Николай Денков съобщи, че милиони са отишли за фиктивни ученически почивки

Николай Денков съобщи, че милиони са отишли за фиктивни ученически почивки

© Юлия ЛазароваСериозни финансови злоупотреби са били извършени в системата на образованието, съобщи служебният министър на образованието Николай Денков, цитиран от БНР.


Проверките са установили десетки хиляди фиктивни почивки на ученици, по които са платени 8 милиона лева.


Ръководството на търговското дружество "Ученически отдих и спорт" ЕАД , чийто принципал е министърът на образованието и науката, не може да докаже почти 293 хил. нощувки за период от две години, за които твърди, че е осъществило и за които е получило средства от министерството.
Това е установено от поредица от проверки на звеното за вътрешен одит на министерството, проведени през последните четири месеца.


Проверката, която е приключила миналата седмица, ще прерасне в сигнал до главния прокурор и до Агенцията за държавна финансова инспекция с обосновано предположение за злоупотреби в особено големи размери, обяви министърът на брифинг. По-късно през деня прокуратурата съобщи, че се е самосезирала след като медиите са публикували информацията.


Ученици без имена и без рождени дати


Посочи, че за времето от началото на договора с дружеството от 2 юли 2019 до края на юни 2021 г. то е получило 9.1 млн. лв. за декларирани 299 хил. нощувки. При направения одит обаче не са представени счетоводни документи за приходи от доплащанията на учениците. Доплащането по регламент е от 6, 12 или 18 лева в зависимост от това в коя от базите е настаняването. В единната информационна система, поддържана от Министерството на туризма, за периода на проверката са регистрирани 6 116 нощувки на деца и за тях Министерството на образованието е трябвало да преведе 186 хил. лв., уточни министърът.


Дружеството разполага със 145 бази, но в договора, за който се отнася проверката, не са посочени 30-те бази, в които ще става настаняването. Освен това с анекс от началото на това лято към него дружеството вече не е длъжно да праща в отчет до министерството данни за имената и рождените дати на учениците. Такива данни обаче е трябвало да се представят при проверките и това не се е случило.


"Грешка" в резервационната система


През август ръководството на дружеството признава за "погрешно отчетени" в резервационната му система настанявания за 37 009 нощувки, които всъщност били прехвърлени резервации от клиенти от минали периоди. За това обаче нямало никакви документи. Не е ясно кои клиенти и в кои офиси са поискали заявките им да се отложат във времето, показват данните от проверката. За тази "грешка", на която кавички постави самият министър, в резервационната му система дружеството е възстановило 1 млн. лв. "Остава неясно къде са останалите 7.9 млн. лв.", посочи Денков.


От думите му се разбра, че изненадващи проверки са направени в 18 почивни бази на дружеството и там са установени хиляди фиктивни нощувки, при това в места, които не са отваряли за туристи изобщо в посочените периоди, за които дружеството е поискало да му бъдат възстановени пари за почивали ученици. Даде пример с базата "Фиш фиш" в Албена, с базата в Кранево и с тази в Балчик.


Повече почивали ученици - по-високи заплати


Тази отчетена дейност послужила на ръководството на дружеството да мотивира повишението на заплатите си. Изпълнителният директор взима равностойността на 17 минимални работни заплати, а през юни тази година заради добрите резултати тя се повишава с още 1.5 минимална работна заплата и вече надхвърля 11 хил. лв.


Министърът на образованието обясни, че не може да уволни никого, защото съветът на директорите трябва да се състои от минимум трима души. Затова е предложил двама нови, но те още не са вписани като такива в Търговския регистър.


Това, което видяхме далеч надхвърляше и най-голямото ни въображение, което можехме да приложим в тази ситуация.


Николай Денков,

министър на образованието


Според Денков проверки на дружеството трябва да се направят и по-назад във времето, но това можело да стане от страна на институции с разследващи функции.


Какво е обяснението на "Ученически отдих и спорт"


В съобщение до медиите изпълнителният директор на дружеството Емануил Райчев предположи, че министър Денков е бил подведен, макар и несъзнателно, а обявеното днес оцени като "политическа битка между опоненти".


По думите му ръководството на дружеството не е получило възможност да възрази срещу данните в одитния доклад, в чиито числа намира противоречия. Ако "от 8 млн. са върнати 1 и откраднати 7 млн., то това означава, че за последните 3 години дружеството не е работило изобщо. Ако това е така, къде е бил принципалът и защо МОН не е реагирало тогава", пише изпълнителният директор. Според него министерството е постъпило нелоялно като е отпуснало ваучери за 100 лв. за нощувки на ученици в частни хотели при 18 лв. субсидия за държавното дружество, с което умишлено го водело към фалит.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (97)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Опа :)

  You don't know what you don't know.
 2. 2 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Егати! Това, ако е вярно, е работа директно за гешефтурата. Сега Гешев пак ли ще си трае?

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 3. 3 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Дневник, жестоко объркана статия. Не 293 хил. лева не може да докаже поредната касичка на ОПГ-то, а 8 (ОСЕМ) МИЛИОНА ЛЕВА, за които няма никакви документи. 293 хил. МОЖЕ да докаже. Не съм вярвала, че ще го напиша, но в слугинския сайт "24 часа" има много по-добра и подробна статия за поредната милионна измама от вашите 10 реда, пълни с грешки.
  За инфо - заплатата на "Ученически отдих и спорт" ЕАД е била 10 бона на месец :))) Добре са му плащали на човека за Голямото Точене.

 4. 4 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Весело

  😂😂😂😂😂

  По скоро бих се изненадал ако не са ги откраднали

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 5. 5 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2857 Весело

  Герболяк ...:)) Това са с генетични аномалии - клептомани :)

 6. 6 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5073 Неутрално

  "Проверките са установили десетки хиляди фиктивни почивки на ученици, по които са платени 8 милиона лева."

  Осем милиона са стотинки за бонбонки! За пътно строителство са дадени в аванс 1.5 милиарда, а за проектите дори няма разрешение за строеж!

 7. 7 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Сега да кажат и имената на бенефициентите. Да не се окаже, че са собственост на "наши" хора. Схемите на ГЕРБ обикновено така действат.

 8. 8 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  И в допълнение: "Отново заедно" (програмата) няма нищо общо с тук описваната измама. Не са одитирали Отново заедно, а "Ученически отдих и спорт" ЕАД, което функционира от много преди Отновото, явно единствено като кошер за документни измами. Абе миш-маш тотален, явно още не сте готови с материала, защо бързате да публикувате не знам.

 9. 9 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2569 Неутрално

  Да не са в едни “къщи за гости”, които също нищо не върнаха, но построиха палати за лична употреба?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 10. 10 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Весело

  "Проверките са установили десетки хиляди фиктивни почивки на ученици, по които са платени 8 милиона лева."Осем милиона са стотинки за бонбонки! За пътно строителство са дадени в аванс 1.5 милиарда, а за проектите дори няма разрешение за строеж!
  —цитат от коментар 6 на vassilun


  E hajде сега пък и ти...нали върнаха към 10% обратно 😂😂😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 11. 11 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Много постен текст. Министър Дянков съобщи много числа и имена на дръжества извършвали нагли кражби. Още една дупка в бюджета е идентифицирана и назована. Установени са извършителите и крадците. Но какво ще последва- едно голямо нищо.

 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!
  Корифеите на "УСВОЯВАНЕТО"!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 936 Неутрално

  Изненадани?
  Да, скъпи умнокрасавчета, директорите на училища са крадци. Много отпреди Боко, някъде откъм 2004 насам. Абе, откакто се раздават безотчетни средства, по разни малоумни програми. Милиони, ха. Ами че то един милион, заминава само за едно училище. Все пак, като се отчетеш тук и там, похарчиш едни 10% по проекта, купиш нова служебна кола на шефа (поне 150 000 лева, няма да се излага човекът) и колко ресурс да остане за "усвояване"?

 14. 14 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1939 Гневно

  Да минават пустите избори, че ми омръзна от пропаганда, а и Отечеството се нуждае от реално управление!

 15. 15 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  До коментар [#13] от "klecho":

  И как сложи тая фундаментална граница(2004г). Да не би от тогава да клечиш край училишните огради.

 16. 16 Профил на Родолюбец
  Родолюбец
  Рейтинг: 776 Весело

  В началото на лятото бе обявено, че от държавния бюджет ще бъдат дадени 15 млн. лв., с които да се финансират шестдневни ваканции от по 500 лв. за 30 хиляди деца. Програмата "Отново заедно" бе замислена като помощ за туристическия сектор, който е сред най-пострадалите от пандемията. А също и в помощ на учениците, които доста време се обучаваха дистанционно.

  Герболяк ...:)) Това са с генетични аномалии - клептомани :)
  —цитат от коментар 5 на dejmos


  Сега остава да кажеш какво общо има тука ГЕРБ.

  61. Ниkoй въ Бългapckoтo Княжecтвo нe мoжe ни дa kупувa, нитo дa пpoдaвa чeлoвeчeckи cъщecтвa. Вcekoй poбъ oт kakъвтo пoлъ, вepa и нapoднocтъ дa бъдe, cвoбoдeнъ cтaвa, щoм cтъпи нa бългapcka тepитopия.
 17. 17 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2138 Гневно

  В СМГ тази практика я имаше още през 2015.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 18. 18 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Остави човек без контрол (прокурор) и му гледай сеира. Нагластта им е безкрайна.

  БНР:

  Фиктивните резултати на дружеството са послужили като аргумент за повишаване на заплатите на неговото ръководство. За първите три месеца на 2020 г. изпълнителният директор е получавал брутно възнаграждение от 17 минимални заплати или 10 370 лв. месечно.

  На 16 юли възнагражденията са увеличени с още 1,5 минимални заплати - или 975 лв. „на основание формиран през второ тримесечие на 2021 г. положителен финансов резултат спрямо първо тримесечие на годината“.

 19. 19 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  "Проверките са установили десетки хиляди фиктивни почивки на ученици, по които са платени 8 милиона лева."

  За това ли ГРОБ задължи МОН да събират подробни данни за учениците и родителите им, актуални адреси, телефони и какво ли не. Без въобще да е работа на МОН да държи и съхранява тези данни. Отделно си вкараха вратичка и да предоставят данните на куцо и сакато, всевъзможни служби и службички.

  А сега хоп, изненада, гробаджиите си измисляли почивки и отчитали на колко много ученици осигурили почивки. Без учениците въобще и да знаят...

  Не се и надявайте, каскета пак няма да е разбрал, друго си е да се бори с частния Биберон.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 20. 20 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Народът с лопати да хвърля, гербефите с игли да изнасят, пак не може да им се смогне! Многго се изпедепцаха в краденето за 12 години!

 21. 21 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Изненадани? Да, скъпи умнокрасавчета, директорите на училища са крадци. Много отпреди Боко, някъде откъм 2004 насам. Абе, откакто се раздават безотчетни средства, по разни малоумни програми. Милиони, ха. Ами че то един милион, заминава само за едно училище. Все пак, като се отчетеш тук и там, похарчиш едни 10% по проекта, купиш нова служебна кола на шефа (поне 150 000 лева, няма да се излага човекът) и колко ресурс да остане за "усвояване"?
  —цитат от коментар 13 на klecho


  Какви директори на училища ви се присъниха?! Правен е одит на държавна фирма.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Elena Georgieva
  Elena Georgieva
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Той и администрацията къде са дремали?!

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 470 Неутрално

  нали върнаха към 10% обратно
  —цитат от коментар 10 на padrino


  Това се нарича клевета и лъжа! Не зная защо го допускат от редакцията!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 26. 26 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  До коментар [#13] от "klecho":И как сложи тая фундаментална граница(2004г). Да не би от тогава да клечиш край училишните огради.
  —цитат от коментар 15 на dorn


  Всъщност може и от по-рано да е. Тези кражби не са започнали с ГЕРБ, но със сигурност са се усъвършенствали така да се каже.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 27. 27 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално


  До коментар [#16] от "Родолюбец":
  "Сега остава да кажеш какво общо има тука ГЕРБ."

  От 2 юли 2019 г. до 30 юни 2021 г. УОС е поискал и получил от МОН плащане за 299 097 нощувки в размер на 9 110 494,62 лв. При одитите обаче не са представени счетоводни документи за приходи от доплащанията на учениците за тези дни. Няма нито хартиени, нито електронни регистри за настаняваните деца. А в Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), в която по Закона за туризма задължително се регистрират всички туристи, вкл. учениците, за периода от юли 2019 до края на юни 2021 г. фигурират записи за едва 6116 нощувки на деца в бази на УОС. За тях МОН би трябвало да преведе само 186 293,36 лв.

  Сега ше ти кажа - Програмата "Отново заедно" започна да работи от юли 2021 гпдина. Всички кражби за които министър Денков изнесе данни са от 2019, 2020 и за 2021 до 30 юни.

 28. 28 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  . Не 293 хил. лева не може да докаже поредната
  —цитат от коментар 3 на Green Day


  Статията казва 293хил *нощувки*. За 8 милиона лева това са по около 25лв/нощувка, което се свръзва.

  You don't know what you don't know.
 29. 29 Профил на Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Адски грозно е да се хвърлят обвинения, без да се вадят доказателства.
  Това съвременно течение се нарича Рашковизъм.

 30. 30 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  Адски грозно е да се хвърлят обвинения, без да се вадят доказателства.Това съвременно течение се нарича Рашковизъм.
  —цитат от коментар 29 на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III


  Доказателствата се вадят пред Гешев, който ги хвърля в коша и вика, че всичко е точно и нищо престъпно не е видял. Това съвременно явление се нарича Гешевизъм.

 31. 31 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4816 Весело

  Това се нарича клевета и лъжа! Не зная защо го допускат от редакцията!
  —цитат от коментар 25 на Синдбад-мореход

  Имаш впредвид, че ти лъжеш с това което си написал ли? 😂😂😂😂
  Статията е от вчера 😂😂😂

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/10/17/4266153_putnite_stroiteli_sa_vurnali_po-malko_ot_10_ot/

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  До коментар [#29] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":

  Не чувам някой да го съди за набедяване.
  ЗНАЧИ Е ИСТИНА!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на Green Day
  Green Day
  Рейтинг: 1259 Неутрално

  До коментар [#28] от "meteowrite":

  Прави сте, грешката е моя. 293 хил. броя са нощувките, за които няма доказателства. Сумата, която може да се докаже, е 186 293,36 лв. за 6116 нощувки, за които има документи. Остатъкът до 8 милиона е просто окраден.

 34. 34 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5239 Весело

  До коментар [#31] от "padrino":

  Сигурно иска да те поправи защото са върнали само около 8%

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 35. 35 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  В България нищо добро не става,
  ако няма начин да се присвоява.

 36. 36 Профил на Michael Jordan
  Michael Jordan
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Сега е прекрасно време за обвинение,
  нали са на президентско подчинение.

 37. 37 Профил на ruse_island
  ruse_island
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Пък аз си мислех, че основната цел и занятие на МОН е да въвеждат джендъризма, а те се занимавали с архаични и консервативни неща, като фиктивно разходване на държавни средства. А може би тези средства след открадването им, все пак са ги давали на Сорос, за да финансират гей и джендър пропагандата, знае ли човек...? :-)))

 38. 38 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  Знаете ли как са ги хванали. По платените лично от родителите суми ( съфинансиране). Държавата( МОН ) дава 30 лева за една нощувка на ученик и трябва да се доплаща някаква сравнително малка сума за пълен пансион ( закуска, обяд, вечеря) полупансион ( закуска и вечеря ) и само за закуска. Установено е че навсякъде за тия платени от МОН нощувки и храна в базите, родителите са доплащали - нула лева. Е, естествено крадците няма да доплащат за да бъде схемата перфектна ( примерно можеха да купуват със свои пари салами, сирене и кашкавал и после да го продават, но чак дотам не са усложнили схемата). Те само усвояват. Та затова са и тоя рев и сополи за безплатното саниране ( хората собственици били гладни и боси) и да няма съфинансиране.

 39. 39 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  Понеже с подслушванията на Рашката нищо не стана..

  Партенки летят една след друга

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 40. 40 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4220 Неутрално

  " Ръководството на търговското дружество "Ученически отдих и спорт" ЕАД , чийто принципал е министърът на образованието и науката, не може да докаже почти 293 хил. нощувки за период от две години, за които твърди, че е осъществило и за които е получило средства от министерството."


  Ало, гербидж, чуваме ли се ? А " инструментът Божий" нещо да е на линия ?

 41. 41 Профил на Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  До коментар [#29] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":Не чувам някой да го съди за набедяване.ЗНАЧИ Е ИСТИНА!!!
  —цитат от коментар 32 на КМЕТ В СЯНКА

  истина е когато има присъди, всеки е невидим до доказване на противното, вие сенчестите може би не ста чували за тази аксиома

 42. 42 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1810 Неутрално

  "Министър Дянков съобщи много числа и имена на дръжества извършвали нагли кражби. "

  Денков не Дянков.

  И с другата информация е така .. фишеци и димки докато Верчето потъва

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 43. 43 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  [quote#26:"biss Mark"][/quote]

  Е нЕма как да еот по-рано! Ако дружеството е учредено през 2006та, няма как да е започнало да краде преди 2004та.

 44. 44 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 938 Неутрално

  А честито на Севи.
  Атанас Чобанов.

  "Добро утро. „Ученически отдих и спорт“ ЕАД прибрало милиони от МОН за фиктивни нощувки. Директорът си писал 10 000 лв. заплата. И от парите за децата ви крадоха най-безсрамно."

 45. 45 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2708 Весело

  всеки е невидим до доказване на противното
  —цитат от коментар 41 на скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III  Хахахахахахаххххаххххххахххххахххххаххххххххх!

  Мараба, С-ДС доносници!
 46. 46 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 473 Неутрално

  ДЕНКОВ, А ДАЛАВЕРАТА С ХРОМБУЦИТЕ НА КОГО ЩЕ Е ПРЕПИШЕШ?? ТАМ МИЛИОНИТЕ СА МИЛИАРДИ!!!

 47. 47 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Нали Ученически отдих и спорт ЕАД е държавна фирма, собственост на министерството. За първи път чувам за злоупотреба, чрез плащане на пари на държавна фирма и обогатяване на държавата :)

 48. 48 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2708 Весело

  десетки хиляди фиктивни почивки на ученици, по които са платени 8 милиона лева.
  ***************************************

  Бахти прошляците са тия - осем милиона, разделени на няколко десетки прошляци по веригата, пари ли са?

  Мараба, С-ДС доносници!
 49. 49 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  ДЕНКОВ, А ДАЛАВЕРАТА С ХРОМБУЦИТЕ НА КОГО ЩЕ Е ПРЕПИШЕШ?? ТАМ МИЛИОНИТЕ СА МИЛИАРДИ!!!
  —цитат от коментар 46 на victor_victim


  Даааа, чух нещо за 85 милиарда, ти за колко си чувал?

  Мараба, С-ДС доносници!
 50. 50 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  [quote#26:"biss Mark"][/quote]

  И още малко инфо да ти дам. Дружеството е учредено, след апортиране в капитала му на множество държавни имоти - основнно бивши пионерски и младежки лагери в планините и край морето с капитал от 23 милиона лева. За 2 години, в следствие капитЛизация на печалбите, капиталът му става 34 милиона. И после идва на власт герб, след което печалбите секват или по-скоро започват да се усвояват и капиталът намалява до 29 милиона.

 51. 51 Профил на biolakotka
  biolakotka
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Според мен са некадърни чиновници. Навсякъде.

 52. 52 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  ГЕРБаджийски кадри, влачат яко!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 53. 53 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#46] от "victor_victim":

  Интересно Вие от къде прЕписвате...

 54. 54 Профил на Синдбад-мореход
  Синдбад-мореход
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#31:"padrino"][/quote]

  След клеветническите ти твърдения, следва линк не по темата! Толкова си ти!

  легендарный купец, моряк и путешественник, попадавший во множество фантастических приключений
 55. 55 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4334 Неутрално

  Поредната жълта далавера "изплува на повърхността"

 56. 56 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4334 Любопитно

  До коментар [#2] от "Емо":

  +++++++++++++++++++++
  "Гарантирано от ГЕРБ".Парите окрадени, а учениците въобще не са почивали!

 57. 57 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4334 Любопитно

  До коментар [#2] от "Емо":

  +++++++++++++++++++++
  "Гарантирано от ГЕРБ".Парите окрадени, а учениците въобще не са почивали!

 58. 58 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4334 Любопитно

  До коментар [#7] от "Rational":

  +++++++++++++++++++++++++++
  А Каскетът на Републиката както винаги спи и нищо не прави за разкриването на поредната мега-злоупотреба с държавни /народни/ пари.

 59. 59 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  ДЕНКОВ, А ДАЛАВЕРАТА С ХРОМБУЦИТЕ НА КОГО ЩЕ Е ПРЕПИШЕШ?? ТАМ МИЛИОНИТЕ СА МИЛИАРДИ!!!
  —цитат от коментар 46 на victor_victim


  Винаги, когато някой ги хване, че крадат, герберите започват да пищят, че и някой друг краде.

 60. 60 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Весело

  Ако старозагорската РИК им приемаше отчетните документи нямаше да допусне нарушения.

  подпис
 61. 61 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  Цялата висша гербава администрация е за държавна затворническа храна, дълголетно.
  Няма област, от която да не е крадено с милиони, няма шефче с неповишена заплата за съучастие.
  Не само изриване, белина и тотално пренареждане на всяка държавна служба отгоре надолу.

 62. 62 Профил на whyman
  whyman
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Ми то това си беше "Ела, вълчо, изяш ме" малко :)

 63. 63 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2490 Весело

  До коментар [#29] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":
  "Адски грозно е да се хвърлят обвинения, без да се вадят доказателства."

  Как ги искаш доказателствата - като прикачени файлове към статията или с линк.

  подпис
 64. 64 Профил на SEAL
  SEAL
  Рейтинг: 996 Любопитно

  Ееее това едва ли е вярно, ГРОБ не са такива, не. Гешев, данъкопплатеца те чака да си свършиш работата, безполезник

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3210 Неутрално

  До коментар [#47] от "svoboden":

  Значи е време за пръв път да прочетеш и статия под която пишеш

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 67. 67 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Фалшиви ученически почивки, фалшиви магистрали, фалшиви стадиони в обезлюдени села, фалшиво електронно правителство.......само парите в шкафчето не са фалшиви.

 68. 68 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Какво ще последва след като и Прокуратурата ни е фалшива?

 69. 69 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  поредните видни от космоса кражби на бойко и шайката му!!!

  за съжаление гешеф все още е твърде зает с липсващия зарзават на баба Вуна от Щръклево, иначе ...

 70. 70 Профил на sanio_balkanski
  sanio_balkanski
  Рейтинг: 397 Неутрално

  Каскет защо мълчиш? "Инструмента на бог" в устата ли държиш?

  Където го барнеш 'се мирише... 12 години, калинкажа е брутален - изчегъртване!

  Кестени в София все още има. По другите градове сигурно също.

 71. 71 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7996 Неутрално

  До коментар [#14] от "selqnin":

  За вас това е пропаганда, за нас, злоупотреба с държавни средства, за което трябва да се отговаря пред съда,

 72. 72 Профил на Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Viva la tsar Asen i tsar Kiro
  Рейтинг: 1700 Весело

  [quote#45:"Манчо"][/quote]

  тъпа грешка съм направил, но се получи забавно,
  на работа ....

 73. 73 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  За кои частни хотели министерството е отпускало ваучери по 100 лв.?
  Идиотизма се разраства.

 74. 74 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 813 Неутрално

  За това ли бившият министър Красимир Вълчев стана толкова политически активен? И него ли засмука мафията? Изглеждаше един от малкото свестни в ГЕРБ.

 75. 75 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  Сутрин вече не трябва да съобщават колко хора има постъпили в болниците, а колко престъпници са постъпили при бай Ставри.
  Всяка сутрин !!!

  кратък
 76. 76 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#14] от "selqnin":

  Каква пропаганда е това? На теб ако ти ОТКРАДНАТ колата това пак ли ще бъде пропаганда или КРАЖБА?? Герберо-депесарски паразит.

 77. 77 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#14] от "selqnin":

  Каква пропаганда е това? На теб ако ти ОТКРАДНАТ колата това пак ли ще бъде пропаганда или КРАЖБА?? Герберо-депесарски паразит.

 78. 78 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#16] от "Родолюбец":


  Ти не можеш ли да четеш? Проверката е за ДВЕ ГОДИНИ назад.

 79. 79 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 620 Неутрално

  😂😂😂😂😂По скоро бих се изненадал ако не са ги откраднали
  —цитат от коментар 4 на padrino


  И аз тука. Тук схемата ми е да дадем едни пари, за да вземем други. хахахаха А този от Райчев протестира, че не са му дали право да омаже ситуацията повече ... хахха

  Едно по едно излизат къде са отишли парите и по какви лични пера са разпределени хахахах

 80. 80 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  Общиналите са крадци, чиновниците са крадци, докторите са крадци, учителите и те. Всички лъжат и крадат. А другарят Сталин никой не го лъжеше, който крадеше го застрелваха.
  Във време оно на крадците са им режели ръцете, краката, ушите, пиш...
  И по-малко се е крадяло. Древните не са били жестоки, те са били далновидни. Сега крадецът, мошеникът, изнудвачът е поставен на пиедистал. Той е шефът, той е Босът, депутат, министър, кмет......, прокурор, съдия, управител. А обществото е една смрадлива тиня.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на Binko Binev
  Binko Binev
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#81] от "Angel Semerdjiev":

  Биография
  Роден е на 3 септември 1962 г. в Стара Загора.[3] През 1980 г. завършва Националната природоматематическа гимназия в София. През 1987 г. се дипломира като магистър във Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“. През 1993 г. защитава докторска дисертация, от 1997 г. е доцент, а от 2008 г. е професор по физикохимия в университета.[4] От 2008 до 2015 г. е ръководител на катедра Инженерна химия и директор на магистърска програма Дисперсни системи в химичните технологии във Факултета по химия и фармация на Софийския университет. От 2007 г. е доктор на химическите науки. Специализира в Япония и в Университета в Упсала, Швеция. Работи като водещ учен в изследователските институти на фирмите Unilever (САЩ) и Rhone-Poluenc (Франция).[1]

  Научна дейност
  Автор е на над 130 научни публикации и е ръководител на над 40 международни научни и научно-приложни проекти с външно финансиране. Участва в управляващите комитети на три европейски научни мрежи. Владее английски и руски език.[1]

 83. 83 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  СГС скоропостижно се е заела да замете тези данни под килима. Какво са за нашата мафия някакви си 8 милиона. След 2-3 години, ще се разберем, че виновни няма.

 84. 84 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  Е браво. Половин година чегъртане и най-после нещо конкретно. Разбира се пак дребни риби. За четирите милиарда подарени на Путин за пАток пълно мълчание.

 85. 85 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  Не мога да разбера защо 30г след комунизма МОН все още се занимава с нещо, което е по-скоро хотелиерска дейност

  Да ги приватизират тези бази и да се приключва

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 86. 86 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1737 Неутрално

  [quote#26:"biss Mark"]
  —цитат от коментар 50 на 3biri
  И още малко инфо да ти дам. Дружеството е учредено, след апортиране в капитала му на множество държавни имоти - основнно бивши пионерски и младежки лагери в планините и край морето с капитал от 23 милиона лева. За 2 години, в следствие капитЛизация на печалбите, капиталът му става 34 милиона. И после идва на власт герб, след което печалбите секват или по-скоро започват да се усвояват и капиталът намалява до 29 милиона.[/quote]

  Да ги наказват без значение дали са ГЕРБ или някои други

  Ама това да инвестираш в нещо, което е, по същество, държавен хотел е безумие - особено в страна като БГ. В БГ държавна собственост не вирее - рано или късно я оглозгват

  Трябва да ги приватизират тези бази

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 87. 87 Профил на vlakexpres
  vlakexpres
  Рейтинг: 534 Весело

  Нали след ерата "Борисов" вече нямаше да се краде? Сега по времето на зеления чорап пак се краде. Що така?

 88. 88 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Прокуратурата е радост,кой Гербаджия или Депаджия се страхува от съдебната система?

 89. 89 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  Всички пътища водят към Рим. А у нас всички кражби водят към чекмеджето.

  С парите от детските нощувки Бойко Борисов плаща на непълнолетни проститутки.

  "От народа - за народа!" ....опс... "От децата - за децата!"

 90. 90 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 697 Неутрално

  Аз никога няма да разбера защо примерно с тези 8милиина за 2г не са са играли 2 3 станции които ще им вадят чисто легално по 16милиона на година...? То е ясно че схемата един ден ще спре и след това?? Потоп! Ейтова не го разбирам... Направи нещо поне цял живот да ти тече парата ама на нас ни е такъв нравъ, на дребни тарикати

 91. 91 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  До коментар [#89] от "Един препатил":


  До коментар [#59] от "3biri":

  Многократно съм писал тук, че ГЕРБ следват модела на путиновата система. Отвори руските сайтове и ще видиш, че винаги когато руснаците ги хванат по бели гащи, следва:" ама вие защо биете негрите?"

 92. 92 Профил на nabliudatelnica
  nabliudatelnica
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  До коментар [#29] от "скоро на екран ИЗЧЕГЪРТВАЧИТЕ III":

  Не, Рашковизъм е да сочиш грабежите на другите и да мълчиш от къде имаш имоти за два милиона.

 93. 93 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  До коментар [#13] от "klecho":

  Ти прочете ли статията изобщо или веднага отвори опорните точки и се хвърли на амразурата?

 94. 94 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  Излиза, че няма по-удобна форма за крадене от формулата за "социална държава", което е изрично отбелязана в Конституцията ни.

 95. 95 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3503 Неутрално

  До коментар [#38] от "dorn":

  Показаха и как Фандъкова раздава безплатно едни високотехнологични печки с пелети безплатно, на "голи и боси", май бяха общинари.

 96. 96 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Чудесно. Намерихме проблем. Сега да видим как предотвравяме повтарянето му и кого наказваме, защото някои явно е наредил паричните преводи от едната сметка към другата сметка или без документи или с непроверени документи.

 97. 97 Профил на klecho
  klecho
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#93] от "ivanpopov":

  Що бе, смешко, кое от написаното от мен не е вярно?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK