Здравните власти разрешиха да има COVID сертификати при високи нива на антитела (обновена)

Здравните власти разрешиха да има COVID сертификати при високи нива на антитела (обновена)

© Георги КожухаровОчаквано, Министерството на здравеопазването обяви, че ще признава тестове за антитела като условие за издаване на сертификат за COVID-19. Решението представи министър Стойчо Кацаров във вторник (9 ноември) след като в понеделник вечер бяха публикувани три експертни становища, които не бяха единни за въвеждането на удостоверение за антитела като условие за достъп до обществени места.


Според заявките на здравните власти и държавната фирма "Информационно обслужване" удостоверенията за антитела ще могат да се издават от четвъртък (11 ноември), ако IgG антителата са над праговата стойност от 150 BAU/ml и ще важат три месеца. Хората, които са си правили изследвания преди тази дата, ще трябва да отидат отново до лаборатория, защото новото българско облекчение за удостоверение за COVID-19 няма да важи със задна дата. Държавата няма да плаща за изследванията за антитела. Сертификатът ще важи само в България.


Какви тестове (не) се признават


Решението на Министерството на здравеопазването е да се признават изследвания за IgG антитела, като резултатът им трябва да е поне 150 BAU/ml, за да могат тествалите се да имат право на удостоверение за антитела.
Този праг не е универсален при изследванията за IgG антитела в лабораториите. Те имат разнообразни референтни стойности, които ще трябва да нагодят към условията на Министерството на здравеопазването. Те са съобразени с препоръките на Световната здравна организация (СЗО), твърди проф. Радка Аргирова, председател на Българското дружество по медицинска вирусология и член на експертния съвет по вирусология при министъра на здравеопазването.


"Тази единица се получава в резултат на взаимодействие между един калибрационен фактор, даден от СЗО, с който пропорционално се съобразяват всички тестове", обяви Аргирова. Тя заключи, че хората с така високи показатели на антитела са "сравнително надеждно защитени".


Решението Министерството на здравеопазването да се спре върху изследването на IgG антитела Христова аргументира така: "Това са най-дълго живеещите антитела. При преболедували преди месеци тези антитела се задържат и можем да ги търсим.


В първоначалното си становище проф. Ива Христова препоръчваше да се изследват вируснеутрализиращи антитела. Промяната в мнението бе аргументирано, че IgG антителата са част от тях. "Ако човек има достатъчно висок титър IgG антитела, вътре в тях има достатъчно висок титър неутрализиращи", каза проф. Христова. Отбеляза още, че не всички лаборатории правят изследвания за вируснетрализиращи антитела и това "ще доведе до голям смут". Не бе споменато изрично, но по всяка вероятност по същата причина няма да се признават и изследванията за Т-клетъчен имунитет, които освен това са и скъпи - струват най-малко 180 лв.


Защо се признават антитела


На въпрос на "Дневник" каква е научната обосновка за решението за удостоверения за антитела, при положение че в света няма научен консенсус при какви стойности на антитела човек е защитен, проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и главен координатор на експертния съвет по вирусология, обяви, че избраната прагова стойност е достатъчно висока.


От изказване на проф. Аргирова се разбра, че аргументите не са само научни. Причина било и че "няма кой да работи в болниците": "Те са се самоизолирали, нямат документи", казва вирусологът. От изказването ѝ може да се заключи, че медицинският и немедицинският персонал в лечебните заведения не е достатъчно склонен да се ваксинира, нито отговаря на другите допустими за здравното министерство условия за сертификати: да се преболедували преди не повече от година (заразяването е установено с PCR или антигенен тест в лаборатория) или да се тестват през два или три дни, за да е доказано, че не са носители на вируса.


Здравният министър Стойчо Кацаров пък добави, че "част от хората, които си въобразяват, че са преболедували, ако си изследват антителата и видят, че са под границата за защита, това може би ще ги стимулира да се ваксинират. Надявам се така да бъде".


Как ще се издават удостоверенията за антитела


Иво Стойчев от държавната фирма "Информационно обслужване" обяви, че от четвъртък се очаква на сайта на Националната здравно-информационна система да има разработен допълнителен модул към секцията за сертификатите, от която да може да се изтеглят удостоверенията. Стойчев заяви, че няма да е необходим електронен подпис, но ще се изисква референтен номер, който тестващите се ще получават от лабораториите.


Втората възможност е сертификатите да бъдат получавани на място от лабораториите. От изказването на Стойчев се разбра, че те ще трябва да обновят системите си, за да могат да работят с новите възможности за удостоверения за антитела: "Всяка една лаборатория ще трябва да бъде успешно интегрирана по заложените от нас технически правила с Националната здравно-информационна система".


За удостоверенията за антитела между политиката и науката четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (133)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 866 Разстроено

  Ех, че сме пионери в здравеопзването :)

  You don't know what you don't know.
 2. 2 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Ние сме някакви пионери явно в сертификатите, но като така или иначе куцо и сакато вади фалшиви сертификати, то дали ще добавим още един вид сертификат или не .. надали ще обърка чак толкова много нещата.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 3. 3 Профил на Силвия Колева
  Силвия Колева
  Рейтинг: 289 Неутрално

  От умрелите у нас от ковид през изминалите 50 дни 94% са НЕВАКСИНИРАНИ.

  https://coronavirus.bg/bg/statistika/positive-dead

 4. 4 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 866 Неутрално

  Ние сме някакви пионери явно в сертификатите, но като така или иначе куцо и сакато вади фалшиви сертификати, то дали ще добавим още един вид сертификат или не .. надали ще обърка чак толкова много нещата.
  —цитат от коментар 2 на bludniq_sin


  Еми да, ще черпим лабораториите още малко за безсмислени тестове, и като излезнат отрицателни пак ше фалшифицираме сертификата. По пионерски!

  You don't know what you don't know.
 5. 5 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Поне ще има едни хора да се тестват допълнително. Сигурно и числото 150 не е случайно.

 6. 6 Профил на afa41673537
  afa41673537
  Рейтинг: 28 Неутрално

  Next steps:

  -- Масови изненади, че антитела нема и че не си го "изкарал" без да разбереш

  -- Мрънкотене за стойността на границата, що е толкова висока.

  Нека анти-ваксърията продължи СЕГА!

 7. 7 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 819 Весело

  Ледът се пропука, дами и господа, съдебни заседатели!

  Това е един много добър ход. Сега маса народ ще се юрне да си прави тестове за антитела. Маса народ ще установи, че има и ще ползва привилегиите на зеления сертификат, защото от медицинска гледна точка тези хора са защитени точно толкова, колкото ваксинираните и доказано преболедувалите. Медицинската справедливост ще възтържествува, а справедливостта е най-градивната сила.

  От друга страна маса народ, обаче, ще установи, че няма антитела, както са си мислели, голяма част от тях ще се стресне и ще се ваксинира. Какво по-хубаво от това?

 8. 8 Профил на persifedron1
  persifedron1
  Рейтинг: 585 Неутрално

  С този ход казваме на непреболедувалите следното:
  "Ако щете, ваксинирайте се, а ако щете, заразете се, пък ние във всички случаи ще ви възнаградим със сертификат."
  Т.е. на гражданите се дава стимул да се заразяват.
  По този начин ваксинационна кампания не се прави и смъртност не се намалява.

 9. 9 Профил на Легионер
  Легионер
  Рейтинг: 64 Неутрално

  Най-после едно разумно решение, без да слушаме тоя и оня. Лично аз ще се възползвам, тъй като имам много антитела.

 10. 10 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#1] от "meteowrite":

  Ех, че сме пионери в здравеопзването :)
  🤣🤣🤣🤣
  Дали вирусът ще го оцени?
  🤣
  Себе си може да излъжем и явно го правим добре!
  Ама вирусът дали ще ни подмини затуй че имаме фалшиви сертификати?
  🤣

 11. 11 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  90 дена валидност

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 12. 12 Профил на meteowrite
  meteowrite
  Рейтинг: 866 Неутрално

  До коментар [#7] от "Холдън Колфийлд":

  Ако някой се притеснява от факта, че може да няма антитела, то направо може да се ваксинира и без да си прави антителен тест. Всички оргарнизации (WHO, CDC, EMA, NHS..) препоръчват да се ваксинираш, дори след доказано преболедуване.

  You don't know what you don't know.
 13. 13 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3101 Весело

  По принцип тия които най много им трябва вааксинация са пенсийте 60+ години !

  Е да ама те са и най големите антиваксъри , по заведения и кина не ходят и зелен сертификат не им трябва !!

  А и са основната маса избиратели така , че кукиш , пардон ядец !!!

 14. 14 Профил на dlagnikov
  dlagnikov
  Рейтинг: 818 Неутрално

  Това е хвърляне на бензин в огъня.Изборите са по-важни от живота на хората.Докъде стигнахме!

 15. 15 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#1] от "meteowrite":Ех, че сме пионери в здравеопзването :)🤣🤣🤣🤣Дали вирусът ще го оцени?🤣Себе си може да излъжем и явно го правим добре!Ама вирусът дали ще ни подмини затуй че имаме фалшиви сертификати?🤣
  —цитат от коментар 10 на Таралеж


  За фалшиви сертификати няма да ни подмине,ама за антитела ще ни подмине.

 16. 16 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 258 Весело

  >целта е този сертификат да бъде притежаван от хора, които са сравнително добре предпазени от следваща зараза. Тоест, не просто са преболедували,

  ... а предболедували тежко, най-добре починали.

 17. 17 Профил на probba
  probba
  Рейтинг: 258 Неутрално

  Поредната наукообразна лъжа на Министерството на здравеопазването. Според СЗО при стойности над 33,8 BAU/ml си преболедувал (симптомно или не) и имаш антитела, а според нашите "експерти" при над 150 BAU/ml. Разликата е 4-5 пъти. Идеята е да "лишат" колкото може повече хора от възможността да са разминат с принудителното ваксиниране.

 18. 18 Профил на ykv43523606
  ykv43523606
  Рейтинг: 462 Неутрално

  От умрелите у нас от ковид през изминалите 50 дни 94% са НЕВАКСИНИРАНИ.https://coronavirus.bg/bg/statistika/positive-dead
  —цитат от коментар 3 на Силвия Колева


  Fake news

 19. 19 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3104 Любопитно

  Голяма, вълнуваща глупост на Кацаров. А дано сега ваксинацията да се засили, ама надали. Чисто политическо действие. И не трябва да се сърдим, като ни кажат - хубава работа, ама българска.

 20. 20 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 819 Весело

  До коментар [#12] от "meteowrite":

  Напълно съм съгласен с Вас, но не можете да си представите колко много хора не се ваксинират защото "Аз, май, го изкарах". Сега тези хора ще бъдат стимулирани да си направят тестве за антитела, с които ще установят, че:
  - имат изградени и наистина са го изкарали - ОК, нека се ползват с привилегиите на ваксинираните и доказано преболедувалите, защото са защитени точно колкото тях;
  - нямат изградени т.е. не са го изкарали - "Леле, стига, бе! Не може да бъде! Ами сега? Голяма тъпня! Хм! Я чакай! Май ще е по-добре да се бодна, че да ходя навсякъде" И готово ... :-)

 21. 21 Профил на sfl32583434
  sfl32583434
  Рейтинг: 450 Весело

  Тъй, тъй, държавата трябва да се държи на къса каишка, без пари, за да няма мегдан за глупости! И за да не плащат обезщетения за безработица се видяха принудени да признаят и антелата. Още 9 месеца без редовно правителство и парламент ще е добре.

 22. 22 Профил на wkk57607068
  wkk57607068
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Байганьовщината няма нужда от сертифициране. Тя се познава по миризмата на некъпано.

 23. 23 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  От цялото безумие, което се шири в България какво са изводите?
  Целта не е да се предпазят хората. Защото и ваксинираните за разпространители на заразата, но тях не го тестват. Те могат да си сеят спокойно. Някои медии в България вече се изпуснаха че има и дни в които починалите ваксинирани са 12% от общият брой починали, а в държава с 20 % това е доста сериозен процент. Обикновено обаче в дните с висок процент починали ваксинирани данни за техният процент не се съобщава. Какво се получава? И да се ваксинирате пак ще умирате, 50/50 горе долу е положението. Т. е. Целта сега е всички да се ваксинират (вече и за децата готвят задължителна ваксинация), а защо не е ясно. На никой целта му не е да предпази хората. Защото антителата щом не са важни, то кое е важно? Според всички "разбирачи" важното било само всички да се ваксинират.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 24. 24 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Поредната наукообразна лъжа на Министерството на здравеопазването. Според СЗО при стойности над 33,8 BAU/ml си преболедувал (симптомно или не) и имаш антитела, а според нашите "експерти" при над 150 BAU/ml. Разликата е 4-5 пъти. Идеята е да "лишат" колкото може повече хора от възможността да са разминат с принудителното ваксиниране.
  —цитат от коментар 17 на probba


  Като сертификатите за преболедувалите са с 1 година срок,а за ваксинирани безсрочни.Въпреки,че е доказано,че преболедувалите имат в пъти по-малък шанс да се разболеят от ваксинираните.

 25. 25 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 476 Неутрално

  АНТИТЕЛАТА НЕ СА ОСНВНИЯ ФАКТОР ПРИ ЗАЩИТА СЛЕД ПРЕБОЛЕДУВАНЕ

 26. 26 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 689 Разстроено

  От днес официално България счупи тъпомера! Безумния популизъм наложен от ГЕРБ продължава с пълна сила!

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 27. 27 Профил на smeshnotoani
  smeshnotoani
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Звучи ми разумно, както издването им, така и срокът от 3 месеца. Не може вечно да хулим политиците, че са лоши, ето, че правят и смислени неща. Пък и не са виновни за проблем, който, в крайна сметка, е от световен мащаб.

 28. 28 Профил на eog581083556
  eog581083556
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Много добро решение .И учениците които са го минали безсимптомно ще могат да си извадят сертификат и така ще им бъде спестено тестването и ще учат присъствено .Аз определено ще си направя такъв тест .

  Само Бог и истината са над всичко
 29. 29 Профил на Martin Marinov
  Martin Marinov
  Рейтинг: 888 Неутрално

  Ледът се пропука, дами и господа, съдебни заседатели!Това е един много добър ход. Сега маса народ ще се юрне да си прави тестове за антитела. Маса народ ще установи, че има и ще ползва привилегиите на зеления сертификат, защото от медицинска гледна точка тези хора са защитени точно толкова, колкото ваксинираните и доказано преболедувалите. Медицинската справедливост ще възтържествува, а справедливостта е най-градивната сила. От друга страна маса народ, обаче, ще установи, че няма антитела, както са си мислели, голяма част от тях ще се стресне и ще се ваксинира. Какво по-хубаво от това?
  —цитат от коментар 7 на Холдън Колфийлд


  Няма да се юрна да си правя тестове, Това е пародия, в която не участвам. Няма и да установя липсата/наличието на такива. Нито ще се стресна. Нито ще се ваксинирам. Наздраве. Beefeater

 30. 30 Профил на Ramon Asvalda
  Ramon Asvalda
  Рейтинг: 1720 Весело

  До коментар [#25] от "reply":

  Това е най тъпото нещо, което съм чел от месеци :)))

  Кое идентифицира твойте клетки и унищожава нашествениците ? :)))

 31. 31 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  Специалисти казват, че щом си преболедувал и вече си защитен за цял живот. И че случаите на повторно заболяване са изключително редки.
  А това с ваксините какво е? Не помагала първа доза, не помагала втора доза, не помагала трета доза... Е да де но вече виждам хора, които след третата игла се влошават много. Имунитета явно се скапва с тези ваксини.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 32. 32 Профил на geordgeo
  geordgeo
  Рейтинг: 1006 Любопитно

  Имам 219 единици, удостоверени с лабораторен документ, сега ще си чакам сертификата. И може да им е много мъчно на някои хора, но точно това решение е много разумно и ще даде достатъчно информация кой на какво дередже се намира (ако досега се е чудел) в държавата. За да не се нападаме едни други без причина и да се наричаме ваксъри или антиваксъри...

 33. 33 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 559 Гневно

  До коментар [#7] от "Холдън Колфийлд":Ако някой се притеснява от факта, че може да няма антитела, то направо може да се ваксинира и без да си прави антителен тест. Всички оргарнизации (WHO, CDC, EMA, NHS..) препоръчват да се ваксинираш, дори след доказано преболедуване.
  —цитат от коментар 12 на meteowrite


  Препоръчват, защото взимат пари за това, а не че са се загрижили за хората!

 34. 34 Профил на petiopit
  petiopit
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Това число 150 BAU има стойност няколко стотин при ваксинираните. А при тежко преболедувалите стойността може да е 4 цифрена половин година по-късно. Леко боледувалите и безсимптомните обаче сигурно няма да покриват този показател.

 35. 35 Профил на qid44693832
  qid44693832
  Рейтинг: 422 Неутрално

  Когато си номер едно по смъртност, и с гениалните мерки на кацаров , може само, да се увеличи разликата пред втория.

 36. 36 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 559 Весело

  АНТИТЕЛАТА НЕ СА ОСНВНИЯ ФАКТОР ПРИ ЗАЩИТА СЛЕД ПРЕБОЛЕДУВАНЕ
  —цитат от коментар 25 на reply


  🤣🤣🤣
  А кой е основният фактор? Тъпотията?

 37. 37 Профил на hbh561083076
  hbh561083076
  Рейтинг: 23 Неутрално

  това е нещо най-накрая смислено, в безсмисления контекст на зеления сертификат като цяло.. А който твърди, че в България преобладават хора с антиваксърски наклонности е сериозно ущетен ментално.

 38. 38 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  Това число 150 BAU има стойност няколко стотин при ваксинираните. А при тежко преболедувалите стойността може да е 4 цифрена половин година по-късно. Леко боледувалите и безсимптомните обаче сигурно няма да покриват този показател.
  —цитат от коментар 34 на petiopit


  Ами нали това е целта - да има такъв сертификат само за тези, които са успели да изградят някакъв имунитет. За какво им е такъв сертификат на тези, които са преболедували леко и нямат защита? Няма и логика за тях да има.

 39. 39 Профил на gorodetski
  gorodetski
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#3] от "Силвия Колева":
  Стига сте манипулирали. Умрелита са СЪС ковид, не ОТ ковид.

 40. 40 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Вакшистите пак са недоволни. Няма угоди за тях.

 41. 41 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  До коментар [#26] от "galleen":

  Не ви пасва, нали? Евалла на взели решението!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 42. 42 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  ще черпим лабораториите още малко за безсмислени тестове, и като излезнат отрицателни пак ше фалшифицираме сертификата. По пионерски!
  —цитат от коментар 4 на meteowrite


  По мое лично мнение въз основа на разговори от моя кръг познати, има голяма вероятност поне половината от тестваните да имат нужния брой антитела.

 43. 43 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 2082 Неутрално

  Стига сте манипулирали. Умрелита са СЪС ковид, не ОТ ковид.
  —цитат от коментар 39 на gorodetski


  Като те застрелят от какво умираш - СЪС куршум или ОТ куршум?

 44. 44 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#3] от "Силвия Колева":Стига сте манипулирали. Умрелита са СЪС ковид, не ОТ ковид.
  —цитат от коментар 39 на gorodetski


  И от СПИН ли умрелите са СЪС СПИН, а не ОТ СПИН?
  Да ти имам и тъпата логика.
  "Аз малко ще те боцна 5-6 пъти с един нож, ама ти ще умреш от кръвозагуба, а не от прободните рани"...

 45. 45 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  Интересно и каква е целта на занятието щом сертификатът важи само 3 месеца? На всеки 3 месеца пак ли? Каква е целта?
  Ваксинираните на всеки 3 месеца ще се ваксинират, а всички други на всеки 3 мес. ще си правят изследвания за антитела?
  Е да де, но вече има случаи на ваксинирани с три игли и след третата игла се влошават. Но иначе антителата им са много...
  Явно още са твърде малко нещата които се знаят за ковид-19.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 46. 46 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  [quote#38:"T.M."][/quote]

  Виж сега, фактът, че някой е "леко" преболедувал, или безсимптомно няма НИЩО общо с това КАК имунната му система е реагирала.
  Простичко казано. леко преболедуване , НЕ означава че вирусът не е нагазил организма, а че човекът има достатъчно добра имунна система , която е изградила антитела срещу него.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 47. 47 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1943 Весело

  Мда, днес вторник Кацаров обещава зелен сертификат от четвъртък за антитела...... Направо в петък да обяви че ще раздават сертификати в неделя на всеки гласувал за РРадев! Съгласни ли сте?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 48. 48 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 165 Неутрално


  Българина е на ПЪРВО място в Европа (не в ЕС) по НЕразбиране на научни факти!
  Е, не сме ли тъпаци и глупаци и непросветна сган!
  Антиваксърите не се и стараят да дадат смисленост на КОНСПИРАТИВНИТЕ си твърденията, те само задават въпроси, чрез които предават своето съмнение и на другите, точно както правеше и Сатана ("наистина ли рече Бог... ")!

  "Като се представяха за мъдри, те глупееха и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
  Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях – те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
  Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
  Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
  И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично, изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба; шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си, безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви, които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат." (БИБЛИЯТА – книгата Римляни, 1 глава)

 49. 49 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#31] от "anonimnii":

  Редки редки, съпругата на един познат е болна за 3ти път - 3 ПСР-а за последните 18 месеца.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 50. 50 Профил на Тасков
  Тасков
  Рейтинг: 745 Неутрално

  До коментар [#3] от "Силвия Колева":Стига сте манипулирали. Умрелита са СЪС ковид, не ОТ ковид.
  —цитат от коментар 39 на gorodetski


  Съдейки по двадесет и осемте куршума в тялото бихме могли да заключим, че смъртта е настъпила в следствие на прекомерното съдържание на олово в организма.

 51. 51 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#36] от "antikvarno":

  нарича с т-клетъчен имунитет. има изследване за функциите на т-клетките. цената му е около 200 лева. Прави се в някои клинични лаборатории. Антителата трябва да са вируснеутрализиращи за Ковид, не просто тест за антитела (ИГГ и тн.)

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 52. 52 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  Уведомявам г-н Кацаров следното:
  1) Хората с имунитет (било то от ваксина/естествен) са сравнително защитени от тежко протичане, но могат да са ефективни приносители.
  2) Хората със сертификат след тестване (антиген/ПСР) нямат никаква защита
  3) Хората с чужди/фалшиви сертификати - също.

  Съответно при висока заболеваемост и ниска ваксинация, е изключително безотговорно да се допускат концерти с хиляди посетители. Защото нито ваксина, нито антитела, нито ПСР гарантират, че няма да си приносител. А само един пробив е необходим на такова място та да се заразят всички, които нямат имунитет. В другите страни е друго - при високо ваксинационно покритие се разчита, че повечето посетители няма да имат тежко протичане, а не че средата ще е 100% стерилна. Даже на места не пускат с тестове, а само хора с имунитет.

  Не ме търсете преди обяд
 53. 53 Профил на Mda
  Mda
  Рейтинг: 841 Неутрално

  Поредната наукообразна лъжа на Министерството на здравеопазването. Според СЗО при стойности над 33,8 BAU/ml си преболедувал (симптомно или не) и имаш антитела, а според нашите "експерти" при над 150 BAU/ml. Разликата е 4-5 пъти. Идеята е да "лишат" колкото може повече хора от възможността да са разминат с принудителното ваксиниране.
  —цитат от коментар 17 на probba


  Трябва да правите разлика между "преболедувал е някога" и "преболедувал е наскоро" и "преболедувал е някога, но още има висока защита" защото точно там е разликата между различните сертификати и защо международно не дават все още само с антитела.

 54. 54 Профил на usernotfound
  usernotfound
  Рейтинг: 27 Неутрално
 55. 55 Профил на velvoofell
  velvoofell
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Само да не финансират тестовете за антитела с нашите пари, както правят с тези за ковид.

 56. 56 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Конгениален принос в областта на сертификатите/не става ясно защо също е "зелен"/ не само в Европа и на Планетата Земя а и във всички галактики и вселени. Има само един недостатък. За домашна употреба е.

 57. 57 Профил на Ronald Reagan
  Ronald Reagan
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Пародията започва да се изражда в порнография :) !

  agent
 58. 58 Профил на eog581083556
  eog581083556
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#45] от "anonimnii":

  Питаш каква е целта .Целта е предпазените хора да могат свободно да посещават театър ресторант лекции в университета . Три месеца шапка на тояга ....Само се опасявам да не започнем сега да си мерим антителата и да се мразим за това кой има повече

  Само Бог и истината са над всичко
 59. 59 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1943 Любопитно

  Вчера правителството на РРадев изтегли 500 млн дълг, днес свършиха. Следващия понеделник половин или цял милиард дълг ще изтеглят?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 60. 60 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  До коментар [#53] от "Mda":

  Разбира се , че е "международно"...да ви имам изказа. Посах днес под друг материал, че бях на три метра разстояние от жена( на около 70г.), която искаше да и се направи тест за антитела, преди да и се постави т. нар. "велика измама" бустерна доза( защото не е адаптирана за делта варианта и е със същия състав като предходните две дози).
  Отговорът на т.нар. "Ordinationshilfe" беше , че няма значение дали има достатъчно антитела, трябва да си постави "бустерната" доза.
  Коментарът оставям на теб!

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 61. 61 Профил на drill
  drill
  Рейтинг: 861 Неутрално

  До коментар [#31] от "anonimnii":Редки редки, съпругата на един познат е болна за 3ти път - 3 ПСР-а за последните 18 месеца.
  —цитат от коментар 49 на bludniq_sin


  Кажи му стига е мъчил жената с тоя Ковид нека опита с гъби по сигурно е !!!

 62. 62 Профил на xta58510204
  xta58510204
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Предизборен популизъм. Ефектът от "побългаряването" на сертификацията ще се види седмица-две след триумфалното провеждане на изборите. И на втора фаза : когато стане време за зимния туризъм и България се окаже в най-рисковата зона в Европа.

  Не отговарям на хейтъри.
 63. 63 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 941 Неутрално

  А на тези дето след имунизация има под 150 BAU на милилитър антитела ще дават ли сертификат ?
  .нали под тази стойност не сме защитени . ..

 64. 64 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 165 Неутрално

  Който се е докоснал до държавна или общинска структура знае, че там не се случва нищо освен да се краде, да се взимат заплати и... "ден да мине, друг да дойде"!
  Целокупно не се прави нищо за хората и има тежък хаос и безделие, но БЪЛГАРИНА СПИ непробудно, защото е много уморен от отпора срещу маските, тестването, ваксините, затворените ресторанти, дискотеки и фитнеси, и наличието на Ковид!
  Ако досега си мислехме, че само народния фолклор ни поставя на първо място по тъпота, нехайство, незаинтересованост и мързел, вече знаем, че ОФИЦИАЛНО оглавяваме всички срамни и позорни статистики и класации!
  Отдавна смятам, че "В БЪЛГАРИЯ НИЩО НЕ Е НАРЕД", но вече съм убеден, че проблемите ни идват от това, че "В БЪЛГАРИНА НИЩО НЕ Е НАРЕД"! Ако някъде по света "има нещо гнило", тук ВСИЧКО е "скапана и мухлясало"!

 65. 65 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2093 Неутрално

  До коментар [#62] от "xta58510204":

  Ефектът от "побългаряването" на сертификацията
  🤣🤣🤣
  Побългаряване разнозначно ли е на изциганяване?
  Или е по-зле?

 66. 66 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1733 Неутрално

  И на това ще му намерят начин за фалшификации.

 67. 67 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 3241 Любопитно

  Пак удурдисахме сертифицирането за целта на политически нужди.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 68. 68 Профил на miropenkov
  miropenkov
  Рейтинг: 405 Неутрално

  До коментар [#45] от "anonimnii":

  Честно казано и аз си задавам тези въпроси, но отговор надали ще получим.

 69. 69 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  От днес официално България счупи тъпомера! Безумния популизъм наложен от ГЕРБ продължава с пълна сила!
  —цитат от коментар 26 на galleen


  Верно? Що тогава и швейцарците са го направили?
  https://www.thelocal.ch/20211103/switzerland-approves-antibody-testing-for-covid-certificate/

 70. 70 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  Мда, днес вторник Кацаров обещава зелен сертификат от четвъртък за антитела...... Направо в петък да обяви че ще раздават сертификати в неделя на всеки гласувал за РРадев! Съгласни ли сте?
  —цитат от коментар 47 на chichka


  Чиче, каза че си се ваксинирал. Знам , че си възрастен човек. За мен Радев е най негативното, което можеше да се случи на България. Но недей моля те и ти да политизираш една ситуация, която вкара милиони хора по света в криза. Емоционална, психическа и душевна. И по принцип разруши доверието на хората в институциите.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 71. 71 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 1035 Весело

  Грабвайте антителата, Кацаров изкряска!
  Сертификати хвръкнаха завчаска!
  ПП: Тунел под Шипка няма, няма и да има.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 72. 72 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1749 Неутрално

  До коментар [#49] от "bludniq_sin":

  Досега никъде не съм чел да се говори за 3 пъти боледувал.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 73. 73 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Направо да ги дават на всички вече. То не остана някой, който да не може да си намери вратичка за зелен сертификат. Напълно го компрометираха нашите управници, устремени към изборите. С мълчаливото съгласие на конкурентите си за властта. Иначе децата ще ги тестват два пъти седмично, а всички безотговорни тарикати и откровени тъпунгери, дето не искат да се ваксинират, ще си развяват зелените сертификати и ще продължат да сеят зарази.

 74. 74 Профил на shakez
  shakez
  Рейтинг: 491 Неутрално

  До коментар [#72] от "anonimnii":

  Аз съм чувал за такива случаи.

 75. 75 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 850 Неутрално

  От следващия понеделник предлагам сертификат да се издава и на тези, които са чули за тази или която и да е друга болест. Така вероятно няма да останат недоволни.

 76. 76 Профил на Cheshire Cat
  Cheshire Cat
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Смятам, че това е много добро решение.
  Учудват ме негативните коментари по-горе. Явно наистина има платен хейт в този форум.
  Моят коментар няма да е хейт, ако искате го четете.

  Голяма част от преболедувалите у нас са преболедували неофициално. И не защото не са искали да стоят под карантина или са шмекерували, а защото са били в невъзможност да стигнат до личния си лекар. От опит казвам това.
  Кой със самоизолация на село или вилата, кой в отпуска в апартамента и онлайн поръчки на храна и лекарства...

  Нека тези хора, ако имат достатъчно антитела и съответно защита - да получат и сертификат.

 77. 77 Профил на xta58510204
  xta58510204
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#65] от "Таралеж":

  Май ще се окажат синоними......

  Не отговарям на хейтъри.
 78. 78 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Да живеят изборите.. пък хората които останат ще ни се радват за вбъдеще.

 79. 79 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  [quote#38:"T.M."]
  —цитат от коментар 46 на Vivian Apostolov
  Виж сега, фактът, че някой е "леко" преболедувал, или безсимптомно няма НИЩО общо с това КАК имунната му система е реагирала. Простичко казано. леко преболедуване , НЕ означава че вирусът не е нагазил организма, а че човекът има достатъчно добра имунна система , която е изградила антитела срещу него.[/quote]

  Това е ясно и аз не го оспорвам, даже нали точно това казвам и аз - идеята е само тези, които са изградили антитела да имат право на такъв сертификат.
  Друг е въпросът, че в повечето случаи това дали ще го прекараш леко или тежко зависи основно от вирусният товар, а не само от собствената ти имунна система. Тези, които го прекарват леко, в голям процент след това нямат достатъчно изградени антитела.

 80. 80 Профил на pzo361076007
  pzo361076007
  Рейтинг: 369 Неутрално

  Важното е сертификат да има! Никой не го интересува беден ли си, болен ли си, има ли какво да ядеш и т.н важното е да имаш сертификат! Пари за хляб може да нямаш ама щом имаш сертификат друго не ти трябва! Побъркаха народа! Само ковиди и сертификати нонстоп по цял ден- държавата потъва, крадат, инфлация какво ли не ама само за сертификати говорим!

 81. 81 Профил на pastet89
  pastet89
  Рейтинг: 67 Неутрално

  Ковид вирус броди през нощта,
  младо, старо заразява.
  Чух от него аз, че мога да умра,
  и в мен надежда почна да назрява.

  Мило, драго давам да се отърва
  от този свят опропастен, ужасен,
  където ден и нощ със мерки и ваксини
  опитват се да нарушат покоя ми прекрасен.

  Вирусе, къде си ти? - отчаяно извиках аз.
  Не ще ме срещнеш точно ти - отвърна той в захлас.

  От хората без маски и ваксини аз боя се,
  бягам надалеч от тях.
  Ваксинираните и маскираните гоня
  и удрям им голям пердах.

 82. 82 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1964 Неутрално

  Какво налага краткия период на валидност на сертификата след преболедуване? А защо не изследвате дали ваксинираните имат същото количество антитела. Нека практиката да е аналогична. Има научни изследвания, които потвърждават, че естествения имунитет е около 7 пъти по добър за защита от ваксината (2 дози Файзър). Да не говорим, че ваксините осигуряват само защита срещу спайк протеина на вируса, докато естествения имунитет има доста по-широко действие.

 83. 83 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1890 Неутрално

  Добре де, покрай многото страсти май забравяме най-основния от всички въпроси: кои са безопасни за обществото? Нали цялата идея е да идеш някъде (от на работа до на мола) и да не заразиш някого. От това ли се интересуваме, или дали си набоден, че да го обръщаме на спор между футболни агитки. В един момент властта решава да поизлезне от шизофренията си и с половин уста да признае: "ами те и преболедувалите май може да са безопасни, щом ще тръгнали да ощастливяваме ваксинираните със зелени картички".
  В следващия момент едната агикта вика "Да, ама те не са набодени".
  Въпрос: И що трябва да са набодени, като нито разпространяват, нито влизат в болница, нито умират повече от набодените?

 84. 84 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#61] от "drill":

  хаха, ще кажа

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 85. 85 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  До коментар [#72] от "anonimnii":

  и аз не съм чел но при нея така се получава. То тия дето ги повтаря са доста вече. Колега на жена ми ваксиниран - миналата година се разболяха с жена му, тая година пак - жена му не се ваксинира - доста тегаво го прекара за втори път, колегата на жена ми не се зарази обаче.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 86. 86 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  Какво налага краткия период на валидност на сертификата след преболедуване? А защо не изследвате дали ваксинираните имат същото количество антитела. Нека практиката да е аналогична. Има научни изследвания, които потвърждават, че естествения имунитет е около 7 пъти по добър за защита от ваксината (2 дози Файзър). Да не говорим, че ваксините осигуряват само защита срещу спайк протеина на вируса, докато естествения имунитет има доста по-широко действие.
  —цитат от коментар 82 на oziris


  Не знам кога хомо сапиенс ще ОСЪЗНАЕ, че е жертва на атака от полухуманоиди, нехуманоиди, хуманоиди с продажни души. Целта на цялото упражнение, е да се унищожи голяма част от популацията, политиците играят в играта, щото социалните системи на осигуряване са вече в колапс и ТРИЛИОНИ отиват за поддържане живота на 70-90 годишни, които само тежат на обществото като излишен човешки вид.
  Звучи зловещо, нали? Но е факт.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 87. 87 Профил на gmranger
  gmranger
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#62] от "xta58510204":Ефектът от "побългаряването" на сертификацията🤣🤣🤣Побългаряване разнозначно ли е на изциганяване?Или е по-зле?
  —цитат от коментар 65 на Таралеж


  Ами... в Чехия на "циганската работа" викат "българска работа". Та не знам...

 88. 88 Профил на sowhat
  sowhat
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Предизборно решение на Кацаров. Не, не съм платен трол, Борисов трябва да бъде първия разследван за българския ковид геноцид. Но и Кацаров.

  Побългарена мярка във възможно най-лошия момент, по време на борбата с може най-смъртоносната вълна до сега.

  Никъде не се използва (май само Румъния?) по ред научни неясноти, преди всичко за да не разфукусират ваксинационните усилия - в БГ май е обратната стратегия.

  Но защо пък не в най-корумпираната държава да не дадем възможност за още един вектор за фалшификация.

  Ще си позволя да се повторя от днес по-рано :

  Очевидно е, че има добре контролиран геноцид в БГ от управляващи и опозиция...
  Близо 50 000 души извънредна смъртност.

  Това се равнява на примерно близо милион ако бяха умрели в Испания.

  Но проблемът отдавна не е полтически / геополитически (руска пропаганда, влияние).

  Проблемът е морален.

  Близо 50 000 души умрели. Световни шампиони по "мрене" от Ковид, вече година и половина , 3 вълни все по зле и зле....

  и въпреки това ПРОТЕСТИ има само на дискотеки, антиваксъри, антимаксъри. Осъдени за фалшиви сертификати? Неееее.....няма нужда.

  Близо 50 000 умрели сънародника, стотици хиляди погребали близък...стотици хиляди с хоспитализиран близък .... и НИТО ЕДИН ПРОТЕСТ СРЕЩУ продължаващите системни световните рекорди по "мрене".

  Да "мреш" 2 години наровно или повече от индиаците в Перу (без да обиждам)... и да не ти пука стига да не те занимават с глупости....ваксини, мерки, тестове, сертификати..

  Политическата криза е като грипче, в сравнение с МОРАЛНИЯ ТУМОР при българина.

 89. 89 Профил на lionly
  lionly
  Рейтинг: 246 Неутрално

  От умрелите у нас от ковид през изминалите 50 дни 94% са НЕВАКСИНИРАНИ.https://coronavirus.bg/bg/statistika/positive-dead
  —цитат от коментар 3 на Силвия Колева


  няма да е лошо да допълниш каолко от неваксинираните са преболедували. За твое инфо, не съм привъженик да се ваксам.

 90. 90 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  До коментар [#79] от "T.M.":

  "Друг е въпросът, че в повечето случаи това дали ще го прекараш леко или тежко зависи основно от вирусният товар, а не само от собствената ти имунна система. Тези, които го прекарват леко, в голям процент след това нямат достатъчно изградени антитела."

  Не мога да се съглася с това. Тези, които го прекарват по леко, безсимптомно имат достатъчно силна имунна система. Която веднага е реагирала на инвазията на вируса.
  Прекарващите го по тежко имат едина особеност/ дефект в имунната система. По правило са доста възрастни хора. Когато вирус нападне организъм, първоначално реагира всяка имунна с-ма(независимо от възрастта) с образуване на антитела, т. нар. "клетки убийци".
  След отзвучаване на възпалителните огнища, тези антитела се оттеглят от имунната с-ма в покой. Това се случва, когато един ензим "съобщава" за това. При тежко протичащите случаи, за жалост ензимът започва да действа много преди инфекцията е да е отзвучала и така блокира нормалното функциониране на естествените антитела. Впоследствие за жалост спирачки пред вируса няма.
  Учени работят за създаване на медикамент, който да блокира преждевременното активиране на този ензим в кръвта.
  Малко е сложно, за съжаление го прочетох преди десетина дена някъде и не помня къде.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 91. 91 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  "ще важат три месеца"

  - С моята половинка го преболедувахме това през януари.
  Оттогава досега сме правили три теста, в една и съща лаборатория, един и същи вид тест и с всеки тест антителата ни се увеличават. По-високи са в пъти от поставената граница.
  Накратко, не разбирам обосновката за тия "три месеца" - откъде идва, кой я измисли, как го реши.

  Cancel "Cance(r)l culture" (#MeToo, #LGBTIQ+, #EndFatTalk, #BlackLivesMatter, etc.)
 92. 92 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Какво ще правим с тези, които имат ПСР и с онези 8% ваксинирани, които не изграждат защита? тях ще ги тестваме ли за стойности и да си ги оставим вкъщи?

  За мен идеята на теста за антитела е да удостовери, че човека просто се е изолирал и не си е извадил ПСР в момента, в който е отделял вируси като пръскачка.

  Идеята да умуваме над защитата, която имат на неваксинираните, без да мерим тази на ваксинираните е, че просто трябва да набодем една игла и да изпълним едни договори. Без да засягаме науката и медицината.

 93. 93 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  А на тези дето след имунизация има под 150 BAU на милилитър антитела ще дават ли сертификат ? .нали под тази стойност не сме защитени . ..
  —цитат от коментар 63 на rdb41527334


  Тах не ги изследват. Масово. Ако някой сам реши да си направи тест след пълна имунизация и той е по скоро негативен, разбирай почти никакви антитела, веднага се включва опцията за грешка в имунния отговор. Говоря за Австрия. Тук трудно ще подкупиш лекар да ти издаде фалшив тест за антитела.

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 94. 94 Профил на nniikkii
  nniikkii
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Провал си, антиваксъре министре, пълен провал и срам!

 95. 95 Профил на ddd palamudiy lefferski
  ddd palamudiy lefferski
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Мда, днес вторник Кацаров обещава зелен сертификат от четвъртък за антитела...... Направо в петък да обяви че ще раздават сертификати в неделя на всеки гласувал за РРадев! Съгласни ли сте?
  —цитат от коментар 47 на chichka


  По кво се познава гербераста? Много лесно. По това, че Радев и най-вече Радевият (;) му е вечно фостата или в мазната крадлива ръчичка. Масажира го, разтрива го. Прай го да са накокържи, щото така му е сладък и вкусен:)

  ИДИОТ = ТРОЛ, който си е сложил за ф. подпис безподобна глупост като тази: "ДБ=БКП"
 96. 96 Профил на Snider
  Snider
  Рейтинг: 124 Неутрално

  До коментар [#8] от "persifedron1":

  Братчед,спецовете твърдят,че да ваксинираш преболедувал си е опасно,вие обаче си плямпате вашите дивотии,сега ще се установи кой няма нужда да се ваксинира и повярвай ми ще са много хора!

 97. 97 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  Ето това трябваше да стане още при приемането на зелените сертификати. Тогава протестите щяха да са много по слаби и напрежението по малко.
  Не знам какво означава оповестеният праг на антитела. Дано да е реалистичен, защото иначе хората с по малко антитела ще поискат да се видят антителата и на ваксинираните.

  ХАКНАТИЯТ МОЗЪК: https://unbrain.eu/?bg
 98. 98 Профил на krismin
  krismin
  Рейтинг: 866 Неутрално

  "ще важат три месеца"- С моята половинка го преболедувахме това през януари.Оттогава досега сме правили три теста, в една и съща лаборатория, един и същи вид тест и с всеки тест антителата ни се увеличават. По-високи са в пъти от поставената граница.Накратко, не разбирам обосновката за тия "три месеца" - откъде идва, кой я измисли, как го реши.
  —цитат от коментар 91 на keen


  Знаеш ли, според мен някъде трябва да се намери баланса и всеки да разбере, че няма да бъде измислена такава мярка, която да се хареса на всички на 100%.
  Тази мярка според мен удовлетворява горе-долу всички - и ваксинирани и не ваксинирани - имаш антитела или имаш ваксина - имаш сертификат. Ако нямаш едно от двете - не ходиш там, където се иска сертификат и толкова. И спираме да си крещим кой колко души днес е убил защото не искал да се ваксинира. Ако тестовете са безплатни - защо да не отидеш да се тестваш пак след 3 месеца? И досега си го правил.

 99. 99 Профил на ALEX BA
  ALEX BA
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Открихме топлата вода!! Амчи, чунким, санким и белким, преди да се ваксинира човек, ако е решил, първо ТРЯБВА да си направи тест за антитела, пък тогава да се ваксинира, ако няма такива! Две години минаха, за да се сетят за това епохално откритие, с което сега мога да си извадя втори зелен сертификат, зер имам 2012 антитела!!

  Следващото решение е когато се мие човек, да ползва вода! С лиценз и платен ток!

 100. 100 Профил на Berdri Murad
  Berdri Murad
  Рейтинг: 321 Неутрално

  Ако те ужили пчела, знаеш ли колко много антитела ще имаш?!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK