Антикорупционната комисия не видя проблем с договорите на бившия шеф на Александровска болница

Според антикорупционната комисия в случая няма конфликт на интереси.

© Цветелина Белутова, Капитал

Според антикорупционната комисия в случая няма конфликт на интереси.Антикорупционната комисия КПКОНПИ, ръководена от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, не откри конфликт на интереси при предишния директор и председател на борда на "Александровска" проф. д-р Димитър Буланов, въпреки че като шеф на болницата е работил почти през цялото време по 4 различни договора, пише "Капитал".


В момента Буланов е декан на Медицинския факултет на Медицинския университет, а май до юли т.г. е бил в пет различни правоотношения с болницата и Медицинския университет. Той е бил едновременно независим член и председател на борда на УМБАЛ "Александровска", за което е получавал възнаграждение, консултант на болницата по граждански договор и служител на същата болница на трудов договор, но в неплатен отпуск, пише още изданието в подробна публикация по темата.


В допълнение професорът е декан на Медицинския факултет на Медицинския университет и преподавател в този факултет, а "Александровска" е университетската болница към него. Същевременно през март т.г. той е декларирал пред Агенцията за публичните предприятия, че няма правоотношения с Александровска болница, която е управлявал през последните осем години, докато в същото време се води на трудов и граждански договор в нея. Според юристи, с които "Капитал" се консултира, това е документ с невярно съдържание.
Това удостоверяване се дължи по закон, заради което подобно поведение би следвало да се квалифицира като престъпление или най-малкото прокуратурата би следвало да се самосезира. Това обаче не се случва, а междувременно комисията, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, издаде индулгенция за свързания с предишното управление на ГЕРБ проф. Буланов.


Как Сотир Цацаров изпра бившия директор на "Александровска" проф. Димитър Буланов - четете тук

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK