Доклад: През 2020 г. ЛГБТИ хората са получавали най-много заплахи през интернет

Доклад: През 2020 г. ЛГБТИ хората са получавали най-много заплахи през интернет

© Велко АнгеловПрез 2020 година близо 60% от посегателствата над ЛГБТИ хора са били под формата на заплахи, като най-често те са отправяни в интернет и на обществени места - улици, площади, градинки и паркове.


Това са част от данните годишния доклад на фондация "Глас" за инцидентите с представители или симпатизанти на ЛГБТИ общността. Информацията е от постъпилите сигнали на платформата wearetolerant.com. Петима души са докладвали за физическо посегателство, двама - че не са били наети на работа


Заплахите са били най-голям дял от посегателствата и през 2017 година, но тогава докладвалите не са съобщавали за случаи на реч на омразата.
Докладът е изготвен в рамките на проекта "Дъга на омразата", финансиран от програма "Права, равенство и гражданство" на Европейския съюз (2014 - 2020). В рамките на проекта на 21 октомври се проведе и конференция по темата, в която участие взеха представители на различни организации и институции, сред които МВР и Националния институт за правосъдие. На нея стана известно, че над 200 български полицая са преминали обучение за разследване на анти-ЛГБТИ престъпления.


Данните за 2020 година показват, че "малко над една пета - 22% от съобщените инциденти (10 от 45 сигнала), са квалифицирани от подалите ги лица като "реч на омразата". Още 18% обаче (8 от 45) съобщават за реч на омразата като съпътстващо деяние, едновременно с по-тежките деяния, които са претърпели или на които са станали свидетели. Два от подадените сигнали за реч на омразата като основно деяние, и четири от осемте, съобщаващи я като съпътстващо деяние, сигнализират за рецидивиращо явление на ежедневна база. В почти всички случаи това са ученици, които са подложени на постоянни подигравки в училище", пише още в доклада.


В него се уточнява, че "това е поредно свидетелство за сериозността на тормоза спрямо ЛГБТИ младежи в училище". Най-често за реч на омразата съобщават като основно деяние гей мъже (4 от 10 сигнала), но също така прави впечатление разнообразното самоопределение на съобщилите, сред които има също лесбийка, бисексуални и хетеросексуални. Съобщилите за реч на омразата най-често живеят в София (40%), но още толкова не са предоставили информация за населеното място.


По-често сигнали се подават на хора, които живеят в София или в областни градове. "Това обаче не трябва прибързано да се тълкува като по-голяма разпространеност на хомофобските и трансфобските деяния в големите градове", уточняват авторите на анализа. Според него причина да няма сигнали от малките населени места е усещането за липса на анонимност сред хората там, което може да възпрепятства повечето от тях да подадат сигнал дори и под тази форма, а други може да накара да премълчат или преиначат местоживеенето си.


"За разпределението по възраст могат да се правят още по-малко изводи, тъй като едва една трета от подалите сигнал са я споделили. Сред тях преобладават 15-24-годишните, следвани от хората между 25 и 34 години. Сигнализиралите за хомофобски и трансфобски деяния са споделяли много по-охотно пола и сексуалната си ориентация. Мъжете са три пъти повече от жените, като гей мъжете съставляват най-голяма част: 57%, или 21 от общо 37 души, споделили и пола, и сексуалната си ориентация. Бисексуалните мъже съставляват 19% (7 от 37), а лесбийките - 16% (6 от 37). Сред тях има също една бисексуална жена, една хетеросексуална жена и един хетеросексуален мъж. Въпреки че делът на хетеросексуалните е символичен - около 5%, самото им присъствие като подаващи сигнали за деяния, на които са били свидетели, е сигнал за зараждаща се социална солидарност и обществена чувствителност към темата", смятат от фондация "Глас".


Все още голям проблем е, че много малка част от инцидентите са докладвани на полицията. Около една четвърт докладват, че не са се обърнали към органите на реда, защото не смятат инцидента за достатъчно сериозен, а една част са посочили като причина, че полицията не може да направи нищо по въпроса.


На конференцията бяха представени препоръки за законодателни промени по отношение на престъпленията от омраза срещу ЛГБТИ хора в България и въвеждане на политики в защита на правата на жертвите. За тях говори авторът им Радослав Стоянов от Българския хелзинкски комитет (БХК).


В неговото изложение той коментира, че извършителите на престъпления от омраза често намират, че правят нещо правилно и добро, защото са убедени, че групата, която атакуват, няма място в обществото. "Това е и основното, което отличава престъпленията от омраза от останалите престъпления - мотивите на извършителя, неговите убеждения за реалната или предполагаема принадлежност на жертвата към дадена група, както и убежденията му за тази група като нежелана", уточнява автора на препоръките.


"Много държави по света предвиждат възможността осъдителната присъда да признава, че деянието е извършено на основа на сексуалната ориентация, половата идентичност или изразяването на пола на жертвата, и наказват престъпленията от омраза като по-тежки деяния. Българският Наказателен кодекс обаче не предвижда подобна възможност, въпреки че такава вече има за деяния, извършени на основата на расата, народността, етническата принадлежност, религията или политическите убеждения на пострадалите лица. По тази причина ЛГБТИ хората, ставащи жертва на такива престъпления, често пъти не получават от държавата защита. В отделните случаи, когато получават, не бива признато защо са били нападнати, а на извършителя не бива казано, че мотивите, които са го ръководили, не го оправдават", коментира още Стоянов.


Затова сред препоръките са в Наказателния кодекс да бъдат въведени квалифицирани състави за деяния, извършени на основата на сексуалната ориентация, половата идентичност или изразяването на пола на жертвата. "Важно е да бъдат включени както половата идентичност, така и изразяването на пола. Разликата е, че докато при първото говорим за това как даден човек се чувства и самоопределя, то при второто говорим за външния му израз - как изглежда, как се държи и облича. Понякога ЛГБТИ хора стават мишена на престъпления само заради външния си вид. Най-честите престъпления, за които трябва да бъдат предвидени такива състави, са убийството, нанасянето на телесна повреда, унищожаването и повреждането на движима или недвижима вещ, палежът и подбуждането и проповядването на дискриминация, насилие или омраза. Засегнатите общности на ЛГБТИ хората трябва да участват във всички етапи на дискусиите по тези промени, за да бъде чут гласът им и съобразено това, което те преживяват", е записано в препоръките.


На второ място е отбелязано, че трябва да се подобри приложимостта на директива 2012/29/ЕС на Европейския парламент и на Съвета в България (за установяване на минимални стандарти за правата, подкрепата и защитата на жертвите на престъпления - бел. ред.).


"Ефективното прилагане на директивата не засяга само ЛГБТИ жертвите на престъпления. Ето защо са необходими широки обществени консултации с експерти от адвокатурата, академичната общност и гражданския сектор относно ефективността и нуждите от подобряване на прилагането на стандартите на директивата в България. На тази основа трябва да се обсъди и евентуалната нужда от промени в правната рамка за подпомагане на жертвите на престъпления, отговарящи на специфичните нужди на жертвите на престъпления от омраза", е записано още в препоръките.


А на трето място се препоръчва да се провеждат обучения на представители на правоприлагащите органи.

Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 782 Неутрално

  През 2020г съм прочел най-много статии за ЛГБТ хора. Фийдът в CNN, WSJ, NYT, Guardian ... е само на тази тематика.

  You don't know what you don't know.
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 5. Не ги харесваме защото са различни от нас. Да заминават за Калифорния. Там има шанс да си организират първата ЛГБТИ държава в света и ние да се куртолисаме.

  Wornoxmaniak
 6. 6 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1377 Неутрално

  Ако ЛГБТхх хората продължават да крещят в лицето на всички останали колко са онеправдани и неравнопоставени и от колко още права (без задължения) имат необходимост, ще получават все повече заплахи. Народът го е казал - "да би мирно седяло, не би чудо видяло".

 7. 7 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2860 Весело

  "били под формата на заплахи, като най-често те са отправяни в интернет и на обществени места - улици, площади, градинки и паркове." - не е сигурно, ИЗ, НА, В предвид кампанията по "сертифицирането" в зелено. Но препоръките са важни, особено третата. А и прилежната статистика БИЕ в пъти тази от "преброяването", което със сигурност е послужило на БГ институции.
  https://www.youtube.com/watch?v=chMr1LkZxbM

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 8. 8 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2419 Неутрално

  Футболът куца, олимпийските ни медалисти - само от женски пол, 70% ваксинирани в Турция и Индия - 25% в България. ...Хетеросексуалната ориентация остана последното нещо, на което българският мъж да може да гради самочувствие.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 9. ЛГБТ И живеят на гърба на обществото. Да си направят собствена държава и там да се самоуправляват и плодят.

  Wornoxmaniak
 10. 10 Профил на todor._89
  todor._89
  Рейтинг: 855 Весело

  "Новият Супермен е бисексуален"

  Фашизма и комунизма не успяха, но либерастията има всички шансове да унищожи света!

  Мазохист съм.Минусите ви ми докарват оргазми.
 11. 11 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2918 Любопитно

  Пак ЛГБТ ...?? Колкото повече ги навирате , толкова по настройвате нормалните ...През социализма това беше сексуален въпрос , сега вече е друго ! Търсят се привилегии от това

 12. 12 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  За да не се получава така, предлагам да ги изпратим на някой безлюден остров, свободен от хетеросексуални хора.
  Така ще бъдат щастливи и никой няма да им пречи да си вършат тези толкова важни техни занимания.

 13. 13 Профил на Vøxy
  Vøxy
  Рейтинг: 964 Неутрално

  явно заплаха по интернет към ЛГБТИ-представител е нещо много по-страшно от убийствата, гладът, наркотиците, секс-трафика, побоищата, крепостничеството..... защото постоянно се занимаваме с ЛГБТИ.

 14. 14 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Просто защото са най-нахални и кресливи!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 15. 15 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1860 Любопитно

  Я, че аз като отворих днес вестника, няма статия, която не ме заплашва лично. Че тези живот си живеят, щом само с толкова се разминават.

 16. 16 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1398 Весело

  вярно е по пътищата на страна и не само в интернет пространството и не само много "джендъри" постоянно и неуморно показват какви са П....И

  :D:D::D:D:

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Футболът куца, олимпийските ни медалисти - само от женски пол, 70% ваксинирани в Турция и Индия - 25% в България. ...Хетеросексуалната ориентация остана последното нещо, на което българският мъж да може да гради самочувствие.
  —цитат от коментар 8 на cinik


  пука ми за сексуалната ориентация на когото и да било! Само да не ми я завират в носа.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  Цялата мара втасала, допряхме до заплахите срещу ЛГБТ. Грант даден, грант приет, статии на килограм от "независимата дневническа журналистика", независимо бореща се за папкането от спонсора.

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 19. 19 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  Дарявам на редакцията ЗЛАТОНОСНА идея...

  Да подготви рубрика ЛГБТИ и короната/ваксинация/антиваксърство, където да обедини двете теми - ще има луд купон!

  Всъщност тякой има ли инфо всред джендърите какво е съотношението за и против ваксинацията, колко от джендърите са ваксинирани и пр. ЖИЗНЕНОТРЕПТУЩИ теми...

 20. 20 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  Абсолютен идиотизъм е да се обсъждат данни от някаква си фондация, получила общо 45 ????? сигнала (роднините на основателите вероятно са повече), и на базата на това да се правят изводи за "ЛГБТИ хората".

  Публикуването на подобна глупост говори за потресаваща аматьорщина.

 21. 21 Профил на libretto
  libretto
  Рейтинг: 696 Весело

  "Дъга на омразата" 😂😂😂😂😂

  Как беше песента - кой намаза със лайна разноцветната дъга...

  Let's Go, Brandon! 😁😁😁
 22. 22 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2153 Разстроено

  40ина докладвани случая са в рамките на грешката, но тук насилието над по-слабите си е част от културата - дали джип ще се опита да изкара по-малка кола от пътя, мъж ще бие жена, жена - дете, дете - куче, трима - един, бабаитлъкът е част от примитивната ни култура. И всички мъже са големи мачовци, ама ако пияният Кубрат им закача гаджето в дискотеката (което редовно се случва из Студентски град), ще подвият опашка и ще бягат.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24 Профил на pantyshot
  pantyshot
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Тия приемат за заплаха, ако случайно им объркаш местоимението.

 25. 25 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1681 Неутрално

  До коментар [#23] от "log_on":

  За доказателство - нд 60 % от децата в бг се раждат ''копилета'' - демек без бащи

  Да не си от тях, та толкова злоба...

 26. 26 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 654 Неутрално

  Абсолютен идиотизъм е да се обсъждат данни от някаква си фондация, получила общо 45 ????? сигнала (роднините на основателите вероятно са повече), и на базата на това да се правят изводи за "ЛГБТИ хората".Публикуването на подобна глупост говори за потресаваща аматьорщина.
  —цитат от коментар 20 на Ментор


  не е аматьорщина, а фашизъм с педофилски оттенък

 27. 27 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Неутрално

  "били под формата на заплахи, като най-често те са отправяни в интернет и на обществени места - улици, площади, градинки и паркове." - не е сигурно, ИЗ, НА, В предвид кампанията по "сертифицирането" в зелено. Но препоръките са важни, особено третата. А и прилежната статистика БИЕ в пъти тази от "преброяването", което със сигурност е послужило на БГ институции. https://www.youtube.com/watch?v=chMr1LkZxbM
  —цитат от коментар 7 на ЗаНиЗа


  Много зле, особено песента.

  Еретик
 28. 28 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  До коментар [#8] от "cinik":

  “Хетеросексуалната ориентация остана последното нещо, на което българският мъж да може да гради самочувствие.”

  И че жули ока рикия на едно седа̀нье.

  Като гледам, нито Путин, нито Бойко са образец на консервативно християнско семейство, но ще се престоря, че не съм видял...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 29. 29 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Любопитно

  До коментар [#8] от "cinik":

  "Футболът куца, олимпийските ни медалисти - само от женски пол, 70% ваксинирани в Турция и Индия - 25% в България. ...Хетеросексуалната ориентация остана последното нещо, на което българският мъж да може да гради самочувствие."
  ==============
  И какво казваш? Обръщаме резбата и всичко се оправя?

  Еретик
 30. 30 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  До коментар [#23] от "log_on":За доказателство - нд 60 % от децата в бг се раждат ''копилета'' - демек без бащи Да не си от тях, та толкова злоба...
  —цитат от коментар 25 на НеКой


  Статистиките гледай ,а не да хвърляп кал по вестоносеца.

 31. 31 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#8] от "cinik":“Хетеросексуалната ориентация остана последното нещо, на което българският мъж да може да гради самочувствие.”И че жули ока рикия на едно седа̀нье.Като гледам, нито Путин, нито Бойко са образец на консервативно християнско семейство, но ще се престоря, че не съм видял...
  —цитат от коментар 28 на Norman Granz


  Норман, вие от кое точно се разграничавате - от хетеросексуалната ориентация или от българското? Не сте съвсем ясен.

 32. 32 Профил на filofob
  filofob
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  На всеки е ясно, че такива хора биват заплашвани, ако бъдат разпознати като хомосексуални. Достатъно простаци има в нета и в живота. И със сигурност не им е приятно. Но и колегата горе е прав. За такива "изследвания" се дават пари. А тия НПО от това живеят. Подобни "проекти", за които получават съответните грантове. И колкото повече проблеми твърдят, че има, толкова по-добре за тях. Финансирането ще продължи. Ако изведнъж гейовете получат право на граждански брак и т.н такива организации ще станат излишни

 33. 33 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  До коментар [#31] от "Anton Andonov":

  “Норман, вие от кое точно се разграничавате - от хетеросексуалната ориентация или от българското?”

  От ОПГ ГЕРБДПС-Единна Расссия.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 34. 34 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  Като гледам, нито Путин, нито Бойко са образец на консервативно християнско семейство, но ще се престоря, че не съм видял...
  —цитат от коментар 28 на Norman Granz


  Те са врагове и с това е казано всичко...
  Я раздуй за Сорос, Бил Клинтън, Борката Джонсън, че защо не и за ген. Атанас Атанасов...

 35. 35 Профил на Anton Andonov
  Anton Andonov
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#31] от "Anton Andonov":“Норман, вие от кое точно се разграничавате - от хетеросексуалната ориентация или от българското?”От ОПГ ГЕРБДПС-Единна Расссия.
  —цитат от коментар 33 на Norman Granz


  някак ги свързвате с хетеросексуалността и с българското ... остават едни съмнения...

 36. 36 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Неутрално

  До коментар [#22] от "fpyyh":

  "И всички мъже са големи мачовци, ама ако пияният Кубрат им закача гаджето в дискотеката (което редовно се случва из Студентски град), ще подвият опашка и ще бягат."
  ===============
  Пак тъпо, но за изравним нивата. Освен да питам ти ли го преби миналия ден в дискотеката под 57 блок?
  Не? Че какво се обаждаш тогава? Или намекваш, че ако станем гейове, Кубрат няма да ни закача гаджетата. Вероятно си прав.
  Аз не съм ходил на дискотека в Студентски град от 1990 година., Пулев още го нямаше.

  Еретик
 37. 37 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#32] от "filofob":

  Ама ако стигаме до корените, това НПО е свързано с онази бивша жена на ББ, голямата банкерка, голямото лапане на еврофондове от наши хора и управителите му не са случайни. Все пак и в предишно правителство имаше поне двама видни представители - Кралев и Ангелов.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 38. 38 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3327 Весело

  До коментар [#23] от "log_on":

  "Т.н. ''хетеро мъже'' сте напълно излишни в днешните реалности. Ни ебането ви ебане,ни култирата ви култура,ни заплатите ви заплати."
  ==============
  Той пък и таквоането ни пробвал?
  Ние правим, каквото можем, а ти жена ли си? Щого ако не си... не чакай.

  Еретик
 39. 39 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  До коментар [#31] от "Anton Andonov":“Норман, вие от кое точно се разграничавате - от хетеросексуалната ориентация или от българското?”От ОПГ ГЕРБДПС-Единна Расссия.
  —цитат от коментар 33 на Norman Granz


  Как не те е срам да храчиш по родословното дърво на Христо Иванов!?
  Че неговите предци са били ЯРОСТНИ болшевики, КССС-ци, от които пък произхожда Единая Русия...
  Егати комунистическия провокатор!

 40. 40 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2153 Неутрално

  До коментар [#36] от "Костадин Иванов":

  Аз никога не съм ходил, но имам състуденти, иначе умни момчета, които са израснали на места, на които само чалга може да се слуша, затова и на такива места ходят, които са яли бой така.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 41. 41 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  До коментар [#1] от "meteowrite":
  да перефразираме селския - педераси сър

  Тиква под наем.
 42. 42 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  "Новият Супермен е бисексуален"Фашизма и комунизма не успяха, но либерастията има всички шансове да унищожи света!
  —цитат от коментар 10 на todor._89


  Капитан Планета пък вече е хомо, а Лего пуска "полово неутрални" играчки, Калифорния пък задължи големите магазини да правят щандове за "полово неутралните" играчки .....

  Но иначе са онеправдани и репресирани ....

 43. 43 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  До коментар [#23] от "log_on":"Т.н. ''хетеро мъже'' сте напълно излишни в днешните реалности. Ни ебането ви ебане,ни култирата ви култура,ни заплатите ви заплати."============== Той пък и таквоането ни пробвал? Ние правим, каквото можем, а ти жена ли си? Щого ако не си... не чакай.
  —цитат от коментар 38 на Костадин Иванов


  Какво съм пробвал си е мой проблем. Седни между дамска компания да опознаеш кой си като съпруг,гадже или баща.

 44. 44 Профил на grem
  grem
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Да се спре интернета на всички не-лджбткю "хора"!
  Интернет само срещу сертификат аз-поддържам-лджбткю!

 45. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2738 Неутрално

  До коментар [#23] от "log_on":

  Хм-м-м-м...! И кой казваш е виновен, че някои от майките си лягат с такива, които не искат да припознават децата си?!

  Бивш tww09306483.
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  [quote#23:"log_on"][/quote]

  Пишеш за циганите. Там е тази практика.

 48. 48 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 760 Неутрално

  Невероятна скука стана в този форум, ваксинация до откат и хоп и джендърите не са забравени.

 49. 49 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3632 Неутрално

  До коментар [#34] от "Аскет":

  “Я раздуй за Сорос, Бил Клинтън, Борката Джонсън...”

  Кво да раздувам - бият негрите... 😎

  И от техните държави много хора бегат при Путин и Бойко, православието ги влече... 😆😆😆

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 50. 50 Профил на ivangabrovo
  ivangabrovo
  Рейтинг: 661 Неутрално

  Отделянето на случаите на агресия /вербална или физическа/ срещу лица с психични отклонения, проявяващи се чрез неадекватно сексуално поведение от случаите на агресия срещу всички лица с психични отклонения сигурно има значение за статистиката. Въпросът е какъв е процентът на тези случаи от общо всички случаи; дали някой събира данни за посегателствата срещу нещастниците с психични отклонения по малките населени места, из циганските махали, дори и в местата за настаняване и лечение /лудниците/.
  Дневник, какво бихте отговорили... Или това не влиза в договара за спомоществователство...

 51. 51 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4015 Неутрално

  UNITED EU UNION

  Свободен гей прайд май свързан с конвенция Истанбулка.

  Но има Несвободни хора... ЛГБТИ Необвързани,
  под режим на терор.

  Затова посланици на Германия, САЩ и още Седем западни държави
  изразиха решителен протест срещу арест от страна на
  антихристиянска Ерес Errдоганска:

  https://www.mediapool.bg/erdogan-zaplashi-da-izgoni-poslanitsite-na-sasht-i-oshte-osem-zapadni-strani-news327829.html

  "Доклад: През 2020 г. ЛГБТИ хората са получавали най-много заплахи през интернет"

 52. 52 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1860 Любопитно

  Невероятна скука стана в този форум, ваксинация до откат и хоп и джендърите не са забравени.
  —цитат от коментар 48 на von_seeckt


  Ако приемем, че нещата са свързани? Какво трябва да направи мнозинството? 😁

 53. 53 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  Интересно ми е как в интернет ще разбереш, че някой си е гей, освен ако той самият не пусне свои интимни снимки с гаджето си от същия пол, или пък направо каже - "здравейте всички, аз съм гей, ихуууу?"

 54. 54 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#8] от "cinik":

  Ти горкана съвсем без самочувствие го караш явно!

 55. 55 Профил на 1908
  1908
  Рейтинг: 295 Неутрално

  В ислямския свят, който ни готвят в Европа новите болшевики никой няма да ги заплашва - направо ще ги оставят без крайници и ще ги замерят с камъни заровени до шията. Все пак който както си го направи.

  Няма мрак, който светлината да не може да разсее.
 56. 56 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  Невероятна скука стана в този форум, ваксинация до откат и хоп и джендърите не са забравени.
  —цитат от коментар 48 на von_seeckt


  Чакаме скоро за "лошия" Орбан и липсата на шофьори във Великобритания (нищо, че и в САЩ изпищяха, че има недостиг на над 80 000 шофьори, но за там е забранено да се пише) .....

 57. 57 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  За да не се получава така, предлагам да ги изпратим на някой безлюден остров, свободен от хетеросексуални хора.Така ще бъдат щастливи и никой няма да им пречи да си вършат тези толкова важни техни занимания.
  —цитат от коментар 12 на НеКой


  Ако те пратят с тях пръв ще си извадиш пишката за да бъдеш обслужен. Ама така тайничко,да не усетят колегите ''хетеровци''.

  Питал ли си се защо жените са толерантни към гей общество ,а ревете само ''хетеромъже'' срещу ''педалите'' ?

 58. 58 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#32] от "filofob":

  Оо, няна да станъ излишни!! Ще започнат да искат квоти за ЛГБТ във всички управитрлни съвети, в администрацията, в министерствата и т.н. ще искат образоватрлни птограми с такава насоченост в училища и детски градини. Този филм вече го гледаме на запад. Там нали могат да се женят, наследяват и всичко друго за което претендираха. Да ама пак не им стигна.

 59. 59 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1528 Неутрално

  То между другото в тези времена не е лошо да си в графата ЛГБТ. Ще можеш да се сучеш за ваксинирането и да се жалваш, че те заплашват и се опитват да те цакат на сексуална основа :)

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 60. 60 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#56] от "Alex Ivanov":

  САЩ и Великобритания имат такава висока безработица, че трябва да ги е срам да пишат за недостиг на служители и работници. ЕС също!

 61. 61 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  А гейовете колко заплахи и обиди са отправили в Интернет?Само аз съм получил стотици обиди от гейове в този форум. Даже и хиляди може да са.

 62. 62 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#57] от "log_on":

  Че то и мъжете сме толерантни към гей хората! Проблемът е, че гей хората НЕ са толерантни към хетерото. Постоянно нещо искат, нещо реват, нещо се натрапват, нещо са недоволни!

 63. 63 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  [quote#57:"log_on"][/quote]

  Не е вярно това.Всички жени,които познавам са много по негативно настроени към гейовете от мъжете.

 64. 64 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Интересно ми е как в интернет ще разбереш, че някой си е гей, освен ако той самият не пусне свои интимни снимки с гаджето си от същия пол, или пък направо каже - "здравейте всички, аз съм гей, ихуууу?"
  —цитат от коментар 53 на Toshko Afrikanski


  Веднага мога да ти кажа гейовете в тоя форум. Разпознават се лесно.

 65. 65 Профил на truder
  truder
  Рейтинг: 356 Неутрално

  Пак ЛГБТ ...?? Колкото повече ги навирате , толкова по настройвате нормалните ...През социализма това беше сексуален въпрос , сега вече е друго ! Търсят се привилегии от това
  —цитат от коментар 11 на dejmos


  "Колкото повече ги навирате" - ачик, ачик за това става дума де, това искат.

 66. 66 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  [quote#57:"log_on"]
  —цитат от коментар 63 на Мусаши
  Не е вярно това.Всички жени,които познавам са много по негативно настроени към гейовете от мъжете.[/quote]

  Което е висше двуличие. Защото те са ги родили такива /вкл. и възпитали като такива/ при присъстващ или отсъстващ донор ,за благозвучие наречен ''баща''.

 67. 67 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  До коментар [#57] от "log_on":Че то и мъжете сме толерантни към гей хората! Проблемът е, че гей хората НЕ са толерантни към хетерото. Постоянно нещо искат, нещо реват, нещо се натрапват, нещо са недоволни!
  —цитат от коментар 62 на stargate


  А защо не им позволявате това,което позволявате на и за себе си. Кои сте вие ''хетеровците''-по-висша еманация на човека или междугалактически господари ?

 68. 68 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  [quote#66:"log_on"][/quote]

  И що да е двуличие-жените,които познавам нито са родили гейове,нито са възпитали такива. Откъде накъде всички жени ги слагаш под общ знаменател?

 69. 69 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2806 Весело

  До коментар [#19] от "Аскет":

  Джендърите се ваксинират с кожената ваксина - редовно.

  Извън майтапа:

  ЛГБТИ+ имат равни права по конституция у нас и в цивилизованите страни - като ги обиждат, да съдят. А и не вярвам че обиждат най-много тях - работниците във фронтофисите - дали на касата на хипермаркета, на гишето в аптеката и т.н. отнасят къде къде повече обиди.

 70. 70 Профил на truder
  truder
  Рейтинг: 356 Неутрално

  явно заплаха по интернет към ЛГБТИ-представител е нещо много по-страшно от убийствата, гладът, наркотиците, секс-трафика, побоищата, крепостничеството..... защото постоянно се занимаваме с ЛГБТИ.
  —цитат от коментар 13 на voxy


  Защото международните институциите, където се взимат важни решения, са пълни с такива, и те се възползват от тази възможност.
  Едно време се възмущавах, когато се говореше, че искат задължително сред номинираните с оскари, да има цветнокожи. /не заради самите цветнокожи, а заради задължението/
  Сега известните герои трябва да са поне би, пък и играчките да се продават без полови белези. Сигурно следва нобеловите лаореати да са поне 50% от "модерните" и задължителни квоти в армия, фирми и каквото се сетиш.

 71. 71 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  А гейовете колко заплахи и обиди са отправили в Интернет?Само аз съм получил стотици обиди от гейове в този форум. Даже и хиляди може да са.
  —цитат от коментар 61 на Мусаши


  Стюпида е най-агресивният гей тук. Нон-стоп обижда и зове за пълна цензура ....

 72. 72 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  [quote#66:"log_on"]
  —цитат от коментар 68 на Мусаши
  И що да е двуличие-жените,които познавам нито са родили гейове,нито са възпитали такива. Откъде накъде всички жени ги слагаш под общ знаменател?[/quote]

  А ти как позна ,че не са гейове или скрити такива.Знаеш ли колко много благонадеждни съпрузи и татенца си го подават на разни явни гейчета при удобен случай. И знаеш ли колко нацепени батки с бради тип Христо Ботев са нежни китки.

 73. 73 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  [quote#67:"log_on"][/quote]

  Ти съществуваш благодарение на така омразните ти "хетеровци" ..... вашата "любов" плод не дава.

 74. 74 Профил на Toshko Afrikanski
  Toshko Afrikanski
  Рейтинг: 1649 Неутрално

  До коментар [#57] от "log_on":Че то и мъжете сме толерантни към гей хората! Проблемът е, че гей хората НЕ са толерантни към хетерото. Постоянно нещо искат, нещо реват, нещо се натрапват, нещо са недоволни!
  —цитат от коментар 62 на stargate

  Именно!
  Имах колега гей - възпитано, компетентно момче, готово винаги да помогне, колежките просто го обожаваха, с него се работеше леко.
  Бачкаше наравно с всички и беше по мъжкар от някои хетеро.
  Разбрахме, че е гей, когато приятелят му започна да идва да го взима от работа с колата.
  Отношението ни към него бе изразено най-ярко веднъж, когато един простак си позволи дебелашка шега по негов адрес и тутакси получи пестник в мордата от друг колега, с което спечели всеобщото ни одобрение.
  Напусна, защото си намери по-добра работа в Германия, направихме му изпращане все едно се сбогувахме с човек от семейството.
  Та така!

 75. 75 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  Кво да раздувам - бият негрите... 😎И от техните държави много хора бегат при Путин и Бойко, православието ги влече... 😆😆😆
  —цитат от коментар 49 на Norman Granz


  Ти нали непрекъсното се дуеш колко си бил православен и вярващ - искат по теб да се равняват хората...

 76. 76 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  [quote#72:"log_on"][/quote]

  Естествено,че не знам подобни неща.Ти откъде ги знаеш?

 77. 77 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  [quote#67:"log_on"]
  —цитат от коментар 73 на Alex Ivanov
  Ти съществуваш благодарение на така омразните ти "хетеровци" ..... вашата "любов" плод не дава. [/quote]

  Глупости.Всяка жена може да бъде оплодена от гей донор. Изкуствено или естествено ,ако целта е дете. Много от хетерото даже хабер си нямат кога са ''правили'' дете -между 7-мата или 10-та ракия и по случайност пристваща жена в овулация.

 78. 78 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  [quote#72:"log_on"]
  —цитат от коментар 76 на Мусаши
  Естествено,че не знам подобни неща.Ти откъде ги знаеш?[/quote]

  Знам ги. Щото не съм кон с капаци,който си живее в ограничено паралелно балонче на принципа - те такоа жувотно нема ,оти не мое да има и точка.

 79. 79 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  [quote#78:"log_on"][/quote]

  Ами всеки може да твърди каквото си поиска. Къде са ти доказателствата?Ако са ти лични впечатления ще го приема за достоверен отговор.

 80. 80 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2733 Неутрално

  [quote#77:"log_on"][/quote]

  Технически, да, но това пак ще е "продукт" на сливане между мъжкото и женското. Просто човек само така може да се възпроизвежда, като съчетаеш двата пола.

 81. 81 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  [quote#78:"log_on"]
  —цитат от коментар 79 на Мусаши
  Ами всеки може да твърди каквото си поиска. Къде са ти доказателствата?Ако са ти лични впечатления ще го приема за достоверен отговор. [/quote]

  Ти кво -снимков матрял ли искаш да ти поствам или направо клипове. Дей гиди перверзник двуличен.
  И да разбирам,че искаш да ти кажа ,че съм гей,/което бих признал без никакви скрупули/,но не съм ,което не ме прави сляп,глух или неинформиран от подходящите източници.

 82. 82 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1582 Неутрално

  [quote#74:"Toshko Afrikanski"][/quote]

  Разбира се, на живо има много интелигентни, възпитани и мили гейове.
  Нищо общо с форумните гей-ганьовци.

  Странно защо, по платените грантаджийски статии само някакви крайности се развяват. Или крещящи нарисувани лумпени, сравними с футболни ултраси, или някакви си уж заплахи, анонимни и измислени.

  Съвсем очевидно, тук се присмиваме на 2те. С 1те всичко е точно.

 83. 83 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  [quote#81:"log_on"][/quote]

  Според мен си жена.Начина ти на изразяване е женски.Естествено,че не си гей,ама имаш омраза към мъжете. Най-вероятно заради негативни преживявания с мъж.И сега изкарваш мъжете в България най-големите боклуци.

 84. 84 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  [quote#77:"log_on"]
  —цитат от коментар 80 на Alex Ivanov
  Технически, да, но това пак ще е "продукт" на сливане между мъжкото и женското. Просто човек само така може да се възпроизвежда, като съчетаеш двата пола. [/quote]

  Тогава какво те притеснява. Значи и гея може да има и си имат собствени деца родени от жени/ако щеш сурогатни майки/ и си ги отглеждат далеч по-природосъобразно от милиони хетеровци ,които нямат нито качества за мъже ,нито за бащи.

 85. 85 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2806 Весело

  До коментар [#82] от "Тангра":

  Че то къде не е така - нима при православните няма кресльовци, които отвращават от себе си; нима при патриотите няма подобни; при феновете на музикални групи и т.н? ЛГБТ+ не са по-различни - и при тях си има процент инфантили, както при всички останали.

 86. 86 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2806 Весело

  До коментар [#83] от "Мусаши":

  Мисля че грешите, колега - най-вероятно не е етнически българин и понеже е обиждан на раса, предимно от български мъже, затова ни е намразил всички. И понеже ЛГБТИ+ също са против нас - "Врагът на моя враг е мой приятел" - затова ги защитава.

 87. 87 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  ""Много държави по света предвиждат възможността осъдителната присъда да признава, че деянието е извършено на основа на сексуалната ориентация, половата идентичност или изразяването на пола на жертвата, и наказват престъпленията от омраза като по-тежки деяния. "..
  Т.е. налагане на по-тежка санкция за извършител само защото няко са по-избрани?
  А ако ЛГБТИ++ извърши престъпление спрямо някой нормален, не се ли предвижда също като утежнявашо обстоятелство? Май не искат това/ Искат да са над другите.

  Прави ми впечатление че обикновенно форумните ЛБГТИ-та са тези които обиждат много по често от другите.
  Смятайте не просто повече, а в пъти повече.
  Та ако наистина искат да увеличат санкията за нарушение/престъпление спрямо действия срещу ЛГБТИ, то тогава би следвало и същото да важи и в обратния случай.
  Тогава много лесно ще се види колко са "онеправдани"..

  Panta rhei....
 88. 88 Профил на log_on
  log_on
  Рейтинг: 1248 Неутрално

  [quote#81:"log_on"]
  —цитат от коментар 83 на Мусаши
  Според мен си жена.Начина ти на изразяване е женски.Естествено,че не си гей,ама имаш омраза към мъжете. Най-вероятно заради негативни преживявания с мъж.И сега изкарваш мъжете в България най-големите боклуци. [/quote]

  Мдам.Вместо да разсъждаваш върху темата и/или проблема ти обсъждаш ника или пола му според теб. Диалог не се получава и естествено ,че такивата като вас просто трябва да бъдат игнорирани от право на мнение ,когато трябва да се одобрят закони ,на които всички имат право без оглед на пола,щом си плащат данъците и често са с айкю поне сто над първичните елементи. Гейове е имало от зората на човечеството,а ако човечеството е узряло умствено ,а не е някой австралопитек е време да им признае човешки права,на които те имат право по рождение.

 89. 89 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  "Данните за 2020 година показват, че "малко над една пета - 22% от съобщените инциденти (10 от 45 сигнала),"

  Смях, за 45 обидени ЛГБТИ-та, някой е усвоил доста сериозен грант?
  Това просто не е сериозно.
  Че един футболен съдия на мач получава 1000 по толкова обиди...

  Panta rhei....
 90. 90 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#88] от "log_on":

  Кои права не са им признати у нас по закон?

 91. 91 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  [quote#88:"log_on"][/quote]


  До коментар [#90] от "Deaddark":

  Айде първия се развихри.
  Чак и австралопитек те нарича.
  Нищо че не е в състояние да напише ясно и правилно поне един кратък коментар.
  Опасни са тея!

  Panta rhei....
 92. 92 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2806 Весело

  До коментар [#91] от "Molossian":

  Не мен, колегата Мусаши. Но иначе са като агитпроп на БКП - не приемат никаква критика на тяхната линия и ако не си с тях, си против тях - ако не разбираш света като тях, значи не си нормален, не си наред - тоест различен ли си, значи си враг.

 93. 93 Профил на stargate
  stargate
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#67] от "log_on":

  Какво не им позволяваме?!?

 94. 94 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2130 Неутрално

  До коментар [#92] от "Deaddark":

  Именно, при тях най-силно си личи доктрината на болшевиките. Всъщност те са си точно такива.

  Panta rhei....
 95. 95 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  [quote#88:"log_on"][/quote]

  Кои човешки права на гейовете са ограничени?
  И въпросът беше,че ти твърдиш,че имало много хетеросексуални мъже,които били скрити гейове. Попитах те съвсем нормално откъде имаш тази информация. Отговор няма.

 96. 96 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  До коментар [#83] от "Мусаши":Мисля че грешите, колега - най-вероятно не е етнически българин и понеже е обиждан на раса, предимно от български мъже, затова ни е намразил всички. И понеже ЛГБТИ+ също са против нас - "Врагът на моя враг е мой приятел" - затова ги защитава.
  —цитат от коментар 86 на Deaddark


  Не греша. Жена е,защото постоянно плюе мъжете в България как не поемали отговорност,били мамини синчета и в този род. Сега пък изкарва българските мъже скрити гейове.
  Явно има тежък комплекс от някой мъж и си го изкарва на всички мъже.Виждал съм и други подобни случаи. Даже си патих от една такава.

 97. 97 Профил на Александър Стефанов
  Александър Стефанов
  Рейтинг: 737 Любопитно

  В произволна социална мрежа мога да напсувам на майка произволен "нормален" човек. Той вероятно ще ми върне жеста двойно и темата приключва.
  В произволна социална мрежа мога да напсувам на майка произволен "обратен" човек. Той ще ме обвини в хомофобия, всички ще ми скочат на главата, че съм някаква нацистка отрепка и още сума неща. Накрая може и профила да ми изтрият.

  В задачата се пита що вечно онеправданите имат повече правя от нас, простосмъртните?

  Ами... глупав човек съм, да.
 98. 98 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 894 Весело

  Най-забавното е че психопрофила на тия дето зеят яко (кифлата и тоя със знамето) съвпада стопроцентово с психопрофила на идиладжииите дато фърлят хюмнави от покриви на сгради.

  За квото им платят това правят.

  Което значи че идил е ако не творение то поне спонсориран от нацисткия колаборатор

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 99. 99 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  Футболът куца, олимпийските ни медалисти - само от женски пол, 70% ваксинирани в Турция и Индия - 25% в България. ...Хетеросексуалната ориентация остана последното нещо, на което българският мъж да може да гради самочувствие.
  —цитат от коментар 8 на cinik


  Ми не е малко да ти кажа, при толкова амбреаж наоколо, скоро наистина ще си е повод за гордост. Па бил и той единствен

 100. 100 Профил на barter1
  barter1
  Рейтинг: 1251 Неутрално

  ЛГБТ И живеят на гърба на обществото. Да си направят собствена държава и там да се самоуправляват и плодят.
  —цитат от коментар 9 на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо


  Това последното ми се ще да го видя

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK