На живо

Коронавирусът в България: COVID сертификатът става водещ документ за участие в прояви (хронология)

Избрано от редактора
Коронавирусът в България: COVID сертификатът става водещ документ за участие в прояви (хронология)

© Георги Кожухаров
От 21 октомври в цялата страна влизат в сила нови изисквания за достъп до закрити обществени места - ще е необходимо да се показва сертификат за COVID-19, гласи заповед на здравния министър Стойчо Кацаров, издадена днес. Тя се обявява на фона на увеличение на заразените с коронавирус, достигащо до 19 на сто от тестваните. "Дневник" проследи на живо новините за разпространението на коронавируса, реакциите на властите и коментарите на здравните експерти. Ситуацията по света можете да следите тук.
Ресторантьорите не одобряват решението за сертификатите

Ричард Алибегов

© Юлия Лазарова

Ричард Алибегов


Асоциацията на ресторантьорите не одобрява обявеното днес решение достъпът до публични събития, до културни институции, заведения, молове, спортни клубове да става единствено с COVID сертификат, удостоверяващ, че притежателят му е преболедувал, ваксиниран е или е дал отрицателен тест.


"Безпрецендентно е при 20% ваксинирани да се въведат "зелени" сертификати. Това унищожава икономиката. Ресторантьорският бранш ще протестира из цялата страна ежедневно", заяви пред Нова телевизия председателят на сдружението Ричард Алибегов. По думите му срещу новата заповед се обявяват и хотелиерите и управите на моловете.

Янев: Чужденците ще отбягват България за зимен туризъм заради малкото ваксинирани

Стефан Янев

© Цветелина Белутова, Капитал

Стефан Янев


Новата мярка за присъствие на обществени събития само за притежателите на здравен COVID сертификат не е взета внезапно и без предупреждение, а е обсъждана над един месец с браншовите организации, чиито представители търпят най-големите щети от ограниченията, главно на туристическия бизнес. Това коментира премиерът Стефан Янев в предаването "Въпросите" по ТВ1 в отговор на въпрос защо мярката се съобщава ден преди да започне да се прилага. По думите му зимният туристически сезон е заплашен от срив, защото чужденците не желаят да идват в България, чието население е най-слабо ваксинираното в ЕС. "Тези баланси не са лесни", каза той.


Янев отговори отрицателно и на въпроса има ли натиск от ЕС за въвеждането на мярката и за увеличение на дела на ваксинираните.

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров съобщи, че се поема курс към провеждането на редица дейности на единствено за хора с COVID сертификат. Сред тях са повечето дейности на закрито. Действието на мерките e за цялата страна и влиза в сила от четвъртък (21 октомври).


"Заповедта предвижда всички дейности, които се извършват на закрито да се извършват само при наличието на зелен сертификат и контрол на входа", каза Кацаров.


Изискване за сертификат ще има за баровете, ресторантите, кина, театри, циркове, концерти, музеи, галерии, молове, магазини над 300 квадрата, фитнеси, спортни клубове и басейни. Такъв документ се издава срещу завършен цикъл на ваксинация, установено с PCR боледуване или тест срещу коронавирус, направен до 72 ч.


"Въвежда се изискване за всички работещи в лечебни заведения за болнична помощ, диализни центрове и онкологични центрове да работят при наличие на COVID сертификат. Това изискване се въвежда и за служителите на старческите домове", добави Кацаров.


Преустановява се присъственото обучение в училищата във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 души на 100 хил. население. Ротация трябва да се въведе в училищата, където 14-дневната заболеваемост е между 500 и 750 на 100 хил. население, където половината ученици трябва да са онлайн.


Преустановяват се присъствените занятия на 50% от паралелките в училищата, където е достигната 14-дневна заболеваемост между 250 и 500 заразени на 100 хил. население, ако има отсъствие на над 20% от учениците или са поставени под карантина 30% от паралелките.


Сертификат ще се иска и за присъствено обучение в университетите.


Спортни събития ще се посещават също със сертификат.


Няма да има изискване за сертификат за хранителни магазини, аптеки, банкови институции, превоз в градския транспорт.


Ако мерките не дадат резултат, Кацаров обяви, че ще се пристъпи към "национален локдаун".


Очаквайте подробности.

Здравната инспекция в София даде указания за училищата и детските градини

Коронавирусът в България: COVID сертификатът става водещ документ за участие в прояви (хронология)

© Юлия Лазарова

Директорът на столичната Регионална здравна инспекция Данчо Пенчев издаде заповед с указания как да действат директорите на училища и детски градини в случай, че с PCR или антигенен тест се установи заразяване с COVID-19.


Потвърдените с коронавирус се поставят под карантина за 14 дни, а контактните лица – за десет дни, е записано в заповедта.


За уведомяване на РЗИ-София се препоръчва Системата за сигурно електронно връчване.

Президентът призова хората да се защитят като се ваксинират

Коронавирусът в България: COVID сертификатът става водещ документ за участие в прояви (хронология)

© Велко Ангелов


Всеки е свободен сам да взема решение за своето здраве, но ваксините са единствената защита, с която разполагаме в момента, и това се потвърждава от всички статистики на постъпили в болница и на починали, заяви пред репортери в Перник президентът Румен Радев. Допълни, че това се потвърждава и от държавите, които са напреднали с ваксинацията и вече се отварят за пълноценен обществено-икономически живот.


Държавният глава заяви, че мерки се предприемат всеки ден призова всеки като част от обществото да вземе свободно своето решение с отговорност към себе си и околните. "Ние няма да принуждаваме никой да се ваксинира, но пунктове за ваксинация има навсякъде, така че мислете за себе си и за своите близки", апелира Румен Радев, цитиран от пресслужбата си.

Здравният министър заговори за почивка за работещите в COVID отделения

Коронавирусът в България: COVID сертификатът става водещ документ за участие в прояви (хронология)

© Юлия Лазарова


На работещите в COVID отделения в страната (не само лекари, но и медицински сестри, и санитари) може да бъде осигурена възможност за почивка. Такава заявка даде здравният министър Стойчо Кацаров след посещение в болница "Александровска", отбелязвайки, че "не мога да кажа колко бързо ще успея да го организирам".


"Например за уикенд, защото това е огромно натоварване - и физически, и психически - за продължително време", отбеляза Кацаров, без да дава конкретика, защото "идеята е съвсем сурова" и следва да я обсъди с други министри в служебното правителство.

Кацаров: Млади лекари в COVID отделения ще получават място за специализация без конкурс

Младите лекари, които работят в инфекциозните отделения и реанимациите на болниците, където се лекуват пациенти с COVID-19 да не минават през конкурс, а да бъдат зачислявани директно като специализанти. Тази заявка даде министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров след посещение в болница "Александровска". По думите му идеята ще се "реализира още през следващите дни".


"Те работят в тези отделения, но това им ограничава възможностите за специализация, защото са през цялото време тук", заяви здравният министър.


Инфекционистите, реаниматорите и анестезиолозите са сред най-дефицитните ни специалисти в страната.

Леглата за болни от коронавирус в София ще се увеличат

Коронавирусът в България: COVID сертификатът става водещ документ за участие в прояви (хронология)

© Георги Кожухаров


Леглата за болни от коронавирус в софийските болници ще бъдат увеличени, обяви директорът на РЗИ-София Данчо Пенчев след среща с ръководствата на лечебните заведения на територията на София.


"Тенденцията е леглата за COVID-19 в болниците да достигнат 30% от общия брой на леглата в лечебните заведения. Предстои преструктуриране на клиники и пренасочване на персонал, за да се покрият нуждите на болните", добави Пенчев.


От думите му се разбра, че плановият прием няма да бъде преустановен, а решението за това остава да бъде взето индивидуално от всеки директор на лечебно заведение.


В отговор на въпрос обяви, че засега не се обсъжда влизането в болница да става със зелен сертификат. Обяви, че в София над 51% от медицинския персонал е ваксиниран, много са и преболедували.


На срещата е договорено още при прием на болен това веднага да се отразява в електронната система за броя заети легла в болниците, за да не обикалят линейките от болница в болница. В момента електронната система се актуализирала на 3 часа.

Министерството на здравеопазването ще обяви нови мерки следобяд

Коронавирусът в България: COVID сертификатът става водещ документ за участие в прояви (хронология)

© Надежда Чипева, Капитал


Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров съобщи пред репортери, че следобед ще бъдат оповестени новите мерки в отговор на разгарящата се поредна вълна на вируса. Отказа да даде повече подробности в момента. Отбеляза, че те нямат да влязат в сила веднага, а ще има няколко дни толеранс за хората и бизнесите да се подготвят.


Около една трета от областите в България вече са в най-тревожната тъмночервена COVID зона, където новите заразени на 100 хил. население за период от 14 дни са над 500 души. Това сочи седмичният анализ на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ), базиран на данните от Единния информационен портал за коронавируса до неделя (10 октомври).


Подробности четете тук.

Денков предлага на учителите да се признава и тест за наличие на антитела

Министърът на образованието Николай Денков ще предложи тестовете за антитела да се признават при допускане в учебните заведения, ако се въведе влизането само със зелен сертификат. Това обяви той пред Би Ти Ви. Посочи, че въвеждането на такъв сертификат е единственото ново в мерките заради коронавируса, което се обсъжда за момента.


Допълни, че това е временна мярка заради тежката ситуация в момента. Тези мерки са обсъждани вчера от здравните власти, но към този момент те официално не са обявени.


Коронавирусът в България: COVID сертификатът става водещ документ за участие в прояви (хронология)

© Юлия Лазарова

Ако се приеме зеленият сертификат за училищата, учителите ще трябва да са или ваксинирани, или да са преболедували, за да преподават в клас. В противен случай това ще става дистанционно.


По данни на министерството към момента 36% от учителите са ваксинирани, а 20% са преболедували, като някои от тях обаче нямат регистриран PCR тест, което прави трудно определянето на датата, на която са се заразили, отбеляза министърът на образованието.


Остава отворен също така въпросът кой ще покрие разходите за тестове на учителите, които не са ваксинирани и преболедували. Министерството на образованието няма бюджет за това.


По информация на образователния министър най-много карантиниран ученици има във Видин - 3.06%, докато в други области процентът е под 1.

В болница в Монтана настаняват и по двама пациенти в легло

Снимката е архивна

© Цветелина Белутова, Капитал

Снимката е архивна

Лекарите в болницата в Монтана определят ситуацията с болните като критична. Заразените, които се нуждаят от грижи в болница, са толкова много напоследък, че се налага на моменти да бъдат по двама в легло, показва в репортаж от там "Нова телевизия". Настанени болни има и в приемната стая.


В региона четири са здравните заведения, които приемат болни с коронавирусна инфекция.


"В момента в болницата са настанени 41 болни. Това е пълният капацитет на отделението ни. Около 20 процента от тях са в тежко състояние", посочи Илияна Събчева, началник на Инфекциозно отделение - Монтана.


И Видин, и Монтана са в тъмночервената зона, което означава, че случаите на зараза са над 500 на 100 хил. души.

Новите случаи на зараза достигат почти 5 хил.

Коронавирусът в България: COVID сертификатът става водещ документ за участие в прояви (хронология)

© Юлия Лазарова

Новите установени случаи на зараза с коронавирус са 4979 души, показват официалните данни. Те са открити при направени 26 780 теста, като процентът положителни е 18.59. Общо 84% от тях не са ваксинирани.


Много висок е броят и на починалите - 214, но по традиция данните във вторник обхващат и неотразени от уикенда случаи. Въпреки това по този показател ръстът на седмична база е 13%. Според официалните данни 94% от тях не са ваксинирани.


В същото време броят на излекуваните за денонощие е 2009, или с 10% по-малко на седмична база.


През последните 24 часа са поставени 6201 дози ваксина.


Данните в графиките можете да видите тук.


Плащанията от касата за болни от COVID-19 са се удвоили

Коронавирусът в България: COVID сертификатът става водещ документ за участие в прояви (хронология)

© Велко Ангелов

Плащанията по линия на здравната каса за лечение на заразени с коронавирус са се удвоили през деветте месеца на тази година в сравнение със същия период на миналата. Това съобщава пред БНР управителят на ведомството Петко Салчев.


Посочва и че заради натиска върху болниците са се вдигнали значително разходите им за консумативи - най-вече кислород, вода и ток.


С болничната асоциация в края на месеца ще бъде обсъдено как парите за доболнично и за болнично лечение да бъдат по-добре разпредели, за да може болничната система да поеме "този тежък удар" в момента.


Салчев казва, че няма болници, които не са си получили средствата за лечение на пациенти с коронавирус. Той не очаква преразходи бюджета на касата, като до момента за болнична дейност са разплатени почти 1.4 млрд. лева.


Уверява, че лекарите на първа линия получават по 1200 лева от този месец, когато те са работили на пълен работен ден.

Управителят на касата обявява и че ще предложи личните лекари също да могат да изписват безплатни за пациентите лекарства, това обаче трябва да бъде договорено с Българския лекарски съюз. "Днес ще изпратя писмо до надзорния съвет на касата да вземат това решение и след утвърждаване от лекарския съюз този проблем до седмица може да бъде решен", посочи Салчев.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (420)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 103 Гневно

  "Плащанията от касата за болни от COVID-19 са се удвоили"

  Ясна е ситуацията, благодаря.

  Громя ваксъри!
 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  Нищо чудно, като се вземе предвид, че това е най-масовото и най-заразното заболяване в момента.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4104 Неутрално

  Данните от септември и до нощес:
  Средният дневен брой на заразените надмина 50 пъти минималния брой от средата на юли, прескочи психологическата граница от 3000 на ден и гони максималните стойности през миналите вълни, 3387 за 13-19 ноември 2020 и 3596 за 17-23 март 2021.
  В началото на септември бяхме на плато /около 1500 заразени дневно/, което свърши към 15-ти септември и започна бавно изкачване нагоре, което последните дни се ускорява.
  24-30.6 - 70
  ...
  7-13.7 - 54 /минимум/
  ...
  25-31.7 - 204


  25-31.8 - 1521
  26.8 - 1.9 - 1541

  9-15.9 - 1499

  24-30.9 - 1820
  25.9-1.10 - 1847
  26.9 - 2.10 - 1874
  27.9-3.10 - 1876
  28.9-4.10 - 1915
  29.9-5.10 - 1957
  30.9-6.10 - 2014
  1-7.10 - 2050
  2-8.10 - 2106
  3-9.10 - 2109
  4-10.10 - 2124
  5-11.10- 2219
  6-12.10 - 2305
  7-13.10 - 2417
  8-14.10 - 2543
  9-15.10 - 2680
  10-16.10 - 2768
  11-17.10 - 2822
  12-18.10 - 3038

 4. 4 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4104 Неутрално

  Броят на починалите от ковид също нарастна над 35 пъти /от 18 седмично за 22-28 юли или 24-30 юли на 675 за 11-17 октомври / и гони психологическата граница от 100 дневно.
  Побиналите трайно са около 5% от регистрираните заболели две седмици по-рано. Това позволява да очакваме ново увеличение на броя им в идните дни.
  24-30.6 - 7

  25-31.7 - 3

  25-31.8 - 47

  9-15.9 - 68

  23-29.9 - 80
  24-29.9 - 76
  25.9-1.10 - 78
  26.9-2.10 - 78
  27.9-3.10 - 78
  28.9-4.10 - 83
  29.8-5.10 - 85
  30.9 - 6.10 - 86
  1-7.10- 89
  2-8.10 - 88
  3-9.10 - 89
  4-10.10 - 88
  5-11.10 - 85
  6-12.10 - 84
  7-13.10 - 85
  8-14.10 - 85
  9-15.10 - 86
  10-16.10 - 88
  11-17.10 - 88
  12-18.10 - 96

 5. 5 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1064 Неутрално

  Значителна част от смъртните случаи при Ковид се дължат на силно стресирани и обезверени хора. Огромна част от след Ковид симптомите са на психична и нервна основа.
  Затова спомагат десетките статии (днес тук 4 от 8), както и неистовия вой на хипохондриците при покачване броя на заразени и умрели.

 6. 6 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4104 Неутрално

  Репродуктивното число на вируса бе на най-високите нива от миналата есен и дори ги бе надминало.За месец август средното репродуктивно число бе 1,48, което е най-високото репродуктивно число от април 2020 година насам средно за месец. В края на август и началото на септември то спадна. През средата на септември то бе около единица, с лека тенденция за покачване, както и миналата година. За целия месец септември средната му стойност бе 1,03. Това бе почти колкото през септември 2020 /1,04/.
  Стабилизацията на репродуктивното число през септември около 1 бе просто временна, както и през първата половина на септември 2020 година. После започна ново изкачване с превършването на сезона на отпуските и ваканциите, както стана и миналата година. То е доста по-бавно отколкото лани поради големия брой ваксинирани и регистрирани и нерегистрирани преболедували. Тревожно е увеличаването на репродуктивното число последните дни.
  20-30.6 -0,84

  3-13.7 - 0,86

  21-31.7 - 1,52

  27.7-6.8 - 1,75 /максимум/

  21-31.8 - 1,16 /21-31.8.2020 - 1,00/
  22.8-1.9 - 1,16 /22.8-1.9.2020 - 0,98/

  5-15.9 - 1,00 /5-15.9.2020 - 1,01/

  19-29.9 - 1,07 /19-29.9.2020 - 1,24/
  20-30.9 - 1,06 / 20-30.9.2020 - 1,28/
  21.9-1.10 - 1,06 /21.9-1.10.2020 - 1,26/
  22.9-2.10 - 1,12 /22.9-2.10.2020 - 1,29/
  23.9-3.10 - 1,12 /23.9-3.10.2020 - 1,31/
  24.9-4.10 - 1,13 /24.9-4.10.2020 - 1,22/
  25.9-5.10 - 1,13 /25.9-5.10.2020 - 1,21/
  26.9-6.10 - 1,15 /26.9-6.10.2020 - 1,22/
  27.9-7.10 - 1,15 /27.9-7.10.2020 - 1,27/
  28.9-8.10 - 1,15 /28.9-8.10.2020 - 1,31/
  29.9-9.10 - 1,09 /29.9-9.10.2020 - 1,33/
  30.9-10.10 - 1,08 /30.9-10.10.2020 - 1,34/
  1-11.10 - 1,10 /1-11.10.2020 - 1,36/
  2-12.10 - 1,11 /2-12.2020 - 1,44/
  3-13.10 - 1,14 /3-13.2020 - 1,51/
  4-14.10 - 1,15 /4-14.2020 - 1,59/
  5-15.10 - 1,17 /5-15.2020 - 1,63/
  6-16.10 - 1,17 /6-16.2020 - 1,62/
  7-17.10 - 1,17 /7-17.2020 - 1,58/
  8-18.10 - 1,20 / 8-18.2020 - 1,54/

 7. 7 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4104 Неутрално

  Съобщени са вече предварителните, т.е. още непълни данни на НСИ за общия брой на смъртните случаи през 39-та седмица на годината /27 септември - 3 октомври/ . Те са по-лоши отколкото през предишната.
  Общият брой на починалите е 2760 - с 916 повече отколкото през аналогичната седмица лани или с 972 души повече отколкото през аналогичната седмица на предковидната 2019 година, когато са починали 1788 души. Увеличението е от 54%.
  Отново, както и през миналата есен и пролет, регистрираната свръхсмъртност надвишава почти два пъти броя на официалните жертви на коронавируса /549 през тази седмица/. Тъй като през следващата седмица броят на регистрираните смъртни случаи от ковид нарасна до 618 души можем да очакваме и ново увеличение на свръсмъртността.
  За 65 седмици с повишена смъртност през 2020-2021 година са починали с 44051 души повече отколкото за аналогичните седмици на 2019-2020 година. Един областен град като Кърджали или Кюстендил.
  По обяд се очакват предварителните данни за следващата седмица, 4 до 10 октомври.
  Бог да пази България от глупостта на антиваксъри и антиковидисти и от алчността и глупостта на нейните управници!
  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W39.png

 8. 8 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4104 Неутрално

  Досега са регистрирани за 39 седмици от 2021 година 101 106 починали в България. Ако общата смъртност през останалите 13 седмици намалее до нивото на 2019 година от около 2 хиляди седмично /което изглежда почти невероятно/, 2021 година ще имаме над 127 000 починали и ще бием рекорда от 2020 година. Ако приемем по-реалните 2500 умирания седмично ще имаме към 134 000 починали. Тази година ще бъде втората по абсолютна обща смъртност в България след 1918 година.
  Починали в България:
  1918 - 151 525 /испански грип, трудности с прехраната в разорена от войната страна/
  2020 - 124 735 /коронавирус/
  1997 - 121 861 /Виденовата зима, имаше починали от недояждане в квартала, макар официално да не се съобщаваха/
  1913 - 121 500 /холера, трудности с прехраната заради мобилизацията/
  Други години с над 120 000 починали сред гражданското население в България не е имало. https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W39.png

 9. 9 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1025 Гневно

  Така нареченият "министър" на здравеопазването защо още е на работа????????????

 10. 10 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1143 Весело

  "....плащанията от касата за болни от COVID-19 са се удвоили"

  Както каза един мой познат доктор от COVID отделението на частна болница - "При нос и много трудно да умреш от нещо друго освен от Ковид."

 11. 11 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Дои тези, които вярват в пандемията, казват, че им е омръзнало да губят близки.
  Мислете и в посока, че близките Ви могат да изгубят Вас.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 13. 13 Профил на 3biri
  3biri
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  Значителна част от смъртните случаи при Ковид се дължат на силно стресирани и обезверени хора. Огромна част от след Ковид симптомите са на психична и нервна основа. Затова спомагат десетките статии (днес тук 4 от 8), както и неистовия вой на хипохондриците при покачване броя на заразени и умрели.
  —цитат от коментар 5 на Lazarus


  А основния брой на смъртните случаи е на неваксинира и разбирачи.

 14. 14 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  "В болница в Монтана настаняват и по двама пациенти в легло"

  Кацаров харесва това.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 15. 15 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Значителна част от смъртните случаи при Ковид се дължат на силно стресирани и обезверени хора. Огромна част от след Ковид симптомите са на психична и нервна основа.
  —цитат от коментар 5 на Lazarus


  Надявам се да не го мислиш сериозно това.

  You don't know what you don't know.
 16. 16 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Дои тези, които вярват в пандемията...
  —цитат от коментар 11 на yavooor


  Освен в пандемията вярвам и в гравитацията. Абе и във фактите, като цяло.

  You don't know what you don't know.
 17. 17 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Ще се повториме:
  Кацаров му се ходи у затворя.... Меко казано

 18. 18 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":

  Подобна глупост отдавна не бях чела.

 19. 19 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Спрете плащанията за КОВИД и случайте в България рязко ще намалеят, но ще се увеличат случайте на двустранна бронхитпневмония , както беще преди Световната Икономическа Война.

 20. 20 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 2927 Любопитно

  Да нареждат палатките в дворовете на училищата и яко тестване на входа, като при дискотеките, горе долу и на двете места се придобиват еднакъв обем знания.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 21. 21 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Значителна част от смъртните случаи при Ковид се дължат на силно стресирани и обезверени хора. Огромна част от след Ковид симптомите са на психична и нервна основа. Затова спомагат десетките статии (днес тук 4 от 8), както и неистовия вой на хипохондриците при покачване броя на заразени и умрели.
  —цитат от коментар 5 на Lazarus


  не знаех, че от нерви можеш да хванеш двустранна бронхопневмония.

 22. 22 Профил на isidro
  isidro
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":

  Като видиш светлината в тунела, ще се постресираш, после ще се обезвериш. Изчакай и ще видиш, самонадеян бъз

 23. 23 Профил на mrslv
  mrslv
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":

  Едно време са разпространяваха едни записи със смешки. Там един "ловец" обясняваше как уцелил мечка в петата и тя умряла. Причината била, че като го видяля от страх сърцето и паднало в петите... Та така и с твоите глупости.

 24. 24 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл е починал на 84-годишна възраст от усложнения след заразяване с новия коронавирус (COVID-19). Пауъл е бил напълно ваксиниран.
  —цитат от коментар 12 на БГА Балкан


  А днес в България - 214.
  От тях - 202 - невкасинирани.
  Поне 190 от тях можеха да са живи, ако бяха ваксинирани.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  Така нареченият "министър" на здравеопазването защо още е на работа????????????
  —цитат от коментар 9 на selqnin


  За да получва заРплата.
  А този, който го е назначил, се кандидатира за Фтори мандат.
  А червените и лилавите немат нито въпроси към тях, нито имат отговор, защо пак ще гласуват за тях.

 28. 28 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  Пауъл е бил напълно ваксиниран.
  —цитат от коментар 12 на БГА Балкан


  Но явно не сте прочели и за ужасяващите придружаващи го болести:
  Powell had multiple myeloma, a cancer of a type of white blood cell, which can harm the body's immune system, surgery for prostate cancer when he was Secretary of State and, more recently, Parkinson's disease.
  Множествена миелома - рак на белите кръвни телца, засягащ имунната система, операция от рак на простатата по времето, когато е бил държавен секретар и напоследък - паркинсон.

  Източник: https://www.nbcnews.com/politics/politics-news/former-secretary-state-colin-powell-dies-covid-complications-n1281746

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 29. 29 Профил на Niraah
  Niraah
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Така нареченият министър по-скоро трябва да отиде на работа!

 30. 30 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#27] от "4ort":

  Ами за създалата се ситуация вина има и любимият ти баце, който внесе най-евтината ваксина, и след като имаше един-два смъртни случая реално ваксинирането замря! Добре че ЕС му даде още от другите ваксини, та успяхме да добутаме към 20% ваксинирани!

 31. 31 Профил на sigma
  sigma
  Рейтинг: 106 Неутрално

  От умрелите у нас от ковид през изминалите 14 дни 94% са НЕВАКСИНИРАНИ.

  https://coronavirus.bg/bg/statistika/positive-dead

 32. 32 Профил на Plamenss
  Plamenss
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл е починал на 84-годишна възраст от усложнения след заразяване с новия коронавирус (COVID-19). Пауъл е бил напълно ваксиниран.
  —цитат от коментар 12 на БГА Балкан


  Само умишлено пропускал, че човека освен ваксиниран е бил с много слаба именно система заради химиотерапия. Бог да го прости.

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  Кога ще почнат да си плащат антиваксарите. Накрая няма да останат пари за другите болни.

 34. 34 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#31] от "sigma":

  Никой не отрича необходимостта от ваксиниране, само че, ако ваксинираните бяха 100%, сега починалите, разбира се щяха да бъдат много по-малко, но щяха да са 100% от ваксинираните!

 35. 35 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Само умишлено пропускал, че човека освен ваксиниран е бил с много слаба именно система заради химиотерапия.
  —цитат от коментар 32 на plamenss

  Както умишлено се пропуска на каква възраст и с какви съпътстващи заболявания са големият процент починали въобще (в глобален мащаб, не само тук).

 36. 36 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#33] от "Роси":

  По тази логика трябва да плащат всички, и пушачите,, и пиячите, и любителите на сладко и мазно, дори и тези дето са се заблеяли на светофара!

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 80 Любопитно

  Има ли статистика, колко от днешните 200 починали са над 75 годишна възраст?

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 39. 39 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1619 Неутрално

  До коментар [#27] от "4ort":Ами за създалата се ситуация вина има и любимият ти баце, който внесе най-евтината ваксина, и след като имаше един-два смъртни случая реално ваксинирането замря! Добре че ЕС му даде още от другите ваксини, та успяхме да добутаме към 20% ваксинирани!
  —цитат от коментар 30 на ban


  Любимият ми Баце и международното положение имат най- големата вина.

 40. 40 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Има ли статистика, колко от днешните 200 починали са над 75 годишна възраст?
  —цитат от коментар 38 на Котаракът в чизми


  има данните, да.
  https://data.egov.bg/data/view/492e8186-0d00-43fb-8f5e-f2b0b183b64f

  Не, че разбирам каква е фиксацията по починалите възрастни...

  You don't know what you don't know.
 41. 41 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#38] от "Котаракът в чизми":

  Шегуваш се. Да не са луди да изнасят подобни данни. Важно е да наблегнат на "стъкмистика та". Докато не се наложи да строят бързо нови психиатри.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 42. 42 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#38] от "Котаракът в чизми":Шегуваш се. Да не са луди да изнасят подобни данни. Важно е да наблегнат на "стъкмистика та".
  —цитат от коментар 41 на Vivian Apostolov


  Добре ще е да спрете да живеете в отрицание на фактите.

  You don't know what you don't know.
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Има ли статистика, колко от днешните 200 починали са над 75 годишна възраст?
  —цитат от коментар 38 на Котаракът в чизми


  ето тука с подобро описание на придружаващи заболявания:
  https://coronavirus.bg/bg/news/2665

  Можеш да си ги qsort-неш и да си направиш хистограмата по възраст.

  You don't know what you don't know.
 45. 45 Профил на vcv531078293
  vcv531078293
  Рейтинг: 117 Неутрално

  Бившият държавен секретар на САЩ Колин Пауъл е починал на 84-годишна възраст от усложнения след заразяване с новия коронавирус (COVID-19). Пауъл е бил напълно ваксиниран.
  —цитат от коментар 12 на БГА Балкан


  Прочети новините изцяло - на 84, рак в напреднала фаза, диабетик

 46. 46 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3679 Неутрално

  До коментар [#10] от "georgievb":

  Част от виц :"нашия доктор е много добър, умираш от това, от което те лекува".

 47. 47 Профил на uhu31648520
  uhu31648520
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#43] от "iiu09354227":

  Ами явно не са се били сетили да ги слагат по два-трима в легло.

 48. 48 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#42] от "meteowrite":

  Кои факти? Изнесените от медиите? Аз друже вярвам на капацитети по темата на най-високо ниво. В световен мащаб. И на собствената си способност за анализ. Някой ден ще стане ясно кои всъщност са конспирационни теории. Жокер:совите не са това, което са.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 49. 49 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3679 Неутрално

  До коментар [#32] от "plamenss":

  То и за повечето починали от ковид у нас важи същото. Слаб имунитет поради тежки хронични заболявания и възрастни. Но не наблягат на тези данни.

 50. 50 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Некадърният Денков трябва веднага да си подаде оставката.

 51. 51 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2406 Неутрално

  Не можем да се лишим от простите учителки, защото други така или иначе няма.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 52. 52 Профил на lil_alex
  lil_alex
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  До коментар [#45] от "vcv531078293":

  Да, ама вече 18 месеца ни увещават, че това нищо не значи и без корона можеше "да поживее повече". Колко повече, 2 седмици?

 53. 53 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 2119 Неутрално

  Аз предлагам ваксинираните сами да си плащат за ваксината. Защо цялото общество да плаща за експеримента на биопродукт на чужди частни компании? Всеки който позволи да експериментират със здравето му сам да си плаща. Дават се стотици милиони за продукти, които после раздаваме заради изтичащ срок на годност, толкова богата държава ли сме?

 54. 54 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 872 Неутрално

  оставка Каца
  оставка некадърници
  Радев ходооом МАРШ

 55. 55 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3679 Неутрално

  До коментар [#33] от "Роси":

  Те си плащат. Всички плащаме здравни осигуровки. Но здравната ни система е скапана. Болните да източник на пари, а не пациенти за лекуване.

 56. 56 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 872 Любопитно

  До коментар [#51] от "Един вампир броди из Европа":Не можем да се лишим от простите учителки

  ало Орешарски
  ша разтураш ли седенката?? 57. 57 Профил на Todor Kitov
  Todor Kitov
  Рейтинг: 153 Неутрално

  Ако спрат да пускат неваксинирани в моловете, всички селяни в радиус от 100км от София ще се ваксинират.

 58. 58 Профил на bruno__dante
  bruno__dante
  Рейтинг: 872 Любопитно

  До коментар [#43] от "iiu09354227":

  и ся кво напраиха новите?
  подобриха викаш работата?
  по двама на легло евала
  скоро и по трима

 59. 59 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Пратете сметката на антиваксърите, сред които и нароченият за министър Кацаров.

  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 60. 60 Профил на gbg
  gbg
  Рейтинг: 140 Неутрално

  "Ако се приеме зеленият сертификат за училищата, учителите ще трябва да са или ваксинирани, или да са преболедували, за да преподават в клас. В противен случай това ще става дистанционно."


  Т.е. ограничавате правата на здрави хора, на базата на какво?????
  Т.е. ограничавате правото на децата за образование, на базата на какво?????

  Нали сме демокрация, нали спазването на законите е европейска ценност?


  Или вече не?


  Ако нещо се прави по незаконен начин, за мен не е правилно.

 61. 61 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  До коментар [#43] от "iiu09354227":

  Изчакай до края на седмицата... За днес в София има 1.400 новозаразени.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 62. 62 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#42] от "meteowrite":Кои факти? Аз друже вярвам на капацитети по темата на най-високо ниво. .
  —цитат от коментар 48 на Vivian Apostolov


  Тоест не вярваш на фактите, а на някви личности. Ясно, няма какво повече да коментираме с теб.

  П.С. Мангъров каза Януари месец, че почти сме стигнали стадния имунитет от преболедували, хе хе :)

  You don't know what you don't know.
 63. 63 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1227 Разстроено

  До коментар [#57] от "Todor Kitov":

  Ако само беше толкова лесно...

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 64. 64 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3679 Неутрално

  До коментар [#59] от "rotor":

  По същата логика (и начин на писане), пратете сметката на "ваксърите". Защото те се заразяват, боледуват без, или почти без симптоми и заразяват много повече хора. Защото са уверени, че ваксината ги пази. Е, не. Не ги пази.

 65. 65 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#58] от "bruno__dante":

  Току що гледах репортажа от монтаската болница. На живо с шефката на инфекциозното отделение. Ясно беше казано, че досега НЕ СЕ е случвало да се настаняват по двама пациенти на легло. Както и че част/перфидно избегнаха да кажат колко/ от 41-пациенти са напълно ваксинирани, но въпреки това са в тежко състояние.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 66. 66 Профил на Котаракът в чизми
  Котаракът в чизми
  Рейтинг: 80 Любопитно

  До коментар [#44] от "meteowrite":

  Получи се. Средна възраст на починалите е 75 години. Били са преобладаващо със сърдечни заболявания.

  Законите са като наденичките. По-добре да не виждаш как се правят. /Ото фон Бисмарк/
 67. 67 Профил на Ганьо льо фури от льо балкан
  Ганьо льо фури от льо балкан
  Рейтинг: 116 Неутрално

  Още 214 починали. Ужас антиваксърски.

 68. 68 Профил на mrslv
  mrslv
  Рейтинг: 359 Неутрално

  До коментар [#57] от "Todor Kitov":

  Съмнявам се, за тях е въпрос на чест да не го правят. Виж да дадат 300 кинта за фалшив сертификат си е друга работа. Ще го разправят на всички после а другите ще ги гледат с възхищение.

 69. 69 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#62] от "meteowrite":
  Кое в случая е факт? Че медиите пишат за болница в която се настаняват по двама на легло, или това което гледах с очите си и чух с ушите си преди малко в репортаж на живо от същата болница, а именно :
  Досега не се е случвало да се настаняват по двама на легло??!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 70. 70 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2076 Весело

  До коментар [#57] от "Todor Kitov":

  И това не е сигурно. По-скоро ще си купят сертификат.

 71. 71 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 729 Весело

  Денков предлага на учителите да се признава и тест за наличие на антитела

  Аз предлагам на всички да се признава и тест за наличие на антитела ...

 72. 72 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 765 Неутрално

  До коментар [#66] от "Котаракът в чизми":

  Да мрат, викаш. Време им е.
  За изключенията, които не са "на средната възраст", няма да говорим нали?

  Вашто семе подло лъжливо страхливо малоумно егоистично.
  Да се докараме до номер едно в света по умиращи хора... Главата ми не го побира...

 73. 73 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2650 Неутрално

  До коментар [#53] от "otrqdnik":

  Сложих ти минус прибързано. Прав си. За тези "ваксини" се дадоха билиони, може и повече да са.
  Питайте проф. Кънчев от БАН. Той като математик ще ви светне. Апропо горкичкият въпреки че е ваксиниран си седи дома сега, щото пак се разболял. Температура, запушен нос.... и ооо... каква изненада, загубил бил обоняние.
  Жив да го оплачеш. Сигурно щеше да направи добра кариера като средностатистически актьор😋

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 74. 74 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 103 Неутрално

  До коментар [#44] от "meteowrite":

  Теб не те ли притеснява това, което виждаш от тази новина? Сигурно към 90 % от хората, починали от Ковид, са със сърдечни заболявания.

  Някой да се е загрижил за тях по принцип? Или си мислиш, че с тези заболявания, дори да не беше Ковид, ще живеят до 100?

  Ние сме на 1-2 място в Европа по починали от сърдечно-съдови заболявания, но това разбира се, че не притеснява Ковид феновете...

  Громя ваксъри!
 75. 75 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 103 Неутрално

  До коментар [#72] от "Bira":

  Ние сме номер 1 в Европа и без Ковид. Сега ли точно се загрижи за това?

  Громя ваксъри!
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 78. 78 Профил на PM
  PM
  Рейтинг: 88 Неутрално

  До коментар [#70] от "pamela":

  Нищо не е сигурно. Но е много вероятно.
  Сертификати за двама са 600лв. За 600лв и двамата ще си купят червени кецове с капси, с които ще ходят гордо в Монтана.

 79. 79 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 767 Неутрално

  До коментар [#44] от "meteowrite":Теб не те ли притеснява това, което виждаш от тази новина? Сигурно към 90 % от хората, починали от Ковид, са със сърдечни заболявания.Някой да се е загрижил за тях по принцип? Или си мислиш, че с тези заболявания, дори да не беше Ковид, ще живеят до 100?Ние сме на 1-2 място в Европа по починали от сърдечно-съдови заболявания, но това разбира се, че не притеснява Ковид феновете...
  —цитат от коментар 74 на pacioglu


  Не разбирам логиката на въпроса спрямо мненията ми.
  Разбира се, че ме е грижа ме е за тези хора. Не мисля, че на 75г си 'за умиране', нито пък ако си диабитик или хипертоник на 50. Да, факт е, че в българия профилактиката и конторлирането на този тип болести не е цъфнало и вързало и това все си мисля, че трябва още повече да стимулира общественото опазване на здраве - на първо място повече хора да се ваксинират, да се спазват елементарни мерки (маска на закрито и вградския, да не се струпват много хора, тн.).

  You don't know what you don't know.
 80. 80 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1102 Неутрално

  не знаех, че от нерви можеш да хванеш двустранна бронхопневмония.
  —цитат от коментар 21 на taratanki


  От стреса ти спада имунитета, да не говорим, че може да получиш високо кръвно, безсъние, да започнеш да се храниш повече и неправилно. От тези неща какво ще прихванеш вече е въпрос на време.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82 Профил на ivan34
  ivan34
  Рейтинг: 234 Неутрално

  Мислех да гласувам за Радев, но с въвеждането на който и двата пакета от безумни мерки, не смятам да гласувам за такъв диктатор.

 83. 83 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2157 Неутрално

  Насилието върху личността рядко води до положителен резултат, особено ,ако главите към които е приложено насилието са изначално полупразни от съдържание на разум и култура по темата за насилие.....Поначало, работата се изпусна по най-несъдържателни политически причини, напр. информацията за прилаганите ваксини започна с дитирамби, а не с обяснение към всички честно и почтено,после тук всеки мисли, че е по-умен от всички, та един вирус да му се опре....така, че....може спокойно да се остави съдбата на давещите в собствените им ръце.

 84. 84 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "В болница в Монтана настаняват и по двама пациенти в легло" Аааааа, апокалисиииис, апокалипсииис, бегай, спасявай сяяя-ааа:(

  Прочем, дайте да погледнем трезво на нещата: кък е могъл Радецкий да пътува с още един другар (може би обратен, отде ще знай генералът кой му язди зад задницата?) на един кон по пътя за Шипка? Кък е могла цела сотня от руската имперска(!) армия да пътуй по същата дестинация па по двама? Да не кажа, че има случеи - и по трима, четирима. Щом братушките са могли да яздят вкупом, ний що да не можем да лежим баре по двойки? Аз ако са случа, ше предпочета едно смесена де, хе-хе-хе, и второ - нещо по-така, така нещичко по-младинко да ми са разпредели в креватчето, хи-хи-хи

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 85. 85 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  Да ги настаняват по масите в кръчмите.

 86. 86 Профил на asdas200
  asdas200
  Рейтинг: 231 Неутрално

  Аз не знам за какви мерки става въпрос, като българарският юнак-българак много добре знае, че червен конец на китката в комбинация с три големи ракии убива всички вируси в радиус на 2 километра и като бонус пази от уроки, черни магии и лоши очи! Кави мерки и кому са притрябвали?!

 87. 87 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  "...Плащанията от касата за болни от COVID-19 са се удвоили..."

  Ами след като НЗОК плаща на лабораториите САМО положителните тестове?

  https://svobodnoslovo.eu/хора-моля-ви-да-прогледнете-измамата-з/

 88. 88 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 965 Неутрално

  "...Плащанията от касата за болни от COVID-19 са се удвоили..."Ами след като НЗОК плаща на лабораториите САМО положителните тестове?https://svobodnoslovo.eu/хора-моля-ви-да-прогледнете-измамата-з/
  —цитат от коментар 87 на alexsilver


  Трябва да си доста глупав, за да вярваш на всичко написано в нета.

 89. 89 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Мислех да гласувам за Радев, но с въвеждането на който и двата пакета от безумни мерки, не смятам да гласувам за такъв диктатор.
  —цитат от коментар 82 на ivan34


  Голям праз.

 90. 90 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#5] от "Lazarus":

  Не те ли е срам да пляскаш такива глупости…

 91. 91 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#72] от "Bira":Ние сме номер 1 в Европа и без Ковид. Сега ли точно се загрижи за това?
  —цитат от коментар 75 на pacioglu


  Уф, омръзна ми да обяснявам.
  С колко смъртността в България е по-висока от тази в страните от ЕС?
  от 50% до 90%.

  Сега колко е?
  20 пъти!

 92. 92 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2210 Разстроено

  До коментар [#12] от "БГА Балкан":

  "Пауъл е бил напълно ваксиниран."

  Вярно. Също така се е борил с рак на кръвта- множествена миелома. Този вид рак пречи на изграждането на антитела след ваксинирането. Според статия в сп. Nature от м. юли, една трета от болните от този вид рак не придобиват имунитет срещу ковид след ваксиниране, а 22% придобиват само частичен имунитет. Някои лечения на множествената миелома също намаляват придобиването на имунитет след ваксиниране. Да допълня, че Пауъл е имал и болестта на Паркинсън.

  Ваксините намаляват значително риска, но не правят всеки един ваксиниран безсмъртен. Това се отнася особено за болните от множествена миелома.

  Колкото повече ковид се разпространява в една общност, толкова повече хора като Пауъл, с отслабена имунна система ще са жертви на вируса. Това е още една причина да се ваксинираме- заради нашите родители, дядовци и баби. Хора, ваксинирайте се!

 93. 93 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  До коментар [#88] от "taratanki":

  А защо трябва да вярвам на твоите драсканици?

 94. 94 Профил на vcv531078293
  vcv531078293
  Рейтинг: 117 Неутрално

  Съобщени са вече предварителните, т.е. още непълни данни на НСИ за общия брой на смъртните случаи през 39-та седмица на годината /27 септември - 3 октомври/ . Те са по-лоши отколкото през предишната.Общият брой на починалите е 2760 - с 916 повече отколкото през аналогичната седмица лани или с 972 души повече отколкото през аналогичната седмица на предковидната 2019 година, когато са починали 1788 души. Увеличението е от 54%.Отново, както и през миналата есен и пролет, регистрираната свръхсмъртност надвишава почти два пъти броя на официалните жертви на коронавируса /549 през тази седмица/. Тъй като през следващата седмица броят на регистрираните смъртни случаи от ковид нарасна до 618 души можем да очакваме и ново увеличение на свръсмъртността.За 65 седмици с повишена смъртност през 2020-2021 година са починали с 44051 души повече отколкото за аналогичните седмици на 2019-2020 година. Един областен град като Кърджали или Кюстендил.По обяд се очакват предварителните данни за следващата седмица, 4 до 10 октомври.Бог да пази България от глупостта на антиваксъри и антиковидисти и от алчността и глупостта на нейните управници!https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W39.png
  —цитат от коментар 7 на Patsis


  https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_1_2021_W40.png

  Новите числа са пагубни ....

 95. 95 Профил на Ерик
  Ерик
  Рейтинг: 376 Неутрално

  Как така леглата "ще бъдат увеличени"? Тип "прокрустово ложе" ли? Удължени, разширени?

 96. 96 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2210 Любопитно

  До коментар [#87] от "alexsilver":

  Словоблудно слово? Или фалшиви новини платени от враговете на България?!

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на Ерик
  Ерик
  Рейтинг: 376 Неутрално

  по двама на легло? - конгениално!
  ще има да пада голяма веселба!

 99. 99 Профил на phfire
  phfire
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Когато кажат 80% от новите случаи са на неваксинирани при 80% неваксинирано население означава, че ваксините не влиаят на броя заразени.

  Тоест на 10000 заразени днес - човека 2000 са ваксинирани и 8000 неваксинирани, което е примерно 0.1% от вакснираното население и 0.1% от неваксинираното.

  Ваксниран съм ама искам да отбележа.

 100. 100 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Любопитно

  "Тенденцията е леглата за COVID-19 в болниците да достигнат 30% от общия брой на леглата в лечебните заведения. Предстои преструктуриране на клиники и пренасочване на персонал, за да се покрият нуждите на болните", добави Пенчев.


  Това с пренасочвяането не изглежда като добра идея. Кой ще върши работата на пренасочените ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK