Кратки новиниКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани
Заплашилият с убийство председателя на парламента получи пробация

Кратки новини

© Юлия Лазарова


26-годишният Любомир Яков, който заплаши с убийство председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева, е осъден на 3 години пробация, съобщи Софийската районна прокуратура. Две години той трябва да полага и по 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. На 2 септември Яков се заканил да убие председателя на парламента като изпратил имейл на Министерството на правосъдието с думите: "В София съм, имам оръжие и ще я убия, има майка и нея я знам къде живее". Самоличността на Яков бързо е установена.


Присъдата е постигната със споразумение, съобщи "Сега". То е одобрено от Софийския районен съд и е равнозначно на влязла в сила присъда.

Николай Ненков е освободен от длъжността заместник-председател на ДАНС

Правителството прие решение за предсрочно освобождаване на Николай Ненков от длъжността заместник-председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС). Освобождаването на Ненков от поста е по негово искане. Това е трета смяна в ДАНС откакто на власт е служебното правителство. Първо беше освободен ръководителят на агенцията Димитър Георгиев, а седмица след това и заместникът му Недялко Недялков. Наскоро вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че ДАНС категорично не е прочистена от кадри, които са наслоявани 10 години от такива като Делян Пеевсски. Миналата седмица бившият депутат от ДПС беше извикан на разпит.
Кратки новини

© Велко Ангелов


За заместник-председател на ДАНС е определен Венелин Димитров. Той е бил дългогодишен служител на МВР и на ДАНС. От 2019 г. до момента е служител по сигурността на информацията в "Булгаргаз" ЕАД.

Тодор Ванчев е новият председател на агенцията за българите в чужбина

Правителството прие решение, с което освобождава Илия Гюдженов като председател на Държавната агенция за българите в чужбина(ДАБЧ). Той беше на поста малко повече от 10 месеца. През янури беше критикуван заради изказване, в което посочва, че е спорно дали българите в чужбина работят по съхраняване на българщината, езика, културата и бита българите.
Кратки новини

© Юлия Лазарова


За председател на Агенцията е определен Тодор Ванчев. В периода от 2010 до 2016 г. той е бил експерт в ДАБЧ, като същевременно е и член на Съвета по гражданство към Министерството на правосъдието. От 2016 г. до момента е главен експерт в Дирекция "Висше образование" на Министерството на образованието и науката. Притежава образователно­квалификационна степен "магистър" по специалностите "История" и ,,Етнология и културна антропология" от СУ "Св. Климент Охридски".

Регионалното министерство получи 100 млн. лв. за разплащане с пътните фирми

Правителството одобри допълнителни разходи от 100 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2021 г. Парите ще се използват за изплащане на дейности по подготовка за зимно поддържане и дейности по зимно поддържане на републиканските пътища.


Средствата бяха осигурени с актуализацията на държавния бюджет, приета от 46-то Народно събрание. Конфликтът между служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова и пътните фирми започва от първите дни на първия служебен кабинет. Заради неплатени пари за извършени строителни и ремонти дейности фирмите организираха няколко протеста. В сряда беше обявено, че двете страни са близо до постигане на компромис.

Помощите за работещи в затворени заради COVID-19 бизнеси ще се дават до края на годината

Работещите и самоосигуряващите се във временно затворените с акт на държавен орган заради COVID-19 икономически дейности ще получават компенсация в размер на 75% от осигурителния си доход за юли за времето, през което са ползвали неплатен отпуск заради наложените ограничения. Това реши правителството с приемането на Постановление на Министерския съвет за определяне на условията и реда за изплащане на този вид финансова подкрепа до края на 2021 г.
Кратки новини

© Цветелина Белутова, Капитал


Финансовите средства, необходими за изплащане на компенсациите ще бъдат осигурени авансово с бюджетни средства за сметка на Министерството на труда и социалната политика. В последствие средствата могат да бъдат възстановени от очакваната допълнително пренасочване на средства за България през 2022 г. по линия на инструмента на ЕС за подкрепа на засегнатите от кризата с Ковид държави – REACT EU.

4 млн. лв. от хазарт ще се използват за физкултурни салони в училищата

Четири милиона лева от постъпленията от хазарт ще бъдат разпределени между държавни и общински училища за изграждане на нови и ремонт на съществуващи физкултурни салони и спортни площадки. Средствата, заложени в съвместната Годишна програма на министрите на образованието и науката и на младежта и спорта, се отпускат за 2021 г. Основание е Законът за хазарта, според който не по-малко от 10% от прихода отиват за поддръжка, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и/или спортни съоръжения в държавните и общинските училища, се казва в съобщение от пресцентъра на МОН.
Кратки новини

© Велко Ангелов


С писмо до регионалните управления на образованието (РУО) днес Министерството на образованието и науката (МОН) кани директорите да кандидатстват по програмата.

Болнична асоциация иска неваксинираните да плащат за лечението си

Неваксинираните пациенти с Covid-19 в болница да заплащат част от разходите по лечението си. Това ще поиска Българска болнична асоциация (ББА) от Министерство на здравеопазването. "При положение, че пациентите имат свободен и безплатен достъп до ваксини у нас, и след като данните от цял свят показват, че над 91% от постъпилите в болница не са ваксинирани, считаме, че е време да дадем ясен сигнал, че неваксинираните пациенти "струват" на всички ни висока цена. Тази висока цена има не само финансово изражение, а включва и изтощение на медицинския персонал и усложняване на проблема с недостига на кадри", обясняват от ББА.
Кратки новини

© Надежда Чипева, Капитал


Исканите промени, ще бъдат предложени чрез допълнение на Наредбата за осъществяване на право на достъп до медицинска помощ. Към 13 октомври 2021 г. 91.49% от новопостъпилите пациенти в болници в България не са ваксинирани, показват данни на Единния информационен портал. В същото време едва 23.5% от населението на страната ни е ваксинирано към 12 октомври.

Собствениците на пътни фирми ще осигурят адвокати на глобените си служители

Българска браншова камара "Пътища", която обединява над 80 фирми за ремонт, изграждане и поддръжка на пътищата, ще осигури правна защита на своите служители, които бяха глобени от полицията. Санкциите бяха наложени за влизане с тежки камиони в центъра на София, където това е забранено, по време на техните протести по-рано през седмицата. Ще предприеме всички необходими действия за защита правата на хората, които отстояваха справедливите си искания, се казва в тяхна позиция, изпратена до медиите.
Кратки новини

© Юлия Лазарова

Ключови думи към статията:

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2873 Гневно

  Остава още тези нещастни хорица да трябва да си осигуряват сами адвокати да ги бранят заради безобразията на работодателите им!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 2. 2 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3964 Любопитно

  Шофьорите на камиони ги глобяват, защото било забраненено влизането на тежки камиони в центъра на София?

  А когато около ЦУМ има големи строежи с какво доставят бетона, с баничарки ли?

  ДБ: Време е да спечелим България
 3. 3 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Шофьорите на камиони ги глобяват, защото било забраненено влизането на тежки камиони в центъра на София?А когато около ЦУМ има големи строежи с какво доставят бетона, с баничарки ли?
  —цитат от коментар 2 на Полковник Паликъщов


  Правиш се на глупав? Не, не с баничарки, но камионите тогава са по работа. По същия начин камиони могат да влизат в центъра, ако са за зареждане, иначе нямат място там.

 4. 4 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 2034 Весело

  Особено "ПСТ Груп" ще се жертва най-много и ще поеме сама хонорарите на адвокатите, както е поела пътните и храната на шофьорите.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 6. 6 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2323 Любопитно

  "Ще предприеме всички необходими действия за защита правата на хората, които отстояваха справедливите си искания, се казва в тяхна позиция, изпратена до медиите."

  Колко от протестиращите шофьори щяха да останат на работа, отказвайки на собствениците си да се включат в протеста?
  Тогава към кои адвокати трябваше да се обръщат?!

  I Want To Believe
 7. 7 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  А като превратаджиите блокираха кръстовище беше всичко наред. :)

 8. 8 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Да им осигурят и по един инструктор че да не стават издънки някой репортер като ги попита за какво точно протестират.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 9. 9 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Ма много добри тези чорбаджии бе - те не казват къде са милионите от авнасите, а искат ние данъкоплатците да платим на техните работници. Какво да ги правиш - добри хора, ама и те гледат в чуждия ( в случая нашия) джоб.

 10. 10 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  Малко пресилено звучи предложение, но има много резон в това хората да са ваксинирани!

 11. 11 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  Малко пресилено звучи предложение, но има много резон в това хората да са ваксинирани!

 12. 12 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3987 Неутрално

  Малко пресилено звучи предложение, но има много резон в това хората да са ваксинирани!

 13. 13 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Разумно е искането на болничната асоциация!!!

 14. 14 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 577 Гневно

  А пушачите не трябва ли да си плащат? А дебелите със сърдечни заболявания и диабет? А алкохолиците?...
  По-голяма тъпотия не бях чувал?!?!?

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 15. 15 Профил на ilegal
  ilegal
  Рейтинг: 316 Неутрално

  "...Болнична асоциация иска неваксинираните да плащат за лечението си..."

  Що сега тази болнична асоциация ли ни го плаща.. Смешници.

 16. 16 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1863 Любопитно

  Разумно е искането на болничната асоциация!!!
  —цитат от коментар 13 на selqnin


  А от здравни вноски освобождват ли ме?

 17. 17 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1768 Гневно

  Изключително плосък популизъм!!!!
  Какво/колко точно ще направите с 4 милиона????

 18. 18 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 646 Весело

  Не им се сърдете на болничната асоциация. Свидят им се заплатите и надбавките на кромод персонала и сега търсят начин, друг да ги поеме... Нищо лично - просто бизнес.

  А ако си плащаме ние, ще имаме ли избор на програма лечение или ще ви висим направо $2000 за ремдесивир и още за куп безмислени антибиотици?

 19. 19 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Това за плащането го предложих още юни.

  2029
  16:25, 16 юни 21
  Добре. Нека ваксинирането да е личен избор. НО, всеки който избере да не се ваксинира (при това напълно безплатно), да подписва декларация. И АКО случайно се разболее от КОВИД-19, да бъде така добър да си поеме лечението. А не да е за сметка на моите здравни осигуровки. Защото аз съм се ваксинирал.

 20. 20 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1024 Неутрално

  Който иска да си плаща за лечението, да отива в частните болници.
  Осигурените трябва да се лекуват само в държавните.
  Телевизорът дава статистика само за държавните болници, а за частните се мълчи.

 21. 21 Профил на ogp03622986
  ogp03622986
  Рейтинг: 997 Неутрално

  ТЕЗИ ДНИ СЕ НАВЪРШИХА 1007 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГЕРОЙ НА СРЕДНОВЕКОВНА БЪЛГАРИЯ, Самуил, Цар на българите.


  Главните насоки от неговият живот и дейност са слабоизвестни в подробности на широката публика, където са популярни най-вече със спекулативни твърдения.

  Защо не успяваме да оценим епохата на цар Самуил, 1007 години след смъртта му? С какво тя се оказа фатална за развитието на България и Европа, през XI век.

  Вижте в Новетика

  https://www.novetika.com/tsar-samuil-krai-epoha/

 22. 22 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 800 Неутрално


  А от здравни вноски освобождват ли ме?
  —цитат от коментар 16 на imaligoogle_hr


  То и сега здравните вноски не покриват всички заболявания и рискове.
  За някои се доплаща. Не виждам лошо и за ковида да е така. Свободата струва пари - плащаш и не те чипират :-))

 23. 23 Профил на Aby
  Aby
  Рейтинг: 502 Неутрално

  До коментар [#14] от "vladek":

  За пушачите в Австрия са намерили решение от десетилетия, всички постъпления от акциз на цигарите отиват в здравните им каси (там са по провинции - всяка една провинция си има здравна каса, разбира се имат и частни). Ама то пък при тях и производството и разпространението на тютюневи изделия е държавен монопол, та всичко от акциза отива в хазната. Ама са си решили проблема :)

 24. 24 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#21] от "ogp03622986":

  оставил се да му ослепът войската и дори не се самоубил?
  НЕ СТАВА ТОЗ

 25. 25 Профил на shymi
  shymi
  Рейтинг: 196 Весело

  До коментар [#22] от "ruse_island":

  Ама нали чипираните го изкарват леко - хайде тогава въобще да се махне пътеката и всеки сам да се спасява :)

 26. 26 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 888 Неутрално

  правилно, няма ние да им плащаме скъпото лечение.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 27. 27 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 1042 Любопитно

  Това за плащането го предложих още юни.202916:25, 16 юни 21Добре. Нека ваксинирането да е личен избор. НО, всеки който избере да не се ваксинира (при това напълно безплатно), да подписва декларация. И АКО случайно се разболее от КОВИД-19, да бъде така добър да си поеме лечението. А не да е за сметка на моите здравни осигуровки. Защото аз съм се ваксинирал.
  —цитат от коментар 19 на 2029


  А за сезонния грип ваксинирал ли си се и какво става ако се разболееш ?!?

 28. 28 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2007 Неутрално

  че неваксинираните пациенти "струват" на всички ни висока цена.
  😊😊😊😊
  Добрутро сняг, а?
  Плоскоземието е опасно не само за вашето здраве и за вашия джоб.
  Плоскоземието е опасно за всички аспекти от живота!
  Има елементи от плоскоземието над които нямате контрол, ниво на образованост, семейно възпитание, интелектуални възможности.
  Но поне се опитайте да преборите “бал съм му/си мамата” мислене?
  Бал съм му мамата към другите и към себе си ни се връща тъпкано.

 29. 29 Профил на Discoverer
  Discoverer
  Рейтинг: 23 Неутрално

  До коментар [#16] от "imaligoogle_hr":

  А ти на каква сума точно се осигуряваш здравно?

 30. 30 Профил на julius
  julius
  Рейтинг: 373 Неутрално

  С ДВЕ РЪЦЕ "ЗА" - ДА СИ ПЛАЩАТ!!!!!!

 31. 31 Профил на Миро
  Миро
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Значи може безплатни ваксини от моите осигуровки, а иначе неваксинираните да си плащат. Ми спрете да ми одържате здравни тогава, малоумни хора колкото щеш.

  другари комунисти (БСП, АБВ, ГЕРБ, учени, патриоти руски и друга ДС измет!), пътят на България в 21 век не е пътят на Путин! Това е България, не Задунайская!
 32. 32 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Разумно е искането на болничната асоциация!!!
  —цитат от коментар 13 на selqnin


  А ако ваксиниран влезе в болница, неваксинираните ли са му виновни и пак ли те да плащат сметката? Не я разбирам тази схема. Защо просто не включат ваксината в списъка със задължителните ваксини? ЗАЩО?

 33. 33 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  Аз съм съгласен да си платя евентуалното лечение от Ковид. То и без това почити всички лечения си плащам. Ама искам да ми намалят данъка за парите с които са купили противогрипните ваксини. а те не са евентуални ами съвсем реални.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 34. 34 Профил на so
  so
  Рейтинг: 371 Неутрално

  До коментар [#14] от "vladek":

  Това е стандартния аргумент. Пушачите, алкохолиците и дебелите диабетици наистина се нуждаят от повече лечение, но не довеждат системата до крах като се тръшкат по 5000 на ден. Освен това, когато някой дебел диабетик кихне край теб, ти не ставаш също дебел диабетик.

 35. 35 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2873 Любопитно

  Някой знае ли къде може да се плати сума за физкултурни салони в училищата, но така че да не се минава през хазарта?
  С удоволствие бих го направил.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 36. 36 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#27] от "drill":

  "А за сезонния грип ваксинирал ли си се и какво става ако се разболееш ?!?"

  Заради сезонния грип много рядко се влиза в болница и е предимно заради съпътстващи заболявания, които се изострят от грипа.

  А ако имам показания като хронични имунни заболявания и др.под. да, трябва периодично да се ваксинирам.

  Впрочем сезонните грипни ваксинации винаги са били за сметка на пациента, знам го от моя позната, която всяка есен се ваксинира, защото има хронично сърдечно заболяване.

 37. 37 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1143 Весело

  "Неваксинираните пациенти с Covid-19 в болница да заплащат част от разходите по лечението си. Това ще поиска Българска болнична асоциация (ББА) от Министерство на здравеопазването. "При положение, че пациентите имат свободен и безплатен достъп до ваксини у нас, и след като данните от цял свят показват, че над 91% от постъпилите в болница не са ваксинирани..."
  Ако бяха написали това преди 3 месеца и дори два месеца, щеше да пише така: ала-бала...след като данните от цял свят показват, че 100% от постъпилите в болница не са ваксинирани.
  Ако не им мине номера, в началото на другата година ще е така: след като данните от цял свят показват, че над 51% от постъпилите в болница не са ваксинирани.

  мурзилка
 38. 38 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2038 Неутрално

  До коментар [#14] от "vladek":Това е стандартния аргумент. Пушачите, алкохолиците и дебелите диабетици наистина се нуждаят от повече лечение, но не довеждат системата до крах като се тръшкат по 5000 на ден. Освен това, когато някой дебел диабетик кихне край теб, ти не ставаш също дебел диабетик.
  —цитат от коментар 34 на so


  съгласен даже бих добавил че пушачите и алкохолиците си плащат чрез акциза. Това с диабетиците е тъпо защото така работи социалната солидарност.
  Това обаче не им дава право да ме ограничават да ходя на обществени места. При условие че ваксинираните също заравзяват. Просто няма логика в това разделение.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 39. 39 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 646 Весело

  До коментар [#22] от "ruse_island":

  А ако сме осигурени в чужбина? NHS покриха цялото ми лечение в БГ болница. Та ако вляза пак, което е почти невероятно, колкото и да тръбят обратното разните там заинтерсовани хипохондрици - ще плащам ли или съм изключение?

  Един малък пример, а колко недомислена и като цяло малоумна идея.....

 40. 40 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1143 Неутрално

  До коментар [#37] от "Маршалов":

  П.П. То и в момента това, че над 91% от постъпилите за лечение не са ваксинирани, вероятно вече не е вярно. Аз поне съм убеден, че процента ваксинирани в болниците от тези които постъпват през последните няколко дни вече е поне 30%, а вероятно и повече. Обаче като се броят всички болни налични днес, в това число повечето са заварени случаи и мешат процента.

  мурзилка
 41. 41 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1756 Неутрално

  А ваксинираните, ще плащат ли и те за лечението си? Че иначе каква е логиката, хем за ваксините им е платено, хем за лечението.

 42. 42 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Не ги знам кви са тия във т.н. "Българска болнична асоциация", но определено трябва да се лекуват от идиотизъм...

 43. 43 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  Нека неваксинираните заплащат. Обаче нека, в същата наредба, да се запише, че членовете на въпросната асоциация трябва да поемат разходите за лечение на всички странични ефекти от поставянето на ваксина, включително отключените автоимунни заболявания. Може пък тогава да им просветне защо евгениката е заклеймена наравно с фашистките практики за расово прочистване.

 44. 44 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2365 Неутрално

  Тези 4 милиона от хазарта, я стигнат за една-две футболни топки на училище, я не.

 45. 45 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 956 Весело

  Един казус. Чупиш крак. Приемат те в болница за операция. Пирони, а-у. При приемането правят тест за ковид. Положителен. Не си ваксиниран. Нямаш никакви симптоми. Така и не развиваш. Какво ще стане в тази ситуация и кой какво трябва да плати, според уважаемата Болнична асоциация ... :-)

 46. 46 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#13] от "selqnin":

  Кое е разумно бе, селянин? Аз пък искам неосигурените да си плащат болничния престой, а спешната помощ да спре да обслужва ковид пациенти. Нещата са ясни - симптоми, тест и карантина с домашно лечение. Като се влошиш - в болница, преди да си станал спешен. Защото това спешно състояние не става за 24часа, нито за 3х24ч! Няма никаква спешност, освен да се точи касата с таксита линейки!

 47. 47 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  До коментар [#38] от "biss Mark":

  Ваксинираните заразяват между 36% (за АЗ) и 65% (за Пфайзер) по малко.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Гневно

  Болнична асоциация иска неваксинираните да плащат за лечението си

  ПОРЕДНИЯТ ОПИТ ЗА ЗДРАВЕН ФАШИЗЪМ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Гневно

  До коментар [#31] от "Миро":

  И да ни върнат внесеното за 50+ години.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 956 Весело

  Помощите за работещи в затворени заради COVID-19 бизнеси ще се дават до края на годината

  А работещите с какво ще си платят тока, парното, водата, телевизията, интернета и храната за децата си през ноември? ...

 51. 51 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Каква е тази Болнична асоциация, кой я финансира?

 52. 52 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1358 Неутрално

  Парите от здравната каса не са на болничната асоциация. Какво общо имат здравно осигурени с тази асоциация?

 53. 53 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1863 Любопитно

  ''Помощите за работещи в затворени заради COVID-19 бизнеси ще се дават до края на годината''

  Не става ясно, ако продължат с ''карнавала'', кой плаща за фалиралия бизнес!?

  До коментар [#37] от "Маршалов":

  ''над 51% от постъпилите в болница не са ваксинирани '' - е, да, де, точно половината. Другата половина са боцнати. :)

 54. 54 Профил на Ганьо льо фури от льо балкан
  Ганьо льо фури от льо балкан
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Болнична асоциация иска неваксинираните да плащат за лечението си - и правилно.

 55. 55 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 3964 Неутрално

  А ваксинираните, ще плащат ли и те за лечението си? Че иначе каква е логиката, хем за ваксините им е платено, хем за лечението.
  —цитат от коментар 41 на Хелиана


  Ваксинираните не могат да имат право да бъдат лекувани от Ковид!

  Нали са ваксинирани, тоест здравната каса вече е вложила пари в тях? Ако се разболеят от Ковид да си го плащат сами!

  ДБ: Време е да спечелим България
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  "Болнична асоциация иска неваксинираните да плащат за лечението си"
  Изключение трябва да правят тези със заболявания, които не позволяват ваксинирането.

 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  "Помощите за работещи в затворени заради COVID-19 бизнеси ще се дават до края на годината"
  И кои бизнеси са затворени? Засега няма такива.

 59. 59 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Тези 4 милиона от хазарта, я стигнат за една-две футболни топки на училище, я не.
  —цитат от коментар 44 на ivanpopov


  Е пак е по-добре от това да ги дадат на Стъки и мутричките му.
  А и на училище се падат по 2 000 лв., т.е. по 44 хубави топки.

 60. 60 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2853 Неутрално

  "Регионалното министерство получи 100 млн. лв. за разплащане с пътните фирми"

  Бе нали комитова се кълнеше че никой на нищо не дължял, сега щели да изплащат.

  Айде почнете и Хемус за строите, че да ви харесаме малко.

 61. 61 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Весело

  Парите ще се използват за изплащане на дейности по подготовка за зимно поддържане и дейности по зимно поддържане на републиканските пътища


  100 млн са едно нищо !!! За толкоз пари ще почистят само квартала около 19те тоалетни.

 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4843 Неутрално

  До коментар [#61] от "Хай Буй":

  Ако е по цените на фандъкова може дори и по-малко.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1143 Неутрално


  До коментар [#19] от "2029":

  А аз предлагам, всички пари от здравни осигуровки да идат за ремонт на пътищата, а лечението във всички болници да е изцяло в платена форма на пазарен принцип. Нито стотинка от държавата за здравеопазване, в това число без държавни заплати за лекари и персонал, без държавни пари за ремонт на сградите и за оборудване и консумативи, без реинвурсирани медикаменти да те видя докъде ще доживееш, когато ще трябва да си плащаш наистина всичко, да няма и пари за възстановителни терапии в санаториумите и тях да ги плащаш, в пълен размер на пазарни цени, повече или по-малко ще живееш от неудобните ти хора. Знам че си от тия дето живеят за мига. Кво ще кажеш, мигът най-после да свърши и да пораснеш в акъла.

  мурзилка
 64. 64 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1501 Неутрално

  Парите ще се използват за изплащане на дейности по подготовка за зимно поддържане и дейности по зимно поддържане на републиканските пътища100 млн са едно нищо !!! За толкоз пари ще почистят само квартала около 19те тоалетни.
  —цитат от коментар 61 на Хай Буй


  Това да не ти е Бойко Борисов, който ако дадеше пари, искаше 60% от тях да му се върнат в чекмеджето.

 65. 65 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 711 Неутрално

  За заместник-председател на ДАНС е определен Венелин Димитров. Той е бил дългогодишен служител на МВР и на ДАНС. От 2019 г. до момента е служител по сигурността на информацията в "Булгаргаз" ЕАД.

  От трън та на глог - че е по-висок!

 66. 66 Профил на Бубенце
  Бубенце
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ама чакай бе! Как така отпуснали 100 млн. за РАЗПЛАЩАНЕ? Нали всичко беше аваносво разплатено, че и надплатено. Аман от измамници. Комитова още ли е там?

 67. 67 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2821 Неутрално

  Помощите за работещи в затворени заради COVID-19 бизнеси ще се дават до края на годината
  ============================
  Не искам помощи.
  Искам да си изработя САМ парите, а държавата да не ми пречи да го правя.

 68. 68 Профил на vladek
  vladek
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#34] от "so":
  Пушачите, алкохолиците и дебелите диабетици сами решават да станат такива и тяхното лечение струва. Защо същото да се плаща от другите? Сещате ли се на къде води дискусията? Да премахнем задължителните осигуровки и всеки сам да си се оправя за простотиите. И след това отиваме към нископлатените, кой им е виновен че не са учили и сега не получават високи заплати?... Абе направо към закриване на дръжавата...

  Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy.
 69. 69 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  3 години пробация, съобщи Софийската районна прокуратура.
  _________________
  Е нали беше хахав? Осъзнава ли какво върши?


  Шофьорите на камиони ги глобяват, защото било забраненено влизането на тежки камиони в центъра на София?А когато около ЦУМ има големи строежи с какво доставят бетона, с баничарки ли?
  —цитат от коментар 2 на Полковник Паликъщов


  Аз лично никога не съм виждал полиция да спира бетоновози и самосвали на строителната мафия а ти? Фандъкова е разрешила десетки строежи в топ център и широк център, особено събота - неделя е ужас!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 70. 70 Профил на znaya
  znaya
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Ето в този случай е по-добре да се ползва полово определената дума - председателката, понеже другото е мъж и това някак се прехвърля по подразбиране върху пола на другото от споменатите лица + читателят по-лесно ще се сети за случая, ако му напомните, че беше председателка, че е жена заплашената.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 4569 Неутрално

  нова година - нов бюджет.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK