На живо

Какво предстои след победата на Радев и кога ще има правителство (най-важното от изборното студио на "Дневник")

Избрано от редактора
 • - "Продължаваме промяната" ще работи за формиране на правителство преди Коледа.
  - В преговорния екип има "практици по душа".
  - За Румен Радев са гласували и от ДПС.
  - ДПС и ГЕРБ не се мобилизираха.
  - Правителство трябва да има преди Коледа, после ще се отвори кутията на "Пандора".
null

© Юлия Лазарова

nullПървите резултати от балотажа между подкрепения от БСП и досегашен държавен глава Румен Радев и проф. Анастас Герджиков и първите коментари за победата на Радев, предизвикателствата и рисковете пред новия мандат, както и възможностите за формиране на правителство. Това бяха част от въпросите обсъждани в изборното студио на "Дневник". Основните моменти от него може да проследите в тази статия.


Видеото може да гледате тук.
Резултатите от балотажа - тук
Правителството трябва да бъде формирано преди Коледа

Ще е добре да има правителство преди Коледа, около тази теза и като оптимистен вариант се обединиха политолозите Калоян Вълчев, Даниел Смилов и журналиста Веселин Дремджиев и деканът на юридическия факултет на Софийския университет Даниел Вълчев.


Според Калоян Вълчев, "ако преговорите започнат да стават сложни, може да има повече от едно от коалиционно споразумение". Даниел Вълчев смята, че по време на преговорите един от най-трудните въпроси ще бъде този за здравеопазването - "много трудна борба ще бъде. Там отиват много пари, няма никаква партийност". Според него би било редно президентът да направи крачка назад и да остави партиите да се разберат. "Това би улеснило преговорите, защото ако държи на определени министри, това допълнително ще миниира нещата", коментира още деканът.


Според Веселин Дремджиев е важно четирите партии, които ще преговарят - "Има такъв народ", "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" да се споразумеят "за малко неща, малко консенсусни теми, които да стабилизират, да оставят зад борда големите проблеми". "Лошият вариант е ако се отиде на нови избори и тогава вече наистина може да очакваме, че кутията на Пандора ще бъде отворена. Видя се, че кризите са разбъркали душите на хората", каза още Дремджиев.

Даниел Смилов: Политическо самоубийство ще е да се тръгне към конституционни промени

Даниел Смилов

© Юлия Лазарова

Даниел Смилов


"Една голяма грешка би било да се тръгне към промяна на Конституцията. Особено при липса на конституционно мнозинство, това би било политическо самоубийство. Много от нещата могат да минат без конституционна промяна", заяви в изборното студио политологът Даниел Смилов.


В панела, след края на изборния ден, коментарите бяха в насока кога и как ще има правителство. Според политолога Калоян Вълчев ГЕРБ трябва да реши какво да прави с лидера си - Бойко Борисов, който "е източник на провалите на партията, но отказва на два парламентарни избора да признае загубата. "След като това не се случва - играта на ГЕРБ не е толкова демократична", каза Вълчев.


Според Даниел Вълчев по-важният въпрос е кога и как ще се формира правителство, защото избирателите са дали ясен знак, че са се изморили от избори и им е омръзнало. "Съгласен съм, че Борисов е проблем за собствената си партия. Но сериозните неща са съставянето на правителство. Аз не мисля, че това ще бъде толкова безоблачно, колкото ни се струва. Трябва да се вземе поука от предишния опит, при който не стана много известно защо не стана правителство", коментира още Даниел Вълчев.

"Алфа Рисърч": За Радев са гласували и от ДПС

Преизбраният на втори тур президент Румен Радев е получил подкрепа и от симпатизанти на ДПС - близо 40 % от хората, определящи се като турци, показват данните на "Алфа Рисърч", представени в изборното студио на "Дневник" от Павел Вълчев.


За Герджиков процентът е близо 60 %. Според данните по аналогия от изборите през 2016 година, когато кандидати бяха Румен Радев и Цецка Цачева (подкрепена тогава от ГЕРБ) кандидатите са загубили около по половин милион гласа.


Над 2/3 от гласувалите за "Демократична България" на парламентарните избори преди седмица, и гласували на днешния балотаж за президент, са подкрепили Румен Радев.


Повече за данните на "Алфа Рисърч" - тук

Даниел Вълчев: Вторият тур не беше лесен за Радев, ГЕРБ и ДПС не се мобилизираха

Даниел Вълчев

© Юлия Лазарова

Даниел Вълчев


"Румен Радев влезе с много голяма инерция и голяма маса в тези избори и трудно щеше да бъде победен от когото и да е. Той влезе така, защото имаше относително не лош мандат. Нямаше гафове, а в края на мандата си, посегна към теми, които за обществото бяха важни", коментира деканът на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Даниел Вълчев в изборното студио на "Дневник".


По първоначални данни настоящият държавен глава Румен Радев печели втори мандат след балотаж с подкрепения от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков при рекордно ниска избирателна активност.


Според Даниел Вълчев, вторият тур не е бил просто за него. "ГЕРБ и ДПС не се мобилизираха по неясни причини. Нямаше да има драматичен обрат, ако се бяха мобилизирани, но щеше да има по-малка разлика", смята още Вълчев.


Според него разклатеното положение на партиите в страната ще се отрази и на президента. "Като започнем от БСП, минете през "Демократична България" и достигнете до Слави Трифонов, където кой знае какво става вътре, но едва ли са доволни от това, което става вътре". Според Вълчев президентът печели втори тур, натоварен с малко по-големи очаквания от хората.


Според политолога Калоян Велчев е изненада "мащабът, с който Радев спечели" (разликата според данните е около 30 % - бел. ред.). "Герджиков се затваряше в рамките на своите корпуси. Опитваше се да влиза в дребни споровес Радев, с които нямаше как да спечели. В голяма степен, Радев олицетворява надеждите за промяна. Президентската институция ще е ключова при един фрагментиран парламент, който се очертава и ще се очаква от Радев да е по-активен в политическия процес", коментира още Велчев.

Валери Божинов, режисьор: Когато голата истина лъсне, може би печелят всички

Валери Божинов

© Юлия Лазарова

Валери Божинов


"Когато голата истина лъсне, може би печелят всички. Може би се крие в отговора на въпроси кой какво разбира и вижда зад понятието голата истина", коментира в изборното студио режисьорът Валери Божинов.


Според него "ниската избирателна активност е знак за всички, че българинът е апатичен към всичко, което се случва. Има едни 70 %, които са избрали или гъбарството или нещо друго", казва още режисьорът.


По думите му "може би част от причините за тази апатичност, са че българинът е инертен и трябва да се случи нещо много тежко, за да разбере ситуацията".


"Тръгнахме отнякъде, с някакви идеи и мечти. Мен още ми кънтат в ушите думите на моя професор в НАТФИЗ: ние променяме закона за киното и за вас ще е рай. 2021 година пак променяме закона за киното", казва още режисьорът.


Според него българинът изпусна да стане по-цивилозван и по-културен. "Да разбере, че най-важното не е само около него, а да види, че има и други неща. Нас ни дърпат към някакви неща, за които не сме узряли, не следваме един път".


"Избягахме от едно обществено устройство, в което имаше планирана икономика, за да стигнем до там, че нямаме нормална икономика, която да разчита на бизнеса", смята още Божинов.

Лена Бориславова, "Продължаваме промяната": Трябва да дадем време за преговори

"Трябва да дадем толкова време на тези преговори, колкото е небходимо. Нашата реалност е че трябва да се случи по-бързо. Хората в преговрния екип са "практици по душа " и би трябвало да се справят с добри темпове, необходими на българското общество", смята Лена Бориславова.


"Има доста кризи за решаване, които няма да чакат. Те обаче не трябва да се решават с решения на парче, а с дългосрочни визии, които да стъпват на широко съгласие", каза още Бориславова.


По думите й нейното лично предпочитание е да има правителство преди празниците, но според нея хоризонтът за приключване на преговорите и постигане на коалиционно споразумение и правителство е "до около два месеца". "Нямаме право да се провалим", заяви още бъдещият депутат.

"Продължаваме промяната": Нашите очаквания са, че ще има правителство

"Нашите очаквания, всички индикатори сочат към това, че ще може да формираме коалиционно правителство", заяви Лена Бориславова.


"Аз вярвам, че имаме повече общо, дори и заради вълната на промяната и всеки разбира, че е наша отговорност да формираме дългосрочно работещо правителство. Това, което предстои са обсъждане с надпартийна цел е търсене на решения на основните кризи. Не са малко нещата, около които трябва да постигнем съгласие, за да формираме стабилно правителство. Още във вторник започваме с темата, в която аз ще участвам правосъдие - надявам се да се поемат ясни ангажименти за промяна", каза още Бориславова.


По думите й степенуването на най-важните проблеми за решаване започва със съгласието, че трябва да има нулева толерантност към корупцията. "Това е първата стъпка за всяка една тема. За правосъдната реформа, считам, че трябва да съгласие за конституционно промени, които да дефинират по нов начин ролята и отчетността на главния прокурор и Висшия съдебен съвет (ВСС). Но не може да чакаме формирането на такова мнозинство и трябва да започнем с някои стъпки - например транспонирането на евродирективата за сигналите за корупцията. Има мерки, свързани със законодателни промени за ВСС, за отчетността на главния прокурор, за това дали могат да се обжалват отказите за образуване на досъдебни произвдство", заяви още Бориславова, която ще е част от екипа за преговори по съдебната реформа. Те ще са 18 по различни теми, като началото ще е във вторник. Разговорите ще бъдат публични.


"Трябва да се създаде нова, действаща антикорупционна комисия, в разговор сме с европейски партньори по темата", заяви още Бориславова. По думите й трябва да има цели по обективни критерии, по които комисията ще трябва да започне работа. И да се подобри координацията между ДАНС, МВР и НАП, защото в момента такава координация липсва. Бившият депутат от "Продължаваме промяната" заяви, че комисията трябва да започне да работи за всички, а не за определени хора.

Защо младите искат да се занимават с политика

Иван Матов и Цветелина Пенкова

© Юлия Лазарова

Иван Матов и Цветелина Пенкова


В първия панел на изборното студио на "Дневник" в деня на балотажа има разговор с млади хора, които са решили да участват в политиката.


Лена Бориславова ще бъде депутат в следващия парламент от групата на "Продължаваме промяната". Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски", а след това и магистратура в Харвард, САЩ. Цветелина Пенкова на 33 годиниа и е евродепутат от групата на социалистите, също е завършила международни университети (Будапеща, Миланов, магистър от Оксфорд)жи се е посветила да разказва как един евродепутат може да бъде полезен. Иван Матов, кандидат за депутат от листите на "Демократична България", но не влиза в парламента. Той е експерт и консултант по сформирането на правителства и работи по големи инфраструктурни проекти, основно в Близкия Изток.


Лена Бориславова, "Продължаваме промяната": Много е лесно да критикуваш отстрани, трудно е да поемеш отговорност


Лена Бориславова

© Юлия Лазарова

Лена Бориславова


Както животът учи, никога не може да си подготвен за това, което ще ти се случи. Нищо не се промени последните три години, а и много преди това, време през което и аз живях, моето семейство, приятели, близки, бяха тук и всички имаха своите проблеми и се чувстваха онеправдани от това как се извършва държавното управление, беше всъщност причината, поради която аз реших, че сега е дошъл мига, в който аз, за да не съжалявам после трябва да поема отговорност и да се опитам да направя нещо.


Много е лесно да съдиш отстрани и отвън, и да критикуваш всичко, не е толкова лесно, ако поемеш отговорност. Мисля, че и това, което ние младите дължим на обществото, да се опитаме да бъдем активна част от него и да допринесем по най-добрия начин.


Цветелина Пенкова, евродепутат: За да искаш промяна, трябва да си част от системата, която искаш да променниш


За мен е ключово, че ако искаш да промениш една система, трябва да си част от нея. Трябва да я познаваш нещо, което искаш да промениш. Моят път, допреди две години беше изцяло извън политиката (бел.ред. Цветелина Пенкова е избрана за евродепутат на изборите през 2019 година) във финансовата сфера във Великобритания. Моята добавен стойност е, че съм натрупала опит извън страната и затова има повече смисъл да съм част от европейската политика. Също не вярвах до преди няколко години, че ще се занимавам с политика, но ако си отстрани няма как да промениш нещо. Всеки един от нас има определен професионален опит и се развива в дадена сфера.


Иван Матов, "Демократична България": Желанието да вляза в политиката се разви постепенно


Желанието да се занимавам с политика се разви постепенно. Всеки инфраструктурен проект е свързан с политиката, защото променя с малко, начинът, по който хората живеят. Политиката беше следващото ниво, последното нещо, което беше допринесе за това, беше през годините започнах да работя за правителства и така видях колко разлика дава една такава промяна в живота на хората. Матов, който е братовчед на Кристиан Таков (бел.ред юрист и преподавател по право, който почина през 2017 година) твърди, че в неговото семейство политиката е била табу. По думите му в България трябва да има образователна и съдебна реформа, защото тези две сфери имат пряко отражение върху бизнеса и икономиката.
Трябва да имаме добре образовани хора, които трябва да са способни на неща, които бъдещото ще изисква от тях. Трябва да се насочим към бизнеси с висока добавена стойност.

Избирателната активност е отново ниска

Какво предстои след победата на Радев и кога ще има правителство (най-важното от изборното студио на "Дневник")

© Юлия Лазарова


Избирателната активност и на балотажа е отново по-ниска от очакваното. По данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) към 16 ч. тя е малко по-ниска от тази на изборите на 14 ноември, когато имаше и вот за парламент. Активността и в чужбина също е по-ниска, българите зад граница отново могат да гласуват в 68 държави по света в 749 секции, но интересът към балотажа е по-нисък в сравнение с изборите от преди седмица.


Най-осезаема е разликата в активността в секциите в Турция, където се очаква броят на упражнилите правото си на глас да достигне едва 20 хил. За сравнение миналата неделя гласовете от Турция доближиха рекордните почти 90 хил.


Пред "Дневник" Ивайло Мирчев от "Демократична България", който беше избран за депутат, обяви, че в Турция ситуацията е спокойна и няма никакви акции за гласуване. Повече за впечатленията на Мирчев от южната ни съседка - тук.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5066 Неутрално

  Щом пик и блиц признават загубата остава само да видим точния резултат.
  Дано казаков не ме изтрие за обида ПАК!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Е то е ясно кой ще е "новия" президент.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5066 Весело

  Почнаха да кудкудякат за "моралния" победител.
  Остава култовото 'Продължаваме напред!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2790 Неутрално

  Знае се кой печели , но не това е важно. Важното е политолози и социолози да хванат тенденциите и да дадат правилните съвети на партийните централи.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 5. 5 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  За / Против - герб:

  разуртат 1 към 2! пътят на герб по посака мястото на ндсв продължава, макар и по бавно!

 6. 6 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 786 Неутрално

  По големи мазохисти от ДБ, БСП, ИТН и ИБНИ едва ли има някъде.
  Радев им заличи партиите, обаче те с радост гласуват за него.

 7. 7 Профил на Niko Kostantinov
  Niko Kostantinov
  Рейтинг: 904 Неутрално

  Нидялко от Пиш вече каза кой е победител, а именно Герджика-моралния победител😁.
  Щял да падне с 15-20% ама взел моралния вот. От утре става Радева диктатура.
  Абе като ги чета тия и ми става густо, незнам дали не е малко гадно да се радваш на чуждото нещастие, ама...

 8. 8 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4554 Любопитно

  Щом в Турция се глаува слабо, то вече всичко е почти на 100% ясно!

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5066 Весело

  До коментар [#6] от "plynii":

  Важното е, че мутрите са "щастливи". Нали така?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3138 Любопитно

  Кой ще е президентът е отдавна известно, в пъти по- важно е да имаме правителство и действащ парламент. Чака ни тежка зима, да не се лъжем.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4795 Неутрално

  От днес ще наричам Герджиков "моралния президент"! Има морала на подкрепилия го Бойко Борисов! А ние знаем колко морален е Бац€! :-)

 13. 13 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2933 Весело

  Ти да видиш ПИК :)) ГЕРБ се джендаризиръл и не е българска партия . А.Герджиков не бил добър кандидат и било огромна грешка .. В парламента ще има ГЕРБ 1 и ГЕРБ 2 :))

 14. 14 Профил на wwwtoчkacom
  wwwtoчkacom
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  ясно е кой печели - създателят на кризи

 15. 15 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  По големи мазохисти от ДБ, БСП, ИТН и ИБНИ едва ли има някъде.Радев им заличи партиите, обаче те с радост гласуват за него.
  —цитат от коментар 6 на plynii


  Синдрома на Вуте - не сакам аз да съм добре, важно е Вуте да е зле :)

 16. 16 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  Нека не се заблуждаваме: днешните избори не са Радев/Герджиков.

  Те са за/против ГЕРБ.

  The people have spoken - ГЕРБ е на бунището на историята.

  Трябва светкавично да се състави РЕДОВНО правителство, което да продължи започнатото след 04.04 - пълна и безкомпромисна деБЕРБеризация, съпоставима с денацификацията на Германия при Аденауер. Да се реже до здраво.

  Естествено, Иван Гешев и Сотир Цацаров трябва да бъдат изринати още преди Коледа, КОНПИ да бъде реформирана, а СПЕЦовете - закрити (и такива като Ушев, Франтишек и пр. - натирени на трудовата борса).

  Само тогава системата на наказателното правосъдие ще заработи и престъпниците ще си получат заслужените години затвор.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 17. 17 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#16] от "Norman Granz":

  Чакаме и ви стискаме палци :)

  Ама да не се учудите коги хората ви изхвърлят :)

  Щото по некое време ще искат нещо за папо. :)

 18. 18 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  Знае се кой печели , но не това е важно. Важното е политолози и социолози да хванат тенденциите и да дадат правилните съвети на партийните централи.
  —цитат от коментар 4 на dark'star


  Те не че ще ги послушат, но поне да платят на социолозите :)

 19. 19 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Днешният ден е истинския ден на победата на протеста срещу мафията.
  Мутри вън!

 20. 20 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Щом в Турция се глаува слабо, то вече всичко е почти на 100% ясно!
  —цитат от коментар 8 на bat_plamen


  Каква Турция, какви пет турски лири!?
  С един кон кушия са тия избори.

  Много се кефих как некои жълтопаветници крещяха (заради Крим), че нямало било да гласуват и пр.

  И без гласовете на изселниците от Турция, спори и диаспори по чужбина, както и без прочутите само по форумите гласове на жълтопаветниците (които са с пренебрежима тежест), работата е ясна и без човек да е пророк.

 21. 21 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  А Боцко що не издигна пак Цецка или оная ПКП? Нали се биеше в гърдите как той решавал кой ще е президент?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 22. 22 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1941 Любопитно

  За тези които помнят. Сега си спомнете за Соболевата акция и как Сталин искаше да окупира Черноморието ни, но Хитлер го спря и ни спаси. Сега РРадев ще го подари на Путин!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 23. 23 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3912 Неутрално

  До коментар [#8] от "bat_plamen":

  Щом в Турция се глаува слабо, то вече всичко е почти на 100% ясно!
  ========
  Турския вот си изпълни мисията.....
  И щом говориш в проценти..... Вече е 100% ясно че ДПС и за напред ще е гарант на етническия мир....
  Вие там на острова....за какво си гласувате, си е ваша работа....

  Bukalemun
 24. 24 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1941 Весело

  Оказа се че и днес ДПС направиха РРадев президент!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 25. 25 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2472 Неутрално

  До коментар [#11] от "4u4o":

  Ей сега ще се оправиш , след изборите идват и хубавите изненади ,повечето са от изток ,наблюдавай .

 26. 26 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  Нека не се заблуждаваме: днешните избори не са Радев/Герджиков.Те са за/против ГЕРБ.
  .....
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz


  Да, за пореден път много хора гласуват на принципа "по-малкото зло".

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 27. 27 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3912 Весело

  До коментар [#24] от "chichka":

  Халал да ви е....!
  Със или без вдигнат юмрук.... :)

  Bukalemun
 28. 28 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4795 Неутрално

  До коментар [#21] от "today":

  Боцко трябваше като велик герой сам да се изправи срещу най-големия си враг на тези избори! Не му достигна свелост или го убедиха да не се излага повече!

 29. 29 Профил на meh
  meh
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  Изборът на Радев е важен с оглед на назначаване на служебно правителство ако пак се наложи. Всичко друго в момента е без значение. Герболякът да си квичи, на никого не пречат.

 30. 30 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Атанас Чобанов БЪРД

  "Впечатлен съм от покупателната способност на българските студенти-хуманитаристи. Докато учи философия в СУ, синът на Анастас Герджиков, роден 91 г., успява да си купи апартамент 95 кв. на Цариградско шосе в София (срещу хотел “Плиска”). Плаща 111 834 лв. и няма данни за ипотечен кредит. Тогава Георги е едва 24 годишен. През 2019 г. защитава образователна и научна степен „доктор“."

 31. 31 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  До коментар [#8] от "bat_plamen":Щом в Турция се глаува слабо, то вече всичко е почти на 100% ясно!========Турския вот си изпълни мисията.....И щом говориш в проценти..... Вече е 100% ясно че ДПС и за напред ще е гарант на етническия мир....Вие там на острова....за какво си гласувате, си е ваша работа....
  —цитат от коментар 23 на eti mehter


  Нищо му няма на етническия мир, стига сте лъгали хората. Открай време това е най-наглата депсарска лъжа, как българите искали пак да сменят имената на турците и затова трябвало да се гласува за ДПС, които били гарант за етническия мир.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 32. 32 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Оказа се че и днес ДПС направиха РРадев президент!
  —цитат от коментар 24 на chichka


  Ама сериозно ли - щото тук се вижда, кой кого подкрепя: http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/jdv1637512925o.jpg

 33. 33 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5066 Неутрално

  До коментар [#24] от "chichka":

  И как стана това мамин?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 34. 34 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  "Защо младите искат да се занимават с политика"

  Щото с друго не могат, а с това ще изкарат едни бързи и лесни пари :)

 35. 35 Профил на vzt251088898
  vzt251088898
  Рейтинг: 11 Неутрално

  Гербави, не се предавайте, имате повече от час да наваксате едни 30%. Заедно можете! Опаааа, ама то били 30% гласове, а не евра...

 36. 36 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  Днешният ден е истинския ден на победата на протеста срещу мафията.Мутри вън!
  —цитат от коментар 19 на doctor.no


  Изгонихте ти, вече няма кой да ви е виновен. :)

  Приказките за лошия Баце може да вървят още 2-3 месеца, после хората ще почнат да се питат новите какви я свършиха. :)

  А и да напомням, че изпълнителната власт цели 6 месеца е в ръцете на президента. А и Баце не е депутат, така че няма имунитет. :)

 37. 37 Профил на svetlyobg
  svetlyobg
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Атанас Чобанов БЪРД"Впечатлен съм от покупателната способност на българските студенти-хуманитаристи. Докато учи философия в СУ, синът на Анастас Герджиков, роден 91 г., успява да си купи апартамент 95 кв. на Цариградско шосе в София (срещу хотел “Плиска”). Плаща 111 834 лв. и няма данни за ипотечен кредит. Тогава Георги е едва 24 годишен. През 2019 г. защитава образователна и научна степен „доктор“."
  —цитат от коментар 30 на doctor.no


  Тоя само като му погледнеш физиономията е ясно, че от от ОПГ-ГЕРБ. Да се обичаме, да забравим, да се прегърнем - Герджик, гнусна подлога си, трябва да те изхвърлат от университета ако този университет иска да запази някакво име.

 38. 38 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4286 Неутрално

  До коментар [#23] от "eti mehter":

  " че ДПС и за напред ще е гарант на етническия мир...."

  ДПС не е гарант на етническия мир, тя е гарант на една крадлива прослойка живееща на гърба на всички тези честни и трудолюбиви хорица които уж 'защитава'

  klimentm
 39. 39 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#36] от "realguru":

  Бойко Рашков е обещал да си поправи пропуска по отношение на мутрата от 90-те години.
  Аз вярвам на Бойко Рашков!

 40. 40 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  Атанас Чобанов БЪРД"Впечатлен съм от покупателната способност на българските студенти-хуманитаристи. Докато учи философия в СУ, синът на Анастас Герджиков, роден 91 г., успява да си купи апартамент 95 кв. на Цариградско шосе в София (срещу хотел “Плиска”). Плаща 111 834 лв. и няма данни за ипотечен кредит. Тогава Георги е едва 24 годишен. През 2019 г. защитава образователна и научна степен „доктор“."
  —цитат от коментар 30 на doctor.no


  Кажи за стария нов финансов министър дето има офшорка за да не плаща легално данъци в територията на която се гласи да бъде финансов министър. :)

  Може и за шефа на НАП да кажеш нещо и неговия легален метод да се спестят едни пари от данъци. :)


 41. 41 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#36] от "realguru":Бойко Рашков е обещал да си поправи пропуска по отношение на мутрата от 90-те години.Аз вярвам на Бойко Рашков!
  —цитат от коментар 39 на doctor.no


  Да действа Рашков щото до сега само приказки :)

 42. 42 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#40] от "realguru":

  Аз вярвам на Спецов и Асен Василев. Те ще разпорят гербиджа.

 43. 43 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  Но преди това да каже откъде и как се е сдобил с 19-те си имота. За Рашков става въпрос :)

 44. 44 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2745 Неутрално

  До коментар [#40] от "realguru":Аз вярвам на Спецов и Асен Василев. Те ще разпорят гербиджа.
  —цитат от коментар 42 на doctor.no


  Вервай им. Първо да кешират, па за другото ако остане време :)

 45. 45 Профил на Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Ганьо ля фурия ля еспаньола
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Айде, Герб в утайника.

 46. 46 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2933 Весело

  До коментар [#36] от "realguru":

  Пари за ХЛЯБ, дори и повече ще има .!! .. Сега тука с прокуратурата КНОПИ..и всички останали контролни органи ще има ЗРЕЛИЩА ! Какви зрелища ....:)) Ще има рев , сополи за реваншизъм - ще го понесем !:)

 47. 47 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#43] от "realguru":

  Кой пита, има си канален ред, ама сина на Герджиков ще обяснява на Спецов. Как е купил имот на 500евро/м2 в район, където са по 2000 евро/м2.
  Цацаров изчезва веднага след като се всформира НС и КПКОМПИ ще подкара тоя младеж и баща му, както и всички гербаджии.

 48. 48 Профил на lcx54698210
  lcx54698210
  Рейтинг: 59 Неутрално

  Герджиков хич не изглежда президентски.

 49. 49 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4795 Неутрално

  До коментар [#34] от "realguru":

  "а с това ще изкарат едни бързи и лесни пари"

  Както едно чекмедже ни бе показано на едни снимки!

 50. 50 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  България олевява...мутрата дето спи с пищов и пори манекенки беше показно пребит от скучен чичак-пилот. Традиционните ни ценности биват подменени, алфа мъжкарството се заменя с джендъризъм, ужас, БОЛШЕВИШКИ УЖАС!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 51. 51 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1941 Весело

  Ся, на победителя РРадев и неговата хунта честито! Преврата завърши успещно и съгласно Конституцията! От нас се иска да учим руски език, защото вече сме на шейничката към Евразия. А финансовия хал ще го усетим след 3-4 месеца. До тогава който се е спасил, спасил.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 52. 52 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  младите, които влизали в политиката, дрънкат глупости

  леле мале! нима всяко поколение трябва да почва от нулата?!! все едно не е имало хора преди тях!? и ще минат да настъпят всички мотики, с които са се треснали бащите и дедите им?!!?

  тази самонадеяност на младите, че историята започва от тях!
  елитите много умело я използват...
  а докато сегашните млади се поотракат и проумеят някои неща... вече няма да са млади, а следващата вълна идиотчета с каузи ще връхлитат със същите заблуди...

  олеле

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 53. 53 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Цитат:
  Защо младите искат да се занимават с политика

  --------
  Младите туй, младите онуй, на младите било бъдещето...

  Бъдещето на младите е в кърпа вързано, но когато пораснат. Докато не пораснат - нищо не им принадлежи - т.к. повечето са на принципа тате носи, мама меси...

  -----
  В този аспект днес окончателно и безвъзвратно се убедих в своята конгениалност...

  Колко пъти съм громил ГРАНДИОЗНАТА идиотщина как младите, видети ли, били гений до гений, защото телефоните, компютрите, не знам какво си, не знам що си, туитъра, чуитъра, фейсбука, мейсбука...
  Ми ГРАНДИОЗНА идиотщина си е да се изглага като довод колко много били напреднали и знаели.

  Доказвам веднага!

  Днес, значи, една бригада елитни наши събратя - Ромеи (5 бр.), ремонтираха някакъв канал. Предполагам бе мръсен, защото намирисваше....

  Та по едно време реших да изпуша едно цигаро и ги гледам отдалече...
  Явно старшият им даде почивка - седнаха на бордюра колегите ромеи, и те пушат, наизвадиха телефони и като забиха очи в тях - не ги откъсват, и цъкат ли цъкат...

  Изпуших си цигарото, след около половин час пак минавам покрай тях. Същата картина - седят, пушат, зверят се и цъкат, очевидно са налетели на добър Старши...

  На, сега, кажете ми, нашите събратя Ромеи - каналджии, с какво са по-зле от Младите, на които принадлежало Бъдещето!?

  И обратната хипотеза - с какво Младите, на които принадлежало Бъдещето, са по-добри от нашите събратя - Ромеите, горди Каналджии на мръсни канали!?

 54. 54 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6388 Весело

  До коментар [#6] от "plynii":

  Като не можеш да вдигаш самолета, се возиш на него...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 55. 55 Профил на aho11691063
  aho11691063
  Рейтинг: 313 Неутрално

  ММФ.Добър вечер ха сините червени,на червените червени,на зелените червени,на испанските червени,на ББ-червени,и на новите лилави червени.Днес ще изберете за 2-ри път един от поредните предатели.ФММФ.Тази вечер ще напиша един къс разказ.Собственик съм на 32-годишен класически автомобил.Миналата неделя си смених гарнитура на капака.Не гласувах.Тази неделя замених маркучите на карбуратора.Не гласувах.Маркучите бяха малко хлабави и използвах изолатор със СИН цвят.СЛЕД повече от 30 години разбрах,че синя идея никога не имало на тази територия.До сега съм гласувал 4 пъти.На първите демократични избори.Бях студент.Когато казаха резултата се разнесе мощно УРА,а след 5 минути колегите маршируваха и пееха ком. песни между общежитията.След това дойде и първия предател Желев.Появи се и Костов.Роден съм в малък град.Среща с Костов,питат има ли въпроси.Да имам въпрос-Вие бил ли сте член на партията-МАЙКА.Отговор- да бил съм.Моят отговор беше-аз няма да гласувам за Вас господин Костов,но ще гласувам за СИНЯТА ПОСОКА.Гласувах за Петър Стоянов.На следващите избори за парламент не гласувах.Ерата на костов и софиянски и техните агенти свърши.Следваха избори за президент.Стоянов или кривата глава първанов.Малко кафе в малък град.Идват две момчета-господине преместете се на друга маса ,тук предстои среща на Президента Стоянов.Отново, има ли въпроси-да но въпрос няма да задавам,ще ви кажа какъв ще бъде резултата.Кафето е за 30-40 човека но тогава събра над 140.Вие няма да бъдете отново
  президент.До него седи МАРИЯ ГИГОВА -подкрепа от НДСВ.Няма да бъдете подкрепен от тях.Имаше една НЕРИ ТЕРЗИЕВА,ОПИТА СЕ да ме прекъсне,но аз продължих,и турците няма да са за Вас.От тези 140 които са тук само аз със сигурност ще гласувам за Вас,всички останали имат нещо червеничко... Това беше последното ми гласуване.Не гласувам ,но ПСУВАМ И ЩЕ ВИ ПСУВАМ ВСИЧКИ НАРЕД ,тези които имат червена утайка в телата си.ФММФ...Не боледувайте.

 56. 56 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Нека не се заблуждаваме: днешните избори не са Радев/Герджиков.Те са за/против ГЕРБ.The people have spoken - ГЕРБ е на бунището на историята.Трябва светкавично да се състави РЕДОВНО правителство, което да продължи започнатото след 04.04 - пълна и безкомпромисна деБЕРБеризация, съпоставима с денацификацията на Германия при Аденауер. Да се реже до здраво.Естествено, Иван Гешев и Сотир Цацаров трябва да бъдат изринати още преди Коледа, КОНПИ да бъде реформирана, а СПЕЦовете - закрити (и такива като Ушев, Франтишек и пр. - натирени на трудовата борса).Само тогава системата на наказателното правосъдие ще заработи и престъпниците ще си получат заслужените години затвор.
  —цитат от коментар 16 на Norman Granz


  Ти естествено не знаеш, но такава денацификация всъщност няма, нито при Аденауер, нито след него. Последният прокурор нацист се пенсионира чак през 90 те години

  https://www.tagesspiegel.de/gesellschaft/panorama/je-hoeher-im-dienst-desto-staerker-die-ns-verflechtung-das-nazi-erbe-der-bundestaatsanwaltschaft/27806740.html

  Така че вимавай какво си пожелаваш!

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Кой ще е президентът е отдавна известно, в пъти по- важно е да имаме правителство и действащ парламент. Чака ни тежка зима, да не се лъжем.
  —цитат от коментар 10 на boevbisser


  Защо ще е тежка?

 59. 59 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#38] от "klimentm":

  +++!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 60. 60 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6388 Весело

  До коментар [#52] от "Николай Теллалов":

  Не са били родени при Лукановата и Виденовата зима, и не знаят за мракобесните времена на зрелия социализъм. Затова са ценни, че не се гнусят от брак с партията на Корнелия.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 61. 61 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Сега ми е любопитно в София как са гласовете. Баце лошо ще му стане

 62. 62 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#34] от "realguru":

  допускам, че част от тях са "заради каузата"
  чака ги жестоко разочарование

  а пък усетилите, че така се изкарват "бързи и лесни" - е, ще ги изкарат
  ама преди това бая фелацио ще трябва да направят
  така е по кариерната стълба - жива порнография

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 63. 63 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#51] от "chichka":

  +

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 64. 64 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3702 Неутрално

  До коментар [#51] от "chichka":

  “Преврата завърши успещно и съгласно Конституцията! От нас се иска да учим руски език…”

  … за да се цанят на строежа на следващия поток?

  Щото д-р Бойко Борисов PhD (hosology)* даде трите милиарда за Putin Stream на руски и беларуски фирми, някои от които под ембарго, като се отчиташе от хеликоптера на Бащицата за напредъка на слугинажа.

  А в това време интерконекторът с Гърция оставаше все “приоритетен”.

  И така - 12 години…
  _________________
  * Маркучознание

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 65. 65 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#60] от "Незнайко в Слънчевия град":

  съгласен
  с малка поправка
  "зрелият социализъм" (изобщо всякакъв "социализъм" от модела на "СССР" и други с влиянието на Маркс-Енгелс-Ленин-Троцки-Сталин-Мао) е чисто и просто еднопартиен държавен капитализъм

  социализмът предполага пряка демокрация, реално народна собственост и разни други неща, за споменаването на които болшевиките хвърляха споменателите в лагери

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 66. 66 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  ДПС не е гарант на етническия мир, тя е гарант на една крадлива прослойка живееща на гърба на всички тези честни и трудолюбиви хорица които уж 'защитава'
  —цитат от коментар 38 на klimentm


  Винаги съм се чудил как една ГРАНДИОЗНА идиотщина може да се повтаря до безкрайност...

  Значи, ако се замислим за секунда, това се отнася със СТРАШНА сила за всички политически партии, коалиции, образувания и пр. полит- и около-полит тъпни...

  Върхушката на политгюбрето във ВСИЧКИ партии е абсолютно еднакво!


 67. 67 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Весело

  До коментар [#64] от "Norman Granz":

  Ако е имало останали, че ББ ще се върне на власт на бял кон, току що се стопиха до оабсолютната нула.

 68. 68 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 797 Неутрално

  Що младите искали да се занимават с политика? Кои млади? Ако не ги бива за нищо друго, с политика е най-лесно. Обущар да си, шивач да си, трябва да умееш нещо. Политик да си, няма нужда от квалификация. Да си уязвим, да си перде, да си гъвкав в кръста, да ти е навик да дрънкаш всеядно, без да мислиш. Ами готово! Е, после ще се чуди що жена му му бие дузпата или всяка вечер я боли глава, ама това е друга тема.

 69. 69 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#60] от "Незнайко в Слънчевия град":

  а, за брак (от класически до еднополов) с Корнелийката винаги има основателна причина - далавера
  парите не миришат
  няма място за погнуса

  но бракуващите се с БСП (в съкращението само "П" е вярно) вече не са от умните, защото БСП (най-после!) се скапа
  Ррадев й стъпи на гърлото, за да се покатери по-нависоко

  кариеристите жертват всичко и всеки - освен себе си
  пожертваха и няколко хиляди нещастници в ковид отделенията...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 70. 70 Профил на karatista
  karatista
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  "споразумение и правителство е "до около два месеца". "Нямаме право да се провалим", заяви още бъдещият депутат"

  дада, ще ги чака някой два месеца. да се стягат и да са готови до 2-3 седмици

 71. 71 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6388 Весело

  6.37% за парламент и 3.68% за президент, но вдигаме гордо шум, че сме победители...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 72. 72 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#56] от "von_seeckt":

  вярно, денацификацията е била театро
  Илия Троянов е писал за това

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 73. 73 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1364 Неутрално

  До коментар [#71] от "Незнайко в Слънчевия град":

  Плачи дете, вождът ти е невинен.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 74. 74 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3138 Любопитно

  До коментар [#58] от "von_seeckt":

  Горивата скъпи, парното поскъпна, токът за бита ще скочи поне 25 % от януари, инфлация, на това отгоре - ниска ваксинация и евентуална нова ковид вълна . Стига ли? Какъв президент?!

 75. 75 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 504 Весело

  ами , честито на печелившия , а следващите избори кога са ? месец март или април

 76. 76 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  Активността била ниска? Ами каква да е, като гласуваме за някакви гащниците, намерени на кръстопът. Радев горе-долу се понаучи на нещо, ама бил шапкар. А оня Герджика пък бил професор, интелигент, но във врата му диша една плувкиня и треньор по плуване, също шапкарка. На нея пък за какво се спряха, с какво е заслужила да е кандидат вице-президент?
  Съвсем за мезе ни взеха!

 77. 77 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6388 Весело

  До коментар [#69] от "Николай Теллалов":

  В брака, колкото и равноправни да са страните, все пак, единият трябва да го слага на другия...
  Редовно...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 78. 78 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#67] от "doctor.no":

  ако доживее до следващите избори - а те надали ще се забавят! - току виж наистина се завърне
  гледайки какви ги забъркаха служебните, можем да си представим какви ще ги надробят Ррадевите насекоми, така че на мнозина ще им домилее за Борисовите калинки...
  което ще е една много зла ирония на съдбата!
  и грозно явление, разбира се...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 79. 79 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 763 Неутрално

  До коментар [#58] от "von_seeckt":Горивата скъпи, парното поскъпна, токът за бита ще скочи поне 25 % от януари, инфлация, на това отгоре - ниска ваксинация и евентуална нова ковид вълна . Стига ли? Какъв президент?!
  —цитат от коментар 74 на boevbisser


  Ами тъкмо сега новият президент и новото правителство, ръка за ръка, ще оправят нещата. Нали са от един отбор!

 80. 80 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6388 Неутрално

  До коментар [#73] от "Свинчуга":

  Кой ми е вожд?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 81. 81 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#19] от "doctor.no":
  Абе, и теб май ще трябва да те пенсионират, а? К’ъв е тоя пенсионерско-комсомолски ентусиазъм? То не е късно човек да стане за резил, ама чак пък толкоз! Много я пренави тая пружина, ще ти посочат вратата и после?

 82. 82 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  Значи, ако се замислим за секунда, това се отнася със СТРАШНА сила за всички политически партии, коалиции, образувания и пр. полит- и около-полит тъпни...
  —цитат от коментар 66 на Аскет


  разбира се

  ама след това проумяване какво следва?
  уви - нищо...

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 83. 83 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  "Защо младите искат да се занимават с политика"

  Ами с политика повече пари се изкарват, отколкото с бизнес, дори и успешен.

 84. 84 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3912 Неутрално

  До коментар [#38] от "klimentm":

  Гарант са....
  А ти си далеч от материята

  Bukalemun
 85. 85 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#78] от "Николай Теллалов":

  Важното е, че следващите 5 години Радев ще назначава служебните кабинети, мъкааааааа герберска

  П.С. Служебните кабинети на Радев се справиха перфектно, ние нямаме забележка.

 86. 86 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#77] от "Незнайко в Слънчевия град":

  ако бракът е модерен (каквито открай време са политическите), партньорите си го слагат един на друг ако не по равно, то приблизително по равно
  после си броят слаганията... и следва скандален развод

  ама реално прее...те се оказват не те, а редовите избиратели, от чиито джобове слагачите са източили бая суми - и то напълно законно!

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 87. 87 Профил на pontius_glarus
  pontius_glarus
  Рейтинг: 3651 Неутрално

  ... но във врата му диша една плувкиня и треньор по плуване, също шапкарка. На нея пък за какво се спряха, с какво е заслужила да е кандидат вице-президент?...
  —цитат от коментар 76 на pontius_glarus


  Дамата била полковник? Някога върхът в званията след военно училище бе подполковник, а за трите звезди се изискваше военна академия. При дамата каква ли академия е имало? Обичайната за хубавилките?

 88. 88 Профил на Аскет
  Аскет
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  До коментар [#67] от "doctor.no":ако доживее до следващите избори - а те надали ще се забавят! - току виж наистина се завърнегледайки какви ги забъркаха служебните, можем да си представим какви ще ги надробят Ррадевите насекоми, така че на мнозина ще им домилее за Борисовите калинки...което ще е една много зла ирония на съдбата!и грозно явление, разбира се...
  —цитат от коментар 78 на Николай Теллалов


  Писах го няколко пъти...
  ББ бе свален по същата схема, с който бе тронясан!

  Когато ББ търгна към НС какъв бе лозунгът!?
  Всички против Станишев, БСП и ДПС, а т.к. ГЕРБ има най-големи шансове - всички останали да ги подкрепят, за да няма НИКОГА Станишев.
  И куцо и сакото го подкрепи с овации - ДСБ-то на Иван Костов в продължение на 3.5 години го крепеше в несвяст.
  След това при Орешарски бе приложени същата схема - никога повече Орешарски, само ГЕРБ може и пр. - коалицията с жълтопаветниците...

  А сега всички реват срещу ББ и викат НИКОГА повече ГЕРБ, никога повече ББ, даже, за цвят и вкус, ашладисаха незнайно защо и ДПС-то към ГЕРБ, за да са по-убедителни.

  С една дума - циркове, което обяснява ПРИНЦИПНАТА ми позиция СЪЗНАТЕЛНО да се въздържам от гласуване.

 89. 89 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#88] от "Аскет":

  тъй де

  затова и аз все агитирам за негласуване

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 90. 90 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3748 Неутрално

  До коментар [#85] от "doctor.no":

  кои сте тия "вие"?

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 91. 91 Профил на boevbisser
  boevbisser
  Рейтинг: 3138 Весело

  До коментар [#79] от "von_seeckt":

  Президентът нищо не оправя и почти нищо не зависи от него, няма лошо да е Радев, той заслужи втория си мандат, но силата винаги е в Парламента и МС. Чакаме правителство.
  Весела вечер на всички.

 92. 92 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  До коментар [#90] от "Николай Теллалов":

  Не гербаджиите естествено.

 93. 93 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#85] от "doctor.no":кои сте тия "вие"?
  —цитат от коментар 90 на Николай Теллалов


  Наистина ли не знаеш? Комунистически прошляци, соц-носталгици, духачи на супата на рашков.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 94. 94 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#38] от "klimentm":
  Дал Бог добро, бате Климе. Как е отвъд Голямата Локва? Почна ли великото гласуване? Тръпнат ли градските от вълнение и нетърпение да упражнят правото си на глас? Да им кажеш найс дей от Сарчето, плийз, плийз!

 95. 95 Профил на doctor.no
  doctor.no
  Рейтинг: 1374 Неутрално

  Хахаха, Ал Йо е пред истерия.

  Известни български журналисти, евродепутати, общественици и политици са в нокдаун, предчувствайки резултата от провеждащите се президентски избори.

  Валерия Велева, журналист: "Нямаше интрига във втория тур, тъй като между двата вота липсваха събития, които да променят нагласите съществено. Двамата кандидати не успяха да мотивират повече хора да ги изберат. Ако се запази тази ниска избирателна активност, каквато е в момента, вероятно тя ще е най-ниска за целия преход и избраният за президент ще е с малко над милион и двеста хиляди гласа. Това значи ограничена легитимност".

  Александър Йорданов, евродепутат: "За да има мир - кабинетът ваш! Президентът - наш! В противен случай - война! Да си знаете отсега!"

 96. 96 Профил на parcaleste
  parcaleste
  Рейтинг: 972 Неутрално

  Защо младите искат да се занимават с политика
  —цитат от коментар 0 на статия

  Далавера, корупция, пълни чекмеджета, нулева понесена отговорност, преназначение във Валенсия/Хонолулу/етцетера, дебела пенсия.

 97. 97 Профил на sanio_balkanski
  sanio_balkanski
  Рейтинг: 315 Неутрално

  Алфа зайците днес много минорни!!!

  Мъка и сълзи, сополи рев и много Касандри!!!

  Браво Радев!

 98. 98 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2857 Неутрално

  До коментар [#55] от "aho11691063":
  Днес ще изберете за 2-ри път един от поредните предатели.ФММФ.Тази вечер ще напиша един къс разказ.Собственик съм на 32-годишен класически автомобил.Миналата неделя си смених гарнитура на капака.Не гласувах.Тази неделя замених маркучите на карбуратора.Не гласувах.Маркучите бяха малко хлабави и използвах изолатор със СИН цвят.СЛЕД повече от 30 години разбрах,че синя идея никога не имало на тази територия.До сега съм гласувал 4 пъти.На първите демократични избори.Бях студент.Когато казаха резултата се разнесе мощно УРА,а след 5 минути колегите маршируваха и пееха ком. песни между общежитията.След това дойде и първия предател Желев.Появи се и Костов.Роден съм в малък град.Среща с Костов,питат има ли въпроси.Да имам въпрос-Вие бил ли сте член на партията-МАЙКА.Отговор- да бил съм.Моят отговор беше-аз няма да гласувам за Вас господин Костов,но ще гласувам за СИНЯТА ПОСОКА.Гласувах за Петър Стоянов.На следващите избори за парламент не гласувах.Ерата на костов и софиянски и техните агенти свърши.Следваха избори за президент.Стоянов или кривата глава първанов.Малко кафе в малък град.Идват две момчета-господине преместете се на друга маса ,тук предстои среща на Президента Стоянов.Отново, има ли въпроси-да но въпрос няма да задавам,ще ви кажа какъв ще бъде резултата.Кафето е за 30-40 човека но тогава събра над 140.Вие няма да бъдете отново
  президент.До него седи МАРИЯ ГИГОВА -подкрепа от НДСВ.Няма да бъдете подкрепен от тях.Имаше една НЕРИ ТЕРЗИЕВА,ОПИТА СЕ да ме прекъсне,но аз продължих,и турците няма да са за Вас.От тези 140 които са тук само аз със сигурност ще гласувам за Вас,всички останали имат нещо червеничко... Това беше последното ми гласуване.Не гласувам ,но ПСУВАМ И ЩЕ ВИ ПСУВАМ ВСИЧКИ НАРЕД ,тези които имат червена утайка в телата си.ФММФ...Не боледувайте.

  Уважаеми, чувал съм от червени агитатори всякакви лъжи, но като твоите опашати не съм срещал, че си правиш и свидетел, когато Костов е казал че е членувал в партия.
  Костов е членувал само в партията която сам създаде демократи за силна България! Лоша професия си си избрал моето момче-професионален лъжец, говориш неща които само Върли комунисти могат да измислят хайде пускай се да плуваш по дунава!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK