На живо

Преговорите за кабинет: Партиите потвърдиха, че искат оставка на Гешев и закриване на спецправосъдието

Надежда Йорданова от Демократична България представи някои от приоритетите за промени в съдебна реформа.

© Дневник

Надежда Йорданова от Демократична България представи някои от приоритетите за промени в съдебна реформа.Дневник" проследи на живо разговорите между "Продължаваме промяната" и представители на други партии в опит да бъде съставено правителство и написана програма, която да изпълнява то. Съдебната реформа е една от големите теми, по които ще се търси консенсус между "Продължаваме промяната" и представители и експерти на останалите три партии, с които победителят в изборите даде заявка, че ще седне на една маса - "Демократична България", "Има такъв народ" и БСП.Как минаха преговорите за икономиката - четете тук
Срещата продължи три часа и половина, а на финала "Продължаваме промяната" обобщиха някои от решенията, по които беше постигнат консенсус по отношение на съдебната реформа. Допълнително ще бъде обсъждано по какъв начин да се случат тези промени в детайли, а Кирил Петков обобщи на финала на срещата, че е много обнадежден за бъдещето на България и промените, които предстоят.

"Бих се радвал главният прокурор сам да си даде оставката, за да не се занимаваме с него. Предполагам, че сега ни гледа. Човек трябва да знае кога е време да се оттегли", заяви Кирил Петков.

Ето някои от основните теми, за които се споразумяха "Продължаваме промяната", "Демократична България", БСП и "Има такъв народ":


- Реформа на Висшия съдебен съвет и разделянето му
- Изборът на председатели на ВКС и ВАС да става максимално прозрачен
- Закриване на специализиран съд и специализираната прокуратура
- Искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев
- Промяна в правомощията на главния прокурор
- Увеличаване правомощието на общото събрание на съдилищата и утвърждаване съдийското самоуправление
- Преразглеждане на мнозинствата в съдийската колегия на ВСС
- Намаляване на мандата на главния прокурор на 5 г.
- Реформа на регулаторните органи
- Реформа на Антикорупционната комисия и разделяне на две
- Въвеждане на пряка индивидуална конституционна жалба
- Пряк избор на висшите органи на адвокатурата
- Реформа в търговската несъстоятелност
- Приемане на законодателство за случаи като санкциите по "Магнитски"
- Създаване на закон за личния фалит
- Реформа на дейността на частните съдебни изпълнители
- Изменения в търговското законодателство
- Деполитизация на ЦИК
- Промени в Закона за обществените поръчки


В срещата участваха Кирил Петков, Лена Бориславова и Никола Минчев от "Продължаваме промяната". Представителите на БСП бяха трима - Филип Попов, Крум Зарков и Иван Иванов.


От страна на "Демократична България" присъстваха Атанас Славов, Надежда Йорданова, Иван Димитров и Иван Велов, а от "Има такъв народ" - Радостин Василев, Ива Митева, Андрей Михайлов и Александър Рашев.

Партиите поискаха оставката на Гешев и реформа на Антикорупционната комисия

Оставката на главния прокурор Иван Гешев, реформа на Антикорупционната комисия, закриване на специализираното правосъдие, разделяне на Висшия съдебен съвет на два съвета - на съдиите и на прокурорите, въвеждане на възможоност за индивидуална конституционна жалба, както и възможност за съдебен контрол над някои актове на прокуратурата като например отказа за образуване на досъдебно производство. Това са само част от темите, по които се споразумяха партиите след срещата. Детайли за предложенията на всяка партия и хронология на изказванията четете по-долу.

"Продължаваме промяната" обмисля в България да няма главен прокурор

Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" посочи, че трябва да има нова постоянна парламентарна комисия за борба с корупцията, която първо да направи анализ на системните проблеми в Антикорупционната комисия, който да бъде внесен под формата на доклад и въз основа на него да се поиска оставката на ръководството на Антикорупционната комисия и Сотир Цацаров.


Лена Бориславова обобщи приоритетите на "Продължаваме промяната" за промени в съдебната система.

© Дневник

Лена Бориславова обобщи приоритетите на "Продължаваме промяната" за промени в съдебната система.


Предлага се да се преразгледа информацията за данни за престъпления, извършени от магистрати в светлината на казуса с "Осемте джуджета" и се предлага внасяне на доклад и сигнал в Инспектората на ВСС с искане за проверка.


Реформа на дейността на КПКОНПИ както и разделянето й на две комисии. Предлага се засилване на правомощията на КПКОНПИ, но и контрол и механизъм за отчетност така, че да се гарантира ефективност на дейността й.


"Подкрепяме идеята ВСС да стане от постоянно действащ орган, който взема решения в отделни сесии и да е подкрепен от постоянно действащи комисии, които да улесняват работата му. Предлагаме да отпаднат кариерните бонуси, които създават предпоставки за влизане в този орган с други цели", посочи Лена Бориславова.


Инспекторатът към ВСС да се натовари да прави проверки за почтеност и конфликт на интереси за кандидатите за новия ВСС, независимо дали са излъчени от съдии, прокурори или от народни представители. Идеята е тези проверки да се въведат на входа на ВСС, обясни още тя.


Бориславова каза, че е нужно ограничаване на възможността за безсрочно командироване на съдии и прокурори.


Иска се закриване на специализирания съд и прокуратура, въвеждане на съдебен контрол на отказите на прокуратурата да образува досъдебни производства. Предлага се засилена отчетност на главния прокурор и задължително 3-месечно изслушване в парламента. Акцент се поставя на електронното правосъдие.


Нужно е да се върви към разделяне на ВСС на съдебен и на прокурорски съвет като може да има промени в тежестта на парламентарната и професионалната квота. Целта е повишаване тежестта на професионалната що се касае до съдийския съвет, а парламентарната да е по-силно застъпена в прокурорския, но без да влизат политици във ВСС, обясни Никола Минчев.


"В дългосрочен план трябва да помислим сериозно за позицията на прокуратурата дали ще бъде в съдебната власт или извън нея, както и дали да отпадне изцяло фигурата на главния прокурор, или неговата дейност да бъде сведена до административни функции", добави още той.


Нужно е и въвеждане на възможност за индивидуална конституционна жалба.


"Участвал съм в създаването само на един закон, но учудващо за мен беше, че голяма част от т.нар. работа по законопроекта се случи в бюфета. Предлагам това да не се случва повече и да има максимална хигиена. Много съм обнадежден, че България ще бъде напълно различна", коментира Кирил Петков.

Кирил Петков: Думата корупция в момента е бранд, с който се свързва България

"Много съм обнадежден. Имаме общи теми и идеи", обобщи Кирил Петков от "Продължаваме промяната", след като чу идеите и предложенията за промени на "Демократична България", БСП и "Има такъв народ".


"Като министър на икономиката, на всеки разговор, свързан с инсвеститор в България, третото изречение беше липсата на правосъдие и корупцията. Думата корупция в момента е бранд, с която се свързва България", посочи Кирил Петков.


"Трябва да го преобърнем и да станем модел за най-бързо изкореняване на корупцията. Не може една държава като Руанда да е по-добре от нас в индекса за корупция. Нека изпълним всичко, което обещаваме по темата, а да не го превръщаме в упражнение по теория", коментира още Петков.


Лена Бориславова обобщи визията "България да бъде държавата, която задава модела и пътната карта, в която да станеш от последен в първенец за борба с корупцията и сигурност за гражданите".

БСП: Има нужда и възможност за спешни мерки в първите 100 дни

БСП посочи, че трябва да се съсредоточат върху неща, които могат да се случат в първите 100 дни и спешни мерки, които обществото очаква.


"Възстановяване качеството на законодателния процес, закриване на спецправосъдието, изменение на чл. 139 от ЗСВ, който разширява правомощията на главния прокурор, съдебен контрол върху отказите за образуване на производства, превръщането на КПКОНПИ от бухалка в нормално работещо звено срещу корупцията", обобщи Филип Попов.


Крум Зарков от БСП посочи, че трябва да се започне с въвеждане на обжалване на определени откази на прокуратурата, както и със закриване на спецправосъдието.

© Дневник

Крум Зарков от БСП посочи, че трябва да се започне с въвеждане на обжалване на определени откази на прокуратурата, както и със закриване на спецправосъдието.


"Гешев не го коментирам - това е целта на всички. Нямаме различия. Желанието е оргомно, за съжаление голяма част от нещата, са записани в Конституцията. С промени в ЗСВ може да докараме нещата донякъде, дори и докрай. Трябва да сме реалисти - няма да се случат промени в Конституцията. С общи усилия трябва да убедим колегите, че тези неща трябва да се направят", подчерта Иван Иванов от БСП.


"Темата правосъдие освен високите етажи на властта касае много пряко и хората. Не е само корупцията по високите етажи на властта", посочи Крум Зарков от своя страна. По думите му, трябва да се започне с въвеждане на обжалване на определени откази на прокуратурата, както и със закриване на спецправосъдието. Иванов уточни, че много внимателно трябва да се прецени по какъв начин да бъдат закрити специализираните съдилища и прокуратури и да не се стигне до претоварване на апелативни райони.

Ива Митева: Народното събрание стана за смях със законите, които произвежда

"Трябва да се реформира законодателството и начинът за правене на закони. Трябва да се стъпи на принципите на правовата държава. Апелът ми към всички вас е да има експертни съвети. За да спрем количественото законодателстване на парче да се направят такива съвети, в които да се включат експерти, неправителствени организации и обществото, защото много често не се чува гласът на тези, които трябва да прилагат тези закони", коментира Ива Митева от "Има такъв народ".


Ива Митева посочи, че трябва да се помисли за промяна в ЦИК, деполитизиране на комисията и съставът й да бъде намален.

© Дневник

Ива Митева посочи, че трябва да се помисли за промяна в ЦИК, деполитизиране на комисията и съставът й да бъде намален.

"Народното събрание стана за смях със законите, които произвежда", подчерта Ива Митева.

Според Митева е много важно как ще бъде конституиран самия ВСС, но каза, че е против изцяло премахване на партийната квота, но тя трябва да бъде намалена. По думите й, в момента има много проблеми с конкурсите в съдебната власт, а атестациите "са зациклили". Трябва незабавно да се отменят кариерните бонуси, добави още Митева.


Тя постави и темата за Изборния кодекс като посочи, че ЦИК трябва да бъде деполитизирана, а съставът да бъде намален до 7-9 членове. Резултатите от изборите показват, че имаме проблем с изборната система и да направим анализ защо е тази апатия и протест и да проведем дебата дали не е нужна нова система.

ИТН поиска промени в Наказателния кодекс и реформа на антикорупционната комисия

Противодействието на корупцията може да се случи с промени в Наказателния кодекс и с реформа в Антикорупционната комисия, обобщи Андрей Михайлов от "Има такъв народ".


По думите му, в момента няма текст в НК, с който да са инкриминирани деяния, свързани с обществени поръчки. Нужни са и изменения на текстовете за престъпления по служба и търговия с влияние.


Предлага се да се извади оперативната дирекция, която беше в ДАНС, от аникоруцпионната комисия или друг подход - повишаване контролът над дейността над цялата комисия. "Много са опциите за решене на въпроса, единственото задължително е засилване на контрола", коментира Михайлов от ИТН.


"Кръгът от контролирани лица е широк до безумие т.е. не е ефективен. Трябва да се свие до по-малък кръг, но контролът да бъде жесток", посочи още Михайлов.


От "Има такъв народ" също обявиха за акцент и закриването на спецсъдилищата и прокуратурите. Те държат да се преустанови практиката на съществени законодателни промени, които да се въвеждат с преходни и заключителни разпоредби.

Радостин Василев: България страна от дефицит на доверие към институциите

Радостин Василев от "Има такъв народ" обясни, че през последните години България страна от дефицит на доверие към институциите. Той обобщи 3 големи модула - осигуряване правата и законните интереси на гражданите, бизнеса и държавата и осигуряване на истински независима съдебна власт.


"Убедихме се, че съдебната система е дебалансирана и не функционира добре особено във фигурата на главния прокурор", коментира Василев. Нужни са още ефективност и прозрачност в съдебната система.


"Реформата е належаща, неизбежна и тя ще се случи. Промените във ВСС са най-големият инструмент за въздействие в съдебната власт така че да имаме ефективна и справедлива съдебна власт. Има два инструмента - чрез Закона за съдебната власт и чрез промени в конституцията", посочи Андрей Михайлов и уточни, че промени в конституцията в момента е "политически трудно".


Той също обяви, че би трябвало ВСС да се раздели. "По отношение на главния прокурор е изключително наложителна. Имахме възможност на няколко пъти в последния парламент с Иван Гешев да кръстосаме шпаги. А сезирането на КС от негова страна е неприемливо и оронва престижа на съдебната власт. Нужно е да се ограничат правомощията на главния прокурор", каза още Михайлов.


От "Има такъв народ" посочиха и че е нужно да се създаде и независим инспекторат, който да контролира съдебния и прокурорския съвет (които ще наследят двете колегии на ВСС - бел. ред.).


Назначаването на съдии, прокурори и магистрати е проблем, атестирането им също е проблем, както и кариерното им развитие, подчерта още Михайлов.


Той акцентира и на нуждата от електронно правосъдие. "Болезнено наложителна е реформа в Комисията за защита на конкуренцията, Комисията за финансов надзор, за Енергийно и водно регулиране, Комисията за регулиране на съобщенията", подчерта Михайлов и акцентира върху нуждата от реформи на специалните регулатори като посочи, че те са независими "само по маска", но на практика не са.

Атанас Славов: Антикорупционната комисия трябва да се раздели на две

Антикорупционната комисия КПКОНПИ привлича вниманието обикновено с действия отвъд законовите стандарти. Антикорупционната комисия в този вид няма как да продължи да съществува, заяви Атанас Славов от "Демократична България". По думите му, тя трябва да се раздели на две - антикорупционна и за конфликт на интереси.


Атанас Славов обясни, че е нужно разделяне на Антикорупционната комисия.

© Дневник

Атанас Славов обясни, че е нужно разделяне на Антикорупционната комисия.


Функцията по гражданска конфискация трябва да съответства на европейската правна рамка, правото на защита да бъде гарантирано. По думите му, в момента лицата, срещу които е започнало производство по отнемане на имущество са с по-малко права отколкото тези, срещу които се води наказателно производство. Славов посочи, че е важно да има системни проверки за почтеност и интегритет на служителите.


"Има голям риск, ако се дадат разследващи правомощия на антикорупционната комисия, без да сме реформирали прокуратурата, то резултатът ще капитупира", каза още Славов.


Той посочи, че е нужна реформа и на юридическото образование, както и въвеждане на електронно правосъдие. Да се въведе индивидуална конституционна жалба, да се подобри достъпът до правосъдие чрез намаляване на съдебните такси, са други предложения. Трябва да се въведат гаранции за независима адвокатура, подчерта Иван Димитров.

Надежда Йорданова: Незабавно трябва да се прекрати мандатът на Гешев

Специализираното правосъдие в момента работи като изкривяване на правосъдието и трябва незабавно да бъде преустановено. Трябва да се използват всички законови механизми да бъде прекратен незабавно мандата на настоящия главен прокурор Иван Гешев и да се намали мандатът на главния прокурор от 7 на 5 години.


Промяна на правомощията му на законово ниво и да се ограничат само в повдигане и поддържане на наказателно обвинение и всички останали функции максимално да бъдат ограничени. Да бъде въведен контрол на отказите за образуване на предварителни производства.


Трябва да има случайно разпределение на преписките, по които се работи. Да се създадат критерии и механизми за търсене на отговорност за работата на контролните органи.

"Демократична България": Политическото кадруване във ВСС трябва да спре

Висшият съдебен съвет трябва да се състои от съдии, избрани от съдии. Това заяви доц. д-р Атанас Славов от "Демократична България" като посочи, че това е един от приоритетите в съдебната реформа и подчерта, че ВСС трябва да се раздели на две - прокурорски съвет и съвет на съдиите.


Славов каза, че един от важните въпроси е политическото кадруване във ВСС да спре. Изборът на председателите на ВКС и ВАС не трябва да стават на "маса с бяла покривка", а пред очите на всички. По думите му, не трябва да има скрити договорености, а да са носители на професионални качетсва, етика и стандарт.


Нужно е да има независим съд, реформа в прокуратурата, която да стане ефективна и демократично отчетна, реформа в регулаторните органи така, че те да престанат да бъдат бухалка на властта, а да действат в обществен интерес, заяви от своя страна Надежда Йорданова.


По думите й е нужна реформа и на антукорупционната комисия КПКОНПИ така, че да води до борба с корупцията, а не да бъде бухалка. По-добър достъп на гражданите до правосъдие.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  Надявам се първо да променят закона за съдебната власт, където е заровено кучето на йерархизираната и централизирана прокуратура, а не да си измиват ръцете с конституцията.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Цирковете продължават

  отблагодаряват се за изборните резултати

  на ония които платиха за тях

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 4. 4 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  На масата е поставена НЕ РЕФОРМАТА , а ГЛАВАТА на главния прокурор :Надежда Йорданова: Незабавно трябва да се прекрати мандатът на Гешев " ! Тези хора нямат страх от Бога ! Дано не се СЛУЧИ да управляват дълго , че пандемията ще бледнее пред тяхната поръчкова мъст !

 5. 5 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Всякакво политическо кадруване не само във ВСС, но и в други "независими" на хартия регулатори и инзтитуции трябва да спре.
  Както знаем обаче , тук е България-заявките са едно, реалността често е друга. Да видим...

  Да не говорим , че част от заявките на ПП са меко казано трудно изпълними (добре поне, че нямат космическа програма като ония от ИТН :) ). Например изказването на Петков България да станела икономически хъб за чуждестранни инвеститори на Балканите, понеже сме имали най-ниска данъчно-осигурителна тежест в ЕС. Значи тая мания по хъбовете е нещо като зараза :) Оня предния искаше да ставаме енергиен хъб, тебзи искат да сме икономически :) Оставям настрана, че доста може да се поспори за данъчно-осигурителната тежест в България.

  И има и още нещо съществено: според Петков инвеститорите ги било страх заради корупцията, само че много повече ги е страх от друго: Абсолютна непридвидимост на средата и пословична некомпетентност на институциите.

 6. 6 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4016 Неутрално

  Идва краят на герберската и сарайската безнаказаности ! Техният адвокат е с преброени дни, спец бухалката е в гърчове, мафията вече няма да има такива лостове за влияние.......

 7. 7 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Цялата пара в свирката...
  Още правителство няма нищо няма... И като гледам какво са се събрали, няма и да има...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 8. 8 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Гешев и Цацаров - Чао, чао.

  Комунистите са виновни!
 9. 9 Профил на Крадливото ромче
  Крадливото ромче
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Малко идеи за рИфомата .Мешаре, трибунал , народен съд.
  —цитат от коментар 2 на deepblue


  Народен съд!
  Нали не ти е мъчно за Гешев, Цацаров, Боко и компания????

  Комунистите са виновни!
 10. 10 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 161 Неутрално

  ЗАЩО КОМУНИЗМА И ФАШИЗМА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ:

  "Ние сме социалисти, ние сме врагове на днешната капиталистическа икономическа система за експлоатация на икономически слабите, с тези нечестни заплати, с незаслуженото обезценяване на човека спрямо това дали е богат или беден, вместо спрямо отговорностите и изпълнението на задачите и всички сме готови да унищожим тази система на всяка цена."

  АДОЛФ ХИТЛЕР
  (най-голямият антифашист и лидера на Националсоциалистическата германска работническа партия (NSDAP)

 11. 11 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Идва краят на герберската и сарайската безнаказаности ! Техният адвокат е с преброени дни, спец бухалката е в гърчове, мафията вече няма да има такива лостове за влияние.......
  —цитат от коментар 6 на samoedin


  И ще ми върнат ритона.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 12. 12 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Каскета щеше да си ходи и след 4.04, ама не си отиде...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 13. 13 Профил на diq55699032
  diq55699032
  Рейтинг: 1451 Неутрално

  Гений, Гений!

  Висшият съдебен съвет трябва да се състои от съдии, избрани от съдии. Това заяви доц. д-р Атанас Славов от "Демократична България" като посочи, че това е един от приоритетите в съдебната реформа и подчерта, че ВСС трябва да се раздели на две - прокурорски съвет и съвет на съдиите.

  09-06-20 - Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители . 13-05-19 - Tео Ушев: Президентът и жена му са чудовищно прости. 24-01-21 - Атанас Атанасов: Нямам нито една забележка към Радев. 01-09-21 - Кирил Петков: С две ръце гласувам за президента Радев. 30-10-21 - Ген. Атанасов: Не виждам грешки в Стойчо Кацаров.
 14. 14 Профил на anonimnii
  anonimnii
  Рейтинг: 1835 Неутрално

  Цялата пара в свирката...
  Още правителство няма нищо няма... И като гледам какво са се събрали, няма и да има...

  Мы идем широкими полями На восходе утренних лучей. Мы идем на бой с большевиками За свободу Родины своей.
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на Darulio
  Darulio
  Рейтинг: 1544 Весело

  До коментар [#4] от "doroteus":

  Гешев ли е тоя Бог или Борисов визираше?

  "Една от най-долните привички на дребните души е да приписват своите низости и на другите." Оноре дьо Балзак, "Дядо Горио"
 17. 17
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1868 Любопитно

  До коментар [#4] от "doroteus":

  И като стане "Шат на патката главата" какво ще правите герберите. а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 20. 20 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 637 Неутрално

  До коментар [#5] от "debruckere":

  При работещо правосъдие средата ще е съвсем друга и институциите ще имат някакъв страх.

  И Дневник - престиж се Уронва.

 21. 21 Профил на mun4o
  mun4o
  Рейтинг: 214 Неутрално

  Съдебната реформа не е като да правиш търкалета на лоста!

 22. 22 Профил на g.y.okatova
  g.y.okatova
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  На масата е поставена НЕ РЕФОРМАТА , а ГЛАВАТА на главния прокурор :Надежда Йорданова: Незабавно трябва да се прекрати мандатът на Гешев " ! Тези хора нямат страх от Бога ! Дано не се СЛУЧИ да управляват дълго , че пандемията ще бледнее пред тяхната поръчкова мъст !
  —цитат от коментар 4 на doroteus


  ++++++++++++++++++++++
  Живеем в наистина бясно време. Подозирах,че нещата ще се развиват по подобен начин от поведението на "партиите на промяната" и двата зверилника,които тия нарекоха парламенти.
  Наистина тук събраните нямат страх и срам от нищо,Бог да ни е на помощ!

 23. 23 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2608 Неутрално

  Без правосъдие за ВСЕКИ ,ще си тънем в корупция и безвремие ,наречено стабилност

 24. 24 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Незабавно трябва да се прекрати мандатът на Гешев " ! Тези хора нямат страх от Бога !
  —цитат от коментар 4 на doroteus


  Така ли му викате вече на Гешев?

 25. 25 Профил на courage.tcd
  courage.tcd
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  И ще ми върнат ритона.
  —цитат от коментар 11 на deepblue


  Нема как да стане. Гешев от кога го шитна...

 26. 26 Профил на Al Tikvone
  Al Tikvone
  Рейтинг: 378 Неутрално

  До коментар [#4] от "doroteus":

  Тези хора нямат страх от Бога !

  Пеевски е бог , а Каскета е неговия пророк в култа на гербосарайската секта " Свидетели на Юрий Чайка от седмия ден" , а Осемте джудета е техния храм , където палят свещ за здравето на Св. Доган Сарайски

  Because they're afraid that there's more to reality than they have confronted. That there are doors that they're afraid to go in, and they don't want us to go in there either, because if we go in we might learn something that they don't know. And that makes us a little out of their control. Ken Kesey
 27. 27 Профил на miropenkov
  miropenkov
  Рейтинг: 391 Неутрално

  Та тази оставка се иска от сума време. Чудо ще е, ако този път наистина я получат.

 28. 28 Профил на
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Предложенията за реформа на съдебната система са наивни и явно недостатъчни. Предполагам защото участниците в дискусията не са практици, а само амбициозни политици и не са се сблъсквали с реалните проблеми в съда и прокуратурата.

  Може пък по-бавното и осъществяване да е от полза. Защо същинската реформа да стане сега и изцяло?

  За сега се очертава менте съдебна реформа. Прави се на парче и няма цялостно виждане какво е необходимо.

 29. 29 Профил на plynii
  plynii
  Рейтинг: 761 Неутрално

  Правителство 8:4:3:3
  ПП-ИТН-БСП-ДБ

 30. 30 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1591 Неутрално

  Така и не разбрах, какво конкретно и в какви срокове ще направят !
  Ако изобщо !?
  Да видим кой ще изтегли най-дългия локум !😎

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 31. 31 Профил на
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  ЗАЩО КОМУНИЗМА И ФАШИЗМА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ:"Ние сме социалисти, ние сме врагове на днешната капиталистическа икономическа система за експлоатация на икономически слабите, с тези нечестни заплати, с незаслуженото обезценяване на човека спрямо това дали е богат или беден, вместо спрямо отговорностите и изпълнението на задачите и всички сме готови да унищожим тази система на всяка цена." АДОЛФ ХИТЛЕР(най-голямият антифашист и лидера на Националсоциалистическата германска работническа партия (NSDAP)
  —цитат от коментар 10 на yxw38637716


  По времето, когато са писани тези думи, САЩ са помпали икономическите мускули на Германия и най-вече военнопромишления и комплекс, което продължават да правят и по време на войната, и още повече - след това.

 32. 32 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Явно Спецпрокуратурата следва да се закрие. Но вече 32 години съдебната власт не се управлява от БКП. Нима 32 години не са стигнали за изграждане на съдебна власт. Подозирам, че не съдебна реформа трябва, а строго спазване на законите. А ако наистина трябва реформа, то направо да се копира немската съдебна система или някоя друга, защото неработещата съдебна реформа показва липса на капацитет в България.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 33. 33 Профил на NotWokeEnough
  NotWokeEnough
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Имам спомени когато реформаторският блок правеше пододни пазаралъци, гръмки програми и т.н.

  Колеги коментиращи - промяна в нашата държава ще има, след две - три поколения. До тогава 'цивилизования свят' ще означава нещо съвсем друго, и посоката ни на промяна ще трябва да е друга. И това не е песимизъм, а е самата реалност. Ако искате промяна - почнете от самите вас - втора, или трета работа, преквалификация, нови знания, повече смени, повече отговорност. Никакво свободно време и работа до като навършите 80г. Само така ще се промени за по-добро държавата ни

  'progressives' is the politically correct word for communists
 34. 34 Профил на debruckere
  debruckere
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  До коментар [#5] от "debruckere":При работещо правосъдие средата ще е съвсем друга и институциите ще имат някакъв страх. И Дневник - престиж се Уронва.
  —цитат от коментар 20 на newgenerations


  Работещото правосъдие решава само една част от проблема. Няма да промени нито броя на държавните служители, нито ще повиши качеството на техния труд, нито ще направи законодателната среда по-предвидима, нито изпълнителната.

  Ако аз съм инвеститор с проект, няма толкова да ме спре това, че трябва да "бутна" на някого 2 бона да речем, за да ми се придвижат нещата по-бързо, а ще ме спре, ако трябва да чакам година и половина и да се разхождам с торба документи между институции и канцеларии за всякакви разрешителни, ако междувременно, разбира се, не се промени някоя наредба или закон...

  Ако ПП се фокусират само върху прокуратура и съдебна власт, нещата като нищо ще се превърнат в един обикновен (може и поръчан) реваншизъм, а усмихнатите лица на "промяната" след 2 г. ще си бият камшика , след като са си свършили работата...

 35. 35 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Христо Иванов беше изключително прав, като обясни, че важните разговори не трябва да се случват пред камера. Защото като ги снимат, политиците почват да говорят с лозунги.
  А лозунгите не решават нищо и никога.

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 36. 36 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#34] от "debruckere":

  "Ако ПП се фокусират само върху прокуратура и съдебна власт, нещата като нищо ще се превърнат в един обикновен (може и поръчан) реваншизъм"

  Малко пресолявате. Статията говори за разговорите по Правосъдие, които са само 1 от 18-те глави. Не виждам как се фокусират само върху това, 1/18 от фокуса е.

  Имаше друга партия, която се беше фокусирала само в този въпрос, но тя не е водеща след тези избори. ПП спечели с тези 18 теми ; )

 37. 37 Профил на phfire
  phfire
  Рейтинг: 23 Неутрално

  Успех им пожелавам. Пък ще си стане пак същото. Защото всеки иска да е като на запад но ако му кажат да не спира по тротоарите и да се ваксинира ще иска Бойко.

 38. 38 Профил на yxw38637716
  yxw38637716
  Рейтинг: 161 Неутрално

  До коментар [#31] от " ":
  По времето, когато са писани тези думи, САЩ са помпали икономическите мускули на Германия и най-вече военнопромишления и комплекс, което продължават да правят и по време на войната, и още повече - след това.
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  Из ИСТОРИЯТА НА КПСС И СССР

  ..., НЕ СЕ ЛИ РАЗБИРА, ЧЕ ТУК ТЕМАТА Е СОЦИАЛИЗЪМ – НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ И ИНТЕРНАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ – БРАТЧЕТО И СЕСТРАТА НА ПРОКЛЕТАТА ИДЕОЛОГИЯ!

  ... а след като толкова много обичаш историята какво си прочел за "Пакт-а Рибентроп-Молотов (Сталин-Хитлер)" и СССР помагала ли е на Германия или само си слушал неща по партийни събрания!

 39. 39 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Да, много добре е да започнем да се цивилизоваме и да чуваме ,преди да казваме.
  Проблем който се забелязва е ,че не се обсъжда обобщено политичекса линия, обща на паритите от там и на всички нас населяващи територията ,без демонстрация, кой какво знае.
  Не е ли редно, да се направят маркери т.е. политически намерения и после да се показва кой колко е начетен по темата.Тук трябва да е насочено изасняването, само към онова което определя целта.А начина на постигане, след като всички сме заинтересовани да се изясни, е вече с друг,
  не емоционален и разголен ексибиционистичен диалог. ХОРА-експерти, не е тук мястото да ни убедите колко сте начетени умни и прозорливи,то от състоянието на държавата това е видно /но не е световно ниво,не сме и 19 век/.Нека се намерят, общи цели ,а не от сега да се залагат партийни мини/ стига балкански наратив/.Той и г-н Овчаров се изпусна: -не ни въвличайте в партиини диалози и как ще обясним на партията.
  Мисля ,че е по-важно как да свършим ДОБРЕ, започнатото и добре да нацелим пътя, отколкото да стоим на партийни повели и химери за власт.

 40. 40 Профил на
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  До коментар [#34] от "debruckere":"Ако ПП се фокусират само върху прокуратура и съдебна власт, нещата като нищо ще се превърнат в един обикновен (може и поръчан) реваншизъм"Малко пресолявате. Статията говори за разговорите по Правосъдие, които са само 1 от 18-те глави. Не виждам как се фокусират само върху това, 1/18 от фокуса е. Имаше друга партия, която се беше фокусирала само в този въпрос, но тя не е водеща след тези избори. ПП спечели с тези 18 теми ; )
  —цитат от коментар 36 на observador


  Колега, добре е да се разбере, че политкоректното писане и говорене не е в полза на тези, за които пише. За тях ще е от полза да свършат работата в полза на обществото. Истинската власт е в това да си нужен, а не да се заема обществена позиция с възможности за принуда. Затова по-добре да се казва истината, а не да се подменя.

  С никакви 18 теми не са спечелили ПП ПП. Възползваха се от поредния протестен вот. Програмата им е слаба.

  Ето ги техните 18 теми: eнeргeтикa, икoнoмикa, финанси, земеделие, трaнcпoрт, труд и социални грижи, туризъм, прaвocъдиe, вътрешна сигурност, национална сигурност, международни отношения, здравеопазване, образование, култура, спорт, електронно правителство, регионално развитие, екология.

  Ето ги досегашните министерства: на външните работи; на вътрешните работи; на енергетиката; на здравеопазването; на земеделието, храните и горите; на икономиката; на културата; на младежта и спорта; на образованието и науката; на околната среда и водите; на отбраната; на правосъдието; на регионалното развитие и благоустройството; на транспорта, информационните технологии и съобщенията; на труда и социалната политика; на туризма; на финансите.

  По същество преговорите са за политиките на сегашните министерства, почти едно към едно, без науката, което е най-големият пропуск на ПП ПП. Затова нямат творчески идеи, защото нямат наука.

  Повечето българи искаме новото правителство да бъде полезно за обществото ни и да се справи с функциите си, но това няма да стане като си затваряме очите за пропуските им или ги хвалим за инициативи, които вървят по стъпките на предишното правителство. Нещо много повече се чака от тях. 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7454 Неутрално

  До коментар [#32] от "Сатана Ликующий":
  "вече 32 години съдебната власт не се управлява от БКП."
  Голяма заблуда. БКП мимикрира, превръща се и се разрои в други партии и никога не си е отивала.

 42. 42 Профил на
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  До коментар [#31] от " ":По времето, когато са писани тези думи, САЩ са помпали икономическите мускули на Германия и най-вече военнопромишления и комплекс, което продължават да правят и по време на войната, и още повече - след това.––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––Из ИСТОРИЯТА НА КПСС И СССР..., НЕ СЕ ЛИ РАЗБИРА, ЧЕ ТУК ТЕМАТА Е СОЦИАЛИЗЪМ – НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ И ИНТЕРНАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ – БРАТЧЕТО И СЕСТРАТА НА ПРОКЛЕТАТА ИДЕОЛОГИЯ!... а след като толкова много обичаш историята какво си прочел за "Пакт-а Рибентроп-Молотов (Сталин-Хитлер)" и СССР помагала ли е на Германия или само си слушал неща по партийни събрания!
  —цитат от коментар 38 на yxw38637716


  Притежавам няколко книги и научни трудове, посветени на американските инвестиции в Германия след Първата световна война. Интересни текстове са, с много обширна библиография - повече от 250 източника, повечето от американски архиви. Книгите са две публицистични изследвания на британска журналистка от 30 -те години на 20 век.

  Не ме вълнуват вашите представи за социализъм, националсоциализъм, капитализъм и пр. глупости за наивници.

 43. 43 Профил на onzitam
  onzitam
  Рейтинг: 41 Неутрално

  Преговорите започват интересно! Вече съм се зазимил, виното е готово, мезе има...така, че .....нека шоуто продължи!

 44. 44 Профил на
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Да, много добре е да започнем да се цивилизоваме и да чуваме ,преди да казваме.Проблем който се забелязва е ,че не се обсъжда обобщено политичекса линия, обща на паритите от там и на всички нас населяващи територията ,без демонстрация, кой какво знае.Не е ли редно, да се направят маркери т.е. политически намерения и после да се показва кой колко е начетен по темата.Тук трябва да е насочено изасняването, само към онова което определя целта.А начина на постигане, след като всички сме заинтересовани да се изясни, е вече с друг, не емоционален и разголен ексибиционистичен диалог. ХОРА-експерти, не е тук мястото да ни убедите колко сте начетени умни и прозорливи,то от състоянието на държавата това е видно /но не е световно ниво,не сме и 19 век/.Нека се намерят, общи цели ,а не от сега да се залагат партийни мини/ стига балкански наратив/.Той и г-н Овчаров се изпусна: -не ни въвличайте в партиини диалози и как ще обясним на партията.Мисля ,че е по-важно как да свършим ДОБРЕ, започнатото и добре да нацелим пътя, отколкото да стоим на партийни повели и химери за власт.
  —цитат от коментар 39 на !D !калпав е новия вид Дневник!
  Много добра теза. Подкрепяме я, но предпочитаме да сме реалисти.

  Наистина има йерархия на целите, при която постигайки малките приоритетни цели те са превръщат в средства за постигане на по-големи. Това е политическа философия и сега нямаме партия, която да има такава обща представа.

  Познанието за системата на обществените цели не се постига за тримесечие. Няма как партия на 2-3 месеца съществуване, обрала поредния протестен вот, да измине този път в менталното си развитие.

  Реалността е, че в най-добрия случай такава партия може да постигне стабилизаране на обществената система и да спре разрухата и, но програма за устойчиво развитие няма как да състави от раз, на коляно.

  Докато върви стабилизирането на държавата, трябва да се започне обществен диалог за бъдещето ни. Там, в неговите рамки, ще обсъдим и бъдещата обществени реформи и ще се появят новите лица, които ще ги осъществят.

  Ако ПП ПП си поставя сега недостижими цели, няма да може да постигне и достижимите. ПП ПП няма идейния и кадрови потенциал да направят социалните реформи. Дори БСП го няма, въпреки, че от наличните партии в момента са с най-адекватни идеи и великодушно ги споделят с по-малко опитните партии в преговорите.

 45. 45 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1162 Неутрално

  ПП са подхванали много добре работата. Вместо да се обсъжда от всички само една тема, действа се едновременно по всички важни въпроси, така че в кратък срок да бъдат взети решенията. Дано все така добре да се организират.

 46. 46 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 1347 Неутрално

  До коментар [#4] от "doroteus":

  Гербаджиите, колкото и да виете на умряло – приключени сте. Отивате на политическото бунище. Ще разчистим Авгиевите обори, които вие създадохте. А след като махнем Гешев, идва ред на ВОЖДА ви Борисов. Ще седне на подсъдимата скамейка. Впрочем – не зная той дали усеща, че постепенно примката се стяга. Бавно, но сигурно...

 47. 47 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#3] от "diq55699032":

  "Цирковете продължават

  отблагодаряват се за изборните резултати

  на ония които платиха за тях"

  Абсолютно съм съгласна с тебе!!!
  Сега трябва да се отблагодарят на всички олигарси, които наляха пари в партиите и за влизането им в парламента!!!
  Всички бандити които бяха подгонени от Гешев, могат да се приберат и да си заживеят мирно и щастливо! Само незнам,по този начин,докъде ще стигне държавата ни в международен план!?!?!?
  Още преди седмица международните агенции понижиха всички показатели за България,а представете си какво ще стане ако закрием и спец прокуратурата и съда????
  Сега се надяват на парите от ЕС по плана за възстановяване,но ако продължат по този начин, нищо няма да вземат!!!
  Тежки времена ги чакат българите,ама те си го избраха!!!

 48. 48 Профил на galina georgieva
  galina georgieva
  Рейтинг: 1492 Неутрално

  До коментар [#23] от "hodounski":

  "Без правосъдие за ВСЕКИ ,ще си тънем в корупция и безвремие ,наречено стабилност"

  Ако имаше "правосъдие за всеки", сега Кирчо и Радев трябваше да отговарят за нарушението на конституцията!!!
  Аз го слушам този лозунг от две години, ама, правосъдието май не е за всеки,а за когото ние решим.

 49. 49 Профил на Lord Elrond
  Lord Elrond
  Рейтинг: 408 Неутрално

  Гешев много пречи...на комунистическите далавера.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  По-важно е какво ще се случи с Разпределителя на порции в държавата оттук нататък...

 52. 52 Профил на svv03688321
  svv03688321
  Рейтинг: 727 Неутрално

  ...май трябва първо да смените конституцията за да смените Гешев.
  Защо първо не направите правителство пък после решавайте ама и това може да не стане. Вие сте във всевъзможна криза и това не можете да разберете и когато и Европа влезне в същата тогава кой ще ви помага ?
  Тези новите преговаряли с другите партии да станела България финансов хъб на Европа .
  Тези момчета какво пушат в България нещо като че ли са хванали като спечелихаКовид не удря в мозъка .
  Финаншъл ХЪБ на Европа !!!!!!! от вестник Банкер

 53. 53 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Пак пълно с гербажийски тролове ама с нови никове.
  Къде се скри бе Баце? Къде се затри, о, победителю?
  Какво рече този път фотофинишът?

  Криеш се, защото Радев ти еба та чак разчекна мръсната ти мамица?
  Или пак пишеш дисертация?

 54. 54 Профил на kimaf
  kimaf
  Рейтинг: 222 Неутрално

  Пак пълно с гербажийски тролове ама с нови никове.
  Къде се скри бе Баце? Къде се затри, о, победителю?
  Какво рече този път фотофинишът?

  Криеш се, защото Радев ти еба та чак разчекна мръсната ти мамица?
  Или пак пишеш дисертация?

 55. 55 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Христо Иванов беше изключително прав, като обясни, че важните разговори не трябва да се случват пред камера. Защото като ги снимат, политиците почват да говорят с лозунги.А лозунгите не решават нищо и никога.
  —цитат от коментар 35 на keen


  Значи задкулисието е лошо , но няма нищо по-добро измислено.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 56. 56 Профил на Сара
  Сара
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Ало, главният. прокурор се назначава от Народното събранние и се отчита пред него. И това ли не знаят? А дано да знаят за какво точно са се събрали. Засега не им личи. И преди да я сменяте тая конституция, вземете да я прочетете първо.

 57. 57 Профил на Тирбушон
  Тирбушон
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Идва краят на герберската и сарайската безнаказаности ! Техният адвокат е с преброени дни, спец бухалката е в гърчове, мафията вече няма да има такива лостове за влияние.......
  —цитат от коментар 6 на samoedin


  Странно е как хората си изграждат подобно мнение без да се замислят дори. На мен например спец прокуратурата не ми е влияла, и не ми пречи, виждам обаче, че е "лост на влияние" към хора като Бобокови, Арабаджови, Баневи, Цветан Василиев, Божков , Цеко Минев и т.н та на тях сигурно им пречи. Имали някой коментиращ тук, който да има идея защо трябва да бъде сменен гешев какво е направил или не е направил, което да го превръща в обществен враг номер едно?

  Мисля си , че ако престъпници се оплакват от прокурора, това обикновено е сигнал че си върши работата, а едно умно общество не би застанло на тяхна страна. Може би пропускам нещо (факт или аргумент ) които са изградили тази нетърпимост към Гешев, бих се радвал ако някой тук може да ги посочи.

  Накрая всичко ще бъде наред, ако нещо не е наред, това просто не е края
 58. 58 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  ЗАЩО КОМУНИЗМА И ФАШИЗМА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ:"Ние сме социалисти, ние сме врагове на днешната капиталистическа икономическа система за експлоатация на икономически слабите, с тези нечестни заплати, с незаслуженото обезценяване на човека спрямо това дали е богат или беден, вместо спрямо отговорностите и изпълнението на задачите и всички сме готови да унищожим тази система на всяка цена." АДОЛФ ХИТЛЕР(най-голямият антифашист и лидера на Националсоциалистическата германска работническа партия (NSDAP)
  —цитат от коментар 10 на yxw38637716


  В момента у нас има почва за завръщането на кафявото. Комбинация от дърти ДС комунист и алчни, кухи младоци, непомнещи Орешарски и Станишев, камо ли по-назад. Но явно трябва да си го преболедуваме и това.

 59. 59 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#5] от "debruckere":При работещо правосъдие средата ще е съвсем друга и институциите ще имат някакъв страх. И Дневник - престиж се Уронва.
  —цитат от коментар 20 на newgenerations


  Под "работещо" правосъдие , невзимащо ли имаш предвид?
  За да станеш съдия трябва да ти отговаря дохода 10 години назад към придобитото. Кой да намерим? За 90% от българите няма да се получи.
  Кой в България става служител само за заплата? Сещам се за проклятието на Остап Бендер, "Да останеш на една заплата!".

 60. 60 Профил на crq18506084
  crq18506084
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  До коментар [#4] от "doroteus":Тези хора нямат страх от Бога !Пеевски е бог , а Каскета е неговия пророк в култа на гербосарайската секта " Свидетели на Юрий Чайка от седмия ден" , а Осемте джудета е техния храм , където палят свещ за здравето на Св. Доган Сарайски
  —цитат от коментар 26 на Al Tikvone


  След като Спецов е шеф на НАП, не виждам причина и Васил Божков да
  сложим за главен прокурор, разбира от тези работи.
  Навремето нали Мая предложи Пеевски да оглави ДАНС.

 61. 61 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 561 Разстроено

  за "Дневник" цитат от "Тътени" от Цончо Родев
  - Кола дето го острихме, в задника ни влезе /турска поговорка/.

  Дневник и Медиапоол -по-жълти от БЛИЦ:
  НАРОДЕ...НАРОДЕ!!!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK