Кратки новини

Кратки новини

© ДневникКратки новини" е рубрика на "Дневник", в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.
Голямо задръстване се е образувало при тунела на магистрала "Тракия"

Снимката е архивна

© Лиляна Шапкаджиева

Снимката е архивна


Голямо задръстване се е образувало на магистрала "Тракия" преди тунела "Траянови врата" в посока Бургас, съобщава "Нова телевизия". То започва 9 километра преди тунела, от 45-ия километър на аутобана.


Причина за задръстването е ремонтът на една от тръбите на тунела. Той започна миналата седмица и ще продължи до средата на декември.

Училищните директори, които организират тестване на децата, ще получат бонус

Министър Николай Денков издаде заповедта.

© Юлия Лазарова

Министър Николай Денков издаде заповедта.


Добавка от 160 лв. за ноември и декември 2021 г. ще получат към заплатите си училищните директори, които организират изследване на учениците за COVID-19 два пъти в седмицата, за да осигурят присъствено обучение в безопасна среда, съобщи Министерството на образованието. Това засега са само ръководителите на училища с паралелки от I до IV клас, които се върнаха в клас от 10 ноември.


На 11 ноември беше подписан анекс към Колективния трудов договор в системата на предучилищното и училищното образование, който регламентира допълнително плащане от 100 лв. месечно до края на тази година за учителите и непедагогическите специалисти, които тестват учениците, напомня ведомството.

Мъж на 27 години с фалшив сертификат почина от COVID-19 в болница

Мъж на 27 години с фалшив сертификат е починал от COVID-19 в ''ИСУЛ - Царица Йоанна'', съобщи д-р Кирил Пеев от болницата. Той нямал придружаващи заболявания и след като състоянието му рязко се влошава, докторите се усъмнили във факта, че е ваксиниран. В крайна сметка мъжът признава, че сертификатът му е фалшив. Причината да не се ваксинира била, че се притеснявал от репродуктивни проблеми. Д-р Пеев съобщи, че се увеличават случаите на пациенти с фалшиви сертификати.


Кратки новини

© Юлия Лазарова

Летището в Русе ще отвори напролет

Летището в Русе ще започне да приема граждански полети в края на февруари следващата година, прогнозира днес пред БНТ служебният министър на икономиката Даниела Везиева. В момента се работи по лицензирането за граждански полети на аерогарата.
Кратки новини

© Цветелина Белутова, Капитал


Според Везиева отварянето на летището в Русе за граждански полети ще подобри бизнес връзките между Северна и Южна България. Обсъжда се цена около 60-70 лева за двупосочен билет София - Русе, поясни тя. Предстои модернизация на сградата на летището, която е била запазена през годините, в които не е имало полети.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK