Влизане със сертификат или затягане: Кунчев предложи два сценария за COVID мерки на здравния министър

Ангел Кунчев

© Юлия Лазарова

Ангел КунчевДве алтернативни предложения за въвеждане на национални противоепидемични мерки е изпратил главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев до Стойчо Кацаров, съобщават от Министерството на здравеопазването. Кунчев обяснява нуждата от реакция на здравните власти с това, че към 14 октомври 14-дневната заболяемост от COVID-19 в страната е 448.45 регистрирани новозаразени случаи на 100 хил. души население. Отчита се нарастване на новите случаи с 1/3 спрямо предходния двуседмичен период. Седмичната положителност на извършените изследвания е 14.43%, с постоянна възходяща тенденция.


Към момента мерките в страната са различни според нивото на разпространение на заразата в отделните райони и решенията на регионалните здравни инспекции. Националните мерки, които важат - тук.


В сряда (13 октомври) по време на пресконференция на здравния министър той анонсира, че днес ще коментира въвеждането на нови мерки, но до този момент насрочена пресконференция няма. Вместо него в понеделник (18 октомври) министърът на здравеопазването свиква извънредно заседание на разширен състав на експертния съвет по епидемиология, на което да бъдат обсъдени направените предложения на Ангел Кунчев.
Единият вариант, който той препоръчва, е достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да се осъществява чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR, каквато е практиката в редица държави на ЕС. Предлага се това изискване да се отнася до допускането в образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и дейности, а МВР да прилага стриктен контрол по достоверността на сертификатите.


Ако не се възприеме въвеждането на зелен сертификат, Кунчев предлага да се определят допълнителни ограничения в капацитета и прекратяване на определени дейности:


1. Преустановяване провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения.


2. Провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи на не повече от 5 човека в помещение при спазване на основните противоепидемични мерки - задължително носене на защитна маска за лице, хигиена на ръцета, спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и редовно проветряване на всеки час.


3. Преустановява присъственото обучение в лекционен курс, както и на непрактическите упражнения на студентите във висшите учебни заведения в страната.


4. Посещенията на кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви на закрито се допуска при използване на не повече от 30% от капацитета на помещенията, заемане само на седящи места през две, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. между посетителите и носене на защитни маски за лице.


5. Не се допускат организирани посещения в музеи и галерии. Допускат се не повече от 1 човек на 8 кв. м, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от посетителите и персонала.


6. Преустановяват се посещенията в центрове, школи и други обекти за танцово и музикално изкуство.


7. Провеждането на спортни състезания с професионален характер на открито се провеждат без публика.


8. Посещенията на фитнеси, спортни зали и клубове, на плувни басейни и комплекси се провеждат само за индивидуално ползване до 30% капацитет.


9. Провеждането на събирания от частен характер (кръщенета, сватби и др.) се допуска с участието на не-повече от 15 лица на закрито и 30 лица на открито.


10. Посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина се допускат само в часовия интервал от 7.00 ч. до 23.00 ч. при спазване на отстояние от 1.5 м. между облегалките на столовете на съседните маси, допускане на не повече от 4 души на една маса и носене на защитни маски за лице от персонала.


11. Преустановяване работата на закрито на прилежащите към местата за настаняване заведения за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма за лица, които не са гости. Същите обслужват само гости на местата за настаняване по възможност чрез рум сървиз или при спазване на изискванията за работа при обслужване и при спазване на въведените изисквания и ограничения за конкретния обект, посочени в т. 10.


12. Въвеждане на контрол за достъп в търговските центрове (представляващи една или повече сгради, в които са разположени магазини, заведения и други търговски обекти) и търговските центрове тип МОЛ, с оглед ограничаване на потока от лица, като не се допускат повече от 1 човек на 8 кв. м.


13. Освен това при възможност всички видове административни услуги за граждани трябва да се предлагат и в електронна среда, което ще намали посещенията на лицата в съответните обекти.


Отделно от общите мерки в доклада се предлагат конкретни мерки в сферата на образованието:

- Задължително носене на защитна маска за лице за целия педагогически и непедагогически персонал и децата от пети и следващи класове по време на престоя им в учебните заведения.


- Ограничаване на смесването на деца от различни паралелки чрез преустановяване на колективни извънкласни дейности. Спортните дейности да се провеждат само на открито.


- При достигане на 14-дневна заболяемост над 500 на 100 000 население на общинско ниво да се въвежда обучение в електронна среда по график и недопускане на повече от 50% от паралелките в присъствено обучение.


- При достигане на 14-дневна заболяемост над 750 на 100 000 население на общинско ниво - преустановяване на присъственото обучение.


- При отсъствие на над 20% от учениците от училище и/или поставени под карантина над 30% от паралелките в дадено училище в община преминаване на обучение в електронна среда по график, с присъствено обучение на паралелки с най-малък брой отсъстващи и не повече от 60% от паралелките.


Министърът на здравеопазването е разпоредил доклада да бъде изпратен на всички заинтересовани страни, ведомства и организации с молба за становища по предложените мерки.


Основните противоепидемични мерки като използване на защитна маска за лице и спазване на физическа дистанция трябва да продължат да се прилагат, вземайки предвид повишената контагиозност на Делта варианта, посочва Кунчев. Според прогнозите на Европейския център мерки за ограничаване на физическите контакти и струпвания ще са необходими през следващите няколко месеца, за да се избегне въздействието на COVID-19 върху болничното лечение и свързаната с това смъртност.


Целият доклад на главния държавен здравен инспектор - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (174)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Стоил Стоилов
  Стоил Стоилов
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Хайде, антиваксери, нападайте :)

 2. 2 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 91 Неутрално

  Тоест - същото като сега, готиното е, че нищо няма да се спазва така или иначе. Иначе е пределно ясно, че ще е вторият вариант, първият е неприложим тук.

  Громя ваксъри!
 3. 3 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4451 Неутрално

  Всички развити страни в ЕС започват да прилагат т. нар. Ковид сетификат - Италия, Франция, Белгия, скоро и други ще ги последват! Това е пътят!

 4. 4 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2691 Весело

  "достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да се осъществява чрез представяне на сертификат" - най-добре ще да е с татуировка зад ухото, че на челото ще се наруши древна традиция. Ако нЕма татус зад ухото - дръпване и друм вкъщи. А още по-по-най-добре е да следват насоките на Европския център, все пак по-ДЕМОкратично е, а и народецът има спомени от партийните директиви. За разлика от тези преди Втората световна, е характерните обозначения в почти есенен цвят.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 5. 5 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1516 Весело

  До коментар [#3] от "vassilun":

  Към фашизма ? :))) Да така е, в исторически аспект си прав :)))

  Защо подкрепяш фашистки практики ?

 6. 6 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 514 Гневно
 7. 7 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#6] от "antikvarno":

  Заразен е, но не е болен,

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 8. 8 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1595 Любопитно

  Пак някакви половинчати, никакви, пунта мара мерки за хвърляне на прах в очите, които и без това няма да се спазват.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 9. 9 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1516 Весело

  До коментар [#4] от "ЗаНиЗа":

  Ако гледаме, кое би било най ефективно, татуйровката трябва да е на челото. Така от пръв поглед се вижда, ще е направена със специални мастила, които трудно се набавят, ще има и поставен баркод ,които всеки скенер в магазина ще може да хваща.. Така всеки служител с модифициран скенер от супермаркета, ще може за секунди да сканира, което улеснява процеса и не хаби от времето на хората искащи да влязат в киното

  В името на общото добро :)))

 10. 10 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#2] от "pacioglu":

  В София свободните интензивни легла са не повече от 20. Ако майка ти е 25-тата, която има нужда от интензивни грижи, сигурно няма да се отнасяш толкова безгрижно към мерките.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 11. 11 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 821 Любопитно

  В големи магазини с по 4-5 метрови тавани по един човек на 8 кв.м. с Маска, разбира се.
  А в един автобус/тролей с 20 кв.м площ и 2.2 м височина, по колко чиляка с Маски е допустимо да се возят? По 2.5 чиляка или 50 в пиков час?

 12. 12 Профил на gbg
  gbg
  Рейтинг: 141 Неутрално

  До коментар [#6] от "antikvarno":Заразен е, но не е болен,
  —цитат от коментар 7 на nv


  Е нали казаха, че имал симптоми, съвсем размихте понятията.

 13. 13 Профил на mitakadm
  mitakadm
  Рейтинг: 565 Неутрално

  До коментар [#3] от "vassilun":

  Това е пътят! Да ама към робството. Като не ти харесва, бегом към светлото бъдеще.

  Колкото повече - толкова повече
 14. 14 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 128 Неутрално

  То хубаво, обаче трябваше първото нещо, което правят в случая да бъде - обявяване на епидемична обстановка. Трябваше протоколите и рецептите на хронично болните да се удължават автоматично до отпадане на тази обстановка. Иначе, хора без да са с остро заболяване, но хронично болни, ще се тълпят пред кабинетите на специалиста за издаване на протокол, после пред здравната каса за заверка, после пред личния лекар за рецепти, като рецептите са всеки месец. Трябваше да бъдат задължени и всички от администрацията, правосъдието, вътрешните работи, както и преподаватели и медицински служители да бъдат задължени да се ваксинират, освен ако не са прекарали болестта преди по-малко от 6 месеца или имат установено състояние, което не позволява ваксинация. Иначе, как тези служители ще изпълняват задълженията си, като не може тази дейност да се ограничи само до лица със сертификат. Трябваше и всички васинирани от тази категория, да бъдат задължени да си поставят бустерна доза, ако са изминали шест месеца от курса на ваксинация. Който не иска да си поставя ваксина - наплатен отпуск до 6 месеца и после освобождаване от работа. Това трябваше да се направи, а после да се мисли за задължителна ваксинация на всички граждани. Както беше казал някой, някакъв треньор май беше, отказът да се ваксинираш е като да шофираш след употреба на алкохол - опасен си както за себе си, така и за всички останали.

 15. 15 Профил на dale4nata
  dale4nata
  Рейтинг: 746 Неутрално

  Ние пак ще си научим урока като изядем и солта, и тоягата!
  Няма как да мине без по-строги мерки и сертификати за ваксиниране! Умират по стотина души вече на ден. Кога ще ни просветне, че вирусът сам няма да си иде, че ние трябва да се преборим с него. И това са двата пътя : МЕРКИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО МУ И МАСОВО ВАКСИНИРАНЕ за да няма голяма смъртност.

 16. 16 Профил на Мария Янкова
  Мария Янкова
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Просто питам:
  Може ли целият ЕС да поеме подкрепата по разни мерки 80:20, 60:40 към хотелите и предприятията на нашите мастити бизнесмени? Да не забравяме, че сме на едно от първите места по брой на частни болнични заведения с гарантиран оборот от държавата.

 17. 17 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Ако предложените мерки се спазват, много хора ще останат улицата. Малко от засегнатите бизнеси ще издържат трета година по този начин…

  Знам, знам - читателите на Дневник до един работят, спортуват, гледат филми, обогатяват се културно, танцуват, ядат, пият и се виждат с приятели от вкъщи. Мерките са само за едни кръчмари дето не плащат ДДС.

 18. 18 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Вазното е да няма драстични мерки като носенето на маски върху носсовете, че се запъхтяваме.

 19. 19 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Ти! кунчев! защо прецака предизборната кампания?

 20. 20 Профил на dnevnikeradost
  dnevnikeradost
  Рейтинг: 130 Неутрално

  отказът да се ваксинираш е като да шофираш след употреба на алкохол - опасен си както за себе си, така и за всички останали.
  —цитат от коментар 14 на zlo38528262


  С малката подробност, че е научно доказано, че ваксинираните също заразяват останалите и носят същия вирусен товар...и с това приключва всякаква медицинска и научна логика за съществуването на ковид-сертификата и всякакви ограничения за неваксинираните, както и на каквито и да било привилегии за ваксинираните.

 21. 21 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Все някой ги гони - иска да ги пороби, иска да им вземе свободата, да им смени пола и религията, да им направи децата гейове, да ги чипира, да им вкара бежанци, да прокара Нов Световен Ред, да ги промие, да ги направи част от новия фашизъм, да им вземе парите и да ги даде на Биг Фарма, да ги накара да приемат неолиберализма и прочее и прочее.

  И после се чудим как така в ерата на мускулите сме били на три морета, а в ерата на мозъка сме последната дупка на кавала.

  Тъжно...

 22. 22 Профил на ivan92
  ivan92
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Вариантите са си такива. Затваряме, сертификати или просто си приемаме, че някакъв определен брой хора ще умират идните месеци и продължаваме така.

  Аз лично съм само против затварянето, защото икономиката пак ще се срине брутално, пък и не виждам смисъл да се въртим кръг, да правим едно и също и да очакваме различни резултати.

 23. 23 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Време е всички рационални ваксинирани, ваксинирани за солственото си здраве, а не "да няма локдаун" и да не ходят при Алибегов, в Хепи или да гастролират безцелно из мола въпреки че имат сертификат. Само така може да се даде бойкот на фашизма, пък голяма работа, че няма да ядеш полуфабрикати на тройна цена или да зяпаш витрини.

 24. 24 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1516 Весело

  До коментар [#20] от "trafopost":

  Той просто иска да третираме хората не като хора ами като потенциални вируси :))))

  Звучи като добра идея :)))) Какво може да се обърка :)))))))

  Щом по телевизора го казват, значи е добра идея :)))))))

 25. 25 Профил на filip_a
  filip_a
  Рейтинг: 74 Неутрално

  До коментар [#10] от "nv":

  София отдавна трябваше да е затворена. Също и за предходните 3 "вълни". Летищатата - също.

 26. 26 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#7] от "nv":

  ааа, заразен бил , пък болен - не.
  начи сички тея ПОЛОЖИТЕЛНИ на ден не са реално болни , а само носители и епидемия няма , не ли?
  и за къф тогаз е обявена ЕПИДЕМИЯ ?
  колко хора реално са БОЛНИ сега ?
  М?

 27. 27 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#21] от "Тасков":

  Ниското ваксинационно покритие е абсолютен национален срам за България. Точно като лошата лична хигиена и изхвърлянето на боклука от прозорците.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 28. 28 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1595 Любопитно

  До коментар [#17] от "dwr30648311":

  Добре, и защо засегнатите бизнеси, вместо да се ослушват и да мрънкат, не вземат да направят една разяснителна кампания за предимствата на ваксинирането? Защо не вземат мерки да ваксинират служителите си?

  То се е видяло, че клоунът Стойчо няма желание, топки или акъл, или и трите, за да предприеме нещо по въпроса, защото е антиваксър и му е забранено от шефа му Гумен Гадев, който от самото начало се подиграваше на мерките, наруши правилата за карантиниране няколко пъти и вероятно сега лъже, че се е ваксинирал.

  Обаче засегнатите бизнеси само реват, блокират Орлов Мост и искат пари, защото така е най-лесно.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 29. 29 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#26] от "pavur":

  В София реално свободни места в болниците няма. Зарази майка си и после ще си говорим.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 30. 30 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#10] от "nv":София отдавна трябваше да е затворена. Също и за предходните 3 "вълни". Летищатата - също.
  —цитат от коментар 25 на filip_a


  Какви летища да затварят - нали затова пуснаха Риоупън Юръп, за всички пътуващи се изисква ваксина, преболедуване или тест. Как ще забраниш на български гражданин да се завърне в родината си, изследвай се на психиатър.

 31. 31 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1497 Неутрално

  Ако продължат затварянията и хора загубят работа посред зима на тия шокови цени на ток, газ, отопление, сещате ли се какво ще стане? Нито Радев е тъп, нито тия около него. Никой няма да допусне локдаун, колкото и гербавите гъзоцелувачи да реват. А софийското РЗИ трябва да бъде затворено и спешно обезпаразитено от паризитите на ГЕРБ. И Кунчев му е време да му бият камшика и да ходи в листите на баце.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 32. 32 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  До коментар [#7] от "nv":

  Също и Корнелия Нинова го пипа за втори път. Този път съвсем леко.

  Сам съм, други няма...
 33. 33 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2691 Неутрално

  До коментар [#4] от "ЗаНиЗа":Ако гледаме, кое би било най ефективно, татуйровката трябва да е на челото. Така от пръв поглед се вижда, ще е направена със специални мастила, които трудно се набавят, ще има и поставен баркод ,които всеки скенер в магазина ще може да хваща.. Така всеки служител с модифициран скенер от супермаркета, ще може за секунди да сканира, което улеснява процеса и не хаби от времето на хората искащи да влязат в кинотоВ името на общото добро :)))
  —цитат от коментар 9 на Ramon Asvalda


  Не на челото де, че има около 1 млр души с подобни, а ние като най-толерантната нация им зачитаме обичаите. Нравите на най-близките ни братя от ЕС така и не можем да осъзнаем, и то не защото сме недисциплирани, а защото се надаме на наш`те корифеи, които обаче миналата година предпазваха възрастните, тази децата, а се оказва, че файдата е никаква. Маски, каски и препаски - всичко живо да е с тях, така и не случихме на лечение, ако случайно след 6-те месеца трайност на заразата, пак се тръшнем.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 34. 34 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1516 Весело

  До коментар [#22] от "ivan92":

  Ама виж.. Ако икономиката е зле, хората не могат да си позволят да ядат пълноценно, тоест са по податливи на болестите, а и депресията и негативната нагласа доказано намаля функциите на имунната система определен процент..

  А и освен това хората ще умират от глад и мизерия :))) Тоест мерките ще помогнат повече на вируса и ще убият повече хора :))) Кои от самоубийство, кои от глад, кои от студ, кои от болести породени от лошата диета, кои от вирусите :))))


  А да но хората тук са големи мислители с големи коефиценти и виждат последствията от решенията си :)))

  Аз от глад няма да умра, вие ще :))) Аз съм песимист човек и се готвя за тежките времена, не говоря за моя полза.. На тоя етап ми е писнало от вас и съм на крачка просто да ви тегля една майна, но от друга страна и стандарта на живот ще ми падне... Няма да живея като първороден индийски принц наследник на трона, ми само като обикновен принц :)))) (Шегувам се)

 35. 35 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#32] от "MilliVanilli":

  Тя не е ваксинирана.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 36. 36 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#31] от "Darkman":

  Ако започнат хора да умират в линейките, резултатът ще е същият.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 37. 37 Профил на filip_a
  filip_a
  Рейтинг: 74 Неутрално

  До коментар [#16] от "mara71":

  Нем. И ще си доплащаме лечението на Ковид по/ до около 3 000 лв, не е достатъчна "пътеката" 😉

 38. 38 Профил на vzt34526152
  vzt34526152
  Рейтинг: 432 Неутрално

  До коментар [#17] от "dwr30648311":Добре, и защо засегнатите бизнеси, вместо да се ослушват и да мрънкат, не вземат да направят една разяснителна кампания за предимствата на ваксинирането? Защо не вземат мерки да ваксинират служителите си? То се е видяло, че клоунът Стойчо няма желание, топки или акъл, или и трите, за да предприеме нещо по въпроса, защото е антиваксър и му е забранено от шефа му Гумен Гадев, който от самото начало се подиграваше на мерките, наруши правилата за карантиниране няколко пъти и вероятно сега лъже, че се е ваксинирал.Обаче засегнатите бизнеси само реват, блокират Орлов Мост и искат пари, защото така е най-лесно.
  —цитат от коментар 28 на Хриси


  Точно идолът ви Борисов е много по-голям антиваксър. Радев се ваксинира тихо и кротко без да тръби. Борисов през 2020 обясняваше как Ковид не бил чак такъв проблем, отваряше всичко предизборно при 4000 случая на ден, пиковата смъртност беше по-висока от при служебното правителство, а театрото на ЩАБА отврати много хора. А се ваксинира чак през лятото на 2021 и то при доста съмнителни обстоятелства.

 39. 39 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  С малката подробност, че е научно доказано, че ваксинираните също заразяват останалите и носят същия вирусен товар...и с това приключва всякаква медицинска и научна логика за съществуването на ковид-сертификата и всякакви ограничения за неваксинираните, както и на каквито и да било привилегии за ваксинираните.
  —цитат от коментар 20 на trafopost


  Абсолютно си прав. Но твой е избора от коя страна да бъдеш - от странта на правлегированите или от страната на инатите. Смисълът на тази мярка е да те накарат да се ваксинираш за да прекараш заразата по-леко ако се заразиш. А не да умреш мърцина...

  Сам съм, други няма...
 40. 40 Профил на Petia Nikolova
  Petia Nikolova
  Рейтинг: 1135 Любопитно

  До коментар [#7] от "nv":

  А нали е ваксиниран? Защо е заразен?

 41. 41 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Защо мерки? Нали има ваксини - личен избор.
  Който не иска - личен избор.
  А като свършат местата в болниците - няма места. Пак личен избор.

 42. 42 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#29] от "nv":

  ''зарази майка си'' не е довод .
  мноо си лъзгав.
  откак Балтов и уйдурмите в Пирогов лъснаха като мазно дупе на пълна луна , тая ''няма места в болниците'' дикиш на фаща.
  тва , че държат хора със симптоми на тежък грип по стационарите , нищо не значи .

 43. 43 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#38] от "vzt34526152":

  Румен Радев не е ваксиниран.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 44. 44 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хриси":

  Така е. Мазният чеченец освен да иска пари, да заплашва и да пише безумно неграмотни декларации до медиите, можеше да огранизира някаква благотворителна кампания за лекарите и сестрите от КОВИД-зоните, да насърчава служителите и клиентите да се ваксинират, и какво ли не още.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 45. 45 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#17] от "dwr30648311":Добре, и защо засегнатите бизнеси, вместо да се ослушват и да мрънкат, не вземат да направят една разяснителна кампания за предимствата на ваксинирането? Защо не вземат мерки да ваксинират служителите си? То се е видяло, че клоунът Стойчо няма желание, топки или акъл, или и трите, за да предприеме нещо по въпроса, защото е антиваксър и му е забранено от шефа му Гумен Гадев, който от самото начало се подиграваше на мерките, наруши правилата за карантиниране няколко пъти и вероятно сега лъже, че се е ваксинирал.Обаче засегнатите бизнеси само реват, блокират Орлов Мост и искат пари, защото така е най-лесно.
  —цитат от коментар 28 на Хриси


  Кои и защо от засегнатите бизнеси точно да проведат кампания?
  4 от 5 човека в тази държава не са ваксинирани. Това включва и всички собственици на заведения.

 46. 46 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#42] от "pavur":

  Отново казвам, нека майка ти се зарази с този "тежък грип" и пак ще си говорим. Имаш ли кислородни бутилки вкъщи?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 47. 47 Профил на 911
  911
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#6] от "antikvarno":Заразен е, но не е болен,
  —цитат от коментар 7 на nv


  С две думи - разпространява заразата.

  Всъщност, както се оказа - ваксинираните, които след това се разболеят са най-опасни - болни са, минава им вероятно по-леко, но заради това имат възможност да разпространяват заразата незабелязано!

  За ваксините, но не на фашизма!

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#45] от "taratanki":

  Точно затова.


  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 51. 51 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1411 Любопитно

  До коментар [#2] от "pacioglu":В София свободните интензивни легла са не повече от 20. Ако майка ти е 25-тата, която има нужда от интензивни грижи, сигурно няма да се отнасяш толкова безгрижно към мерките.
  —цитат от коментар 10 на nv


  Нашите майки са ваксинирани, професоре! А твоята!?

 52. 52 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Две прости причини.
  1.Бизнесът и МЗ са две различни неща.
  Първия плаща данък на втория, за да свърши нещо.

  2. Нито Бизнесът, нито МЗ или пък който и да е в България (или извън нея!), може да заставя български граждани да правят каквото и да е с тялото си, за да имат възможността да работят в България.
  “Добре, и защо засегнатите бизнеси, вместо да се ослушват и да мрънкат, не вземат да направят една разяснителна кампания за предимствата на ваксинирането? Защо не вземат мерки да ваксинират служителите си?”

 53. 53 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1410 Неутрално

  А не може ли за проба да спрът парите по Ковид пътеката и Тестовете за Седмица и да видим резултатите:?

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 54. 54 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#45] от "taratanki":Точно затова.
  —цитат от коментар 50 на nv


  Алибегов според теб от коя страна на ваксините е?

 55. 55 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1516 Весело

  До коментар [#39] от "MilliVanilli":

  Ми те утре може да искат да си направиш вазектомия или ако си жена подобната процедура, за да си част от привилигированите :))) Защо си мислиш, че влака спира тук ? Това е само първата спирка :))))))

  Почнеш ли по тоя път утре ще трябва да си режеш лявото ухо, за да покажеш лоялност към групата :))))

  Де и аз да имах твоята наивност, щото не е лесно да виждаш по вероятните сценарии :))))

 56. 56 Профил на filip_a
  filip_a
  Рейтинг: 74 Неутрално

  До коментар [#30] от "vzt34526152":
  Психиатър ли си? Час нещо да ми дадеш?
  p.s. по летищата е тотална блъсканица, не се изразих точно със " затваряне", контрол с тест и на ваксинирани, при положителен - веднага карантина. Сега е нищоправене.

 57. 57 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 923 Неутрално

  До коментар [#29] от "nv":''зарази майка си'' не е довод .мноо си лъзгав.откак Балтов и уйдурмите в Пирогов лъснаха като мазно дупе на пълна луна , тая ''няма места в болниците'' дикиш на фаща.тва , че държат хора със симптоми на тежък грип по стационарите , нищо не значи .
  —цитат от коментар 42 на pavur


  При тежък грип се влиза в болниците.

 58. 58 Профил на zlo38528262
  zlo38528262
  Рейтинг: 128 Неутрално

  До коментар [#20] от "trafopost":

  С малката подробност, че процентът на заразените след ваксиниране е не повече от 3-4, съпоставимо с останалите 96-97, които не са ваксинирани. Всички знаят, че ваксината не гарантира 100%, т.е. винаги има вариант някой ваксиниран да не е получил пълен имунитет - поради неправилно съхранение на ваксината или някакво здравословно състояние при поставянето й. Та ако всички бяха ваксинирани, дори 10% от населението да е застрашено от заразяване, вероятността това да се случи е пренебрижимо малка, покрай всички останали, които са здрави. Обаче това ако можеш да смяташ.

 59. 59 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#54] от "taratanki":

  За здравомислещите хора има само една страна. Личното му мнение не е от значение,

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 60. 60 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#41] от "taratanki":

  Защо мерки? Нали има ваксини - личен избор.Който не иска - личен избор. А като свършат местата в болниците - няма места. Пак личен избор.
  —цитат от коментар 41 на taratanki


  Не го мислиш сериозно, нали?


  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  Има едно единствено решение, което може да работи в България:

  Ваксинираш се или плащаш лечението си.

  Толкова е просто!

 63. 63 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Весело

  До коментар [#48] от "Petia Nikolova":

  Само да не трябва да носим твоя снимка :)

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 64. 64 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 707 Неутрално

  И при двата сценария ще има недоволни.
  Много е смотано служебното правителство - не смеят да взимат решение, гледат към изборите, а не към хората.

 65. 65 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#61] от "Dick Dickerson":

  На ден по 100 човека само в България умират от Ковид. Колко деца по целия свят има починали от ваксините? 3? 10?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 66. 66 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 715 Весело

  И двата сценария предлагат букет от безсмислени идиотщини. И после, защо хората не искат да се ваксинират. Ето затова не искат - защото властта ги пердаши с идиотщини. Как хората да повярват на такава власт? Никак. Как да не бойкотират такава власт с отказ от ваксиниране? Ще продължат да я бойкотират.
  Ваксиниран съм, защото обещаха да ми върнат старата свобода. Излъгаха ме. Нищо не ми върнаха. Даже ми вземат постоянно още и още. Съжалявам, че се ваксинирах! ...

 67. 67 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 516 Неутрално

  До коментар [#2] от "pacioglu":В София свободните интензивни легла са не повече от 20. Ако майка ти е 25-тата, която има нужда от интензивни грижи, сигурно няма да се отнасяш толкова безгрижно към мерките.
  —цитат от коментар 10 на nv


  Той чака наследство, не го мисли. Съдебната делба на наследство е изконна българска традиция, празник и чудесен повод да се изпокараш с родата веднъж завинаги, да не би някога на някой от тях да му хрумне да ти поиска услуга или не дай си боже, пари назаем.

 68. 68 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1516 Весело

  До коментар [#59] от "nv":

  Ако всички бяха здравомислещи като теб, дори колелото нямаше да бъде измислено :))

  Всеки проблем и въпрос има 2 страни и всяка страна си има последствията положителните и отрицателните. Няма страна само с положителни и само с отрицателни :)))

  Да дам пример със създаването на интернета.. ДА от една страна създаде бум в икономиките и свърза хората както никога досега, от друга хората се чувстват по депресирани и изолирани от всякога, защото биологически не сме устроени да комуникираме с летящи кутии от текст или картинки на екрана и доста други последствия, които нямам желанието да изреждам тук, щот трябва да напиша книга...

  Всичко абсолютно всичко има ползи и вреди и трябва да се разглежда с това наум, за да се вземе възможно най разумното решение :))

  ТИ ако искаш си отвори секта и проповядвай истинския и правилния път..

 69. 69 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#62] от "Един препатил":

  да.
  и тука един вика, да ти мерят антителата след вакса - нямаш ли антитяло , начи си с фалшив сертификат и отиваш заедно с доктора издал вакса-тапията в затвора .
  ма големи сте образи, честно :)))

 70. 70 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3032 Любопитно

  Да го натегнат на нековидистите както е в ЕС, иначе обектите на баш браншовика Алибабаегов като искат да работят да пускат само клиенти с Digital Covid Certificate.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 71. 71 Профил на iox58564048
  iox58564048
  Рейтинг: 74 Неутрално

  В началото на пандемията ми направи впечатление че в Лидл, на входа, те караха да си дезинфекцираш количката и ръцете и след това влизаш с маска.
  Това е достатъчно стига да има контрол.

  Ваксинацията няма да потръгне докато не се въведе обещетение на страничните ефекти. Дори в Обединеното Кралство в момента е мазало, защото там имат такъв фонд от 1979 година, но не покрива Ковид ваксините. Хората се ваксинират, после ако имат усложнения си пускат т.н. Жълта Карта и си чакат обещетението ама нема...Поне сега се дискутира в парламента им:

  https://bills.parliament.uk/bills/2926

  В Италия също е спорно дали има или не...
  https://www.mdpi.com/2076-393X/9/10/1116/pdf

  https://www.politico.eu/article/italy-health-workers-coronavirus-vaccinations/

  "Vio is one of the dozens of health care workers in her health district now refusing the COVID-19 vaccine. In an open letter sent in March on behalf of 62 colleagues, Vio explained her reservations that the vaccine had been created in haste; that the long-term effects of the vaccine were unclear; that responsibility for compensation in case of an adverse reaction was not clear; and that it could be possible to transmit the infection after vaccination."

  Трябват мислещи хора във властта но такива очевидно липсват.

 72. 72 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#45] от "taratanki":

  Ми значи ще седят затворени и ще губят пари или ще кретат на доставки за дома. На мен лично ми е все едно дали ще са отворени или затворени. Умея да готвя, а и никой не е умрял от това, че не ходи по кръчмите.
  Който има акъл, ще се ваксинира, ще ваксинира и персонала си или ще тества и ще иска сертификат на входа. "Строежа" в София вече го направи. Вероятно и други заведения и клубове ще ги последват.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 73. 73 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#61] от "Dick Dickerson":

  999.999 % от умрелите са неваксинирани.
  другите - с фалшива вакса-тапия:)))

 74. 74 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  Хи хи хи

  Ама това не беше ли конспиративна теория преди година? Нещастници.

  Като помагат ваксините, който иска да се ваксинира, да го прави. Не виждам защо трябва да отнемате свободите на хората, вкл. и да се убият. Да се обзаложим, че изискването на сертификати няма да си отиде с пандемията и държавата ще продължи да ни контролира и след това? Или пак е конспирация?

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 75. 75 Профил на dnevnikeradost
  dnevnikeradost
  Рейтинг: 130 Весело

  Абсолютно си прав. Но твой е избора от коя страна да бъдеш... ...Смисълът на тази мярка е да те накарат да се ваксинираш за да прекараш заразата по-леко ако се заразиш
  —цитат от коментар 39 на MilliVanilli


  Свободен избор и едновременно с това силово налагани мерки и ограничения?
  Вие наистина не осъзнавате какво се случва...и после се сърдите, когато ви напомнят приказката за жабата...

 76. 76 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 715 Весело

  До коментар [#29] от "nv":

  Извинявайте, но Вие се наакахте с тия майки ... :-)

 77. 77 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#76] от "Холдън Колфийлд":

  тая опорка е от миналата година :''много плямпаш, ама като ти дойде в семейството, ше видиш''.
  а,и наследството :)))
  нарочно пускали чааветата(тия масови , малолетни биологични бомби) при бабите и дядовците , за да ги заразят и им вземат апартамента .

 78. 78 Профил на dnevnikeradost
  dnevnikeradost
  Рейтинг: 130 Весело

  До коментар [#39] от "MilliVanilli":

  Ако е било ирония, в мен е грешката :)

 79. 79 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3032 Любопитно

  До коментар [#74] от "clint_eastwood":

  Ти отдавна си в матрицата чрез IMEI и/или IP адрес. Освен ако не ползваш мобилни услуги и интернет, банкови карти и др. Ако живееш в някое родопско сели или в странджа-сакар в колиба, може и да минеш метър.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#70] от "Consumer":

  не става.
  требе и преди да флезнеш у кръчмата , да ти проверят антителата , да не би да са излели мускала в мивката и да са ти дали фейк кетап .
  ако си с вакса сертификат , обаче без антитела - от входа на бара , директно в дранголника .

 82. 82 Профил на dwr30648311
  dwr30648311
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#72] от "Хриси":

  Хриси, много благодаря за инфото! Не бях ходил в Строежа поне 4 години и като гледам така ще си остане.

  Инак бе хубаво местенце, преди да го преместят от Студентски и Мартин да почне да го пере съчмата…

  “Който има акъл, ще се ваксинира, ще ваксинира и персонала си или ще тества и ще иска сертификат на входа. "Строежа" в София вече го направи. Вероятно и други заведения и клубове ще ги последват.”

 83. 83 Профил на Roger Fedd
  Roger Fedd
  Рейтинг: 51 Неутрално

  Кухата лейка, специалистът, вирусологът и не на последно място, неуспешният политик, Мангъра,къде го.....?

 84. 84 Профил на HD
  HD
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Добре, че стана пандемията, за да стане ясно: всеки умствено ограничен човек-любител на конспирацията и антиваксър! Честито!

 85. 85 Профил на колева
  колева
  Рейтинг: 11 Неутрално

  До коментар [#29] от "nv":

  Реално и ваксиниран можеш да я заразиш и не само нея! Няма никава медицинска логика. Т.е. ти, умнико, ти като ваксиниран може да си заразил много хора. Но сега ни обясняваш глупости тука. А тези, които имат антитела, но не са си правилили ПСР, защо на тях не има дават сертификат? Те как са ги получили, с молби към СЗО ли? Ей това веднага ме кара да мисля, че тая работа хич не е чиста ....... А толкова много хора имат, но не могат да получат документ?!? Защо ли?

 86. 86 Профил на cao34698283
  cao34698283
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Стоил Стоилов":

  Това не е ваксина нито препазва от заразяване нито околните,с истекъл срок е устно му одължиха срока. Какви антиваксъри?

 87. 87 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1516 Весело

  До коментар [#84] от "Hristo Daskalov":

  Ефекта на Дънинг-Крюгер в действие :)))

  Пиши в гугъл ако не знаеш какво значи, тъкмо ще се обогатиш днес с нещо ново :)))

 88. 88 Профил на krokodil_gena
  krokodil_gena
  Рейтинг: 83 Неутрално

  С удоволствие наблюдавам как все повече хора припознават Възраждане :)

 89. 89 Профил на dps361081901
  dps361081901
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Тия мерки ще се спазват, точно толкова и досегашните що само си правят вятър на устата :)))))
  И Стойчо, който се извъртя на 180 градуса, след като го направиха министър, пак не можа да обясни, защо тестовете за антитела не се признават за издаване на сертификат :)))))

 90. 90 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1480 Неутрално

  Тоест - същото като сега, готиното е, че нищо няма да се спазва така или иначе. Иначе е пределно ясно, че ще е вторият вариант, първият е неприложим тук.
  —цитат от коментар 2 на pacioglu


  Като сложат КППтата по пътищата ще спазваш и хоро ще играеш.

 91. 91 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Само парцалите на устата ще ви спасят, противогаз НЕ. Заслужават като иде журналята да ги интервюира да ги опръдят , та да видят каква е ползата от средно 2 парцала на газа и един на устата.Е как да им повярваш за нещо на политическата каста с подобни безумици !?!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 92. 92 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3032 Весело

  До коментар [#81] от "pavur":

  E това е допотопен метод, според отявлени антиваксъри и нековидисти във ваксината има нано частици, които се засичат чрез блутут и приложение за смартфон.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 93. 93 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Е, ми няма как да я преборим таз пандемия!
  Освен по трудния начин.
  Най-добия инструмент - ваксинацията на повечето хора се оттече в канала. Заради комбинацията от плоскоземие, некадърно управление.
  Мерки и ограничения също не работят с недисциплиниран, невярващ и бабаитски народец.
  Тъй че единсвения вариант е да си я изстрадаме пандемията. Вируса ще отслабне, повече хора ще го прекарат и хванат някакъв имунитет, повече ще умрат.
  Мъка, мъкаааа!
  Е, има и малко радост, някой и друг Московски трол ще направи някоя и друга рубла пропагандирайки срещу ваксини.
  Някоя и друга анти-ковид лелка ще си начеше крастата правейки се на умна.
  Мъъъка, но и плоскоземна радост.
  😂

 94. 94 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1207 Неутрално

  Като сложат КППтата по пътищата ще спазваш и хоро ще играеш.
  —цитат от коментар 90 на 3biri

  Тогава хората не знаеха за какво иде реч и вярваха, докато вече се умориха от глупостите свързани с К19. Политическата каста може и да опитат но много ме съмнява че резултат ще е гражданска война( по точно политици , репресивен апарат и шепа страхливци срещу народа)!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 95. 95
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 96. 96 Профил на igo
  igo
  Рейтинг: 107 Неутрално

  такава дива поляризация на населението май е нямало в историята на света;
  в някои страни почти е започнала гражданска война;
  точно такъв опасен вирус няма; обясниха го многократно не едно и две научни светила - не се чува; маските ни предпазват колкото селска ограда предпазва от комари; в същото време продължават да не вярват, че ни тровят по най-масовите начини - вода, храна, въздух.

 97. 97 Профил на Bond007
  Bond007
  Рейтинг: 821 Весело

  До коментар [#93] от "Таралеж":

  Ежко, слагай си бустера, че съвсем даде на късо.

 98. 98 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#85] от "колева":

  Значи точно затова всички трябва да се ваксинират. Както е в UK в момента: никакви мерки, доста положителни слуачи, но много малко хора го карат тежко, малко умират и болниците не се задръстват.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 99. 99 Профил на Мария Янкова
  Мария Янкова
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Добре де, аз ако съм с температура или с грип, въобще няма и да си помисля да хукна по фитнес зали и молове. Ще си предпочета одеялото.
  Осем Ковид има и други вируси и бактерии, които разболяват човек
  След като болничното лечение е бизнес, защо набирането на клиенти чрез медиите, не се обозначава като реклама

 100. 100 Профил на igo
  igo
  Рейтинг: 107 Неутрално

  Тия мерки ще се спазват, точно толкова и досегашните що само си правят вятър на устата :)))))И Стойчо, който се извъртя на 180 градуса, след като го направиха министър, пак не можа да обясни, защо тестовете за антитела не се признават за издаване на сертификат :)))))
  —цитат от коментар 89 на dps361081901


  Защото изобщо не са опознали въпросния вирус!
  Защото официалните власти почти в целия свят, откриват този вирус, с тест, който реагира положително на много .... много други вируси. И всички стават ко...19. Защото като съобразиш, че - откриването не работи, лечението е едно към ....... Лекуват натровения с отрови. Колко хиляди доказани специалисти трябва да ви продънят ушите ?!?!!??! Само на продажните 'централни' медии ли вярвате ??????!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK