"100% лъжа" - Домусчиев отрече да участва в концесията на летище София

"100% лъжа" - Домусчиев отрече да участва в концесията на летище София

© Цветелина Белутова, КапиталПредседателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев отрече да участва в концесията на летище София. Той използва профила си във "Фейсбук", за да отговори на вчерашното твърдение на служебния транспортен министър Христо Алексиев, който обяви, че фирми на бизнесмена участват с 20% в концесията на столичната аерогара.


"Категорично заявявам, че тези твърдения, намеци и внушения са поредната 100-процентова лъжа и са част от инструментариума на настоящата предизборна кампания, от която определени лица и медиен кръг се опитват да извлекат политически дивиденти и ползи", пише Домусчиев.


Според него целта е да бъде дискредитиран "от субектите, които понастоящем се опитват да дирижират задкулисно политическия живот в страната и да позиционират участниците в него". Той допълва в позицията си, че няма да допусне името му да бъде замесвано в политически интриги, защото не се занимава с политика.
"Противно на лъжливите твърдения, нямам никакво пряко и/или непряко участие с контролирани от мен и/или свързани с мен дружества в концесията на летище София. Ако Христо Алексиев намери и ми покаже кои са моите фирми, които държат 20% в тази концесия, аз поемам ангажимент да му прехвърля безвъзмездно тези акции, а той като беден и некорумпиран служител с дългогодишен опит, защитаващ интереса на българската държава и нейните граждани, може по негово усмотрение да ги дари на държавата, на домове за сираци или да ги използва за подпомагане на друга благородна кауза", пише още Домусчиев.


Той завършва с това, че адвокатите му ще предприемат "всички допустими от действащото законодателство действия и мерки", за да защитят правата му.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK