"Дневник" търси редактор

"Дневник" търси редактор

© ДневникЖивеем в епохата на социалните мрежи и гражданската журналистика. Но когато стане трудно и има нужда от наистина надеждна информация, добрите стари и качествени медии се оказват незаменими. Това пролича както по време на коронавирусната криза от последните близо две години, така и в продължаващия изборен маратон в България.


Работата на редакционните екипи расте с всеки ден, а читателите имат нужда от бърза, точна, проверена и детайлна информация на екрана на мобилния телефон или лаптопа, в електронната поща или в слушалките, където звучи подкаст.


Сега "Дневник" търси редактор с профил новини от България. Искаме към екипа да се присъедини човек с интерес към вътрешната политика, съдебната власт, управлението на публичния сектор, образованието, здравеопазването и пенсионната система. Редактор, който познава добре информационните сайтове и агенции и който може да преценява кои новини за кого са важни и защо. И който има поглед към новините и от други сфери, за да не пропуска нищо наистина важно от света, спорта или културната сфера.
От бъдещите членове на редакционния екип се очаква да уважават фактите, да са любопитни, наблюдателни, добре осведомени и да се ориентират бързо. Трябва да пишат грамотно и да се подготвят за всяко събитие, което ще отразяват независимо дали изглежда голямо или незначително.


Ако имат тези качества, ще се присъединят към екип не само на професионалисти, но и на добри колеги, в който постоянно да се усъвършенстват.


Общи изисквания и предимства:

  • Да можете да предадете новина в рамките на 5 минути и 140 знака.
  • Да умеете да редактирате текст до ясно и кратко съдържание.
  • Да имате поне една година опит като редактор в медия.
  • Английският е задължителен, а всеки друг език, който владеете, е плюс.
  • Оценяваме, ако сте активен в социалните мрежи.
  • Интересът към снимане също е предимство.
Можете да кандидатствате, като изпратите CV и мотивационно писмо на адрес [email protected] до 28 ноември 2021 г. вкл. Редакцията ще се свърже само с одобрените кандидати за интервю.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK