Вече и с антитела, или кои са българските сертификати за COVID-19

Вече и с антитела, или кои са българските сертификати за COVID-19

© Юлия ЛазароваОт днес (11 ноември) в България се признават общо осем сертификата за COVID-19, от които половината са валидни в Европейския съюз и могат да важат и за пътуване до страните-членки. Всички обаче могат да се използват за достъп до обществени места на закрито, които, за да работят, би трябвало да проверяват дали работещите и посетителите имат някое от удостоверенията.


Последната българска интерпретация, която здравните власти обявиха във вторник, че ще заработи от четвъртък, е за удостоверение при нива на IgG антитела над 150 BAU/ml. Преди това Министерството на здравеопазването вече три пъти промени решенията си какво в България ще се признава за сертификат за COVID-19. "Дневник" обобщава какви са актуалните засега условия.


Как ще гласуваме на 14 ноември - четете тук
За какво да внимаваме на изборите четете тук


За ваксиниране


Сертификатът за ваксинация в Европейския съюз е валиден от 14-ия ден след поставянето на последната доза (може да бъде изтеглен с електронен подпис от сайта на Националната здравно-информационна система или да бъде поискан от мястото, където са поставени дозите).


Сертификатът за ваксинация в България е валиден от 15-ия до 30-ия ден от поставянето на първата доза, когато човек е избрал някоя от двудозовите ваксини на "Пфайзер"/"БиоНТех", "Модерна" или "Астра Зенека"/Оксфорд. При поставянето на втората доза валидността на сертификата се удължава от същия ден.


Сертификатът за ваксинация в България при еднодозовата ваксина на "Янсен" може да се използва в България от 15-ия ден след поставянето на инжекцията.


Валидността на сертификатите за ваксинация засега е неограничена.


За преболедуване


Сертификатът за преболедуване в Европейския съюз е валиден до шест месеца от установяването на заразяването, при това изследването трябва да е направено само по PCR метода.


Сертификатът за преболедуване има български интерпретации в две направления:

 • признава се и изследване с антигенен тест.
 • валидността на сертификата за преболедуване е една година.
На сертификатите за преболедуване, когато заразяването е било установено с PCR тест, пише, че са валидни половин година, тъй като са по европейски модел. Когато някой проверява тези документи, трябва да се ориентира по началната дата на валидност дали е минала половин година.
Например: по българските стандарти, ако човек има положителен PCR тест от 11 ноември 2020 г., сертификатът му е валиден до 11 ноември 2021 г., въпреки че на документа по европейски образец пише, че е бил валиден до 12 май 2021 г.

Сертификатите за преболедуване могат да бъдат изтеглени от сайта на Националната здравно-информационна система, като не е необходим електронен подпис.


За изследване


Сертификатите за изследване в България са еднакви с признатите от Европейската комисия правила.


Сертификатът за отрицателен резултат при изследване с PCR тест е валиден за 72 часа. Сертификатът за отрицателен резултат при изследване с антигенен тест е валиден за 48 часа. Изследванията трябва да са направени задължително от лицензирана лаборатория, като може манипулационната да е във външен пункт.


Вече и с антитела, или кои са българските сертификати за COVID-19

© Велко Ангелов


Сертификатите за изследване могат да бъдат изтеглени от сайта на Националната здравно-информационна система, като не е необходим електронен подпис.


За антитела


Въпреки че по света няма научен консенсус какви нива на антитела означават защита от тежко протичане на COVID-19, здравните власти разрешиха от днес да се издават удостоверения при изследване на IgG антитела, когато резултатът е над 150 BAU/ml. (За готовността на лабораториите за новите сертификати четете тук)


Вече и с антитела, или кои са българските сертификати за COVID-19

© Надежда Чипева, Капитал


Сертификатът за антитела ще важи само в България. Валидността му е за три месеца. След като изтекат, човек може да си направи ново изследване и ако IgG антителата продължават да са над 150 BAU/ml, ще получи ново удостоверение за три месеца.


Ако антителата са под този праг, се смята, че човек не е защитен и е най-добре да се ваксинира.


За удостоверенията за антитела между политиката и науката четете тук


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Любопитно

  Интересно колко българи ще излязат с антитела, достатъчни за сертификат, и колко от тези с недостигащо количество ще се ваксинират. Министърът каза, че тези с малко антитела ще предпочетат ваксина, ама дали е така тепърва ще видим.
  Иначе вариациите и хитруванията спрямо европейските правила не е добра идея.

 2. 2 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  > От днес (11 ноември) в България се признават общо осем сертификата
  > за COVID-19, от които половината са валидни в Европейския съюз

  И сега почнахте ли да се усещате в какъв филм са ви вкарали ?

  Ама такава бюрократична каша са забъркали че не могат да се измъкнат сами, единствената възможна посока е да се добавят още и още бюрократични процедури в кашата.

  Или накратко - колко според вас би била цената на сертификат от тип 8 (да пратиш съседа да даде проба вместо теб срещу скромна почерпка за него и лаборантката) ?

  કટાક્ષ
 3. 3 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#1] от "boevbisser":

  > Иначе вариациите и хитруванията спрямо европейските правила не е добра идея.

  Да бориш здравословен проблем с бюрократични процедури е ... айде ще си замълча.

  કટાક્ષ
 4. 4 Профил на enter_k
  enter_k
  Рейтинг: 878 Неутрално

  Ваксинирани с или без антитела, неваксинирани-непреболедували с или без антитела, преболедували-неваксинирани с или без антитела, деца до X- годишна възраст, възрастни от Y- годишна възраст, специфики с хронични заболявания, специфики с ваксина, специфики с бустер, всичко това със срокове и рестрикции..
  Едва ли от медицинска гледна точка е толкова неясно, както го усукаха от политическа.

 5. 5 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#4] от "enter_k":

  > всичко това със срокове и рестрикции.

  И накрая броя на видовете сертификати ще е по-голям от броя на текущо одобрените 'други полове' ?

  А при сертификатите интересното е че статуса им се сменя във времето - значи ей сега си сертифициран и можем да отидеш на кръчма, но 20 мин по-късно вече ти е изтекъл сертификата и трябва да се прибираш нелегално, защото те грози глоба от 5000 лева за нарушаване на режима за придвижване за несертифицирани.

  કટાક્ષ
 6. 6 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Алибегът няма ли да излезе да стачкува? Или някоя друга бойкова подлога.

 7. 7 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#6] от "gogo2011":

  Поутихнаха, колкото и на мен решението за антителата да ми се вижда българска инвенция по-скоро със съмнителен медицински ефект, явно в политически план ще успокои духовете.
  пп. Вчера бях в ресторант в центъра на София, персоналът доста сериозно провери сертификатите на абсолютно всички посетители, имаше си хора. Можело значи.

 8. 8 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2267 Неутрално

  Сега българите със сертификати ще станат повече от живеещите в България реално .....

 9. 9 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  Хептен объркаха всичко. Но това си е нещо редовно в България.

 10. 10 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Интересно колко българи ще излязат с антитела, достатъчни за сертификат, и колко от тези с недостигащо количество ще се ваксинират. Министърът каза, че тези с малко антитела ще предпочетат ваксина, ама дали е така тепърва ще видим.Иначе вариациите и хитруванията спрямо европейските правила не е добра идея.
  —цитат от коментар 1 на boevbisser


  Какви европейски правила-те не са над природните закони. Имаш ли антитела значи си преболедувал и имаш имунитет.

 11. 11 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  сектата на антиваксърите пак няма да е доволна - скоро ще поискат сертификат "честна дума", че онова дето са изкарали преди две години е коронавирус.

 12. 12 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 553 Весело

  До коментар [#10] от "Мусаши":

  Не,не и не. Правилен имунитет имаш само ако си се боцнал.

  Dum Spiro, Spero
 13. 13 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#8] от "Bai nik":

  > Сега българите със сертификати ще станат повече от живеещите в България

  Ми съвсем нормално. Правиш си един сертификат от тип 3 и един от тип 8 за всеки случай ако първия изтече.

  Ще пуснат и мобилно приложението да си въвеждаш сертификатите и да ти напомня като наближава периода на изтичане за да си ги обновиш навреме и да не изпадаш в конфузна ситуация като заведеш някоя девойка на кръчма и на излизане се окаже че таксито отказва да те вземе, щото сертификата е изтекъл и девойката си заминава сама.

  કટાક્ષ
 14. 14 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#10] от "Мусаши":

  .... И си стоиш на село с имунитет. На някои, макар и по-рядко последните години, ни се налага и да пътуваме в чужбина - я по работа, я за развлечение. Да не бързаме и да изчакаме какво ще стане със сертификата за антитела.

 15. 15 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#10] от "Мусаши":

  > Имаш ли антитела значи си преболедувал и имаш имунитет.

  Колега тук говорим за процес по Сертифициране.

  Не може всеки да си произвежда сам каквито си иска анти-тела. Трябва да има съответните държавни и частни структури които проверяват дали анти-телата са коректни и евентуално ако си в рамките на нормата те Сертифицират. Временно де.

  Ако си ползвал официално одобрените препарати, тогава вече по-лесно можеш да си обновиш Сертификата, тъй като все пак друга сериозна бизнес структура гарантира за качеството им.

  કટાક્ષ
 16. 16 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Със сертификатите няма да е като с партийните книжки, хвърлят ги и стават демократи. Този пък изпълнителите на политическите поръчки, могат да загубят живота си от ваксините и то няма да е дълго времето.

 17. 17 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#14] от "boevbisser":

  > ни се налага и да пътуваме в чужбина - я по работа, я за развлечение
  > ..
  > Да не бързаме и да изчакаме какво ще стане със сертификата

  Я обясни сега какъв точно е смисъла на тия Сертификати ?

  Гарантират че като отидеш в чужбина няма да из-по-назаразиш местните туземци ли ?

  કટાક્ષ
 18. 18 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#17] от "Ан Он":

  Абе ти нали беше в бункер, какво се интересуваш. Да не би да ти омръзна? Или пък да не би да те е страх от игли и чипчета?

 19. 19 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#10] от "Мусаши":.... И си стоиш на село с имунитет. На някои, макар и по-рядко последните години, ни се налага и да пътуваме в чужбина - я по работа, я за развлечение. Да не бързаме и да изчакаме какво ще стане със сертификата за антитела.
  —цитат от коментар 14 на boevbisser


  Не разбрах какво точно те бърка,че се издават сертификати поради наличието на антитела.Нали си се боцнал и сертификатът ти важи навсякъде.
  Или те е яд,че се издават сертификати и на хора,които не са сложили ваксина?

 20. 20 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#10] от "Мусаши":> Имаш ли антитела значи си преболедувал и имаш имунитет.Колега тук говорим за процес по Сертифициране. Не може всеки да си произвежда сам каквито си иска анти-тела. Трябва да има съответните държавни и частни структури които проверяват дали анти-телата са коректни и евентуално ако си в рамките на нормата те Сертифицират. Временно де.Ако си ползвал официално одобрените препарати, тогава вече по-лесно можеш да си обновиш Сертификата, тъй като все пак друга сериозна бизнес структура гарантира за качеството им.
  —цитат от коментар 15 на Ан Он


  Точно така си е.Сертификатите за ваксинирани са безсрочни докато тези на преболедувалите с ПСР тест важат една година,а на тези с антитела 3 месеца.
  При положение,че е доказано,че преболедувалите имат в пъти по-малък шанс да се разболеят от ваксинираните.

 21. 21 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#18] от "boevbisser":

  > Абе ти нали беше в бункер, какво се интересуваш.

  Запасите. Намалим съм дневния порцион, по разчет би трябвало до 2026-та април да мога да издържа - но това е без никакви резерви.

  Надявам се до тогава там горе да сте овладели ситуацията. Ако ви доставя удоволствие и 179 вида сертификати използвайте, само да приключваме с тая история.

  કટાક્ષ
 22. 22 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мусаши":

  > Сертификатите за ваксинирани са безсрочни

  Не баш. Към 6 месеца им е периода, ако не си 'опресниш' абонамента (бустеризираш по модерному).

  Дали и под каква форма са го вкарали в текущото законодателство в ЕУ или дали още изчакват - не следя отблизо.

  કટાક્ષ
 23. 23 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 553 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мусаши":

  Ясен маркер , че въпросът е политически а не медицински...

  Dum Spiro, Spero
 24. 24 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Любопитно

  До коментар [#19] от "Мусаши":

  Защо да ме е яд - няма лошо. Все пак мисля, че тези нови сертификати ще забавят ваксинирането, а то и без това е под кривата круша. А без ваксиниране, с толкова болно население и калпава здравна система ще продължим да губим хора и болниците да изнемогват - точно както се случва в момента. Това ми е притеснението.

 25. 25 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мусаши":

  > Сертификатите за ваксинирани са безсрочни

  Новината от Израел (Меката на Сертифицирането) е от преди месец.

  https://globalnews.ca/news/8239533/israel-covid-green-pass-booster-shot/

  3.10.2021 г. — Under the new guidelines, people must have received a booster shot to be eligible for a green pass. ... The new criteria mean that nearly 2 million people will lose their vaccination passport in the coming days. .... Israel is the first country to make a booster shot a requirement for its digital vaccination passport.

  Там тия дето са си боцнали само 2 (две) дози ги броят за анти-ваксъри.

  કટાક્ષ
 26. 26 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#24] от "boevbisser":

  > Това ми е притеснението.

  Има някакъв интересен феномен в България - преди избори бройката на Заразените расте и в деня на изборите почва да спада.

  Да видим дали и тоя път ще сработи механизма.

  કટાક્ષ
 27. 27 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#23] от "gargamel":

  Точно така

  https://bpost.bg/dramatichnite-otsenki-na-nositelya-na-nobelova-nagrada-lyuk-montanie/

  Сертификатите май са начин да се разчистят голям % службогонци в скоро време

 28. 28 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#20] от "Мусаши":> Сертификатите за ваксинирани са безсрочниНе баш. Към 6 месеца им е периода, ако не си 'опресниш' абонамента (бустеризираш по модерному). Дали и под каква форма са го вкарали в текущото законодателство в ЕУ или дали още изчакват - не следя отблизо.
  —цитат от коментар 22 на Ан Он


  Жената е ваксинирана и на нейният сертификат няма срок.Докато аз съм преболедувал и на моя има срок от 6 месеца. Който бил удължен на 1 година.Изтича ми след 20 дни.И после сертификат йок.
  Независимо от това,че преболедувалите имат много по-силен имунитет срещу Ковид от ваксинираните.

 29. 29 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#19] от "Мусаши":Защо да ме е яд - няма лошо. Все пак мисля, че тези нови сертификати ще забавят ваксинирането, а то и без това е под кривата круша. А без ваксиниране, с толкова болно население и калпава здравна система ще продължим да губим хора и болниците да изнемогват - точно както се случва в момента. Това ми е притеснението.
  —цитат от коментар 24 на boevbisser


  И по каква причина ако някой има антитела и е преболедувал ще трябва да се ваксинира?

 30. 30 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Макрон въвежда нови изискванията за сертификат. Всички над 65 г. да си сложат 3 ваксина, за да им се признават сертификатите.

 31. 31 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мусаши":

  > Жената е ваксинирана и на нейният сертификат няма срок.

  Споко, ще сложат като му дойде момента.

  Бюрократите имат пълен контрол върху процеса по Сертифициране, могат да променят правилата когато и както си искат.

  ей ти на новинка от вчера:

  France's Macron says over-65s will need booster jab to get anti-Covid pass from Dec 15

  https://www.france24.com/en/video/20211109-france-s-macron-says-over-65s-will-need-booster-jab-to-get-anti-covid-pass-from-dec-15

  કટાક્ષ
 32. 32 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#30] от "ggot":

  > Макрон въвежда нови изискванията за сертификат.

  Това за кой от осемте вида сертификати ?

  કટાક્ષ
 33. 33 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#30] от "ggot":

  мда

  the vaccine passports of those aged 65 and older will no longer be valid if they have not had a booster shot

  Абе както се казва в един виц - важното е да сме здрави.

  કટાક્ષ
 34. 34 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#28] от "Мусаши":> Жената е ваксинирана и на нейният сертификат няма срок.Споко, ще сложат като му дойде момента.Бюрократите имат пълен контрол върху процеса по Сертифициране, могат да променят правилата когато и както си искат.ей ти на новинка от вчера:France's Macron says over-65s will need booster jab to get anti-Covid pass from Dec 15https://www.france24.com/en/video/20211109-france-s-macron-says-over-65s-will-need-booster-jab-to-get-anti-covid-pass-from-dec-15
  —цитат от коментар 31 на Ан Он


  "1984"в действие.Все пак нашите управници са цвете по отношение на тоталитарните методи.Не че не искат,ама народът няма да го позволи.

 35. 35 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#29] от "Мусаши":

  Ако иска да пътува, но на теб ти харесва на село, така че ....

 36. 36 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#35] от "boevbisser":

  > Ако иска да пътува,

  И с какво точно твоя Сертификат спомага за намаляване на разпространението на Заразата при пътуване ?

  Нали всички туземци вече са Сертифицирани и би трябвало да са в безопасност ?

  કટાક્ષ
 37. 37 Профил на Громя Ваксъри
  Громя Ваксъри
  Рейтинг: 429 Неутрално

  До коментар [#18] от "boevbisser":

  А теб да не би да те е страх от Бог Ковид, м?

  Ваксъри, няма да ви се вярва...
 38. 38 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  Интересно колко българи ще излязат с антитела, достатъчни за сертификат, и колко от тези с недостигащо количество ще се ваксинират. Министърът каза, че тези с малко антитела ще предпочетат ваксина, ама дали е така тепърва ще видим.Иначе вариациите и хитруванията спрямо европейските правила не е добра идея.
  —цитат от коментар 1 на boevbisser


  Министърът кава , че ...........ваксина ! Съмнявам се . Те ще предпочетат да си купят фалшив сертификат .
  ще се разбере по броя сертификато за антитела . С толкова висок титър смятам , че грубо казано са 10 % от преболедувалите или срешнали се с вируса , които според някои анализатори са около 1 милион . Т.е. за цяла българия трябва да са максимум 80 - 100 хиляди или за София - около 15, 000

 39. 39 Профил на ggot
  ggot
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ан Он":

  Пише, че е за ваксините

 40. 40 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#29] от "Мусаши":Ако иска да пътува, но на теб ти харесва на село, така че ....
  —цитат от коментар 35 на boevbisser


  Смешко-какво значение има къде живее човек?Или смяташ циганите от Факултето за по-образовани и интелигентни от хора с висше образование,които живеят на село.
  Трябва да се срамувам ли,че живея в голяма къща с двор с ливада,цветна градина,барбекю,басейн и люлки за децата,вместо в някоя миризлива панелка?

 41. 41 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#36] от "Ан Он":

  Аз искам да имам повече шансове да изкарам болестта леко, както и да мога да пътувам. Затова се ваксинирах. Разпространението на заразата не е точно моя грижа. Схващаш ли?

 42. 42 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#41] от "boevbisser":

  > Аз искам да имам повече шансове да изкарам болестта леко,

  Това е чудесно и приветствам решението ти.

  > както и да мога да пътувам.

  Ей тука не мога да разбера - на какво се крепи бюрократичната концепция с изискване на Сертификати при пътуване.

  કટાક્ષ
 43. 43 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#40] от "Мусаши":

  Да си жив и здрав, но селото е по-скоро в главата. Иначе къща - прекрасно.

 44. 44 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Весело

  До коментар [#42] от "Ан Он":

  Докато ти се чудиш в бункера на какво се крепи, аз пътувам. Айде весел ден.
  пп. И от ваксинирането насам вече 6 м. получавам безплатен интернет.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  До коментар [#10] от "Мусаши":> Не може всеки да си произвежда сам каквито си иска анти-тела.
  —цитат от коментар 15 на Ан Он


  :-) явно може ... щом си жив след всички шарки и детски болести = ФАКТ !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 47. 47 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#46] от "dark'star":

  > явно може ... щом си жив след всички шарки и детски болести

  Това е Старата Наука. От времената на Динозаврите.

  Сега има нова Наука която знае по-добре как да се справя със Заразата която ни дебне отвсякъде.

  કટાક્ષ
 48. 48 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2898 Неутрално

  До коментар [#45] от "Мусаши":

  Ако съм те обидил - извинявам се. Живеем в 21-ви век, не мога да си представя живота без да пътувам. В научни дискусии за ваксините не влизам, не съм подготвен, за мен е достатъчно да знам, че съм по-защитен.
  Весел ден.

 49. 49 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#44] от "boevbisser":

  > аз пътувам

  Невероятно постижение нали ? Последните 2000 години никой никъде не е пътувал, трябваше сега да се въведе Специална Процедура по Сертифициране за да позволим на част от населението да се придвижва от едно на друго място - разбира се ако спазва определени правила.

  > Айде весел ден.

  Лек ден, дълъг живот, крепко здрави и много пътувания пожелавам!

  કટાક્ષ
 50. 50 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#45] от "Мусаши":Ако съм те обидил - извинявам се. Живеем в 21-ви век, не мога да си представя живота без да пътувам. В научни дискусии за ваксините не влизам, не съм подготвен, за мен е достатъчно да знам, че съм по-защитен.Весел ден.
  —цитат от коментар 48 на boevbisser


  Ок.Приемам извинението,но сам знаеш,че нарочно пишеше,че живея на село,с цел да омаловажиш мнението ми.

 51. 51 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2449 Неутрално

  Макрон въвежда нови изискванията за сертификат. Всички над 65 г. да си сложат 3 ваксина, за да им се признават сертификатите.
  —цитат от коментар 30 на ggot


  Макрон може да си въвежда във Франция.
  :-) аз не си позволявам да кажа кой , къде и какво да си слага и по колко пъти
  ... ако си позволя да го напиша тук - със сигурност ще ме "карантинират" за месец :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 52. 52 Профил на Vivian Apostolov
  Vivian Apostolov
  Рейтинг: 2655 Неутрално

  До коментар [#42] от "Ан Он":Докато ти се чудиш в бункера на какво се крепи, аз пътувам. Айде весел ден.пп. И от ваксинирането насам вече 6 м. получавам безплатен интернет.
  —цитат от коментар 44 на boevbisser


  Дали разбирам правилно, че сте получил като бонус безплатен интернет срещу вакснация?

  Нека се опитаме да храним добрия "вълк" в себе си.
 53. 53 Профил на Ан Он
  Ан Он
  Рейтинг: 2948 Неутрално

  До коментар [#52] от "Vivian Apostolov":

  >Дали разбирам правилно, че сте получил като
  > бонус безплатен интернет срещу вакснация?

  Директна 5Г връзка.

  А гълъбите - да мрат.

  કટાક્ષ
 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Пак побългарихме всичко.

 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7272 Неутрално

  Днес е Св. Мина. Да са живи и здрави семействата и всички ваши близки.

 56. 56 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 558 Неутрално

  Този хунтаджийски популизъм ще струва още животи по линията на прилагания от престъпното управление на Румен Радев геноцид. До такъв срам и световен позор не бяхме стигали, но за този невероятно арогантен тип очевидно този вид престъпление срещу човечеството е "голямо постижение". Не знам какво още трябва да се случи, за да разберат и неговите зомбирани поддръжници най-сетне, че единственото спасение за България е националният изменник да бъде изхвърлен на политическото бунище.

 57. 57 Профил на music___Joker
  music___Joker
  Рейтинг: 250 Неутрално

  Аз само да попитам като има норма от антитела за този вид сертификати или ли норма за антитела за другите видове сертификати!?!?

 58. 58 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  Поутихнаха, колкото и на мен решението за антителата да ми се вижда българска инвенция по-скоро със съмнителен медицински ефект
  —цитат от коментар 7 на boevbisser


  Швейцарците също признават антитела у тях си. Не е наша "инвенция".

 59. 59 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  Жената е ваксинирана и на нейният сертификат няма срок.
  —цитат от коментар 28 на Мусаши


  На сертификата има код. Като заложат в проверяващата програма до кога важат тези сертификати, до тогава ще е. Днес е безсрочен, утре може да стане 6 месеца.

 60. 60 Профил на T.M.
  T.M.
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  До коментар [#10] от "Мусаши":

  И кои са тия природни закони, бе пич? Да и имаш над 150 BAU единици за сертификат НЕ е природен закон, а чисто административен. Дори не е медицински. Сутринта по Нова точно така го определи един лекар.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK