От сряда се променя движението през кръстовището на бул. "Цар Борис III" с бул. "Иван Гешов"

Трамвайното трасе по ул. "Алабин" до бул. "Христо Ботев" е готово.

© Юлия Лазарова

Трамвайното трасе по ул. "Алабин" до бул. "Христо Ботев" е готово.От сряда, 20 октомври, се въвежда нова организация на движение на кръстовището на бул. "Цар Борис III" и бул. "Акад. Иван Гешов". Във връзка с ремонта на трамвайното трасе се забранява движението на пътни превозни средства по западното платно на бул. "Акад.Иван Гешов" (от страната на кв. "Хиподрума") за срок от един месец.


Променя се маршрутът на автобусите по линия № 74 в посока ж.к. "Гоце Делчев". Те ще се движат от бул. "Ген. Тотлебен" по бул. "Пенчо Славейков", по бул. "Георги Софийски" и наляво по бул. "Акад. Ив. Гешов" - по постоянния си маршрут. Разкрива се и нова временна спирка на бул. "Пенчо Славейков" при ул. "Абоба".


Остават отворени за движение пътните платна по бул. "Акад. Ив. Гешов" под бул. "Цар Борис III" двупосочно.
Автомобилното движение по бул. "Акад. Ив. Гешов" в посока бул. "Константин Величков" не се затваря, но е с известно стеснение на пътните платна преди кръстовището.


На ул. "Алабин" приключва изграждането на новия релсов път. Продължава работа по контактната мрежа. Очаква се в средата на ноември основните дейности да приключат, след което да започне работа в кръстовището на бул. "Христо Ботев", което ще се работи на етапи и без пълно затваряне на движението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK