От Европарламента питат защо не се разследват "снимките от спалнята" и подслушването на протестите

Главният прокурор Иван Гешев е отказал да отговаря на въпросите на ЛИБЕ за "Барселонагейт", тъй като нямал право да разгласява детайли по висящи производства.

© Юлия Лазарова

Главният прокурор Иван Гешев е отказал да отговаря на въпросите на ЛИБЕ за "Барселонагейт", тъй като нямал право да разгласява детайли по висящи производства.Ефективното и справедливо прилагане на закона, особено в борбата с корупцията, е един от най-належащите проблеми, като преследването на корупцията по високите нива на властта остава проблематично. Притеснителни са случаите на полицейска бруталност през лятото на 2020 г., които не са били правилно разследвани.


България се намира в трудни времена, но и в момент на преход.


Предизвикателството с отчетността и наказателната отговорност на главния прокурор все още трябва да бъде разгледано в контекста на по-широка съдебна реформа веднага щом политическата ситуация позволява това.
Това са само част от изводите в доклада на мониторинговата група към комисията за Граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (ЛИБЕ) към Европейския парламент след посещението на нейни членове в България на 23 и 24 септември. По време на визитата представителите на комисията са питали българските власти за санкциите по "Магнитски", подслушванията по време на протестите, защо няма добри резултати и присъди по дела за корупция по високите етажи на властта и са обсъждали правомощията на главния прокурор и има ли ефективен механизъм за разследването му.


В доклада си с дата 17 ноември 2021 г. комисията изразява загриженост за състоянието на основните права в България в светлината на случаите на реч на омразата и дискриминация срещу хора от ромски произход, представители на ЛГБТИ общността и представители на други малцинствени групи, както и за насилие, включително домашно.


Какво са чули евродепутатите за състоянието на медиите може да прочетете тук.


След визитата в България делегацията отчита ограничените правомощия на служебното правителство за справяне с многобройните предизвикателства, но е отбелязала и решимостта на служебното правителство да използва ефективно всички инструменти, с които разполага. В същото време евродепутатите призоват Европейската комисия да засили наблюдението и одита на средствата на ЕС, включително на Механизма за възстановяване и устойчивост.


"В българското общество има достатъчно решителност за намиране на решения. В светлината на това ще бъдат изпратени допълнителни въпроси до българските власти и по-специално до главния прокурор за допълнително изясняване на извършената работа по дела за корупция по високите етажи на властта и други дела от обществен интерес", подчертава делегацията в доклада си след серия от срещи с представители на институциите, неправителствени организации и журналисти по време на двудневната визита през есента.


Рашков: Гешев смята, че полицията е дългата ръка на прокуратурата


Реформите, борбата с корупцията и промените в законодателството са изключително трудни в отсъствието на парламент и в мандата на служебно правителство. Това е заявил пред представителите на комисията ЛИБЕ служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. С него делегатите са обсъдили и това, че в момента на посещението одобрението на служебното правителство е много по-високо от рейтинга на всяко друго редовно правителство.


Сред обсъжданите теми са били и статутът на главния прокурор, като Рашков е посочил, че това е един от основните въпроси в България по отношение на върховенството на закона. Той е дал информация и за започналата към онзи момент процедура по разглеждане на искането за отстраняване на главния прокурор Иван Гешев. Искането бе инициирано от Рашков и внесено във Висшия съдебен съвет (ВСС) от бившия министър на правосъдието Янаки Стоилов, но малко по-късно ВСС отказа да започне процедура по предсрочно отстраняване на Гешев.


Рашков е изразил съжаление за липсата на ефективен механизъм за контрол върху главния прокурор. А пред комисията ЛИБЕ е заявил, че според него главният прокурор смята, че полицията е дългата ръка на прокуратурата и че при отсъствието на парламент и редовно правителство прокуратурата и главният прокурор е единствената институция, която ще пречи на полицията да действа.


По изчисления на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков 10% от местата в парламента се купуват на избори.

© Юлия Лазарова

По изчисления на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков 10% от местата в парламента се купуват на избори.


Рашков е припомнил и че главният прокурор е независима част в съдебната власт, назначаван от ВСС, който включва в състава си и политически излъчени представители. Служебният министър е посочил и че тази политическа зависимост обяснява защо срещу бившия премиер Бойко Борисов не е образувано разследване, въпреки изтеклите снимки и записи.


"Необходима е подходяща реформа на прокуратурата, за да могат всички други служби, включително полицията, да могат ефективно да се борят с корупцията", е посочил Рашков пред комисията. Сред обсъжданите теми са били и корупционните практики, свързани с магистралите и язовири.

Според Рашков разходването на полученото от ЕС финансиране досега не е било правилно контролирано. Службите в България не са си свършили работата както трябва по санкционираните по глобалния закон "Магнитски", признава Бойко Рашков.


По отношение на протестите и използването на непропорционално насилие от страна на полицията срещу протестиращите той е подчертал, че при предишното правителство не е правено подходящо разследване и че главният прокурор не е действал в това отношение, но е уверил представителите на ЛИБЕ, че разследванията ще продължат. Рашков е коментирал и че един от назначените за делегирани прокурори към Европейската прокуратура е Вероника Трифонова, която е постановила отказ да бъде образувано досъдебно производство за полицейско насилие на протестите от 2020 г.


Раздробяването на политическия пейзаж и практиката за купуване на гласове съществува и в други страни, но не и в същия мащаб като в България, е коментирал Рашков.


Над 10% от депутатите влизат в парламента с купен вот.


Бойко Рашков,

министър на вътрешните работи, в доклада на LIBE


Служебният министър е определил като унизително да се разменят гласове срещу храна, работа или други услуги. Според Рашков Европа трябва да оказва по-настоятелен положителен натиск над България.


Янаки Стоилов: Нужен е структурен подход за съдебни реформи


Пред комисията ЛИБЕ служебният министър на правосъдието към онзи момент Янаки Стоилов е подчертал няколко приоритета в работата си като подобряване на услугите за граждани и юридически лица,
намаляване на лошите практики, като са обсъдени и въпросите за борбата с корупцията, състоянието на затворите и лишените от свобода, случаите на дискриминация както и санкциите по "Магнитски".


По отношение на отчетността на главния прокурор и като цяло по отношение на компетенциите на прокурорите Стоилов е обяснил, че се обсъжда въвеждане на съдебен контрол върху отказа за образуване на разследване. Според него е необходим структурен подход, но е отбелязал и ограничените рамки, в които работи служебното правителство.


Бившият служебен министър на правосъдието Янаки Стоилов е обяснил, че е необходимо структурен подход за реформа в съдебната власт.

© Георги Кожухаров

Бившият служебен министър на правосъдието Янаки Стоилов е обяснил, че е необходимо структурен подход за реформа в съдебната власт.


Конфискацията е инструмент в борбата с корупцията и трябва да се прилага по начин, който води до резултати, е посочил още Стоилов. Той е подчертал нуждата от подобряване на условията в затворите и местата за лишаване от свобода, като е посочил, че времето в затвора може да бъде ограничено, като паралелно трябва да се осигурят и условия за доброволен труд, като е добави, че ще бъдат предложени такива законодателни промени.


По отношение на ромската общност министърът е обяснил, че доходите, заетостта, образованието са важни въпроси и етническото разделение трябва да бъде преодоляно чрез активна и приобщаваща социална политика.


Стилов е посочил и решението на Конституционния съд, който наскоро се произнесе за понятието "пол", като министърът е подчертал, че борбата с насилието под всякаква форма е особено важна. Що се отнася до санкциите по глобалния закон "Магнитски", Стоилов е обяснил, че е необходим диалог по този въпрос и е подчертал необходимостта да се реагира, когато трябва да бъдат защитени финансовите интереси.


Гешев: За резултати в борбата с корупцията трябват промени в Наказателния кодекс


По време на срещата с главния прокурор Иван Гешев и заместниците му членовете на делегацията от ЛИБЕ са повдигнали въпросите за необходимостта от реформи в съдебната система, за случаите на корупция по високите етажи на властта, които не са били разследвани, както и за по-високия брой на досъдебни производства и очакванията за присъди по корупционни дела.


Обсъждани са номинациите за европейски делегирани прокурори, възможността за съдебен контрол на прокурорските откази от образуване на досъдебно производство и не на последно място - за правомощията на главния прокурор и дали може да бъде разследван.

От комисията са повдигнали и конкретни въпроси относно подслушванията и кой е разпоредил тази процедура, защо не е започнато разследване и по отношение на снимката на бившия премиер Борисов и нощното шкафче с пари, златни кюлчета и оръжие, както и т.нар. Барселонагейт и протестите.


Гешев и заместниците му са изтъкнали, че въпросът за съдебна реформа трябва да се разглежда в контекста на предизборната кампания и влиянието на служебното правителство, чиято основна задача е да организира предстоящите избори. От прокуратурата са припомнили, че всяка една реформа трябва да бъде одобрена от парламент и редовен кабинет и предстои да се види дали редовно избрани парламент и правителство ще одобрят предложенията за промени. От прокуратурата отново са посочили, че Наказателният кодекс трябва да бъде променен, тъй като е приет преди 1989 г. и с него не може да има борба с корупцията.


Реални резултати от борбата с корупцията ще могат да дойдат с нова законодателна рамка, а реформата не трябва да обхваща само отчетността на главния прокурор, а на всички магистрати. Освен това Гешев и прокуратурата са посочили, че е нужна по-дълбока реформа, а не промяна само на един сегмент с очакване за цялостна промяна. В отговор на критиките за това, че прокуратурата не е разследвала конкретни случаи, от прокуратурата са посочили статистика, като са подчертали, че главният прокурор не може да дава инструкции на прокурори от по-ниски нива в системата.

За "Барселонагейт" Гешев е обяснил, че е във фазата на досъдебното производство и не може да дава подробности по висящи дела. По отношение на други дела, които не са разследвани, той е обяснил пред ЛИБЕ, че всеки наблюдаващ прокурор е ръководен от вътрешното си убеждение, определен е на случаен принцип, а главният прокурор можел да осъществява само методическо ръководство. Гешев е поел ангажимент да изпрати допълнителна информация за методологията и инструкциите, по които разследващите са проверявали снимките от спалнята на Борисов.


Главният прокурор е посочил, че може да бъде разследван, като е посочил, че е бил разпитван няколко пъти в спецпрокуратурата. По отношение на подслушванията на протестите през миналата година Гешев е обяснил, че не е в неговата компетентност да ги разпорежда, а се произнасят други служби от МВР, като искането се одобрява от съд.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  ЕП или незнам си коя работна група, към незнам си коя комисия или казано накратко ЛенчИто :)

 2. 2 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  "В доклада си с дата 17 ноември 2021г. комисията изразява загриженост за състоянието на основните права в България, в светлината на случаите на реч на омразата и дискриминация срещу представители на ЛГБТИ общността"

  "ЕП" вече звучи като обида...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3452 Неутрално

  "От комисията са повдигнали и конкретни въпроси относно подслушванията и кой е разпоредил тази процедура, защо не е започнато разследване и по отношение на снимката на бившия премиер Борисов и нощното шкафче с пари, златни кюлчета и оръжие, както и т.нар. "Барселонагейт" и протестите."

  Е как бе, тия брюкселски зелки не разбраха ли, че всичко е фейк? :)))

  Гешев никога няма да се "самосезира", защото това би означавало да ухапе ръката, която му сипла в паницата (и го държи за нашийника).

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1187 Любопитно

  А за Ало Ваньо нещо не питат ли ???

 5. 5 Профил на bry14687126
  bry14687126
  Рейтинг: 22 Неутрално

  Те пък тез от ЕП не знаят ли че богът слънце не подлежи на разследване

 6. 6 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1236 Неутрално

  герберите и ДПС бяха станали толкова нагли, че искаха да насочат прокуратурата към частния сектор да търсела корупция.

 7. 7 Профил на svetlio_rm
  svetlio_rm
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До колкото се разбра, немогат да минат в съда..
  Така е в България, нищо неможе да мине в съда.

 8. 8 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 2985 Весело

  Това е провокация, Външно да викат представителя на Европарламента и да го предупредят официално. Снимките са монтаж, няма къща в Барселона, дюн Гешев спря корупцията завинаги.....

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на web_2.0_vs._dc
  web_2.0_vs._dc
  Рейтинг: 995 Неутрално

  Защото ОПГ Герб си има каскетура.

 11. 11 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2788 Весело

  :))) Дреме му на .... на Гешев :) Той не дължи пояснения на някакви либералчета от Брюксел

 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2068 Неутрално

  Ако се състави работещо правителство без ГЕРБ и ДПС тогава можем да очакваме нещата да тръгнат.

 13. 13 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Защото този който трябва да разследва се обръща към този, който трябва да бъде разследван с "шефе".

 14. 14 Профил на Мариана Кълвачева
  Мариана Кълвачева
  Рейтинг: 2263 Неутрално

  До коментар [#12] от "chicago514":

  Това за правителството в София, а по места в "провинцията" ?
  Там все още коли и беси ГЕРБ с ортаците си от ДПС.
  Сит.гурно знаете, но най-българската община, община Батак, която е символ на българщината и на родолюбието и на съпротивата срещу турското робство, от години се управлява от ... ДПС, в съюз с общинарите от ГЕРБ.

  кратък
 15. 15 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1741 Весело

  Уф, сега карате Каскета да си причинява разни работи... Глупав Европарламент. Жалко, че не сме с Рашата, там никой не натиска за такива глупости като законност и справедливост.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 16. 16 Профил на kvasimodo
  kvasimodo
  Рейтинг: 2099 Неутрално

  Шефа на ЛИБЕ е испански социалист. Няма нужда от нищо повече като коментар.

  "Което беше порок стана обичай" - Сенека
 17. 17 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Евродепутатите питат.
  Бацето ги е...е с 200 и му е лесно.
  Щото е прост.
  Това по негови думи.

  ПКП му верва. Сложи си фанелка с надпис "Вярвам на бойко".
  От писанията личи, че и други му верват.

 18. 18 Профил на Не вервам
  Не вервам
  Рейтинг: 310 Разстроено

  Защото няма кой

  Балканите произвеждат повече история, отколкото могат да консумират
 19. 19 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  Това под натиска на пияната откачена ирландка и на дружката и Ленчето ли е написано ?
  —цитат от коментар 9 на lig35561597


  Точно на тях двете. Други желаещи да се излагат няма.

 20. 20 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Защото на територията има мутрокаскетариат.

 21. 21 Профил на Kaka Mara
  Kaka Mara
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Тцтццц голяма неприятност за гербшджа. И Шефа отказал да е дупетат. Мъкаааа ... лежи на отоманката , пъшка и чака сака с еврака .

 22. 22 Профил на georgievb
  georgievb
  Рейтинг: 1328 Любопитно

  Не мога да разбера тая съшита с бели конци мръсна партенка, как може да и вярват искрено някои хора? Аз рабирам, че това си е част от търкалявнето в политическото блато, и...отнасям се с разбиране към авторите. Това че руското Ленче я размахва в европарламента, също разбирам като част от играта.
  Ама има хора в България дето искрено вярват, те това не мога да разбера.

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2552 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Те не могат да си представят ,че у нас се лъже безпардонно.

 24. 24 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2491 Неутрално

  "... питат защо не се разследват "снимките от спалнята" и подслушването на протестите"
  Защото не може да си го причини.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 25. 25 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2491 Весело

  "... питат защо не се разследват "снимките от спалнята" и подслушването на протестите"Защото не може да си го причини.
  —цитат от коментар 24 на Николай Колев

  и защото "ШиШи не дава"

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 26. 26 Профил на its271081907
  its271081907
  Рейтинг: 236 Неутрално

  ЕП или незнам си коя работна група, към незнам си коя комисия или казано накратко ЛенчИто :)
  —цитат от коментар 1 на svoboden


  Ленчиту конечно. И разни пищящи левундери от Ирландия, Португалия и други екзотични места

 27. 27 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5051 Неутрално

  "От Европарламента питат защо не се разследват "снимките от спалнята" и подслушването на протестите"

  Кого точно питат, не може да се напише "властите"

 28. 28 Профил на its271081907
  its271081907
  Рейтинг: 236 Неутрално

  Червено-зелените холандка и ирландка, които рпеди плюха по ГЕРБ, сега хвалят служебния кабинет. Толкова сте прозрачни...

 29. 29 Профил на Галя Станчева
  Галя Станчева
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  [quote#26:"its271081907"][/quote]

  Е кой друг ще се занимава с ченгеджийски афери.

 30. 30 Профил на The Polite Moose
  The Polite Moose
  Рейтинг: 672 Любопитно

  От Европарламента питат защо не се разследват "снимките от спалнята" и подслушването на протестите


  От Европарламента питаха ли за погазването на Конституцията и дали се разследва ?

 31. 31 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 589 Неутрално

  От Европарламента питат, но отговор няма да получат сигурно. Ако все пак някой отговори ще злязат на яве доста зависимости.

 32. 32 Профил на tsefan_92
  tsefan_92
  Рейтинг: 102 Весело

  Ааа ние не искаме да си го "причиняваме " това ;)

  Да изринем ГРОБ-авите комунисти с 200! Да си върнем държавата!
 33. 33 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Гешев,а кога ще разследваш Горанов за дадените наши пари във вид на субсидии на партиите над това,което им се полага по закон. С това си действие Горанов не купи ли партиите в парламента,за да може Герб свободно да си краде?

 34. 34 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  А дали питат за погазването на конституцията от страна на Президента?

 35. 35 Профил на робин от Крузо
  робин от Крузо
  Рейтинг: 652 Весело

  Хммм... споко каскет гешеф, не е далеч времето, когато няма да бъдеш вече Главен и ще ти се наложи не само да отговаряш на това което те питат, но и хоро да играеш. Не ти ли е ясно, че не ще бъдеш подведен под отговорност за действия и бездействия като Главен, та тогава ще видиш „Кон боб яде ли?“
  Поздрави от Isla Robinson Crusoe.

  Има хора, които пишат това което знаят, аз съм от другите, тези които знаят това което пишат.
 36. 36 Профил на Белият кон пак спука гума
  Белият кон пак спука гума
  Рейтинг: 22 Весело

  Гешев: За резултати в борбата с корупцията трябват промени в Наказателния кодекс.
  —цитат от коментар 0 на Статията


  Ето, ГешеФ много иска да помогне, ама НК му пречи.

  Казаков - и ТВОЙТА МАЙКА също!
 37. 37 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  "И аз се пра'м на луд, ама вие г-н Премиер най-добре се правите на луд!"

  Няма да казвам кой го е казал

 38. 38 Профил на negodnik
  negodnik
  Рейтинг: 260 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Ще му се наложи като но спрат парите, по пример на Полша. Като всеки Ганьо усети с джоба си, излезе и измете мафията. По подобен начин се разви ситуацията 2009 при тройната коалиция. Когато ДПС отново беше във власта а БСП бяха опънали чадър над бригадата на Сумиста.

 39. 39 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  "От Европарламента питат защо не се разследват "снимките от спалнята" и подслушването на протестите"

  С Боце е свършено след като в сърцето на Брюксел/ЕС/ се говори за чекмеджетата от Банкя!

 40. 40 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 911 Неутрално

  чака ме реформи в ОПГто на каскета, докато той е там, няма шанс да се разследват нашите хора.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 41. 41 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Така е и заради това е належащо неговата смяна!

 42. 42 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  До коментар [#6] от "хм":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  "Крадецът вика - дръжте крадеца"

 43. 43 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2491 Весело

  ЕП или незнам си коя работна група, към незнам си коя комисия или казано накратко ЛенчИто :)
  —цитат от коментар 1 на svoboden

  Накратко, лично мнение, като на ония американски сенатори и като влиянието на circle capital върху Белия дом да санкционира Пеевски. 🤥🤥
  Колко по-велика да е България, щом двама души могат да влияят на ЕП и ГосДеп?😜

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7363 Неутрално

  Гешев: За резултати в борбата с корупцията трябват промени в Наказателния кодекс.
  Иска още власт и правомощия ли? Той и с досегашните злоупотребява , а няма реални резултати.

 46. 46 Профил на accidental
  accidental
  Рейтинг: 1091 Весело

  Гешев е прокурор, спалнята на Борисов е за разознаването, не е за прокуратурата, а то е под контрол на служебното правителство, подслушването не разрешено от прокуратурата и също е за Рашков, който вместо да си гледа вътрешната политика се намесва във външната с Турция, уж всяка жаба трябвало да си знае е гьола

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4775 Неутрално

  Под Европарламента разбирай Елена Йончева и Радан Кънев.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 50. 50 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2237 Любопитно

  Тази работа с питане не става.......

 51. 51 Профил на wwwwww
  wwwwww
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Кондьо - министър-председател!
  https://www.youtube.com/watch?v=j3GcprrmGoI

  Да кажем не на педерастията!
 52. 52 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 53 Весело

  Народния съд ше ги разследва 🤣🎃

 53. 53 Профил на Lee Gier
  Lee Gier
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Тия в Евро...таковата още не са разбрали "за какво става на вапрос". Казано на прозт балгарски "Не си ти човека дето ще ми каже кого да разледвам".

  Нямам време за подлости - с много други неща съм зает.
 54. 54 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1827 Любопитно

  Европарламента питат..... кога е приета резолюцията с която питат? Или това е поредния фейк на Радан и Милийончева послужил за манипулацията на Дневник?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 55. 55 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#30] от "The Polite Moose":

  Имаш впредвид нахлуването на мафиотите на гешев, да трябваше куршуми тогава, нсо е за разпускане!

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 56. 56 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 713 Неутрално

  До коментар [#22] от "georgievb":

  И да те удрят с кюлчетата до смърт, като истински сталински терорист ще крещиш до сетен дъх
  Това е измама, бойко е ангел и гешев неговата радост

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 57. 57 Профил на Кнб
  Кнб
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Питах един криминалист по въпроса. Изследва фотографии и подобни форнсик стъди, не е българин, така че не го засяга и даже не знаеше за какво става дума. Та той погледна и се засмя и ми даде да търся десет разлики като на картинките на забавната страничка във вестника. Тази история е като историята със свикването на протестърите пред турското посолство. Нищо общо с действителността.

 58. 58 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  Защото Гешефт така и не разбра, че Бочко очевидно няма да се върне вече на власт, но явно има омерта да го пази.

 59. 59 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2237 Весело

  А и времето не достига, заради протестите...де....

 60. 60 Профил на Bob
  Bob
  Рейтинг: 348 Весело

  А дали няма да е яка карма ако каскета го вкарат на топло, а стриптизьорката замине за топлите острови с парата?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK