Арменската църква в България се възмути от изказване на Плевнелиев за конфликта в Нагорни Карабах

Арменската църква в България се възмути от изказване на Плевнелиев за конфликта в Нагорни Карабах

© Юлия ЛазароваАрменската апостолическа православна в България църква излезе с остра позиция срещу бившия президент Росен Плевнелиев. Според разпространена декларация на църквата на официален форум в Баку на 11 ноември Плевнелиев "си позволява да адмирира Азербайджан за военната победа в Нагорни Карабах, и то в деня, възпоменаващ примирието, сложило край на Първата световна война, да хвали действията на азерската армия и да ползва груби и обидни квалификации по отношение на арменската държава и народ".


В текста се осъжда изказване на Плевнелиев по време на Осмото издание на глобалния форум в Баку на тема "Светът след COVID-19". Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) поздрави в Баку президента Илхам Алиев за военната победа на Азербайджан в Нагорни Карабах и критикува арменците и Европейския съюз. Част от думите му прозвучаха и като подкрепа за уреждане със сила и на спорове на Балканите. Местната новинарска агенция "Тренд" цитира думите му, че изпитва гордост от това, че Алиев и азербайджанският народ отстранили тази несправедливост и успели да решат продължителен конфликт на основата на международните закони и резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. "Азербайджанската армия действа много оперативно и достойно се справи със задачата си", допълва Плевнелиев.


"От свое име и от името на Арменската православна общност в Република България намираме за крайно укоримо поведението на г-н Росен Плевнелиев", пишат по този повод от Арменската църква.
"Изказването му провокира и въпроса в качеството си на какъв г-н Плевнелиев си позволява да се самообявява за изразител на мнението на балканските народи и да им вменява ролята на аплодиращи един военен конфликт със сепаратистки корени. Плевнелиев се явява възхвалител на военни действия, нарушаване на човешки права, неспазване на Женевската конвенция за отношението към военноплениците, подписана на 12.08.1949 и влязла в сила на 21.10.1950, забраната за употреба на определени оръжия и боеприпаси срещу цивилни и военни лица, както и умишленото унищожаване на исторически културни ценности от световно значение.Твърдим отговорно, че арменската диаспора е сред най-миролюбивите, толерантни и интегрирани общности в България, която от поколения демонстрира родолюбие и патриотизъм към втората родина на дедите си в пъти по-автентична от тези на много политически деятели. И от тази си позиция питаме г-н Плевнелиев кой го е упълномощил да твърди от името на всички българи, че те са радостни от уреждането (с насилие и кръв) на конфликта в Нагорни Карабах. В качеството си на държавен глава, обединител на европейска България, или на симпатизант на азерските военни части той укорява ЕС за пасивно поведение към конфликта между Армения и Азербайджан?

"Подобно говорене от страна на държавен глава е предпоставка за появата на сенки, съмнения и напрежение по отношение на държавата България от страна на засегнатите."


С отворено писмо излязоха и от Асоциация "Арменска общност - България"


"Дори в политиката трябва да има мяра в публичните прояви, морал в начина на поведение и допустима премереност на изказа. Когато един политик прекрачи тези граници, той злепоставя не само и не единствено себе си, а и хвърля грозна сянка върху политическата сила, която го лансира, неговата дейност девалвира, обезстойностява се дори положителното (ако има такова), докато е бил под "светлината на прожекторите".


Бившият български президент Росен Плевнелиев наруши с изявленията си, направени в Баку по време на осмото издание на Глобалния форум на тема "Светът след COVID-19", не просто границите на добрия дипломатичен тон, а най-вече този на човешката нравственост, на хуманитаризма и на универсалните човешки ценности. Пристрастността към отделна държава (в случая Азербайджан), поддържането на провежданата от нея агресивна политика, дори ако е налице подплатяване на подобна подкрепа с добро материално възнаграждение, не дава право на един бивш държавник да говори от името на българския народ, както и да въвежда родината си в дипломатически тупик. Още по-малко да възхвалява военни победи и да афишира разрешаването на каквито и да било "замразени" конфликти по пътя на експанзията и войната", пишат от асоциацията.

Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  още по-древната професия "политик" - говори каквото му кажат за пари

 3. 3 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2354 Разстроено

  Твърде жалка роля на рупор на Алиев си избра г-н Плевнелиев. Създава се "усещането за корупция" :-(

 4. 4 Профил на Dreamcatcher
  Dreamcatcher
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Тоя пич що не си гледа прогнозата за времето, ами се занимава с неща, от които не разбира.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  Арменците си мислят че са хванали Господ за шлифера и могат да размахват пръст на всеки. Не е така и обикновенно го разбират по трудния начин.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 7. 7 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5714 Неутрално

  Чисто юридически, тази територия е азерска, но е населена с арменци и се отцепи насилствено по време на конфликта преди 30 години.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 8. 8 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 1222 Неутрално

  Този е най-безгръбначния политик в България

 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hristov":

  Менторът му Борисов, също.

 10. 10 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Роската си е добре, може да дрънка каквото си иска, никой не го взема насериозно. Ако перифразирам Швейк "Лудите са най-свободните хора"

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 11. 11 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1967 Неутрално

  "Тренд" цитира думите му, че изпитва гордост от това, че Алиев и азербайджанският народ отстранили тази несправедливост и успели да решат продължителен конфликт на основата на международните закони и резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. "Азербайджанската армия действа много оперативно и достойно се справи със задачата си", допълва Плевнелиев."

  Какво в цитата по-горе е разгневило армернските духовници и те в какво качество критийуват Плевнелиев?

  I Want To Believe
 12. 12 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  Пълно падение е тоя, аз по-......., не ми се използват думите, не знам. Ето ви на как една емоционална грешка - Калфин беше 10 класи над тоя, но за съжаление от БСП, влече след години негативи на държавата

 13. 13 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Арменците в България били миролюбиви, и го изтъкват като нещо което заслужава адмирации... Ами интересно пък от какво да са недоволни арменците? Българите в по-новата си история са си проарменски настроени.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 14. 14 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  До коментар [#1] от "Hristov":

  Не може бе колега, Конституцията му дава право да си бръщолеви каквото иска

 15. 15 Профил на MilliVanilli
  MilliVanilli
  Рейтинг: 2164 Неутрално

  В интервю за haqqin.az Плевнелиев заяви, че от самото начало Европейският съюз е заел доста умерена и плаха позиция по карабахския въпрос, изразявайки неутралитет.

  "Когато бях президент на България в периода 2012-2017 г., критикувах подобна позиция на ЕС, която смятах за погрешна. Исках ЕС да каже: Армения извърши агресия, имаше голяма несправедливост и след 30 г. Азербайджан успя да изкорени тази несправедливост. Сега Азербайджан сам възстанови правосъдието и най-накрая изпълни резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Между другото, преди началото на втората карабахска война винаги съм призовавал международните организации, по-специално ООН, да демонстрират волята си и да предприемат строги мерки срещу Армения. Недопустимо е една държава - членка на ООН, да пренебрегва толкова грубо международното право", заяви Плевнелиев.

  Той призова Европейския съюз да осъди категорично арменската агресия и да подкрепи възстановяването на освободените територии: "Надявам се, че докато Азербайджан поправя инфраструктурата си, европейските чиновници най-накрая ще разберат, че Баку спасява авторитета на международното право. Макар и със закъснение, ЕС трябва да се включи във възстановяването на Агдам, Физули, Джебраил и други освободени райони".

  Сам съм, други няма...
 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Günther
  Günther
  Рейтинг: 541 Весело

  Г-н Плевнелиев е истински демократ, реформатор, антикомунист, визионер и гражданин за евроатлантическо развитие на България. Искрено му се възхищавам. И не разбирам защо демократичната общественост така пламенно го разлюбиха

  "Alle bisherigen Bewegungen waren Bewegungen von Minoritäten oder im Interesse von Minoritäten. Die proletarische Bewegung ist die selbständige Bewegung der ungeheuren Mehrzahl im Interesse der ungeheuren Mehrzahl." - Karl Marx, Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei. MEW 4, S. 472
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Дреме му на ............!?? Ще компенсира с едни "хибридни войни/атаки" от Русия , които искат да накиснат великия политик ... Тази арменска църква не ели свързана с КГБ ?? И да не е - да се оплакват на арменския поп !! Иде си нямам как такова елементарно нещо е било президент ?? Всъщност при ГЕРБ всичко е възможно..

 20. 20 Профил на lpi31580057
  lpi31580057
  Рейтинг: 276 Неутрално

  ако е верно, този е пътник. политически труп.

 21. 21 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Аз съм от малкото, които подкрепят Плевнелиев. Реално, арменците имаха години наред да решат конфликта, но те отказаха каквито и да е разговори за подялба на анексираните територии. С войната стана това. Азарбейджан взе доста малко, от това, което реално можеше да вземе, спря навреме и после там върховния им и несменяем вожд , си убеди раята, че повече не трябва. А те можеше да претендират за много повече територии от Нагорни Карабах. Сега взеха по- малко от половината. Арменският ултранационализъм се сблъска с азерския, ама ония вече бяха въоръжени и готови, и заедно с Турция ги победиха. Това са реалностите. Сега тоя конфликт е решен и няма да има преиграване. Реално и Армения не загуби понеже , те взеха повечето от Нагорни Карабах и то вече ще им бъде признато и законно, понеже досега не беше, ама изобщо.

 22. 22 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  абсолютна неадекватност.

 23. 23 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Другари герберали... просто нямам думи

 24. 24 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  И аз съм погнусен, без да имам нещо общо с арменския народ ....

 25. 25 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Арменците защо не кажат нещо и против Путин?
  Не вярвам да ги е страх...
  Защото Русия си затвори очите... И го направи нарочно. Те знаят.

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 26. 26 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Неутрално

  Плевнелиев толкова изпадна, че вече не виждам смисъл изобщо да го коментираме ! Жалко, някога имах добро менение за него............

 27. 27 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1637 Весело

  Добре, че нямаме и азерска общност, че щяхме да видим война на декларации.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#16] от "pariah":

  Стига ве, туй нещо е гордостта на гербавите във форума - скъсват се да го хвалят какъв велик патриотичен и евроатлантичен президент сме имали в негово лице. Просто не можем да го оценим като тях, явно щото не сме прости, както ги нарече Началника им от Банкя. Затова, ако чуека подкрепя Алиев, срещу позицията на ЕС, значи е евроатлантик, а ЕС не е. А служебното правителство на Радев подписа декларация, в която се осъжда агресията на Русия в Крим и се заклеймява Русия като агресор, а това означава, че Радев го командва Решетников от Масква, за да служи на Путин и Русия. 😂😂 Е, логика няма, ама не сме гербави и не ги разбираме техните работи. 😂

 30. 30 Профил на CINZANO
  CINZANO
  Рейтинг: 783 Неутрално

  "...дори, ако е налице подплатяване на подобна подкрепа с ДОБРО МАТЕРИАЛНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, не дава право на един БИВШ държавник да говори от името на българския народ..."
  ---------------------------------------------
  Този несретен човечец е именно "бивш" и "материално възнаграден", но е наврян в ъгъла на забравата и драпа като удавник за всяка глътка въздух (медийно отразяване и парички). Но все по-малко хора се вълнуват от неговото поведение, а все повече се срамуват, че някога е бил президент на България и искат да забравят този срамен момент от нашата история.
  И аз се срамувам...

  П.п. "Новината" е отпреди изборите...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 31. 31 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  всъщност победата беше на Турция.

 32. 32 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1760 Неутрално

  Аз съм от малкото, които подкрепят Плевнелиев. Реално, арменците имаха години наред да решат конфликта, но те отказаха каквито и да е разговори за подялба на анексираните територии. С войната стана това. Азарбейджан взе доста малко, от това, което реално можеше да вземе, спря навреме и после там върховния им и несменяем вожд , си убеди раята, че повече не трябва. А те можеше да претендират за много повече територии от Нагорни Карабах. Сега взеха по- малко от половината. Арменският ултранационализъм се сблъска с азерския, ама ония вече бяха въоръжени и готови, и заедно с Турция ги победиха. Това са реалностите. Сега тоя конфликт е решен и няма да има преиграване. Реално и Армения не загуби понеже , те взеха повечето от Нагорни Карабах и то вече ще им бъде признато и законно, понеже досега не беше, ама изобщо.
  —цитат от коментар 21 на grayeagle


  Без да искам ви сложих "-"-то. написали сте доста смислени съжцения. Това обаче не значи че Плевнелиев не е мухла.
  За мен най-голямото му падение беше когато като президент в своя реч благодари и спомена всички участници в Руско-турската освободителна война без . . . Русия. Тоагва БПЦ си замълча.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 33. 33 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Тоя ми е дори по приличен от Герджиков.

 34. 34 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 2432 Неутрално

  "Тренд" цитира думите му, че изпитва гордост от това, че Алиев и азербайджанският народ отстранили тази несправедливост и успели да решат продължителен конфликт на основата на международните закони и резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. "Азербайджанската армия действа много оперативно и достойно се справи със задачата си", допълва Плевнелиев."Какво в цитата по-горе е разгневило армернските духовници и те в какво качество критийуват Плевнелиев?
  —цитат от коментар 11 на 2.5


  Росенчо надали познава много добре историята на този регион, че да си позволява да определя кое е несправедливост.

 35. 35 Профил на Николай Бучков
  Николай Бучков
  Рейтинг: 2088 Неутрално

  Този е като пандемията.....

 36. 36 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 3440 Неутрално

  ние признахме ли арменския геноцид?

 37. 37 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2608 Любопитно

  Някой да е упълномощавал пастирката да говори от името на българския народ ??

 38. 38 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Този е срам за България.

  Panta rhei....
 39. 39 Профил на makemydayy
  makemydayy
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Ми щото Путлер стои зад тях и ги ръчка да мътят водата.
  От всички завладени народи арменците са най-верните руски слуги...
  Плевнелиев е куку разбира се,но арменците трябва да си мерят приказките, когато става въпрос за български президент..

 40. 40 Профил на shk49484512
  shk49484512
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Плевнелиев и изпълненията му не се нуждаят от коментар.
  А ако трябва да се коментира неизбежно ще се стигне до... майка му.
  Сега се опитват да ни пробутат "Плевнелиев № 2", в чиято роля
  влезе (доброволно или не) ректорът на най-престижния ни университет!?!?
  То, прости, прости, ама не сме чак толкова прости.

 41. 41 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Мухльо си беше , мухльо си остана. Такъв и ще го запомним.
  Лошото е , че по света не го знаят като такъв ....

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2547 Неутрално

  Не случайно катастрофира с 6% рейтинг накрая.

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  Мухльо си беше , мухльо си остана. Такъв и ще го запомним.Лошото е , че по света не го знаят като такъв ....
  —цитат от коментар 41 на onemanband


  ...И го взимат на сериозно може би , допълвам.

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 44. 44 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  До коментар [#31] от "Тsonkooo":

  всъщност победата беше на Турция.
  —цитат от коментар 31 на Тsonkooo


  Правилно сте се досетили за какво става дума.

  Плевнелиев не се интересува нито от Армения, нито от Азербайджан.

  Целта на това изказване е "кефлийското настроение" на Ердоган.

  Та по-усърдно да помага на ДПС в изборите. И особено да помогне на Бойко Борисов с гласовете на български турци в президентските избори.

  Остава само да гадаем освен тези изказвания какви ли други обещания са давани ако Герджиков стане президент.

 45. 45 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2078 Неутрално

  А възмутиха ли се на Русия, че ги баламосваше, чеще го пази и направи нищо.

 46. 46 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3829 Неутрално

  До коментар [#21] от "grayeagle":

  Все пак това е въпрос на държавни отношения между Армения и Азербайджан , и клакьорството на външни бивши политици се наказва като несъгласувано становище от страна на България, която трябва да се извинява че Плевнелиев в момента е частно лице и може да си приказва.

 47. 47 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#21] от "grayeagle":

  +++++

  Защитниците на арменската агресия над територията на Азербайджан така ли ще подкрепят Турция, ако окупира Кърджалийско, под претексъ че там живеят основно турци?!
  Ай помислете малко.
  Да не говорим, че арменците в Азербайджан даже и автономия си имаха преди конфликта.
  Изключително прав е Плевнелиев.
  А мухльовци сте вие, русофилистици.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 48. 48 Профил на rvr12572942
  rvr12572942
  Рейтинг: 985 Неутрално

  В интервю за haqqin.az Плевнелиев заяви, че от самото начало Европейският съюз е заел доста умерена и плаха позиция по карабахския въпрос, изразявайки неутралитет."Когато бях президент на България в периода 2012-2017 г., критикувах подобна позиция на ЕС, която смятах за погрешна. Исках ЕС да каже: Армения извърши агресия, имаше голяма несправедливост и след 30 г. Азербайджан успя да изкорени тази несправедливост. Сега Азербайджан сам възстанови правосъдието и най-накрая изпълни резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. Между другото, преди началото на втората карабахска война винаги съм призовавал международните организации, по-специално ООН, да демонстрират волята си и да предприемат строги мерки срещу Армения. Недопустимо е една държава - членка на ООН, да пренебрегва толкова грубо международното право", заяви Плевнелиев.Той призова Европейския съюз да осъди категорично арменската агресия и да подкрепи възстановяването на освободените територии: "Надявам се, че докато Азербайджан поправя инфраструктурата си, европейските чиновници най-накрая ще разберат, че Баку спасява авторитета на международното право. Макар и със закъснение, ЕС трябва да се включи във възстановяването на Агдам, Физули, Джебраил и други освободени райони".
  —цитат от коментар 15 на MilliVanilli


  А за случая Косово, който е идентичен с този в Нагорни Карабах, глупакът Плевньо защо не критикува ЕС и да иска бързо възстановяване на справедливостта?
  Косово също юридически беше в югославска територия населено с косовари и сърби. Защо зе едните така, а за другите онака

 49. 49 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  Чисто юридически, тази територия е азерска, но е населена с арменци и се отцепи насилствено по време на конфликта преди 30 години.
  —цитат от коментар 7 на Незнайко в Слънчевия град


  Вярно е - имаше конфликт преди 30 години за да се избегнат кланета на арменци ... но Азербайджан не пожела мирно уреждане и устойчиво решене, каквото дори сега няма. Сега Путин накара Армения да отстъпи завладените чисто азерски области без сражения и остави 1/3 от Нагорни Карабах на Азербайджан = колкото е било азерското население на самия Карабах. Само Нагорно-карабахския град Шуши не бе предвиден да се дава на Азербайджан, но пък арменците не направиха нищо да си го отвоюват , когато там нахлуха само 2 БТР и двадесетина азерски срещу 200 арменци.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 50. 50 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  До коментар [#21] от "grayeagle" : ... арменците в Азербайджан даже и автономия си имаха преди конфликта.
  —цитат от коментар 47 на Athanatos


  Да - имаха автономия = при СССР ... и не бъркайте арменците в Нахорни Карабах със самата Армения :-)

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 51. 51 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Чисто юридически, тази територия е азерска, но е населена с арменци и се отцепи насилствено по време на конфликта преди 30 години.
  —цитат от коментар 7 на Незнайко в Слънчевия град


  Сталин дава на Киров задачата да раздели там територията. Понеже арменците тогава правят бунтове срещу болшевиките, Киров много време се е чудил къде да сложи Нагорни Карабах. Населен с арменци, арменски. Но все пак при СССР това не е било толкова решаващо, набутал го е в Азербайджан щото така по ще са кротки арменците. Това е "юридическото".

 52. 52 Профил на xso16686927
  xso16686927
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Непознаването на историята е като непознаването на законите. Щом си съгрешил изпадаш в наказателна отговорност, без значение дали си космонавт.

 53. 53 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  всъщност победата беше на Турция.
  —цитат от коментар 31 на Тsonkooo


  ... и на наемниците от странни ислямски секти > Иран има категорична позиция кои и какви са се били на страната на Азербайджан , защото ние трудно ги различаваме

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  А възмутиха ли се на Русия, че ги баламосваше, чеще го пази и направи нищо.
  —цитат от коментар 45 на blondofil


  Русия спаси Армения от национална катастрофа и съхрани живота на арменците в Нагорни Карабах.
  Преди 2 дни Русия спря с едно телефонно обаждане азерски обстрели на градове в самата Армения ... не става дума за Нагорни Карабах , а за суверенна арменска територия.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на Dr_Doolittle
  Dr_Doolittle
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  Когато си сложиш тюбетейката или феса, портфейлът ти от това е затлъстял пък устата ти се отваря да реди шекер слова , Както е отворена може да налапаш и нещо друго от Анадола и да продължиш да мляскаш....

  http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
 56. 56 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Плевнелиев дотам е оскотял, че не го е гнус от парите на диктаотра Алиев.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYfOYx1G2zU
 57. 57 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2842 Разстроено

  Плевнята много навреме излезе в подкрепа на азерската агресия преди една година тъкмо в навечерието на поредните въоръжени нападения на Азербейджан срещу Армения от 14 ноември които уж Шойгуто потуши но днес пак е имало престрелки.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 58. 58 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3746 Любопитно

  До коментар [#21] от "grayeagle":

  "....С войната стана това. Азарбейджан взе доста малко, от това, което реално можеше да вземе, спря навреме и после там върховния им и несменяем вожд , си убеди раята, че повече не трябва. А те можеше да претендират за много повече територии от Нагорни Карабах....."


  А защо да не го направят, когато изтече срока на престоя на руските войски в НК ? Защо говорим в минало време за мераците на Турция и Азербайджан към този регион и по - точно към към Нихичеван ? Дали арменците ще реорганизират армията си и въоръжат по такъв начин, че да могат ефикасно да отблъснат атаките с дронове и друга съвременна техника от страна на азерите, правилно казвате подкрепяни и от Турция ? ............................................

 59. 59 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2842 Неутрално

  "Защо говорим в минало време за мераците на Турция и Азербайджан към този регион и по - точно към към Нихичеван "

  Точно това е целта на последните азерски нападения. Стъпка по стъпка да завладеят арменската ивица отделяща Нахичеван от Азербайджан.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 60. 60 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 547 Неутрално

  И да питам в ролята на какъв изказва поздравления спрямо едните и другите, на всичко отгоре от мето на всички български народи !? Доста неадекватно от негова страна ...

 61. 61 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2508 Неутрално

  "Защо говорим в минало време за мераците на Турция и Азербайджан към този регион и по - точно към към Нихичеван "Точно това е целта на последните азерски нападения. Стъпка по стъпка да завладеят арменската ивица отделяща Нахичеван от Азербайджан.
  —цитат от коментар 59 на Julian Mall


  Не ...няма да посмеят :-) Иран няма да им го позволи, ... да не споменавам и други

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 62. 62 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 4692 Неутрално

  Плевнелиев пак го активираха ГЕРБ, излезе от мазето

 63. 63 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 944 Неутрално

  Така е когато човек не познава същината на конкретен въпрос/проблем. Много непремерено от г-н експрезидента.

 64. 64 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Няма думи с които да опиша презрението си към това същество.

 65. 65 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Г-н Плевнелиев е истински демократ, реформатор, антикомунист, визионер и гражданин за евроатлантическо развитие на България. Искрено му се възхищавам. И не разбирам защо демократичната общественост така пламенно го разлюбиха
  —цитат от коментар 17 на Günther


  За щастие такива заблудени като теб са малцина

 66. 66 Профил на Белият кон пак спука гума
  Белият кон пак спука гума
  Рейтинг: 20 Неутрално

  Явно Алиев плаща добре. Друго обяснение няма за такова изказване. Това, че Чехлю не е нито демократ, нито има акъл за политик, не е новина.

  Казаков - и ТВОЙТА МАЙКА също!
 67. 67 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  От по горното не разбрах , някой от форума знае ли произхода на конфликта. НГ е уреден с размяна на територии още от създаването на СССР. Че НГ е част арменски автономен район но част от Азербайджан. Че в 1988 бе завзет военно от Армения. Че Русия снабдява с оръжие и двете страни и че при последното примирие, Путин благослови сделката ...

 68. 68 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#58] от "samoedin":

  Азерите доста богатеят. Те няма да искат войни със съседи. Отделно турците искат азерите да се имат за почти турци, а азерската националност се е формирала трайно и те нема да искат да са турци, а ще искат да са приятели с турците. Според мен Азарбейджан вече е по- богат от Турция и ще върви напред. Познат пътува до Баку и каза, че са твърдо светски, със силно проамериканско мислене и антируско. Там от години всяка емисия новини започва с бежанците от Нагорни Карабах, за които се строяха домове.
  Армения не знам как може да забогатее. Но те са стойностни хора. Все пак това са два огледални национализма , а арменците винаги са се имали за нещо повече от останалите.

 69. 69 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#46] от "daskal1":

  Роската е доста отмъстителен, а от години Кеворкян говори гнусотии срещу него и може и от желание за отмъщение да направи тая работа.

 70. 70 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3829 Неутрално

  До коментар [#69] от "grayeagle":

  Е, не вярвам да е чак толкова задръстен, по-скоро има някакъв икономически стимул да е казал тези неща като гастрольор.

 71. 71 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2389 Весело

  Арменците защо не кажат нещо и против Путин?Не вярвам да ги е страх...Защото Русия си затвори очите... И го направи нарочно. Те знаят.
  —цитат от коментар 25 на anonimnii


  Всъщност, арменците "казаха" нещо на руснаците - вкараха Пашинян в управлението, той се направи на независим и Путин моментално се възползва: намигна на азерите, те атакуваха скорострелно, руснаците изчакаха да си вземат своето, а после влязоха с "умиротворители" по границата между двете държави.
  Брилянтно завръщане в района съ с значително военно присъствие. А арменците си ядоха свободолюбивите вратовръзки....

  Мараба, С-ДС доносници!
 72. 72 Профил на kapitan_laino
  kapitan_laino
  Рейтинг: 659 Весело

  Бившия президент на ГЕРБ с азерите, настоящият - с турците. Поне са праволинейни.

 73. 73 Профил на Shteryu Atanaso
  Shteryu Atanaso
  Рейтинг: 357 Неутрално

  Арменският поп да се оплаче на приятелите си от БП (Бритиш Петролиум) и на сър Евелин Ротшилд, които направиха войната от 1988-94, за да наложат монопол върху петролните залежи на Баку (предизвиквайки над 40'000 убийства и над 1 милион разселени хора).
  МИ6 определено може да помогне на оплакващите се арменци.

  Бог създаде земята, за да бъдат хората добри. ... Бог създаде въздуха, за да мислят хората право. ... Беинса Дуно
 74. 74 Профил на fkm26555709
  fkm26555709
  Рейтинг: 1568 Весело

  До коментар [#71] от "Манчо":

  Не схванах , кое точно му е брилянтното , на това, да продаваш оръжие едновременно на двете воюващи страни, после да се обявиш за посредник при ... пърдон мирното урегулирането на конфликта? В наше село му викахме тепегьозлък ...

 75. 75 Профил на Манчо
  Манчо
  Рейтинг: 2389 Весело

  До коментар [#71] от "Манчо":Не схванах , кое точно му е брилянтното , на това, да продаваш оръжие едновременно на двете воюващи страни, после да се обявиш за посредник при ... пърдон мирното урегулирането на конфликта? В наше село му викахме тепегьозлък ...
  —цитат от коментар 74 на fkm26555709


  Очевидно си силно затруднен да осъзнаеш, че определението "брилянтно" има стойност само ако съпоставим събитията с целите на една имперска сила, каквато е Русия. В конфликта арменци-азери руснаците направиха онова, което свръхсилите / и най-вече САЩ, като първа свръхсила/ правят от хилядолетия - въоръжават, иснпирират конфликти и после "миролюбиво" се намесват / умножават влиянието си в района/.
  Нещо неясно?

  Мараба, С-ДС доносници!
 76. 76 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3964 Весело

  Някои са се оплакали на арменския поп.

 77. 77 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1484 Неутрално

  В България мирно съжителстваме с доста голяма арменска общност. Отношенията са приятелски, но истината е, че този район принадлежи на Азербайджан.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на inc15646635
  inc15646635
  Рейтинг: 20 Неутрално

  До коментар [#77] от "kaiser":

  Пълни глупости, това е изконна арменска земя.

 80. 80 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  До коментар [#70] от "daskal1":

  О, да. Алиев е известен, че плаща веднага и във валута и то в най- висок размер. Справка- съпругът на Бокова. Там няма нищо, което да е договорено и да не е изпълнено. Реално ние имаме отлични отношения и аз съм сигурен, че той ще изпълни и споразуменията си за доставка на газ.

 81. 81 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Изказването на Плевнелиев е било основно атака по юмрука на Радев. Ама заглавието в дневник е атака срещу Плевнелиев.

 82. 82 Профил на rdb41527334
  rdb41527334
  Рейтинг: 404 Неутрално

  Тоя сайт стана по червен от поглед . инфо

 83. 83 Профил на ZyklonA
  ZyklonA
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Този продължава да омазва България с либерастките си фекални излеяния. Няма ли някой да го отстреля показно по шопските паважи некъде ,да земе да млъкне веднъж за винаги ,дейба и борсука скапан.

 84. 84 Профил на Lina 3sbur
  Lina 3sbur
  Рейтинг: 88 Неутрално

  Дълго време си мислех, че агент Гоце е най-некадърния президент които странат е имала. Осъзнавам че плевньо може да му лъска обувките. Такова мекотело трудно си представям другаде.

 85. 85 Профил на герб е ДПС мафия
  герб е ДПС мафия
  Рейтинг: 247 Весело

  тъпа църква! какво се меси в политиката

 86. 86 Профил на Viktor Inox
  Viktor Inox
  Рейтинг: 47 Весело

  Арменския Поп да му сложи Анатема 🤣🎃

 87. 87 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Плевнелиев пак ли е акал през устата?

  мурзилка
 88. 88 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2531 Неутрално

  "Изказването му провокира и въпроса в качеството си на какъв г-н Плевнелиев си позволява да се самообявява за изразител на мнението
  __________
  Роско е срам и резил! Продажен е...

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 89. 89 Профил на Resurrection
  Resurrection
  Рейтинг: 2193 Неутрално

  ТОЯ ПЪК ЩО НЕ ВЗЕМЕ ДА СЕ СКРИЕ НЯКЪДЕ!😖

 90. 90 Профил на Ivan Cholakov
  Ivan Cholakov
  Рейтинг: 128 Неутрално

  Роска,Роска,с твоето оттегляне от политиката,България спечели много,но да му мислят сега другите държави!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK