На живо

Преговорите за кабинет: Армията ще става еко и модерна, с по-високи заплати

Преговорите за кабинет: Армията ще става еко и модерна, с по-високи заплати

© Георги КожухаровАрмията ще се модернизира в няколко насоки, заплатите на военнослужещите ще се увеличат, ще се мине към дигитализация, ще се търси начин да се използва дори и изкуствен интелект. Едно от първите неща, около които четирите партии - "Продължаваме промяната", "Има такъв народ", "Демократична България" и БСП се обединиха в четвъртия ден на преговори по темата за националната сигурност беше, че модернизацията на армията трябва да бъде съчетана и със зелената сделка.


Идеите за това дойдоха основно от "Демократична България", но получиха подкрепа и от другите участници - да се модернизират сградите, да се увеличи енергийна ефективност, да се въведат ВЕИ в отбраната, да има устойчиво управление на отпадъците, намаляване на въглеродния отпечатъкът върху въоръжените сили.
Ще бъде направен стратегически преглед на отбраната, ако се окаже, че настоящият анализ на ситуацията не е пълен. Политическите партии обсъждаха и други идеи - да има и нов закон за въоръжените сили и за военния резерв, да се изгради национална гвардия (предложение на БСП) и възстановяване на Гражданската защита (идея на "Демократична България").


Преговорите по тема национална сигурност започнаха с нагласата, че вижданията на партиите се припокриват на 90 % и до края не се стигна до остри сблъсъци и конфликти.Петък (26 ноември) беше четвъртият ден от преговорите на "Продължаваме промяната" и сочените за коалиционни партньори от "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България".
Темите са за национална сигурност и спорт, а в сутрешните панели се дебатираха туризмът (проследете - тук) и социалните въпроси (тук).
Първата част на преговорите:


Втората част:

Заплатите на военнослужещите вероятно ще бъдат увеличени

След близо четири часа преговори по темата за националната сигурност партиите в евентуално бъдещо коалиционно управление, се обединиха около това, че армията ще бъде модернизирана в няколко насоки, а заплатите на военнослужещите ще се увеличат. За някои от мерките бяха посочени срокове, за друго те ще се уточняват допълнително.


Ще има преглед и оценка на досегашния преглед за състоянието на армията

Ще има преглед и оценка на досегашния преглед за състоянието на армията, решиха участниците в преговорите за национална сигурност.

"Продължаваме промяната" се обявиха за реалистични мерки

Тодор Тагарев

Тодор Тагарев


От формацията "Продължаваме промяната", които спечелиха парламентарните избори призоваха за реалистичност на плановете във въоръжените сили, за да не продължи досегашната практика те да остават само на хартия.


Според Тодор Тагарев трябва да се положат усилия за модернизацията на армията в определянето на конкретни ниши, в които тя е конкурентноспособна.

Участниците в дебата за национална сигурност излязоха в почивка, а след това започнаха да обобщават точките около които се обединяват.


Една от първите точки, около които започна дискусия, е предложението на БСП да има преглед на стратегическия преглед на системата на отбраната. Асен Василев от "Продължаваме промяната" попита дали съществуващият преглед отчита реалното състояние, дали дава структура и боеспосност на въоръжените сили, която е финансируема.. Според него трябва да се има предвид, че защитата може да е изградена върху нови, а не върху стари технологии.


От "Има такъв народ" предложиха идеята за преглед да бъде формулирано по-общо.

"Демократична България": Да има директор на разузнаването и връзката с ДС да бъде прекъсната

Да има директор на разузнаването, към съвета по сигуртността да има единен център за работа с открити източници, което да подобри обмена със съюзниците и да ограничи работата на службите да търсят информация по специален ред, включването дори и на изкуствен интелект в работата на институциите, ангажирани със защита на националната сигурност.


Това бяха сред представените идеи от представителите на "Демократична България" в преговорите за националната сигурност. От обединението предлагат да има проверка за интегритет, за да се прекъсне връзката с Държавна сигурност. Да бъде уреден процесът на стратегическо планиране в сферата на национална сигурност и да бдъе засилен парламентарния контрол, да има визия за отбрана - национално въоръжени сили и отбранителна индустрия от ново поколение, са сред другите акценти на обединението.


От "Демократична България" предлагат да има "зелена отбрана" - т.е. политиките, свързани с отбраната и националната сигурност да са обвързани със "Зелената сделка" и България да се присъедини към инициативата "Милитъри грийн". Подкрепа за включването в тази инициатива беше изявено и от други партии.


От обединението искат да поставят фокус върху втора кариера за военни, които са се реализирали и които могат да работят в интерес на обществото. Велизар Шаламанов заяви, че трябва да се работи за по-голямо участие на български граждани в структурите на НАТО.


"Демократична България" предлага да има държавна агенция по гражданска защита, системата за спешни повиквания -112 да бъде обновена и модернизирана.

"Има такъв народ": С патриотично възпитание ще се осигури бъдещето на нацията

Теодора Ганчовска

Теодора Ганчовска


От "Има такъв народ" искат да се въведе патриотично възпитание, защото така ще се възпита родолюбие и "ще се осигури бъдещото на нацията".


Според Теодора Ганчовска, която беше номинацията на партията за военен министър, тази дейност трябва да бъде нормативно регламентирана. "Тя ще даде връзката между армията и обществото. Усилията трябва да са насочени към връщането на обществения дебат по темата отбрана. Не е правена целенасочена комуникационна стратегия", смята още Ганчовска.


Тя отчете доста сходни моменти с идеите на БСП. От партията на Слави Трифонов смятат, че тряба да има нова система за управление на кризи.

Излъчването на преговорите спря за кратко. Ето тук можа да проследите на живо дебата.

БСП вижда 90 % припокриване по политиките за отбраната с останалите партии

Иван Иванов от БСП

Иван Иванов от БСП


БСП твърди през последните пет години, левицата изцяло е променило отношението си към сектора отбрана. При преглед на програмите на останалите преговарящи партии, от левицата са открили "90 % сходност в анализа за състоянието и мерките, но дяволът се крие в подробностите", заяви Иван Иванов от БСП.


Основната цел на партията е гарантиране на териториалната цялост на страната и преодоляване на системното недофинансиране. Затова от БСП предлагат провеждане на стратегически преглед на отбраната. "Предходното правителство прокламира такъв преглед, но може би трябва нов, защото не са известни резултатите на предишния прреглед. Програмата до 2032 не съответстват на реалните нужди", смята още Иванов.


От БСП предлагат да има план за модернизация на въоръжените сили, нов закон за отбраната и за резерва и поставяне на хората на отбраната в центъра на системата. От левицата предлагат да се увеличават заплатите в армията на базата на фиксиран коефициент, защото в продължение на години тя е около 300 лева.

Кои са участниците по темата национална сигурност

Участниците от страна на БСП са Атанас Зафиров (бивш депутат от БСП), Кольо Милев (бригаден генерален) и Михо Михов (който е от АБВ), от "Има такъв народ" Теодора Генчовска (номинирана за министър на отбраната в два от проектокабинетите на партията), Александър Александров (преминал през различни длъжности в армията) и Румен Попов (офицер от резерва). От "Демократична България" са председателят в оставка на ДСБ и бивш шеф на Националната служба за сигурност Атанас Атанасов, Велизар Шаламанов, бивш служебен министър на отбраната, Георги Цветков - преподавател във Военната академия, и Костадин Деянов.


От "Продължаваме промяната" са излъчили Асен Василев, бивш служебен министър на икономиката,
Даниел Лорер (бизнесмен), Милен Иванов (експерт), Тодор Тагарев (бивш служебен министър на отбраната)


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Oggie Petkov
  Oggie Petkov
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Престанете да наричате тези седянки преговори. Това са пародия на сериозни разговори за някакви пожелателни бъдещи действия. Пълна пародия са и някои от т.н. "специалисти, доказани некадърници и лапачи на народна пара. Народът, че е прост, прост е, но има тук таме хора, които поразбират от преговори. Къде са ви конкретните срокове, къде вие материалното обезпечение на всички "проекти". Оставаме с впечатление, че гледаме конгрес на БКП от най-застойните и години. И миризма на мухъл и мръсни цървули, примесени с "харвардски" аматьорски ентусиазъм..

 2. 2 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5832 Неутрално

  Тези "преговори" заприличаха на селска седянка!

  Вали от предложения, на които нормалните граждани си лягаме от смях!

  Националната сигурност е гарантирана от НАТО и ЕС! Само пРезидента Радев изглежда е против, с изявлението Крим е руски!

  ДБ: Време е да спечелим България
 3. 3 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  Ей, не можахте да се примирите, че преговорите за коалиционно правителство не се свеждат до това, Боко да целуне ръка на Доган, а Дани Кирилов, “Георг” и прелестната кърджалийска принцеса да целунат на Боко ... каквото сварят.

  Докато текат преговорите, си имаме служебно, не ви ли харесва? 😆😆😎

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 4. 4 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4295 Неутрално

  До коментар [#1] от "Oggie Petkov":

  До коментар [#2] от "Полковник Паликъщов":

  Така е! А какви преговори водеше еднокнижника! Няма стигане Той! Тези Харвардци ще Му счупят държавата! А най-лошото е, че чекмеджето ще пресъхне! :-)

 5. 5 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3776 Весело

  До коментар [#1] от "Oggie Petkov":

  ' Престанете да наричате тези седянки преговори. Това са пародия на сериозни разговори за някакви пожелателни бъдещи действия. Пълна пародия са и някои от т.н. "специалисти, доказани некадърници и лапачи на народна пара. Народът, че е прост, прост е, но има тук таме хора, които поразбират от преговори. Къде са ви конкретните срокове, къде вие материалното обезпечение на всички "проекти". Оставаме с впечатление, че гледаме конгрес на БКП от най-застойните и години. И миризма на мухъл и мръсни цървули, примесени с "харвардски" аматьорски ентусиазъм.."

  Друго си е всичко да ти се свежда от сараите, няма нужда от такива " седянки", междувременно вождът обикаля с жипката и раздава пари пред камерите от прозореца....Ех, какво славно време беше, а ? 😂😂👍

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на Полковник Паликъщов
  Полковник Паликъщов
  Рейтинг: 5832 Весело

  Престанете да наричате тези седянки преговори.
  .......
  Къде са ви конкретните срокове, къде вие материалното обезпечение на всички "проекти". Оставаме с впечатление, че гледаме конгрес на БКП от най-застойните и години. И миризма на мухъл и мръсни цървули, примесени с "харвардски" аматьорски ентусиазъм..
  —цитат от коментар 1 на Oggie Petkov


  Материалното обезпечаване не е тема на разговорите? Тоест говорят си на нагро, кой какво иска да прави, ама дали стигат парите от бюджета не ги интересува!

  По-интересно ще е втора фаза на "преговорите", когато трябва да си разделят министерствата и коя партия по колко и от къде ще "усвоява".

  Тогава ще има удари по кокалчетата!

  ДБ: Време е да спечелим България
 8. 8 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Въпросът с националната сигурност има два аспекта - един "де юре" и един "де факто". Най-сигурно за националната сигурност е да се проверява редовно кой флаг къде се вее. Руският флаг се вее в Крим. Вее се и у нас - вее се на Копринка, вее се навред около РР. Де факто.
  Въпросът с националната сигурност е и въпрос на Конституцията. Де юре Конституционен съд казва, че е нарушена, де факто - голям праз!
  Въпросът с националната сигурност е и въпрос за членството и поведението ни в НАТО. Както и в ЕС. Де сме де юре, де сме де факто...
  Драги граждани, очаквайте скоро митичната, епичната, магичната "Конституция Радев"! Тя ще ви обзаведе с нечувани граждански права, за да решите сами очевидното - без Русия за нас национална сигурност няма! Тъй рече нашият президент "русофил-патриот" (по ген. Решетников)!
  Какво рекоха марионетките от МОЛА, вижте в таблицата им по външната политика. Ашколсун "демократи", евала "антипутинисти"!
  Баси.

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 9. 9 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 762 Неутрално

  ""Има такъв народ": С патриотично възпитание ще се осигури бъдещето на нацията"

  Не, няма. Колко пъти ще настъпваме една и съща мотика ?

 10. 10 Профил на NotWokeEnough
  NotWokeEnough
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Щом Смилов изрази съмнения ... тука другарите имат фобия от Борисов

  'progressives' is the politically correct word for communists
 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#9] от "Индиана":

  "Има такъв народ: “С патриотично възпитание ще се осигури бъдещето на нацията"...”

  Е какво очакваш от Слави и “сценаристите” му, които за 25 години видиотиха две поколения българи...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":

  Някои хора не можем да се примирим с присъствието на Румен Гечев, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Таско Ерменков, Емилия Масларова и др. видни реформатори оставили видна следа в българския преход. Други явно сте доста по-всеядни и поемате, каквото ви се предложи. Въпрос на принципи предполагам, някои ги имат, за други това е просто лишена от смисъл дума.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2921 Неутрално

  Значи или "Бранник" ще възраждат, или ДОСО, или и двете.
  Интересни времена идват.

 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2941 Любопитно

  До коментар [#3] от "Norman Granz":Някои хора не можем да се примирим с присъствието на Румен Гечев, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Таско Ерменков, Емилия Масларова и др. видни реформатори оставили видна следа в българския преход. Други явно сте доста по-всеядни и поемате, каквото ви се предложи. Въпрос на принципи предполагам, някои ги имат, за други това е просто лишена от смисъл дума.
  —цитат от коментар 12 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Защо тогава вместо да коментираш участниците, не пишеш за това какво...."ядеш"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  "От "Има такъв народ" искат да се въведе патриотично възпитание, защото така ще се възпита родолюбие и "ще се осигури бъдещото на нацията".

  ИТН бърка патриотично с патриотарско възпитание. Българинът трябва да се вазпитава като горд и независим български гражданин , а не да чувства вечно задължен и благодарен към някакви мними "освободители". Възпитанието трябва да освободи българина от комплексите , които има към турци и руснаци.

 16. 16 Профил на NotWokeEnough
  NotWokeEnough
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Убеден съм, че ще има правителство. Хубаво лошо - ще има. Но съм също така убеден че то да е подкрепено от толкова разлини партии и хора като цяло то няма бъдеще. И ще клекне на третият препъни камък. Ако стигне до третият

  'progressives' is the politically correct word for communists
 17. 17 Профил на NotWokeEnough
  NotWokeEnough
  Рейтинг: 691 Неутрално

  "От "Има такъв народ" искат да се въведе патриотично възпитание, защото така ще се възпита родолюбие и "ще се осигури бъдещото на нацията".ИТН бърка патриотично с патриотарско възпитание. Българинът трябва да се вазпитава като горд и независим български гражданин , а не да чувства вечно задължен и благодарен към някакви мними "освободители". Възпитанието трябва да освободи българина от комплексите , които има към турци и руснаци.
  —цитат от коментар 15 на tacheaux


  Съгласен съм

  Но към Турция и Русия ще добавя и ЕС и САЩ и всякакви други небългарски освободители

  'progressives' is the politically correct word for communists
 18. 18 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2255 Весело

  "патриотично възпитание, защото така ще се възпита родолюбие и "ще се осигури бъдещото на нацията".

  Правилно.
  С патриотично възпитание Хитлер докара милиони чужди войници на германска земя, които създадоха много наследници в германската нация.

  подпис
 19. 19 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1776 Весело

  Хайде на патриотичното възпитание! Отново чавдарчета, пионерчета, поклонение пред партизански паметници.. А РКМС кога, Радев Комунистически Младежки Съюз!!!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 20. 20 Профил на NotWokeEnough
  NotWokeEnough
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Хайде на патриотичното възпитание! Отново чавдарчета, пионерчета, поклонение пред партизански паметници.. А РКМС кога, Радев Комунистически Младежки Съюз!!!
  —цитат от коментар 19 на chichka


  Новата версия ще е 'Толерантници': и първо място за 'Толерантник на класа', и нагарада за 'най-ранообразен' клас - трябва всеки да е горд арменец, евреин, и циганин. Ако се намери някой тъмен от Африка - екстра бонус. Естествено и двете хумантирно-социални класации ще се кълнът срещу всички фашисти и борят против всички фобии.

  'progressives' is the politically correct word for communists
 21. 21 Профил на Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Рейтинг: 77 Неутрално

  До коментар [#3] от "Norman Granz":Някои хора не можем да се примирим с присъствието на Румен Гечев, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Таско Ерменков, Емилия Масларова и др. видни реформатори оставили видна следа в българския преход.
  —цитат от коментар 12 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  И какво като не можеш да се примириш? Имаш ли някакво работещо решение? Неприятно е, да, но такива са реалностите.

 22. 22 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 984 Гневно

  Бъдещето на нацията маже да бъде осигурено само от устойчиви политики за преодоляване на демографската катастрофа, а не с патриотарски лозунги, пояси, потури и пищови...

 23. 23 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3834 Любопитно

  Интересно ми е какво влиза в комплекса "патриотично възпитание". Ако е версията на наследеното от БСП, то явно е неефективно.
  Вижте малко как това се прави в САЩ, където и най-бедните са убедени че живеят в най-великата държава. Но това е сложен обществен комплекс от ежедневна работа.

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Лъжепатриотите ги няма , ИТН ги замести.

 25. 25 Профил на Анти Шишковци
  Анти Шишковци
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Един от шепата хора, които твърдят, че са СДС, наскоро предложил организацията им да напусне ГЕРБ. Било му унизително Деси от Силистра да им казва какво да правят и какво да не правят. Чак сега седесарят бил разбрал, че ДПС преди време задължили ГЕРБ да приемат СДС за съдружници, основно заради все още значимостта на името СДС. Така имало шанс да се привлекат остатъците от колебаещите се твърди привърженици, потенциални гласоподаватели на синьото към западащия ГЕРБ. Фалитът на ГЕРБ, според ДПС бил неибежен и трябвало да се предприемат спасителни мерки. В противен случай Корпорацията щяла индексира непоправими щети на кръговата си икономика (обръчи от фирми) , управлявана от известно време основно от някоя си Ирена Кръстева. Разпределителят на порциите имал нужда от заслужена почивка. Ако погледнем внимателно абревиатурите СДС и ДПС ще видим едно съвпадение - ДС. Дали мафията, възникнала от структурите на ДС, създала ДПС и присвоила си СДС, известна като паралелната власт, моделирала ГЕРБ (както и НДСВ, а преди това употребила по унизителен начин БСП), не разполага сега с тайно оръжие - ИТН?

 26. 26 Профил на Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Рейтинг: 77 Неутрално

  Само като чуя "патриотично възпитание" и се изприщвам. То досега беше такова и кво... да не би да станаха дебилчетата гении или добри граждани? Вчера фашизираните дебили са нападнали шествието против насилието над жени. Сто процента са "патриоти" от някакъв сорт. Не ни трябва никакво патриотично възпитание. Трябва ни възпитание в европейски и либерални ценности - толерантност, доброта, грижа за общността, критично мислене. Другото е бош лаф.

 27. 27 Профил на Bira
  Bira
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Тодор Тагарев май е малко гербаджийски кадър.
  Със сигурност е слаб избор за експерт.

 28. 28 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#21] от "Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ":

  Имам, да. Правителство на малцинството. Без участието на подобни, много меко казано дискредитирани лица от близкото минало. Такова правителство трудно би оцеляло за дълъг период, но то и това, което се очертава да се сформира също едва ли ще изкара повече от година.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 29. 29 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3866 Неутрално

  Няма патриотично възпитание като такова!
  Естественна е любовта към мястото където си се родил, улицата и приятелите с които си израснал, семейството и верните приятели които са ти останали първата любов която си изпитал. Такива неща не се 'възпитават' по поръчка
  Може да изпитваш удоволетворение че живееш в страна която има висок стандарт на живот но и това също не е въпрос на 'възпитание'

  klimentm
 30. 30 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1784 Любопитно

  "Има такъв народ": С патриотично възпитание ще се осигури бъдещето на нацията...

  Оруел да яде пасти!
  А в това "патриотично възпитание" какво ще включим?
  ... Час по любов към Русия???
  ... Час по омраза към Турция???

  Ако питаме Радев ... Крим наш...
  Ако питаме Боко... Крим не е наш...

  И само някой да не вземе да ме убеждава, че ще се възпитаваме в Родолюбство...
  90% от емигриралите от България се срамуват от въпроса за "country of origin"...

  Fu*k Your Opinion
 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  Отбраната се прави с пари, с много пари. Като гледам, какви харчове искат всички, май за отбрана нищо няма да остане.

 32. 32 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#26] от "Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ":

  Тези се познават по татуировката на Левски или Ботев, задължително на прасеца, и по това, че гледат, като овце, но са доста по-глупави от тези мили животинки.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 33. 33 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  До коментар [#24] от "Роси":

  +++

  Samuel Johnson - Patriotism is the last refuge of a scoundrel
  А ИТН е пълен със scoundrels...

  Fu*k Your Opinion
 34. 34 Профил на Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Рейтинг: 77 Неутрално

  До коментар [#21] от "Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ":Имам, да. Правителство на малцинството. Без участието на подобни, много меко казано дискредитирани лица от близкото минало. Такова правителство трудно би оцеляло за дълъг период, но то и това, което се очертава да се сформира също едва ли ще изкара повече от година.
  —цитат от коментар 28 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Тоест, да кажеш на БСП "няма да участвате в правителстввото, щото сте лоши, ама гласувайте за него". Така ли?

 35. 35 Профил на vova.josei_ki
  vova.josei_ki
  Рейтинг: 1784 Неутрално

  До коментар [#7] от "Полковник Паликъщов":


  Материалното обезпечаване не е тема на разговорите? Тоест говорят си на нагро, кой какво иска да прави, ама дали стигат парите от бюджета не ги интересува!
  —цитат от коментар 7 на Полковник Паликъщов


  Пусни си "Утринна Гимнастика" на Висоцки, и си налей едно!
  Начинаем с бег на месте... Красота! Среди бегущих. Первых нет и отстающих ...

  Fu*k Your Opinion
 36. 36 Профил на hasmokar
  hasmokar
  Рейтинг: 772 Неутрално

  Отбраната се прави с пари, с много пари. Като гледам, какви харчове искат всички, май за отбрана нищо няма да остане.
  —цитат от коментар 31 на Роси


  "Искате ли да ви застраховаме" С платени детски тестове и безплатни визи за америкосите , е патриотизъм, но едва ли към татковината ни.

 37. 37 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  В какво ще се състои това патриотично възпитание?
  Едно време имаше пионерчета, сега сигурно ще са радевчета.

  ДБ ВЪРНАХА БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 38. 38 Профил на HD
  HD
  Рейтинг: 899 Неутрално

  Тези пък от ИТН няма ли да престанат с баналните си лозунги. А, забравих, те нали участват в комсомолско-партийните събрания (седенки, по израза на Орешарски).

 39. 39 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 939 Весело

  "От обединението предлагат да има проверка за интегритет, за да се прекъсне връзката с Държавна сигурност."
  Аз пък предлагам Националната сигурност да се поеме от инициативният комитет за издигането на Радев, за да се продължи тънката червена нишка.....

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 40. 40 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 939 Весело

  До коментар [#7] от "Полковник Паликъщов":
  —цитат от коментар 35 на vova.josei_ki


  Аз сутрин, докато си пия кафето, си пускам Радев как прави коремни, не за друго, а за да си ускоря дефекацията.

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на proventuss
  proventuss
  Рейтинг: 939 Весело

  До коментар [#35] от "vova.josei_ki":

  "Пусни си "Утринна Гимнастика" на Висоцки, и си налей едно!
  Начинаем с бег на месте... Красота! Среди бегущих. Первых нет и отстающих ..."

  Предпочитам да гледам преговорите за кабинет: бег на месте, красота!

  Лигата на необикновените почтени джентълмени.
 43. 43 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#34] от "Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ":

  Защо не? Нали са за промяна, а не за постове? Щяха да имат шанс да докажат чистите си намерения. Или пък не. Сега вълка вече е в кошарата, а както добре знаем той козината я мени лесно, но вълчия нрав и ненаситната лакомия си остава.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 44. 44 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 882 Любопитно

  До коментар [#14] от "Храбър":

  Виж сега, Беберон. Понякога, хората като мен предпочитат да останат гладни вместо да ядат първото, което им е подхвърлено. Вдяваш ли разликата или ти е трудничко?

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 45. 45 Профил на Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Рейтинг: 77 Неутрално

  До коментар [#34] от "Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ":Защо не? Нали са за промяна, а не за постове?
  —цитат от коментар 43 на Умнокрасив гербераст от Позитано


  Оф, тва са на Слави глупостите. Реалността е, че от 3-те партии, с които преговарят ПП, БСП има най-голяма електорална тежест. Разберете го вече - пещерният антикомунизъм е отживелица и няма да ни доведе никъде. Да не говорим, че обслужва пряко ГЕРБ, които от нямане какво да измислят, си го присвоиха и май друга теза нямат: "ама да не са БСП". В абсолютни стойности, няма никакво основание да се откаже на БСП участие в правителството. От последните си грешки, са сменили ръководството си, и са обявили воля за промяна. Това са реалностите, престанете да обслужвате мутрата с кухите си лозунги.

 46. 46 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#45] от "Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ":

  Дори и човек да е склонен с огромна погнуса да преглътне БСП, то това е доста трудно за изброените по-горе лица, които са еталон за корупция. Това ако са единствените експерти, на които партията разчита, то определено е по-добре да не участват в управлението. Имаха шанс да управляват, сърбахме им попарата дружно и все още не можем да преодолеем щетите от "компетентността" им.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 47. 47 Профил на Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ
  Рейтинг: 77 Неутрално

  До коментар [#46] от "Умнокрасив гербераст от Позитано":

  И ... какво предлагаш на тоя етап. Да се разтурят разговорите само за това. Или ... да се търси някакъв консенсус за политики?

 48. 48 Профил на Умнокрасив гербераст от Позитано
  Умнокрасив гербераст от Позитано
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#47] от "Сенсей НАНАЙ Ректор НАНАЙ Бял кон НАНАЙ":

  Те разговорите приключиха вече, няма какво да се прекъсва. На разговорите присъстваха, дано поне в правителството не ги видим тези крадци и некадърници. Пожелавам успех на бъдещото правителство и ще им дам задължителните 100 дни доверие. Лично аз обаче изобщо не съм оптимист.

  Шумът нищо не доказва. Кокошката, снесла яйце, понякога кудкудяка толкова силно, като че ли е снесла малка планета.
 49. 49 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4033 Неутрално

  До коментар [#37] от "kaiser":
  "В какво ще се състои това патриотично възпитание?"

  Състои се да обичаме "освободителите" и да мразим "поробителите".

 50. 50 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  "От "Има такъв народ" искат да се въведе патриотично възпитание, защото така ще се възпита родолюбие и "ще се осигури бъдещото на нацията"."

  Сигурен съм, че психодесните ще подскочат като ужилени от такова изказване, но има резон. Няма как да има бъдеще тази държава, когато децата израстват с усещането, и дори им се набива в главата от ранна възраст, че оставане в България и добър живот са две абсолютно несъвместими неща. Всъщност животът в България може да е много добър ако получаваш едни що годе прилични доходи, нужно е просто да се промени тази ментална програма на хората, че единственото смислено нещо е да забегнеш в чужбина.

 51. 51 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 969 Любопитно

  Ще правим армията еко като сменим изтребителите с парапланери и танковете с колесници ....

 52. 52 Профил на sarunka
  sarunka
  Рейтинг: 786 Весело

  "Демократична България": Да има директор на разузнаването и връзката с ДС да бъде прекъсната

  това ирония ли е..?

  Политиката на Дневник за администриране на форума е най-грозното лице на цензурата. Към съфоромците с най много плюсове. Кефи ли ви , че лоената топка ви ги блъска?
 53. 53 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  Армия с изкуствен интелект? Щото няма естествен ли? Ми то да заменят и политиците с ИИ и тия от БГ "IT" фирмите, дето ХХ години не могат да напишат кадърно дори не цялото БГ електрическо управление, ами дори отделен държавен уебсайт.

  мурзилка
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK