Антикорупционният фонд поиска проверка за връзки на Младен Маринов със собственици на "Делта гард"

null

© Георги Кожухаров

null



Антикорупционният фонд е изпратил сигнал до министъра на вътрешните работи по нова информация за връзки между бившия вътрешен министър от кабинета Борисов Младен Маринов със собствениците на охранително дружество "Делта Гард" ЕООД Димитър Спасов - Каратиста и Марин Милчев Русев.


Получената от АКФ нова информация съдържа докладна записка от полицейски служител при РПУ - Несебър, от 2005 г. Сигналът е без подател, но описаните в него имена и събития насочват към източник от системата на МВР, което го прави задължителен за институционална проверка, се казва в съобщението на АКФ..


От докладната записка, приложена към сигнала, се разбира, че през нощта на 26.11.2005 г. са били спрени за проверка три леки автомобила. Последният от проверените автомобили, "Фолксваген Туарег", собственост на дружеството "Делта - С" ООД, гр. София, е бил управляван от Димитър Спасов Спасов от София. Двама от пътниците се легитимирали със служебни полицейски карти като служители на Дирекция "Сигурност, превенция и опазване на обществения ред" (СПООР) в град София. Те били Младен Найденов Маринов от гр. София и Марин Милчев Русев също от София.


Фирмата "Делта гард", чийто лиценз беше отнет, се прочу с посочената в разследването на АКФ "Осемте джуджета" охрана на заводите "Изамет" в Дупница и недопускането до тях на собственика им Илия Златанов.
В разследването той разказа, че охранители на тази компания са го следвали постоянно и са охранявали бизнеса му. Служители на същото дружество са охранявали и заведението "Осемте джуджета", докато там се провеждали срещите на организаторите на рекета срещу Златанов Фирмата беше спомената и от обвиняемия бизнесмен Васил Божков, който се намира извън страната, според когото гардове от "Делта гард" са били сред провокаторите на антиправителствените протести.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK