На живо

Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

Заседание на 46-то народно събрание, парламент Стойчо Кацаров

© Юлия Лазарова

Заседание на 46-то народно събрание, парламент Стойчо Кацаров"Дневник" следи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите на властите и коментарите на здравните експерти.
Асоциация на организациите на българските работодатели поиска в държавния бюджет за 2022 г. да бъдат предвидени средства за финансиране на политики за справяне с последиците от кризата, причинена от COVID-19 и енергийната криза. В препоръките си към бюджета четирите национално представителни организации искат в бюджета за следващата години да бъде заложен ресурс за провеждане на политики за подобряване на бизнес средата, както и възможности за осигуряване на икономически растеж на България.
Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Асоциация на организациите на българските работодатели


Според работодателските организации независимо от сложната политическа обстановка дебатите по приоритетите и политиките на "Бюджет 2022" трябва да бъдат в дневния ред на обществото и при конструиране на новия парламент проекта да бъде внесен и гласуван в ускорени срокове.

Допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус ще бъдат съобщени евентуално в петък, съобщи здравният министър Стойчо Кацаров днес на брифинг. Той подчерта, че ако се стигне до нови затваряния, последни ще бъдат засегнати училищата и детските градини.

Ситуацията е напрегната, но няма хаос и паника, успокои здравният министър

Добра организация, свободни легла и по-ниска смъртност от предишните две вълни от COVID-19, това отчетоха днес на пресконференция от Министерството на здравеопазването. Брифингът идва на фона на продължаващото нарастване на броя на заболелите и сигнали от болници, и лекари, че изнемогват.
Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Надежда Чипева, Капитал


Според министър Стойчо Кацаров що се отнася до леглата и настаняването има само моментни, локални неуредици. По последни данни от разкритите 7268 легла са заети 71%, а от 485 за активно лечение се ползват 65 на сто.


Най-тежко е положението в Търговище и Шумен, а най-слаба е натовареността на болниците в Плевен и Враца. Отчетено беше също, че заболеваемостта в България е далеч под нивата в Румъния и Сърбия и на равнищата в Албания, Гърция и Турция.

Кацаров обобщи, че ситуацията е напрегната, но няма хаос и паника

Актуалната ситуация с коронавируса - брифинг на здравното министерство

Просветното министерство обяви кои антигенни тестове могат да се ползват в училищата

Единадесет антигенни теста за диагностициране на COVID-19, налични на пазара в България, могат да се прилагат в училище от самите деца или от медицинските специалисти там. Те са включени в списък, предоставен на Министерството на образованието и науката (МОН) от Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ). В него са изброени шест теста за самотестуване от назофарингеален (носен) или орофарингеален (гърлен) секрет, предлагани в нашата страна от седем фирми, както и пет теста от слюнка за професионална употреба (от медицински специалист) и за самотестуване. Към всеки от тестовете има листовка за употреба, преведена на български език.
Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Златина Зехирова


МОН поиска тази информация от ИАЛ, за да улесни, от една страна, образователните институции при организиране на тестването на ученици, а от друга – родителите при вземането на решение за тестването на техните деца и избора на конкретен вид тест. С писмо до Регионалните управления на образованието, което ще бъде изпратено днес, МОН ще предостави всички налични данни на директорите на училища.


Подробности тук

Организатори на събития настояват за коригиране на заповедта с ограниченията

Организатори на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия настояват да бъде променена заповедта на Софийската здравна инспекция от вчера, с която от утре всички подобни прояви се забраняват. Те искат такъв тип събирания да са разрешени, ако всички участници са ваксинирани, преболедували са COVID-19 или имат отрицателен PCR-тест. Калоян Тодоров от Българско конгресно бюро коментира за "Дневник", че на последните срещи в здравното министерство от миналата седмица са получили уверения точно за такъв регламент.
Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Велко Ангелов


"Тази заповед от днес за утре създава куп проблеми. Има прояви, които са започнали днес, но продължават 3-4 дни, организаторите се чудят какво да правят. За уикенда също има много прояви, подготовката, за които е спряна", каза Тодоров. Според него за момента има уверение, че в рамките на днешния ден ще бъде издадена нова заповед, коригираща ограниченията и позволяваща провеждането на събития при спазване на цитираните мерки.

Протест на медицински сестри в София

Протест на специалистите по медицински грижи се проведе днес пред Здравното министерство. Те искат заплатите им да са не по-малко от две минимални, или 1300 лв. Искат с наредба да се определи къде и колко сестри има нужда. Според тях една сестра в болница обслужва между 20 и 30 пациенти. Сред исканията на протестиращите са и промяна в наредбата за работното време и отпуските на сестрите в реанимациите. Настоява се и за справедливо заплащане на нощния труд, чиято стойност не е променяна от години. В момента за час труд през нощта сестрите получават 0,25 лв. Според тях надницата трябва да е поне 3 лв. на час. Очакват също и да получават купони за храна.
Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Велко Ангелов

Ваучери за пазаруване при ваксинация дават хипермаркети в Пазарджик

Хипермаркети в Пазарджик се включват в стимулиране на ваксинирането срещу Covid-19, съобщи БНР. Пред един от магазините вече е разкрит подвижен кабинет, като всеки, който се ваксинира, получава ваучер за пазаруване на стойност 20 лева. Въпреки финансовия стимул желаещите са малко, казва директорът на регионалната здравна инспекция д-р Хюля Шериф. "За ден около 10 човека минаха за ваксинация. Очаквахме по-голям интерес", допълва тя. Изнесеният кабинет ще работи в почивните дни до 7 ноември. Към момента ваксинираните в областта са едва 14%.
Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Цветелина Белутова, Капитал

Кризата от коронавирус затворила 10% от хотелите

Кризата, предизвикана от пандемията от коронавируса, е довела до затварянето на около 10% от работещите хотели. Това каза служебният зам.-министър на туризма Ирена Георгиева по време на инвестиционен форум в София. Тя обясни, че през 2019 г. в България е имало 3391 места за настаняване с 10 и повече легла. През юли тази година работещите обекти вече са намалели до 3058.


Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Надежда Чипева, Капитал


Според Георгиева заради ограниченията и формалностите при пътуванията в чужбина вътрешният туризъм се е развил и хората все повече предпочитат да пътуват до по-близки дестинации. Освен това имало и пренасочване от самолетен към автомобилен туризъм - както за пътуванията в страната, така и в чужбина.

Ниският процент ваксинирани носи риск от мутации, казва вирусолог

Делта вариантът на коронавирусът присъства в почти 100% от положителните проби в Националния център за заразни и паразитни болести, каза днес пред Би Ти Ви ръководителят на една от лабораториите там проф. Нели Корсун. Тя предупреди, че при нисък процент ваксинирани, каквато е ситуация в България, се предполага широко разпространение на вируса сред много хора и вероятността той да мутира е се измени е по-голяма.
За проф. Корсун въведените ограничителни мерки са навременни, но въпросът е да се спазват.
Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Георги Кожухаров

Пожар в COVID отделение на русенска болница

Пожар е избухнал в COVID отделение на русенска болница около 4 часа тази сутрин, съобщава "Нова телевизия". Няма пострадали хора, като са нанесени само материални щети. По първоначална информация един от пациентите е махнал кислородната си маса и е запалил запалка, за да потърси нещо в болничната стая. Това е довело до възпламеняване, но бързата реакция на болничния персонал е успяла да предотврати разрастването на пожара.
Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Надежда Чипева, Капитал

Лекари: Нужно е пълно затваряне в София веднага

Нужно е пълно затваряне на София. Всичко трябва да спре, ако искаме да живеем и да нямаме повече жертви, каза днес пред БНТ председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов. Той обясни, че пред кабинетите на джипитата е кошмар, като се смесват заразени с коронавирус и други болни, което води до допълнително разпространение на заразата.
Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Юлия Лазарова


Според Миндов вече са подминати върховите показатели от последната вълна. Той подчерта, че COVID-зоните не работят. Миндов посъветва всички, които има съмнения, че са заразени с коронавирус да се обаждат по телефона на личния си лекар, който можел да им даде код за взимането на безплатен PCR-тест от аптеките

Над 19% от тестваните са с коронавирус

Процентът заразените сред тестваните подмина 19% за последното денонощие, сочат данните на единния информационен портал. Броят на новозаразените остава над 3000 - 3469 за денонощието. Всички данни вижте тук.
Коронавирусът в България: Допълнителни ограничителни мерки може да има в петък

© Надежда Чипева, Капитал


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (210)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 511 Неутрално

  Айде, скоро и КПП-та заради безумната безотговорност на антиваксърите.
  Сами си го причиняваме. Контрол - никакъв!

 2. 2 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Ваксинирайте се. Не вярвайте на глупости.

 3. 3 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 1244 Неутрално

  Коронавирусът в България и в Русия е във възход.

 4. 4 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Казали са хората: Това което писано на глава не ходи по камък. Като сме дървени философи ще седим затворени в къщи.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2415 Весело

  "Коронавирусът в България: Почти всеки пети тестван е заразен"

  И почти всеки пети изхарчен милион държавни пари е с инхаус поръчки.
  Вирусът ще отмине, но дали ще се отървем от инхаус ГЕРБ и от инхаус ДПС не е сигурно.

  подпис
 7. 7 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2989 Неутрално

  Айде, скоро и КПП-та заради безумната безотговорност на антиваксърите.Сами си го причиняваме. Контрол - никакъв!
  —цитат от коментар 1 на Инженер Раул Викторов


  КПП-та само за ваксинирани.
  За останалите - мерките да се премахнат.

 8. 8 Профил на radelmarfx
  radelmarfx
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Няма пострадали. Е как ще има нали тия отделения са празни. Болниците ги държат за крадат от данъкоплатеца.

  Не поддържам никоя партия или чужда държава. Държавите са подтисници на свободния човек и на капитализма. Най удачната система която позволява най много свободи е анархическия капитализъм. Повече на моя канал: https://www.youtube.com/channel/UCtu_sd6wJycUkJwU8u4dkJw?view_as=subscriber
 9. 9 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4262 Неутрално

  "Нужно е пълно затваряне на София. Всичко трябва да спре, ако искаме да живеем и да нямаме повече жертви, каза днес пред БНТ председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов."
  Драматично!

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 10. 10 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3156 Неутрално

  КПП-та само за ваксинирани. За останалите - мерките да се премахнат.
  —цитат от коментар 7 на atmanpg


  Не се притеснявай, ще останат хора да ви погребат.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 11. 11 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Вчера ми се наложи да пътувам с градски транспорт.
  Впечатлението ми е че между 10 и 20 процента от пътниците не носеха маска.

 12. 12 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  ”Всичко трябва да спре, ако искаме да живеем и да нямаме повече жертви”

  Да, ама с огромно 80% мнозинство обществото ни е преценило, че е склонно да рискува живота си за свободата, в борбата си с Бил Гейтс, Биг фарма и чипирането. Демократичен идеал е обединил мъдрата ни нация: мъртви, но свободни.

  Личното ми мнение е, че трябва напълно да отпаднат всички мерки и всеки да понесе последствията от мъдрите си действия.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  Аз познавам грима село са болни и не са тествани и карантинирани респективно.
  Тези са най-опасни щото щъкат.

 15. 15 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#9] от "hamiltonf":

  Едва ли това докторче ще се навие да бачка безплатно докато трае пандемията. Ще си дере Здравната каса, а другите да седят на тъмно и студено.

  No Pain No Gain
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на so
  so
  Рейтинг: 397 Любопитно

  Аз познавам грима село са болни
  —цитат от коментар 14 на Да вярваме на истината


  ... аз съм объркан ...

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1585 Неутрално

  Пожар в COVID отделение на русенска болница

  По времето на г-н Кацаров, това. Освен ако днес г-н Кацаров не обясни, че запалката била с надпис ГЕРБ

 20. 20 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Казали са хората: Това което писано на глава не ходи по камък. Като сме дървени философи ще седим затворени в къщи.
  —цитат от коментар 4 на emil


  Защото държавите, които са ваксинирани не са затворени. В Австралия вече втора година си стоят в къщите, въпреки значителния процент ваксинирани. И в момента, в който си подадат носа навън пак пламват и отново слагат забраните.

 21. 21 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1856 Неутрално

  За съжаление Кацаров или е некомпетентен или постъпи безотговорно, за да осигури политически комфорт на президента и фаворизираните от него партии. По-слабо управлявана ковид-криза не е имало от появяването на болестта. Като си спомня колко енергия и злоба вложи в саморазправите си….тъжна история.

 22. 22 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Колко точно трябва да си тъп, че да палиш огън в непосредствена близост до кислородна инсталация!? Дори само 1% повишение на кислорода във въздуха, повишава с 10% вероятността от пожар. И едва ли е искал да гледа нещо - всякаквите апарати в интензивното имат куп светодиоди, които дават достатъчно светлина за да видиш поне ключа на лампата. Май по-скоро някой гений е решил цигара да си запали. Защото непушач едва ли би носил запалка. Но дори и за заклет пушач, да носиш в себе си запалка, канейки се да пушиш, след като си я докарал до интензивното, значи изобщо да нямаш мозък. Сега, като го накарат да плати щетите от пожара, а останалите пациенти и персонала предявят граждански искове за причинения стрес, може пък да му просветне...

 23. 23 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2976 Любопитно

  До коментар [#7] от "atmanpg":

  Докато цивилизования свят отваря, Ганьо балкански ще затваря.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 24. 24 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#14] от "Да вярваме на истината":

  > Тези са най-опасни щото щъкат.

  Ужас. Колко човека убиха досега ?

  કટાક્ષ
 25. 25 Профил на andudova
  andudova
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#20] от "bobix":

  Ммм Вие изобщо знаеш ли какво става в Австралия или си тълкувате вашите си прочети?

  В Австралия в момента върви кампания по ваксинирането, която започна реално преди шест месеца поради забавяне на правителството да осигури достатъчно ваксини. Този понеделник ограниченията в най-населения щат отпаднаха, като това беше обвързано с достигане на 70% двойно ваксинирани хора. След две седмици ще отпаднат почти всички останали ограничения, която фаза е обвързана с достигането на 80% от населението над 16 год напълно ваксинирано. Не се очакват нови пълни затваряния като международните граници се очаква да се отворят между ноември и декември в щатите, които са достигнали 80% напълно ваксинирани.

 26. 26 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Ето така се опазва здравето на хората с локдаун в Австралия. така е почти във всеки град. Малко ми прилича на корида.
  https://www.youtube.com/watch?v=2xI56PokCLE

 27. 27 Профил на Да вярваме на истината
  Да вярваме на истината
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#24] от "Ан Он":

  Не необходимо да те убиват.
  Аз преди 25 дни се заразих. Карах го по-леко от настинка досега, но е гадно. Гаден е коронавирусът.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 321 Любопитно

  ЯВно в Русе все още си светят със запалки! Така ще е като си избраха "червен" кмет. Не че предния гербераст беше много стока де.

 30. 30 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Коронавирусът в България: Почти всеки пети тестван е заразен

  Да благодарим на Радев и правителствата му, че толкова успешно се справиха с пандемията. И по смъртност сме ненадминати.

 31. 31 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2976 Любопитно

  До коментар [#25] от "andudova":

  Поредното доказателство за простотията българска, от февруари имаше достатъчно ваксини, а от април пълния набор от асортимент, но ние сме най-умни на света и хванахме световната измама още в зародиш.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 32. 32 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Миндов, пиле шарено, защо за вече година и половина епидемична обстановка, така и не се научихте да правите график за посещение, а извънредните пациенти да насочвате към спешните центрове? Много ясно, че като приемате който падне и когато падне, пред кабинета ще се трупат хора. Толкова ли е трудно да научите членовете на дружеството как да си направят една таблица на excel, за посещенията? Всъщност, я дайте да им направим един макет, може пък някой да реши да я ползва. При мен и стоматолога и личния лекар поддържат отдавна график и повече от 3 минути не ми се е налагало да чакам, след заявения час.

 33. 33 Профил на constantinn
  constantinn
  Рейтинг: 94 Весело

  Е как можа пика на тази вълна на вируса да съвпадне с началото на предизборната кампания. Не е честно, трябваше да изчака Радефф да бъде преизбран на първи тур, па после Канадеца, Нинова и Манолова да му мислят.

 34. 34 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#27] от "Да вярваме на истината":

  > Аз преди 25 дни се заразих.

  Откъде ? Коя от Мерките не спази за да те пипне Заразата?

  Миенето на Ръце ?

  કટાક્ષ
 35. 35 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#25] от "andudova":

  По-скоро вие изглежда не знаете за какво става дума там. Там говорим за пълен локдаун с месеци, не като тук дори в най-големите рестрикции. Сега примерно щели да отворят кафетата, при 70% ваксинирани и то само за ваксинираните. И тези същите щели да могат да се виждат с до 10 човека и да посетят дома на друг. И тази "свобода" още не се появила и вече случаите в "най-населения щат", за който говорите са вече 500 и 8 са починали. Говорим за щат, където ваксинираните са над 70% и бизнесите и хората са затворени! Е голяма свобода!

 36. 36 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 684 Любопитно

  "Почти всеки пети тестван е заразен"

  Мисирките нещо са се объркали май...
  Преди слагаха заглавие - "Почти всеки пети е БОЛЕН от ковид"

 37. 37 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#8] от "radelmarfx":

  Обади се ако ти се наложи да влизаш в болница да кажеш къде има празни отделения. Смешник

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 38. 38 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#35] от "bobix":

  Предвид с експеримента им с платения концентрационен лагер за ЗАПОДОЗРЯНИ за COVID, съм склонен да Ви вярвам. Но друго не може и да се очаква, след като преди десетилетие им иззеха гражданското оръжие. Сега могат да тероризират населението, както си искат.

 39. 39 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Ето така се опазва здравето на хората с локдаун в Австралия. така е почти във всеки град. Малко ми прилича на корида.https://www.youtube.com/watch?v=2xI56PokCLE
  —цитат от коментар 26 на bobix


  Горките австралийски протестиращи, да им пратим Мая и Хаджигенов да осъдят полицайте!

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 40. 40 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1898 Неутрално

  До коментар [#20] от "bobix":

  Няма нужда да сме като австралия. Белким да бяхме добутали до тяхното ниво на ваксинация пък тогава да мислим да се затваря или не.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Няма такива тъпанари ..да имаш ваксина и да си толкова тъп да мислиш че като не се ваксинираш си някъв гении …и да бил геитс ,Сорос ти слагат чипове ..И още тем подобни …жалка работа
  —цитат от коментар 41 на keepwalking


  То нали си ваксиниран и защитен, какво ти пука?

 43. 43 Профил на pso451006238
  pso451006238
  Рейтинг: 715 Неутрално

  Az sum vaksiniran. Ne sum imal nikakvi problemi.

 44. 44 Профил на snk22555877
  snk22555877
  Рейтинг: 238 Неутрално
 45. 45 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#7] от "atmanpg":Докато цивилизования свят отваря, Ганьо балкански ще затваря.
  —цитат от коментар 23 на Consumer


  Това просто няма как да стане! Едно че "останалия" свят заговори за ново затваряне, при поредната вълна. Друго, че Ганьо е отворен като турска тоалетна чиния. А тя, както знаете, затваряне няма.

 46. 46 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Az sum vaksiniran. Ne sum imal nikakvi problemi.
  —цитат от коментар 43 на pso451006238


  До колкото виждам, имате проблем да пишете на родния си език, въпреки инструментите, които предоставя сайта. И това, ако наричате "никакви проблеми"...

 47. 47 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  90% от настанените в болница са с антиваксеска нагласа. Те виждат заговори навсякъде, бойкотират всички мерки и палят интензивните отделения. Трябва да отворят ковид отделения в психиатричните клиники, специално за антиваксери.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 48. 48 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Коя от Мерките не спази за да те пипне Заразата?
  До коментар [#34] от "Ан Он":

  А като свършат мерките какво става? Заради изолацията и маските на хората им падна имунната защита. На първо място тази зима се очакват тежки грипни епидемии.
  Ваксинирайте се и си живейте по-нормално.

 49. 49 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1343 Любопитно

  Не съм поставял отдавна въпроса за Ламбда и Мю-варианта. Досега съм с две игли и ме интересуват първия бустер с третата игла и втория бустер с четвъртта игла. Ако някой не знае, до края на годината трябва да съм с 5 игли, за да мога догодина да започна начисто с новите варианти. Моля ви да ме осветлите по въпроса като как да се бустерирам в останалите три месеца.

 50. 50 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  До коментар [#4] от "emil":

  Няма да седим затворени вкъщи. Бас на 100000 лв?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 51. 51 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  Данните от септември и до нощес:
  Средният дневен брой на заразените надмина 40 пъти минималния брой от средата на юли.
  На регистрирания среден дневен брой на заразените през септември оказа силно влияние наличието на три почивни дни от седемте предходни в някои периоди и нарушената регистрация в тях. Поради тази причина са показани само средните от периодите с два почивни дни в тях. Вижда се, че в началото на септември бяхме на плато /около 1500 заразени дневно/, което свърши към 15-ти септември и започна бавно изкачване нагоре.
  24-30.6 - 70
  ...
  7-13.7 - 54 /минимум/
  ...
  25-31.7 - 204

  23-29.8 - 1472
  24-30.8 - 1500
  25-31.8 - 1521
  26.8 - 1.9 - 1541
  27.8-2.9 - 1517
  28.8-3.9 - 1507
  29.8-4.9 - 1485
  30.8-5.9 - 1491

  7-13.9 - 1509
  8-14.9 - 1512
  9-15.9 - 1499
  10-16.9 - 1512
  11-17.9 - 1550
  12-18.9 - 1556
  13-19.9 - 1559
  14-20.9 - 1611
  15-21.9 - 1634

  23-29.9 - 1789
  24-30.9 - 1820
  25.9-1.10 - 1847
  26.9 - 2.10 - 1874
  27.9-3.10 - 1876
  28.9-4.10 - 1915
  29.9-5.10 - 1957
  30.9-6.10 - 2014
  1-7.10 - 2050
  2-8.10 - 2106
  3-9.10 - 2109
  4-10.10 - 2124
  5-11.10- 2219
  6-12.10 - 2305

 52. 52 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  Броят на починалите от ковид също нарастна над 30 пъти /от 18 седмично за 22-28 юли или 24-30 юли на 586 за 6-12 октомври / .
  През септември колебанията на средния брой на регистрираните починали до голяма степен са резултат на три почивни дни сред седемте през някои периоди и на два следпочивни в други.
  Побиналите трайно са около 5% от регистрираните заболели две седмици по-рано.
  24-30.6 - 7

  25-31.7 - 3

  25-31.8 - 47
  26.8-1.9 - 48
  27.8-2.9 - 51
  28.8-3.9 - 52
  29.8-4.9 - 54
  30.8-5.9 - 55

  8-14.9 - 68
  9-15.9 - 68
  10-16.9 - 70
  11-17.9 - 71
  12-18.9 - 74
  13-19.9 - 72
  14-20.9 - 72
  15-21.9 - 69

  23-29.9 - 80
  24-29.9 - 76
  25.9-1.10 - 78
  26.9-2.10 - 78
  27.9-3.10 - 78
  28.9-4.10 - 83
  29.8-5.10 - 85
  30.9 - 6.10 - 86
  1-7.10- 89
  2-8.10 - 88
  3-9.10 - 89
  4-10.10 - 88
  5-11.10 - 85
  6-12.10 - 84

 53. 53 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса бе на най-високите нива от миналата есен и дори ги бе надминало.За месец август средното репродуктивно число бе 1,48, което е най-високото репродуктивно число от април 2020 година насам средно за месец. В края на август и началото на септември то спадна. През средата на септември то бе около единица, с лека тенденция за покачване, както и миналата година. За целия месец септември средната му стойност бе 1,03. Това е почти колкото през септември 2020 /1,04/.
  През септември репродуктивното число е повлияно от сравняването на периоди с два с периоди с три почивни дни.
  Стабилизацията на репродуктивното число през септември около 1 бе просто временна, както и през първата половина на септември 2020 година. После започна ново изкачване с превършването на сезона на отпуските и ваканциите, както стана и миналата година. То е по-бавно отколкото лани поради големия брой ваксинирани и регистрирани и нерегистрирани преболедували.
  20-30.6 -0,84

  3-13.7 - 0,86

  21-31.7 - 1,52

  27.7-6.8 - 1,75 /максимум/

  21-31.8 - 1,16 /21-31.8.2020 - 1,00/
  22.8-1.9 - 1,16 /22.8-1.9.2020 - 0,98/
  23.8 - 2.9 - 1,11 /23.8-2.9.2020 - 0,97/
  24.8 - 3.9 - 1,07 /24.8 -3.9.2020 - 0,99/
  25.8-4.9 - 1,05 /25.8-4.9.2020 - 0,98/
  26.8-5.9 - 1,04 /26.8 - 5.9.2020 - 0,98/

  3-13.9 - 1,00 /3-13.9.2020 - 0,98/
  4-14.9 - 1,01 /4-14.9.2020 - 1,01/
  5-15.9 - 1,00 /5-15.9.2020 - 1,01/

  19-29.9 - 1,07 /19-29.9.2020 - 1,24/
  20-30.9 - 1,06 / 20-30.9.2020 - 1,28/
  21.9-1.10 - 1,06 /21.9-1.10.2020 - 1,26/
  22.9-2.10 - 1,12 /22.9-2.10.2020 - 1,29/
  23.9-3.10 - 1,12 /23.9-3.10.2020 - 1,31/
  24.9-4.10 - 1,13 /24.9-4.10.2020 - 1,22/
  25.9-5.10 - 1,13 /25.9-5.10.2020 - 1,21/
  26.9-6.10 - 1,15 /26.9-6.10.2020 - 1,22/
  27.9-7.10 - 1,15 /27.9-7.10.2020 - 1,27/
  28.9-8.10 - 1,15 /28.9-8.10.2020 - 1,31/
  29.9-9.10 - 1,09 /29.9-9.10.2020 - 1,33/
  30.9-10.10 - 1,08 /30.9-10.10.2020 - 1,34/
  1-11.10 - 1,10 /1-11.10.2020 - 1,36/
  2-12.10 - 1,11 /2-12.2020 - 1,44/

 54. 54 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 956 Весело

  "Коронавирусът в България: Почти всеки пети тестван е заразен"
  ---------------------------------
  Не, че нещо, но ако са верни данните, които сте публикували (3469 положителни от 21906 теста), %-а е 15,84, а не 19,29

  Мома, връщай 12 и 12А!
 55. 55 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  Съобщени са вече предварителните, т.е. още непълни данни на НСИ за общия брой на смъртните случаи през 39-та седмица на годината /27 септември - 3 октомври/ . Те са по-лоши отколкото през предишната.
  Общият брой на починалите е 2760 - с 916 повече отколкото през аналогичната седмица лани или с 972 души повече отколкото през аналогичната седмица на предковидната 2019 година, когато са починали 1788 души. Увеличението е от 54%.
  Отново, както и през миналата есен и пролет, регистрираната свръхсмъртност надвишава нпочти два пъти броя на официалните жертви на коронавируса /549 през тази седмица/. Тъй като през следващата седмица броят на регистрираните смъртни случаи от ковид нарасна до 618 души можем да очакваме и ново увеличение на свръсмъртността.
  За 65 седмици с повишена смъртност през 2020-2021 година са починали с 44051 души повече отколкото за аналогичните седмици на 2019-2020 година. Един областен град като Кърджали или Кюстендил.
  Бог да пази България от глупостта на антиваксъри и антиковидисти и от алчността и глупостта на нейните управници!
  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W39.png

 56. 56 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1343 Любопитно

  ”Личното ми мнение е, че трябва напълно да отпаднат всички мерки и всеки да понесе последствията от мъдрите си действия.
  —цитат от коментар 12 на Котаракът на Шрьодингер


  Най-после една смислена приказка в тоя форум. Ако те послушат след най-много половин година ще сме забравили за Ковида.

 57. 57 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  До коментар [#22] от "ivanpopov":

  Ще ми нацъкат минуси някои пушачи, ама то си е наркомания. Виждал съм ги как не издържат и един час без да запалят.

 58. 58 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4283 Неутрално

  Досега са регистрирани за 39 седмици от 2021 година 101 106 починали в България. Ако общата смъртност през останалите 13 седмици намалее до нивото на 2019 година от около 2 хиляди седмично /което изглежда почти невероятно/, 2021 година ще имаме над 127 000 починали и ще бием рекорда от 2020 година. Ако приемем по-реалните 2500 умирания седмично ще имаме към 134 000 починали. Тази година ще бъде втората по абсолютна обща смъртност в България след 1918 година.
  Починали в България:
  1918 - 151 525 /испански грип, трудности с прехраната в разорена от войната страна/
  2020 - 124 735 /коронавирус/
  1997 - 121 861 /Виденовата зима, имаше починали от недояждане в квартала, макар официално да не се съобщаваха/
  1913 - 121 500 /холера, трудности с прехраната заради мобилизацията/
  Други години с над 120 000 починали сред гражданското население в България не е имало.

 59. 59 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  До коментар [#32] от "ivanpopov":

  Аз като имам 90% посещенеия със записан àс да не би да мислиш че населението се е цивилизовало ? Не ,непрекъснато ми звънят по всяко време да си записват час и когато им кажа ,че часовете за деня са записани и може да им дам на другия ден стават бесни започват драми и припадъци защо нямало часове. Ами защото една лекарска практика има КАПЦИТЕТ, бе другарки и другари. В чаша 200мл не може да налееш 1000мл , затуй.
  Никой не поправя 15 телевизора, нито 30 автомобила на ден, нито адвокат обслужва 30 клиенти ,за да се очаква аз да преглеждам 40 души на ден. Тоест а 8 часа това са макс 16 пациенти. Да не говорим,. че нито НЗОК, нито пациентът заплаща нещо за 90% от тези прегледи, само някаква жалка потребителска такса ,ако не е освободен и от нея за сметка на лекаря. . Това е експертна дейност, а не продавачката подаваща хляба. Мeдицинските прегледи имат продължителност МИНИМУМ 30 минути по стандартите за добра лекарска практика в ЕС и забележете съгласно Медицинският стандарт за Обща Медицина. личният лекар е задължен да осигури на 70% от заявилите искане за посещение при лекаря дата в рамките на 5 (ПЕТ )дни. Така ,че както британските GP практiки дават час за преглед след 2-7 дни на пациентите , така ще се научите и вие. Алчната и безплатна консумация от соца ще трябва да се прекрати и ми дреме дали някой ще се отписва от мен .Няма къде да ходи в по-организирана лекарска практика . И благодарение на това сега имам време да пиша това ,защото не е дошъл часа за следващия пациент в 9.30ч

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 60. 60 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#48] от "half truth":

  > Заради изолацията и маските на хората им падна имунната защита.

  Тоест със Мерките съсипахме нормалната имунна система и сега вече задължително трябва да я бустваме с разни вещества ако искаме да не умрем ?

  Нещо сбъркано ми се струва че има в тоя подход...

  કટાક્ષ
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на dale4nata
  dale4nata
  Рейтинг: 725 Разстроено

  До коментар [#36] от "Bond007":

  Не са се объркали. За съжаление процентът заразени от тествани е много важен показател за развитието на вълната. Ако е над 5% разпространението на вирусът е повсеместно и неконтролируемо. А у нас отдавна мина 5-те %. Сега ни чака връх, пълни болници, пълни погребални агенции и НОВИ ОГРАНИЧЕНИЯ.
  Ганьо не узрява, че ваксините не са конспирация. Сега ще си носим последствията...

 63. 63 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  До коментар [#40] от "bludniq_sin":

  Що бе, в Англия и Германия се набодоха зверски, ама нещо вчера 181 починали и близо 40К новозаразени в ОК, Германия 96 починали и 8К новозаразени, за сравнение, държави като Северна Македония, които са на 35 % ваксинирани имат само 6 починали и 130 заразени.

  При тях вълната просто ОТМИНА и това не зависи от ваксините, разбира се.

  Може ли ти, таратанките, аусбилдъра, Т.М., Пацисчето и останалите ковидисти да ми кажете защо при набодено масово население по света, статистиките за дневните смъртни случаи от Ковид са по-високи от тези през миналата година без ваксини?

  Източник: https://www.worldometers.info/coronavirus/ #main_table - Daily deaths

  М?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 64. 64 Профил на asroma1927
  asroma1927
  Рейтинг: 846 Неутрално

  90% от настанените в болница са с антиваксеска нагласа. Те виждат заговори навсякъде, бойкотират всички мерки и палят интензивните отделения. Трябва да отворят ковид отделения в психиатричните клиники, специално за антиваксери.
  —цитат от коментар 47 на Корки


  Не съм много сигурен, че са 90%. У нас ваксини поставяха личните лекари, а там връзката с пациента е много близка. Познавам трима, които се водят ваксинирани за статистиката, но не са. Подозирам, че част от тези, които се водят ваксинирани и са в болница, всъщност не са

 65. 65 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  До коментар [#62] от "dale4nata":

  Предполагам имаш предвид, че ако се наваксаме към 50 % ще паднат всички ограничения ли? Като тук: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/10/11/mnogo-nevaksinirani-i-strogi-merki-naprejenie-v-sloveniia.506556

  Или като тук: https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/10/11/izvynredno-polojenie-vyvejdat-v-latviia-zaradi-covid-19.506520

  Така ли ще паднат мерките, м?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 66. 66 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#20] от "bobix":Няма нужда да сме като австралия. Белким да бяхме добутали до тяхното ниво на ваксинация пък тогава да мислим да се затваря или не.
  —цитат от коментар 40 на bludniq_sin


  Аз не съм против ваксинирането. И наистина смятам, че рисковата група е по-добре да се ваксинира! Говоря поне за над 2та милиона пенсионери, които имаме или като се помисли само те са 30% от населението!!! Кампанията трябва да е насочена към тях, а не към младите с часовници! Тогава може да видим истински ефект от ваксинацията! Младите и да се ваксинират и да не се ваксинират, няма да се види значителна промяна. И естествено без този абсурд в Австралия.

 67. 67 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1820 Неутрално

  Тоест със Мерките съсипахме нормалната имунна система и сега вече задължително трябва да я бустваме с разни вещества ако искаме да не умрем ?
  До коментар [#60] от "Ан Он":

  Е вие в България нито спазвате мерки нито се ваксинирате. Защо имате толкова много болни ?

 68. 68 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  До коментар [#64] от "asroma1927":

  А смяташ, че това само тук е така ли? Смяташ, че наистина всички млади хора по "цивилизованите" държави са се ваксинирали ли?

  Е, малко да обориме и тази опорка:

  https://www.dnes.bg/koronavirus/2021/10/12/raste-predlaganeto-na-falshivi-sertifikati-v-belgiia.506684

  https://www.swissinfo.ch/eng/-------swiss-police-open-probe-into-false-covid-certificates/47013366

  https://www.brisbanetimes.com.au/national/australia-news-live-small-drop-in-victorian-covid-19-cases-as-ibac-inquiry-resumes-nsw-set-to-ease-further-restrictions-in-october-20211012-p58zde.html?post=p52y9n

  Впрочем в Австралия нещо ваксинацията буксува, страната е практически в гражданска война, а тия готвят още и още рестрикции. Що така бе, ваксината не ни ли правеше свободни?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 69. 69 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2813 Неутрално

  До коментар [#66] от "bobix":

  Много пенсионери слушат децата си и тия деца (на по 40-50 години) като са фейсбук идиоти и им кажат, че ваксините са много опасни, няма как.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на Hristo Beshovski
  Hristo Beshovski
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#7] от "atmanpg":

  Прав си. На мъртвите КППта не им трябват а идиотите не могат да ги спрат.

 72. 72 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  Гаспажа Корсун сигурно е голям специалист, но предпочитам да вярвам на двама нобелови лауреати, които твърдят, че мутациите се развиват точно при ваксинираните, които могат да поддържат заразата много по-дълго в тлееща форма и да я разпространят сред по-голям кръг потенциални приемници.

 73. 73 Профил на faso
  faso
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#22] от "ivanpopov":

  Надали ако е стигнал до тези висоти на "разума"...

 74. 74 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#55] от "Patsis":

  И това е свръхсмъртност спряма 2020 когато вече имахме свръхсмъртност.

 75. 75 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  До коментар [#16] от "EU Fighter":

  Като гледам, има една по-заразна зона в ЕС. Как бихте обяснили ето тази новина, преди 6 дни, като стойностите и в момента са такива там.

  https://www.reuters.com/world/uk/uk-covid-19-cases-rise-40701-highest-month-2021-10-07/

  Ние сме точно 10 пъти по-малка държава от тях по население, дори нашият пик от 3500 сега значи, че трябва да имат 35 хил. заразени, а те имат повече при 68 % набодено население.

  Коя точно е заразната зона на Европа, м?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 76. 76 Профил на Hristo Beshovski
  Hristo Beshovski
  Рейтинг: 85 Неутрално

  До коментар [#35] от "bobix":

  Обясни това за свободата на онези 22000 под земята. Защо идиоти като вас забравят за свободата и припкат към болниците като го хванат.

 77. 77 Профил на Peter Peychinov
  Peter Peychinov
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#22] от "ivanpopov":

  Преди години ми се наложи да лежа в токсикологията на Пирогов заради ухапване от змия. Докараха един възрастен пациент с около 4 промила, в безсъзнание. Не можеха да му намерят вена за системата, накрая се наложи да му я боднат в прасеца. Когато се събуди, постоянно питаше сестрите кога може да отиде да пуши. Накрая издебна момент, когато ги нямаше и стана - със стойката и със системата в крака.

  Донесоха го на ръце обратно, защото беше припаднал. По негови думи по-късно, диабетик, който от диабета вече няма усещане под коленете, пушач и ако си спомням добре, с болно сърце. Четири промила. Както завеждащият извика на него и на един друг с 3.9 промила, "над 3.75 дори тук не успяваме да ви спасим!!!"

  Пушачите и алкохолиците са с малко по-други нагласи.

 78. 78 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#58] от "Patsis":

  Все пак да отбележим, че 1913, 1918 сме имали в поти по-малобройно население.
  А пък 1997 сме имали по-висока численост.
  Тоест тук абсолютните числа малко подвеждат. Макар посоката вероятно да е вярна.

 79. 79 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#66] от "bobix":Много пенсионери слушат децата си и тия деца (на по 40-50 години) като са фейсбук идиоти и им кажат, че ваксините са много опасни, няма как.
  —цитат от коментар 69 на Yard

  Моите за съжаление не ме слушат. Чакат единствено руската ваксина.

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#59] от "Dr_Doolittle":

  Преди всичко - поздравления, че сте вкарали ред в работата си. Има варианти и за спешните, но винаги се намира някой нервак, на който всичко не му е наред. На който не му харесва, е свободен да си търси друг лекар. Именно това беше смисъла на здравната реформа, започната от Иван Костов - да има конкуренция в бранша.
  Другото (в никакъв случай нямам предвид Вас) е, че доста лекари записват всеки, който дойде, без изобщо да мислят дали могат да ги обслужват. В нормална обстановка, лекар, със записани над 8К пациенти, не би могъл дори задължителните годишните прегледи да обработи.

 82. 82 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#62] от "dale4nata":

  > Сега ни чака връх, пълни болници, пълни погребални агенции

  Айде дай една оценка - ама конкретно число. Примерно колко според теб ще са заминалите от КОВИД на датата 23 ноември 2021-а ?

  કટાક્ષ
 83. 83 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2516 Неутрално

  До коментар [#77] от "Peter Peychinov":

  Законите ни позволяват да се отказва лечение на подобни пациенти, с пари от НЗОК. Като се наложи да извадят 2-3 бона от джоба, за престоя, или ще се променят или ще си идат. В противен случай, персонала ще утрепе три пъти повече време с подобен пациент, лишавайки от внимание хората, загрижени за здравето си. А чувството, че труда ти е отишъл зян, изобщо не го коментирам.

 84. 84 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 941 Неутрално

  До коментар [#57] от "Yard":

  Колко свръхпрост трябва да си, че да свалиш кослородна маска и да щракнеш запалка.
  По болниците е страшна социалната мешавица.

 85. 85 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2831 Неутрално

  До коментар [#67] от "half truth":

  > Е вие в България нито спазвате мерки нито се ваксинирате.
  > Защо имате толкова много болни ?

  Тия в кралството като спазват мерките и се наваксинираха на максимум, що имат толкова болни - колегата пусна линк:

  https://www.reuters.com/world/uk/uk-covid-19-cases-rise-40701-highest-month-2021-10-07/

  И що нашето министерство разправя:

  https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/united+kingdom

  Препоръчваме на българските граждани да се въздържат от пътуване!
  ...
  Съгласно новите правила лица, пътуващи до Обединеното кралство от страни, извън червения списък, които са НАПЪЛНО ВАКСИНИРАНИ ПОНЕ ОТ 14 ДНИ, следва да:

  - резервират и заплатят тест за COVID-19, който трябва да направят до втория ден след пристигането им - HTTPS://WWW.GOV.UK/FIND-TRAVEL-TEST-PROVIDER ;

  કટાક્ષ
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Никак не е случайно, че държавата с най-малък процент ваксинирани е и най-бедната в Европа. Кофти матрял.

 88. 88 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1918 Гневно

  Дано антиваксърите и мангъристите са "доволни"...!!!

 89. 89 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#1] от "Инженер Раул Викторов":

  "заразен " с какво??? заразен НЕ ЗНАЧИ БОЛЕН .ПАНИМАЕШ ТОВАРИШЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧЧ

 90. 90 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2920 Неутрално

  Коя от Мерките не спази за да те пипне Заразата?До коментар [#34] от "Ан Он":А като свършат мерките какво става? Заради изолацията и маските на хората им падна имунната защита. На първо място тази зима се очакват тежки грипни епидемии. Ваксинирайте се и си живейте по-нормално.
  —цитат от коментар 48 на half truth


  Мерките пазят и от грип. Австралия където вече пролет, пропусна грипа и тази година.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 91. 91 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#88] от "selqnin":

  НЯМАТЕ НИКАКВО ОСНОВАНИЕ ДА НАРИЧАТЕ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ПРЕПАРАТИ ВАКСИНИ ,КОЙТО Е ПРОТИВ ТОВА ДА ПРЕДОСТАВИ ТЯЛОТО И ЗДРАВЕТО СИ ЗА ЕЕКСПЕРИМЕНТИ С ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНИ ПРЕПАРАТИ НЕ Е АНТИВАКСЪР .

 92. 92 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  Нямат куража управляващите да направят ваксинирането задължително, но после всички ще им благодарят.

 93. 93 Профил на bnc59488372
  bnc59488372
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#78] от "znaya":

  НЕ Е ВЯРНО 1918 ГОД НАСЕЛЕНИЕТО НА БГ Е ОК 5МИЛИОНА СЕГА Е ОК 5.5 -6 МЛН НО ТОГАВА 60% СА БИЛИ ДО 30ГГОД ВЪЗРАСТ СЕГА 1/3 СА НАД 65. А БРОЯТ НА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ ДОРИ Е НАМАЛЯЛ

 94. 94 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса бе на най-високите нива от миналата есен и дори ги бе надминало.За месец август средното репродуктивно число бе 1,48, което е най-високото репродуктивно число от април 2020 година насам средно
  —цитат от коментар 53 на Patsis


  И как го смяташ това число на базата на крайно ненадеждни данни?

 95. 95 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Вчера ми се наложи да пътувам с градски транспорт.Впечатлението ми е че между 10 и 20 процента от пътниците не носеха маска.
  —цитат от коментар 11 на Virgin


  Така е. И няма никакъв контрол. На антиваксърите в президентството и Министерски съвет не им пука.

 96. 96 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  ”Всичко трябва да спре, ако искаме да живеем и да нямаме повече жертви”Да, ама с огромно 80% мнозинство обществото ни е преценило, че е склонно да рискува живота си за свободата, в борбата си с Бил Гейтс, Биг фарма и чипирането. Демократичен идеал е обединил мъдрата ни нация: мъртви, но свободни.Личното ми мнение е, че трябва напълно да отпаднат всички мерки и всеки да понесе последствията от мъдрите си действия.
  —цитат от коментар 12 на Котаракът на Шрьодингер


  Да, но при положение, че достъп до болница имат само ваксинирани. А в болниците - само ваксинирани лекари, сестри и персонал. Антиваксърите да си поемат целия риск.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на uvtest
  uvtest
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#91] от "bnc59488372":

  След като пишеш с главни букви, сигурно си запознат, колко хора до сега са починали от "опасните " ваксини. Ще бъде добре за антиваксърската кауза.

 99. 99 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1669 Разстроено

  "Коронавирусът в България: Почти всеки пети тестван е заразен"---------------------------------Не, че нещо, но ако са верни данните, които сте публикували (3469 положителни от 21906 теста), %-а е 15,84, а не 19,29
  —цитат от коментар 54 на CINZANO


  За съжаление са объркали не процентът положителни, а направените тестове. Истинското число е 17981. И тогава сметката излиза 3469/17981*100 в %.
  Доста сериозно число, дано тръгнем надолу. Вече е късно за ваксинация при тази вълна, но като сме най-хитрите на света..... Ако задържим над 10% положителни повече от 15-20 дни здравната система ще колабира, по една проста сметка. % тежки случаи е горе долу еднакъв, ако надскочиш определено число болни в ограничен период, системата рухва. Буквално като пътуването до морето през уикендите. В петък вечерта и събота сутрин магистралата е един малък ужас, защото количеството коли е над даден праг. От друга страна, това показва къде са критичните места в една система и нашите управляващи, които и да са те могат да вземат правилни стратегически решения за 15-20 години напред. Просто е тъпо, че тестовете/експеримента се провежда с живи хора.

 100. 100 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  90% от настанените в болница са с антиваксеска нагласа. Те виждат заговори навсякъде, бойкотират всички мерки и палят интензивните отделения. Трябва да отворят ковид отделения в психиатричните клиники, специално за антиваксери.
  —цитат от коментар 47 на Корки


  По-скоро са 95%. Половината от уж ваксинираните са с фалшиви сертификати.

  Да не забравяме, че ваксините нямат 100% ефективност, а само 95%. Логично е при малка част от ваксинираните да няма имунен отговор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK