

  А това, че е поредната атака и малко дете ще се сети. Поне да не беше толкова прозрачно и едностранчиво и да бяха включили още няколко лица в т.н. разследване.

 83. 83 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Обикновено ги посочват преди избори, за да ни насочат , за кого да гласуваме......
  —цитат от коментар 3 на karabastun


  Точно! Посочват ни ги с вдигнато нагоре детско юмруче, а червените писарушки - подхващат.

 84. 84 Профил на groznik90
  groznik90
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#69] от "Lou":" Скоро тази банка ще последва КТБ."Кой ли ще е водещият прокурор по делото? Той ще е сигурният приемник на Каскета. ;)
  —цитат от коментар 72 на Norman Granz


  Тва за КТБ от години го говорят, вече е изтъркано. Не мисля, че между двете банки има общо и този знак за равенство дето слагат яко издиша вече. Нещо друго да измислят, стига с тва КТБ. КТБ го няма от 2014 г.

 85. 85 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1471 Неутрално

  Цеко Минев си източва капитала от банката в собствени офшорни дружества, а Борисов му я рекапитализира с нашите пари - на данъкоплатните.

  И не само я рекапитализира ами 70 милиона от 140-те бяха подарък, защото държавата купи акции на цена двойна на пазарната!

  Ако имахме решен главен прокурор Борисов и Горанов щяха отдавна да са подсъдими за безстопанственост в особени големи размери.

 86. 86 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Много е сложно.
  Планктонът няма да го разбере, а още по-малко да се отврати от чудовищната кражба.
  По-лесно му се разбира на един, дето е прост, с джип и с чекмедже.

  Където и да натиснеш в ГЕРБ, излиза ГНОЙ.
 87. 87 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  До коментар [#64] от "Norman Granz":


  До коментар [#62] от "не на безразличието":“…по важно е Кирето дали е канадски гражданин...”Да, това е главният проблем в държавата.Не реалният риск от блокиране на банковата й система заради нарушаването с Делян Пеевски на санкциите по закона Магнитски.Не чух нито един гербав трол да се възмути от очевидния факт, че Пеевски е взел за заложник ГЕРБ и е превърнал Бойко Борисов в свой слуга.Но дайте да ударим Кирчо и Кокорчо, защото си позволиха да вкарат фадромата в блатото.
  —цитат от коментар 64 на Norman Granz


  Фейк! Кумирът на Норман Фейк, президентът Радев излезе пред леговището си с вдигнат юмрук 5 дни след като България бе приета в Предверието на Еврозоната.
  Защо ли. Случайно ли е това.
  Кирчо и Кокорчо са против влизане на България в Еврозоната. Не пряко, а чрез мантрата наречена нека първо достигнем средноевропейските заплати, пък тогава ... Това тогава ще е след 40-50 години, когато ние ще сме всинца покойници. И поредната им изцепка. Влизането в Еврозоната щяло да позволи взимането на заеми без горна граница и това носело огромен риск. А заемите се одобряват от Народното Събрание.
  От всичко казано следва, че Радев и компания са против влизане на България в Еврозоната. При финансови затруднения и отмяна на Валутния Съвет (Борд) настъпва инфлация и всички спестявания на хората отиват в небитието, дори спестяванията в евро и долари. Спестяванията на олигарсите отдавна са изнесени извън страната където влоговете не са в лева, а са в долари и евро.
  Затова трябва да се затегне банковият контрол и да не се допускат фрапантни нарушения като КТБ. ПИБ по начало е оксиморон. ПИБ е съкращение от Първа Инвестиционна Банка. Никоя банка в България, а и в САЩ няма право да бъде инвестиционна банка. Те могат да бъдат само търговски банки. При инвестиционните банки вложителят влага 200,000 лева и подписва, че знае, че при неуспех на банката никога няма да си види парите. В замяна получава дивидент 5/8 процента при успех.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 89. 89 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#53] от "the_librarian":

  Да се мисли за пари е лошо. Трябва да се мисли за ценности. Особено пък ако за това плащат. Ако не плащат - трябва да се мисли къде и за какво плащат.

  Ох, Ицеее, Ицееее... Докъде я докарахме - да те водят в Зоологическата, за да те показват на маймуните...

 90. 90 Профил на just
  just
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Ченгетата от ДС раздали на себе си целият капитал на банката 2 МИЛИАРДА и още 500 000 000 на вложители. Обезпечения ? . Как се нарича такава банка?

 91. 91 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 712 Неутрално

  А, ве, кой се мъчи да чете такива статии?! Пък и кого ли го интересуват някакви си невзрачни истории за кредити и въртене на пари ... Не е ли злоупотреба с на двойно гражданство, изобщо не може да се класира в информационния (коментарния) поток. 🙃
  —цитат от коментар 12 на Zippie


  Значи, викаш, какви пари усвояват тука хората, а те се хванали за наш Кирча, че действал на принципа: "Ебал съм им майката и на конституцията, и на законите в тая скапаната държава!".

  Изключително трогателен си! Напомняш ми за моя приятел Николайчо от Разпоповци, дето, кога го съдиха (като рецидивист) за кражби по домовете в края на 90-те, направо се разплака в съда:

  "Балана йебе на Пешо жена му, оня там, осиновения, наел мазата под съда, затворил шейсе жени вътре и ги кара да шият по 12 часа на ден за по 120 лева месечно, Кисьото чука козе и овце, в София банките източили, вие мене за пет обрани къщи пак в затвора искате да ме вкарвате!"

  Та... Прав си беше човекът. Тези работи, дето ги описваше, изобщо не бяха хубави. И аз ги осъждам, и аз мисля, че са за полицейско и прокурорско разследване... Направо се чудя, що не гу пуснаа тогиз да си оди в къщи, ами цели осем години излежа, горкият...

 92. 92 Профил на just
  just
  Рейтинг: 568 Неутрално

  До коментар [#43] от "дедо Андро":


  Аааа моите уважения ама са МИЛИАРДИ, не милиони.

 93. 93 Профил на Траян
  Траян
  Рейтинг: 302 Неутрално

  Това ли е разследваща журналистика? Или по-скоро е предизборна журналистика? Май е второто, а?
  Пиленцето кацнало на биволчето :) Истински доказателства - зироу :)

 94. 94 Профил на gr52
  gr52
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#92] от "just":

  Стотици хиляди милиарди са, всъщност! По деветстотин хиляди милиарда всяка година!

 95. 95 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2172 Неутрално

  До коментар [#93] от "Траян":

  Няма доказателства? При излезли и показани документи за истинската собственост на офшорките, както и веригата, по която те държат собствеността на кредитополучателите? На база какви доказателства според теб Гешев би съдил за пране на пари и източване на банки, ако почне разследване? Да те светна- СЪВСЕМ СЪЩИТЕ. Просто документи, улики и свидетелски показания указващи точно злоупотребата и ролята в нея на лицата се определят от правото като доказателства.

 96. 96 Профил на jvc
  jvc
  Рейтинг: 9 Неутрално

  До коментар [#11] от "tulup":

  От тук насетне се питаме защо прокуратурата си мълчи по тези въпроси?
  Също и да не забравяме лицата отговорни с дейстия и бездейстия по тези неща:
  -Б Борисов, КФН /Мавродиев/ ,БНБ /Искров-помните как беше проспал нещата и снимката от едно място/, ДФК и ред други...
  въобще държавата ни е просмукана до кости от корупция о обвързаности..

 97. 97 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1427 Неутрално

  Абе да попитам директно: Защо на Витоша на няколко места миналата зима имаше един и същи плакат "Цеко Умри!"?
  —цитат от коментар 45 на qts041055603


  Не съм специалист, но вероятно защото държи концесията на Витоша и нарочно не се поддържат и оправят лифтове, за да може софианци да запълват легловата база в Банско...

 98. 98 Профил на happymimi
  happymimi
  Рейтинг: 545 Неутрално

  [quote#97:"T.M."][/quote]

  Тва пък за Витоша и Банско е толкова несъстоятелно, че няма накъде. За всеки влак си има пътници, ако Витоша е ок - Банско няма да пострада. Не мисля, че някой е толкова зле, че да мисли обратното.

 99. 99 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2450 Любопитно

  "Всичко, което трябва да знаете за: Досиетата "Пандора" (19)"

  Досиетата Пандора са като нашите досиета от ДС - вадят се избирателно и ги ползват като бухалка.

  Дали тук щяха да публикуват подобна информация като тази по-горе, ако на нея беше лъснал г-н Иво ?

  I Want To Believe
 100. 100 Профил на danitoledov
  danitoledov
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Цялата тази история ми се струва супер скалъпена в случая. Едни журналисти въртят една и съща лента от години, като всичко се обяснява с "по информация от медии"
  От едната страна едни се жалват, че са ги изнудвали да им вземат бизнеса, за който реално не са си плащали кредита.
  От друга страна се дъвче това с офшорките, като реално не се разбира същността им. Тяхната идея е да имат официален и номинален собственик. Т.е. за да се разбере веднъж за винаги, официалният е само лице, което се вписва в регистрите, а реалния собственик не се вписва никъде. Ето защо това, че едно лице вписано като собственик на няколко фирми не означава, че зад него стоят едни и същи собственици.

  danitoledov
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK