Синята зона се разширява двойно, район "Красно село" се опълчи

В светлосиньо са новите граници на синята зона, а в тъмносиньо - сегашната. Промяната не обхвана само зелената подзона 9 между площадите "Македония", "Руски паметник" и "Възраждане".

© Столична община, Bulgaria on Air

В светлосиньо са новите граници на синята зона, а в тъмносиньо - сегашната. Промяната не обхвана само зелената подзона 9 между площадите "Македония", "Руски паметник" и "Възраждане".Двойно се увеличава обхвата на синята зона в София от 1 декември. Докладът на общински съветници от бе одобрено на днешната сесия на Столичния общински съвет. Разрастването е върху част от сегашната зелена и ще е с граници бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"-бул."Пенчо Славейков"-бул."Прага"-бул."Христо Ботев"- ул."Позитано"-ул."Марко Балабанов-ул."Добруджански край"-бул."Тодор Александров"-ул."Опълченска"-бул."Сливница"- бул. "Данаил Николаев"-ул."Милко Бичев". Увеличава се и работното време с 30 минути и то ще е до 20 ч., а не до 19.30, както е сега. С промяната паркоместата в по-скъпата синя зона, които сега са 5195, се увеличават със 7226, а в зелената - с още 550, в квартал "Зона Б-19". Очакваният приход от трансформацията е 6 млн.лева годишно.


Единствено в района от бул. "Пенчо Славейков" до площадите "Руски паметник", "Македония" и "Възраждане", където е т.нар. подзона 9, зелената зона остава. Затова е отговорен районният кмет на "Красно село" Росина Станиславова, посочиха вносителите на доклада - трима общински съветници от ГЕРБ-СДС. Това ще доведе до напрежение, тъй като тази подзона 9 ще остане с по-евтина такса, а ще е обградена от три страни с по-скъпата синя.


"До няколко месеца тази подзона ще стане истински ад", прогнозира и Борис Бонев, който подкрепи доклада. "Живея в "Красно село" и ще ви кажа, че хората там се радват, че остава зелена, а няма да е синя", опонира Иван Мечков от БСП.
"Единствено район "Красно село" не е съгласен с това разширяване и то е заявено с много ясни аргументи", обяви Станиславова, която е кмет от "Демократична България". Поискахме от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) яснота как се управляват парите от платеното паркиране, но не получихме обратна връзка - дали тези средства ще се вложат за решаване на проблема с паркирането".


Според нея решението за града е - в централната част да остане за почасово паркиране, но в кварталите да се въведе т.нар.учредено право на паркиране. Всеки собственик на имот там да има право на конкретно паркомясто на улицата, за което да плаща абонаментна такса - 40-50 лева месечно. Тази идея Станиславова опитва да внедри в "Красно село" съвместно с ЦГМ, но не среща съгласие.


Бонев смята, че този вариант не е добър, защото гражданинът през деня ще ходи на работа с колата, а паркомястото му ще стои свободно и неизползваемо от други.


Защо с парите от платените зони не се строят паркинги, няма нито един нов подземен, запита Грети Стефанова, председател на групата на "Демократична България" в СОС. Единственият нов, но наземен е в кв. "Надежда", но стои полупразен, защото никой не санкционира водачите, паркиращи безплатно наоколо по тротоарите и зелените площи, подчерта Карлос Контрера от ВМРО.


СОС прие и отпадането на трите безплатни паркоместа "служебен абонамент" пред държавни и общински институции. Ограничава се броят на платения служебен абонамент до пет места на административен адрес. Ще се въведе и регламент за товаро-разтоварните дейности за зареждане на магазини и заведения в центъра на града. Ще се позволява влизането на товарни коли в някои пешеходни зони в определени часови пояси - след 23 ч. или от полунощ до 7 ч сутринта.


Докладът за разширението на синята зона и другите изменения в Наредбата за организацията на движението в София бе приет с гласовете на ГЕРБ-СДС и ВМРО. Останалите политически сили гласуваха против и въздържал се.

Ключови думи към статията:

Коментари (102)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1303 Весело

  решение цяла София насинена зона :D:D:DD:закона на джунглата :D:D:D:D

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 2. 2 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  Когато производството пада, се увеличават приходите от паразитни дейности, които не носят национален доход, а са вид рекет над населението.
  Затова се увеличава и общинската администрация, защото има нужда от нови приходи от продажба на нещо, което е на всеки, тоест е общонародна собственост.

  кратък
 3. 3 Профил на parallelepiped
  parallelepiped
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Стъпка в правилна посока за поне малко ограничаване на сдуханите канцерогенни дизеляци в центъра. Но, само при условие, че допълнителните приходи не потънат в някоя черна дупка...

 4. 4 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  "Единственият нов, но наземен е в кв. "Надежда", но стои полупразен, защото никой не санкционира водачите, паркиращи безплатно наоколо по тротоарите и зелените площи, подчерта Карлос Контрера от ВМРО."

  За да се избият, тези паркинги ще са скъпи и няма да се използват. Не беше нужно да се строи дори един за да се разбере това.

 5. 5 Профил на snower
  snower
  Рейтинг: 293 Разстроено

  Купуваш бяла боя, ламарина за знаци, колчета и започваш да прибираш пари. Чудесно, стига преди това да си инвестирал в паркинги и облагородяване на междублоковите пространства, които се превръщат в кални блата при всеки дъжд.

 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  Браво на "Красно село"!

 7. 7 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 843 Неутрално

  Опълчили са се, щото са красни селяни. От Мусачево до Драгичево паркирането на обществените площи трябва да е платено, със значителна разлика в часовия диапазон и цената, ако искаме уреден град.

 8. 8 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  месиджът е ясен - Връщайте се на село.

 9. 9 Профил на Z Z
  Z Z
  Рейтинг: 45 Весело

  ГЕРМ и ВМРО пак се прегърнали и се взели. Този път в СОС.

 10. 10 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Купуваш бяла боя, ламарина за знаци, колчета и започваш да прибираш пари. Чудесно, стига преди това да си инвестирал в паркинги и облагородяване на междублоковите пространства, които се превръщат в кални блата при всеки дъжд.
  —цитат от коментар 5 на snower


  то много платени паркинги не са нещо по-различно от кално незастроено петно с добавена вдигаща се бариера. Общината прави същото, прибира пари за почасово и годишно паркиране в земите нейна собственост, които са пътища. За паркиране в зелените площи не взема.
  В Красно село вместо твърда сума на месец могат да направят един аукцион и да се наддава за парко място на улицата.

 11. 11 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#7] от "protoger":

  Това е един населен с много полицаи район.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#7] от "protoger":

  Ти преди колко години дойде в София и в кой квартал живееш?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  Лумпени!
  А паркинг на метро ГМ димитров, което покрива 5 квартала (Дианабад, Изток, Ст Град, Дървеница, Витоша)?
  За да направиш абсолютно целия център синя зона, и то до 20ч, градският транспорт и връзките към него трябва да са ти безупречни.
  А то нищо не е правено.

  И метро в Студентски Град и Витоша, кога!?

 14. 14 Профил на ransom
  ransom
  Рейтинг: 36 Неутрално

  този път вече наистина ще направят паркинги, обещано е, да знаете

 15. 15 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#12] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Това е несъстоятелна и ненужна информация, която цели само и единствено раздор и кавга, вместо диалог.
  Но сме свикнали.

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#15] от "deymus":

  Явно и ти живееш там. Няма лошо.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на protoger
  protoger
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#7] от "protoger":Ти преди колко години дойде в София и в кой квартал живееш?
  —цитат от коментар 12 на КМЕТ В СЯНКА


  Неотдавна си тръгнах от София, дай Боже да се върна скоро. И сега живея в град, където можеш да паркираш безплатно само в двора или хола си. Това важи и за всички села околовръст.

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#17] от "protoger":

  Личи си.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#5] от "snower":

  Междублоковите пространства не са безплатни паркинги, това са зони за озеленяване и там НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПАРКИРА. И няма как общината да ги облагороди че да може всеки селяк да паркира на хубаво и безплатно разбира се.

 20. 20 Профил на nhh18551388
  nhh18551388
  Рейтинг: 667 Любопитно

  А отпада ли безплатния паркинг за нищоправците от Бюрото на Европейския парламент в София на Раковска 124?
  Окупирали са в буквалния смисъл на думата , половината от пряката ул. Рачо Димчев.

 21. 21 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1410 Любопитно

  Стига с тези Общински паркинги.
  Като се построят седят празни щото искат Парййййййй.
  А никой не иска да дава Парйййййй.
  Ако е 5лева на ден ще ги плащате ли Селянйййййййй.
  Нивгаш Онюд

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 22. 22 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#19] от "m17":

  А подземни паркинги може ли другарю Владов и отгоре градинки?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 23. 23 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 973 Любопитно

  И за какво е цялата шумотевица? За да дойдат други управляващи в СОС и да отменят новите правила и зони, наложени от крадливата пасмина на ГЕРБ и "Патриотите" (нарочно са в кавички). За толкова години "кадърно" управление освен в краденето, в друго не са се усъвършенствали. И сега да не би някой да си мисли, че ще се разреши проблема с паркирането? Няма начин! А състоянието на градския транспорт няма да накара хората да слязат от колите, особено в зимния пандемичен сезон. Затова си мисля, че освен за облагодетелстване на дебилите от СЦГМ и СО, друг ефект от зоните няма да има...

 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#21] от "dedoliben":

  Може и без пари ама не искат. Преди години лично му го обясних на другаря ДикоФФ
  Защото така яко се лапа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на parallelepiped
  parallelepiped
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#7] от "protoger":

  "Искаме уреден град", искаме, ама селяндурите не дават и цъкат минусчетавъв форума...

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 679 Неутрално

  За да направиш абсолютно целия център синя зона, и то до 20ч, градският транспорт и връзките към него трябва да са ти безупречни.
  —цитат от коментар 13 на Тангра


  Оправданието на общината да не прави градския транспорт "безупречен", т.е. на често е че няма достатъчно натовареност. А това е защото прекалено много хора ползват коли. Никой няма да слезе от колата ако не е принуден, това е тествано в много сходни като гъстота на населението градове. Виж ако хората са принудени да ползват ГТ, тогава вече общината ще изпита натиска да го подобрява още повече.

 28. 28 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А кой ще ги плаща другарю слънчасал кмете? Щото подземен паркинг, само като строеж ще излезе поне 20к евро което са милиони. Кой ги дава и как се изплащат? Щото аз не съм съгласен с моите данъци да се строят безплатни паркинги за някакви таралясници. Искам да се строят детски градини, училища, улици, канализация, трамваи и т.н.

 29. 29 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Стъпка в правилна посока за поне малко ограничаване на сдуханите канцерогенни дизеляци в центъра. Но, само при условие, че допълнителните приходи не потънат в някоя черна дупка...
  —цитат от коментар 3 на parallelepiped


  Никаква правилна посока не виждам аз. Черната дупка в която отиват парите е всеизвестна и досега няма дори минимален признак, че се затваря.
  Това си е жив пладнешки грабеж, и всякакви теории за 'по-чист въздух' или 'ограничен трафик' са абсурдни.

  You don't know what you don't know.
 30. 30 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 709 Неутрално

  Когато производството пада, се увеличават приходите от паразитни дейности, които не носят национален доход, а са вид рекет над населението.Затова се увеличава и общинската администрация, защото има нужда от нови приходи от продажба на нещо, което е на всеки, тоест е общонародна собственост.
  —цитат от коментар 2 на Мариана Кълвачева


  "Бюрокрацията се разраства за да се справи с потребностите на разрастващата се бюрокрация."
  - Айзък Азимов

  You don't know what you don't know.
 31. 31 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  С една дума - Красно село вече е най-близкият безплатен паркинг за желаещите да ходят с коли към центъра. Приятни съприкосновения с автоталибаникус неандерталикус. Обзалагам се, няма да издържат повече от година на тяхната компания и ще изреват да искат зона чак до Овча купел.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 32. 32 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Цяла София трябва да стане синьо-зелена зона. Безплатно паркиране само след околовръстното. Парите да се влагат в обществен транспорт, паркинги и нови улици. Но, с Юрданка и ГЕРБ няма да стане.

  Бивш tww09306483.
 33. 33 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#2] от "Мариана Кълвачева":

  Не ти е конституционно право парче от улицата, както не ти е право да си с нещо повече от човек, който не притежава кола/коли.

 34. 34 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#26] от "reply":

  Кой ти плаща данъците на теб? Мама?

 35. 35 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 679 Неутрално

  С една дума - Красно село вече е най-близкият безплатен паркинг за желаещите да ходят с коли към центъра. Приятни съприкосновения с автоталибаникус неандерталикус. Обзалагам се, няма да издържат повече от година на тяхната компания и ще изреват да искат зона чак до Овча купел.
  —цитат от коментар 31 на cinik


  Това ще продължи да се повтаря, докато зоната не стигне околовръстното. Копи-пейст на проблема до съседния квартал. В Стрелбище например проклинат деня, когато в Иван Вазов направиха зоната.

 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  "Единственият нов, но наземен е в кв. "Надежда", но стои полупразен, защото никой не санкционира водачите, паркиращи безплатно наоколо по тротоарите и зелените площи, подчерта Карлос Контрера от ВМРО."За да се избият, тези паркинги ще са скъпи и няма да се използват. Не беше нужно да се строи дори един за да се разбере това.
  —цитат от коментар 4 на alabalko


  Автоталибаникус неандерталикус не може без кола, но не чак толкова, че да се охарчи с 2 лева за паркинг

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 37. 37 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#31] от "cinik":

  Аз от години искам зона в самото Красно Село (квартала), предишния кмет (от СДС-ГЕРБ) даже го обещаваше веднага след изборите (които загуби).

 38. 38 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#32] от "Petleshev":

  А със Спасителя или кандидат на ДБ дали ще стане? Щото досега всячески се пазят да го обещаят а аз съм се зарекъл да гласувам до живот за който го направи!!!

 39. 39 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1269 Любопитно

  В Красно село не беше ли онази с далаверите с ковид помощите?

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 40. 40 Профил на buzanka
  buzanka
  Рейтинг: 481 Неутрално

  То ще остане ли в София улица, която да не е синя или зелена зона? Освен в Ботунец и Кремиковци, евентуално

  Обичам да слушам само себе си
 41. 41 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  То ще остане ли в София улица, която да не е синя или зелена зона? Освен в Ботунец и Кремиковци, евентуално
  —цитат от коментар 40 на buzanka


  В Кремиковци и Бухово не знам как е, но в Горубляне пада яко пукане на гуми и кривене на чистачки. Има къщи с басейни, но без гаражи в двора.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 42. 42 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Весело

  До коментар [#28] от "m17":

  Питай дикофф. Един път му го казах без пари. Вече акъл на гербери само с пари.
  Ти защо ме питаш като си завършил УНСС. Все пак 10 години го учи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 43. 43 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  Лумпени!А паркинг на метро ГМ димитров, което покрива 5 квартала (Дианабад, Изток, Ст Град, Дървеница, Витоша)?За да направиш абсолютно целия център синя зона, и то до 20ч, градският транспорт и връзките към него трябва да са ти безупречни.А то нищо не е правено.И метро в Студентски Град и Витоша, кога!?
  —цитат от коментар 13 на Тангра


  Айде, айде... Понеже автоталибаните са се затърчали да минат на градски транспорт, само да направят метрото със свръхзвукова скорост и идват веднага....

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 44. 44 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  До коментар [#40] от "buzanka":

  Аз не виждам нищо лошо в това.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 45. 45 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#38] от "m17":

  Аз не знам дали и с кого ще стане, защото не съм врачка. Само казвам очевидното, че с Юрданка и ГЕРБ не става.

  Бивш tww09306483.
 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Весело

  До коментар [#37] от "m17":

  Вероятно точно заради това ги загуби. Хората не са идиоти.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на Белият кон на Винету Аристотелов
  Белият кон на Винету Аристотелов
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#32] от "Petleshev":

  Не може да няма безплатно паркиране. По-скоро синята зона в централната част трябва наистина да е много много по-скъпа, за да разреди паркирането и използването на коли там.

 48. 48 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Весело

  До коментар [#45] от "Petleshev":

  Фактите и живия живот потвърждават думите ти.
  С какво се подобри положението в старите зони за близо 2 години откакто ги въведоха и дерат хората?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 49. 49 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Весело

  До коментар [#47] от "Белият кон на Винету Аристотелов":

  Хората ще спрат да плащат а корумпетата искат редовно стригане на раята.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#48] от "КМЕТ В СЯНКА":

  За близо 20 години!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на standby
  standby
  Рейтинг: 359 Неутрално

  Проблема не е в нарастването на зоните, а в изчезването на приходите от тях.
  Инак ред няма да има... защото ганьо без тояга не отбира.

 52. 52 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Никакво учредено право на паркиране! Като си си купил килия в пчелна пита, свиквай да живуркаш като пчела-работник. Никакъв личен автомобил не ти се полага! Да си мислил преди да продаваш дворното място, че ще ти трябва и гараж. Единствено такъв подход може да подобри живота в града. Иначе ще продължават да застрояват и малкото останали петна, да променят стандартите за уплътняване и да правят живота непоносим. В момента, дори в крайните квартали е гмеж. И как няма да бъде, като блоковете се строят без паркоместа или в най-добрия случай с едно на апартамент, а повечето жилища ползват две коли и половината паркоместа са разкупени от комшии още преди да са продадени жилищата в сградата. Да не говорим пък за това, колко гаражи в момента се ползват за магазинчета или за складови помещения, докато колите на собствениците задръстват улиците.

 53. 53 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 108 Неутрално

  До коментар [#22] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ти не разбра ли, че ората искат безплатни паркинзи, както е в целия свят?

 54. 54 Профил на hitcher
  hitcher
  Рейтинг: 108 Неутрално

  До коментар [#45] от "Petleshev":


  Е маята шти напраи сичко безплатно, или курнелата, ели па ицкото.

 55. 55 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#52] от "ivanpopov":

  Гарантирано от ГЕРБ!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 56. 56 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#54] от "hitcher":

  Те ли кметуват?
  Хайде малко по-умно!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 57. 57 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#53] от "hitcher":

  Оправи си правописа, че се излагаш. Освен ако не се казваш Росен.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 58. 58 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  До коментар [#47] от "Белият кон на Винету Аристотелов":

  "... Не може да няма безплатно паркиране...".

  Защо да не може?

  Бивш tww09306483.
 59. 59 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Ама, другари, тея улици, дето е синя и зелена зона и тая инфраструктура се градят и се поддържат с парите на всички жители на София, включително и тия дето не живеят в тия зони.
  Съответно, тия дето не живеят в тия зани би следвало да не плащат втори път за възможността да ползват инфраструктурата на тия зони.
  Щото жителите на синята и зелената зона, коги отидат и паркират извън тея зони, в другите части на града, не плащат нищо.
  Ама се оказва че жителите на зоните извън синята и зелената, като отидат в синята или в зелената зона, требе да плащат.
  Че къде е справедливостта тук?

 60. 60 Профил на Белият кон на Винету Аристотелов
  Белият кон на Винету Аристотелов
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#58] от "Petleshev":

  По същата причина, поради която няма как да няма свободна зона, на концесионен плаж.

 61. 61 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#59] от "Сгугню":

  Кажи го на бойко и фандъкова.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 62. 62 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#60] от "Белият кон на Винету Аристотелов":

  Зоните са супер хранилка за герболяка и роднините им в общината.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 63. 63 Профил на deep_space
  deep_space
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Както в много градове в Европа, самото преминаване с автомобил през центъра трябва да стане платено.

 64. 64 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#42] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Аман от склерозирали старци дето се смятат за гениални и не се усещат как се излагат. Пу да на изкукаме всички като вас.

 65. 65 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#33] от "falcone":

  "Утре аз баница."
  Това разбрах от написаното.

  кратък
 66. 66 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#52] от "ivanpopov":

  От поне 10 години няма как да превърнеш гараж в нещо друго. Но да, има доста такива останали от 90'те и са си съвсем легални.

 67. 67 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  До коментар [#45] от "Petleshev":

  Манате ги Йорданка и ГЕРБ, кажете ми кой ще го направи че да гласувам за него?

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2071 Неутрално

  До коментар [#3] от "parallelepiped":

  Никаква стъпка не е. И какво значи "центъра"? В "елитните квартали" като Лозенец и Хладилника не се диша от смърдящи бракми.

  Правилна стъпка би било да ги спрат от движение.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 70. 70 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2040 Неутрално

  Защо е с 30 минути повече? Това сметнато ли е като разходи за екипите за глобяване/вдигане, парите за техните смени срещу евентуалните приходи? Да не се окаже, че заради извънредния им труд или ще се губят реално пари или ще трябва да въведат нови смени, на които да назначат "наши" си хора? Защото за 12 часов работен ден няма ефективен вариант, кой знае колко може да се оптимизира, ако не се кара глупаво през просото - по-дълго, повече, по-скъпо, а се подходи с мисъл.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 71. 71 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#70] от "fpyyh":

  Работят по 6 часа.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 72. 72 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  [quote#27:"kapitan_laino"][/quote]

  Вероятно си наясно, че това е просто оправдание? От друга страна пък и много хора не слизат от колите именно защото в час пик градския транспорт е претъпкан.
  Плюс това презастрояването на града без съответната инфраструктура (училища и детски градини) принуждава доста от родителите да развозват децата си из цяла София. Само че за това не са виновни обикновените граждани да ти кажа, търси вината другаде. Не е редно със санкции да се карат хората да слизат от автомобилите!

 73. 73 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 2040 Любопитно

  До коментар [#71] от "КМЕТ В СЯНКА":

  А им плащат за 8?

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 74. 74 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  [quote#43:"cinik"][/quote]

  Циник, попринцип съм съгласен с твоите мнения, но какво означава автоталибанин? Какви автоталибани са родителите, които са принудени да карат децата си на детски градини и училища далеч от квартали, в които живеят, защото няма достатъчно места и не са били приети там?!
  Само аз ли забелязвам, че като почне учебната година и трафикът в София рязко се влошава. Не се ли питате защо се получава така? Кой разреши презастрояване на града без съответната инфраструктура и сега насъсква хората придвижващи се с градски транспорт срещу хората, придвижващи се с автомобил???

 75. 75 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  Аз само да попитам с какво ще реши някакъв проблем изместването на проблема от зоната в квартали без зона? Някой ако може да ми го обясни. Ами като стане целият град синя/зелена зона и всички са принудени да плащат рекет? Какво се случва тогава с паркирането и защо някой си мисли, че това би решило проблемът с трафика?!?
  Гласувам за ДаБг, но това е една от политиките им, които са в голямо противоречие с моите вижданя, а и не само с моите очевидно.

 76. 76 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#74] от "T.M.":

  +++

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 77. 77 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1973 Весело

  Г-ца Бонева пак изригнала. То в тая зона и сега е ад, ама тя няма как да знае, като от "Лозенец" слиза директно на жълтите павета, освен ако няма да ходи до Клуж, хахаха.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 78. 78 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#63] от "deep_space":

  За София е НЕприложимо поради тъпото и некадърно градоустройство на герберите.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 79. 79 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4610 Неутрално

  До коментар [#75] от "T.M.":

  ++++Точно това питам и аз - 20 години зони БЕЗ НИКАКЪВ ЕФЕКТ за хората и града.
  И ПАРИТЕ ГИ НЯМА!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 80. 80 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Че ще се лее хейт, явно е ясно на авторите на статията, щом подчертават, че „бе приет с гласовете на ГЕРБ-СДС и ВМРО", но спестяват, че и Борис „Спасителя" Бонев е съ-автор на приетите предложения!

 81. 81 Профил на Климент Горанов
  Климент Горанов
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#75] от "T.M.":

  Като стане зона целия град, ще се разкарат таралясниците които се ползват за склад.
  И преди да си купиш кола ще мислиш как да разкараш старата.


 82. 82 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3908 Весело

  Цялата столица да става една голяма синя зона и всички приходи от нея да заминават в шкафа, на отчет при Шефа на Фандъкова ! Какво има да си играем с лицемерни пози колко СО мислела за столичани !

 83. 83 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1185 Неутрално

  Ами като стане целият град синя/зелена зона и всички са принудени да плащат рекет? Какво се случва тогава с паркирането и защо някой си мисли, че това би решило проблемът с трафика?
  —цитат от коментар 75 на T.M.

  Ще се случи това, че всичките ти съседи с номера РК, КН, СО, ЕН няма да могат да си извадят стикер и ще трябва или:
  - да дадат баракудите си на старо желязо
  - да си ги регистрират в София и да си плащат 200-те лева данък тук, а не по родните места (белким общината направи нещо с тия пари, не че се надявам много де).
  В допълнение, за втора кола на адрес стикера като не е 100 лева, а 300, много хора със софийски адрес могат да решат да разкарат втората барака, защото става на година 200 лева данък, 250 гражданска, 300 зона, 50 ГТП, и може да решат, че им идва дебело да държат две, втората от които се кара от дъжд на вятър и само заема паркомясто.

 84. 84 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 570 Неутрално

  Като няма контрол е абсолютно все тая. СГМ са абсолютно неспособни да контролират и санкционират нарушителите. В Лозенец всеки си спира където и както си поиска, когато си поиска. Няма паяци, няма скоби, няма проверяващи. Все тая е...

 85. 85 Профил на ivanpopov
  ivanpopov
  Рейтинг: 2285 Неутрално

  Стрижи стадото, докато има какво!

 86. 86 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#16] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Не е от значение къде живея, с тези полицейски похвати, не си особено адекватен опонент.
  Съжалявам

 87. 87 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 672 Весело

  Не ми се сърдете столичани, ама ми е кеф, че се джафкате. Поне за малко ще забравите любимата ви тема, че провинцията ви е проблема ( Данчето имам предвид...).
  Иначе тази "мярка" не решава абсолютно нищо.


  От идиоти отговор не чакам
 88. 88 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Като искаш да караш кола, байно, ще се погрижиш за гараж, а няма да си тряскаш трошляка на тротоара! И ти не спиш на улицата, нали? Аз мога да кажа, че когато направиха около нас зелена зона, родихме се! А дойде ли синя, приветствам я! Мястото на колата е в гаража!

 89. 89 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#87] от "chudomor":
  Какви столичани те патили, човече? СФ е сбирщайн от всякъде! И хората не са виновни, идват в тукашната лудница, защото тук се намира работа. Малоумие на политиците! А кой с кого се джафка, не е ясно. Може да са си градски или селски, дошли в СФ, знае ли човек?

 90. 90 Профил на ivo
  ivo
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Крайно време е тъмно синята зона да бъде изцяло забранена за коли! Който иска да живее в баш центъра да свиква от сега да няма кола или да паркира надалече!

  Не на глобалистите и глобуса! Make Earth Flat Again!
 91. 91 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2209 Неутрално

  До коментар [#75] от "T.M.":Като стане зона целия град, ще се разкарат таралясниците които се ползват за склад. И преди да си купиш кола ще мислиш как да разкараш старата.
  —цитат от коментар 81 на Климент Горанов


  Това може да се постигне и без зони, ама си трябва акъл...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 92. 92 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 936 Неутрално

  По всякакъв събират пари за да ги наливат във черната дупка топлофикация !!!

 93. 93 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  Безумието със зоните продължава!

  Поискахме от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) яснота как се управляват парите от платеното паркиране, но не получихме обратна връзка - дали тези средства ще се вложат за решаване на проблема с паркирането

  Аха! ... Средствата ще се вложат по кметските шкафчета!

  Никой не е наясно, къде отиват тези пари и никой не може да обясни, какви точно проблеми решават зоните. Знае се само, че софиянци ще платим едни милиони ...

 94. 94 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  До коментар [#75] от "T.M.":Като стане зона целия град, ще се разкарат таралясниците които се ползват за склад. И преди да си купиш кола ще мислиш как да разкараш старата.
  —цитат от коментар 81 на Климент Горанов


  Не приятелю, просто ако имаш апартамент за даване под наем там, никой няма да иска да го вземе и предвид допълнителните разходи, ще започнат да падат и цените в тези квартали 😊

  А живущите и бизнеса поетапно ще се изнесат, щото днес без "таралясник" в София няма как, освен ако не си пенЦия.

 95. 95 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2282 Неутрално

  [quote#43:"cinik"]
  —цитат от коментар 74 на T.M.
  Циник, попринцип съм съгласен с твоите мнения, но какво означава автоталибанин? Какви автоталибани са родителите, които са принудени да карат децата си на детски градини и училища далеч от квартали, в които живеят, защото няма достатъчно места и не са били приети там?! Само аз ли забелязвам, че като почне учебната година и трафикът в София рязко се влошава. Не се ли питате защо се получава така? Кой разреши презастрояване на града без съответната инфраструктура и сега насъсква хората придвижващи се с градски транспорт срещу хората, придвижващи се с автомобил???[/quote]

  Родителите, които карат децата си в друг квартал, ги оставят и потеглят. Тях платената зона не ги засяга. Началното време на зоната е 8.30 ч., когато училището е започнало. Зоната даже ги улеснява, защото елиминира трафика от автоталибани, които ходят с кола на работа в центъра.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 96. 96 Профил на koalarevolution
  koalarevolution
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#95] от "cinik":

  Родителите, които карат децата си с кола са български феномен и го правят от тъпотия, а не от нужда. Никъде в европейска столица не съм виждал нещо подобно. Живея пред училище в центъра на София и като почнат да си водят или взимат децата просто ни затапват улицата с опашки от 100-200 метра. Спират навсякъде където намерят на аварийки без никакво съобразяване с ЗДП и безопасност. Ужасно е и намалява качеството на живот на всички съседи. За мен това няма оправдание!

 97. 97 Профил на liberalche
  liberalche
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#96] от "koalarevolution":

  Тва не е верно. В училището на детето ми може дори да се спира в двора, за да не става задръстване на улицата. И пак става, доста коли са. И да, става дума за известна европейска столица, която Бонев често дава като пример.

 98. 98 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 3050 Неутрално

  До коментар [#28] от "m17":

  Кой ти говори за безплатни паркинги? Нека построят до нас един и да искат нормална сума, примерно 50лв на месец. Улиците наоколо са препълнени с коли и се паркира на тротоарите, а вечер по половин час обикаляш за място, често през 4-5 пресечки. Защо според теб да не си платя място? Напротив, псувам общината, че не е осигурила паркинг. Условието е просто- да не е на километър от нас, а да е наблизо. И всъщност площ, където имаше огромен частен паркинг наблизо, има. Беше пълен даже. По някаква причина го махнаха, нищо че площта е празна. Колите от него просто задръстиха улиците, защото не може вече да се влиза на онова място.

 99. 99 Профил на hahohehi
  hahohehi
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Перфектно.
  Живея в квартал със зелена зона и откакто я има е много по-добре.
  Излиза ми по 8 лева на месец, което е нищо на фона на останалите разходи за колата.

  Ходя с колата само на места с осигурен паркинг, иначе с градски, такси, спарк или колело.

  В общи линии срещу зоните са единствено работещите в зоните...

 100. 100 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  ЦГМ - коупционната хранилка на Бочко, Фандъчка и компания.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK