На живо

Коронавирусът в България: новите мерки ще са ясни утре или в сряда (хронология)

Мерките, които да ограничат разпространението на коронавируса ще станат ясни утре или в сряда, това се разбра след половин дневно заседание на Съветът по епидемиология към здравното министерство. В същото време продължават дискусиите за това дали и при какви условия да се изискват масово зелени сертификати.


Подробности вижте в хронологията.
Мерките, които да ограничат разпространението на коронавируса ще станат ясни утре или в сряда. Това обяви здравният министър Стойчо Кацаров, цитиран от БНР.


Днес в министерството заседава Съветът по епидемиология. След срещата Кацаров заяви, че не знае какво е окончателното решение, защото не искал да се създава усещането за натиск. Той не издаде кой от двата варианта е избран - затягане и ограничения на редица бизнеси или зеленият сертификат като пропуск:


"Следваме принципа да не е от вечерта за утре сутринта; да имат време хората. Най-успешна е ваксинацията такава, каквато е в момента. Другата възможност единствена, която имаме, са физическите ограничения", посочи министърът.

Ваксинационното покритие при учителите е 36%

"Трябва да стигнем до зелените сертификати, но в училищната мрежа ще трябва време те да се приложат за педагогическия и за непедагогическия персонал, за да могат да се ваксинират учителите. За учениците по никакъв начин не говорим за изискване на сертификати. Това е само за колегите, които преподават и работят в училищата", заяви образователният министър Николай Денков, цитиран от БНТ, преди експертната среща в Министерството на здравеопазването, на която се дискутират допълнителни противоепидемични мерки. Той съобщи, че до момента са ваксинирани 36% от учителите.
Коронавирусът в България: новите мерки ще са ясни утре или в сряда (хронология)

© Лили Тоушек


Денков уточни, че със здравното министерство нямат разминаване по никакъв съществен въпрос, а по-скоро се налага да уточнят някои детайли в това как ще се прилагат мерките.
Обсъжда се на ротация да се минава при над 500 заболели на 100 хил. души за 14 дни, или между 500 или 750, а над 750 - в дистанционно обучение на ниво община. За университетите министърът смята, че е добре да имат свобода, но все пак в областите в тъмночервената зона е препоръчително да се минава на онлайн обучение.

Според плана на министерството на образованието, разработен преди началото на учебната година, образователните институции в цялата страна трябваше да бъдат затваряни само при крайна необходимост, което бе определено като заболеваемост над 500 на 100 хил. души за последните 14 дни.


Министър Денков каза още, че при учителите заболеваемостта има задържане през последните две седмици. При учениците под карантина са 1.35% , което е спад за последните няколко дни, като най-много са учениците във Видин, а най-малко в Кърджали. Разликата е почти десет пъти. По отношение на учителите най-много болни има отново във Видин, а най-малко са в Плевен.

Епидемиолог препоръчва COVID сертификатите да бъдат въведени навсякъде

Коронавирусът в България: новите мерки ще са ясни утре или в сряда (хронология)

© Скрийншот/


COVID сертификатите да бъдат въведени навсякъде, за да може ваксинираните, които не са рискови за околните, да възвърнат нормалния си живот. Такава препоръка направи пред БНР д-р Петър Марков, епидемиолог, преподавател в Лондонското училище по тропическа медицина.
"COVID сертификатът е много силен инструмент в борбата с вируса. Сертификатът дава свободи, той не отнема свободи. Това ще помогне да бъде ограничена инфекцията много бързо без мерки, които да засягат всички и така ще бъде избегнат локдаун. Такъв е една много груба мярка за решаване на проблема", коментира Марков.

Той посочи, че хората имат право да протестират срещу зеления сертификат, но "свободите не ги отнема той, а вирусът.


"Който не може да види, че в България всеки ден умират по близо 100 човека - една жилищна кооперация си отива от инфекция, която е предотвратима и трябва да се вземат мерки заради това, е откъснат от реалността. Сертификатът дава свободи, той не отнема свободи, защото в началото се налагаше да се затваряме", каза Марков.


Епидемиологът беше категоричен, че носенето на маски от деца в училище не би трябвало да е проблем:
"Проблем е когато децата занасят инфекцията вкъщи и рискови техни близки умират".

1186 ваксини са поставени през уикенда в изнесените пунктове в София

Коронавирусът в България: новите мерки ще са ясни утре или в сряда (хронология)

© Юлия Лазарова


Общо 1186 ваксини са направени през тази събота и неделя в "зелените коридори", които разкри Столична община заедно с регионалната здравна инспекция. Направените ваксини в общинските пунктове през уикендите до този момент са 25 614 общо, съобщават от общината, като не уточняват периода.


В почивните дни ваксини се поставяха в пет от търговските центрове от 13:00 до 18:00 часа – в "Парадайс мол", "Ринг мол", "Сердика мол", "България мол", The Mall, както и в Културния дом в парка до езерото в ж.к. "Дружба" от 9:00 до 16:00 часа. Имунизационен пункт работи и в ХII ДКЦ в База 1 на поликлиниката – ж.к. "Люлин 9", ул. "Иван Бойчев" № 17, ет. 1, каб. № 5. Работното време е от 9:00 до 14:00 ч.


В делничните дни ваксини могат да се направят в две метростанции – на "НДК" и на връзката между "Орлов мост" и СУ "Кл. Охридски", както и в седем диагностично-консултативни центъра – 8 ДКЦ, 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДКЦ, 18 ДКЦ, 20 ДКЦ, 24 ДКЦ. В ДКЦ-тата е необходимо желаещите предварително да се запишат. Повече информация за кабинетите за ваксинация в делничните дни може да се намери тук.


Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Пътниците, които са получили пълна ваксина и представят сертификат, издаден от компетентните здравни органи, като последната доза от ваксината трябва да е поставена преди поне 14 дни, няма да представят отрицателен тест за коронавирусa при влизане в Тунис. Те ще бъдат освободени и от задължителната 7-дневна карантина в определени от властите хотели.


Остава изискването за задължително попълване на исканата информация в приложението, отпечатване и подписване на генерираните от приложението два документа (здравен формуляр и декларация), които се представят за проверка от авиокомпаниите преди качване и се предават на здравните служби на пунктовете за контрол на температурата при пристигане на летищата в Тунис.


За останалите хора се прилагат:


- задължителна 7-дневна карантина в определени от властите хотели, като разходите са за сметка на пътниците, които трябва да представят ваучер. В последните 24 часа на периода трябва да бъде направен PCR тест, като при негативен резултат карантината се прекратява;


- задължително представяне на отрицателен PCR тест с QR код (децата под 12 години са освободени от това изискване), направен не по-рано от 72 часа към момента на регистрация. Сертификатът за отрицателния резултат трябва да бъде предоставен от пътника на здравните служби на пунктовете за контрол на температурата при пристигане на летищата в Тунис. Ако не бъде представен отрицателен резултат от PCR тест, на пътника ще бъде отказана регистрация. Това правило се прилага и спрямо ваксинираните, на които втората доза е била поставена преди по-малко от 14 дни, като те също трябва да представят негативен PCR тест.


- задължително попълване на информация в приложението, отпечатване и подписване на генерираните от приложението два документа (здравен формуляр и декларация), които се представят за проверка от авиокомпаниите преди качване и се предават на здравните служби на пунктовете за контрол на температурата при пристигане на летищата в Тунис.


Непридружаваните непълнолетни са освободени от задължителна карантина, както и непълнолетните, пътуващи заедно с ваксинирани лица.


При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Тунис на следните телефонни номера: 216 71 798 962, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: 216 29 835 428. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]

Дания премахва цветовата категоризация за влизане в страната

Дания преустановява категоризацията по цветове заради COVID-19 за държави от ЕС и Шенгенското пространство, като гражданите на тези държави, включително и българските, ще могат да влизат свободно в страната при предоставяне на сертификати за ваксинация, за преболедуване или за отрицателен тест за коронавирус.


По информация на посолството на България в Копенхаген новите правила влизат в сила от идния понеделник, 25 октомври.


За всички граждани от ЕС и Шенгенското пространство, които не притежават съответния сертификат, се изисква да направят PCR тест не по-късно от 24 часа след пристигането си в Дания. Новите изисквания за влизане в страната важат и за граждани с датско гражданство или с постоянно местожителство в Дания.


При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Копенхаген на следните телефони за връзка: 45 39 64 24 84 и в извънработно време на тел.: 45 41 276251, или на e-mail: [email protected]

Най-много нови случаи на инфектирани са регистрирани в столицата София – 283. Следват Варна – 114, Стара Загора – 106, Перник – 57, Пловдив – 52, Габрово – 37, Бургас – 33.

Според общопрактикуващ лекар COVID зоните не функционират добре

Коронавирусът в България: новите мерки ще са ясни утре или в сряда (хронология)

© Скрийншот/


COVID зоните не функционират добре, заяви пред "България он еър" общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова.


"Няма COVID зона в София, където пациентът да отиде, да бъде прегледан, да си направи рентгенографията и да получи рецепта. Това не се случва, не работи и да не кажа, че в някои COVID зони се е налагало и пациентите ми да си плащат рентгеновите снимки, което за мен е недопустимо", подчерта общопрактикуващият лекарят.


Лекарят в студиото призова хората да се ваксинират, изтъквайки и синдрома на прекаралите заболяването като голяма заплаха за неваксинираните пациенти.


"Възстановяването на неваксинираните преболедували харчи страшно много ресурс, дълго е и въпреки всичко голяма част от тях не могат да се възстановят – страдат от хроничен недостиг на кислород", посочи д-р Николова.


"Гвардията умира, но не се предава. За съжаление, освен натиска върху нас вътре в кабинетите, започнаха отново съобщенията в пресцентъра на Българския лекарски съюз (БЛС) за починали колеги. Ние не сме хората, които могат да затворят офисите, да работят дистанционно или да излязат в отпуск. Няма кой да ни замести", заяви още Николова.

167 човека с COVID-19 са приети в болница за последното денонощие. 88.62% от тях не са ваксинирани, показват официалните данни. Хоспитализираните вече са 6074, като 512 от тях са в интензивно отделение.

Под 2 хил. ваксини са поставени за изминалото денонощие

Коронавирусът в България: новите мерки ще са ясни утре или в сряда (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


1791 са поставените дози ваксина срещу COVID-19 за последното денонощие. Най-използван е препаратът на "Пфайзер"/"Бионтех" - 1048 дози, 526 са поставени от "Янсен", 215 от "Модерна" и 2 на "Астра Зенека".


От началото на ваксинационната кампания в страната са използвани 2 628 498 дози. Със завършен ваксинационен курс са 1 384 919 души.

Вирусолог от БАН определи COVID ситуацията като бермудски триъгълник

Коронавирусът в България: новите мерки ще са ясни утре или в сряда (хронология)

© Цветелина Белутова, Капитал


"Мисля, че изпаднахме в Бермудски триъгълник – от една страна, имаме Делта вариант, който се разпространява много по-бързо и е два пъти по-голям рискът заразен човек да попадне в болница, това са данните до момента на Европейския център за контрол на заразяванията. От друга страна, изключително ниският брой на ваксинирани у нас, а от трета - недостигът на персонал, което няма как да бъде компенсирано дори и с мерки", каза проф. вирусологът проф. Радостина Александрова от БАН.


"Хората, които сега ще се ваксинират, ще имат защита след три седмици, затова и призовавахме това да стане в по-ранен етап. Колкото и да не са съвършени ваксините, това ни помага да прекараме по-леко заболяването и затова трябва да го използваме, за да не стигаме до болница", обобщи тя.


По думите ѝ коварното при този вирус е, че е силно опасен и може да атакува едновременно над 140 вида клетки в организма. "В момента този вариант атакува и по-младите и децата. Влошаването при болните става много бързо. Затова сега при наличието на ваксини е тъжно, че поемаме риск да се срещнем челно с този вирус", заяви проф. Александрова.


Подробности - тук.

Зеленият сертификат, получен с тест, ще важи само часове

Коронавирусът в България: новите мерки ще са ясни утре или в сряда (хронология)

© Георги Кожухаров


Зеленият сертификат ще важи 48 часа, ако притежателят му си е направил антигенен тест, и 72 при по-скъпия PCR тест. Това съобщи в интервю за Би Ти Ви зам.-министърът на здравеопазването Александър Златанов. Днес експерти ще обсъждат в Министерството на здравеопазването дали да въведат изискването за зелен сертификат за достъп до обществени прояви, спортни и културни събития и туристически обекти. Така ще се даде възможност на хората, които не са ваксинирани и не са преболедували от COVID-19, да ги посещават.


Държавата е в процес на покупка на 1 млн. антигенни теста, които ще са безплатни за хората, но за тяхна сметка ще е работата на лабораторията по обработката на теста и качването на резултата в единната информационна система. Това означава, че хората, които искат да получат сертификат с антигенен тест, ще трябва да доплатят в рамките на около 5 лв., разясни Златанов.


По думите му въвеждането на национални мерки с налага, защото цялата страна вече е в червената зона. Въвеждането на зелен сертификат за достъп е алтернатива на варианта с по-строги ограничения и преустановяване на определени дейности, който също ще се обсъжда днес. Решението се очаква днес следобед.

Активните COVID случаи са над 60 хиляди

Коронавирусът в България: новите мерки ще са ясни утре или в сряда (хронология)

© Надежда Чипева


1000 са регистрираните положителни случаи в неделния ден, 86.60% от тях не са ваксинирани. Положителните проби са 17.59% от направените 5683 теста. Активните случаи на инфектирани със SARS-CoV-2 са 60 485.


За последното денонощие са оздравели 504 души. Починалите са 43, като 95.35% от тях не са ваксинирани.


Данни с графики за развитието на епидемията – тук.

Според здравния министър не се налага пълно затваряне и вечерен час

Коронавирусът в България: новите мерки ще са ясни утре или в сряда (хронология)

© Велко Ангелов


На този етап не се налага пълно затваряне и вечерен час, заяви пред БНТ здравният министър д-р Стойчо Кацаров. Днес след разширен съвет по епидемиология ще се реши какви нови противоепидемични мерки срещу разпространението на коронавируса ще бъдат наложени за цялата страна. На 15 октомври главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предложи два варианта за действие на министерството. С предстоящата заповед ще бъдат уеднаквени рестрикциите, които до този момент налагаха директорите на регионалните здравни инспекции.


Кацаров отново повтори, че ситуацията е изключително сериозна. В болниците в страната е създадена организация за постепенно разкриване на нови легла за COVID болни, а на среща в министерството днес директорите на Спешна помощ и столичното РЗИ ще обяснят за координацията помежду си заради разкарван между болници пациент. Засега плановите операции няма да бъдат спирани, като Кацаров определи това като крайна мярка.

"От 1 ноември 2020 в болници в страната са постъпили над 150 хил. души с COVID-19, от тях над 20 хил. са починали, всеки седми е починал", съобщи Кацаров.

Юристите на министерството разглеждат вариант неваксинираните да си плащат лечението, информира още той.


Министърът призова политическите партии към коректност. "Знам, че са в предизборна кампания, но се намираме в много тежка ситуация и да се съобразяват, животът е по-важен от политиката", каза той.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (238)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  някога ще му потърсят сметка за идиотията, коствала повече смъртни случаи

  както и на онзи, който го е назначил

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 2. 2 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Ами... чакайте още с "мерките", нали идат избори, какво като здравната система е на колене?

  ОСТАВКА, НЕКАДЪРНИ КАЛИНКИ!

 3. 3 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  ,,Юристите на министерството разглеждат вариант неваксинираните да си плащат лечението, информира още той.”

  Глупост!
  По закон нямат право, защото ако си плащат здравните осигуровки те имат право да бъдат лекувани без значение дали са ваксинирани или не.
  Юристите на министерството защо не понесат отговорност за починалите ваксинирани?
  М?

 4. 4 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 1471 Любопитно

  някога ще му потърсят сметка за идиотията, коствала повече смъртни случаикакто и на онзи, който го е назначил
  —цитат от коментар 1 на Николай Теллалов


  На Борисов и Ангелов няма ли да търсиш отговорност?

 5. 5 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2655 Любопитно

  До изборите нищо няма да затегнат. Предполагам.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 6. 6 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Как пък само в България умират толкова много болни?
  И в другите държави има застаряло население в близки до нашите проценти, но като процент починали бием всички рекорди

 7. 7 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2513 Неутрално

  До коментар [#4] от "Virgin":

  > На Борисов и Ангелов няма ли да търсиш отговорност?

  Даже забравихме за онзи незаменим кадър на народната власт дето го бяха изпратили да източи квот може от здравната система и едвам го измъкнаха оттам като се зададе Заразата.

  ---
  Кирил Миланов Ананиев[1] е български финансист. Заместник-министър на финансите в правителствата на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Бойко Борисов и служебното правителство на Георги Близнашки.[1][2] От януари до май 2017 година е служебен министър на финансите – в кабинета на проф. Огнян Герджиков. От ноември 2017 г. до юли 2020 г. е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Министър на финансите от юли 2020 г.[3] до 12 май 2021 г.

  કટાક્ષ
 8. 8 Профил на pafaka22
  pafaka22
  Рейтинг: 801 Неутрално

  И този здравен министър - като предишния. Обявяват се някакви "планове" и после не се прилагат, не е водеша здравната криза, а се гледа се кое ще е удобно на политиците и кое не.
  По-добре да затворят всичко за 2 седмици отколкото някакви хаотични мерки, които и без друго никой не спазва.

 9. 9 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2117 Неутрално

  Най добре е като Гърция - излизане с СМС, вечерен час, забрана за движение между окръзите.

  Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Теллалов":

  https://nova.bg/news/view/2021/04/01/321469/над-10-000-в-болница-близо-300-са-хоспитализираните-с-covid-19-за-ден/

  Какво затвориха тогава?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Неутрално
 13. 13 Профил на Hristo Daskalov
  Hristo Daskalov
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#4] от "Virgin":

  Ако е необходимо, ще се търси. В момента трябва да се гледа актуалното положение. А то не е добро. Екипът на новия здравен министър не го бива. Самият министър - още повече.

 14. 14 Профил на Пламен Найденов
  Пламен Найденов
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#12] от "selqnin":

  Хахаха виж ги сектантите, получават гърчове вече, че няма да има затваряне. Що бе, гърците като не можеха да излизат от тях, да не победиха Ковида?

  Ей, да, победиха го с масова ваксинация...oh, wait...

 15. 15 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#4] от "Virgin":

  щом не останаха млади и здрави, ами ще потърся, доколкото успея

  питаш, щото искаш да помагаш, или за да ми пречиш?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 16. 16 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА Е ПЪЛЕН ЛЕШ!
  В момента лекарите са се понапънали защото трябва да си вземат паричките в ковид кризата.
  Спрат ли парите и тея ще започнат да се офлянкват.
  Все им е малко заплащането.

 17. 17 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#11] от "дерибеев":

  викаш, че глупоста на предишните извинява простотията на сегашните ли?

  страхотна логика, както казваше един мой адаш

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 18. 18 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Колко българи ще жертвате до 14.11. ? За три седмици в болниците ще стане АД.

 19. 19 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#18] от "Тони КОСТОВ":

  Има и друго нещо че българите сами се жертват като нито спазват мерките нито се ваксинират.
  Ние сме една от най-недисциплинираните нации!

 20. 20 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#16] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  лекарите - истинските - се напъват, защото това им е работата, на нея доброволно са се хванали, учили са по десет години, специализирали, давали денонощни дежурства и тънъ
  бюрократите и някои лица с формално медицинско образование - това е друга категория

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 21. 21 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  Тази криза дойде и показа какво ни е нивото на личната отговорност и нивото на здравната ни система

 22. 22 Профил на moa04649517
  moa04649517
  Рейтинг: 68 Неутрално

  Какво значи "пълно затваряне", незабавно следва да се затворят второстепенните по важност бизнеси, представляващи първостепенен риск - заведения, казина, кина, фитнеси, молове и пр. А кварталните мутри да си протестират колкото искат.

 23. 23 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 998 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Теллалов":
  До коментар [#2] от "Инженер Раул Викторов":
  До коментар [#4] от "Virgin":
  До коментар [#10] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":
  До коментар [#14] от "Пламен Найденов":

  Така е - виновни са Кацаров, Борисов, мерките, лекарите и ваксинираните сектанти. От девет кладенеца вода...


 24. 24 Профил на sigma
  sigma
  Рейтинг: 150 Неутрално

  От умрелите у нас от ковид през изминалите 14 дни 94% са НЕВАКСИНИРАНИ.

  https://coronavirus.bg/bg/statistika/positive-dead

 25. 25 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#24] от "sigma":


  Ами останалите които са били ваксинирани защо са умрели?
  Заради ваксината или заради лекарите,м?

 26. 26 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#9] от "DDR":

  щом търпите да ви управляват негодници, а продължавате да играете по правилата им на "избори", щом допускате работодателите да ви ебават както си искат, банките да ви обират, ченгетата да издевателстват - и всичко това го плащате, и то с гордост, с данъците си, какво точно ви пречи режим на карантина?
  за разлика от всичко друго изброено, карантината е в интерес на това да останете живи - буквално

  при това, забележете, карантинните мерки НИКЪДЕ не са инициатива на държавните органи, а реакция под натиска на ситуацията и по настояване на разбиращи какво става лекари, практически частни лица, специалисти, ама просто граждани

  на държавата иначе не й пука дали мрете
  за нея е важно да постъпват данъци, периодично да става прелегитимацията й чрез "избори" и да си пази кадрите от средния ешелон нагоре от "любовта народна"
  не й дреме за останалото
  прави нужни неща само по принуда от "безредици" или заплаха да не изгуби пари, избиратели, консуматори - и собствени кадри, разбира се

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 27. 27 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#23] от "Тасков":

  ок
  виновни няма
  Б-жа работа

  тъй ли?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 28. 28 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николай Теллалов":


  Така е Ники!
  Държавата едва ли би се срунала ако за две три седмици всичко се затвори.
  Но би се сринала със сигурност ако всеки ден мрат по 100-200 души

 29. 29 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2513 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николай Теллалов":

  > на държавата иначе не й пука дали мрете
  > за нея е важно да постъпват данъци,

  Ама нема как да постъпват данъци ако мрем, та се налага да си ни отглежда като стадо овчички.

  Иначе с по-голяма част от коментара съм съгласен.

  કટાક્ષ
 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2900 Неутрално

  До коментар [#17] от "Николай Теллалов":

  Очевидно не търсиш логика, а пробваш предизборни задължения

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 32. 32 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 564 Неутрално

  А, колко от починалите са били вече преболедували?! Защото, ако са 1, 2, 3%, тогава няма причина да караме преболедувалите да се вакснират. Ах, колко неудобен въпрос задавам. И, ах, колко удобно тази статистика я няма никъде. Ами, няма да се ваксинирам!

 33. 33 Профил на Пламен Найденов
  Пламен Найденов
  Рейтинг: 425 Неутрално

  До коментар [#28] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Мда, знаете, двете седмици...#stayhomeitcouldsavelives...

 34. 34 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#32] от "Митко Палаузофф":

  Те може да са преболедували, но нали ти обясняват че има различни щамове с различна картина на болестта.
  Когато се заразиш с единият -може и да прескочиш трапа, но с другия може и да не го прескочиш

 35. 35 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2869 Неутрално

  "Министърът призова политическите партии към коректност. "Знам, че са в предизборна кампания, но се намираме в много тежка ситуация и да се съобразяват, животът е по-важен от политиката", каза той."
  *
  Така ли? А Вие, г-н министър спазвахте ли това, когато не бяхте на власт? Не бяхте ли от тези, които в началото оспорваха мерките на НОЩ? Тогава валяха критики как правителството не се справяло, а сега вие сигурно се справяте по-добре? Дали?
  И една от причините беше, че точно Вие и такива като Вас политизирахте мерките срещу епидемията и ги обявихте за пресилени.
  Един път говорите на народа едно, после съвсем друго. Разбра се, че вирусът не се интересува дали вие или някой друг е на власт и кара наред.
  Как искате хората да Ви вярват?

 36. 36 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#33] от "Пламен Найденов":


  Е какъв е според теб начина?
  Не виждаш ли че се заразяване експоненциално?
  ..и колко много хора умират всеки ден…

 37. 37 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2513 Неутрално

  До коментар [#28] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  > ако за две три седмици всичко се затвори.

  Това не го ли играхме вече.

  В Австралия какъв е резултата ?

  કટાક્ષ
 38. 38 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#24] от "sigma":
  "От умрелите у нас от ковид през изминалите 14 дни 94% са НЕВАКСИНИРАНИ."

  Също така и 94% от неваксинираните изобщо не са разбрали, че вирусът им е минал през главата.

 39. 39 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ан Он":


  Ами това ще го играем за да спрем разпространението.
  Не искаме да се ваксинираме. Тогава какво остава освен да се катантинираме?
  Да умираме ли?

 40. 40 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#37] от "Ан Он":


  Ами това ще го играем за да спрем разпространението.
  Не искаме да се ваксинираме. Тогава какво остава освен да се катантинираме?
  Да умираме ли?

 41. 41 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#31] от "дерибеев":

  не разбрах какво имаш предвид, но няма значение

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 42. 42 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 396 Неутрално

  До коментар [#26] от "Николай Теллалов":

  "...разбиращи какво става лекари,.."
  Готин виц, разсъни ме : ) : ) : )

 43. 43 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Гневно

  Попаднахме в ситуация на пандемия с така наречен "министър" на здравеопазването антиваксър...
  Другото са просто и само последици от този изначален нонсенс!!!

 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#29] от "Ан Он":

  о, има
  прехвърлят дълговете към наследници, повишават косвени данъци, врътки много

  особено след като така или иначе населението намалява, измислят си всякакви източници на доходи

  но например корпоративният данък като събрана купчина бил ПО-МАЛЪК от тютюневия акциз

  това показва КОЙ всъщност управлява
  кому служи държавата

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 45. 45 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Разстроено

  22 300 ЗАГУБЕНИ ЧОВЕШКИ ЖИВОТА… ДО ТУК….
  А ДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ТОВА?.. НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ?

 46. 46 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#28] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  аз за това държавата да се срине
  защото държавата е паразит върху обществото

  ти явно по навик синонимизираш "държава" със "страна"

  недей, неправилно е
  нещата се разбират правилно, само когато ги назоваваме правилно

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 47. 47 Профил на sigma
  sigma
  Рейтинг: 150 Неутрално

  Как пък само в България умират толкова много болни? И в другите държави има застаряло население в близки до нашите проценти, но като процент починали бием всички рекорди
  —цитат от коментар 6 на Аз съм българче обичам наште планини зелени

  У нас ваксинираните са около 20%
  В другите държави са над 50%

 48. 48 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  ,,Юристите на министерството разглеждат вариант неваксинираните да си плащат лечението, информира още той.”Глупост!По закон нямат право, защото ако си плащат здравните осигуровки те имат право да бъдат лекувани без значение дали са ваксинирани или не.Юристите на министерството защо не понесат отговорност за починалите ваксинирани?М?
  —цитат от коментар 3 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  могат да изключат лекуването от Covid-19 от платените пътеки. Така ще горят и ваксинираните, но в по-малка степен.

 49. 49 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#43] от "selqnin":

  Ами нали предишния при който умряха около 20 000 не беше антиваксър…
  Много сте късопаметни!

 50. 50 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 755 Неутрално

  стана ми интересно: да си дисциплиниран у северна корея хубаво ли е или не.
  щот ваксърите искат да направат целия свет северна корея!

 51. 51 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#25] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Всички сме смъртни, ама някои си мислят, че с ваксината са станали богове.

 52. 52 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  До коментар [#29] от "Ан Он":о, имапрехвърлят дълговете към наследници, повишават косвени данъци, врътки многоособено след като така или иначе населението намалява, измислят си всякакви източници на доходино например корпоративният данък като събрана купчина бил ПО-МАЛЪК от тютюневия акцизтова показва КОЙ всъщност управлявакому служи държавата
  —цитат от коментар 44 на Николай Теллалов


  в много държави събраният корпоративен данък е малко и данъчната система се основава на ДДС и преките данъци върху населението - те трудно се избягват, а фирмите имат вратички. Фирмите могат да си наемат армия от счетоводители, които да намаляват данъците. За всеки счетоводител е въпрос на чест да намали облагаемата печалба на работодателя си. Чувстват се некомфортно, когато не са успяли да изцедят и последната възможност.

 53. 53 Профил на Иван
  Иван
  Рейтинг: 1511 Неутрално

  Оооо, затваряне е наложително и то за цялата политическа пасмина която тероризира населението и харчи парите му с т.н. "мерки". Ангария до живот та поне да върнат някой лев от усвоените!

  Не съм нито американофил, нито русофил- те са родоотстъпници и подлоги на чужди държави.Аз съм българофил!
 54. 54 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  До коментар [#34] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  То и с ваксините е така. Въпрос на късмет.

 55. 55 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  А, колко от починалите са били вече преболедували?! Защото, ако са 1, 2, 3%, тогава няма причина да караме преболедувалите да се вакснират. Ах, колко неудобен въпрос задавам. И, ах, колко удобно тази статистика я няма никъде. Ами, няма да се ваксинирам!
  —цитат от коментар 32 на Митко Палаузофф


  много от преболедувалите са нелегални, защото са си правили антигенен тест или са се крили, за да не бъдат в карантина и да не ходят на работа. Сега няма доказателство.

 56. 56 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Четох преди ден как един болен от коронавирус са го разкарвали из София и нито една от 6 болници не е искала да го приеме…ЗА ТОВА ЛИ ВИ ПЛАЩАМЕ БЕ, ИДИОТИ?
  —цитат от коментар 10 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  когато всичко е заето е така. Въпрос на капацитет. Системата не може да издържа до безкрай. Същото беше в ОК, като свърши капацитета на шофьорите и нямаше гориво, нямаше храна...всичко е въпрос на капацитет

 57. 57 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#54] от "Vlado Nikolov":


  Изглежда обаче че късметът на ваксинираните е по-добър…

 58. 58 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2513 Неутрално

  До коментар [#55] от "alabalko":

  > много от преболедувалите са нелегални,

  Представяш ли си ? Да се налага да излизаш в нелегалност само защото в някакъв момент имунната ти система се е затруднила с реакцията срещу повишено ниво на вирусния товар.

  Щото вируса отдавна вече е навсякъде и всички сме Заразени.

  કટાક્ષ
 59. 59 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 564 Неутрално

  До коментар [#34] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Минеш ли през един щам, караш по-леко останалите. Точно както и при ваксинация. Механизмът е принципно еднакъв.

 60. 60 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#56] от "alabalko":


  Бе е само на капацитет във смисъла който влагаш ти.
  Въпрос е на знания и умения да лекуваш. Това за мен е капацитет! Защото ние си умирахме най-скоростно и преди корона кризата…?!

 61. 61 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2513 Неутрално

  До коментар [#47] от "sigma":

  > У нас ваксинираните са около 20%
  > В другите държави са над 50%

  Кои се броят за 'ваксинирани' в момента ?

  Ако ползваме дефиницията на Израел, при нас бройката на 'ваксинираните' е близка до 0%

  કટાક્ષ
 62. 62 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  До коментар [#12] от "selqnin":

  "НЕАДЕКВАТЕН!!!"

  Един селянин ли? Да неадекватен е както винаги!

 63. 63 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#42] от "sfl32583434":

  заспивай пак

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 64. 64 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2513 Неутрално

  До коментар [#44] от "Николай Теллалов":

  > прехвърлят дълговете към наследници, повишават косвени данъци, врътки много

  Е да де - ама като измрат и наследниците, и собствениците на имоти и потребителите ...

  Все някой трябва да остане жив за да храни тумора.

  કટાક્ષ
 65. 65 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 938 Весело

  Под 2 хил. ваксини са поставени за изминалото денонощие

  Колкото повече безсмислени, ограничителни идиотщини се въвеждат, толкова по-малко ваксини ще се поставят. Мотивацията на хората се изпарява. Те си казват, защо да се дупча с тия инжекции като те пак ще ме ограничават. И спират да се дупчат ...

 66. 66 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 776 Неутрално

  Задължителна ваксинация на всеки работещ в публичния сектор. Който не желае неплатен отпуск. Франция, Италия, Гърция и Испания показаха как се прави. В Англия , Дания и Швеция мерки няма.
  А колкото до смъртните случаи, очевидно българските лекари нещо бъркат в лечението. В Австралия от началото на годината до септември имаше само един смъртен случай.

 67. 67 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1709 Гневно

  Така определено няма да се справим!
  Така няма да стане!
  Ще се влачим още дълго...
  Следващият туристически сезон приключи преди да започне!

 68. 68 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3046 Неутрално

  До коментар [#52] от "alabalko":

  ами да

  а кой прави законите?

  законодателите

  избрани по механизма на представителната "демокрация" партийни кадри

  т.е. какво са партиите?

  ами лобистки групи

  ясно е, че няма да лобират за интересите на гражданите

  и оттук - какво е това почитание на държавността, която е създадена да прецаква гражданите... но те я почитат като нещо нужно и без което слънцето ще угасне

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 69. 69 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#59] от "Митко Палаузофф":


  Изобщо бе е гаранция.
  Колко хора прекараха първата вълна но след повторно заразяване вирусният им товар не позволи да оцелеят?

 70. 70 Профил на Чубрица
  Чубрица
  Рейтинг: 646 Неутрално

  "Зеленият сертификат ще важи 48 часа, ако притежателят му си е направил антигенен тест и 72 при по-скъпия PCR тест."

  Долу "зеления" сертификат! Долу зелените глупости!

  "Certainement qui est en droit de vous rendre absurde est en droit de vous rendre injuste" Voltaire
 71. 71 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 574 Неутрално

  [quote#4:"Virgin"][/quote]

  Борисов и Ангелов не пеят от 6 месеца. Те също имат вина ама
  сегашния некъдърник имаше цяло лято с ниски бройки на заразени и предостатъчно ваксини да активра кампания за ваксиниране, ама не, чакаше пандемията да свърши от самосебе си и орязваше парите на лекарите. Обяви критерри за да не е като при Бойко иде ми дойди ми, и какво да не би да ги спази?!?

 72. 72 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Малко лична социология: Във входа ни преди пандемията живееха 42-ма души, предимно бабета и дедковци, само нашето и на комшиите семейството сме с малки деца. Година и половина след началото на пандемията, във входа живеят вече само 31 души. Абсолютно всички починали се преселиха в по-добрия свят от ковид. Всички от тях лежаха по болниците, никой от тях не беше спасен. Най-младият починал беше 49-годишната съседка от отсрещния апартамент, а най-възрастният - баща ѝ, който беше надхвърлил 80те. Заминаха си в рамките на седмици един от друг. Другите починали, макар и сравнително възрастни (между 65 и 73-годишни), бяха жизнени и енергични, общо взето се радваха на есента на живота си... докато не ги покоси вирусът. Който каквото ще да разправя, че нямало вирус, че било лека настинка и никой не разбирал, че се е разболял, аз вярвам на това, което виждам - 11 починали от един вход, цяло едно семейство почернено с три жертви от един апартамент. До началото на септември аз и жена ми бяхме единствените ваксинирани във входа, но като си замина поредният човечец тогава, гледам ги как един по един малкото оцелели комшии се заредиха на опашки за ваксина пред близката болница, която е буквално на 10 метра от блока. Малко след дъжд качулка, но пак е нещо. Към всички невярващи във вируса: Как бихте се почувствали, ако вашето нехайство, безхаберие и отвратителен егоизъм доведат до смърт на ваш възрастен близък, как бихте се почувствали? Или дебелите ви празни глави са ви направили и безчувствени изроди междувременно? Сигурно е така...

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 73. 73 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#66] от "subaru":


  Нямаме специалисти.
  Повечето са боза!!!

 74. 74 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  В ДРУГИ НОВИНИ:
  Само 2 /ДВЕ/ свободни легла са останали в Пирогов.
  ...
  Евала, умници!
  Четете още какво пише във фейсбук и не се ваксинирайте в никакъв случай.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 75. 75 Профил на nassaux
  nassaux
  Рейтинг: 623 Любопитно

  До коментар [#56] от "alabalko":

  А когато капацитета е умишлено подържан на 25% от миналогодишния? Това не е ли въпрос на целенасочен геноцид? Кому служи? Идва да покаже, че мрем, щото нямаме ваксини?

 76. 76 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Хората го измислиха и вече отвориха държавите си. Ние от един Алибегов се плашим.

 77. 77 Профил на moa04649517
  moa04649517
  Рейтинг: 68 Неутрално

  Да съобщят, че от януари ваксините стават платени - 50 лева за хубавите и по 40 за лошите. Народът ще се избие на авантата.

 78. 78 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1847 Разстроено

  Красота, 100 000 ваксини вече се бракуват, никаква ваксинация, никакви мерки, 1122 човека умряха от Ковид за 1-13 октомври.... никакви коментари, никаква тревога в управляващите. РРадев прави лицеви опори, катери баира, днес ще сади дръвче вдетска градина, утре ще кове къщичка за птици в парка, в сряда ще разсипва обяда в старчески дом..... избори идват! Надминахме по смъртност дори Русия!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 79. 79 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#72] от "...And justice for all":


  МНОГО ТЪЖНО е това което разказваш.
  Жалко за починалите!

 80. 80
  dosetliv
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 81. 81 Профил на Zdravko Z.
  Zdravko Z.
  Рейтинг: 653 Неутрално

  До коментар [#25] от "Аз съм българче обичам наште планини зелени":

  Защото сертификата им е от Кюстендил, а те са от Търново. Едни 300 лева и си умираш ваксиниран!

 82. 82 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Че те не знаят какво се налага и какво не, е ясно като бял ден, но на всички българи трябва де е ясно, че трябва да дадат гласовете си за ГЕРБ, за онези които доказано знаят и могат да направят каквото трябва за добруването на България!

 83. 83 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Никоя държава няма да издържи на толкова заразени, каквато и здравна система да има. Задължително вакиниране за работещите и хората над 65 години.

 84. 84 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1345 Неутрално

  Нямам нищо против, който не желае, да не се ваксинира, с това в най-често срещания случай се получава глътка въздух за пенсионната система.
  Но поддържам решение, който не желае безплатно за самия него да използва средствата с които може да се предпази (имам предвид ваксинирането), да си плаща като се разболее. Защо с нашите колективно събирани осигуровки в здравната каса, да се харчат за решението на нечия дебела глава? Не трябва ли всеки от нас, да носи отговорност за с0бствените си действия, в случая бездействия.
  Това е като със застрахователните полици. Ако си направищ застраховка живот и се самоубиеш, застрахователя не плаща. Ако си застраховаш колата "каско" и караш пиян, пак не плаща. Нофрмално и логично:)

 85. 85 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  До коментар [#81] от "Zdravko Z.":


  Да. Тук си прав…
  Сега на тея да им скъсат задниците в затвора дано

 86. 86 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5749 Любопитно

  "Зеленият сертификат, получен с тест, ще важи само часове"
  Дневник, и седмицата е 168 часа. Става въпрос за две и съответно три ДЕНОНОЩИЯ, каквато е нормалната практика по белия свят. Какво внушавате с това "само часове"?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 87. 87 Профил на Zdravko Z.
  Zdravko Z.
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Имам един приятел, шофьор на камон за боклук, при първата вълна беше снимал по селата, в които ходеха - на всеки 2 къщи - ковчег. Но не влизаха в статистиката, защо не се тестваха.

 88. 88 Профил на sturmgewehr44
  sturmgewehr44
  Рейтинг: 415 Гневно

  Под 2 хил. ваксини са поставени за изминалото денонощие

  Като погнаха фалшивите сертификати логично бройката "ваксинирани" драстично намаля.

  Думата СВАСТИКА идва от санскритското स्वस्तिक (свастика), което означава предмет, носещ щастие или предвещаващ добро, и по-точно отличителен знак, който се поставя върху предмет или човек, за да носи късмет. Свастиката съпътства цялата история на човека. В националния археологически музей могат да се открият грънци с изрисувани свастики от времето на прототраките 6000 – 3000 пр.н.e. Свастика може да се види на една от църквите в Стария град в Несебър, като там е поставена като орнамент на апсидата от външната страна, а така също в археологическите находки под църквата Света София в град София, както и във вила „Армира“, като мозайка на пода.
 89. 89 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 1768 Неутрално

  От началото на тази пандемия българската статистика показва че на 100 заболели едни 4% си умират…

 90. 90 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Във Франция и Италия без зелена карта не можеш да ходиш на работа. Това е начина.

 91. 91 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  В Пловдив е затворено ОУ "Райна Княгиня" заради 5 ученика с положителен РСR тест.
  2 учители с положителен тест и 3 учители под карантина.
  Не се знае, дали се е самокарантинирала дългогодишната иновативна директорка, която в момента е зам. министър на МО.

 92. 92 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  Под 2 хил. ваксини са поставени за изминалото денонощие


  Браво, браво г-н Кацаров. Това е просто великолепно. Ежедневното ви старание и борба за здравето на хората, както и неспирните ви усилия по повод масовата ваксинация не могат да останат незабелязани и неоценени.
  Вие сте гордостта и визитната картичка на това правителство !

  Надявам се, г-н Радев да оцени безценната ви експертиза и да ви награди поне със орден Стара Планина с лента, за заслуги към отечеството

 93. 93 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  Първият по-сериозен бунт на българите от 75 години насам. Смех голем.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 94. 94 Профил на jel47547128
  jel47547128
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Полуграмотност = мизерстваща, болна и ускорено изчезваща нация (за голямо съжаление).

 95. 95 Профил на comment
  comment
  Рейтинг: 145 Неутрално

  Задължителен зелен сертификат = свидетелство за арийски произход.

  Някои хора си мислят, че като се въведе задължителен сертификат за някои професии после ще стане задължителен за всички.

 96. 96 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  Полуграмотност = мизерстваща, болна и ускорено изчезваща нация (за голямо съжаление).
  —цитат от коментар 94 на jel47547128


  Е откъде да дойде тази грамотност? От учителките? От лекарите? Политиците?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 97. 97 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  А защо гусинът не коментира, че макар и високи, показателите на заболеваемост у нас съвсем не съответстват на разликата в броя на ваксинираните и са напълно в рамките на различията в медицинските практики и парите за финансиране на здравеопазването?

 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 99. 99 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Как пък само в България умират толкова много болни?И в другите държави има застаряло население в близки до нашите проценти, но като процент починали бием всички рекорди
  —цитат от коментар 6 на Аз съм българче обичам наште планини зелени


  Не дай Боже да ти се наложи да минеш през спешния или през болница и да имаш положителен тест, ще разбереш. Отнасят се все едно си чумав. Ако имаш отрицателен тест, ще ти обърнат повече внимание.

 100. 100 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2286 Неутрално

  Ако питаш за цената на порция в ресторант и ти кажат няколко лева, а ти донесат сметка за почти 50, няма ли да се почустваш излъган? Така и този тест важи цели две денонощия, не 2-3 часа, подвеждащо заглавие.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK