Реакции: ВМРО ще атакува актовете на Кирил Петков, Герджиков поиска отговор от Радев

Кирил Петков

© Велко Ангелов

Кирил ПетковМалко след като стана известно решението на Конституционния съд (КС), с което указът на президента Румен Радев за назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката беше обявен за противоконституционен, заваляха и политическите реакции по темата.


ВМРО обяви, че ще атакува актовете на Петков като министър, кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков поиска обяснение от Радев, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще търси конституционно мнозинство по тази тема в следващия парламент.


Според решението на Конституционния съд, Петков не е бил освободен от канадското си гражданство при назначаването му за служебен министър, като приема, че има доказателства, че той е бил наясно, че не е достатъчно само да подаде заявление за освобождаване от гражданството.
Повече за решението - тук
Според Кирил Петков, заради решението на Конституционния съд България е загубила част от суверенитета си. Повече за позицията му - тук


Предизборният щаб на Радев: Нямал е задължение да проверява какво декларират министрите


Предизборният щаб на президента Румен Радев разпострани официалната позиция на държавния глава по повод решението на Конституционния съд. В нея се казва, че това решение обрича на ограничаване на политическите им права стотици хиляди българи зад граница.


Ето и цялата позиция:


"Решенията на съда, в т.ч. на Конституционния съд, не се коментират, а се изпълняват. Всеки пълнолетен гражданин има право да взема решения и носи отговорност за тях лично. Президентът няма нито правомощия, нито задължение да проверява истинността на декларираното от кандидатите за служебни министри. Всякакви други внушения са израз на безпомощността на политически партии и лица, търсещи повод да избягат от оценката на обществото за тяхното корумпирано и некомпетентно управление. Както посочиха редица специалисти, подобна постановка за гражданството в 21-и век и в условията на членство на България в Европейския съюз и други международни организации, е анахронизъм. В частност, тя обрича на ограничаване на политическите им права стотици хиляди наши сънародници зад граница."


ВМРО ще атакува актовете на Кирил Петков като министър


ВМРО ще внесе жалба до Върховния административен съд всички решения и актове, подписвани от Кирил Петков като министър, да бъдат обявени за нищожни. От политическата партия настояват прокуратурата да се самосезира, тъй като според тях Кирил Петков е нарушил конституцията, като е подал декларация с невярно съдържание.
"От самото начало беше ясно, че лицето Кирил Петкъв, гръмко провъзгласил се за продължител на промяната, е излъгал в декларацията, че има само българско гражданство...Ето това са "новите", "честните" и "променящите статуквото". Идват уж, за да оправят България, но влизат в тази битка по нечестен и незаконен начин.", се казва в изпратената до медиите позиция от ВМРО.


Анастас Герджиков: Недопустимо е президентът Радев да нарушава конституцията


"Абсолютно недопустимо е българският президент да нарушава конституцията. Нямаше да има проблем, ако г-н Радев беше казал, че е бил подведен и че не е знаел за двойното гражданство на Кирил Петков. Но той още в началото потвърди, че е бил наясно със случая, обаче смята, че не трябва да се гледа формално на конституционните разпоредби. Как българските граждани да вярват, че имаме върховенство на правото и че никой не е над закона, когато българският президент не смята за нужно да спазва основния закон на страната - Конституцията на България", твърди в своята позиция проф. Анастас Герджиков. Според него Радев дължи на обществото отговор защо е нарушил основния закон на страната, като е назначил Кирил Петков за служебен министър, въпреки двойното му гражданство.


Лозан Панов поиска прекратяване на мандата на Радев


Кандидатът за президент Лозан Панов, който е издигнат от инициативен комитет и подкрепен от "Демократична България", заяви в обръщение във "Фейсбук", че решението на съда създава предпоставки за прекратяване на мандата на Румен Радев.


"Впечатляващо е мнозинството на съдиите, които са подкрепили решението. Нарушението на Конституцията е едно от основанията за прекратяване на правомощията на президента", каза още Панов.


Бойко Борисов: Радев е нагъл, защото искаше КС да прекрати делото


Бившият премиер Бойко Борисов коментира решението на Констуционния съд пред симпатизанти на ГЕРБ в русенско село. "Ако не бяха толкова надменни, да бяха поискали промяна на конституцията в тази част. Наглостта на Радев да изпрати писмо до Конституционния съд да прекратят делото, това е за коментар", добави Борисов, нападайки президента.


"Така излиза, че все едно някой му прави нещо. Сега излиза, че някой му е направил нещо на момчето, той е можел да не знае, но Радев с неговите съветници и юристи е знаел. В следващия парламент сме готови да търсим конституционно мнозинство за промени по тази тема, за да няма повече подобни казуси в държавата", коментира още Борисов по повод решението на съда.


Радостин Василев, "Има такъв народ": Щетата, нанесена от Петков е в неясен размер, следват дела


Като "лъч надежда" определи решението на Конституционния съд относно гражданството на Кирил Петков бившия депутат и юрист от "Има такъв народ" Радостин Василев във публикация във "Фейсбук". Според него това решение не е никаква изненада за юристите и показва, че България е "независима държава, в която се защитава основният закон, а не се обслужват чужди интереси". Василев смята, че Кирил Петков умишлено е декларирал неистина и следва да му бъде търсена наказателна отговорност. "Следват поредица от дела за отмяна на актовете на Кирил Петков от заинтересованите страни. Щетата нанесена от него на държавата е с неясен към момента размер.", допълва Василев. От пресцентъра на партията обаче уточняват, че това не е официалната позиция на партията.


БСП: Петков да се извини на президента, че го е подвел


Кристиан Вигенин и Ирена Анастасова, които са част от инициативния комитет, издигнал Румен Радев за втори мандат, заявяват, че не са съгласни с изпратеното до медиите позиция от предизборния щаб на Румен Радев във връзка с казуса за гражданството на Петков. Според тях тя е трябвало да бъде съгласувана с всички членове на инициативния комитет. Те изразяват несъгласие с това, че според тях инициативният комитет се включва почти неприкрито в кампанията на Кирил Петков и "Промяната продължава".


"Кирил Петков, независимо при какви обстоятелства, е подписал декларация с невярно съдържание, благодарение на което стана министър. Благодарение на участието си в правителството си създаде популярност, която експлоатира в настоящата кампания. Това е политически проект, заченат с лъжа, но с претенции за почтеност. Този факт беше констатиран недвусмислено днес от Конституционния съд. В този смисъл ние очакваме не ИК да оправдава Петков, а Петков да се извини на президента, че го е подвел и че днес тези негови действия се отразяват негативно на предизборната му кампания. Все още не го е направил и изглежда няма намерение.", се казва в позицията до медиите.


Мая Манолова: Това е несправедливост към всички граждани


Лидерът на "Изправи се.БГ! Ние идваме!" Мая Манолова бе лаконична. "Това не е само казусът "Кирил Петков". Това е казусът на десетки хиляди българи в чужбина, които са с двойно гражданство. Тази несправедливост в Конституцията трябва да бъде поправена!", написа тя в профила си във "Фейсбук".


Костадин Костадинов: Поздравявам Конституционния съд


Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов написа в профила си във "Фийсбук", че одобрява решението на Конституционня съд. Според него с това решение "нашите 12 конституционни съдии показаха, че все още има независими и честни институции, подвластни само и единствено на върховенството на закона и българския национален интерес. Уважаеми госпожи и господа от Конституционния съд, приемете моите почитания към вас!"


БЗНС: Радев да оттегли кандидатурата си за втори мандат


От партия БЗНС призова президента Румен Радев да се откаже от президентската надпревара, защото участието му в предизборната кампания би опорочило изборния процес. "Днес Конституционния съд обяви президентския указ за назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката за противоконституционен. Това е поредното красноречиво доказателство, че Радев не е достоен да изпълнява функцията на държавен глава на Република БългарияВ случай че Румен Радев не оттегли сам кандидатурата си, отправяме апел към всички политически сили, заявили, че го го подкрепят, особено тези, които вчера поздравяваха Конституционния съд за готовността му да взема смели решения, да се откажат от своята подкрепа.", се казва в позицията на партията.

Коментари (208)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 392 Неутрално

  Страх тресе Кочината и пионките в КС са на амбразурата да я бранят...

 2. 2 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Кирил е човек на Лондоското Сити (и какво е обичайно за хора от Ситито и работи с МИ6) и ще се оправи някак.

  Херо и посланника на Англия ще натиснат където трябва, за си реши Киро проблемите.

 3. 3 Профил на Ivan Ivanov
  Ivan Ivanov
  Рейтинг: 982 Весело

  ВМРО явно още ги е яд че им взеха бизнеса с паспортите:)))

 4. 4 Профил на Черноморец
  Черноморец
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Гласуването е вече с машини, и това какъв ще е Киро след изборите зависи от този които държи софтуера на машините , а не от бантустанцит които ще натискат копчетата на машините.

  Още Чърчил беше казал - "Не е важно как се гласува, а е важно коит държи софтуера на мащините " !

 5. 5 Профил на BezEmotsia
  BezEmotsia
  Рейтинг: 611 Весело

  Няма никакво значение какви ще са реакциите по отношение на решеннието на КС по казуса Кирил Петков.

  Важно е, че Кирил Петков "носи зелен чорап в сърцето си"!

  Хи хи хи

 6. 6 Профил на guguna2
  guguna2
  Рейтинг: 403 Весело

  Бойко Кюлчето, шкембеджийницата на ВМРО и хартиеният професор-кандидат за президент си намериха кауза!

 7. 7 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1069 Весело

  "ВМРО ще внесе жалба до Върховния административен съд всички решения и актове, подписвани от Кирил Петков като министър, да бъдат обявени за нищожни"

  Разбира се, че ВМРО ще обжалват решенията, които са най-вече в ущърб на ДПС. Нали са си скачени съдове по линия ДС

  Не ме търсете преди обяд
 8. 8 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  Конституцията не е свещена крава, а може да се промени с квалифицирано мнозинство от Обикновено народно събрание.
  Обаче нито президентът, нито някоя от другите политически партии в Парламента е поискала промени в частта за двойното гражданство.
  Подозирам обаче, че даването на право на двойни граждани да заемат висши държавни длъжности и да бъдат избирани за депутати и президенти ще породи още по-сложни проблеми със зависимости от чужди държави, сещате се кои.

 9. 9 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Леле с каква страст в кочината се разврякаха. Само Слави не чух, той какво ще каже и как ще го приемат избирателите му, които в голямата си част са в чужбина, като изключим ромите от гетата, които го боготворят и ходят по концертите.

 10. 10 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 683 Неутрално

  Т.е. ВМРО са съгласни ББР да раздаде 1 млрд. на 7 олигарха без обезпечение или ДКК авансоро да раздаде пари да се ремонтират на хартия язовири?

 11. 11 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  Защо иска отговор от Радев,когато и за слепците е ясно,че той е нямал думата при назначаването на Петков?

 12. 12 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Непротивоконституционствувателствувайте господин Зелен Чорап!

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 14. 14 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  Кирето и Руменчо тръгнаха по нанадолнището. Скоро ще четем за тях в минало време.

 15. 15 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Съгласно решението на КС Румен Радев е закононарушител!

 16. 16 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 774 Неутрално

  ПИК, Блиц, Афера, и тем подобни вече са отворили шампанското :)

  You don't know what you don't know.
 17. 17 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1574 Неутрално

  Влиза промяната в една сладкарница за да продължи

  и казва на сервитьора - Два швепса!

  Виждам, отговаря сервитьора, а за пиене?

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 18. 18 Профил на lodkarski
  lodkarski
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Голяма каша забърка резидента! Сега ще завалят искове от всички посоки! И с право!

 19. 19 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Сичкото ГЕРБ в атака, кой с рога, кой с копита, хвърчат каманье и дърве, кръв се лее, потници се късат.
  Ей, ама то и кучето ми на двора е така, остави го два дни без храна и на третия ще ме изяде с парцалите.
  Огладняха и то много, твърде дълго са далеч от шведската маса.

  кратък
 20. 20 Профил на imaligoogle_hr
  imaligoogle_hr
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  А коя партия ще ще атакува актовете за маски, мйерк'и, ''сертификати'' и подобни глупости?

 21. 21 Профил на Инженер Раул Викторов
  Инженер Раул Викторов
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Тииии, летиииии, летиииии..... КАЛИНКЕ, ти летиииии....


  ОС-ТАВ-КА!
  ОС-ТАВ-КА!
  ОС-ТАВ-КА!
  У-РААААААААААААААА!

 22. 22 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Това беше само леко открехване на завесите на задкулисието.
  Тепърва ще има още разкрития около Радев. Надявам се да облече раирания костюм.
  Др. Но, ще му ходите ли на свиждане. Може да ви дадат стая в която да се усамотите за пол'вин час.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 23. 23 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Весело

  До коментар [#4] от "Черноморец":

  "Още Чърчил беше казал - "Не е важно как се гласува, а е важно коит държи софтуера на мащините " !"

  Ама наистина ли Чърчил е казал нещо за софтуера на машините за гласуване?! :-)

  Къде ви намира Севда такива, бе?!

 24. 24 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  КРБ си е екстра, особено пък в това отношение! Няма никаква необходимост който и да било да се пъха в нея с мръсните си мераци за промяна. Единственото, което не би било зле да направи следващия парламент, е да приеме нормативни промени (желателно в закон, а не чрез наредби), регламентиращи как именно трябва да става доказването на липсата на чуждо гражданство. Като основа, може да се ползва процедурата по натурализация на чужденци.
  И дано по-често имаме такива хора, не само в държавния апарат, но и в бизнеса, културата, науката и др. сфери на обществена активност. Защото колкото и да сме умни и способни, винаги има какво да се поучим и да използваме от опита на други държави и народи.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1880 Весело

  Малей колко дела ще завалят сега поради нищожният указ за назначение...
  Дупце да ти е яко др. резидент...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 27. 27 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 774 Весело

  Днешният ден е обявен за офциален празник от генералната щаб-квартира в банкя. Всички форумни тролове ще са на двоен надник.

  You don't know what you don't know.
 28. 28 Профил на guguna2
  guguna2
  Рейтинг: 403 Весело

  До коментар [#4] от "Черноморец":
  Не знаех, че Чърчил еговорил за софуеъри 😂
  Дай поне някоя референция, която да не е от блиц, 24 часа или останалите кочина-медии, за да не изглеждат и без това липсващите ти аргументи като тролски фъшкии.
  Хев а найс дей

 29. 29 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1069 Весело

  До коментар [#21] от "Инженер Раул Викторов":

  Извинете, че ви прекъсвам еуфорията, ама нали знаете, че така или иначе има избори след малко повече от 2 седмици и ако подаде оставка нищо няма да се промени, освен че Йотова ще бъде президент няколко месеца. Сигурно мечтаете това да се случи?

  Не ме търсете преди обяд
 30. 30 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 383 Неутрално

  "ВМРО ще атакува актовете на Кирил Петков като министър"

  МВРО ще създаде нормативен хаос , та да дойде ГЕРП да въведе ред. Ама едва ли.

 31. 31 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Весело

  Машините на “Смартматик” са опасност за България!https://trud.bg/машините-на-смартматик-са-опасност-за-българия/
  —цитат от коментар 13 на Черноморец


  Чърчил ли ти га каза това? :-)

 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Неутрално

  ПИК, Блиц, Афера, и тем подобни вече са отворили шампанското :)
  —цитат от коментар 16 на meteowrite


  И ТруП на агента на ДС Петьо Блъсков! Както и всички мизерни душички, подбрани от Севда!

 33. 33 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3355 Неутрално

  тея па от мвро... добре че е киро да получат 5 мин слава. май прешъъъс

 34. 34 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  Ха-ха, ИТН продължават да се изявяват като обрици на сараите, много са доволни от КС. Нищо, че масово избирателите им от чужбина са със същото двойно гражданство...

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  До коментар [#26] от "Синовете на лейтенант Шмид и Решетников":

  Защо президента, той ли е лъгал или Киро, който е подписал документ с невярно съдържание /от една до три години в южно изложение/?

  кратък
 37. 37 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 774 Неутрално

  [quote#32:"vassilun"][/quote]

  Баш. Засилиха си фантазиите за победа на 21ви ноември.

  You don't know what you don't know.
 38. 38 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  ВМРО ще атакува решенията на Кирил Петков да смени борда на ББР и да може банката да раздаде още 2 милиарда на 5 офшорки. Успех в начинанието, избирателят ще го оцени!

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 39. 39 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  До коментар [#30] от "iiu09354227":

  Интересно, кога ВМРО ще каже нещо по темата за македонските паспорти, купувани по за 5 бона, там нередности няма ли, или вече това е минало ?

  кратък
 40. 40 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Браво на КС, че не се поддаде на президентския натиск.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 41. 41 Профил на guguna2
  guguna2
  Рейтинг: 403 Весело

  До коментар [#35] от "Anton Andonov":

  Но устата сгрешила, сама промълвила - Антон 😂

 42. 42 Профил на iiu09354227
  iiu09354227
  Рейтинг: 383 Неутрално

  [quote#25:"Anton Andonov"][/quote]"КОЧИНА е руският ви оперативен щаб за угробване на България"

  Кочината даде на ГАЗПРОМ наши 3 000 000 000 лв. без полза за България , купи руски реактори от деветстотин и балканската война, които не бяха още произведени. Та къде е руският оперативен щаб? Естествено - в Банкя.

 43. 43 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1200 Весело

  Абеее, ВМРО-то, бития бит, останАлото го знаете. Вече трябваше да го знаете тва.

 44. 44 Профил на Locke
  Locke
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Някак си като гражданин спирането на кранчето ББР ми е по-важно от канадското гражданство на министъра, който го е спрял. Освен това ми е изключително гнусно как сега някои ще се опитат да ме убедят, че за доброто на нацията Кирил Петков трябва да бъде наказан, а същевременно далеч по-големи нарушения на законите и конституцията продължават да бъдат игнорирани.

 45. 45 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2828 Любопитно

  До коментар [#26] от "Синовете на лейтенант Шмид и Решетников":

  И физиономията е фашистка , разбирай гербят ...

 46. 46 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2372 Неутрално

  Ха-ха, ИТН продължават да се изявяват като обрици на сараите, много са доволни от КС. Нищо, че масово избирателите им от чужбина са със същото двойно гражданство...
  —цитат от коментар 34 на rumen_s


  Злорадстващите по адрес на КирЕ Канадецо днес ми приличат на политически самоубийци, които си теглят куршума в крака и подават димящия пистолет на следващия кандидат. "Шшшшт, не пречете на противника да греши!" - беше казал лордът на Уелингтън, докато гледа през монокъла си кавалерията на наполеоновия генерал Груши да се отдалечава от мястото на бъдещото полесражение при Ватерло

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 47. 47 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3025 Весело

  Всеки зелен чорап по презумпция е с една мозъчна гънка !

  Отпечатък от фуражката ...

 48. 48 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Браво на КС, че не се поддаде на президентския натиск.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4559 Любопитно

  Всеки зелен чорап по презумпция е с една мозъчна гънка !Отпечатък от фуражката ...
  —цитат от коментар 47 на SS


  За пожарникарите това отнася ли се?

 50. 50 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3309 Любопитно

  До коментар [#4] от "Черноморец":

  Още Чърчил беше казал - "Не е важно как се гласува, а е важно кой държи софтуера на машините "
  ??????????
  И какъв софтуер ползваха при Чърчил?

  Еретик
 51. 51 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#23] от "vassilun":

  Да още Конфуций казал да не вярваш на всичко което видиш в интернет.

 52. 52 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 564 Неутрално

  [quote#46:"cinik"][/quote]

  Ще се наложи да те поправя - цитатът е на Наполеон от битката при Аустерлиц. Но иначе съм напълно съгласен с наблюденията ти.

  Veritas odium parit obsequim amicos
 53. 53 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 238 Весело

  Най-якото сега ще е настоящия министър на икономиката да издаде Заповед, в която да пише, че потвърждава всички действия, подписи, назначения и всичко, издадено от Кирчо Канадеца, като по този начин ще ги санира и ВМРО, ДПС и Гербиджа ще се хванат прави за палците на краченцата, в изчаквателна поза ... :):):)
  И Кирчо Канадеца да си извади от СВ-то веднага това, че е бил министър на икономиката, моля :):):)

 54. 54 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2828 Весело

  Ауууууууууууууу ВМРО :))

 55. 55 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  Няма никакво значение какви ще са реакциите по отношение на решеннието на КС по казуса Кирил Петков.Важно е, че Кирил Петков "носи зелен чорап в сърцето си"!Хи хи хи
  —цитат от коментар 5 на BezEmotsia


  Точно така ! А ето и негоно изказване в Сопот през август 2021 , което оставям без коментар :
  "
  "България ми е в сърцето и съм влязъл в тази роля, защото милея за родината". Това каза пред журналисти в Сопот министърът на икономиката Кирил Петков относно гражданството си. Той благодари на президента Румен Радев за вчерашните реплики по тази тема.

 56. 56 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Страх тресе Кочината и пионките в КС са на амбразурата да я бранят...
  —цитат от коментар 1 на BlueBoss


  Не може да заявяваш, че се бориш за върховенство на закона и в същото време да подаваш умишлено декларация с невярно съдържание! Пък за продължаване на промяната от почтения декларатор да не говорим!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 57. 57 Профил на mavro
  mavro
  Рейтинг: 417 Неутрално

  КС може формално да е прав,морално не е.Аз точно днес ,след това решение пък реших да гласувам за това движение.Ще се броим след 20 дни.

 58. 58 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3309 Любопитно

  До коментар [#11] от "deaf":

  "Защо иска отговор от Радев,когато и за слепците е ясно,че той е нямал думата при назначаването на Петков?"
  ===============
  Обясни на нас, кьоравите, кой е имал думата?

  Еретик
 59. 59 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  ИТН побързаха да осветлят. Ама сигурно много ги е яд , че Кирето им изяде електората.

 60. 60 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Бафуните от МВРО кво ше обжалват - че не си е купил паспорта от тях ли?

 61. 61 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Краси Билата отново реши да приглася на чекмеджетата. Разбираемо, но с нищо няма да помогне на упадъка.

 62. 62 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  Просто младежът почтено е излъгал.

 63. 63 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 189 Неутрално

  Гербиджиков взе да присъства в едно изречение с ВМРО, след като достатъчен срам бе поначало подкрепата за него от мафията. Наистина умилителен опит да се пробута на суверена Плевнелиева 2.

  Какво унижение за институцията СУ.

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  Има решение. Новия министър на икономиката да преподпише всички заповеди на Петков. Освен това, специалисти вече се изказаха, че всичко подписано от Петков е законно.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3309 Любопитно

  До коментар [#34] от "rumen_s":

  "Ха-ха, ИТН продължават да се изявяват като обрици на сараите, много са доволни от КС. Нищо, че масово избирателите им от чужбина са със същото двойно гражданство...
  ====================
  Избиратели, не министри.
  И да викаш "Ха-ха", личи, че те стяга гърлото. Хванаха ви, а хванат мошеник - пишман мошеник.

  Еретик
 67. 67 Профил на Мамуна
  Мамуна
  Рейтинг: 736 Неутрално

  Някак си като гражданин спирането на кранчето ББР ми е по-важно от канадското гражданство на министъра, който го е спрял. Освен това ми е изключително гнусно как сега някои ще се опитат да ме убедят, че за доброто на нацията Кирил Петков трябва да бъде наказан, а същевременно далеч по-големи нарушения на законите и конституцията продължават да бъдат игнорирани.
  —цитат от коментар 44 на Locke


  КирЕ Канадецо е проблема...
  Любенчето не е проблем, нито пепи осемте джуджета, нито Акциие на Ц Минев, Нито ББР, Нито...нито....

 68. 68 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 176 Любопитно

  Всички кланове на мафията в единен строй срещу Кирил Петков, разбира се, всичкият този нонсенс ще има обратен ефект

 69. 69 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  До коментар [#11] от "deaf":"Защо иска отговор от Радев,когато и за слепците е ясно,че той е нямал думата при назначаването на Петков?"=============== Обясни на нас, кьоравите, кой е имал думата?
  —цитат от коментар 58 на Костадин Иванов  До коментар [#58] от "Костадин Иванов":

  Радев е военен и е в кръвта му да спазва реда,дисциплината и правилата. Невероятно е той сам да наруши правилата и да сложи за министър човек с две гражданства...

 70. 70 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  До коментар [#68] от "Konstant Ray":

  Гледай само как се отварят чекмеджетата в посока социолози и още утре чакам “социологически проучвания” които дават спад за ПП. Само дето това няма да има ефект и някой хора на 15.11. Ще останат изненадани.

 71. 71 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Едно не разбирам !!!
  Как може дори средно интелигентен човек да не знае с колко гражданства е ?!?

 72. 72 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1880 Весело

  До коментар [#36] от "Мариана Кълвачева":

  Резидента каза че оня в сърцето си бил само Българин а това за резидента било напълно достатъчно. Нямало нарушение на конституцията според него. Мдаа какво следва от тук за светлата ви личност др. Резидента? Импийчмънт, съд? Посипване на главата с пепел?
  Мярка за наглост:
  Един Румен Радев=10 Кирил Петковци...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 73. 73 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1417 Неутрално

  ИТН би трябвало да не се обаждат много, защото едната им кандидатура за министър на две различни министерства в последните им две проектоправителства беше с двойно гражданство — 2 пъти я предлагаха госпожицата, без да им мигне окото.

 74. 74 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Весело

  "Решенията на Конституционния съд не се коментират", заяви президентът Румен Радев

  "Бих се радвал, ако България имаше повече министри като Кирил Петков", каза още Радев.


  Не мога да спра да се смея вече 10 мин

 75. 75 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3355 Неутрално

  До коментар [#73] от "Fiji":

  и аз не разбирам що напинят като имат толкова много гласове в чужбина, които са на страната киро.

 76. 76 Профил на rumen_s
  rumen_s
  Рейтинг: 1496 Неутрално

  До коментар [#73] от "Fiji":и аз не разбирам що напинят като имат толкова много гласове в чужбина, които са на страната киро.
  —цитат от коментар 75 на karatista


  Такива са им инструкциите от сараите. Цялата им подопечна паплач е впрегната да плюе - ГЕРБ, ИТН, ВМРО

  Браво Дневниче за цензурата. Мода си знае какъв е, ПКП :)
 77. 77 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1880 Весело

  До коментар [#64] от "Роси":

  Специалисти? Като онези в предната правна комисия? Дето Гешев им четеше лекции? ВЕрваме им...

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 78. 78 Профил на chicho_gosho
  chicho_gosho
  Рейтинг: 238 Весело

  Едно не разбирам !!!Как може дори средно интелигентен човек да не знае с колко гражданства е ?!?
  —цитат от коментар 71 на drill


  А пък аз не разбирам как може дори средно интелигентен човек да вярва в конспиративни теории за ваксинацията и да не проумее, че е ужасно тъпо да умреш или да прекараш тежко болест, за която има поне някаква ваксина ... :):):)

 79. 79 Профил на Konstant Ray
  Konstant Ray
  Рейтинг: 176 Любопитно

  До коментар [#70] от "Doge":

  С това явно преднамерено и крайно нелепо решение КС, прави ПП първа политическа сила, явно силата на мутрите не е в пиара

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на papunqk
  papunqk
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Това няма значение. Хората си ги харесват, одобряват и пак ще гласуват за тях. Нали развалиха хатъра на доста хора. Сега крадците ще мучат.

 82. 82 Профил на Lilith
  Lilith
  Рейтинг: 505 Разстроено

  До коментар [#72] от "Синовете на лейтенант Шмид и Решетников":

  За съжаление няма как да стане сега:

  "Чл. 103.
  (1) Президентът и вицепрезидентът не носят отговорност за действията, извършени при изпълнение на своите функции, с изключение на държавна измяна и нарушение на Конституцията.
  (2) Обвинението се повдига по предложение най-малко на една четвърт от народните представители и се поддържа от Народното събрание, ако повече от две трети от народните представители са гласували за това."

  Не е гаранция, че ще стане и да имахме парламент- бая народ там последния път изобщо не знаеха къде с намират. :(

 83. 83 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  Съгласно решението на КС Румен Радев е закононарушител!
  —цитат от коментар 15 на bpcorp


  Някои пишат , че Радев не знаел ? Ето за тези , които "не знаят законите " какво казва "Медияпул " през 2013 г.:Ignorantia legis neminem excusat - Mediapool.bg
  Kafene.net
  5-7 minutes

  Какви регулации ще въвежда човек, който се оправдава с непознаване на законите?
  Ignorantia legis neminem excusat

  Какви регулации ще въвежда човек, който се оправдава с непознаване на законите?

  Новоназначената председателка на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова призна, че фирмата за интернет търговия, която е притежавала само допреди седмица, е нарушавала действащото в България законодателство.

  Действащо повече от половин година - достатъчен срок, за запознаване с регулациите в сферата, в която работиш.

  Иванова се оправда с юристите на фирмата, които не знаели, че онлайн продажбата на тютюневи изделия е забранена.

  Че на юристите на една фирма работата им е да знаят точно това, е съвършено очевидно. В случая обаче то е вторично.

  Основното е как човек, който от една страна не познава действащото законодателство (или се измъква, оправдавайки се с незнанието му) и който - ако вярваме на думите му - работи със също такива игноранти, ще оправя регулациите в енергетиката, една несъмнено по-сложна материя от търговията с цигари?

  Назначавайки Иванова, премиерът Бойко Борисов разпореди проверка на дейността на ДКЕВР за последните 10 години. Борисов ѝ даде 20 дни да предприеме мерки, включително и отнемане на лицензии при доказани нарушения. Става дума за огромно количество закони и подзаконови актове от времето преди приватизацията на ЕРП-тата и след нея, за задължения, произтичащи от Третия енергиен пакет на ЕС и прочие крайно сложна материя.

  Как госпожата ще направи проверки и ще вземе мерки за 20 дни, като не е научила за по-дребна законодателна промяна половин година?

  Същевременно един от основополагащите принципи на правото гласи: Ignorantia legis neminem excusat. Непознаването на закона не освобождава от отговорност. Това го има в уикипедия.

  Принципът е по-стар от римското право, датира от времето на древния Вавилон, където правото очевидно е било на по-голяма почит отколкото в днешна България.

 84. 84 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  До коментар [#56] от "lz2":

  "Не може да заявяваш, че се бориш за върховенство на закона и в същото време да подаваш умишлено декларация с невярно съдържание! Пък за продължаване на промяната от почтения декларатор да не говорим!"
  ==============
  Хвърли едно око на краткото материалче "Под 15% от фишовете за скорост за последното тримесечие са платени". Повече от половината коментатори смятат, че за всичко е виновна полицията, гравитацията, приватизацията, но не и те самите.
  Това обяснява подкрепата за Кире. Той просто е направил това, което веднага биха направили, ако могат.

  Еретик
 85. 85 Профил на Atanas Yankov
  Atanas Yankov
  Рейтинг: 647 Неутрално

  ВМРО са патерица на ГЕРБ и ДПС

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 2423 Неутрално

  Иначе не виждам за каво е тази радост от форумния гердидж. Дори Киро да загуби няколко гласа никой от тях няма да отиде нито в ГЕРБ , нито в коалиционния партньор ДПС. Най-много да прелее малко (ако въобще) в ДБ, което е даже по-лош вариант за вас. Само, че ако можехте да мислете нямаше да сте гербави.

 88. 88 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#87] от "Doge":

  Няма радост.
  Все пак, да подминаваш с пренебрежение подобен позор за държавата, президентството и изпълнителната власт е меко казано - странно.

  Освен това, всеки гласувал за ПППП ще поредното число на сумата българи, за които Конституцията няма никакво значение.
  Поне ще сме наясно, колко са такива.

 89. 89 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1940 Неутрално

  ВМРО са патерица на ГЕРБ и ДПС
  —цитат от коментар 85 на Atanas Yankov


  Е , И ?????

 90. 90 Профил на elena_pipilota
  elena_pipilota
  Рейтинг: 425 Неутрално

  Ами да връщаме Бойко и Каракачанов, за да възтържествува законността! Алилуя!

  Недостоен лов на вещици е това.

 91. 91 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  До коментар [#74] от "Хай Буй":

  Пусни си видеото, в което Борисов върти един кран за газ редом до Путин, а Севда го режисира да си обърне лицето към камерата.
  Тия хора не ебават че има международна среща с решаващо значение, на която Борисов е "и някои други официални лица", а си снимат техните самовлюбени и нарцисизирани клипове.

  кратък
 92. 92 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3355 Неутрално

  До коментар [#76] от "rumen_s":

  еее... сега се сетих как един чичка от дпстата дето викаше на киро sugarface, а завалията на нищо не мязаше. това мъжката ревност е по-зле и женската.

 93. 93 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#91] от "Мариана Кълвачева":

  това какво общо има с темата на статията - един клетвопрестъпник и един измамник ?!

 94. 94 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  До коментар [#69] от "deaf":

  "До коментар [#11] от "deaf":"Защо иска отговор от Радев,когато и за слепците е ясно,че той е нямал думата при назначаването на Петков?"=============== Обясни на нас, кьоравите, кой е имал думата?
  —цитат от коментар 58 на Костадин Иванов
  ----------------------------------------------------------
  Радев е военен и е в кръвта му да спазва реда,дисциплината и правилата. Невероятно е той сам да наруши правилата и да сложи за министър човек с две гражданства...
  =================
  Редът дисциплината и правилата са за подчинените. Така смятат в армията.
  Още по-зле е, ако смяташ, че някой е надничал зад рамото на Радев. Това би било тежка зависимост.

  Еретик
 95. 95 Профил на itwasalladream
  itwasalladream
  Рейтинг: 189 Неутрално

  Някакво любителско басче с колко ще се покачат процентите на Петков след днешния ден? :))

 96. 96 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Клетвопрестъпник и измамник ?
  О, за първия епитет, това са всички, били те депутати или министри, които са давали клетва, до един.
  Защото в клетвата се казва, че ще служи в интерес на народа, а всъщност той 9служи на интересите на всички западни посолства.
  За втората квалификация "измамник", ами то тук отиват всички "бизнесмени", които са били в близост до властта, без значение в кой бизнес.

  кратък
 97. 97 Профил на space35
  space35
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Време е Радев да го вкараме в затвора!

 98. 98 Профил на Хай Буй
  Хай Буй
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#96] от "Мариана Кълвачева":

  Докато служенето в интерес на народа е спорно и въпрос на интерпретация, нарушението на Конституцията (част от клетвата) е налице и при това, съвсем неоспоримо.

 99. 99 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2194 Неутрално

  ""От самото начало беше ясно, че лицето Кирил Петкъв, гръмко провъзгласил се за продължител на промяната, е излъгал в декларацията, че има само българско гражданство...Ето това са "новите", "честните" и "променящите статуквото". Идват уж, за да оправят България, но влизат в тази битка по нечестен и незаконен начин.", се казва в изпратената до медиите позиция от ВМРО."

  Боклуците от МВРО ще инкасират повече загуби от тази си глупост от Петков и компания.

  I Want To Believe
 100. 100 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Всеки може да излъже в декларацията си.
  Отговорност на Радев е да провери какви хора назначава.
  Все пак не става дума за стотици хора.това са десетина министри.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK