Кратки новини

Кратки новини

© ДневникКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Със законови промени приравняват по качество идентичните стоки в България и ЕС

Кратки новини

© Надежда Чипева, Капитал


Правителството одобри изменение на Закона за защита на потребителите, с който идентичните стоки в България и Европейския съюз трябва да имат еднакво качество. Законопроектът допълва критериите, по които Комисията за защита на потребителите извършва преценка кога дадена търговска практика е нелоялна. При извършването на преценката ще се взема предвид фактът, че всяко предлагане на стока в една държава-членка на ЕС, като идентична на стока предлагана на пазара в други държави-членки на ЕС, когато тази стока има значителни разлики в състава или характеристиките, съставлява нелоялна практика, освен ако това не е обосновано от законосъобразни и обективни фактори.


Предложените промени целят повишаване нивото на защита на потребителите, подобряване прилагането на законодателството и пълно съобразяване на законодателството с правото на Европейския съюз, подчертават от Министерския съвет. Проектът на закона съдържа и критерии за налагане на глоби и имуществени санкции при нарушения. Те ще отчитат следните елементи: естество, тежест, мащаб и продължителност на нарушението, както и всяко средство за защита, предоставено от търговеца на потребителите за причинената вреда.

С 2 млн. лева държавата ще се опита да върне в страната перспективни математици

Кратки новини

© Николай Дойчинов


Младите таланти в математическите науки да бъдат задържани, а перспективни български учени от чужбина да бъдат привлечени обратно в страната. Това са основните цели на новата научна програма на Министерството на образованието и науката - "Повишаване на изследователския капацитет в областта на математическите науки", която беше приета днес от Министерския съвет. Тя ще бъде с бюджет 2 млн. лв. и ще започне да се прилага през 2022 г.


В нея могат да се включат всички научни организации и акредитирани висши училища с над 20% принос за научната продукция на България в математическите науки през последните пет години. По програмата в рамките на три години ще се създават и използват споделени ресурси, като по този начин ще се повиши научният потенциал на страната.

Кмет е задържан за трафик на мигранти

Снимката е илюстративна

© Георги Кожухаров

Снимката е илюстративна


Кметът на котелското село Тича Якуб Шабанов е задържан за 72 часа за трафик на мигранти. Той е обвинен, че е помогнал на седем сирийски граждани да преминат през територията на страната, съобщиха от прокуратурата. Той е задържан вчера край Китен.


По време на разследването е установено, че кметът е организирал транспортирането на чуждите граждани от териториите на общините Царево и Приморско до вътрешността на страната. Той е работил с друго лице, притежаващо микробус, с което са транспортирали мигрантите.

Започва разширяване на центровете за настаняване на чужденци

Кратки новини

© Associated Press


МВР предприема допълнителни мерки в противодействие на незаконната миграция, като част от тях са свързани с увеличаване на капацитета на центровете от затворен тип за настаняване на чужденци. За целта ще започне транспортирането на допълнителни жилищни контейнери, които да бъдат разположени в стопанисваните от МВР инфраструктурни райони с мултифункционално предназначение. Контейнерите ще бъдат разположени на вече обособени площадки в центровете за чужденци от затворен тип в Любимец и Елхово.


Въпреки че капацитетът на центровете не е запълнен, основната цел е да се осигури по-голяма площ и безопасност съгласно противоепидемичните норми както за настанените, така и за персонала, уточняват от вътрешното министерство.

Пловдивска област е с нов областен управител

Кратки новини

© Георги Кожухаров


Ангел Стоев е освободен от длъжността областен управител на област Пловдив, реши правителството на днешното си заседание. На поста се назначава Даниела Николова-Кършева, която до момента беше заместник на Стоев. Зам.-областният управител на Кюстендил Йордан Гогев също е освободен.

Консолидационната компания има нови членове на ръководството

Кратки новини

© Георги Кожухаров


Александър Михайлов и Чавдар Христозов са новите членове на Съвета на директорите на Държавна консолидационна компания (ДКК) от квотата на представителите на държавата след проведен конкурс на Министерство на икономиката, съобщава компанията.


Според официалната му биография Александър Михайлов има значителен опит в публични и частни дружества в областта на военно-промишления комплекс от 2012 година насам, като е заемал различни, включително висши ръководни, длъжности. От юли 2017 г. до октомври 2018 г. е изпълнителен директор на "Кинтекс" ЕАД.


За Чавдар Христозов се съобщава, че има богата експертиза в областта на търговията и мениджмънта в различни дружества. През последните седем години е бил съветник по търговско-икономическите въпроси и ръководител на СТИВ-Москва към Министерство на икономиката. В периода 2007 – 2009 г. е бил зам.-председател на Държавния резерв.


Ваня Караганева, която е независим представител на Съвета на директорите на ДКК от септември, вече е представител на държавата след конкурса на министерството. Тя е била началник кабинет в различни министерства, а също и сътрудник към парламентарни комисии.


Новите членове се присъединяват към досегашния ръководен състав на ДКК, който включва Рая Каназирева (изпълнителен директор), Радостин Вазов и Диляна Софиянска. Промените се правят в резултата на опитите на предишния министър на икономиката Кирил Петков да промени начина на управление на компанията.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2800 Неутрално

  "Консолидационната компания има нови членове на ръководството"

  Това на какъв език е?

  Поне да беше "Консолидационната компания с нови членове в ръководството".

  За заглавия на български език вече не можем и да мечтаем, но нека поне си ги припомним:

  "Ръководството на Държавната консолидационна компания има нови членове"

  или

  "Нови членове влязоха в ръководството на Държавната консолидационна компания".

  и още

  "В ръководството на Държавната консолидационна компания бяха назначени нови членове".

 2. 2 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 691 Неутрално

  "Консолидационната компания има нови членове на ръководството"Това на какъв език е?Поне да беше "Консолидационната компания с нови членове в ръководството".За заглавия на български език вече не можем и да мечтаем, но нека поне си ги припомним:"Ръководството на Държавната консолидационна компания има нови членове"или"Нови членове влязоха в ръководството на Държавната консолидационна компания".и още"В ръководството на Държавната консолидационна компания бяха назначени нови членове".
  —цитат от коментар 1 на Един препатил


  Почвай работа у Дневник направо

 3. 3 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2837 Неутрално

  "Започва разширяване на центровете за настаняване на чужденци"

  Абе връщайте ги обратно. Настаните ли ги веднъж в тоя център и почват проблемите.

 4. 4 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1467 Неутрално

  центровете за настаняване на "мигранти" в България не трябва да има.
  Армията трябва да връща тази отвратителна измет обратно, като при нужда стреля по тях.
  Надявам се поне "от затворен тип" означава, че са с въоръжена охрана която не им позволява да излязат от центровете до момента на екстрадация.

 5. 5 Профил на ThePal
  ThePal
  Рейтинг: 644 Неутрално

  Чат между непознати:

  - Вие очевидно сте над четиридесет години.

  - Вярно е. как познахте?

  - Пишете правилно, без никакви грешки.

  - А Вие очевидно сте над шестдесет години.

  - Да, вярно е, как се досетихте?

  - Забелязахте правописа ми.

 6. 6 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1768 Любопитно

  Това са затворени помещения, нали?
  Работещите там, както и настанените, със зелени сертификати ли ш съ?

  За един прЕател от Сирия, който сега се пише, че от Афганистан, питам...

 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Тези на снимката бежанци от войната в Афганистан ли са?

 8. 8 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  Старият да не се е заиграл с ГЕРБ.

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Тези на снимката бежанци от войната в Афганистан ли са?
  —цитат от коментар 7 на Роси


  Защо не питаш др.Рашков?

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  До коментар [#9] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Понеже при Борисов бързаха да се изнесат, защото и те не искаха да живеят в герберска България.

 13. 13 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 226 Неутрално

  За трафик на мигранти наказанието трябва да е физическо скопяване и изселване в държавата откъдето идват миграните...

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 14. 14 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Сетила се Мара. Държава не се прави с адвокати, психолози и политолози. С такива сме пълни.
  Държава се прави с инженери, лекари, учители,строители, селско-стопански специалисти и подобни. С тези, които създават материални блага , учат и пазят обществото.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 15. 15 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2309 Весело

  Младите таланти в математическите науки да бъдат задържани, а перспективни български учени от чужбина да бъдат привлечени обратно в страната
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️
  Жалко че нашата профЭсорска - пенсионирана германо-американска троица, не става за този проект:)))

  "Чуждестранен агент"
 16. 16 Профил на Кака Пенка
  Кака Пенка
  Рейтинг: 679 Любопитно

  За какво са ни математици като всички в тая държава МРАЗЯТ МАТЕМАТИКА? Трудна била? Даже програмисти искат да ми стават с материала до седми клас.

 17. 17 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  2 милиона за връшане на математици?!

  Средната началната заплата за завършващ БАКАЛАВЪР (най-ниската научна степен) с математика и статистика (по-специално actuarial science, не съм сигурен за българския превод) е $80к в САЩ, като сравнително бързо може да отиде на $120к.
  За masters скача с 30% до 50%, а PhD започват от $160к.

  Колко човека и с каква переспектива могат да върнат с бюджет от $2.5М?!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 18. 18 Профил на Птоломей Едно
  Птоломей Едно
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Върнете математиците, защото Витанов и другите псевдо сметачи са на изключително ниско ниво...

  люта цензура се шири в Дневник, прокопи пак се точи на властта
 19. 19 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 297 Неутрално

  "С 2 млн. лева ... перспективни математици"
  Те имат списък с няколко имена или как??

 20. 20 Профил на lemonadejoe
  lemonadejoe
  Рейтинг: 297 Неутрално

  "С 2 млн. лева ... перспективни математици"
  Те имат списък с няколко имена или как??

 21. 21 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 789 Неутрално


  До коментар [#17] от "Боби Колев":

  "Колко човека и с каква переспектива могат да върнат с бюджет от $2.5М?!"
  С пръдня боя не става.

 22. 22 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  и задачата с която да се определи кой е пррспективе и кой не. Да се оптимизира как с най малко трици да хванем най много маймуни

 23. 23 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2410 Неутрално

  И какво ще смятат в България тези математици? Броя на мъртвите души или колко евро се събират в едно чекмедже?

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 24. 24 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 845 Неутрално

  С 2 млн. лева държавата ще се опита да върне в страната перспективни математици

  Ако тия "перспективни математици" не могат да пресметнат в днешните капиталистически условия колко пароляк ще изкарат от рушвети за натамънените сметки на тоя и оня тлъст държавен проект, язък им за загубените години по университети!

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 25. 25 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2417 Неутрално

  Цитат:
  Кметът на котелското село Тича Якуб Шабанов е задържан за 72 часа за трафик на мигранти. Той е обвинен, че е помогнал на седем сирийски граждани да преминат през територията на страната, съобщиха от прокуратурата.

  ----
  Интересна работа - един английски художник го славят като велик ХУМАНИСТ и пример за всички ни, че превеждал мигранти през Средиземно море...

 26. 26 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#17] от "Боби Колев":
  Преди да се мисли за връщане, поне да се взменат мерки да се спрат от заминаване..хайде да повторя и тук постинга си от преди няколко дни:
  ".....Да видим сега дали в Дневник ще напишат по-подробно и за представянето на нашите млади математици в Букурещ( С 68 точки се класираме отборно на 9 място, след Израел и Франция ( с по 71 точки). Имаме два сребърни и два бронзови медала в индивидуалното класиране. Първото място отборно е поделено между Русия и Китай, следвани от Полша (трето място) , САЩ и т.н."
  https://rmms.lbi.ro/rmm2021/index.php?id=results_mat

 27. 27 Профил на sablezub
  sablezub
  Рейтинг: 845 Неутрално

  Сетила се Мара. Държава не се прави с адвокати, психолози и политолози. С такива сме пълни.Държава се прави с инженери, лекари, учители,строители, селско-стопански специалисти и подобни. С тези, които създават материални блага , учат и пазят обществото.
  —цитат от коментар 14 на kvasimodo


  Втасахме я! (на фон звучи: Повдигнете си челата, о герои на труда. Вий творци сте на благата, да живей живей труда). Остава да кажеш, че държава се прави със заводи, фабрики, електростанции, кооперативи, машино-тракторни станции, корабостроителници и химически и текстилни предприятия а не с молове, търговски центрове, бази за търговия на едро и дребно, банки и адвокатски кантори ... и ще си прав!

  «Я возненавидел богатство, так как полюбил людей, так как я вижу и чувствую всеми струнами своей души, что сегодня люди поклоняются золотому тельцу, который превратил человеческие души в скотские и изгнал из сердец людей любовь»
 28. 28 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  До коментар [#17] от "Боби Колев":Преди да се мисли за връщане, поне да се взменат мерки да се спрат от заминаване..хайде да повторя и тук постинга си от преди няколко дни:".....Да видим сега дали в Дневник ще напишат по-подробно и за представянето на нашите млади математици в Букурещ( С 68 точки се класираме отборно на 9 място, след Израел и Франция ( с по 71 точки). Имаме два сребърни и два бронзови медала в индивидуалното класиране. Първото място отборно е поделено между Русия и Китай, следвани от Полша (трето място) , САЩ и т.н."https://rmms.lbi.ro/rmm2021/index.php?id=results_mat
  —цитат от коментар 26 на тулса


  България е традиционно силна в олимпиадите по математика и физика, а СМГ не случайно е #1 в България повечето време в последните 10 , да не кажа 30 години.
  (не значи, че всеки, излязъл от СМГ е гений, разбира се!)

  Напълно съм съгласен, че преди да се мисли и действа за връщане трябва да се промени средата за да се спре заминаването на първо място.

  Тези 2 милиона вероятно ще отидат за всичко друго, но не и по предназначение.

  Съжалявам ако звуча негативно като средонстатистически българин...но имам всички основания да кажа това, което казвам.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 29. 29 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 4145 Разстроено

  новата научна програма на Министерството на образованието и науката - "Повишаване на изследователския капацитет в областта на математическите науки", която беше приета днес от Министерския съвет.
  ____________________________________________________

  Още 2 милиона лева ще бъдат "усвоени"от малинките на президент Радев!

  ДБ: Време е да спечелим България
 30. 30 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2982 Неутрално

  Правителството одобри изменение на Закона за защита на потребителите, с който идентичните стоки в България и Европейския съюз трябва да имат еднакво качество.
  ______________
  Сетиха се след 20г. тотална либерастия! Вече качеството в ЕС е еднаков гано на всякъде за брандираните продукти.
  Не говорим само за боклука от немските бакалии а вкл. и нови коли и локомотиви, самолети т.н.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 31. 31 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#30] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  За техниката - да,но как българската храна ще има "еднакво" качество с немската,например? Българските с немските кренвирши? те се правят по различна рецепта. Както и да е...

 32. 32 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  С 2 млн. лева държавата ще се опита да върне в страната перспективни математици
  ===========================
  Въпросът е дали в България ще се намери работа за тези математици.

 33. 33 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2043 Весело

  "Кмет е задържан за трафик на мигранти"

  В това село Тича само клонинги на БКП:
  https://results.cik.bg/minr2015/tur1/mestni/2011_72480.html

  Изненадан съм!!!

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 34. 34 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  До коментар [#30] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":За техниката - да,но как българската храна ще има "еднакво" качество с немската,например? Българските с немските кренвирши? те се правят по различна рецепта. Както и да е...
  —цитат от коментар 31 на deaf


  Идеята е немските кранвирш от един и произвидител, да имат едно и също съдържание, както в Германия, така и в България.

 35. 35 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  До коментар [#34] от "atmanpg":

  А,сега разбрах...

 36. 36 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1632 Неутрално

  Това със законовото изравнява
  До коментар [#34] от "atmanpg":

  Всъщност те и по една рецепта да са правени...все тая...защото българските съставки няма да са немските съставки, да не говорим, че българския производител няма да е немския производител.

  Изобщо уеднаквяването на качеството със закон е като инициативата навремето да се раздадат едни CD-та с антикорупционни курсове сред служителите на столична община...

  Е, по-добре е от нищо, разбира се...но то в България си има и съвсем нелоши закони.

  Кел файда като се спазват строго избирателно...

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 37. 37 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7240 Неутрално

  "Кметът на котелското село Тича Якуб Шабанов"
  ДПС а?

 38. 38 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4039 Весело

  До коментар [#15] от "putinxujlo":

  Ами замести ги ти като голям учен и инвеститор. Похарчи малко от твоите пари спестени от закуската в Русия и готово. Или докарай за соя сметка други млади руски експерти, този път в математиката де, не от твоите "колеги"...:-)

 39. 39 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  " Младите таланти в математическите науки да бъдат задържани, а перспективни български учени от чужбина да бъдат привлечени обратно в страната. Това са основните цели на новата научна програма на Министерството на образованието и науката - "Повишаване на изследователския капацитет в областта на математическите науки", която беше приета днес от Министерския съвет. Тя ще бъде с бюджет 2 млн. лв. и ще започне да се прилага през 2022 г."

  Много упреци и забележки може да се отправят към инициативата, но от мен една гореща подкрепа за идеята ! А милионите могат да се увеличават с времето ! Всяка стотинка, вложена в подобни инициативи си заслужава, в това съм сигурен !

 40. 40 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 2782 Неутрално

  До коментар [#36] от "Боби Колев":

  Проблемът е, че един и същи производител, произвежда продукция с един и същ етикет, но с различно качество.
  Нискокачествената продукция се изнася за страните от Източна Европа.

 41. 41 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  ВИИ Маркс имени В.И.Ленина

  Къв "трафик", бе... хора ли сте.

  Кмет работодател привлича и наема имигранти.
  Глас подаващи таланти.

  По модела Лукавшенка
  в необятно Бела рус

  "Кмет е задържан за трафик на мигранти"

 42. 42 Профил на Пацо Талпата
  Пацо Талпата
  Рейтинг: 2517 Неутрално

  с два милиона могат да върнат в странат един талантлив математик за една година... максимум, но едва ли ще успеят

  ☠ ☠ ☠ Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that. ☠ ☠ ☠
 43. 43 Профил на putinxujlo
  putinxujlo
  Рейтинг: 2309 Любопитно

  До коментар [#38] от "daskal1":

  Ами замести ги ти като голям учен и инвеститор. Похарчи малко от твоите пари спестени от закуската в Русия и готово. Или докарай за соя сметка други млади руски експерти, този път в математиката де, не от твоите "колеги"...:-)
  ▪️▪️▪️▪️▪️▪️

  Ще оставя това удоволствие за вас. Не винаги, вие (политинформатори) ще седите на врата на други хора. Време е вие ​​сами да дадете някаква полза на другите. Може и някакъв $ ще донесете до алма-матер. Вашата троица, както разбирам, поне 30 години не е била на родината си, в България. Ти точно не се бил тук + 30 години. От какво се страхуваш? Какво откраднал тук? Какво престъпление се извършил, че не можеш да дойдеш толкова време на гроба на родителите си?

  "Чуждестранен агент"
 44. 44 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3222 Неутрално

  ....За техниката - да,но как българската храна ще има "еднакво" качество с немската,например? Българските с немските кренвирши? те се правят по различна рецепта. Както и да е...
  —цитат от коментар 31 на deaf


  Аз пък се притеснявам за бутилираната минерална и изворна вода, продавана у нас. Цените отдавна превишиха тези на популярните марки в Западна Европа, но вкусът й слабо се различава от чешмяната.

 45. 45 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 576 Неутрално

  "С 2 млн. лева ... перспективни математици"Те имат списък с няколко имена или как??
  —цитат от коментар 19 на lemonadejoe


  От 5 г. Китай дава по 1 млн $ на всеки професор който се е върнал в страната да развие изследванията си

 46. 46 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 576 Неутрално

  В ръководството на КК са още Каназирева, Софиянска ... дали е просто съвпадение на фамилни имена или са от старото котило герберски послушковци?

 47. 47 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Да сметаме малко там, където е Меката. В момента в МIТ се обучават общо 9 българчета - 3 бачелори и 6 мастъри. Годишната издръжка на студент в MIT e около $80 000 с включено абсолютно всичко. Голяма част - между 80 и 95% от тази сума се поема от университета в зависимост от доходите. Останалото обикновено минава на кредит с огромни гратисни периоди и срокове за погасяване. И виждаме как само един MIT обезсмисля напъните на чл.кор. Денков. Назад към махалите да събираме циганета за първи клас! И не по-високо от кундурите.

 48. 48 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  2 млн. лева държавата ще се опита да върне в страната перспективни математици
  🤣🤣🤣🤣
  Уфффф!
  Най-много на петата година след започване на работа талантлив човек в високотехнологичен бизнес печели 200-300 хиляди долара на година, демек половин милион лева.
  Та два милиона са му доходите за четири години.

 49. 49 Профил на lcp01393483
  lcp01393483
  Рейтинг: 311 Неутрално

  До коментар [#37] от "Роси":

  Роске, вие умно красивите расисти ли сте?!
  Като видите турско име и скачате на барикадата да плюете!

 50. 50 Профил на saz391051887
  saz391051887
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#39] от "samoedin":

  но това е налудничаво. хората не променят решения по толкова важни въпроси като дали да имигрират вследствие на подобни програми. те променят ли ниво на здраеопазване, образование, правораздаване, цялостна среда? винаги съм смятала че нивото в българия е ниско по обектвини причини - малка държава, относително ограничени контакти с външния свят и т.н. но понякога се изкушавам да си мисля че сме просто тъпи.

 51. 51 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  "При извършването на преценката ще се взема предвид фактът, че всяко предлагане на стока в една държава-членка на ЕС, като идентична на стока предлагана на пазара в други държави-членки на ЕС, когато тази стока има значителни разлики в състава или характеристиките, съставлява нелоялна практика, освен ако това не е обосновано от законосъобразни и обективни фактори."

  Не мисля, че това някога ще проработи.
  Страни с по-нисък стандарт винаги ще потребяват по-евтините и съответно окастрени варианти на един продукт - напр. маркови маратонки на извесни производители предлагани в МЕТРО

  I Want To Believe
 52. 52 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3822 Неутрално

  До коментар [#50] от "saz391051887":

  " но това е налудничаво. хората не променят решения по толкова важни въпроси като дали да имигрират вследствие на подобни програми. те променят ли ниво на здраеопазване, образование, правораздаване, цялостна среда? винаги съм смятала че нивото в българия е ниско по обектвини причини - малка държава, относително ограничени контакти с външния свят и т.н. но понякога се изкушавам да си мисля че сме просто тъпи."

  Съгласен съм, но нали все от някъде трябва да се започне ? Освен това говорим само за една плаха стъпка, с времето още много неща може да се доизкусорят, за да стигнем до това българите в чужбина да видят и ......родината си като свое място за реализация и живеене, което все пак е целта, нали ?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK